2. marts 2019

Nøddekrige, Store Hjøllund Plantage, 1. marts 2019

Når nu jeg alligevel skulle en tur til det midtvestlige Jylland, så kunne jeg jo lige køre en tur omkring Store Hjøllund Plantage, et af blot to steder i Danmark med ynglende Nøddekrige. Området er enormt, og to-tre krager på et nåleskovsareal svarende til Århus C er ingen nem opgave. Modsat tidligere, så havde jeg dog friske koordinater fra Dofbasen.dk, og den ses næsten dagligt omkring to af plantagens stikveje.

Jeg ankom, og faldt i snak med en pensionist fra Fredericia, der fem minutter tidligere havde taget fantastiske billeder af den med et 100.000 kroners-kamera. Det er svært at overskue tæt granskov, og i nogle timer skiftede jeg lidt mellem to lysninger. Det blev mørkere, og da jeg lige ville afslutte med 4-500 meter ad den ene stikvej, gad jeg ikke slæbe kamerastativet med. Pludselig var den der så. Klassisk krage-positur på lang afstand. Nøddekrige, min første. Billederne herunder er blot dokumentation.

(Nøddekrige, Store Hjøllund Plantage, 1. marts 2019)

“Nøddekrige, Nucifraga caryocatactes, sjælden dansk ynglefugl, men ret hyppig træk- og vintergæst i kragefuglenes familie. Med uregelmæssige mellemrum optræder den i betydelig større tal end ellers, såkaldte invasioner.” (Den Store Danske)

Oploadet Kl. 14:05 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/99139/trackback

6 Comments »

 1. Flot fugl.

  Kommentar by Nielsen — 2. marts 2019 @ 15:00

 2. Jeg skal gøre opmærksom på, at bemeldte fugl er brun, at den sandsynligvis ikke har nogen gyldig opholdstilladelse, og at den mæsker sig i de hasselnødder, som ellers burde være forbeholdt vores danske standfugle.

  Der er med andre ord tale om en statsløs trækfugl, som nasser på den danske velfærdsstat.

  Hvordan skal det ikke gå i fremtiden, når Lars Fugl har skrevet under på Morokko-aftalen? Og når paradigmeskiftet ikke er et paradigmeskift, men bare noget politikerne har lavet for at narre vælgerne?

  Tusindvis af afrikanske og arabiske fugle vil invadere vores bøgelyse øer, fouragere på markerne, og millionvis af danske standfugle vil lide sultedøden. Vores nationalfugl svanen vil uddø.

  Jeg kan kun opfordre amatør-ornitologerne – trækfugle-venligboerne – til at tage skeen i den anden hånd og udvise det rette etno-nationalistiske sindelag inden for udlændingefuglepolitikken.

  Og det er altså ikke for sjov. Storken er født i Ægypten. Den kan Koranen udenad. Tænk også på Hitchcocks “Fuglene”. Vågn op!

  Kommentar by np — 2. marts 2019 @ 15:01

 3. Fantastisk, tak for infoen

  Kommentar by Jake Sorensen — 2. marts 2019 @ 15:21

 4. Kan ikke rigtig se hvad np vil med sin morsomme kommentar? Er den et forsøg på at gøre nar ad invasions-modstanderne? Eller er den en ærligt ment advarsel mod store flokke af brune og sorte trækfugle og evighedsturister??

  Kommentar by Ole Jensen — 3. marts 2019 @ 07:37

 5. Flot. Jeg tror jeg har set den en gang , da jeg var lille, på Fyns Hoved . Du kommer bare forbi , hvis det passer .

  M

  Kommentar by Morten Larsen — 4. marts 2019 @ 10:41

 6. Apropos fugle.
  Et indslag fra Nak og æd udsendelse.
  Trist men….

  https://youtu.be/M29BTyEFzqY

  Kommentar by P — 5. marts 2019 @ 09:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper