7. marts 2019

Ågerup: Oxfam/Ibis bruger skattekroner på ‘at bekæmpe velstand i vores del af verden’, Bezzerwizzer

Oxfam/Ibis snyder på vægten. En verdensborger med negativ formue (gæld) vil ofte være en vesterlænding med høj indkomst, og skolerne bør bør selvfølgelig ikke indoktrinere med venstrfløjspropaganda baseret på en lidt for smart definition. Martin Ågerup renser luften på JP.dk – Kære læser, hvor stor en del af verdens formue ejer de 8 rigeste? Er det halvdelen, en fjerdedel eller 0,2 procent? Få svaret her.

“Brætspillet Bezzerwizzer vildleder danske skolebørn om uligheden i verden. I en specialudgave om verdensmålene, som bl.a. er sendt til samtlige danske folkeskoler, skriver Bezzerwizzer således i svaret på et af deres spørgsmål, at de 8 rigeste ejer halvdelen af verdens formue. Men det er ikke korrekt. Så langt fra. De otte rigeste ejede i 2017 0,2 procent af verdens formue – altså 250 gange mindre, end Bezzerwizzer påstår.

Den triste sandhed er, at man desværre godt kan forstå, hvordan Bezzerwizzer er kommet så galt afsted. De er nemlig blevet offer for den vildledningskampagne, som udviklingsorganisationen Oxfam/Ibis i flere år har stået for.

Oxfam/Ibis’ årlige slagnummer er en rapport om den globale ulighed i formue. I 2017 konkluderede Oxfam bemærkelsesværdigt, at de otte rigeste mænd i verden ejer ligeså meget som den fattigste halvdel af verdens befolkning. ‘Otte mænd ejer lige så meget som det halve af Jorden’, lød overskriften i stort set samtlige danske medier. …

Oxfam/Ibis er egentlig en udviklingsorganisation. Den får penge fra skatteyderne, inklusiv dig kære læser, til at hjælpe de fattige i udviklingslandene. Men en betydelig del af Oxfam/Ibis’ ressourcer bliver brugt på kampagner for at bekæmpe velstand i vores del af verden i stedet for at bekæmpe fattigdom i udviklingslandene. For eksempel argumenterer Oxfam/Ibis for at genindføre den formueskat, som blev afskaffet af Socialdemokraterne under Poul Nyrup Rasmussens lederskab.

Det ville svare til, at Kræftens Bekæmpelse havde en holdning til forsvarsforbeholdet, eller at Dansk Cyklistforbund gik ind for atomkraft.””

(Foto: Oxfamibis.dk)

Oploadet Kl. 13:53 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/99292/trackback

15 Comments »

 1. Off-topic blokade
  Venstre kvinde bekender kulør
  https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11223593/lad-os-give-plads-til-hinanden-og-smide-nogle-af-vores-mange-koensstereotyper-vaek/

  Kommentar by k. m. — 7. marts 2019 @ 14:17

 2. 8 mænd forvalter den samme formue som de fattigste 50% af negrene… .tjaeh lyder da ret ok

  Kommentar by redneck — 7. marts 2019 @ 14:51

 3. “TIL AT HJÆLPE de fattige i u-landene”. Ja, det lyder jo sødt og næstekærligt for alle de naive og uvidende. Men for det første er godhedsindustrien infiltreret af hyklere, kommunister, pampere og svindlere.

  For det andet forsvinder mange af de millioner den får i statstilsud og indsamlingsmidler op i den blå luft, ind i junglerne eller ned i ørkensandet og ned i korrupte lommer.

  Og for det tredje har u-landshjælpens mange milliarder af melsække, tekstiler, kroner, dollars, pund og euro’er til Afrika mv. skadet mere end de har gavnet, iflg. en række sagkyndige. Bl.a. ved at kvæle mange landbrug og små handelsforetagender. Bl.a. ved at finansiere opbygning af diktaturer og bureaukratier samt indkøb af pigtråd, landminer, maskingeværer, kanoner og bomber til brug mod andre stammer.

  Og for det fjerde har “hjælpen” skabt et overbefolkningsproblem af gigantisk omfang. Med ødelæggelse af store naturområder til følge. Plus at overbefolkningen nu er blevet en boomerang og en kolossal trussel mod Europa, hvor frau Merkel og andre arrogante, kyniske og kortsynede politikere og journalister mener, at Europa skal være en “humanistisk stormagt” som med glæde modtager 5OO eller 8OO millioner kulturfremmede evighedsturister. Det er hvad de forrykte Kalergi- og Marokko-planer lægger op til.

  De astronomiske udgifter, de millioner af gratis boliger der skal stilles til rådighed, den mangedoblede kriminalitet/ terror-trussel og sygdommene der vil følge med, det sammenbrud af demokratierne, nationalstaterne, velfærds- og sundheds-systemerne der sandsynligvis vil blive resultatet, den opløsning af Europas økonomi, kultur, familieværdier, civilisation, fred og sikkerhed som vil være den logiske følge af dette vanvittige projekt, ser man ganske roligt bort fra.

  Kommentar by tp — 7. marts 2019 @ 15:07

 4. LAD OS HUSKE at pamperne og godheds-humanisterne i R, S, DR, TV, dansk industri og papiraviserne…. i årevis har tæppebombet os med løgnekampagner om indvandringens-“berigelse”, om den evigt faldende kriminalitet, om racister og kældermennesker, om desperat mangel på arbejdskraft, om uledsagede flygtningebørn (2O-3O årige med langt sort skæg), om vellykket integration, om islams fredsommelighed, om hvor lidt indvandringen kostede, om antallet af indvandrere osv.

  De mange ulykker, forbrydelser, velfærdstab og unødvendige sygdomslidelser m.m. som tusinder af danskere er blevet ramt af, ignoreres konsekvent af “de gode”.

  Kommentar by tp — 7. marts 2019 @ 15:37

 5. Det er af og til nogle fantastiske artikler fra sygelighedens overdrev man læser her på Uriasposten.
  Jeg husker også disse artikler om “de otte mænd der ejer halvdelen af Jorden”, uden dog dengang at hæfte mig særlig meget ved dem.
  Det er den slags små manipulerende tilsyneladende uskyldige detaljer, som løgneaviserne er mestre i at formidle, ja også fremstille.

  Citat:
  “Det ville svare til, at Kræftens Bekæmpelse havde en holdning til forsvarsforbeholdet, eller at Dansk Cyklistforbund gik ind for atomkraft…”
  Og man kan fortsætte:
  “…eller at DF gik ind for muslimstop.”

  Kommentar by Henning Jensen — 7. marts 2019 @ 15:56

 6. > redneck 14:51

  Nah, det er nu ikke helt sådan. Ågerup beskriver på udmærket vis på sin blog, hvorledes regnestykket fremkommer. Og lad mig blot afsløre, at det ikke handler om fattige negre.
  Omend Oxfam/Ibis muligvis kunne nå tilnærmelsesvist samme resultat, om man modregnede for fattige negre i stedet for relativt unge, relativt nyuddannede, relativt højtlønnede med høj gæld.

  Kommentar by Henrik Petersen — 7. marts 2019 @ 16:27

 7. Det er også slående med alle de “ulandsfrivillige” der rejser ned og hjælper negrene. Oftest er det humanister uden begreb om at løse praktiske problemer…. og det eneste de har nok af i negerland er mennesker.

  Så ulandshjælere er i virkeligheden usle imperialister der vil ned og nyde solen, den eksotiske mad og ikke mindst dejlig stiv negerpik og velformede negernumser med lyserød revne

  Kommentar by redneck — 7. marts 2019 @ 17:35

 8. NGO = Fake News.

  Det er rigtigt uhyggeligt, hvilken magt/medietække NGOsegmentet har fået i de vestlige demokratier. Selve benævnelsen Non Government Organization siger jo eksplicit, at segmentet ikke er demokratisk funderet.
  Vores repræsentative demokrati (som vi jo ellers er enige om, er en fornuftig styreform),
  bygger på demokratiske valg (alle har 1 stemme), der vælger Folketinget, af hvis flertal der kan dannes Regering.

  At erklære sig som NON Government Organization er altså at erklære sig som undergraver af vores politiske system.

  Kommentar by Bastardo — 7. marts 2019 @ 20:05

 9. How much/little of the money Oxfam gets from us actually goes on charity?

  http://www.snouts-in-the-trough.com/archives/6022

  Kommentar by Hodja — 8. marts 2019 @ 00:21

 10. Et socialistisk cirkus. Er Villy Søvndal æresmedlem af OXFAM?

  Kommentar by Iznogut — 8. marts 2019 @ 01:59

 11. Tallene kan godt være rigtige, hvis man nøjes med det oprindelige udsagn at de 8 rigeste ejer det samme som den fattigste halvdel af jordens befolkningen, især hvis man sammen med alle dem som stort set intet ejer medregner folk som Klaus Riskær med en negativ formue på nogle hundrede mio. kr.

  Kommentar by perhag — 8. marts 2019 @ 03:38

 12. redneck 17:35👍🤣

  Ligegyldigt hvor man kommer hen er den røde indoktrinering synlig. Eller rettere hørbar.
  Chokerende hvor fuldkommen ens til eksempel POTUS omtales.
  Det lyder fanden galeme’ som har hele koret af blåøjede tosser siddet og messet det samme, der kom ud af de rødradigale ypperstrpræsters højttalere. En slags religiøs massessuggesjon.
  Det er virkelig skræmmende, at så uendeligt få, har et selvstændigt nuanceret billede af, hvad der reelt foregår.
  Et lysende videoeksempel hentet fra Sverigstan uploaded på DKA. Viser en samling adspurgte hyklere, eller skræmte PK svenske p!khoveder og p!khovedinder der messer det samme savl af sig, de er blevet tvangsfodret med de seneste 20 år. (Og så har man ondt af foie gras gæs!)
  Det er et studie i side steppende “NOT in my back yard” udtalelser af uendelig skønhed. Da det viser sig at de brave svenskere lige pludselig skal omsætte ord og skåltaler til handlig. Da de bliver konfronteret med migranten Ali, der mangler et sted at bo.
  Det er ynkeligt garneret med ynk ynk ynk som Ernst Hugo J. råber i Riget”

  Kommentar by Knights Templar — 8. marts 2019 @ 06:54

 13. På Oxfarm/Ibis hjemmeside står der følgende
  “Oxfam IBIS er en medlemsbaseret og uafhængig dansk udviklingsorganisation, der arbejder globalt, nationalt og lokalt for at sikre mennesker i Afrika og Latinamerika lige adgang til uddannelse, indflydelse og ressourcer.”
  Der står intet om de skal bedrive politisk venstreorienteret såkaldt “progressiv” kampagne journalistik/oplysning/information.
  Er så fucking træt af venstreorienterede der tror at deres ideologiske holdning er åh så
  universalistiske.

  Kommentar by BeCool — 8. marts 2019 @ 08:14

 14. helt som forventet. NGO’ere er en pengemaskine for venstrefløjen. Organisationernes oprindelige formål er for længste forduftet. Nu kapitalmaksimerer de venstrefløjens politiske kampagner:

  Amnesty Internationals oprindelige formål var at støtte mennesker, der sad fængslet verden over på grund af deres politiske holdninger eller religiøse overbevisninger. Nu påstår AI, at de kæmper for alle slags menneskerettigheder, ytringsfrihed og ikke-diskrimination. Bortset fra at AI konsekvent optræder som en venstreradikal gruppe, der demonstrativt nægter at støtte alle dem, der forfølges af stater eller grupper, fordi de værdimæssigt er højreorienterede. I Danmark får AI penge til en kampagne for at ændre straffelovens paragraf om voldtægt efter svensk mønster.

  Danmarks Naturfredningsforenings oprindelige formål var sikre befolkningen adgang til ren strand og skov, og DN fik efterfølgende ret til at rejse fredningssager. I dag betales DN til en kamapagne for en dansk klimalov, som skal stå over og bag alle love og som til forveksling ligner et politisk partsindlæg fra Enhedslisten eller Alternativet.

  Det smarte er, at på de områder, hvor der ikke er demokratisk flertal for venstreradikal politik, aktiveres udenoms-demokratiske organisationer til at føre deres politiske politik.

  Kommentar by traveler — 8. marts 2019 @ 09:11

 15. Oxfam/Ibis er to simple venstreradikale terrororganisationer.

  Punktum.

  Kommentar by Revisoren — 8. marts 2019 @ 12:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper