22. januar 2019

Bent Blüdnikow: “Gamle kommunister gøres til humanister, og højreorienterede gøres til fascister.”

Sejrherrerne skriver historien, og i Danmark har socialisterne konsolideret magten på alle niveauer. Bent Blüdnikow har skrevet en kommentar om Lousianas udstilling af Dea Trier Mørchs værker. Fuld tekst herunder.

Historiefup på kunstmuseet Louisiana (Oprindeligt trykt i Berlingske, 20. januar 2019)

Dea Trier Mørch var efter alt at dømme et varmt og sympatisk menneske. Hun var en fornem kunstner, når hun ikke blev grebet af propagandistisk iver. Hendes bedste værker fra de venstreorienterede årtier er ikonografiske.

Louisiana har viet hende en udstilling med nogle af hendes bedste værker, men udstillingen baserer sig på en historieløgn.

Hun kaldes i udstillingens tekster for en ‘feministisk pionér’, og teksten fortsætter ‘i sit grafiske værk viser Dea Trier Mørch sig som humanist og socialrealist med det menneskelige portræt i centrum….På afstand af hendes egen samtid er det værkets humanistiske karakter, troen på det enkelte menneskes værdi og berettigelse, der træder frem.’

Påstanden kan ikke være længere væk fra sandheden. Dea Trier Mørch var i 10 år medlem af Danmarks Kommunistiske Parti. Da hun meldte sig ud, var det ikke, fordi hun forstod, at kommunismen havde myrdet millioner af mennesker, men med en dødssyg erklæring om, at: ‘Parolestilen fra slutningen af 60’erne op til midten af 70’erne er ikke længere brugbar…’ Hun fortsatte som hjemløs kommunist og forstod aldrig tragedien. Dertil kom, at hun som kommunist altid satte kollektivet over individet, som kommunismen nu engang foreskrev, og som det også viste sig i hendes romaner. Mennesket var ikke i centrum, tværtimod.

Hun gøres nu til humanist, og der er ikke på udstillingen ét ord om hendes kommunisme eller kollektivisme. Det er historiefordrejning. Det minder om en ny udstilling på Henry Heerup-museet i Rødøvre med titlen ‘Heerup og den kolde krig’. Her er ikke et ord om Heerups kommunistiske medløberi og hans støtte til de forslag om atomvåbenfrie zoner, som var et sovjetisk påfund. Her er han også bare humanist.

Fortiden spiller stadig en rolle for vor politik og samfund. I Sverige fryser de Sverigedemokraterne ud, fordi de er på højrefløjen, og det påstås, at de er nazister. Samtidig er den gamle venstrefascist og KGB-spion Jan Guillou en mediehelt i Sverige. Men hvad gør man ikke for at rense sig for det faktum, at Sverige arbejdede tæt sammen med nazisterne under krigen? Og Alternativets Uffe Elbæk klæber 1930ernes betegnelse fascisme på sine politiske modstandere; han der selv var på den yderste venstrefløj og var kommunist.

Fortiden bruges i den nutidige politiske kamp. Gamle kommunister gøres til humanister, og højreorienterede gøres til fascister. Med sin udstilling om Dea Trier Mørch forvansker Louisiana fortiden og bliver bevidst eller ubevidst til bannerfører for nutidens fuphistorie.

(Foto: Louisiana.dk)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/98132/trackback

26 Comments »

 1. Gammel, forbenet kommunist.
  I 80’erne var hun det store forbillede for pædagoger, skolelærere og andre venstreekstremister

  Kommentar by Bastardo — 22. januar 2019 @ 10:57

 2. Når jeg læser første linje: “Stærke, feministiske og nærværende skildringer…”, får jeg straks nogle negative associationer, og det var sikkert ikke meningen. Hvornår får “stærke mandschauvinistiske skildringer…” en positiv klang?

  Kommentar by Ole Madsen — 22. januar 2019 @ 10:59

 3. Kvinden hyldes for at sidde i sengen eller på cafe’en og give pat…. men hvem betaler kvindens løn?

  Kommentar by redneck — 22. januar 2019 @ 11:00

 4. Dea Trier Mørchs naive og barnlige agit-prop har jeg altid opfattet som en fornærmelse. Ikke til at holde ud at se på for normale, voksne mennesker.

  Jeg antager, at folk, der tager til Louisiana for at gense billederne, er på et nostalgitrip. Det giver dem et kick at tænke på deres ungdommelige religiøse vækkelse til kommunismen. Louisiana er blevet et midlertidigt kommunistisk tempel fra torsdag den 17. jan. 2019 til søndag den 28. apr. 2019. Fred være med det.

  Godt Bent Blüdnikow tør skrive om det. ‘Bent Blod’ kaldte de ham fordi han skrev sandheden om kommunismen. Bl.a at kommunisterne og nazisterne sammen startede 2. verdenskrig ved at dele Polen (og resten af Europa) imellem sig i 1939. De var krigsallierede, da nazi-tyskland besatte Danmark den 9. april 1940. Stalin lykøskede Hitler med den vellykkede besættelse af Danmark. Erobringen af de europæiske lande gik efter de to diktatorers plan.

  Hitler og Tyskland mistede de erobrede lande i 1945. Stalin og Sovjet mistede først de erobrede lande i 1989.

  Begge diktaturer baseret på kz-lejre og folkedrab er i dag heldigvis en saga blot.

  Kommentar by A-mad — 22. januar 2019 @ 11:25

 5. Norge har en forening, kaldet kvinnefronten.
  I deres logo indgår symbolet for kvinde med en knyttet hånd i cirklen.
  Kamp mot all kvinneundertrykking

  De venstreorienterede henviser altid til kamp, gerne med en knytnæve eller våben i deres reklamemateriale.

  Kommentar by k.m. — 22. januar 2019 @ 11:26

 6. Ak ja, nu har den humanistiske stormagt fået en kultur- og demokratiminister, der udstiller sig med andre minoriteters kultur. Se Berlingske.

  Kommentar by Menig 442 — 22. januar 2019 @ 11:28

 7. Jeg har ikke lavet faktatjek, og det er måske en skrøne at man siger:
  revolution bliver ikke vundet ved at bære hvide handsker

  Kommentar by k.m. — 22. januar 2019 @ 11:38

 8. Hadet mod os hvide mænd er blevet til et savn efter nogen at elske, og så kommer de spændende brune og sorte jo som kaldet fra Himlen. Folk som Dea Trier Mørch har aktivt undermineret vores samfund.

  Kommentar by Hr. Snusk — 22. januar 2019 @ 11:48

 9. Dea Trier Mørch var som bekendt gift med den gamle afdankede kommunist og “kunster” Troels Trier, og hun var også aktiv i det “kunstneriske kollektiv” Røde Mor, der i 70’erne blev voldsomt promoveret af Danmarks Radio.

  Jeg mindes heller aldrig, at nogen “journalister” har stillet Troels Trier til regnskab for sin sympati for kommunismens rædsler.

  Kommentar by Revisoren — 22. januar 2019 @ 12:14

 10. Blüdnikow har som sædvanlig fulkommen ret

  Kommentar by BB — 22. januar 2019 @ 12:16

 11. KOMMUNISTERNE HAR JO ALTID VÆRET VÆLDIG SNEDIGE, og efter at deres blodige forbrydelser mod millioner af uskyldige borgere og bønder, børn og voksne i mange lande er kommet frem, skyndte de røde fascister sig selvfølgelig at omdøbe sig selv til HUMANISTER. Andre begyndte at kalde sig selv konservative, liberale, kvindesagsforkæmpere eller borgerlige. Vældig snedige skaktræk. Og siden har de søgt at spille alle mulige afvigende minoriteter ud mod den store majoritet, som de yderligere har belemret med en masse nyttige idioter som er blevet placeret i DR, Pollertiken og partierne.

  Nu er de så i gang med at hetze og mistænkeliggøre tilhængere af ægte og direkte demokrati og frie nationalstater…. og de vil afrikanisere og islamisere Europa, selv om det næsten automatisk vil føre til en endeløs række af ulykker, katastrofer og blodbade. Men lidt myrderier og et folkemord i ny og næ har jo aldrig generet de røde, brune eller sorte socialister. (læs om lyst-, folke- og massemorderne Lenin, Stalin, Hitler og Mao etc.)

  Kommentar by Bent Nielsen — 22. januar 2019 @ 13:38

 12. Drop støtten til kunsten, og sæt kulturen fri.

  Kommentar by na — 22. januar 2019 @ 16:21

 13. 3 redneck.

  Det er der ingen, der gør. Traditionelt har man ikke udbetalt løn direkte til kvinden for det hårde, livsfarlige arbejde, det er at producere næste generation rent fysisk. Derfor kan man opstille falske udregninger, der får kvinder og børn til at fremstå som en ‘udgift’ for samfundet (vil du tage ordet ‘kvindebyrden’ eller ligefrem ‘børnebyrden’ i din mund?), da graviditet og opfostring af små medfører udfald fra arbejdsmarkedet.
  Det er en meningsløs måde at tænke på, da vi ikke kan undvære næste generation. Gravide og ammende kvinder har brug for støtte: Sådan er det fra naturens hånd. Her må fællesskabet træde til på den ene eller den anden måde. Det kan gøres via barnefaderens individuelle indsats, via en storfamilie, eller det kan gøres på samfundsniveau.
  Det er altså ikke en lumsk plan fra kvinders side, at de har brug for hjælp for at klare produktionen af de små. Ene blandt alle dyr har vi et unikt vilkår: Den usædvanlig langvarige opfostring af utrolig hjælpeløse unger er den pris, vi må betale for høj intelligens. Den nødvendiggør så lang en læringsperiode, at der ikke er anden udvej, end at fællesskabet må deltage i den opvoksende generations pasning.
  Det bøvlede vilkår indeholder desværre et stort potentiale for indbyrdes konflikt mellem mænd og kvinder.
  Begge parter bør besinde sig på at stikke piben ind, undgå at kræve det urimelige af hinanden (ingen udbytning!) og vælge en voksen tilgang til det vilkår, naturen har givet os. Det bedste, vi kan gøre, er at finde en måde at håndtere situationen på, som er værdig for begge parter. Vi er på samme side, og er vi det ikke, må vi se at komme det. Vi må alle fokusere mere på børnenes tarv og ikke på pubertær forurettelsesdyrkelse langt ind i oldingealderen… (Jeg håber, feministerne læser med her…)

  Kommentar by Sådan er det jo — 22. januar 2019 @ 16:53

 14. Tak for sandheden!

  Kommentar by Winged Hussar — 22. januar 2019 @ 17:51

 15. Det kunne godt se ud til at kulturkampen i Danmark fortrinsvis foregår mellem Jøder.

  Marxistiske og kulturradikale muslim-elskende Jøder mod Zionistiske antimuslimske Jøder.

  Danskernes rolle er at agere publikum til dramaet og klappe når signalet gives.

  Dea Trier Mørchs deprimerende frembringelser har altid fyldt mig med afsky, allerede den gang jeg hverken kendte til Jøder eller politik.

  Kommentar by Balder — 22. januar 2019 @ 18:12

 16. Kære Kim

  Kan du ikke også tagge Henry Heerup og Jan Guillou? :)

  Kommentar by Lars Hartvig — 22. januar 2019 @ 18:55

 17. ER RETSSYSTEMET VED AT AFSKAFFE RETFÆRDIGHEDEN??

  Læser ikke tit BT (som de fleste dage er en skodavis)… men lige i dag var der en artikel om en besynderlig dom. En ældre mand blev overfaldet af en øksesvingende galning, der startede med at hugge entrédøren i stykker. Manden i huset nåede at finde en gammel salonriffel frem, som han affyrede op i luften for at skræmme økse-manden væk. Men galningen ignorerede skuddet og gik løs på sit offer, som blev hårdt kvæstet af flere øksehug i hovedet. Kun pga. avanceret lægehjælp og med nød og næppe overlevede han. Der var tale om et regulært mordforsøg. Men af sparegrunde blev det ændret til en tiltale for farlig vold. Den øksesvingende voldsmand fik to års fængsel, mens offeret for mordforsøget fik en STØRRE straf end det, for selvforsvar og besiddelse af en salonriffel. Han fik nemlig 2½ år.

  Det er da en skør og uretfærdig dom. Før i tiden kunne øksemanden have fået ti-femten år i spjældet, mens ofret var blevet pure frikendt. Dommerne forstår sandelig at fortolke straffeloven på nye og vanvittige måder. Og politikerne flest synes vist at det er fint at straffe selvforsvar.

  Verden er sgu blevet sindssyg. Eller er det bare dommerne det rabler for?

  Kommentar by Bent Nielsen — 22. januar 2019 @ 18:59

 18. To skud med den dobbeltløbede i brystet på øksemanden, og ellers Shovel and Shut up

  Kommentar by Træt — 22. januar 2019 @ 19:30

 19. Grav et stort hul, så der også er plads til stikkere som np

  Kommentar by Træt — 22. januar 2019 @ 19:31

 20. “Træt”

  Det er godt, at vi lovlydige borgere har politiet til at beskytte os mod potentielle selvtægtsforbrydere som du.

  Jeg forstår imidlertid ikke, at Kim Møller lader kommentarsporet udarte til mordtrusler.

  Kommentar by np — 22. januar 2019 @ 20:27

 21. Jeg troede ellers hun var gået helt i glemmebogen. Hun og hendes åndsfæller var meget tidstypiske for 70-erne, og virker antikverede idag. De var begejstrede for voldsforherligende og virkelighedsfjerne revolutionære typer som f. eks. Che Guevara, som har haft så ødelæggende indflydelse i Latinamerika. 70-ernes danske oprørere huskes idag ikke for noget positivt. Tværtimod grundlagde de den multikulti-dyrkelse som plager os idag.

  Kommentar by JC — 22. januar 2019 @ 21:30

 22. Bent Blüdnikow er efterhånden et ensomt fyrtårn i den avis der tidligere var “Berligske Tidende/Berlingeren” som Lisbeth Knudsen gjorde til “Berlingske” og som Tom Jensen og medchefredaktør Mette Østergaard med fortid på TV2-NEWS og menighedsbladet “Politiken” nu har gjort til “Politiken Light”.
  Positionen “Politiken Light” har været ledig siden den tidligere “Jyllandsposten” i 2016 udnævnte Jacob Nybroe som ny chefredaktør.
  Nybroe ændrede straks sin avis til et 100% klon af Politiken og den er i dag kendt som “Politiken Vest” eller “Aarhusudgaven af Politiken”.
  Gad vide hvor mange år der går før avisen fra Pilestræde bliver kendt som “Pilestrædeudgaven af Politiken”?

  Kommentar by bjarne binee — 22. januar 2019 @ 22:23

 23. Som “Retsstaten” er np på forbrydernes side.

  Stikkerne under 2.VK fulgte blot loven, deres moralske kompas var i udu.

  Er du monstro phgn fra 180grader, der bor tæt på Unddallslund Plantage, hvor han åndelige forfædre blev henrettet?

  Kommentar by Træt — 22. januar 2019 @ 22:25

 24. Eneste lyspunkt er, at det kulturradikale Louisiana vil blive jævnet med jorden, når Kalifatet bliver indført…

  Kommentar by Revisoren — 23. januar 2019 @ 02:34

 25. >15 Balder
  Dit kendskab er stadig middelmådigt.

  Kommentar by Nielsen — 23. januar 2019 @ 02:49

 26. Danskernes rolle er at agere publikum til dramaet og klappe når signalet gives.
  Ytrer Balder.

  “Pengar främjar inte innovation”

  MIT-professorn och nobelpristagaren Bengt Holmström punkterade i sitt anförande ett tänkesätt som är vanligt inom statlig innovationspolitik, där man ofta utgår från att pengar och maximal frihet främjar innovationer.

  – Att erbjuda pengar innan det finns idéer är ett stort misstag.
  Holmström citerar Amazons vd Jeff Bezos som vid bolagets tioårsjubileum härom året reflekterade över framgångar och motgångar. Enligt Bezos har bolaget aldrig åstadkommit någonting stort när det har funnits tid och pengar. Det är i tider av knapphet de avgörande innovationerna har uppstått.

  En annan stor innovatör Holmström hänvisar till är Apples medgrundare Steve Wozniak, som har förklarat sin framgång med att han hade råd med bara hälften så många transistorer som de andra hade, vilket tvingade honom att göra bra uppfinningar. Holmström noterar vidare att det också varit i svåra tider som Nokia har återuppfunnit sig själv.

  – Den som har allt blir nöjd och lat. Sanna entreprenörer är inte ute efter att få pengar, utan målet är att vara bäst. Steve Jobs talade aldrig med investerare, han snarare avskydde dem, säger Holmström.
  https://www.hbl.fi/artikel/artificiell-intelligens-en-utmaning-for-finland-och-sverige/

  Kommentar by Peter Buch — 23. januar 2019 @ 09:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper