20. februar 2019

Om Finn Nørgaards minde: Islamkritikken ‘er fuldstændig sandblæst væk fra foreningens hjemmeside’

Jeg har skrevet om paradokset flere gange, og det samme har Uwe Max Jensen. Her lidt fra en Facebook-opdatering af Mikkel Andersson om Finn Nørgaard og foreningen baseret på tv-dokumentaristens værdier.

“Jeg faldt over et delt opslag af Uwe Max Jensen (https://bit.ly/2tvtUBk), hvor han problematiserede , at den ved Krudttønden terrordræbte Finn Nørgaard, af foreningen opkaldt efter ham, bliver fremstillet som en fan af kærlighed, dannelse og dialog samt mangfoldig tolerance.

Her viser Max et screenshot af et indlæg på Nørgaards FB-profil, som stadig findes, hvor Nørgaard kalder terroristerne fra Charlie Hebdo for ‘kujonagtige muslimske fascister’. Jeg gik selv ind og fandt profilen, og under en lang række taggings fra tiden efter, han døde, finder man Finns egne opslag.

Det er interessant læsning.

Det er indlæg fra Den Korte Avis, aldeles kompromisløse forsvar for ytringsfriheden af Jakob Mchangama, hvor venstrefløjens toneteoretikere i voldsom grad bliver hudflettet, forsvar for den stærkt kontroversielle (og i Sverige racismedømte) kunstner Dan Park, ganske markant islamkritik i Berlingskes Groft Sagt (handler om at tørklædet har vundet over kalotterne i Kbh.), også islamkritik af LAs Henrik Dahl samt generel kritik af venstrefløjen for misforstået hensyntagen og eftergivenhed ift. radikal islam.

… den del af hans liv og virke, som i den grad ser ud til at have fyldt i hans sidste levetid, synes i dén grad fraværende fra foreningens beskrivelsen af Nørgaard. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, han kun var endt i Krudttønden, fordi han gik forkert på vej til et møde i Mellemfolkeligt Samvirke.

jeg kan godt undre mig over, at den del af Finn Nørgaards liv, der kostede livet – kampen for ytringsfrihed og mod islamistisk censur af kunstnere – er fuldstændig sandblæst væk fra foreningens hjemmeside, hvor hans holdninger som de fremstår her 1:1 kunne indplaceres hos Alternativet eller De Radikale og ikke rummer antydningen af ytringsfrihedsfundamentalistisk eller islamkritisk kant, tværtimod. Det kunne en del måske også – dunno – men dem, som kostede ham livet ved et møde, han selv opsøgte, om et emne, som han tydeligvis brændte stærkt for, kunne tydeligvis ikke.

Og det forekommer mig altså som lidt som en mærkelig og noget selektiv udeladelse, når man skal hylde hans virke og eftermæle.”

(Finn Nørgaard, 55-årig filminstruktør, ejer af ‘Filmiske fortællinger’, tidligere DR; Mere: Uriasposten)

Suppler eventuelt med citater fra et interview med Helle Nørgaard, afdøde Finn Nørgaards søster.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/98861/trackback

20 Comments »

 1. En første tanke var at det burde https://da.wikipedia.org/wiki/Pressen%C3%A6vnet se på.
  Eller kulturministeriet.
  Men man ligger nok der, hvor medialt materiale ikke kan måles og vejes som meget andet.
  Der er frit slag for alt, der ikke går mod den til enhver tid herskende linje.

  Kommentar by Peter Buch — 20. februar 2019 @ 19:30

 2. Jeg anser gam for at være så meget firstmover i sit eget miljø, som ude fra en hurtig analyse, men kvalificeret gæt, ud fra alder og beskæftigelse, hovedsageligt tilhører det rød-grønne segment med blåøjede holdninger til fremmede og “eksotiske” kulturer. De skulle så at sige erobre de jordiske rester for at styre den fremtidige historie.

  Kommentar by Uno — 20. februar 2019 @ 19:31

 3. Gam=ham

  Kommentar by Uno — 20. februar 2019 @ 19:32

 4. Man kan så konstatere at Finn Nørgaard og foreningen der angiveligt skulle hædre hans eftermæle IKKE har meget tilfældes!

  Man må sige at foreningen er klare i spyttet det har bare ikke noget med Finn Nørgaards personlige opfattelse at gøre.

  Kommentar by Santor — 20. februar 2019 @ 19:44

 5. Dette er en af de mest alvorlige historier indtil videre i 2019.
  At hverken DR eller TV2 har nævnt denne er utroligt.
  Havde Finn Nørgaard været min kamerat, ville jeg være gået amok,
  det minder jo mest af alt om tilsvining af Finn og hans eftermæle.

  Kommentar by Anders Nielsen — 20. februar 2019 @ 19:55

 6. Ja, Finn går formentlig til arrangementet for at støtte Vilks og ender med at blive brugt til at støtte sine fjender.

  Kommentar by River — 20. februar 2019 @ 19:58

 7. Der er jo tydeligt tale om at nogle falsknere har forfalsket hans eftermæle. Er de blevet truet til det, eller er der tale om en flok svindlere?

  Kommentar by tp — 20. februar 2019 @ 20:33

 8. Jf. Interviewet med Helle Nørgaard: interessant at det var mødet med Stine Bosses fantasterier, der satte de kritiske tanker igang. At få afsmag for den anmassende naivitet og gode morals overherredømme fører i yderste konsekvens i dagens Danmark til at miste livet. Æret være hans minde. Skam over dem, der tilsviner det.

  Kommentar by Uno — 20. februar 2019 @ 21:03

 9. Det viser bare, at selvstændig tænkende personer, der er kommet til at tvivle på om islam er fredens religion, bliver røvrendt af det miljø, de kom fra.

  Kommentar by Menig 442 — 20. februar 2019 @ 21:20

 10. Det minder om at jøderne bedt om at holde sig væk fra markeringen af Krystalnatten

  Kommentar by Træt — 20. februar 2019 @ 21:39

 11. Genopstod Finn Nørgaard, ville han blive smidt ud af Finn Nørgaard Foreningen.

  Kommentar by traveler — 20. februar 2019 @ 22:08

 12. Hvem står for Finne Nørgaard Foreningen. ??

  Det er interessante personer.
  Var der ikke også en Jan Uzen der omkom ved synagogen. ?

  Kommentar by Sindsro — 20. februar 2019 @ 23:27

 13. Det kan da kaldes at pisse på Finns grav.

  Om han var højreorienteret ved jeg nu ikke, han havde i alt fald mange venner fra venstrefløjen da han var død. Men uanset hans politiske ståsted var han en HELT der udviste mandsmod da han stod overfor Omars automatriffel… og det alene burde give den højeste ære

  Kommentar by redneck — 20. februar 2019 @ 23:31

 14. Oplagte modtagere af den pris er Uriasposten og Snaphanen, men de røde har vel overtaget den forening, så prisen vil blive givet til de forkerte i al evighed.

  Kommentar by Martin — 21. februar 2019 @ 06:36

 15. @12 – Sindsro:

  Jeg tror desværre at også her at der er tale om muslimsk infiltration, hvor der ved brug af Hegels dialektiske principper med at udnytte og orkestre kaos, får sin egen agenda igennem. Vi ser det gang på gang i så mange andre sammenhænge, og det er en klassisk fremgangsmåde for frimurerloge folk – som jeg også mistænker Det muslimske Broderskab for at være en del af – og andre antidemokratiske nye værnemager-despoter.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 21. februar 2019 @ 06:51

 16. Man har selvfølgelig ingen kompetencer eller moralsk ret til at fjerndiagnosticere folk som sociopater. Men man må af indlysende grunde gerne stemple en given adfærd som sociopatisk At misbruge en død mand, der oven i købet døde på så grufuld vis, til at hædre ideologiske kampfæller til ham, der myrdede Finn Nørgaard, hvor dybt kan menneskeheden da synke i amoralens bundløse dynd?

  Det afslører disse humanistiske multikultier som præcis lige så dødsensfarlige og afstumpede som muslimerne selv. Med det til fælles at ingen af parterne skyer noget middel for at fremme deres syge verdensbillede. Og intet vil de sky fremadrettet. Det er hermed bevist. Det faktum er værd altid at have skrevet sig bag øret…

  Kommentar by Margrethe — 21. februar 2019 @ 08:51

 17. Det er jo soleklart: Hans såkaldte venner forråder ham og pisser på hans minde

  Kommentar by BB — 21. februar 2019 @ 08:54

 18. Hvem står for foreningen? Det er dem der stjæler pengene!

  Kommentar by Hul igennem? — 21. februar 2019 @ 10:04

 19. Muslimer myrder islamkritiker. Så bliver der opretter fond i islam-kritikeres navn, til at give penge til muslimer.

  Kommentar by Winged Hussar — 22. februar 2019 @ 17:32

 20. Jamen til næste år er der sikkert nogle hjemvendte IS-krigere, der får prisen for deres vellykkede “integration”.

  Mon ikke Finn roterer i graven?

  Kommentar by Revisoren — 23. februar 2019 @ 07:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper