23. december 2018

Nagle: Identitetspolitikere, der kræver ‘moralsk renhed’ “… er i virkeligheden utroligt ondskabsfulde”

Venstrefløjens manglende jordforbindelse har medført det Søren K. Villemoes kalder et ‘våbenkapløb om den moralske renhed’, og jo mere de dyrker identitetspolitik, jo stærkere vil modreaktionen blive.

Man kan frygte, at det bliver et højre-konspiratorisk fuldfed racistisk opgør med det parlamentariske demokrati, men mon ikke rigtige konservative tager over, når status quo’erne har marginaliseret sig selv. Socialisterne (60-70’erne), liberalisterne (80’erne) og kulturmarxisterne 90’erne-) lader sig ikke frivilligt udskifte, men langt de fleste er apolitiske medløbere, som positionerer sig i forhold til egeninteresse. Hvis konservatisme giver trofæ-kæresten og det gode job, så vil der blive mange flere konservative.

Søren K. Villemoes har interviewet forfatter Angela Nagle til Weekendavisen, og det er yderst interessant for dem vil forstå Alt-right som fænomen. Læs hele artiklen hos Weekendavisen.dk – Mellem woke og røde piller.

“I 2016 talte alle om alt-right. De færreste anede, hvad det var. … En af de få, der havde undersøgt fænomenet, var den i dag 34-årige, irske forfatter Angela Nagle. Hendes bog Kill All Normies: Online Culture Wars from 4chan and Tumblr to Trump and the Alt-Right udkom sidste år. Det er stadig den bedste introduktion til alt-right, og ikke mindst hvis man ønsker at forstå, hvordan kulturkampene på de sociale medier i 2010erne omdefinerede, hvad vi forstår ved højre- og venstrefløjen. …

‘Deres største bidrag er dog, hvordan de har gentænkt og rystet selve definitionen af det at være konservativ og højreorienteret. Venstrefløjen har altid kunnet tiltrække nye, unge kræfter, der sætter en værdipolitisk dagsorden, som højrefløjen har måttet forholde sig til. Det er sjældent omvendt. … Vi skal helt tilbage til futuristerne i mellemkrigstiden for at finde noget lignende, hvor de højreorienterede var avantgarden, der satte den kulturelle dagsorden, og venstrefløjen måtte svare igen. Alt-right har i høj grad ændret højrefløjens landskab. …,’ siger Angela Nagle.

I en amerikansk kontekst var alt-right ifølge hende med til at tvinge moderate konservative til at forholde sig til spørgsmål om hvid identitet.

‘Mainstream-konservative vil stadig affeje racespørgsmål med, at det, de forsvarer, er vestlige værdier, der intet har med race at gøre. Men de lyder tiltagende mere utroværdige og pinlige, da alt-right i stedet bekræfter det, venstreorienterede antiracister har anklaget højrefløjen for i årtier: at det i høj grad også handler om race og racisme,’ siger hun.

Skåltalerne for liberalismens universelle værdier lyder mindre højlydte på den amerikanske højrefløj i disse dage. Anderledes står det til med de etno-nationale kald til forsvar for egen civilisation og kulturelle identitet. Det er ikke længere blot mumlen i periferien.

[…]

Ifølge Washington Post har 20 mennesker i USA mistet livet i formodede højreekstreme angreb alene i år. En markant, urovækkende stigning.

‘Jeg er overbevist om, at vi kommer til at se flere af disse selvtægtsepisoder. Det skrev jeg også efter angrebet i Charlottesville sidste år. Alt-rights fremdrift eksisterer stadig, men der er blevet lagt låg på deres udløb. Deres profiler på de sociale medier er blevet lukket ned. De er blevet deplatformet flere steder. De kan ikke komme på campus. Paypal og flere andre har lukket for deres konti og dermed deres økonomiske transaktioner. Antifa har smidt dem væk fra gaden. Før plejede de at have alle mulige politiske kanaler, men det er blevet næsten helt lukket ned,’ fortæller Angela Nagle.

‘Jeg ved, at jeg uundgåeligt vil blive beskyldt for dermed at give antifascisterne og dem, der har lukket alt-rights profiler, skylden for den højreekstreme vold. Det gør jeg ikke. Jeg siger bare, at det er et faktum. Hvis du hører, hvad de, der begår disse selvtægt, selv siger, så klager de over, at de ikke længere har nogen politiske kanaler. Der er intet parti, ingen bevægelse, de kan melde sig ind i. …,’ siger hun. …

Ifølge Angela Nagle eksisterer alt-right i et dialektisk forhold til det, hun i sin bog Kill All Normies beskriver som Tumblr-liberalism. …

Der virker til at være en særlig konkurrerende måde, hvorpå man prøver at udvise dydighed ved at sige fra over for noget. Men så kommer der en og siger, at din analyse af, hvorfor denne film er sexistisk, finder jeg racistisk. Og så kommer der en tredje, der finder den kritik transfobisk. Så vil det hele køre ud i en spiral af talrige afstandstagelser i forsøget på at finde den absolut mest rene position, man overhovedet kan forestille sig,’ siger Angela Nagle.

‘… da det hele rykkede over til Twitter, og alle millenial freelance-journalisterne kom med, tog det for alvor fart. Man skulle udmærke sig selv ved at fremstå mere moralsk ren end alle andre. Men det blev sværere og sværere, for alle gjorde jo det samme,’ fortæller hun.

Dette online våbenkapløb om den moralske renhed fik venstrefløjen til at lyde og fremstå usympatisk og klovnagtig for udenforstående. Det var ren brændstof for alt-right, der i 2016 kunne sprede deres memes overalt ved at udstille det. Det var en propaganda-velsignelse og en stærk rekrutteringsfaktor, mener Nagle. …

‘… De her mennesker, der har baseret hele deres identitet på at være moralsk rene, er i virkeligheden utroligt ondskabsfulde. Det er på mange måder en kamp om venstrefløjens fremtid, der foregår på Twitter. Og jeg tror, at de har ret i at frygte, at der eksisterer en masse mennesker på venstrefløjen, der ikke siger noget, men som hurtigt ville kunne bringe dem i mindretal. Og det ønsker de ikke,’ siger Angela Nagle, der fortæller, at mange apolitiske mennesker, hun taler med, associerer venstrefløjen med de ubehagelige mennesker på Twitter.”

‘Pepe the frog’, symbol på Alt-Right)

Oploadet Kl. 11:43 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/97407/trackback

40 Comments »

 1. Alt right er amerikansk. I Europa, i Danmark har vi allerede en identitet der er defineret.

  Kommentar by Rasmus — 23. december 2018 @ 11:57

 2. Fraset enkelte svipsere, er det den bedste AR-artikel jeg har set i danske medier.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 12:32

 3. 12:32 Den er også lodret løgn

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 12:45

 4. #3
  Hvilken del er loegn?

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 12:48

 5. 12:48 Fra artiklen herover, hvad fik du definitionen af alt-right til at være?

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 12:50

 6. #5
  Nu har jeg ikke laengere artiklen present, men definitionen om, at AR er defineret ved etnisk nationalisme er lige i centrum.

  Mindre heldigt er det at hun siger, at det generelt er AR der er de voldelige.

  Ja, og saa manglede hun ogsaa at faa med at det i 2018 kun er Richard Spencer, der kalder sig AR.

  Igen: hvad i artiklen var ‘lodret loegn’?

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 12:56

 7. 12:56 Det meste af det i artiklen, og det som du siger, har ikke noget med definitionen at gøre eller er netop ikke definitionen.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 12:58

 8. Richard Spencer, Ben Shapiro og Jordan Peterson er IKKE alt-right. Er Alex Jones alt-right? :D

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:00

 9. #7
  Hvad er saa definitionen?

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:00

 10. #9
  BS og JP er ganske rigtigt ikke alt-right, og det paastaar hun heller ikke. Spencer er alt right saa det basker.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:02

 11. Alt-right er “the movement”. Den folkelige oprejsning, som valgte Trump ind i Det Hvide Hus. Det står for det alternative højre, som er alt det, som er almindelige konservative højreorienterede værdier, men som IKKE er en del af den etablerede falske højrefløj, som tværtimod vil indføre en ny højrefløj, indeholdende de ægte langsigtede sund fornuftsbaserede konservative værdier i traditionel vestlig kultur.

  De 3 jeg nævnte er venstrefløjens forsøg på at omklmare eller infiltrere bevægelsen. Alex Jones er spydsspidsen for bevægelsen, men har også erklæret sig ikke alt-right, som en demonstration af at han ikke er en del af etablissementets falske repræsentation af alt-right.

  Alt-right udspringer fra den brede amerikanske befolkning og er ikke etno-national.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:07

 12. Din definition daekker det, der idag kaldes New Right, hvoraf AR var en delmaengde, en delmaengde der bedst kan afgraenses med etnonationalisme uden gaskamre.

  Resten af dem amerikanske hoejrefloej er civic nationalists – dvs. de har det helt fint med masseindvandring, bare papirerne er i orden.

  Og igen: AR ophoerte formelt efter Charlottesville, hvor alle serioese mennesker, fornuftigt nok, smed etiketten fra sig som en beskidt skjorte.

  Om Spencer er kontrolleret opposition skal jeg ikke goere mig klog paa, men i 2016-17 var han Mister Alt Right.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:16

 13. Spencer kommer direkte fra det demokratiske parti og er bare en moderne udgave af KKK. Charlottesville var et hoax, bortset fra de konstitutionalister, som fik bøllebank af Antifa og politiet.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:23

 14. Erling, du er også et hoax, det kan jeg da høre. Du ved for meget til at misforstå alt.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:25

 15. Alex Jones er spydsspidsen for bevægelsen.

  Plidder-pladder. Jones er naermest upolitisk, folk betragter ham en professor Tribini-type; han saelger endda patentmedicin, for at det ikke skal vaere loegn.

  Alex Jones var en pioner paa internettet, det lykkes ham med succes at overfoere shock jock-formatet til video. Han har gjort et solidt stykke arbejde mht. til Bilderberg og kampen for ytringsfriheden, men han er paa ingen maade ’spydspids’ for noget som helst.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:27

 16. Erling, du er også et hoax,

  Suk!

  Det er jo hamrende ligegyldigt om min navn er Erling eller Ivan Ivanovich, det jeg skriver er rigtig eller forkert uafhaengigt af, hvem jeg er eller hvem jeg arbejder for.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:29

 17. 13:27 Erling, Alex Jones’ lange række af korrekte forudsigelser taler for sig selv, så han tjener som et pejlemærke til at afsløre hvem som er ægte. Dem som er imod Alex Jones, med deres egne hjemmestrikkede årsager er enten helt uvidende eller helt uærlige.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:31

 18. Jeg er hverken for eller imod Alex Jones. Som sagt har han gjort et solidt stykke arbejde i frihedens tjenste, men han er foerst og sidst entertainer, det siger han endda selv.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:34

 19. 13:34 Også det er en løgn

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:35

 20. Jeg vil tro Alex er et CIA projekt, men der er også stor sandsynlighed for at han bare er sig selv. Hvad han siger i et retssag har ikke ret meget at gøre med at definere, hvem Alex Jones er.

  En enkelt sætning som reciteres, cirkuleres og repeteres i een lang kværnende elendighed, hvem minder det dig om? Antifa?

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:39

 21. InfoWars’ Alex Jones is a ‘performance artist playing a character’, says his lawyer

  https://www.independent.co.uk/news/infowars-alex-jones-performance-artist-playing-character-lawyer-conspiracy-theory-donald-trump-a7687571.html

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:40

 22. Retssager bruges netop af løgnemediekomplekset til at skabe deres falske nyheder. Blot det at der står et eller andet i et retsreferat, kan man så anvende til at skrive wikipediasider med bagefter osv osv, men jeg behøver jo ikke forklare dig alt det her, som du ved i forvejen.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:41

 23. Du er jo total enøjet forløjet. Man kan da ikke bare tage een sætning under en retssag som udtryk for noget som helst. Du ved måske at sagen drejede sig om hans børn?

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:42

 24. Maa man spoerge, hvad din mening er om Uriasposten? Eller Snaphanen, for den sags skyld?

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:43

 25. 13:43 Det er jo et andet emne. Kan godt lide begge medier.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:45

 26. Kan godt lide begge medier.

  Jeg taenkte mere paa, om du havde gjort dig nogen tanker om, hvem der kontrollerede dem, og om de mon havde nogen skjulte dagsordner?

  Ben Shapiro og Jordan Peterson, som du mener er managed opposition, faar jo en del trafik fra begge sites.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 13:51

 27. Sålænge der er fri debat, er de meget mere end noget andet sted i Danmark. Åbenhed er ddet eneste der tæller for mig. Ytringsfrihed. Sandheden vil altid vinde til sidst, hvis der er ytringsfrihed.

  Man kan kun angribe sine egne i politisk diskussion. Jeg kan ikke debattere med venstrefløjen. De vil slet ikke tale med mig, og ikke er åbne for debat med mig.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 13:58

 28. Sålænge der er fri debat,…

  Fair nok.

  Kommentar by Erling — 23. december 2018 @ 14:03

 29. Igen, 4chan har intet med alt-right at gøre. Alt-right er et SJW opdigtet fællesskab som de bruger fordi det ikke længere virker når de kalder folk racister osv.

  4chan er shit-lords der vil pisse dig i halsen bare for at hører dig gurgle hals i deres urin. De gør det for lolz!
  Hvis man læser med på 4chan kan man se at de i langt højere grad sviner hinanden til end folk udefra.

  Tumblr er kællinger og beta-males der har ond af sig selv og hinanden uanset hvad de måtte opleve! Det er SJWs højborg.

  For mig at se er Angela Nagle´s bog ( jeg har selvfølgelig ikke læst den ) og artiklen af Willemoes ikke andet end et forsøg på at tjene penge. Et forsøg der vil blive brugt som dokumentation på netop at definere alt-right bevægelsen, som så i virkeligheden ikke eksisterer.

  Kommentar by Santor — 23. december 2018 @ 14:24

 30. Apropos tumblr, SJWs og beta-males.

  https://www.bt.dk/underholdning/soeren-faulis-datter-ramt-af-saerlig-psykisk-sygdom-mine-boern-hader-naar

  Kommentar by Santor — 23. december 2018 @ 15:05

 31. Al ære til Kims arbejde med denne blog, men lige præcis i dette tilfælde synes jeg man bliver dummere af at læse bloggen. Følg linket og læs artiklen i sin helhed.

  Kommentar by Michael — 23. december 2018 @ 18:28

 32. Jeg véd ikke hvor vedkommende eller uvedkommende denne debat er, men det er da rigtigt at dem som fremhæver sig selv som bedre mennesker end ellers, fordi de er tilhængere af særlig høj moral, fri indvandring, co2-hysteriet, ligestilling, kvindesagen/kvinfo, EU, FN, DR, humanisme eller hele verdens redning……..som regel er nogle hykleriske egoister, uvidende tumper, ignorante dagdrømmere, korrupte kynikere eller røde nihilister. Som udretter mere ondt end godt, og som ofte forsamler sig i radikale/skabsradikale partier eller mediers baglokaler.

  Kommentar by tp — 23. december 2018 @ 19:21

 33. – Michael

  De bedste artikler er svære at forkorte (copyright), og jeg må vælge mit fokus. Her blev det 1) Alt-Right som modreaktion og 2) Ytringsfrihedsapektet. Noterer specifikt: Læs det hele…

  Kommentar by Kim Møller — 23. december 2018 @ 19:21

 34. Tja, “venstrefløjen” er aldrig skyld i noget som helst, da de jo kun reagerer mod alt det modbydelige, som kommer fra alle andre end dem selv – altså HØJRE-EKSTREMISTER (Alt-Right).

  The Movement er patrioter som ikke ønsker et mangfoldigt, socialistisk helvede. De har Bill of Rights og Constitution at kæmpe for. Hverken Cuba, Venezuela, Nordkorea el. Kina falder i deres smag. De står op og synger nationalsangen med retning mod flaget og højre hånd over hjertet.

  De ynder lov og orden. Aftjener deres militærtjeneste og arbejder.

  Venstre-lunierne vil kun kræve ind og ikke yde. De vil omfordele goderne. En evig kamp om andre menneskers penge, som aldrig kan vindes. Kun dem på toppen af magtpyramiden vil blive forgyldt, hvis målet nåes og socialismen skal sættes i værk. Så taber alle og ingen har noget at give ud. I Venezuela æder de mus, rotter og hunde.

  Nå, men The Movement rokkes ikke en tøddel og satanisterne skal snart skydes og låses inde på GITMO-Cuba.
  Glædelig jul.

  Kommentar by Iznogut — 23. december 2018 @ 19:53

 35. Jack Nille bør være lidt mere pædagogisk i sine forklaringer og tænke på at almindelige læsere af debatten helst skal kunne forstå argumentationen.

  F.eks. forstår jeg ikke hvorfor Charlottesville kan være arrangeret, bortset fra at Antifa blev sat ind og ikke stoppet fra kontakt med Spencer m.fl. Selve dødsfaldet kan dårligt være andet end en tilfældighed, fordi hun døde af et hjertetilfælde som følge af chokket, ikke de fysiske skader ved at en ung mand bakkede væk fra de truende Antifa-demonstranter.

  Det bør også nævnes at Alex Jones og Infowars i en koordineret aktion i august 2018 blev fjernet fra Youtube, Twitter og Facebook med absurde påskud for bortcensureringen.

  Det er også bedst at skære ud i pap hvorfor den artikel Erling henviser til https://www.independent.co.uk/news/infowars-alex-jones-performance-artist-playing-character-lawyer-conspiracy-theory-donald-trump-a7687571.html er vildledende, hvis man vil forstå hvad Infowars er.

  Eks-konens anklage mod Alex Jones var at han var en fare for børnene med henvisning til at han havde klædt sig ud som farlig klovn på Infowars. Derfor sagde advokaten det citerede om at Alex Jones spillede en rolle. Men det handlede naturligvis kun om netop denne parodi. At påstå han hele tiden skulle spille skuespil kan næsten kun være bevidst løgn.

  Kommentar by perhag — 23. december 2018 @ 22:55

 36. Der var en kanal på youtube, som offentliggjorde en video der var taget umiddelbart efter kollisionen i Charlottesville, hvor man kunne se, at politi, “tilskadekomne”, redningspersonale, antifa og pressen alle spillede skuespil og var et samlet hold af skuespillere til ære for den hjemmegjorte “hændelse”.

  Man kan hurtigt se hele setuppet, hvis man samler alle hændelserne sammen, og det bliver så til at demokraterne via Richard Spencer holder en parade om natten i Nürnberg-stil for at udsende den på video næste formiddag, når patrioterne og konstitutionalisterne er troppet op for at forsvare Robert Lee statuen, så de såkaldte “Antifa”, som var taget fra den mest voldsparate del af Black Lives Matter udstyret med store køller, kunne være ophidsede nok til at gå til angreb på de uvidende almindelige amerikanske patriotiske demonstranter.

  Det hele var et forsøg på at skabe et narrativ om en ond højreekstremistisk alt-right bevægelse, et forsøg på at miskreditere alt-right som begreb, som egentlig bare står for Trump-oprøret mod etablissementet.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 23:24

 37. Alex Jones beskriver i retssagen blot sin forretningsmodel, som jo er en blanding af nyheder og underholdning, da humor, musik og reklamer for finansieringen af infowars jo i høj grad er en del af nyhederne. Man kan kalde det “infotainment”, hvis man vil. Alex er en ny generation af nyheder, hvor hans publikum betaler ham for at fortælle sandheden og kun sandheden. Det er derfor folk køber hans prepper- og patriotprodukter, og de vil holde op ligeså hurtigt, som han svigter sin sag.

  Alex er konsistent i sine holdninger og har vundet på den lange bane, som alle efterhånden må være klar over, så har alle de ting Alex postulerede og som lød usandsynlige dengang da han startede, vist sig at være rigtige, og Alex er stort set altid flere år foran alle andre, hvad angår nyheder og forståelse af situationerne, som præsenterer sig for os.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 23:35

 38. Jeg har lige skrevet en længere kommentar på

  https://ksdha.wordpress.com/2018/12/23/tre-somaliere-gennembankede-19-aarig-roevede-hans-jakke-samt-400-kroner/
  under M.S. Carstens 23. december 2018 / 23:19,

  som flugter meget godt med, i hvert fald, den hjemlige identitetspolitik, dens årsager og fatale følger.

  Kommentar by M.S. Carstens — 23. december 2018 @ 23:50

 39. 23:50 Synes det er godt, det du skriver. Du kan da bare lige kopiere teksten herover også, så du er sikker på, den ikke bliver slettet.

  Kommentar by Jack Nille — 23. december 2018 @ 23:57

 40. Som i klart kan høre her, er Infowars konstitutionalister og ude på, som hele Trump-bevægelsen, at ændre USA’s rolle i verden. Ikke flere krige, tak:
  Trump to Mattis: “You’re Fired!”
  https://www.youtube.com/watch?v=c-x7_MDswew

  Kommentar by Jack Nille — 24. december 2018 @ 02:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper