17. februar 2019

Anders Morgenthaler: Klimakamp er nutidens modstandskamp -‘Hvilken side var du på under krigen?’

Jeg ville være en lykkelig mand, hvis mine børn om ti-tyve år ikke har større problemer end hvorvidt klodens gennemsnitlige temperatur er steget med 0,2 grad. For mit eget vedkommende gør det intet med lidt mere varme. Så kunne den bloggende pensionist tage firehjulstrækkeren ud i naturen, og se de mange nye fuglearter…

De klimareligiøse bliver mere og mindre skingre. Anders Morgenthaler er vitterlig ingen Marius Fiil, og man bliver ikke frihedskæmper, blot fordi man undsiger oksekød og dieselmotorer. Klumme af Anders Morgenthaler i Politiken – Om ti år vil du til alle sammenkomster blive spurgt: Hvilken side var du på i klimakampen? (kræver login).

Den tid, vi lever i nu, og det selskab, vi sidder til her, minder mig om tiden efter Anden Verdenskrig’. Jeg kigger op fra min tallerken med munden fuld af lokalt produceret mad… Han ønsker en form for tilladelse til at fortsætte sin tale om Anden Verdenskrig. …

‘Jo, ser du, efter krigen, da jeg var dreng, forløb samtalen til alle familiesammenkomster – ja, alle former for sammenkomster faktisk – nogenlunde sådan her: Folk smilede og spiste, de drak også temmelig meget. Når så desserten var taget ud, og der var kaffe, RIGTIG kaffe, vidste alle, hvor samtalen skulle hen’. …

‘Hvilken side var du på’, spørger den gamle og kigger på mig. …

Nej, nej, min ven, hvilken side var du på under krigen? Det var det, folk ville snakke om, efter den var slut. Altid, i ti år var det fast inventar. Det var verdens længste afhøring. Alle, der var aktive modstandsfolk under krigen, fortalte de samme anekdoter om og om igen. Og alle, der var med til at skjule våben, overdrev deres indsats. Alle dem, der havde produceret for eller hjulpet tyskerne, havde sat’me nogle lange bevisførelser for, hvorfor de var nødt til hjælpe besættelsesmagten. …

‘Men hvad er det præcis, der får dig til at tænke på tiden efter Anden Verdenskrig ved denne her komsammen?’. …

‘… Vi sidder her, vi spiser vegetarisk, jeg ved, du kører elbil, og der noget med, at I heller ikke mere flyver på ferie. Du har valgt side. Om ti år vil det være samtalen til alle sammenkomster.

(Collage: Frihedskæmperen Anders Morgenthaler)

Oploadet Kl. 11:09 af Kim Møller — Direkte link74 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/98764/trackback

74 Comments »

 1. På hvilken side af linien er Anders Morgenthaler, i forhold til islamisering og pålyvning af racisme etiketten?

  Kommentar by Hans Und — 17. februar 2019 @ 11:24

 2. Panikalderen har allerede indhentet ham.

  Kommentar by Hul igennem? — 17. februar 2019 @ 11:43

 3. Vegetarer er sindssyge. Klimatosser er også sindslidende. De bør straks afhentes af Den Blå Vogn! :-)

  Kommentar by A-mad — 17. februar 2019 @ 11:45

 4. Anders Morgenthaler er vel bare endnu en stakkels hjernevasket venstrefløjser og tidligere flittig bruger af fjolletobak? Eller har han bare fået en tagsten i hovedet på et tidspunkt? Co2 er IKKE noget globalt problem overhovedet, som påvist af flere bloggere samt af seriøse uafhængige videnskabsfolk. Læs Svend Svensmark og bogen “Den maniske sol” om hvordan solens varierende udstråling varierer klimaet.

  Co2-hysteriet har vi kun fordi rest-FN og visse lyssky kliker kan drage fordel af at gøre folk bange for at betale for lidt i skat, eller for at bruge for lidt penge på vindmøller, vegetarmad, el-biler og miljø-tiltag osv. Eller man bruger klimaet til at gøre sig interessant og betydningsfuld, eller til at aflede befolkningers opmærksomhed fra reelle trusler.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 17. februar 2019 @ 11:49

 5. Modstandskampen er en dårlig valgt analogi for klimakamp og plantefars, da Hitler som bekendt var vegetar.

  Kommentar by np — 17. februar 2019 @ 11:51

 6. @3 “Vegetarer er sindssyge…”

  – Hvad er du så?

  Kommentar by Margrethe — 17. februar 2019 @ 11:59

 7. EN NY BESÆTTELSESMAGT ER VED AT ETABLERE SIG. Men den nye besættelsesmagt har “frihedskæmperen” Morgenthaler ingen kommentarer til. Men han foretrækker vel også en absolut ufarlig form for frihedskamp?

  Men måske ville han alligevel få skrupler, hvis han sætter sig ind i hvordan en skummel borgs indvånere er ved at likvidere danskheden og befolkningens livskvalitet og fremtid. Han kan begynde med Marokko-traktaten og diverse netavisers skildringer af hverdagsterror i Danmark og Sverige.

  Det vil måske få ham til at forstå, at den største aktuelle trussel mod hans egen person og familien slet, slet ikke er nogle co2 molekyler, men de gamle partiers samlede politik.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 17. februar 2019 @ 12:09

 8. Der er som sådan ikke noget i vejen med at være vegetar, medmindre det er som en del af en ideologisk kamp.

  Jeg selv er 50 procent vegetar. Den ene havldel af tallerkenen er fyldt med kartofler, blomkål og lignende …

  Kommentar by np — 17. februar 2019 @ 12:10

 9. np — 17. februar 2019 @ 12:10 :

  Super godt grin. Tak for det!

  Kommentar by M.S. Carstens — 17. februar 2019 @ 12:35

 10. De halve vinde og uigennemtænkte argumenter + den forløjethed mange mennesker tyr til når de afgræves svar om adfærd, de ved kan opfattes kontrovertiel bliver de voksne nødt til at forholde sig til. Undersøgelser viser entydigt at mennesker lyver sig “bedre”, når de spørges om politisk tilhørsforhold, alkoholvaner, rygning, kødkonsumering, motion, etc. Hvis Anders ville rykke på klimaet kunne han argumentere for hvordan vi reducere befolkningerne i den tredie verden, da rodets onde er mennesker.

  Kommentar by FrafaldenModerat — 17. februar 2019 @ 12:35

 11. Angående vort lands besættelse (nu af Fandens Tilbedere), så har dendanskeforening.dk stillet borgerforslag om, at Straffelovens Kapitel 12 moderniseres så det bliver landsforræderi at hjælpe fremmede etniske folkegrupper til varigt ophold i Danmark.

  STØT forslaget på:

  https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-02423&fbclid=IwAR3pwPSYCA3EnxShL6hS3i09FJRki-gemLB1bkqBfPAvVLRtY0C2qjfEga8

  Det kræver KUN indtastning af NemID i første step og prs.nr. i andet step.

  Kommentar by M.S. Carstens — 17. februar 2019 @ 12:44

 12. Hvis nu klimaforandringerne er menneskeskabte, hvilket de måske tildels er, uden at nogen kender den faktiske fordeling mellem, hvad der er menneskeskabt og hvad der skyldes ændringer i solsystemet osv., er det uendeligt udfordrende for klimafanatikerne at vride sig uden om betydningen af den enorme befolkningseksplosion blandt negre og arabere.

  Man kan naturligvis vælge at spise en burger mindre, købe en elbil, køre til Wien med tog de næste ca. 38 timer eller tage et fly derned på ca. 1½ time. Føler man sig selvfed ved dét er det ok med mig, jeg køber blot ikke selvfedmen. Omend jeg af praktiske men absolut ikke ideologiske årsager primært er vegetar.

  Man kan også beskytte den vestlige civilisation mod de invasive horder fra Negerstan og Arabistan og lade dem uddø i deres shitholes. Det er kun et spørgsmål om svært beskyttede grænser og ophør med den ubegrænsede og inkompetente ulandshjælp.

  Alternativt kan vi åbne for sluserne. Inden for en overskuelig tid er de fleste normale mennesker slagtet af muslimer og negre.
  Som derefter vil dø skrigende som en vegansk gulerod med havre’mælk’ på grund af deres inkompetence, som enhver kan se for fuld udblæsning i deres nuværende uduelige og ubrugelige failed states.

  Kom blot med ét, 1 eksempel på et muslimsk land, der har en fremtid for sig uden fx olie, ulandsbistand fra vesten og Danmarksindsamligen samt lignende tåbeligheder? That’ll be the Day.

  Kommentar by Henrik Petersen — 17. februar 2019 @ 12:51

 13. Klimaet og naturen er vitterligt i forandring og meget af dette er så absolut ikke til den gode side – insekter og fugle forsvinder eller decimeres og isen og gletscherne smelter vitterligt med ekspresfart!!!!

  Men men…alt det hysteri har fællesnævneren, at det er den hvide mand og Vesten der også er skyld i dette!

  Der står jeg af – jeg tror simpelt hen ikke på at det er mennesket der i den grad er skyldige i dette fænomen. Måske er vi på vej kva den enorme befolkningsforøgelse kloden rundt.

  Mennesket har måske nok en mindre indflydelse (isæt lokalt) på situationen og kan måske i visse sammenhænge igangsætte negative udviklinger af klimaet og naturen. Der er vel enighed om at meget er i ubalance.

  Jeg mener at det der er det essentielle, skyldes flere selvforstærkende faktorer, som kan have sin indflydelse på de her forhold, f.eks. solens indvirkning og klodens mulige forandringer på mange planer (jordskælv, vulkanudbrud og andre højteknologiske forandringer osv.).

  Indrømmet…menneskets fældning af store skovområder og enorme forurening kan sætte gang i den globale og i hvert fald lokale klimaforandringer, men opvarmningen af jorden, hvor smeltningen af permafrosten osv. kan da også skyldes de udefra kommende klimaforandringer.

  Og desværre er der også i de her sammenhænge et utal af mennesker, der går i selvsving og forfalder til ren galskab og sindsyge – nogle bare fordi de bare fik foræret byggestenen til deres afsind og nogle fordi det giver beskæftigelse, prestige, magt og penge.

  Kloden har altid forandret sig – nogle gange ekstremt meget…det er naturen og menneskets lod – og måske er det egentligt ikke så dårligt…jeg mener meget ville være meget bedre uden mennesket…dem har vi sgu ikke været heldige med!!

  Kommentar by Black Watch — 17. februar 2019 @ 12:57

 14. Det er da dejligt for Morgenthaler, at han har råd og mulighed for at leve sådan en frelst livsstil.

  Men hvor klimavenlig er familien når alt kommer til alt?

  https://www.instagram.com/p/Bkw5JCoBjmy/

  https://www.instagram.com/p/BPTjJzeAFxU/

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 17. februar 2019 @ 13:05

 15. Han er uhyggelig. En historie-voldtager, forvrider og forvrøvler alt for sit sossereligiøse formål, som Hitler, ha ha, som islams taqya-pligt. Sosse er altid extreme, det er jo nem populisme, ung-forførende. Gør noget for klima, er bare en lille smule omtanke, spare lidt, værdsætte plastik osv, det er rigeligt til enorme resultater, hvis de fleste gør det. Klima er blevet endnu et dominans-fake-argument. Til komisk glæde for invasionen, naturhaderen.. Sossekukuk..

  Kommentar by Gaflen — 17. februar 2019 @ 13:14

 16. Om ti år vil de klimareligiøse blive spurgt om, hvad der blev af den globale opvarmning og de vil så med foragt i stemmen slynge 117 bullshitforklaring ud, mens deres omgivelser ligger på dem og tænker, at de fandme ikke er rigtig kloge.

  Historien går i ring og ring, og nogen bliver bare aldrig klogere.

  Kommentar by Mackety — 17. februar 2019 @ 13:14

 17. Om ti år vil de klimareligiøse blive spurgt om, hvad der blev af den globale opvarmning og de vil så med foragt i stemmen slynge 117 bullshitforklaring ud, mens deres omgivelser ligger på dem og tænker, at de fandme ikke er rigtig kloge.

  Historien går i ring og ring, og nogen bliver bare aldrig klogere.

  Kommentar by Mackety — 17. februar 2019 @ 13:15

 18. Kigger på dem, ikke ligger. Undskyld tyrkfejl en

  Kommentar by Mackety — 17. februar 2019 @ 13:17

 19. Margrethe 11:59. Svar: Jeg er normal og ved bedre.

  Veganisme og klima-kampen er livsangst, der er blevet til neurotiske sindslidelser. (Dvs mentale sutteklude og/eller erstatningsreligioner)

  Prøv i stedet at tale med præsten i din lokale kirke. Han er der til det samme. Det er gratis. Hans løn er allerede betalt. Han kan vise dig tilbage til livet.

  I gamle dage blev de afhentet af Den Blå Vogn. I dag lyder deres klager i medierne og online fra morgen til aften.

  ‘Jordens undergang er nær’ er et mange gange tidligere brugt eskatologisk trick brugt til at forføre de dumme.

  Kort: Veganismen og klima- er en intelligensprøve og du er desværre dumpet! :-)

  Eskatologi? (Aldrig mere en 9.april)
  “… Vi sidder her, vi spiser vegetarisk, jeg ved, du kører elbil, og der noget med, at I heller ikke mere flyver på ferie. Du har valgt side. Om ti år vil det være samtalen til alle sammenkomster.“ Anders Morgenthaler.

  Kommentar by A-mad — 17. februar 2019 @ 13:24

 20. Anders Morgenthaler, nu med nazikort – Kortet var, smart nok, lettere skjult i ærmet, men nazikort var det sgu!

  Kommentar by T. Flodur — 17. februar 2019 @ 13:32

 21. Vegetarer er de egentlige skurke. De forfølger, udrydder og spiser de små søde og følsomme planter, der ellers så gerne ville trække en masse CO2 ud af luften.

  Mads Christensen tænker sig lidt om og sætter hele det moraliserende parnas på plads i to klummer i Berlingeren:

  Først konstaterer han, at ingen reelt gider gøre noget selv, (men er ikke desto mindre vilde med at formane andre): “Er jeg den eneste, der efterhånden har mistet troen på, at den moralske forbruger pludselig rejser sig og ordner det hele? spørger Mads Christensen i ugens klumme.”

  http://www.berlingske.dk/det-gode-liv/mads-christensen-hvor-skulle-det-mirakel-pludselig-komme-fra-naar

  Dernæst kommer han i næste klumme med den såre enkle løsning, der er helt fri for at tvinge hinanden i flagellantiske, moralske spændetrøjer.

  http://www.berlingske.dk/det-gode-liv/mads-christensen-saadan-redder-vi-kloden

  Han skriver ”Vi opsætter gigantiske afsaltningsanlæg langs alle ækvatoriale ørkennære-kyster, disse drives selvfølgelig af solpaneler (mangler du positive tanker så læs om Swansons lov, en illustration af den hastigt dalende dollarpris på en solar udvundet kilowatt-time – DET er munter læsning!). I en systematisk stor-industriel irrigation, vander vi de gigantiske ufrugtbare, og følgelig landbrugsteknisk og geopolitisk værdiløse landområder, Gobi-ørkenen, Atacama-ørkenen, Great Arizona Plains, Kalahari, Sahara og så videre, ørkener har vi, som saltvand, næsten uendelige mængder af …. Gratis! Vi planter bambus, som er hurtigt voksende, delvist selvplantende, som danner et solidt erosionsdæmpende rodnet, som kan anvendes i tekstilproduktion og som alternativ til glasfiber, ja …. for min skyld kan vi også plante eukalyptus, æbler, pærer og kirsebær og andre gode grønne sager. Over relativt kort tid kan store golde områder omdannes til grønne, frugtbare og selvfølgelig Co2-optagende og bindende arealer. Ved en dramatisk forøgelse af jordens fotosyntetiske kapabilitet kan vi ændre atmosfærens sammensætning i praktisk og formålstjenelig retning…”

  Dette er i overesstemmelse med teorien om, at europæernes opdagelse af Amerika medførte at mængden af Co2, der blev udledt i atmosfæren, faldt så drastisk, at det udløste den efterfølgende lille istid, fordi enorme landområder på størrelse med Frankrig, som før blev kultiveret og dyrket som landbrug af de indfødte, pludselig stod øde, fordi de indfødte døde som fluer, og i stedet voksede der træer og buske frem, der bandt CO2 i enorme mængder..

  Så får den enorme overskudsbefolkning også lidt at rive med lokalt, så de ikke kommer strømmende herop for at blive ynket og nurset om.

  Hvor svært kan det være. Men CO2-kirkens præsteskab er ikke interesseret i løsninger. De er interesseret i få meningsmedlemmer, der gennem skrækindjagende dommedagsscenarier forføres til at betale deres eksorbitante luxusliv.

  Anders Morgenthalers påstand om, at folk ved kaffeborden forhørte hinanden i ti år efter krigen om, på hvilken side de var i krigen, er vist en ren fantasihistorie. Det gjorde folk ikke. Men bevares, det er da en sjov påstand.

  Kommentar by traveler — 17. februar 2019 @ 13:43

 22. Om 10 år vil de klimatosser der stadig fastholder menneskets altoverskyggende indflydelse på klimaet blive grinet ud af enhver forsamling.

  Der er lige opsendt en satellit/solobservatorium der skal cirkulere ret tæt omkring solen og hente data det aldrig før har været muligt af indhente, så som solvinde, hastigheder og partikel osv. Når de data om ca. 10 år er blevet ORDENTLIGT analyseret vil menneskets indflydelse på klimaet vise sig at være minimal.

  I sidste ende er det SOLEN der driver enhver proces på jorden, fra vinden til hvor meget sne der falder på Antarktis, hastighederne på havstrømme og udbredelsen på en given gletsjer. Vi ved blot ikke i detaljer hvordan det fungere og derfor har klimatosserne haft frit spil til at dyrke der egen agenda som ultimativt, om de selv ved det eller ej, kun har til formål at re-distribuere klodens velstand.

  Kommentar by Santor — 17. februar 2019 @ 13:45

 23. “Your comment is awaiting moderation.”
  Så røg jeg vist ind i et filter, så jeg gentager uden links og ser, hvad der så sker:

  Vegetarer er de egentlige skurke. De forfølger, udrydder og spiser de små søde og følsomme planter, der ellers så gerne ville trække en masse CO2 ud af luften.

  Mads Christensen tænker sig lidt om og sætter hele det moraliserende parnas på plads i to klummer i Berlingeren:

  Først konstaterer han, at ingen reelt gider gøre noget selv, (men er ikke desto mindre vilde med at formane andre): “Er jeg den eneste, der efterhånden har mistet troen på, at den moralske forbruger pludselig rejser sig og ordner det hele? spørger Mads Christensen i ugens klumme.”

  “det-gode-liv/mads-christensen-hvor-skulle-det-mirakel-pludselig-komme-fra-naar”

  Dernæst kommer han i næste klumme med den såre enkle løsning, der er helt fri for at tvinge hinanden i flagellantiske, moralske spændetrøjer.

  “det-gode-liv/mads-christensen-saadan-redder-vi-kloden”

  Han skriver ”Vi opsætter gigantiske afsaltningsanlæg langs alle ækvatoriale ørkennære-kyster, disse drives selvfølgelig af solpaneler (mangler du positive tanker så læs om Swansons lov, en illustration af den hastigt dalende dollarpris på en solar udvundet kilowatt-time – DET er munter læsning!). I en systematisk stor-industriel irrigation, vander vi de gigantiske ufrugtbare, og følgelig landbrugsteknisk og geopolitisk værdiløse landområder, Gobi-ørkenen, Atacama-ørkenen, Great Arizona Plains, Kalahari, Sahara og så videre, ørkener har vi, som saltvand, næsten uendelige mængder af …. Gratis! Vi planter bambus, som er hurtigt voksende, delvist selvplantende, som danner et solidt erosionsdæmpende rodnet, som kan anvendes i tekstilproduktion og som alternativ til glasfiber, ja …. for min skyld kan vi også plante eukalyptus, æbler, pærer og kirsebær og andre gode grønne sager. Over relativt kort tid kan store golde områder omdannes til grønne, frugtbare og selvfølgelig Co2-optagende og bindende arealer. Ved en dramatisk forøgelse af jordens fotosyntetiske kapabilitet kan vi ændre atmosfærens sammensætning i praktisk og formålstjenelig retning…”

  Dette er i overesstemmelse med teorien om, at europæernes opdagelse af Amerika medførte at mængden af Co2, der blev udledt i atmosfæren, faldt så drastisk, at det udløste den efterfølgende lille istid, fordi enorme landområder på størrelse med Frankrig, som før blev kultiveret og dyrket som landbrug af de indfødte, pludselig stod øde, fordi de indfødte døde som fluer, og i stedet voksede der træer og buske frem, der bandt CO2 i enorme mængder..

  Så får den enorme overskudsbefolkning også lidt at rive med lokalt, så de ikke kommer strømmende herop for at blive ynket og nurset om.

  Hvor svært kan det være. Men CO2-kirkens præsteskab er ikke interesseret i løsninger. De er interesseret i få meningsmedlemmer, der gennem skrækindjagende dommedagsscenarier forføres til at betale deres eksorbitante luxusliv.

  Anders Morgenthalers påstand om, at folk ved kaffeborden forhørte hinanden i ti år efter krigen om, på hvilken side de var i krigen, er vist en ren fantasihistorie. Det gjorde folk ikke. Men bevares, det er da en sjov påstand.

  Kommentar by traveler — 17. februar 2019 @ 13:48

 24. Morgenthaler er en lattervækkende nar! Fuldstændig ude af proportioner. Magen til stupid sammenligning og hysteri skal man lede længe efter.

  Kommentar by Veritas — 17. februar 2019 @ 13:50

 25. For at deltage i den fornøjelige polemik. Selvfølgelig sætter planter sig til at tude, når de er tørstige.. Og når de ser en sosse eller en islam.. Det er de røde der har opfundet sig selv til redder-frels, fordi de er tomme indeni. De er nuanceløse som alle ubegavede, tør ikke indrømme de bare er et rovdyr blandt mange, vi æder de andre uanset type, men gør det med respekt. Ingen skam og dårlig samvittighed. Rød LEVER af skam for kuk-idealer, ligesom invasionen, dumhed regerer..

  Kommentar by Gaflen — 17. februar 2019 @ 13:51

 26. JA, HVAD BLEV der af alarmisternes skovdød? Nu 2O år efter er det klart og tydeligt, at det bare var noget hysterisk propaganda.

  Som A-mad skriver: I gamle dage blev de hentet af den blå vogn. I dag lyder deres klager i medierne og on-line fra morgen til aften.

  Til gengæld er DR, TV og papiraviserne tavse som graven når det gælder de gamle partiers blodige vanvid/rødnazisme, der går ud på at bytte civilisation ud med barbari, og at fjerne danskheden og danskerne fra jordens overflade. (etnisk udrensning)

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 17. februar 2019 @ 13:57

 27. Kommentar by M.S. Carstens — 17. februar 2019 @ 12:44

  Er hermed støttet.

  Kommentar by XXXXX — 17. februar 2019 @ 13:58

 28. Når nu det påstås, at europæernes opdagelse af Amerika skulle medføre at mængden af Co2 faldt så drastisk, at det udløste den efterfølgende lille istid, pga. udryddelse af 60-80 mio. af den lokale indianerbefolkning, så må vi også se på, hvad Stalin og Mao bedrog til for klimaets skyld.

  Kan forskerne ikke også eftervise, at Maos massive udryddelse af 45-50 mio kinesere under kulturevolutionen også var til stor gavn for klimaet. Eller er det ikke noget, man snakker om.

  Kommentar by traveler — 17. februar 2019 @ 14:16

 29. STRAFFELOVEN bestemmer allerede at det er landsforræderi at bidrage til at Danmark kommer under fremmed herredømme. Så mange kendte politikere kan sådan set straks sættes bag tremmer. Men det sker jo nok ikke lige med det samme.

  Selvfølgelig kan en knaldrød skodavis som Pollertiken bruge en Morgethaler som et led i den højeste oplysning af landet. Pollertiken redigeres jo udelukkende af åndsfyrster.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 17. februar 2019 @ 14:31

 30. 95 % ildehørte sandheder og 5% vrøvl = værd at poste:

  https://www.youtube.com/watch?v=5wvYkRgwUFI

  Kommentar by Acharya Tuisto — 17. februar 2019 @ 14:40

 31. Det kaldes adfærdsregulering.
  Alle skal være lige dumme, lige fattige, æde det samme og tro på den samme religion.

  Kommentar by k.m. — 17. februar 2019 @ 14:46

 32. Der er næppe tvivl om, at menneskelige aktiviteter påvirker naturen og klimaet udover de påvirkninger der ville være, hvis der ikke fandtes mennesker på Jorden. Menneskelig aktivitet medfører forbrug af naturlige resourcer, affaldsophobning, forurening af jord, vand og luft, herunder den meget omtalte CO2 udledning, som virker som såkaldt drivhusgas. Dertil kommer naturens egne påvirkinger, f. eks. vulkanudbrud, jordskælv, solstorme etc. Det ene udelukker ikke det andet. Spørgsmålet er, hvor meget menneskelig påvirkning naturen og klimaet kan tåle i tilgift til naturens egen påvirkning af naturen og klimaet. Det forekommer logisk at omformulere spørgsmålet til, hvor mange mennesker kan naturen bære, før den menneskelige påvirkning bliver mærkbart negativ. Hvis man skal tro de klimareligiøse, så er den menneskelige påvirkning af naturen og klimaet allerede med vores aktuelle 7-8 milliarder mennesker på kloden mærkbart negativ. Der er sket mere end en fordobling af Jordens befolkning gennem de sidste 50 år, og væksten fortsætter indtil videre med stor hast https://en.wikipedia.org/wiki/World_population Det burde være det mest oplagte mål for enhver klimareligiøs at standse klodens befolkningstilvækst omgående og dermed gennem naturlig afgang på sigt nedbringe størrelsen af verdensbefolkningen. Se også kommentarer af FrafaldenModerat (10) og Black Watch (13). Det udelukker naturligvis ikke, at man samtidig kan udnytte den teknologiske udvikling til at begrænse skaderne mest muligt, se f. eks. travelers kommentar (23). Men nr. 1 årsag til problemerne er helt klart overbefolkningen, og så længe dette ikke er punkt nr. 1 på klimareligionens dagsorden, er de klimareligiøse en flok skide hyklere.

  Kommentar by JMR HH Jr — 17. februar 2019 @ 15:31

 33. Jeg bøjer mig dybt i næsegrus over dette indsigtsfulde geni AM… Og skammer mig over at have været klimabenægternes medløber… Jeg vil straks sælge min bil… Købe en Tesla og deltage i alle klimakonferencer jeg kan finde rundt om i verdenen… LA, Bejing, Sidney, Rio, New York, Pretoria mfl.
  PS har efter søgning fundet en butik i London der sælger CO2 neutralt tøj.. HERE I COME..
  Så ENDELIG kan mine børn se mig som den store frihedskæmper jeg i virkeligheden er… PS: Tror jeg tager mine børn med til Great Barrier Reef, så vi alle med egne øjne ser hvor stor skade ANDRE mennesker gør på vores naturlige natur.. :-/

  Kommentar by Ignoranten — 17. februar 2019 @ 15:40

 34. @M.S. Carstens 12:44: 131 underskrivere?!? Hvor mange kræver det at få gennemført?

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 17. februar 2019 @ 15:48

 35. > Carlo Di Napoli II 15: 48

  Et borgerforslag kræver 50.000 underskrivere, for at Folketinget er tvunget til at tage det op i Folketinget.
  Dette betyder så ikke, at et flertal i Folketinget er tvunget til at støtte dette Borgerforslag.

  Det er en ynk med skribenter, der ganske simpelt ikke gider selv at søge den nødvendige information, herunder også om vælgererklæringer.

  Kommentar by Henrik Petersen — 17. februar 2019 @ 16:15

 36. 7. ALEXANDER BEAUMONT
  Den rigtige frihedskæmper og patriot Rasmus Paludan prøve jo af alle kræfter at redde Danmark, og dermed redde røven på den såkaldte
  “frihedskæmper” Anders Morgenthale samt karsten Hønge. Men fjolserne, der er mange, ved det bare ikke eller også fatter de det ikke.

  11. jeg støtter dette forslag.

  Kommentar by Sindsro — 17. februar 2019 @ 16:22

 37. En eller anden behjertet sjæl burde nok ved lejlighed forklare den altid selvfede, gloriepudsende, højtrystede og generelt temmelig uvidende Anders Morgenthaler, at kun omkring 25 % af el-energien i hans el-bil (?) i gennemsnit kommer fra de såkaldt grønne energikilder – altså hovedsageligt vind og sol -, at der også tabes en hel del energi under opladningen ( især hvis den skal foregå hurtigt med højere strømstyrke), at 75 % af el-energien altså kommer fra afbrænding af især kul, olie og affald (ineffektivt) + evt. lidt atomkraft fra Sverige eller Tyskland samt en sjat vandkraft fra Norges store vandreservoirer, og at udvindingen af råstofferne til og produktionen af batterierne også er meget energikrævende og CO2-udledende – og desuden ofte foregår under meget sundhedsskadelige og fysisk farlige forhold – endda med brug af børnearbejdere! – og at disse batterier med samme teknologier som batterierne i vore mobiltelefoner, tablets og bærbare PCer mv. desværre kun har en relativt begrænset holdbarhed på nogle få år ( 2 – 5 år typisk afhængigt af antallet af opladningscykler ), før kapaciten begynder at falde drastisk.

  Gad i øvrigt godt vide, om det er helt tilfældigt, at AM lige bruger den der “smarte” sammenligning med værnemagere og de andre tyskervenlige folk fra besættelsen for på den måde lige subtilt at få associeret sine modstandere og skeptikere generelt med disse “hel- & halvnazister”?

  Jeg har i hvert fald aldrig hørt nogen som helst diskutere dette ømtålelige (!) emne ved families- og vennesammenkomster elletør lignende – eller bare omtale af, at nogen skulle have gjort det – har I andre?

  Nå, nu er Morgenthaler jo som bekendt også et meget tysk navn, så der forklarer måske sagen? 😁

  Kommentar by Bjovulf — 17. februar 2019 @ 16:24

 38. JA, VI DANSKERE må håbe at STRAM KURS når at stille op. Men er en efffektiv indsamling af vælgerstøtte igang? Virker hjemmesiden hele tiden? Kan RASMUS PALUDAN ikke sende os en hilsen med nyt om hvordan det går med parti-dannelsen?

  Er nogen begyndt på at skaffe flere læsere til URIASPOSTEN MV.?

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 17. februar 2019 @ 16:38

 39. En lille historie fra min matrikel:

  Gennem mange år har jeg kunnet nyde og fotograferer hundredvis af forskellige sommerfugle og især natsværmere, som raster på min vestvendte husmur hele året og i haven…indtil 2015/16, hvor antallet og diversiteten i de rastende dyr aftog markant….De sidste 2-3 år har jeg ingen besøg mere – kun ganske få og mest de almindelige arter man ser.

  Det er så markant at jeg må konkludere, at insekterne forsvinder i rasende tempo…det er også helt i tråd med de faktiske undersøgelser der sker…ikke mindst i hele Europa, hvor man har målt 80% nedgang i mængden af insekter.

  Så noget er riv rav galt….Og her har menneskets indflydelse helt sikkert en afgørende indflydelse på den katastrofe.

  Kommentar by Black Watch — 17. februar 2019 @ 16:51

 40. Beklager, noget OT og så måske ikke alligevel:

  For så vidt angår biodiversitet, kan denne desværre også udstrækkes til det – hmmmm – ubehagelige.

  Se fx denne skønne – æh – ungmø, https://www.dr.dk/mitliv/sarah-er-piercet-400-gange-og-har-hele-kroppen-daekket-af-tatoveringer-jeg-vil-have-lov-vaere

  Lige for dén person ville jeg nok foretrække en burka. Det er fanme uhygggeligt du!

  Kommentar by Henrik Petersen — 17. februar 2019 @ 17:20

 41. Kom til at købe hans bog her forleden, den ultimative samling. Det er nu morsomme striber, hvor der bliver gjort grin med en masse, inklusiv kristendommen, dog ikke islam, naturligvis, det kan jo koste en livet :D

  Man kunne fristes til at sige, skomager bliv ved din læst.

  Kommentar by kratos — 17. februar 2019 @ 17:24

 42. Det undrer mig noget at erfaringer som Steen Møllers med, gældfrihed, og temmelig billige lidet ressourcekrævende huse ikke benyttes mere og i større skala.
  Som jeg husker det fra tv ytrede han efter færdiggørelsen af et andet hus end link henviser til, at han efter opnåede erfaringer ville kunne bygge det for 125.000 kr. og det var et hus på omkring 120 km2, som jeg husker det.
  https://www.livogland.dk/vidensbase/projekter/fremtidens-hus-eksempel-paa-baeredygtighed-moderne-lavteknologi
  https://detfaellesbedste.dk/oekosamfund-er-eksperimentarier-for-det-gode-liv-og-baeredygtige-samfund/

  Kommentar by Peter Buch — 17. februar 2019 @ 18:04

 43. 13 Black Watch
  Jeg kan godt lide din videnskabelige forståelse af klodens situation og din bidende ironi
  med hensyn til menneskets påvirkning. Sikke naturlig fred der ville være uden mennesket i vor tid. Har vi svinet det hele til? Måske – det vil forskningen vise i fremtiden. De politiske morgentalere er helt enøjede. De ser ikke, at også solen har indflydelse på jordens klima. Vi ved ikke endnu, hvad der betyder mest. Men faktum er, at alle pengene går til morgentalerne og ikke skeptikerne blandt forskerne.

  Kommentar by Tim Pallis — 17. februar 2019 @ 18:16

 44. 22 Santor
  Du er inde på noget af det rigtige. Det var et godt indlæg tak!

  Kommentar by Tim Pallis — 17. februar 2019 @ 18:24

 45. Den depressive Morgenthaler ligner en der mangler B12 vitamin på grund af for lidt kød. Spis lidt mere kød og bliv i bedre humør.

  Hvorfor skulle vi dog holde op med at spise kød fordi afrikanerne ikke kan styre deres sexualdrift. Der er rigelig plads i vores CO2 kvote til at vi kan tillade os at spise kød. Havd vi fået lige så mange børn som afrikanere og arabere, havde der boet 25 mill. mennesker i Danmark.

  Kommentar by JC — 17. februar 2019 @ 18:26

 46. Verdenens problem er overbefolkning- mere end fordoblet siden 1964!
  Kun kineserne har kunnet holde igen.

  Kommentar by Hul igennem? — 17. februar 2019 @ 19:07

 47. #39 Black Watch, jeg har selv konstateret det samme. Dybt deprimerende. Og det har intet med CO2 eller fossile brændstoffer at gøre. Insekterne har levet med langt højere koncentrationer af CO2, og da katalysatorer og røgrensning på kraftværkerne endnu ikke var indført, var der mange flere insekter. Personligt tror jeg at der er tale om ophobning af pesticider i fødekæden, men der bliver forsket i det, så forhåbentlig får vi et tydeligere svar fra fagkundskaben.

  Mht. til farisæren Morgenthaler, så virker det som om idioten ikke fatter fysikkens love. En Tesla S vejer over 2 tons, og uanset hvordan man vender og drejer problemstillingen, så skal der en fandens masse energi til at sætte de 2 tons i bevægelse. En Corolla fra ’89 ville være et væsentlig bedre valg, da anskaffelsen af sådan en, ikke forudsætter produktion af en helt ny bil – incl. kæmpe batteripakke, der kræver en masse grundstoffer og dertilhørende miljøødelæggelse. Men når dumme mennesker kun tænker på CO2 (tal om hjernevaskede propagandazombier!), så falder enhver logik til jorden.

  For Fanden da, hvor er jeg træt af dumme mennesker, der mener at de skal belære os andre, om noget som de ikke fatter et klap af!!!

  Kommentar by Hr. Snusk — 17. februar 2019 @ 20:23

 48. #46 vi vesteuropæere har faktisk også været ret fornuftige på det område. Befolkningstilvæksten her er primært sket gennem indvandring og længere levetid.

  Kommentar by Hr. Snusk — 17. februar 2019 @ 20:25

 49. >45, JC

  På Snaphanen kan man læse en rapport bestil af EU omhandlende omfordeling af migranter. Ifølge den, er der i Danmark plads til 37,6 millioner individer. I Sverige 430 millioner. Hver gang man tror, at nu kan EU-eliten da ikke udtænke værre djævelskab, så får den lige en omgang mere på hadeskruen.

  For fanden da ..!

  Kommentar by NotaBene — 17. februar 2019 @ 20:25

 50. I øvrigt havde jeg en nu afdød onkel, politibetjent, som blev sendt i koncentrationslejer i Tyskland. Han talte aldrig om det, han havde været udsat for, så samtalen om hvilken side du var på, er nok temmelig overdrevet.

  Kommentar by Menig 442 — 17. februar 2019 @ 20:35

 51. Kommentar by Hr. Snusk — 17. februar 2019 @ 20:23

  Landbruget gør mange gode ting for land og befolkning…men i disse bestræbelser medfører det et landskab som ikke egner sig til en bred diversitet af bl.a. insekter. Deres levesteder og føde er blevet stærkt begrænset – jeg plejer at sige at nu skal jeg ud at gå en tur med min hund i kornørkenen – korn, raps og endeløse vidder med intens landbrug, byer, huse og veje overalt.

  Kun de fine naturområder, som i de sidste mange år er blevet genoprettet kan endnu til en vis grad vise denne diversitet – men tilgangen af insekter og fugle svinder også i disse områder – balancen er kollapset mange steder.

  Det er bare her i landet…man tør slet ikke tænke på hvordan det går i den “fattige” del af verden med dens enorme befolkningstilvækst og deres uhæmmede misbrug af deres natur og ressourcer!

  Jeg har været amatørornitolog hele livet og kan med ærefrygt nu se, hvordan antallet og diversiteten af f.eks. fugle falder drastisk og stærkt accelererende – enkelte nye arter indvandrer i landet (sølvhejren, skestorken m.fl), men ellers er billedet det samme…de store bestande af ynglefugle forsvinder eller andrager kun få og svingende antal. En del fugle tilpasser sig dog (f.eks. havørnen og den røde glente m.fl.) og om vinteren ses i dag mange nye nordlige og østlige og asiatiske arter (primært spurvefugle), som ikke tidligere overvintrede her. Hvert år har sine “sensationer” i nye registrerede arter på træk eller etablering i den danske natur.

  Men overordnet set er det vi ser en katastrofe for den natur Danmark altid har haft at byde på. Desværre tror jeg ikke vi kan gøre så meget, men iværksætte og beskytte det der er menneskeligt muligt.

  Så mange væsentlige ting er ret deprimerende i Danmark:
  Man er bevidst i gang med at udskifte den oprindelige befolkning og på sæt og vis også i gang med det samme på natur og miljøområdet – Sikke et land og fremtid vi efterlader til vores børn og kommende slægter – vi vil blive forbandet til helvede og tilbage!

  Kommentar by Black Watch — 17. februar 2019 @ 21:33

 52. Peter Buch — 18:04

  Vi diskuterer et alvorligt emne!? – Hvorfor er det lige, at du synes, at Steen Møller skal optræde i denne tråd? – Synes du, at Steens halmhytte-idioti er vejen frem? – Hans økonomiske kalkuler (kr.125.000 for 120 m2) er svindel! Sic! – Med mindre, man ønsker at skide i et hul i jorden, og bade i søen, så koster det, at få styr på afledning af husstandens spildevand, alene, mere end kr.125.000!

  Lad nu for fanden være med at lade dig rive med af psykisk ustabile miljøtosser – Den her verdens udfordringer skal løses med moderne teknologi, det virker, og det kommer det også til i fremtiden! – Hvis vi skal brødføde verdens befolkning, så bliver der brug for mere co2, ikke mindre!

  Kommentar by T. Flodur — 17. februar 2019 @ 21:45

 53. Black Watch, jeg bor selv i et sommerhusområde på 20. år, og det er rigeligt stort til at opretholde sin egen biotop. Men også her oplever jeg en nedgang i diversiteten. Jeg har bemærket en sørgelig trend bland nye indflyttere: De rydder simpelthen hele grunden for træer og buske. Så bliver der anlagt græsplæne fra hæk til hæk, måske med et enkelt rhodondendronbed, og der bliver lagt 150m2 fliseindkørsel. Grøn ørken. Ikke så meget som 10m2 får lov at ligge uberørt hen.

  Eneste positive oplevelse i lang tid, havde jeg sidste år i den nedlagte grusgrav ved Dronningholm Slotsruin. Det vrimlede med grønne frøer i en mængde som jeg aldrig før har set. Men ellers er det bare trist at sammenligne med Danmark, da jeg var barn i 70’erne og 80’erne. Ser stort set aldrig et pindsvin eller en skrubtudse længere.

  Kommentar by Hr. Snusk — 17. februar 2019 @ 22:12

 54. Tomhjernen Morgenthaler må være opvokset i et miljø som kun de færreste kender. Jeg har, som andre her, heller aldrig hørt, at man i efterkrigstiden havde dette samtale emne oppe. Hverken fra mine forældres generation eller mine bedsteforældres.
  Men sådan er det, med venstrefløjens og den selvudnævnte “elites” lavtliggende IQ: de kan ikke argumentere/debattere med logikken som bevis for deres ideer/selvpromovering, så gang på gang forsøger de sig med hele og halve løgne, som de selv fletter ind, og hver gang afslører de deres vidtgående mangel på intelligens!

  Kommentar by M.S. Carstens — 17. februar 2019 @ 22:27

 55. T. Flodur
  Jeg tror på hr. Møller.
  https://www.youtube.com/watch?v=6IX-wZI6gPA
  At hr. Møller ikke har ryddet op som min søster gør det er en værre sag.
  Naturligvis.
  At du mener regnestykket er svindel er jeg ikke enig i.
  https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/vaelger-oeko-liv-flere-skrotter-en-almindelig-dagligdag

  Kommentar by Peter Buch — 17. februar 2019 @ 22:50

 56. Kommentar by Hr. Snusk — 17. februar 2019 @ 22:12

  Ja de nedlagte grusgrave landet over, bliver oftest omdannet til små naturperler – dem har vi fået en del af her på Fyn. Davinde grusgrave er et enorm område, som i dag lægger biotop til et havørnepar, isfugl og mange andre arter, herunder også insekter.
  Området er dog også gjort til et rekreativt område for mennesker, spejdere, foreninger osv.

  Vores nye nabo er et ungt par og de har også omdannet den store grund til en græsplæne. Alle de mange krat, træer på grunden er væk!

  I nærheden af matriklen har vi en stor herregård hvor der var et stort vildnis, en bæk og store tjørnehække m.m.
  På et år blev det hele ryddet, fældet og sået græs og plantet et par træer og endnu en herregårdspar blev etableret. Væk var alle de mange levesteder for insekter og fugle m.m.

  Sidste vinter/tidlige forår blev alle hegn her i miles omkreds fældet, træer fældet, krat ryddet, vandhuller fyldt op – et par måneder før alle trækfuglene kom tilbage og skulle bygge rede. Kilometervis af hegn forsvandt og så rykke gyllevognene ind og så langt øjet rakte kunne jeg kun se korn. Ingen hegn og adskillelser af afgrøder – bare endeløse kornørkner. Det er så sørgeligt at vi har et landbrug som ser sig nødsaget til at ødelægge vores fælles natur, for at få profit og overleve den ene landbrugskrise efter den anden.

  Meget nedslående og det værste er, at det ikke vil blive ændret, men bare blive værre og værre.

  Kommentar by Black Watch — 17. februar 2019 @ 23:26

 57. Morgenhyleren behøver slet ikke at gøre sig alle de unødige tanker og afledningsmanøvre. For med de virkelige problemer vi står med, er jeg bange for det ender med en “Dan Uzan model”.
  I gamle, mere fredelige tider, var det værste der ku’ ske, at “det endte med en Lilly model”.
  Manden er en udrydningstruet PK klovn.
  Ak ja.

  Kommentar by White knight — 17. februar 2019 @ 23:46

 58. traveler
  1 link pr komment

  Kommentar by Sindsro — 18. februar 2019 @ 01:08

 59. Black Watch, tænk også på grøftekanterne langs vores veje. Lige så snart det grønne har vokset sig lidt til, så kommer kommunens traktorer påmonteret en “græsslåmaskine” og ødelægger det hele. Ingen blomster til bierne. Jeg har sågar set de maskiner kværne små træklynger, så der kun stod nogle flossede stubbe tilbage.

  Kontrolfreaks alle vegne. Ingen æstetisk sans.

  Kommentar by Hr. Snusk — 18. februar 2019 @ 01:22

 60. > Hr. Snusk og Black Watch
  Tak for jeres beretninger. Selv her på stenbroen ser jeg forfaldet: Små grønne oaser omdannes til stenørkener med de chaussé-sten, som arkitekter elsker, i stedet for træer, buske og græs.

  På vej i s-toget fra nord mod Østerport Station kunne man i årevis på den vest-nordvestlige strækning mod Østbanegade se fantastiske mængder af erantis på dette tidspunkt af året. Nu er skråningen hærget, krat og alt andet er barberet og ligner noget, der er fræset op, dvs. ingen erantis, ingenting ud over det skrald, der nu ligger synligt.

  Normalt er der gang i solsorten, Danmarks vist nok hyppigst forekommende fugl, som normalt gladelig synger løs fra etageejendommene tidlig morgen. Sidst jeg hørte en, var en grå, vindstille og diset tidlig morgen i december. Jeg lægger halve æbler ud, hvor jeg ved, de kommer, og satser på snarligt genhør.

  Sidst jeg så et pindsvind var det en ung, der havde forvildet sig ud på fortovet en sen og mørk eftermiddag i februar på en villavej i Taastrup.

  Så naturen er af lave, og en hel del er desværre menneskeskabt.

  Kommentar by Henrik Petersen — 18. februar 2019 @ 05:31

 61. De københavnske røde borgmestre holder sig ikke tilbage fra at smadre byen og de grønne områder.

  Den siddende teknik- og miljøborgmester er fra Enhedslisten, har glemt navnet. Den tidligere var Morten Kabell, også Enhedslisten https://www.bt.dk/politik/koebenhavns-miljoeborgmester-rejste-to-gange-rundt-om-jorden-paa-tre-maaneder

  Og før da Klaus Bondam, radikal, der gennemasfalterede byen med større og flere cykelstier. Hvilket ‘naturligt’ nok krævede fældning af træer, buske, asfaltering af tidligere græsområder osv.

  Røde idioter og miljø/klima er ganske simpelt uforenelige størrelser. Men et flertal af mine medborgere i København har en dårlig vane med at stemme rødt, suk!

  Kommentar by Henrik Petersen — 18. februar 2019 @ 05:52

 62. Ja, og sidste sommer smeltede al is på Nordpolen, præcis som det blev forudsagt for få år siden. Øøøh vent………

  Kommentar by Jern Henrik — 18. februar 2019 @ 06:31

 63. Peter Buch — 17. februar 2019 @ 22:50

  OK, vi ser på sagen: Byggeudgifter gældende 120 M2: Kr.125.000 heraf moms -kr. 25.000 = kr.100.000 forsikringer, kommunal byggesagsbehandling, diverse attester, m.v. -kr.40.000 = kr.60.000 til opførelse af 120 M2 bolig. Det giver i min bog kr.500,00 pr M2 – Waw! – Så er der vist bare at tilføje: Pøj, pøj!

  Kommentar by T. Flodur — 18. februar 2019 @ 06:44

 64. @58 tak

  Kommentar by traveler — 18. februar 2019 @ 07:29

 65. T. Flodur — 18. februar 2019 @ 06:44
  https://
  offgridbrenderuphojskole.com/huset-1/
  Her tre gruppers udgifter, varmesystem, el-system og halm og lervægge:
  Ovn: Ca. 12.000 kr. fra ny. Købt gennem smede- og maskinværkstedet Hekla.
  Røgvasker:
  Beholder: 2.500 kr.
  Pumper og røgsuger: 1.000 kr. (500 kr. pr. del).
  Rør under gulv: 7m, ca. 300 kr meteren. I alt ca. 2.100 kr.
  Nedgravning af røgvasker: Ca. 1.000 kr.
  Solceller: 2.000 kr. (Normalpris er 12.000 kr – men vi fik en prøvemodel og et godt tilbud. Ovnen er udviklet og bygget af smede- og maskinværkstedet Hekla).
  TEG-celler: Vides ikke endnu …
  El-installation: Vides ikke endnu …
  Kabler mm., 2.000-3.000 kr (inkl. stikdåser, vandrør, el-ledninger osv.).
  Batterier til opbevaring af strøm: ca. 3.000 kr (2 stk. á 1.500 kr).
  8 rummeter sand – som blev til lerpuds til vægge, loft og gulv. Leret var som sagt gratis og sandet koster 50 kr m3’eren.
  Halmelementer: 4.000 kr i alt (200 kr. pr. element/max 350 kr. inkl. skruer og rammer). Købt gennem IA Udvikling.
  Regler: 8-9 kr meteren. (ca. 100 m brugt til vægrammer).
  Forskaldningsbrædder: 5 kr meteren ( ca. 150 m brugt til element-rammer mm.)
  Kalkmørtel: I alt ca. 1.800 kr (3 sække brugt, ca. 600 kr pr. Sæk).
  Kalk: I alt ca. 900 kr (6 spande, koster 150 kr pr. Spand).
  Rørvæv: I alt ca. 2.000 kr. Købt gennem Bjarne Wickstrøm, Øko-byg.
  Lidt hønsenet: Ca. 150 kr for en rulle.
  En del skruer!
  Desværre mangler enkelte poster i regnskabet.
  OG det er ikke HELE regnskabet.

  https://grobund.org/wp-content/uploads/Grobunds_Baeredygtig_Offgrid_Guide.pdf

  Kommentar by Peter Buch — 18. februar 2019 @ 09:13

 66. fortsat…
  I min hovedregning samlet udgift omkring 172.000 kr, hertil kommer ikke nævnte udgifter og at en del var gratis, og hvem får det i vore dage…

  Kommentar by Peter Buch — 18. februar 2019 @ 09:27

 67. Peter Buch — 09:13

  Hvis vi (med lidt snilde) ser bort fra, at der i regnestykket mangler, ca. 95% af de nødvendige materialer til opførelse af en bygning – så ser det såmænd meget fornuftigt ud ;-) !

  Kommentar by T. Flodur — 18. februar 2019 @ 09:43

 68. T. Flodur — 18. februar 2019 @ 09:43

  Går du ind på førstnævnte link,
  https://offgridbrenderuphojskole.com/huset-1/
  og ruller ned ved jeg ikke lige hvad der mangler. Bortset fra udgifter til arbejdere, og en arkitekt hvis hr. Møller selv ikke lige er til rådighed…

  Kommentar by Peter Buch — 18. februar 2019 @ 09:50

 69. Hvis de klimareligiøse virkelig satte hensynet til klimaet over alt andet, så ville de anbefale alle tænkelige midler til at redde klimaet. Det gør de dog ikke.

  De vil ikke kæmpe for fødselskontrol i U-landene. Her sætter de hensynet til folks religiøse følelser over hensynet til klimaet.

  De vil ej heller anbefale den CO2-frie atomkraft. Den hører ikke hjemme i deres klimareligion, fordi den er bandlyst pga. det radioaktive affaldsprodukt som kan deponeres dybt i jorden hvor den ikke skader (jordens indre er også radioaktiv). Og fordi et par atomkraftulykker inden for nogle årtier har krævet et antal menneskeliv svarende til et års ofre for flyulykker.

  Det vigtigste for dem er deres klimareligion. Ikke klimaet i sig selv.

  Kommentar by JC — 18. februar 2019 @ 11:18

 70. ALEXANDER BEAUMONT — 17. februar 2019 @ 16:38:
  “Er nogen begyndt på at skaffe flere læsere til URIASPOSTEN MV.?”

  Det gør vel de, som agiterer for det?

  Jeg har dog en fornemmelse af, at der er kommet flere til. Noget siger mig, at der har været opslag på en FB-gruppe. Måske en FB-gruppe ved navn “Forsmåede fædre, der hader kvinder. Det er som sagt kun en fornemmelse, for jeg er ikke på FB ;-)

  Kommentar by M.S. Carstens — 18. februar 2019 @ 14:22

 71. FAMILIEPOLITIKKEN ER RØD OG UMENNESKELIG

  ¤ 7o: KL. 14.22: “Forsmåede fædre, der hader kvinder”. Sikke en formulering. Sandsynligvis skrevet af en kold og giftig feminist. For oftest drejer det sig om fædre som ikke var forsmåede, men var gift i flere år, men som en ex-kone så pludselig syntes burde udskiftes for variationens og underholdningens skyld, og fordi kommunist-medierne og stats-systemet/bureaukratiet presser på og manipulerer på mange udspekulerede og mandsfjendske måder. Oftest drejer det sig om mænd som overhovedet ikke hader kvinder i almindelighed, men blot er blevet svigtet og skuffet af en løsagtig kvinde som de var naive nok til at stole på. Oftest drejer det sig om fædre som børnene har ondt ved at undvære, og som vil gøre alt godt for sine børn. Og som politiet altid rykker ud og slæber tilbage, hvis de er flygtet hen til deres far. Eller man ringer og truer ham med bøder og fængsel hvis han ikke straks bringer dem tilbage. Fakta er at hvis der er en skilsmisse-konflikt om børnene, handler det i 97 af 1OO tilfælde om den gode, men retsløse far mod den magtfuldkomne og magtmisbrugende onde mor, der bruger sine egne børn som våben mod den far som børnene gerne vil være hos. (de dårlige fædre gider slet ikke bøvle, men dropper bare børnene). Systemet er slet ikke hvad det udgiver sig for at være. Medierne fortier fuldstændig den uretfærdighed og råddenskab der er i systemet. Og ligerets- og ligestillings-fanatikerne hører man kun fra, når kvinder skal tilgodeses. Mændene og børnene sjofler, svindler og snyder man gerne.

  Familiepolitikken er familiefjendsk, kommunistisk og umenneskelig. Men det forties, skjules og bortforklares. Men her fik du, kære læser, vist en flig af sandheden om organiseret ondskab mod mange børn og forældre. En ondskab og urét der har været årsag til mange skilsmisser, mange sørgelige barneskæbner og mange mænds depression og selvmord.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 19. februar 2019 @ 14:55

 72. Anders Morgenthaler er 46 år gammel, det vil sige han er fra ’73. De har edderma’me kogt suppe på de gamle krigshistorier i hans familie i mange år, hvis det er en af hans tydeligste barndomsminder.
  Det lyder mest af alt som en And(ers Morgenthaler), det der.

  Kommentar by Kimski — 20. februar 2019 @ 03:56

 73. ALEXANDER BEAUMONT — 19. februar 2019 @ 14:55 :

  Hvis du mener, at jeg skulle være en kold og giftig feminist, så skulle du godt skamme dig godt og grundigt, for jeg har da, om nogen, forsøgt, at lede dig/Jer til handling frem for, til stadighed at bruge Uriasposten til, at få afløb for private genvordigheder. Den slags kommer man nemlig ikke problemerne til livs med. Dette har jeg ofte antydet for dig og havde du læst med på andet end det, som angår dig og dit her på sitet, ville du også have kunnet resonere lidt, over mit svar til Kim Poulsen under kommentar nr. 49 + 68 under http://www.uriasposten.net/archives/98643#comments + nr. 40 under http://www.uriasposten.net/archives/98608
  Mere følger på et senere tidspunkt. Her skulle der være en pæn del at starte med.

  Kommentar by M.S. Carstens — 20. februar 2019 @ 14:16

 74. Fortsættelse til 73:
  Men jeg er glad for, at du svarede mig denne gang. Jeg må dog, af gentagende erfaringer, konstaterer, at du, sørgelig vis, kun “tager telefonen” når du føler dig ramt. Jeg har ofte henvist dig og også opfordret dig til, i forbindelse med dine opråb (mest til alle vi andre) om at omdele oplysende løbesedler til private postkasser, at kigge ind på det, som jeg/andre allerede har skrevet og hver gang, er NUL reaktion fra dig! Sidst som kommentar nr. 27 i bloggen
  http://www.uriasposten.net/archives/98778
  hvor du i kommentar nr. 18 spørger: “Men er nogen kommet i gang med at uddele løbesedler til postkasserne?”
  Og jeg har flere gange henvist dig til de forslag som både tp og jeg har gjort os den umage med, at dele med andre, som inspiration til DINE opfordringer, nemlig nr. 29, 31, 33, 39, 44, 51, 52 og 53
  i bloggen “åben tråd: hvornår er Danmark dejligst”:
  “http://www.uriasposten.net/archives/98226#comments
  Men også efter mine direkte henvisninger til DIG des angående, har du vist dig TOTAL TAVS, mens du kort efter i andre tråde igen kommer dine opfordringer, der oftest lyder som noget du forventer at ANDRE skal efterkomme. IKKE e´n eneste gang kommer du selv med hverken tekstforslag, praktiske råd eller eksempler på hvad DU SELV allerede HAR foretaget dig.
  Jeg tog godt imod dig da du kom ind på UP og støttede op om det du skrev, men det bliver godt nok trivielt, når du, på det nærmeste, i hver en blog skriver det samme om kvindernes skyld i den venstredreje udvikling, som der er sket over tid siden slut 60erne.
  Og igen, støttede jeg bravt op om dine opfordringer til politisk informationsmateriale ifm. af løbesedler. Det eneste jeg ikke har støttet er dine opfordringer til, ukritisk, at hverve nye læsere i massemål til UP og det af den grund, at, i alt fald, jeg IKKE ønsker, at UP skal omdannes til et debatforum, hvor vi til endeløshed får fyldt bloggene med debatdeltagere, fra bl.a. “eliten”, venstrefløjen og væmmeligbosegmentet, der pga. deres udprægede lave IQ ikke kan/vil debatterer på et sagligt og gensidigt forpligtende plan. Det er der nemlig muligheder nok for andre steder, når vi orker “kampen”, hvor i mod vi på UP ikke har mange steder, at ytre os, stort set ucensureret, blandt ligesindede og føle det, langt overvejende, gensidige, forpligtende fælleskab, der netop ER UNIK på Urias Posten. Her er der, langt overvejende, en grund til at lytte til andres mening, svare på adresserede spørgsmål/information og derudfra OGSÅ at tage sine egne opfattelser op til EFTERTANKE og IKKE bare skøjte videre i samme rille med uigennemtrængelige skyklapper.
  Må jeg, venligt, opfordre dig til, at tænke nærmere over hvad jeg her har skrevet til dig, for det er, om du tror det eller ej, skrevet til dig, som håndsrækning på vejen, af en kvinde, der netop IKKE reagerer, som den/dem du/I har fået erfaringer med/fra og taget til dig/Jer som værende almen grundlagt opførsel for alle kvinder.

  Kommentar by M.S. Carstens — 20. februar 2019 @ 23:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper