17. november 2009

Fra Brorsonskirken til Najaf i Irak: Frygten var ubegrundet

Den sene udgave af TV2 Nyhederne bragte igår et indslag fra Najaf i Irak, og talte her med en af de afviste asylansøgere, der i maj måned blev hentet i Brorsons Kirke og tvangsudvist til hjemlandet. Tip: Hodja.

Delvis transkription af indslaget Frygt var ubegrundet (7.08 min og frem).

Jesper Steinmetz, TV2: 35 afviste irakiske asylsøgere er hidtil blevet tvangsudsendt af Danmark. De nægtede at rejse hjem frivilligt, fordi de var bange for at blive forfulgt, og flere af dem tog derfor ophold i Brorsons Kirke i København. En af dem var Fadel Ismael. Han blev i maj sendt hjem efter otte år i Danmark, til trods for at han mente, at han var i fare for at blive slået ihjel i Irak. Fadel Ismael er vendt tilbage til byen Najaf, og han er ikke blevet forfulgt, sådan som han havde frygtet, fortæller her Rasmus Tantholdt fra byen.

Rasmus Tantholdt: Tilbage til sin kone, og to af sine børn efter otte år i Danmark. Nu kan han hente dem fra skole – sidst han så dem, havde de endnu ikke lært at gå.

Fadel Abbas Ismael: Det er en ubeskrivelig glæde at være i familens favn, men glæden er ufuldkommen, for halvdelen af min familie er i Sverige.

Rasmus Tantholdt: Ud over de to børn her i Najaf, har Fadel Ismael og hans kone også tre børn der har fået asyl og bor i Sverige. Drømmen om at de alle skulle samles i Skandinavien brast da Fadel Ismael blev hjemsendt til Irak. Inden det skete, sagde han sådan her i Brorsonskirken i København.

Fadel Abbas Ismael (9. juni 2009): Hele verden ved, hvordan situationen er i Irak, både sikkerhedsmæssigt og politisk. Den er endnu ustabil.

[…]

Rasmus Tantholdt: Fadel Ismael har nu været i Najaf i to måneder, men endnu har ingen truet ham. Hans kone forudsagde, at han ville blive slået ihjel, hvis han kom tilbage.

Fatima Abdoul Mehson (9. juni 2009): Det er lig døden.

Apropos.

 • 11/6-09 Kristeligt Dagblad – Sørine Gotfredsen: Vigtig rejse med TV 2.
 • Oploadet Kl. 17:14 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/9740/trackback

  15 Comments »

  1. Problemet er vel, at hvis de får de 100.000 med i bonus fra Danmark kan de og deres familie ske at blive gidsler, hvis banditterne finder ud af det.
   Men det er da godt, at høre at det går dem godt dernede.
   Så heraus med resten.

   Kommentar by magnum45 — 17. november 2009 @ 18:34

  2. @Mangum45 (er det en ny is, he?)

   Jeg mener roligt man kan hæve beløbet til 1 mio. kr. Der er ingen, der kommer til at benytte sig af det alligevel, som ikke var rejst under alle omstændigheder. Men jeg mener det vil være noget af en øjenåbner for folk, at det er en god forretning for landet at smide så mange penge efter folk.

   Det er altså bare et mellemstadie, inden vi nødvendigvis er nødt til at sende folk hjem igen, ufrivilligt. Jeg mener dog at det er en god start på at få diskuteret hjemsendelser blandt befolkningen.

   Ang. udsendelsen, så var de nye oplysninger ikke noget, der kunne få hende lamse-bamsen fra Enhedslisten til at ændre mening. Det kan jeg nu ikke fortænke hende i. Hvis det modsatte var tilfældet, ville jeg nu heller ikke ændre mening. Jeg vil stadig insistere på at vi ikke kan redde hele verden, og at bare fordi folk var i stand til at stige ombord på et fly til Danmark, så var de under alle omstændigheder ikke vores ansvar.

   Kommentar by Svend P — 17. november 2009 @ 19:14

  3. 2 børn i Danmark og 3 i Sverige og han har ikke set dem i op til 8 år.
   – lige netop dér kan man se hvad børn betyder for dem og er villige til at bruge dem i et spil, for at få sin vilje – ligegyldigt hvad der sker med børnene.

   Egentlig synd, at fatimas sorte anelser ikke gik i opfyldelse..

   Kommentar by Mike — 17. november 2009 @ 20:29

  4. -> # Svend P

   “der kommer til at benytte sig af det alligevel, som ikke var rejst under alle omstændigheder.der kommer til at benytte sig af det alligevel, som ikke var rejst under alle omstændigheder.”

   Helt enig. Og mon ikke også DF e klar over det. Mon ikke snarre denne 100.000 kr ordning er for at få selve begrebet repatriering sat på den politiske dagsorden. D.v.s. gøre det ‘legitimt’ at diskutere denne mulighed som løsningen på de værste tilfælde af ‘integrations-problemerne’. DF forhandlerne var faktisk inde på netop denne tankegang, da de blev interviewet ude foran Finansministeriet lige efter aftalen om netop denne ordning var færdig-forhandlet.

   Kommentar by JensH — 17. november 2009 @ 20:44

  5. 100.000 kr er mange penge for en del mennesker, og det bliver nu sat lidt i perspektiv hvad det egentlig koster at holde sådan en familie i gang i Danmark. De 100.000 er langt under hvad det reelt koster, hver eneste dansker betaler omkring 20.000 kr årligt til godhedsindustrien. For de samme penge kunne man holde live i 10 gange så mange i nærområderne.

   Kommentar by PeterK — 17. november 2009 @ 22:07

  6. Hele familien kan åbenbart samles i Irak, dens hjemland, så der er ingen grund til at klynke.

   Kommentar by Ulla Lauridsen — 18. november 2009 @ 08:26

  7. 8 børn!
   Hvem har råd til at sætte 8 børn i verden. Ingen almindelige dødelige danskere.
   Ufatteligt at vi orker agere trækdyr for mennesker med en sådan enorm avlekraft. De må brødføde deres egne børn. Det skal vi andre ikke lægges til last for.

   Kommentar by Johansen — 18. november 2009 @ 09:39

  8. “Fadel Abbas Ismael: Det er en ubeskrivelig glæde at være i familens favn, men glæden er ufuldkommen, for halvdelen af min familie er i Sverige.” Hvad med at bede svenskerne sende den anden halvdel af familien hjem også? Inden endnu flere end Kirkeasyl, autonome osv går i selvsving ved tanken om selv at blive sendt til Irak eller et andet u-land: Der er ingen reelle flygtninge i Danmark. De er alle turister, der kommer fra et land, hvor de ikke længere var forfulgt, nemlig det første land de kom til efter udrejsen fra deres fødeland. De smed rejsepapirerne væk og lirede en indlært forfølgelses- og flugthistorie af sig. De var så heller ikke for 99% vedkommende personligt, politisk forfulgt, da de rejste ud fra deres fødeland in the first place! Asylindustrien er en parodi og legitimation af de moderne folkevandringer (kædevandringer) bort fra fattigdom, anarki og overbefolkning til rigdom, retssamfund og velfærd. Ikke ulig flugten til Amerika fra Europa for 100 år siden. Hvis man ikke kan se det, er man mindst blind og døv.

   Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 18. november 2009 @ 11:42

  9. Tror ikke at mange vil tage imod pengene i bonus for at tage hjem.
   De får vel meget mere ud af det i penge på et år i at blive her.
   Ps. Kender en somalie familie, der indtil nu har 9 børn. Og det er kun med den ene kone. Der går rygter om at manden har flere koner rundt om i byen.
   Ham der boede der før havde tre koner. Da dette ikke er lovligt, fik de fire lejligheder stillet til rådighed. En til hver af konerne og en til manden. Han skal jo kunne slapppe af engang imellem.

   Kommentar by jensen — 18. november 2009 @ 14:47

  10. 9.jensen

   Hahahaha, ja den danske lovgivning der tillader noget sådan er til helt grin !

   Jeg ved ikke om politikerne stadig er uvidende om, at vi bliver tørret godt og grundigt af folk, der ganske vist kommer fra mindre udviklede lande, men hvis evner til at “regne den ud” ikke fejler en klap !

   Det er OS og vores politikere der ikke satte os ind i hvilke mentaliteter vi fik med at gøre !

   Hvis vi fortsætter med at agere dumme på bl.a. det område, jamen så fortjener vi sørme at blive udnyttet !

   Kommentar by Vivi Andersen — 18. november 2009 @ 22:18

  11. >9.jensen og 10.Vivi Andersen. Ps. Det er somalier-modellen. Det er jo kun offentligt regisreret flerkoneri, der er ulovligt i DK ikke privat/religiøst registreret flerkoneri. Desværre for de polygame er det jo kun ét registreret, monogamt ægteskab, der giver offentlig støtte. Jeg husker for et par år siden en enlig, somalisk (muslimsk) mor med 5 børn, vist sammen med moderen på det ledsagende foto. De så 100% afrikanske/sorte ud og var i alderen 0,1,3,5 og 7 år. Hun klagede i interviewet over starthjælpens størrelse. Hun var, fremgik det, indvandret som flygtning for 7 år siden og havde hele tiden været enlig mor.
   Kritisk journalistik?
   Spurgte den intelligente og dybdebrorende journalist, hvordan det kunne gå til at en muslimsk kvinde fødte 4-5 børn som enlig mor? Eller hvor meget det bongede i bistandshjælp? Eller hvor faderen(fædrene?) til børnene var henne?

   Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 19. november 2009 @ 09:03

  12. sagerne med “kirke flygtningene” viser med al tydelighed hvor meget de vægter en livslang forsørgelse i vesten, og med dets skatteydere som betalere, frem for deres egen familie og stolthed.
   men igen, er der nogen stolthed i at rejse tusinger af kilometer til lande hvor man afskyr deres kultur, religion og levevis, bare for at leve på nas?

   Kommentar by J B — 19. november 2009 @ 11:57

  13. For et års tid siden var der en kommentar om boligspekulanter i Sverige som drev plat på lavindkomstgrupper og indvandrere. Vi kom på besøg i en lejlig hos en muslimsk storfamilie, som beklagede sig over at lejligheden var i dårlig stand, og at boligforeningen ikke lyttede til dem. Den let pikerede, men proffesionelle informationsmedarbejder fra boligforeningen forklarede at for mange mennesker i en lejlighed medfører hurtig nedslidning, og at mangelfuld rengøring ikke gjorde opgaven lettere. Tilbage i lejligheden havde manden i huset skamrost konens rengøringsiver. Men han henførte en kalkplet på cisternen til mangellisten. Åbenbart dryppede det et eller andet sted fra. Men hvis man tørrer vandet væk danner der sig ikke kalkpletter. Med andre ord, mangelfuld rengøring, eller i hvert fald materialekundskab. Journalisten sagde ingenting, og programmet fortsatte ufortrødent med at spanke de nemme ofre, spekulanterne. Boligproblemerne blev gjort til et svensk problem, både moralsk og juridisk. Indvandrerne blev tildelt klynkerollen, som de kun altfor gerne tog på sig.

   Kommentar by Høgsbro — 19. november 2009 @ 12:00

  14. De herboende irakiske flygtninge, som flygtede fra sadam-diktaturet, kan og må hjemsendes. Sadam-regimet er fjernet fra magten for flere år siden.

   Kommentar by Poul — 20. november 2009 @ 21:12

  15. Ligeledes er borgerkrigen i libanon overstået for flere år siden. Det bør medføre, at de herboende libanesiske krigsflygtninge repatrieres, helst omgående.

   Kommentar by Poul — 23. november 2009 @ 20:56

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper