26. november 2009

Lindblom & Karpantschof, 31. juli 1985: “Med slangebøsser beskyder de en politimand…”

At Martin Lindblom ikke bare var engageret venstrefløjsredaktør fremgår klart af nekrologen på Projektantifa.dk, hvor det fortælles, at han helt frem til sin død var “samarbejdspartner for os i Antifascistisk Aktion”, og ligefrem afslørede, at “mange af de projekter” AFA har lanceret i den seneste tid, er “blevet til efter diskussion med ham”. Modkrafts artikel om en mindehøjtidelighed Monsun afholdt mandag aften, er illustreret med et foto af et bord pyntet med fotos, blomster og vin – centralt i midten ses logoet for Antifascistisk Aktion. Nærmere kommer man næppe en tilståelse – Martin Lindblom var aktiv i en militant rødfascistisk bevægelse helt frem til sin død.

René Karpantschofs følsomme mindeord om Martin Lindblom, omhandler den landskendte sociologs nære venskab med Lindblom fra BZ-dagene i 1983, helt frem til den sidste tid. Det alene gør ham svært inhabil i forhold til sit forskningsfelt – politisk ekstremisme. Karpantschof omtaler endvidere en konkret episode med Lindblom sommeren 1985.

“En sommeraften i 1985 sad jeg med Martin i vores besatte hus i Ryesgade 58 og spillede Bowie for fuld udblæsning. Politiet havde igen skudt med skarpt ved huset, og denne gang havde det været tæt på. Vi var selv ude om det, og det er ikke det, det skal handle om nu. Men det var her, vi skrålede med på »and the guns, shot above our heads« og »heroes, just for one day«.”

Det er yderst sjældent at politiet skyder mod autonome, og når de gør det, er det ikke for sjov. Det er formentligt den episode der omtales i Uro – 25 års gadekampe (Tiderne skifter, 1995), s. 121f.

“En af gadekampene finder sted den 31. juli 1985… Nogenlunde samtidig, i Ryesgade, får politiet trængt BZ´erne tilbage og ind i nr 58. Her bliver de bombarderet med forskelligt fyrværkeri, men hos to af BZ’erne tages der nu andre våben i anvendelse. Med slangebøsser beskyder de en politimand, der filmer gadekampene med et videokamera. Han søger dækning bag andre politifolks plexiglas-skjolde, og øjeblikkeligt besvarer enkelte politifolk ilden med deres pistoler.

Én af BZ’erne, der skyder med slangebøsse, når ikke at opfatte hvad der sker, før projektilet hamrer sig ind i vindueskarmen blot 20 centimeter fra hans brystkasse.”

Politiets delingsfører Erling Christensen udtalte efterfølgende, at politiet havde skudt for at ramme, og det er nærliggende at antage Lindblom & Karpantschof anvendte møtrikker eller lignende som skyts til deres slangebøsser. Havde Karpantschof ramt en af betjentene, så var han måske endt i Statsfængslet i Vridsløselille, hvor to af hans venner fra Blekingegadebanden afsonede domme.

Opdate. René Karpantschof fortalte tidligere på året i et interview med Information, at “slangebøsser med møtrikker eller stålkugler”, var et ofte anvendt våben når politiet skulle konfronteres. Se evt.
‘Fornemmelsen af, at man nu og her kan ramme dem, der ellers bestemmer’ (15/5-09). Bemærk det ledsagende foto.

Oploadet Kl. 17:56 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/9877/trackback

18 Comments »

 1. Karpantschof er en kriminel tosse, og et genuint bevis på, at det såkaldte sociologistudie er en omgang varm luft, betalt af skatteyderne i dette land. Der er mere substans i blævrende lortebrun budding, end i Karpantschofs argumenter…

  Kommentar by Mea Culpa — 26. november 2009 @ 18:12

 2. Det er vel kun godtroende tosser der rent faktisk tror, at karpantschof er den “neutrale” sociolog som han prøver og fremstille sig selv som. Jeg vil vædde hvad som helst, at han ALDRIG nogensinde har lagt fortiden fra sig og at han den dag idag, er bagmand der trækker i trådene. Var der bare en enkelt ordentlig journalist tilbage, så kunne det være “sjovt” at få kulegravet hele det miljø – især fonden bag ungdomshuset. Hvem finansierer det, hvem bestemmer hvad, hvortil flyder den store pengestrøm?
  Jeg er rimelig sikker på, at PET kigger dem godt efter, men offentligheden fortjener at få klarlagt det betændte, kriminelle og anti-demokratiske miljø..

  Kommentar by Mike — 26. november 2009 @ 20:52

 3. Kan man dræbe en person med møtrikker affyret fra en slangebøsse?

  Det forekommer mig enormt usandsynligt.

  Kommentar by Århusianer — 26. november 2009 @ 21:56

 4. #3: Kommer an på typen. Der findes en ret udbredt slags, hvor elastikkens kraft forstærkes af at den er monteret på en svinganordning på bøsseskaftet. Denne type skyder meget langt og meget kraftigt, og kan forårsage forbandet stor skade. Dræbe en betjent? Hovedet er mere sårbart end man tror. Men det er på den anden side også derfor de går med hjelme.

  Kommentar by .sfw — 26. november 2009 @ 22:25

 5. @ 3 og 4: Det er svært at sige – hvis skuddet rammer rigtigt kan det forårsage særdeles stor skade, og formentlig også dræbe. Uanset hvad, kan den form for “ammunition” forårsage så stor skade på et menneske, at man skal være særdeles syg i roen, for at kunne finde på at affyre sådan noget mod et andet menneske…

  Kommentar by Torsten — 26. november 2009 @ 23:23

 6. @3 Århus-historien!!
  Det “glæder” mig enormt, at du syntes det er ulogisk at de brosten kastende og jernstangs slåen mod mennesker med andre meninger, kan forvolde menneskelige skader med deres usandsynlige modbydelige mordvåben.
  Fordi pink panser bassen per langsom i hoved, kun syntes at affyring af mordvåben kun er drengestreger! så er vi måske en del der ikke bryder sig om vensterfløjs fascisternes voldelige “drenge” adfærd.
  Hvorfor tør i drengerøve ikke møde os med argumenter, men kujonagtigt kun kaster med brosten og racismeordet, er i virkelig så primitive som jeres samarbejdspartnere de kvindeforskrækkede apartheids imamer, så kun volden er argumentet for jeres usympatiske fremfærd.
  Har i vensterfløjs volds-aktivister!! ikke skyggen af anstændig menneskebehandling og især respekt for kvinder uden affaldssække over hoved?
  I er ynkelige apartheids mandslinge, der uden tøven vender røven i vejret for at behage allafanden i helvede!
  Ynkelige røvhuller!!
  Hermed min uforbeholden TAK til de rigtige mænd, der ikke kryber for kvindeundertrykker idelogien iSLAM.
  Støt kvinderne, de første ofre for iSLAM barbariet, stem ikke på vensterfløjs fascisterne incl. social anti- demokraterne.
  Bekæmp iSLAM, lad ikke idiotien brede sig, si’ sandheden omkring denne latterlige, stupide fordoms dogme primitive adfærd. Hån og spot disse mandslinge der prøver at frarøve kvinderne deres liv. Gi’ dem fuck fingeren, spyt på dem, lad dem smage deres egen uhyrligheder, kvæl dem i sorte affaldssække, vi gider ikke latterlige iSLAM enfoldige mænd.
  Gør byen ren, for kvindeundertrykker imamer, smid dem i en sort affaldssække, jeg kører gerne i pendulfart til afbrændnings anstalten med disse affalds idioter!
  Hold byen ren for islamiske mandslinge, smid dem i affaldsspandende, hvor de hører hjemme, væk med lortet!

  Kommentar by li — 27. november 2009 @ 02:29

 7. -> 3
  Formålet med at affyre en møtrik med en slangebøsse kan kun være at skade målet for møtrikken.
  Kun teknik og skydefærdighed afgør, om møtrikken bliver dødbringende.
  Gør man sig ikke sådanne tanker i det autonome miljø?

  Kommentar by Purellif — 27. november 2009 @ 08:42

 8. @li (og andre)

  Jeg er ikke besætter eller og sympatiserer ikke med deres adfærd imod politiet. Jeg tillader mig blot at sætte spørgsmålstegn ved at “skyde for at ramme” med potentielt dræbende våben som svar på at blive beskudt med slangebøsser.

  Det er utroligt så meget du “ved” om mine holdninger og sympatier ud fra det ene spørgsmål jeg stiller :-)

  Kommentar by Århusianer — 27. november 2009 @ 10:15

 9. Slangebøsser kræver såvidt jeg er orienteret våbentilladelse. Ergo må man konstatere, at det er et våben, der tages ganske alvorligt og at det bestemt ikke er nogen lille ting at angribe ordensmagten med.

  Som så ofte før må man blot hovedrystende og lidt sørgmodigt konstatere, at størstedelen af de mennesker der udgør den såkaldte “elite” herhjemme, reelt er småkriminelle til psykopati grænsende individer, der snarere hører hjemme i et fængsel end i magtens korridorer, hvad enten vi taler de politiske, de videnskabelige eller de journalistiske korridorer.

  Min egen lille yndlingsteori om, hvad det er der forårsager psykopatien, er som en del nok ved, at det selvfølgelig er socialismen, der ligger bag. Et århundredes socialisme har ruineret det meste af det danske folk på det intellektuelle plan til et punkt, hvor almindelig anstændighed er lig med at ville slavebinde menneskeheden i et socialistisk helvede af undertrykkelse og massiv udnyttelse.

  Vælger man derimod at tale for individet og dets rettigheder imod kollektivet, så kan man altid regne med, at der står endeløse horder af goody goody mennesker (ex: århusianer) klar til at uddele højrenationale/højreradikale mærkater til enhver, der falder uden for det almindeligt vedtagne marxistiske paradigme.

  Nuvel, hvis det kan berolige nogen, så har jeg ikke megen tiltro til konspirationsteorier og hævder ikke, at der står en altomfattende konspiration bag Danmark og Vestens marxistisk inspirerede degenerering. Næh, den sørgelige sandhed er såmen, at mod dumheden kæmper selv guderne forgæves og da dumme mennesker i reglen altid er socialister, så får den kulturelle og intellektuelle nedsynkning uundgåeligt et stærkt skær af socialismen over sig.

  Desværre er vi nok inde i en kulturel nedgangsperiode, som, ikke ulig situationen i romerrigets sidste århundrede, giver frit spil til alt det værste i samfundet. Op fra samfundets dybeste kloakker kravler således det socialistiske menneske for at ødelægge, udrydde og fortære. Ligesom pesten smitter socialismen og spreder sig fra menneske til menneske indtil samfundet i sin helhed er sunket ned i kloakken.

  En dag vender det naturligvis. Ligesom i alle andre sammenhænge, veksler verden mellem fremgang og modgang.

  Apropos det at være højrenational, så kan jeg ikke lade være at smile af det, for hvis jeg er højrenational, så må højrenational være lig med:

  1. At afsky en hver form for religion.
  2. At drømme om en verden uden grænser, fattigdom eller krige.
  3. At drømme om en verden hvor mennesker blander sig på kryds og tværs af race, sprog, kulturel baggrund.

  Hvad ethvert voksent menneske imidlertidigt hurtigt erkender er, at der er forskel på hvad vi ønsker og hvad vi realistisk kan håbe på at opnå. Det er netop dette, der udgør den centrale forskel på et voksent menneske i forhold til en socialist.

  Det voksne menneske ved, at drømme er én ting, men virkeligheden kan ikke tilpasses vore drømme og det er derfor os der må tilpasse os virkeligheden.

  Socialisten derimod vil med vold og magt tilpasse virkeligheden til drømmen og ender derfor med at gøre vold på både virkeligheden OG drømmen.

  Man SKAL i bund og grund være ret dum for at være socialist. Det synes i hvert fald at være et adgangskrav til de selvgodes hellige haller.

  Kommentar by Mackety — 27. november 2009 @ 14:02

 10. “Den dumme socialist”

  Sikke et intelligent indlæg :-)

  Jeg glæder mig til at se dig fremover tale herinde for det muslimske individs rettigheder imod kollektivet ;-)

  Kommentar by Århusianer — 27. november 2009 @ 14:29

 11. >10 Århusianer

  “Sikke et intelligent indlæg.”

  Det samme kan jeg ikke sige om de indlæg, jeg har set fra din hånd hidtil!

  Kommentar by Mackety — 27. november 2009 @ 14:32

 12. Purellif:

  Jo, man gjorde. Det er vel derfor episoden fremhæves som eksceptionel – indtil Ryesgade havde man ikke villet bruge slangebøsser fordi man helst ikke ville slå folk ihjel – lemlæstelse var nok.

  Ryesgade var også hvor man ændrede beslutningen om ikke at bruge brandbomber (molotov-cocktails). I september 1986 var der opmagasineret godt 400 stykker, så man rigtigt kunne sætte ild i politifolk. Nogle af dem lader ud fra beskrivelserne til at have været termit-bomber til anvendelse mod bæltekøretøjer.

  Og så var der den række fjernstyrede sprængladninger, der var plantet rundt omkring, med op til et halvt kilo sprængstof i. Dem var det dog kun en begrænset gruppe af bz´erne, der kendte til.

  Politiet vurderede bagefter, at en rydning ville have ført til tab af menneskeliv. En del af BZ´erne gjorde sig de samme tanker, nægtede at være med, og tvang fanatikerne til at stikke halen mellem benene og løbe deres vej sidst i september.

  Kommentar by Henrik — 27. november 2009 @ 14:36

 13. Århusianer:

  “Jeg tillader mig blot at sætte spørgsmålstegn ved at “skyde for at ramme” med potentielt dræbende våben som svar på at blive beskudt med slangebøsser”.

  Slangebøsser er også et potentielt dræbende våben, især hvis ammunitionen er metalstykker.

  Samme gælder selvfølgelig med brosten.

  Kommentar by Henrik — 27. november 2009 @ 14:42

 14. @Mackety
  Det samme kan jeg ikke sige om de indlæg, jeg har set fra din hånd hidtil!

  Sikke et intelligent comeback – det havde en dum person ikke kunne finde på :-)

  Kommentar by Århusianer — 27. november 2009 @ 14:52

 15. Her er et billede af slangebøsserne som BZerne ect brugte og bruger. Der er intet uskyldigt ved en slangebøsse i stål. Billede fra 1989.

  http://www.information.dk/191301

  Kommentar by FriKapitalist — 27. november 2009 @ 16:50

 16. 9.Mackety

  Angående din sammenligning med Romerriget´s undergang, så har du jo desværre ret.

  De der endnu ikke har læst om Romerriget burde egentlig gøre det, da beskrivelsen af dets storhed og dets fald er ganske beskrivende for hvad der foregår i det nuværende Europa.

  Et særdeles interessant område er Romerriget´s parathed til at indlemme de mange og meget kulturelt forskellige folkeslag i deres rige som medlemmer af dette og med retten til at benævne sig som Romere.

  Dette blev en af årsagerne til den intern splid og til sidst sønderrivning af Riget.

  Men når de forskellige nuværende europæere intet ved, eller ved meget lidt, om Europas historie – og specielt ikke om Romerriget – så kan de nuværende magthavere omtrent gentage ulykkerne i fred og ro for befolkningernes modstand… for der eksisterer jo næsten ingen og den der er er ikke større end at den kan ignoreres og dermed ties ihjel.

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. november 2009 @ 17:15

 17. […] besynderligere glorificering af den gamle slagsbror, skrevet af en tidligere fælle fra den ekstremt voldelige Ryesgade-gruppe. Køge 1997: Medlemmer af tæskeholdet Antifascistisk Aktion mandsopdækkes af […]

  Pingback by Gammel slagsbror død « Junikredsen — 28. november 2009 @ 02:25

 18. Sikke en omgang opgejlet had der er herinde. Nej lad mig komme ud i den friske luft mæ det vuns!

  Kommentar by Lasse — 19. august 2011 @ 15:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper