14. februar 2019

Professor: Planter er levende væsener, de sanser trusler vha. receptorer og responderer umiddelbart

Anders Lund Madsen har over tre udgaver af ‘Fedeabes Fyraften’ på Radio24ysyv haft professor i plantefysiologi Michael Palmgren i studiet, med det formål at præsentere 40 udvalgte planter. Han startede overraskende, og man skal virkelig høre godt efter, for ikke at afskrive ham som en universitær fantast. Den overordnede pointe er ikke, at vi skal holde op med at spise planter. Han pointerer bare, at planter er levende væsener, der har receptorer, sanser/føler trusler, og reagerer på samme. Det foregår i plantetempo, men finder ikke ikke desto mindre sted.

Med andre ord. For år tilbage var det kun nuttede dyr, man ikke måtte slå ihjel og spise. Med vegetarene blev det pludselig alle dyr. Men hvorfor stoppe her, hvis etik er udgangspunktet. Alle, herunder ikke mindst vegetarer, spiser planter der er levende væsener, og det sker, blot fordi vi ikke kan høre skrigene fra salatskålen.

Michael Palmgren, professor i Plantefysiologi: Folk kommer til engang at omvurdere deres forhold til planten. Jo mere vi kommer til at vide om dem, altså, vegetarer som mener det etisk forsvarligt at spise levende planter, for eksempel en salatskål, kommer en gang til at revurdere hvor etisk det er. Hvis det skulle være det der er grunden til at man spiste planter.

Anders Lund Madsen, Radio24syv: – Ja, for etisk set så er der ikke noget barmhjertigt ved at spise levende planter.

Michael Palmgren: De er levende, et levende væsen. Den laver fotosyntese i det øjeblik du stikker den ind i munden, og tror stadig på et bedre liv, så altså, den er levende.

Anders Lund Madsen: – og når den ligger i køleskabet, så ligger den og dør langsomt?

Michael Palmgren: Næh, den lever bare og venter på bedre tider. Altså, en gulerod venter bare på at den kommer i jorden, at der kommer regn og lys. Hvis du tager en gulerod og sætter i jorden – den ligger bare og venter. … Et løg er sprældlevende.

Anders Lund Madsen: … men det er fordi den ikke har evnen til at føle smerte, så er det ikke så synd.

Michael Palmgren: Det ved man jo ikke. Igen, det ved vi jo ikke en pind om. De føler… bare som eksempel. … den her lille gåsemad, den har 620 i den familie (receptorer, Kim).

Anders Lund Madsen: Men hvad har den dem til?

Michael Palmgren: Til at føle med, så du kan ikke sige, at den ikke kan sanse. For eksempel så sidder der på roden en receptor, der kan smage en flagel, en bakterie der pisker sig frem. Den har smerte – den har smagt en bakterie. Om det er en trussel, eller hvad den skal gøre? … Den kan ikke flygte, og derfor bliver den nødt til at være ekstrem obs på verden omkring sig.

Anders Lund Madsen: … og så kunne den føle smerte, når man klippede i bladene.

Michael Palmgren: … det er noget fjollet noget med det der smerte. Smerte er noget ubehag, der gør at vi trækker hånden til os, hvis vi brænder os på en plade. Men hvis en plante kan sanse en flagel på en bakterie, og sanse om at det er en skadelig bakterie, og derefter lave et respons umiddelbart. Hvad er forskellen?

Oploadet Kl. 10:59 af Kim Møller — Direkte link54 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/98687/trackback

54 Comments »

 1. Det øjeblikkelige veganerhysteri minder mig om råkost æderne fra Deuchtsland fra starten af tredieverne. Det er for at spille hellig og for ikke at tage stilling til det vigtige, idag invasionen af yallaher.
  Det er også i den periode se-på-lort wc’et kommer frem, så kan man efter endt råkostafføring, studere sine fæces, som de ligger der på den lille hylde.
  Så efter min usle mening, er det opgejlede veganerhysteri bare en ny omgang se-på-lort..

  Kommentar by Hul igennem? — 14. februar 2019 @ 11:26

 2. De er tossede de kommunister. Den der geni-familie, madsen og hans bror, de virker ligeså troværdige som professorer, som partierne gør, som forvalter af danskernes øer. Alt der produceres af aberne på statskakafonien vil jeg tillade mig, at glemme ligeså snart jeg har set eller hørt om det.
  https://youtu.be/N-x_cvxqgz8

  Kommentar by Cat Girl — 14. februar 2019 @ 11:28

 3. Tjaeeh, hvilke dyr er søde og nuttede, hvilke er ikke? Intelligensen hos de svin, vi masseproducerer og behandler elendigt, er på niveau med eller over den hund, I har liggende i fodenden af sengen. Forestil dig din hund, blive jaget ned af en staldgang med en strømpistol, når panik og dødsangs får den til at kæmpe for at komme tilbage til den sti, der er det eneste den kender.

  Så kan den blive læsset ind i en lastbil med hundredvis af andre hunde, der kører og kører ned gennem Europa, før den udmattet af stress og dødsangst igen bliver jaget med strømpistoler ind i en slagtegang med tusindvis af vildt fremmede hunde, som stresser den endnu mere, da dens natur nu engang er gearet til kun at omgås artsfæller, den kender. Vi må gere hidse os op, når kineserne behandler hunde på den måde, men vé den vegetar, der sætter spot på vores egen dyremishandling… Hold fest, hvor aggressionerne røg i loftet hos de fleste af jer, da vegetarer lavede en kampagne, hvor de sammenlignede det at kvitte kødspisning med at kvitte smøger. Jeg er så ikke enig med vegetarerne på det område, men hvordan i alverden kunne den kampagne vække så megen vrede? Ramte den en dårlig samvittighed?

  Jeg har arbejdet i det konventionelle landbrug og set, hvordan vi behandler både kvæg og svin, og jeg har desværre også selv været med til det. Af samme grund spiser jeg kun hjemmeslagtet kød. Det andet “svineri” vil jeg under ingen omstændigheder støtte. Der til har jeg for stor respekt for dyr.

  Og nej, det er ikke en flok gale “feminister, kommunister, multikulturalister” og hvad automatpistolen eller kan udspy, som står bage disse vegetarkampagner. Diskussionen om, hvordan vi bør behandle dyr, har gået for sig lige siden Antikken. Her fra stammer også både agitationen og argumenterne for vegetarisme. Debatten om planternes eventuelle følelsesliv er heller ikke opfundet i nyere tid. Den er også set før. Alt er set og hørt før de seneste 2.000 år inden for denne debat.

  Jeg er faktisk i gang med at lægge sidste hånd på en bog om dyrevelfærdens historie. Fra Pytagoras, der også agiterede for vegetarisme, og hele vejen op gennem Kristendommens historie til i dag. Med islam som det grufulde vendepunkt, vi, og i særdeleshed vores dyr, nu står over for…

  Kommentar by Margrethe — 14. februar 2019 @ 11:31

 4. 11:31 Du har helt ret, som sagt. Jeg vil tillade mig at glemme planternes problemer, før vi er kommet videre, som du skriver Margrethe

  Kommentar by Cat Girl — 14. februar 2019 @ 11:35

 5. Scientology’s grundlægger Ron Hubbard kunne føle med planter, som han aflyttede vha hovedtelefon tilkoblet elektroder stukket ind i f.eks en tomat. Som han sagde “Gulerods juice er massemord!”
  https://thishollowearth.wordpress.com/2011/02/03/do-plants-feel-pain/

  Kommentar by A-mad — 14. februar 2019 @ 11:35

 6. Jamen, jamen sikken et tab, jeg får da også tårer i øjnene, når jeg skærer den rå løg i små stykker…
  Men problemet er den kraftige befolkningstilvækst blandt de uciviliserede, primitive barbarer i 2. og 3. verdens-landene. Alt andet er nonsens.

  Kommentar by barfbag — 14. februar 2019 @ 11:43

 7. De fucking sadistiske vegetarer der nyder planternes skrig mens de lystigt guffer en levende gulerod i sig. Hvad fanden har de gang i?

  Vi andre, ordenlige mennesker, slår i det mindste vores mad ihjel før vi sætter tænderne i dem!

  Kommentar by Santor — 14. februar 2019 @ 11:51

 8. En anden historie handler om en videnskabsmand, der ved hjælp af høretelefoner kunne høre planterne skrige. Han endte med at blive sindsyg. Jeg kan desværre ikke huske forfatteren. Fra 50’erne eller før.
  Hall Pink her skrevet ‘The screaming Plant’, men jeg mener ikke det er den.
  https://www.thefishinprison.com/botanical-fiction-database.html

  Kommentar by Glenn Madsen — 14. februar 2019 @ 11:57

 9. Planterne er i konstant krig med andre planter om territoriet, og udsender gift fra deres egne rødder for at holde de andre planters rødder væk.

  Den gode professor siger vel ikke at det er synd for planterne, han fortæller bare hvordan de virker.

  Kommentar by Træt — 14. februar 2019 @ 12:00

 10. Hmm, jeg er ikke helt sikker på at man kan nå til konklusionen at planterne snart skal være beskyttede væsener på lige fod med nuttede dyr, medmindre man (som Anders Lund Madsen) vælger den fordummede version. Men det er rigtigt at det kræver indsigt i biologi for at undgå at drage den banale konklusion, at “planter føler smerte som mennesker”.

  Professorens fejl er mere at han forsøger sig med analogier, bruger et (til lejligheden) simplificeret sprog som fx “føler” og “smerte” som er meget mere og andet end blot tilstedeværelsen af bestemte typer sanse-receptorer.

  Den apologi til side, så er det ret ærgerligt at se ellers interessante videnskabelige perspektiver dummet ned til dette niveau. Det minder mig om første biologi-time for folkeskole-elever hvor man kan slippe afsted med den slags, fordi der følger hundredvis af uddybende skoletimer efter de “dumme” udsagn.

  Kommentar by Quark — 14. februar 2019 @ 12:33

 11. Fantastisk nyhed.
  Nu skal jeg aldrig slå græs mere. Det er jo planteplageri. Jubii.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 14. februar 2019 @ 12:37

 12. Træt — 12:00

  Hvad er mon formålet med professorens udtalelser; hvad er hans agenda? – Mon ikke det er, en af de sædvanlige religiøse udskejelser, som skal bruges til at ydmyge vi andre, og få os til at føle skam? – Professoren er formentlig syg i skallen; og nu bruger han sin viden til at dominerer og dehumanisere andre; os som såmænd bare følger naturens orden, sic!

  Intet under, at civilisationer bukker under og går til grunde, når den type fantaster får taletid – Spark tossen i røven og send ham efter øl, og bed ham så om at holde kæft, helt kæft!

  Kommentar by T. Flodur — 14. februar 2019 @ 12:52

 13. OT: Den radikale individualist og hummerdreng Jordan Peterson bliver udstillet som falsk opposition:
  Jordan Peterson Dismantled
  https://www.youtube.com/watch?v=WXYuqrO8LLo
  Interview med ophavsmanden til ovenstående video. En ung godt begavet canadier:
  The Dismantlement of Jordan Peterson | TPS #300
  https://www.youtube.com/watch?v=IAZJmEHEybY

  Det er nok forklaringen på alt den medietid Peterson har fået.

  Kommentar by Jake Sorensen — 14. februar 2019 @ 12:52

 14. T. Flodur: Det ser jo ud til, at pointen er den modsatte: Han fortæller jo dybest set bare, at alle levende væsner (også planter) er… ja, i live. Så derfor er der ingen mening i at udpege netop dyr som noget, det er særligt synd at spise. Læs Kims introduktion :-)

  Kommentar by Thomas — 14. februar 2019 @ 13:16

 15. Fliserne i min indkørsel skriger hver gang jeg kører bilen hen over.

  Kommentar by k. m. — 14. februar 2019 @ 13:21

 16. Synes heller ikke man unødigt skal trampe på erantis eller plage dyr, men har man så lidt selvoprettelsesdrift at man læser synd og skam ind i naturlige livsudfoldelser, gjorde man måske os andre en tjeneste at opsøge hjælp eller alternativt kravle over i et hjørne og visne. Lad os andre leve i fred for jeres psykoser.

  Kommentar by FrafaldenModerat — 14. februar 2019 @ 13:58

 17. Ad 6:Befolkningspyramide for Rumænien til 2018;de store fødselsårgange, 24 år fra og med 1967 til og med 1990, ses tydeligt:Befolkningerne af europæisk afstamning forsvinder simpelthen, men selvfølgelig vil jeg ikke benægte den rædselsfulde behandling af dyr i landbruget:den er åbenlys;nå, befolkningspyramiden til 2018 for Rumænien:https://www.romania-insider.com/20-sec-video-shows-romanias-age-pyramid-changed-60-years

  Kommentar by barfbag — 14. februar 2019 @ 14:02

 18. Havde jeg på fornemmelsen. Der er jo heller ikke meget intelligens i Homo Sapiens, så måske skulle man tale med sin rose i dag :-) :-) :-).
  Støt SIAD. mvkh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 14. februar 2019 @ 14:11

 19. Det nye in bliver at æde Trump supporters, det bliver rent win win for Fake News og økopsykopaterne. Derefter bliver vi gamle Z folk og bagefter NB tilhængere hældt i den sorte gryde.
  Velbekomme die dumme dänen.

  Kommentar by Piphans — 14. februar 2019 @ 14:15

 20. Det næste bliver vel, at der må ikke sprøjtes, fordi de skadevoldende insekter føler store smerter, når de dør af giften.

  Kommentar by Menig 442 — 14. februar 2019 @ 14:20

 21. Når bare hækken bliver stående, selv om jeg klipper den, så går det nok.

  Kommentar by Bastardo — 14. februar 2019 @ 14:31

 22. DR SPILDER VORES TID. Planter har ingen hjerne og ingen bevidsthed. Det hele er automatik. Det som DR serverer, er enten løgn eller nonsens eller støjende musik. I ni af ti tilfælde. Vrøvleriet om planterne kører de frem med, med nogle års mellemrum. Dyr har instinkter, det er også automatik. Filosofiske tanker om verden kan de ikke have. Iøvrigt måtte alle mennesker jo sulte ihjel, hvis det blev forbudt at spise noget. Men det er måske også hvad de røde galninge pønser på?

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 14:59

 23. Jeg er ikke så kvik i disse dage pga. en slem forkølelse, men burde der ikke være en firkant mærket OT, til at klikke på??

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 15:02

 24. Thomas — 13:16

  Ja (jeg kører på hvilepuls lige nu) så jeg kan godt se din (og Kims) pointe. Hvis det forholder sig som I antyder, så tager jeg selv turen til øldepotet ;-) – Sorry professor!

  Kommentar by T. Flodur — 14. februar 2019 @ 15:11

 25. “DANMARKS” RØDE RADIO har udviklet sig til et djævelsk foretagende. Alt som virkelig betyder noget…. forties, fordrejes, bortforklares eller bagatelliseres. I stedet får vi noget fede-abe bræk fra to teoretikere, to såkaldte “intellektuelle” hvor den ene er mere pjattet og fjollet end den anden. Læs Paul Johnsons bog “De intellektuelle”.

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 15:12

 26. barfbag 14:02. Ad Befolkningspyramide for Rumænien til 2018. Det er jo en fin video med befolkningsudviklingen i Rumænien. Tak.

  I sin tid inden jerntæppets fald, lærte jeg hos den førende danske demograf – vistnok den eneste demografiprofessor i DK og derfor inderligt hadet dengang af studentermarxisterne – at Rumænien var det enest europæiske land, der havde vendt tilbagegangen i fødselstallet.

  Rumæniens præsident Nicolae Ceaușescu forbød simpelthen abort, som dengang var de rumænske kvinders – eller måske snarere deres mænds? – foretrukne præventionsmetode.

  Straks eksploderede fødselstallet i Rumænien og mindskede med et huk den nu meget udskældte “ældrebyrde”. Det fik han dog heller ikke meget ros for! :-)

  (kvindernes frigørelse?=p-piller+fri abort?
  Derfor mangler vi nu 1½ mio etniske danskere, som blev skyllet ud i toilettet inden de nåede at blive født!:-(
  Demografi er skæbne…

  Kommentar by A-mad — 14. februar 2019 @ 15:23

 27. På vejen fra mark til bæ
  skal føden passere Beauvais.
  Åh, jeg er enig med naboens Åse:
  Toppen er wienergryde på dåse.

  Kommentar by Crass Børsting — 14. februar 2019 @ 15:28

 28. MAN KAN OGSÅ sige at kommunisme og mangel på fornuft er skæbne. Det lykkedes for kommunisterne/de radikale/de skabsradikale at så splid mellem mænd og kvinder, at undergrave familieværdierne, at få skilsmisse-tallet op i verdens-rekordhøjder, at gøre utallige børn ulykkelige og faderløse, at få massevis af unge til at bruge stoffer, at få jaget kvinderne ud på arbejdsmarkedet så længe, at de næsten blev for gamle som mødre, noget det gik ud over børnenes helbred, sundhed og IQ.
  Efterhånden ligner det de indledende øvelser til det der er de rødfascistiske socialisters gamle og kendte specialitet: ødelæggelse af et lands kultur og civilisation, og ødelæggelse af befolkningen.

  Hvordan har nogen voksen dansker dog kunnet være så uvidende, at man ikke vidste at kommunisme altid ender i tyranni, ondskab og rædsel. Det var virkelig ikke sund fornuft at man fra mange sider gav de røde medvind. Det var kortsynet og uklogt.

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 15:49

 29. Ha-ha, Crass, dén var god.

  Det der program, som jeg heldigvis ikke har set, giver et seriøst problem for veganere: Plantefarsen og ris’mælken’ skriger, når de frelste herude i VandkantsDanmark øst med deres Emmeljunga-barnevogne, spelt og veganisme laver veganerburgere og veganerlatte af det.
  Så hvad mon veganere og vegetarer skal leve af efter denne øjenåbner?

  Minder mig i øvrigt (svagt) om romanen Idealisterne, en satirisk roman af gammelkommunisten Hans Scherfig. Ord som barfodsgænger, vegetar og stjernetyder indgår, så vidt jeg husker.

  Kommentar by Henrik Petersen — 14. februar 2019 @ 16:00

 30. MAN KAN OGSÅ sige at kommunisme og mangel på fornuft er skæbne. Det lykkedes for kommunisterne/de radikale/de skabsradikale at så splid mellem mænd og kvinder, at undergrave familieværdierne, at få skilsmisse-tallet op i verdens-rekordhøjder, at gøre utallige børn ulykkelige og faderløse, at få massevis af unge til at bruge stoffer, at få jaget kvinderne ud på arbejdsmarkedet så længe, at de næsten blev for gamle som mødre, noget der gik ud over børnenes helbred, sundhed og IQ.

  Efterhånden ligner det de indledende øvelser til det der er de rødfascistiske socialisters gamle og kendte specialitet: ødelæggelse af et lands kultur og civilisation, og ødelæggelse af befolkningen.

  Hvordan har nogen voksen dansker dog kunnet være så uvidende, at man ikke vidste at kommunisme altid ender i tyranni, ondskab og rædsel. Det var virkelig ikke sund fornuft at man fra mange sider gav de røde medvind. Det var kortsynet og uklogt.

  Nu er de røde (forklædt som humanister og borgerlige) også ved at gøre os til 3. og 5. rangs borgere i vores eget land. De er i fuld gang med at undertrykke, fordrive og etnisk udrense os. Er det ikke fantastisk hvad vi efterhånden skal finde os i, fra de gamle partiers side?

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 16:06

 31. Nu har I sgu VIRKELIG et etisk, problem, alle I dyreetiske vegetarer og veganerer.
  Får sgu svært ved, at stoppe med at skraldgrine.
  Men som en anorektisk pigemodel, sagde til en af min bekendte en dag: “Man kan også blive dejlig mæt af et glas vand!)

  Kommentar by White knight — 14. februar 2019 @ 16:18

 32. Hvis man gerne vil høre radio om interessante videnskabelige emner, uden Madsens infantiliserede stil, så kan jeg anbefale 24 Spørgsmål til Professoren med Lone Frank:

  https://www.24syv.dk/programmer/24-spoergsmaal-til-professoren

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. februar 2019 @ 16:26

 33. 26 A-mad 15:23. 25. december 1989 mistede kommunistsvinet https://da.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceausescu
  og hans kone heldigvis livet. Han var bl.a. ansvarlig for dette monster-/kommunistiske mønster-/byggeri:https://da.wikipedia.org/wiki/Parlamentets_Palads

  Kommentar by barfbag — 14. februar 2019 @ 18:04

 34. DANSKERE, ihvertfald nogle af dem uden for Borgen, er også levende væsner, og nogle af dem er endda ret nuttede. Det vil sikkert overraske den universitære fantast, DR-manden og alle andre røde, men det er ikke desto mindre rigtigt. Men det siger sig selv at disse danskere kan det ALDRIG være synd for. Så er det sgu mere synd for en roe der bliver hakket midt over med en spade.

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 18:29

 35. Journalisten Lone Frank er udstyret med en ph.d. (fra Roskilde?) Hvor står hun politisk?

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 18:30

 36. Ak ja, det er i dag årsdagen for angrebet på Krudttønden, og drabene på Finn og Dan.

  Desuden er det 30 år siden, at der blev udstedt en fatwa mod Salman Rushdie.

  Og vi kan herefter konstatere, at islamiseringen af Danmark og resten af Europa fortsætter helt efter planen…

  Kommentar by Revisoren — 14. februar 2019 @ 18:34

 37. Burde der ikke være en firkant mærket OT, til at klikke på? Mange finder vel aldrig ud af hvor OT gemmer sig.

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 18:34

 38. Underlig, at Finn Nørgaard fond deler penge ud til muslimer.

  Kommentar by k. m. — 14. februar 2019 @ 19:10

 39. Tja, vestlig kultur værdsætter samt understøtter personlig frihed og lighed højere end afhængighed af børn. I “gode gamle dage” var det nødvendigt at investerer i børn,så ,man kunne hjælpes i alderdommen.
  Nu har vi jo menneskerettigheder, som stat og kommune uddeler. Hvad skal vi så med børn ?

  Kommentar by Oppenhaimer fan — 14. februar 2019 @ 19:49

 40. DET ANBEFALES at man læser de chokerende indlæg om hvordan hospitalerne ansætter FALSKE LÆGER fra Somalia, Afghanistan og Congo osv. “Læger” der er ukendte og nok har ægte papirer, men INGEN reel uddannelse. I nogle lande er det ingen kunst at anskaffe sig ægte papirer, man skal bare vide hvor man skal købe dem. Tænke sig at danske hospitaler overlader danske patienter til sådanne LIVSFARLIGE svindlere!!! Se vigtige oplysninger i indlæg 34 under åben tråd.
  Se også 39, 64, 71 og 72 osv. Der er mange rigtig gode indlæg under ÅBEN TRÅD.

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 19:54

 41. #35 tp, kender ikke hendes politiske observans, men når jeg anbefaler hendes programmer, så er det naturligvis fordi hun ikke vægter politisk korrekthed højere end videnskab.

  #37 tp, enig i at Off Topic kunne være mere synlig. Og det er heller ikke særlig heldigt at der står (april 2014). Desuden giver netop den tråd tilsyneladende mange kommentatorer problemer mth. moderation. Så den kan gøre både tydeligere og bedre. Det virker som om, der kun er 8-10 af os der bruger den, og nogle (som f.eks. dig) kan ikke engang finde den uden hjælp. Trist, for der ligger mange gode sager. Yderligere er det meget uheldigt, at kun de 100 nyeste ud af næsten 25.000 kommentarer kan læses. Man kan ikke engang hoppe baglæns i tråden, så næsten 25.000 kommentarer er, i praksis, skyllet ud i internettets lokum. Øv!

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. februar 2019 @ 20:00

 42. # hr. Snusk…. tak for svar. Ja, det er da en noget stedmoderlig behandling af OT. Vi må håbe at der snart rettes op på det. Vh, tp.

  Kommentar by tp — 14. februar 2019 @ 20:18

 43. Det er jo præcis det, jeg har sagt hele tiden: Veganere er hensynsløse plantemordere!

  Kan vi mon så håbe på, at de uddør efterhånden, når dette faktum langt om længe også går op for dem, så vi andre omnivore og fredelige realister kan få lidt hårdt tiltrængt fred og ro for disse anmasende og virkelighedsfjerne fantaster og dybt ubehagelige fanatikere? 🤔

  Kommentar by Bjovulf — 14. februar 2019 @ 22:34

 44. Jeg er helt enig med professoren. Planter har følelser og kan vise dem. Nogle husker nok, at jeg har berettet om de farveoptagelser jeg har set, med kirialin/aura-fotoapparat: Manden bag skulle optage helt andre ting, men bage efter så han, at hans store stueplante pludselig havde skiftet farver på billederne. Han videregav hans, undren til dem som havde været med under optagelserne og en af dem tilstod, at han var kommet til at støde gløden af sin cigaret mod planten. Dette fik fotografen til at gå ind i et dybere eksperiment med det skete, mens han hver gang filmede hele scenariet. Det fremgik tydeligt af billederne, at planten der havde brændt sig på gløden, allerede skiftede farve, blot fotografen tænkt på at nu skulle cigaretgløden føres mod planten og ved selve den direkte kontakt var der igen store ændringer i farverne.

  At planter reagerer på stimuli, kan mangt et skolebarn berette om, som har været med til lignende eksperimenter i klasseværelset, hvor tre tilfældige frø, fra samme pose, blev plantet og passet helt ens, uden at bogen af børnene var bekendt med, at der under en urtepotterne blev klæbet et hjerte på, under stor medfølelse og omsorg. Børnene erfarede alle i slutningen af forløbet, at en af de tre planter vokse hurtigere og kraftigere end de to andre og det var netop den med hjertet, der fra start havde fået den ekstra opmærksomhed med hjertet.

  Dette burde de hysteriske veganere tvangsindlægges til se. Så bliver nemlig nød til, HELT at overgå til kunstigt fremstillet ernæring, hvis de vil overleve!
  Men netop denne slags eksperimenter får mig også til at tænk mit og GRUE for, hvad halalslagtet kød måske kan medføre???

  Jeg spiser, glad og gerne, både frugt, grønt, urter og kød, men holder mig, videst muligt, fra halalslagtet kød og prioriterer, hvor jeg kan, økologisk kød, fra dyr der har haft det godt og haft en ustresset proses til og under slagtning. Som Margrethe skriver, er de
  få landbrug, der er godkendt til selv at slagte og sælge kød, absolut at foretrække. Men der er endnu alt for langt imellem dem.

  Kommentar by M.S. Carstens — 15. februar 2019 @ 00:03

 45. #38 k.m.
  Undrede også mig.
  Apologetisk, og følen synd for de “rare” brune, hvis ære er blevet beklikket af en enkelt mad dog iSlamist?

  Kommentar by White knight — 15. februar 2019 @ 07:44

 46. Kommer til at tænke på filmen avatar med at det hele er forbundet via rødder.
  Fotosyntese, ja planter indtager Noget og Afgiver noget andet. Fjerner man det ene, må det andet mangle. Drivhus effekt?
  https://www.nbi.ku.dk/spoerg_om_fysik/fysik/co2menneske/

  Kommentar by P — 15. februar 2019 @ 07:57

 47. Jeg er helt enig barfbag 18:04. Nicolae Ceaușescu var et “kommunistsvin”, som du kalder ham.

  Jeg har læst historisk og sociologisk forskning om mange kommunistiske ’systemer’. De begynder og ender med menneskeudryddelse og/eller Gulag/Tuol Sleng/Hohenschönhausen/Laogai osv
  https://www.youtube.com/watch?v=qRk601dphjE

  Jeg var på charterferie ved Sortehavet i Rumænien i 1970-erne og tog en tur med toget til Bukarest. Jeg oplevede et land, hvor folk levede i frygt også for at tale med udlændinge. Man fornemmede at de var overvåget 24syv.

  Hjemme på Københavns Universitet var jeg engageret i kampen mod studentermarxismen, som truede med at sende os klasseforrædere i de kz-lejre, de drømte om at oprette til os.

  MEN jeg mener stadig sandheden er empirisk. Det er et demografisk, empirisk faktum, at Nicolae Ceaușescu ved at forbyde abort i Rumænien gjorde landet til det eneste europæiske land, der havde vendt tilbagegangen i fødselstallet.

  Kommentar by A-mad — 15. februar 2019 @ 09:45

 48. Abortforbudet i Rumænien blev omgået ved at de ufrivillige forældre gjorde deres børn hjerneskadede på forskellig vis, hvorefter regimet tillod at de blev anbragt på umenneskelige børnehjem, hvorfra bl.a. danske barnløse par adopterede disse psykisk og fysisk skadede børn.

  Jeg går -sat på spidsen – ind for sene aborter, t.o.m. det 18. leveår, når forældrenes ansvar ophører.

  Kommentar by Træt — 15. februar 2019 @ 14:57

 49. Da jeg læste bogen: Russerne (Schønbergs Forlag) af den amerikanske journalist/reporter Hedrick Smith i 1970erne, indså jeg at det eneste, som betyder noget er kvalitet, ikke kvantitet. Noget, som fx designeren https://en. wikipedia.org/wiki/Philippe_Starck
  har udtalt. At forbyde abort er en rent kvantitativ – og umenneskelig, upersonlig, hensynsløs overfor det enkelte individ – og ikke en kvalitativ indgriben. Verden er ikke et paradis for alle, og rigdommen er ikke udbredt til alle, så abort er desværre at foretrække. P-piller burde dog være en selvfølge. P-piller og anden prævention burde være den eneste ulandshjælp, der gives. Efter min mening er der for mange mennesker på denne vor eneste Jord.

  Kommentar by barfbag — 15. februar 2019 @ 17:11

 50. Ad. 13. Interessante video, har sent dem begge. At han ikke var konservativ anede jeg, selv om han lidt bliver solgt sådan.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 15. februar 2019 @ 17:42

 51. Træt 14:57 og barfbag 17:11. Tak. Jeg er også tilhænger af fri abort og p-og fortrydelsespiller, men bedst selvfølgelig kondom (jeg lærte at bruge kondom og jeg behøvede ikke som Frede Fup først at have “fået noget med hjem fra Malmø”:-)

  Men “kvindernes frigørelse” vha fri abort og p-og fortrydelsespiller, har givet os et nyt problem. Befolkningstilbagegang og den masseindvandring fra lande, hvor kvinderne stadig føder mange børn!

  Ups! Det er lissom, at det kniber med at finde løsningen på DET problem? Demografi er skæbne…

  Kommentar by A-mad — 15. februar 2019 @ 23:34

 52. PS. Og sandheden er empirisk. Det er et demografisk, empirisk faktum, at Nicolae Ceaușescu ved at forbyde abort i Rumænien gjorde landet til det eneste europæiske land, der havde vendt tilbagegangen i fødselstallet

  Kommentar by A-mad — 15. februar 2019 @ 23:36

 53. Hvis folk lod være med at stemme på rablende sindssyge “globalister” a la Frankrigs Macron, og i stedet stemte på Le Pen, Anne Marie Waters, AfD, Dansk Samling (gør nu partiet opstillingsberettiget ved at underskrive (på nettet, via smartphone, computer) en vælgererklæring) så var der ikke den masseinvasion af bl.a. muslimske kolonisatorer. EU skal nedlægges, og den muslimsk/kommunistiske organisation FN (Forbrydernes Nationalforsamling) skal man ignorere og fratage penge. Pæstilenserne skal bosætte sig i Egypten. De er selv lede og kede af deres diktatorer, Mahmoud Abbas bl.a. Kopterne (kristne) kan så flytte ind som naboer til Israel i stedet. Det ene har ikke nødvendigvis noget med det andet at gøre (kausalitet/årsag og virkning). De folk, bl.a. Helle Thorning Schmidt, der har medvirket til menneskesmugleriet, skal i fængsel. Jeg mener en verdensbefolkning på 3 milliarder er nok. Alle af ikke-europæisk afstamning skal fragtes ud af Europa, og islam forbydes i sin nuværende form i Europa (og andre vestlige lande).

  Kommentar by barfbag — 16. februar 2019 @ 04:09

 54. Interessant! Træer har følelser, men fostre har ikke.

  Kommentar by Hodja — 17. februar 2019 @ 18:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper