11. februar 2019

Karsten Søberg i kronik: “Du har ret til at leve livet. … Samfundsordenen er truet, men ikke af dig.”

Da jeg kørte nordpå sidst på formiddagen frydede Lars Trier Mogensen sig over, at man med ’skoleelevernes klimastrejkedag’, havde gødet jorden for en ny generation af miljøbekymrede danskere, der på sigt ville blive en del af beslutningsprocessen. Jeg er hjemme igen, og TV2 News har netop skamrost en sort rapper, der fik en Grammy for en sang om racistiske USA. Gode holdninger, et godt budskab, lød det næsten i kor fra panelet.

Her lidt fra en fantastisk kronik af tidligere skolelærer Karsten Søberg i Jyllands-Posten – Nyd livet, bøfferne og køerne, der prutter på marken, den sportsvogn, du ønsker dig, og flyrejsen til Thailand (4. februar 2019)

“I får at vide, at hvis I ikke stopper med at spise kød, synge danske sange, lege mexicaner, tage på flyrejser, køre i bil eller mange andre af de ting, I som unge har en ungdommens naturlige appetit på, er det jeres skyld, at jorden inden for en ganske kort årrække risikerer at gå under i klimaforandringer, forurening, ulighed, racisme og undertrykkelse.

I får også at vide, at mange af de ting, I går rundt og tænker og føler og siger, er krænkende og ekskluderende.

I forventes at acceptere, at der eksisterer 67 forskellige køn, og at drenge og mænd undertrykker piger, kvinder, homoseksuelle, muslimer, sorte, brune, LGBT-personer og i øvrigt alle slags ikkehvide mennesker, at I taler et ekskluderende sprog, og at I betaler for lidt til u-landene og for meget til militæret. …

Men jeg kan fortælle jer, at jeg følte den samme skyld og angst, da jeg voksede op og gik i skole, gymnasium og universitet i 1960’erne og 1970’erne.

Hvis man ikke tydeligt erklærede, at man var marxist, mente, at Sovjetunionen og DDR og Kina var mønsterlande, der havde afskaffet sult og fattigdom og stillet deres indbyggere frie og lige, og at USA var skyld i alle verdens ulykker, at kapitalismen var roden til alt ondt, og at de, der ikke tænkte som os, led af falsk bevidsthed og var udsat for repressiv tolerance, var man et ualmindeligt ondt menneske, der måtte behandles på de mest modbydelige måder af de retvidende marxister, kommunister og socialister. …

Men marxismen og kommunismen er død. Stendød. Med sult, fattigdom, undertrykkelse og hundredvis af millioner af døde styrtede de i grus i 1989. …

Men tro dem ikke. Nyd livet, bøfferne og køerne, der prutter på marken, den sportsvogn, du ønsker dig, den flyvetur til Thailand med kæresten, du drømmer om, ja drik endog din café-latte uden at føle skyld. For du føder ikke syv millioner nye munde om måneden. Og du undertrykker ingen. Højst dig selv.

Du har ret til at leve livet. Ubekymret? Tja, måske ikke ubegrænset, men næsten. Samfundsordenen er truet, men ikke af dig. Men det er en helt anden snak.”

(Greta Thunberg, 15 årig svensk miljøaktivist; Se evt. Uvell.se)

Oploadet Kl. 18:44 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/98612/trackback

21 Comments »

 1. Ja det kan man roligt gøre. Klimateorierne er hullede som en si. Det mest ufattelige er, hvor let det er at opdage. På mange måder minder klimadebatten derfor om indvandrerdebatten i 1990erne: Kritik var bestemt ikke stueren, selvom problemerne var åbentlyse. Også dengang var eksperterne helt enige: Indvandring var en stor kulturberigelse.

  Kommentar by Satan — 11. februar 2019 @ 19:07

 2. BT.dk : Harrison Ford flyver til Dubai for at advare mod klima amageddon

  Kommentar by k. m. — 11. februar 2019 @ 19:08

 3. Hvorfor er der IKKE større opstandelse blandt nationaltsindede, at EU og DK har lukket fightthepowerwithfreespeech bloggen, der afslørede islamister indenfor i både politiet og i Klovnepartiet og en masse om kriminelle perkere i DK, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 11. februar 2019 @ 19:11

 4. BT har en historie om Harrison fords klima-advarsler men fortæller ikke at han har adskillige flyvemaskiner Incl. helikopter som udleder mere Co2 end noget andet på jorden Pr. tilbagelagte Kilometer.

  Alle de her klimaprofeter er selv de største syndere og de vil skide os andre et stykke!

  Kommentar by Santor — 11. februar 2019 @ 19:11

 5. Jeg læste den og glædede mig, det var virkelig en begavet og underspillet slammer til klimafanatikerne, venligboerne, veganerne, ‘køn er en social konstruktion’-tosserne og en hel del andre.

  Jo da, der er sandsynligvis en del menneskeskabt ved klimaforandringerne, men præcis hvor meget der er menneskeskabt og hvor meget, der skyldes forandringer over århundreder, er der næppe nogen, der kan svare på.

  For så vidt det menneskabte, javist, og så er problemet jo hurtigt kogt ned til, at der i en masse i forvejen failed states, vi kunne jo kalde dem shitholes, reproduceres i ekstremt omfang af indbyggerne.

  Det hjælper ikke en koprut, en bakke uspiseligt plantefars eller en flyvetur mindre, når befolkningstilvæksten er eksplosiv i disse lande, der ikke engang formår at brødføde sig selv, i visse tilfælde, fx DDR Congo, på trods af enorme ressourcer i undergrunden.
  Hver gang et menneske trækker vejret, udledes der CO2, så jo flere mennesker på kloden, desto større CO2-udledning. Logik for de fleste, men sjældent adresseret så elegant som hos Søberg.

  Kommentar by Henrik Petersen — 11. februar 2019 @ 19:36

 6. Hvilken skolelærer! Flere af den slags. Jeg ville blive stiktosset, hvis min unge klimademonstrerede i skoletiden.

  Kommentar by Uno — 11. februar 2019 @ 19:39

 7. Denne Greta Thunberg, 15 årig svensk miljøaktivist har ikke læst på lektien.
  Hun er blevet tudet ørene fulde af lort og møg af både lærere og pædagoger.
  Mennesket har slet slet ikke mulighed til at styre klimaet.
  Klimaet er styret af: Solen og dens udbrud, (Solstorme og masseudsendelse.), Kontinentalpladenes forskydninger, Jordskælv, Vulkanudbrud. Tundraen afgiver metan CH4.

  Klimaet har forresten været varmere end den er i dag, endda før sidste Istid, Istider: Ja dem har der været nogle stykker af i en periode på de sidste 800000 år.

  Yder mere: Vulkaner afgiver CO2, da Kontinentalpladene går under hinanden; dvs. de skaldyr hvis skal indeholder CO2 i forbunden tilstand bliver frigivet i varmen i undergrunden, Dermed bøwser vulkanen.

  Hva fanden lærer de i skole: Intet.!
  De lærer åbenbart kun at ofre penge til de griske røvhuller, og dem er der mange af.

  Kommentar by Sindsro — 11. februar 2019 @ 21:14

 8. Jeg ville ønske, at Karsten Søberg ikke stoppede der, men netop tog den “anden snak” også. Fortalte præcis, hvad som truer samfundsordenen. Vi ved det jo godt, men så længe det kun bliver antydet i mellem linierne, som kommer budskabet ikke ud.

  Kommentar by Larsen — 11. februar 2019 @ 21:19

 9. Bloggen er blevet fjernet

  Bloggen på adressen fightthepowerwithfreespeech.blogspot.com er desværre blevet fjernet.Denne adresse er ikke tilgængelig for nye blogs.

  Havde du forventet at se din blog her? Se: ‘Jeg kan ikke finde min blog på internettet. Hvor er den?’

  Kommentar by Træt — 11. februar 2019 @ 21:40

 10. Pippi Langstrømpe skal ikke spændes for klimavognen, men blive i klasseværelset.
  Så længe klodens befolkning stiger og de lande der har råd og mulighed for at reducere CO2 overrendes af migranter, der løbende med deres forbrug underminerer alle vore klimaforanstaltninger, så er det håbløs.
  At sende penge, d.v.s. stjæle købekraft fra skatteborgerne og ekspedere dem ned til negerne, så de kan holde gang i den internationale handel baseret på kul, er lige så håbløs.

  Kommentar by Menig 442 — 11. februar 2019 @ 22:09

 11. Børnene indoktrineres af venstrefløjen og de sagesløse børn ved ikke andet, end at de virkelig har grund til at frygte deres fremtid og bruge sig selv 100% til at modgå en eventuel klimafare, der er mere end 100 år undervejs og som menneskeheden har overlevet/tilpasset sig mange gange før. Dermed har venstrefløjens psykopatiske idioter fået passiviseret børnene i forhold til den reelle fare de vil møde langt tidligere og i eget liv: iSlamets bestialske livspligt, med blodig nedslagtning af enhver, der ikke allerede frivilligt har tilpasset sig deres ordrer.
  Venstrefløjen, de radikale og alle deres tentakler lader hellere blodet af deres og vore kære flyde, end de opgiver deres, på forhånd tabte kamp* om en syg ideologi.

  *
  Som jeg skrev andet sted på Uriasposten i går, så har Fandens Tilbedere længe, længe, inden, taget herredømmet, med ALT hvad deraf følger.

  Kommentar by M.S. Carstens — 11. februar 2019 @ 22:18

 12. Jamen vi kan løse problemet med de hjernevaskede snottede gummiunger med et trylleslag, tag deres mobil og pc fra dem så er de kureret på et splitsekund.

  Kommentar by Piphans — 11. februar 2019 @ 22:27

 13. CO2 ER INTET PROBLEM. SLET, SLET INTET!!!

  Co2 i atmosfæren er absolut INTET problem. Alt hvad DR, TV2 og papiraviserne påstår om køers, bøffers og bilers co2’s betydning for klimaet, er løgn og latin. Ganske enkelt. Greta Thunberg er et lille uskyldigt offer for hjernevask. Men mange voksne medløbere har glemt at tænke sig om. Har aldrig selv undersøgt hvad der er op og ned i mediernes store kampagne mod co2. Alt for mange sluger mediernes løgne råt.

  Læs om solens varierende udstråling der varierer klimaet. Læs bogen “Den maniske sol”.

  Men klimahysteriet kan selvfølgelig bruges til at aflede befolkningers opmærksomhed fra de virkelige problemer.

  Men flot af JP at trykke artiklen. Især hvis den følges op senere.

  Kommentar by Ole Jensen — 11. februar 2019 @ 23:04

 14. CO2 ER INTET PROBLEM….. SLET, SLET INTET!!!

  Co2 i atmosfæren er absolut INTET problem. Alt hvad DR, TV2 og papiraviserne påstår om køers, bøffers og bilers co2 betydning for klimaet, er løgn og latin. Ganske enkelt. Greta Thunberg er et lille uskyldigt offer for hjernevask. Men mange voksne medløbere har glemt at tænke sig om. Har aldrig selv undersøgt hvad der er op og ned i mediernes store kampagne mod co2. Alt for mange sluger mediernes løgne råt.

  Læs om solens varierende udstråling der varierer klimaet. Læs bogen “Den maniske sol”.

  Men klimahysteriet kan selvfølgelig bruges til at aflede befolkningers opmærksomhed fra de virkelige problemer.

  Men flot af JP at trykke artiklen. Især hvis den følges op senere.

  Kommentar by Ole Jensen — 11. februar 2019 @ 23:06

 15. iSlam er en repressiv doktrin forklædt som religion, der skal forsøge at styre og få dens følgere til at underkaste sig. Heraf af navnet iSlam.
  På sæt og vis, har den kristne verden tager ved lære. Vor religion i dag hedder Verdens Klima. Og er sgu ligeså indoktrinerende, hjernevaskende, intolerant, udskammende, hyklerisk og repressiv som Slammet.
  De gode; Harrison Ford, George Clowny, vor danske Hellige Magdalena, Nikko Grünfeldt(SÅ bli’r det ikke grønnere, alene navnet!) prææker ditten og datten, og hykler selv det modsatte. Som de Slimede der ryger, drikker spiritus, ta’r stoffer, spiser gris osv osv også hykler. Og når de så får bondeanger, spiller keglespil med 100 uskyldige mennesker en aften på en strandpromenade, for at sone det, de har forbrudt sig med.
  Nu mangler vi bare at se hjernevaskede klima-idioter, som hende trunten, foretager lignende handlinger fordi de er kommet til at spise en dobbelt cheeseburger med masser af bacon og har slået en ordentlig Co2 miljøskadelig prut bagefter.
  Dét ville da være noget.

  Kommentar by White knight — 12. februar 2019 @ 06:16

 16. Islam er en- usekulær diktatorreligion med en Førerprofet som ideal- han har nok aldrig eksisteret som andet end en titel (Den ophøjede apostel) i en eller anden klan-sammenhæng, så har man blandet lidt Jødedom og kristendom ind i det, og ophøjet den hurtigt sammensatte bog (Koranen) som -Guds bogstravstro ord- dvs lukket for fortolkninger andet end ordret Læg mærke til den selvofficielt er samlet lige efter Biblen blev samlet i Konstantinobel omkring år 500 et eller andet. Af Uthmann :-) :-) :-). Guds ord samlet af en klanleder. Ordet – Muhammedanisme-passer mest præcist. Muhammedanismen har uden sidestykke i verdenshistorien stået for den mest undertrykkende, Terror , og krigsskabende religion- både historisk og samtidsmæssigt. Bekæmp den så godt i kan. Støt SIAD. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. februar 2019 @ 08:07

 17. Hvad klimafolkene mener, kan de såmænd godt have ret i. I 1970 talte vi også om en overbefolket klode. Dengang 4,5 milliarder, og senere kom også kulitledebatten frem kun af økologer og biologer, men nogle mente vi skulle vende udviklingen i 1996 ellers ville det være forsent. Men hvad vi kan gøre eller vil gøre er rimeligt håbløst set i forhold til befolkningstilvæksten…..ok nogle få frelste spiser ikke kød?…..hurra. Hvad så med planterne? etc etc etc…..lidt sent, men jeg håber da de finder en rimelig løsning, og den må blive teknologisk. Fortsat god tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. februar 2019 @ 08:12

 18. I 1970 erne….-Flyt dækstolene lidt rundt på Titanic…Men hvis vi ikke får bremset og ødelagt Islam, kan det faktisk være flintrende ligegyldigt, da fordummelsen så vil blive forfremmet, og hele konstruktionsidealet i Islam vil skabe en altødelæggende effekt uanset, hvad der ellers er vigtigt. Jorden er jo flad….Det står i Koranen…..og ingen tør jo være vantro, eller gå ud over Dhimmifladen. Fordummelsen og undertrykkelsen vil ødelægge alt, så bekæmp Islam så godt i kan. Nurtidens politiske diplomatiske fejhed er uhyggelig at følge med i.Støt SIAD. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. februar 2019 @ 14:24

 19. Klimahysteriet er en hoax, der har til formål at hive flere penge op af lommen på folk i klimaets navn og samtidig flytte fokus fra problemerne med muhammedanerne. Desværre får uskyldige skoleelever dårlig samvittighed og tror de kan redde verden.

  Kommentar by Popeye — 12. februar 2019 @ 18:12

 20. # M. Unna. Læs lige 18.12 og 23.O6. Co2 er INTET problem.

  Kommentar by Ole Jensen — 12. februar 2019 @ 19:57

 21. Jeg har ikke nået at læse det endnu, og er lige nu under tidspres. Teorien var at Kulilte fra fossile brændstoffer langsomt ville stige op i atmosfæren, til et sted hvor den ikke ville kunne komme videre ud, og dermed lægge en dyne (som på Venus) som ville gøre at varmeudstrålingen fra jorden ikke ville kunne forlade jorden, og dermed skabe en global opvarming. De kulilte der blev lukket ud her og nu, ville kun, kunne stige derop, hvor de ikke kunne komme videre, i løbet af cirka 30 år. DVS. Det som i dag skaber opvarmning er lukket ud for 30 års tid siden. DVS Hvis vi alle i dag blev klimahellige og holdt med at gøre nået eller døde her og nu, ville der gå cirka over 30 år før det kunne måles. Om teorien passer eller blot er et stunt, lader jeg stå åbent. Men diskussionen startede allerede engang i midten af 1980 erne, blandt økologer og biologer. Tror man kan finde noget i gamle blade fra NOAH eller andre miljøorganisationer. Jeg var selv dengang halvaktiv (Før tiden med Islam syntes relevant i mit tilfælde, og før jeg måtte inddrømme min naivitet på det politiske område). Muligvis er CO2 intet problem. Muligvis er det, men uanset hvad er det forsent set i forhold til befolkningstilvæksten, med mindre der kommer noget nyt på bordet der revolutionere det synspunkt. Uanset hvad. Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 13. februar 2019 @ 06:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper