5. marts 2019

Symbolpolitik fra det værdipolitiske overdrev: LGBT-trafiklys, en måde at gøre op med kønsstereotyper

Kønsforsker ved Roskilde Universitet Karen Sjørup synes det er god ide at flere køn er repræsenteret, og fortæller at nogle kvinder længe har ‘følt sig generet’ af mandlige symboler ved fodgængerovergangene. De eneste politikere der har udtalt sig positivt om de her kønsneutrale trafiklys kommer fra Alternativet, Enhedslisten og Det Radikale Venstre – værdipolitiske venstreradikale, så at sige. De kan muligvis finde flertal i universitetsbyerne, hvor borgerligheden mest handler om at ikke at støde selverklærede progressive. Virkelighedsfjern symbolpolitik.

En historie fra Kristeligt Dagblad – Kønsneutrale trafiklys er på dagsordenen i flere danske byer

“London og Manchester gør det, München og Köln er med, og flere danske byråd synes nu også godt om idéen med trafiklys, som respekterer andre kønsidentiteter, frem for at det enten er en mande- eller kvindefigur, der signalerer, hvornår man må gå eller stå.

Kultur- og fritidsborgmester i København Franciska Rosenkilde (AL) mener således, at det er vigtigt for en storby at sende et signal om, at man ikke ligger under for faste kønsinddelinger, men rummer flere konstellationer.

Det er en rigtig god måde at gøre op med de kønsstereotyper på, vi ser overalt, og det er en idé, jeg er interesseret i at gå videre med. København er en by med stor diversitet og frisind, og det skal vi turde vise,’ siger hun. …

Også Christopher Røhl Andersen, som sidder i Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre, går ind for, at København indfører lgbt-trafiklys.”

(Trafiklys i Manchester, 2018; Foto: Lifesitenews)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/99235/trackback

32 Comments »

 1. Absurd galskab!

  Kommentar by HP — 5. marts 2019 @ 11:01

 2. “EU vil” det er næsten standard overskrift i al stof fra det alt-om-sig-gribende EU diktatur, der ønsker at regulere befolkningen ned i mindste detalje.
  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-04-eu-vil-have-din-bil-til-at-advare-dig-hvis-du-koerer-for-staerkt

  Kommentar by k.m. — 5. marts 2019 @ 11:11

 3. … man kunne også forestille sig at trafiklysene hhv. viste en rødt kors og en grøn koran.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 5. marts 2019 @ 11:27

 4. Det er samme skingrende skøre rød/Radikale gruppe som startede klima-hysteri.

  Kommentar by k. m. — 5. marts 2019 @ 11:33

 5. Det er umuligt i længden for kulturelle venstreradikale at argumentere for deres politik, uden at komme til at modsige sig selv. Trafiklysene skal være såkaldt “kønsneutrale”, men samtidig skal de repræsentere “ikke-binære kønsidentiteter”. Hvordan kan de ikke se selvmodsigelsen i det?

  Trafiklys er til for trafikanternes sikkerhed og skal ikke bære budskaber for en politisk ideologi. Så bare lav en henholdsvis rød og grøn plet…men så vil de personer, der identificerer sig som firkanter sikkert føle sig krænket og ikke repræsenteret.

  Kommentar by Larsen — 5. marts 2019 @ 11:35

 6. Så to stiliserede pikke er mindre stødende en et stiliseret menneske?

  Kommentar by FrafaldenModerat — 5. marts 2019 @ 11:36

 7. De der LBGTPQRSTUWVXY’er udgør en forsvindende lille procentdel af befolkningen. Hvorfor Fan… skal de have lov til, i den grad, at trække os andre rundt ved næsen?
  Det risikerer at ende med, at mange føler sig tiltrukket af Putins tilgang til spørgsmålet!

  Kommentar by Steffen Richter Nielsen — 5. marts 2019 @ 11:46

 8. Hvis trafiklysene skal være politiske, og ikke især have en letforståelig symbolik, skal grøn fremover være blå. Dét skal være det første, der sker! Ellers er det lodret diskrimination.

  Til gengæld er Rød Blok så i sin gode ret til at kræve, at i halvdelen af tilfældene skal rød betyde ‘gå’, hhv. ‘kør’.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 5. marts 2019 @ 11:48

 9. Det må være tilladt for homofober at gå over for rødt i Manchester.

  Kommentar by np — 5. marts 2019 @ 11:58

 10. Hvem fanden kan da holde ud at høre på folk af den kaliber.

  Kommentar by Menig 442 — 5. marts 2019 @ 12:01

 11. Det næste bliver piktogrammet for cyklister. Er det ikke en herrecykel?

  Kommentar by Glenn Madsen — 5. marts 2019 @ 12:07

 12. KAREN SJØRUP er endnu en politiserende kvinde der har knald i låget, og som snylter på samfundet med sin latterlige “kønsforskning”. Hun får kun løn for den skøre og overflødige “forskning” fordi hun i det radikale parti og bøssepartiet mv. har medsøstre og landsbytosser som mener at der findes 25 forskellige køn, som følge af at kønnet i virkeligheden er en socialpolitisk konstruktion, der slet ikke har noget med naturen at gøre. En idé de har fået fra Sverige, hvor de har mange meningsfæller. I Sverige er feministerne dog vist nået op på 75 forskellige køn, iflg. den nyeste “forskning”. Så herhjemme er vi nok en smule primitive i sammenligning. Men det får Sjørup nok snart rettet op på.

  Før i tiden var disse tossede originaler blevet tildelt en gummicelle eller et langvarigt kurophold i Middelfart, men nu om dage udnævnes de til professorer, og skatteborgerne betaler millioner til deres lønninger plus utallige projekter og kongresser i alverdens storbyer.

  (Det nyeste forskningsprojekt går ud på at finde plads til 75 forskellige signaler på masterne med trafiklys)

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 5. marts 2019 @ 12:10

 13. Der må være vigtigere ting at diskuterer på et byrådsmøde.

  Kønsforvirrede psykiske tilfælde hører vel ind under psykiatrien!

  Kommentar by Santor — 5. marts 2019 @ 12:19

 14. # 6 kl. 11.46…. Det er vist mest medierne der trækker os rundt ved næsen. Der er jo meget relevant og aktuelt de ikke længere vil give os nyttige oplysninger om. Deres selvcensur er blevet utrolig omfattende. Og så må sendetiden og spalterne jo fyldes med noget andet.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 5. marts 2019 @ 12:22

 15. Symbolpolitik for 2% af. befolkningen. Hvorfor er det lige kønnet de såkaldte “progressive” er så fucking fokuseret på? Jeg forlanger lyskryds for unge/gamle, for jyder, fynboer, sjællænder, bornholmere, grønlænder og amagerkanerne.
  Politiske lyskryds
  hvor de venstreorienterede har lysstander i venstre side mens de borgerlige har lysstander i højere side. Lysnryds for kristne med kors i forskellige farver, lyskryds for muslimer med AK 47 i forskellige farver Sådan kunne jeg blive ved til vi havde tilgodeset alle minoriteter og deres narcissistiske krænkelseskulturer.
  Lad og endelig, med alle universitetslærde i ed, opløse det fælles og trygge samfund vi har opbygget til fordel for minoriteternes skingre, hysteriske og narcissistiske opdelte samfund!

  Kommentar by BeCool — 5. marts 2019 @ 12:59

 16. Distriktspsykiatrien har igen spillet fallit, vi må have de lukkede afdelinger igen, så disse kolbøtter kan komme til at leve i tryg afstand af de normale, for deres egen skyld.

  Kommentar by Træt — 5. marts 2019 @ 13:05

 17. Hvad udgiften bliver, er som sædvanlig totalt uden betydning.
  Penge er blot noget man ansvarsløst kan bruge løs af . . . .

  Kommentar by Rodina — 5. marts 2019 @ 13:53

 18. Har lagt mærke til at de kønsforvirrede som regel også er forvirrede på flere andre måder. Eller vi kan tage dem der er en slags intetkøn eller tredje køn. Merkel, Jelved, T. May, Elbæk og Macron f.ex. Måske det vil være bedst for vælgerne at undgå, at disse specielle typer indsættes i magtpositioner hvor de bestemmer over liv og død.

  Kommentar by Ole Jensen — 5. marts 2019 @ 14:31

 19. Symboler der der har været eller bliver benyttet til at kendetegne køn -skal forbydes, da det muligvisk kan frygtes, at fremelske brunst og liderlighed og således påføre de gående en ikke ønskelig politisk holdning.
  Endvidere
  Kommunen skal afskaffe hvidt papir – det er racistisk. Måske skal hver andet stykke papir være sort. Toilet-rullerne bør være multifarvede, for ikke at krænke alle – som efter eget ønske – er specielle mennesker, med stærke krav om specialhensyn.

  Go-morgen hos Sankt Hans

  Kommentar by oppeheimer fan — 5. marts 2019 @ 14:52

 20. Santor — 5. marts 2019 @ 12:19:

  “Der må være vigtigere ting at diskuterer på et byrådsmøde.”
  Jeps!, men ikke for den Lav-intelligente venstrefløj, der jo netop arbejder for, at fremme vejen for Fandens tilintetgørelse af både deres og vores liv.

  “Kønsforvirrede psykiske tilfælde hører vel ind under psykiatrien!”
  Jeps! Heri er jeg også helt enig med:
  Træt — 5. marts 2019 @ 13:05

  Kommentar by M.S. Carstens — 5. marts 2019 @ 15:32

 21. Hvorlænge endnu skal vi rødhårede finde os i at blive overset?

  Kommentar by Bastardo — 5. marts 2019 @ 17:56

 22. For satan da! Undskyld mit franske.
  Skal hele samfundet indrettes efter en sølle flok af kønsforstyrrede individer som ikke kan finde ud af om de skal stå op og pisse, eller sidde på brættet.
  Med hele alfabetets betegnelser skal der laves lokummer så idioterne kan stå på hovedet, et ben, én arm, hænge i neglene eller gå i spagat.
  Absurditeterne har ingen ende, verden er af lave, stop den, jeg vil af.
  Inden længe bliver det også en realitet med den alder jeg har, men arme børn, børne og oldebørn som ikke har ide om et normalt samfund.
  Vi er blevet snigløbet af vore tumbe politikere!
  Jeg vil have min eget trafiklys i København, men min seksuelle observans er ikke en betegnelse der ligger inden for det normale.
  Jeg er heteroseksuel!

  Kommentar by Finn A.Skov — 5. marts 2019 @ 19:39

 23. Det er minoriteternes der har overtaget, dette er den mest skøre tid jeg nogen sinde har været i. Vi har nu 3 grupper vi skal kæmpe imod, klimatosser, tosserne der ikke ved om de er en mand eller dame eller noget 3. og så islam. Det bliver en hård kamp.

  Kommentar by IES — 5. marts 2019 @ 20:06

 24. Ja det er sgu godt i fik det med. En af de helst store syndere i moderne tid er sgu trafiklys. Thi de kan godt vise noget andet end mand og en kvinde…..(elefanter-giraffer eller høns) :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 5. marts 2019 @ 20:21

 25. Det går åbenbart op i pik og fims.
  Total latterlig.

  Kommentar by Sindsro — 5. marts 2019 @ 20:44

 26. Der grønne lys med de to mandesymboler virker end anelse ekskluderende overfor kvinder.

  Kommentar by Hr. Snusk — 5. marts 2019 @ 23:28

 27. Det er en syg høne, der har lagt det æg, vi kalder Jorden.
  Det er liiige til at lukke op, og skide ned i.

  Kommentar by Knights Templar — 5. marts 2019 @ 23:30

 28. Nu er hønsehovedfeministerne på banen igen, dennegang er det ikke diskriminationen i forskellen på herre- og dameklip, men de ufattelige krænkende grønne og røde mænd ved fodgængeovergange. Symboler der i sin tid erstattede ordene GÅ og VENT, der ikke var specielt børnevenlige eller turistvenlige eller analfabetvenlige. 30 år skulle der gå før nogle snothoved kvinder fandt ud af at det var krænkende.

  Kommentar by John Niss Hansen — 6. marts 2019 @ 02:06

 29. ALTSÅ, hvis et trafiksignal i en fodgængerovergang viser en gående mand, så kan følsomme og krænkelsesparate kvinder jo ikke kommer over gaden i årevis. Så kan man jo godt forstå at de bliver frustrerede og kommer til at hade alle mænd. Og så er der jo en vis logik i at de hævner sig ved at støtte de radiGALES nedbrydning og afrikanisering af Danmark. Vi danske mænd ligger sgu som vi selv har redt. Vi fortjener disse føle-føle kvinders fulde foragt.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 6. marts 2019 @ 02:43

 30. Kønsforsker ved Roskilde Universitet Karen Sjørup husker jeg som betonmarxistisk studerende på KU, der mobbede piger, der brugte make-up og hele tiden som gentage-papegøje sagde “kvindekamp er klassekamp!”.

  Hun var sammen med de andre studentermarxister med til at undertrykke alle der ikke var marxistisk troende. Både medstuderende og lærer fik de ud. For at få plads til ‘kammeraterne’, hvilket lykkedes og som mange af dem endte hun på den allerrødeste højborg, RUC, hvor de sammen dyrkede deres nazi-marxistiske fællesskab for klækkelig betaling af det danske underkuede proletariat af skatteydere. De overfaldt f.eks Mogens Glistrup.

  Hun og ligesindede er ikke værd at høre på. De skulle have været udrenset senest samtidig med Murens fald!

  Kommentar by A-mad — 6. marts 2019 @ 11:20

 31. Jeg har allerede en dunkende migræne bare ved tanken om, at det er “Kvindernes Internationale Kampdag” den 8. marts.

  Jeg går på druk hele dagen…

  Kommentar by Revisoren — 6. marts 2019 @ 19:46

 32. På queersegmentets vegne er jeg dybt krænket og fornærmet over, at det var et ganske ordinært og gammeldags lokum, som BZ’erne tilbage i 1982 smed ned i hovedet på politiet.

  Det burde naturligvis have været et kønsneutralt LGBT+-lokum.

  Hvor fanden er Henrik Marstal henne i denne stærkt betændte sag?

  Kommentar by Revisoren — 6. marts 2019 @ 20:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper