29. november 2009

‘For at tydeliggøre klimabudskabet har man klippet en hæl og hugget en tå’

Når Foxnews omtales i danske medier, så er det altid som et ondt højreorienteret medie-monster, men hvor ville det være befriende med en dansk pendant til Glenn Beck. Herunder ses han i en sekvens, hvor han kommenterer Climategate, giver gode eksempler fra de lækkede dokumenter og slutteligt udstiller New York Times’ dobbeltmoral. Via Zonka på dansk.

New York Times’ har nok mest tilfælles med Politiken, men nedenciterede blogindlæg er pudsigt nok skrevet af Berlingske Tidendes videnskabsraporter Lars Henrik Aagaard. Journalister er tilsyneladende ikke altid glade for afsløringer – Klimakriminalitet.

“Nogle kalder det ”Climategate”, andre det største slag nogensinde mod ”teorien om menneskeskabt global opvarmning”. Jeg siger: Klap lige klimahesten…

Før jeg går videre, så lad mig slå fast, at det er en klar kriminel handling, en strafbar handling. Af samme årsag er det digitale indbrud meldt til politiet og jagten på hackerne er gået ind. Lad os håbe, at forbryderne opspores, så de kan få deres fortjente straf og deres skumle motiver kan blive kendt.

Forestil dig, at samtlige mails, som du har skrevet og modtaget siden internettets gennembrud i midten af 1990erne, bliver lagt ucensureret ud på nettet til alles beskuelse… Der kan sagtens være ting og sager, man som nære kolleger eller venner skriftligt har udvekslet i et lukket forum, der ikke bør se se dagens lys.

Alt i alt er over 3.000 emails blevet offentliggjort, flertallet af dem mellem en række af verdens førende klimaforskere – altså kloge hoveder, der har brugt ti-år af deres liv på at forske og fordybe sig i klimaet og dets faktorer, som offentliggør deres forskning i førende tidsskrifter som Science og Nature, og som i adskillige tilfælde er medlemmer af FNs klimapanel IPCC.

At læse disse mails er som at titte ind mellem naboens soveværelsesgardiner efter mørkets frembrud med en kraftig halogenlampe. Man føler vitterligt, at man ikke har noget at gøre her.

Men nu ligger de der, alle taler om dem, verdens største medier refererer til dem, og ja, indholdet af nogle af disse mails synes at efterlade et forklaringsproblem.

Et er, at en forsker fryder sig over en fremtrædende klimaskeptikers død, eller at en anden – efter alt at dømme for sjov – giver udtryk for en ubændig lyst til at pande en navngiven skeptiker ned. Klimaforskere er vel også mennesker

Det kunne godt se ud som om, der er blevet klippet en hæl og hugget en tå enkelte steder for tydeliggøre klimabudskabet over for offentligheden. Men om man ligefrem har benyttet sig af videnskabelig uredelighed synes straks mere tvivlsomt.”

 • 29/11-09 Jyllandsposten – Leder: Rigtige meninger.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/9946/trackback

  17 Comments »

  1. Berlingske Tidendes videnskabsraporter Lars Henrik Aagaard er tilsyneladende ikke begejstret over afsløring af videnskabelig fusk. Besynderligt, idet FN-klimahysteri er baseret paa data indsamlet og “redigeret” af CRU East Anglia. Dette berører os alle, da politikerne er ved at træffe beslutninger om beskatning af varm luft/CO2. Disse e-mail er ikke et spørgsmaal om privatlivets fred, men drejer sig om offentlighed i forvaltningen.

   Kommentar by Sailor — 29. november 2009 @ 14:51

  2. Lars Henrik Aagaard burde hellere koncentrere sig om det faktum, at DR og TV2 i døgndrift udspyer videnskab om klimaet, der er i direkte modstrid til basal elementær fysik, som fx. den om vandstanden i forbundne kar. I sydøstasien stiger vandet, så lande er ved at udslettes, lyder det. Her i Danmark er det ikke steget een milimeter.

   Det vi oplever i årene efter krigen er det største folkelige bedrag nogensinde. Vi er blevet fyldt med løgn, fup og humbug om miljø, klima, eussr’s lyksaligheder, Israel, a-kraft, osv. i det uendelige. Og oveni det hele har statsministeren en plan, der er helt ude i hampen.

   Jeg håber, at de får efter fortjeneste. Alle de forbandede landsforrædere, løgnhalse og magtbegærlige svindlere på Christiansborg.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 29. november 2009 @ 14:56

  3. Fox News er så fuld af løgn, at de får det tidligere Pravda og Neues Deutschland til at fremstå som journalistiske ikoner:

   Bare se her indenfor den seneste måned, hvordan de er taget i simple videomanipulationer.

   http://www.thedailyshow.com/watch/tue-november-10-2009/sean-hannity-uses-glenn-beck-s-protest-footage

   http://www.swamppolitics.com/news/politics/blog/2009/11/fox_rolls_wrong_tape_heads_may.html

   Fox News sender ikke nyheder, men en masse spam fra nutcases som Glenn Beck, Alex Jones og Sarah Palin og den slags typer.

   Kommentar by Fritænker — 29. november 2009 @ 14:58

  4. Det får mig til at tænke hvilken kasse/fond/klimaudvalg Berlingske Tidendes videnskabsraporter Lars Henrik Aagaard har snablen nede i, siden han kun forholder sig til at emails er afsløret/hacket og ikke indholdet hvor “klimaforskerne” udstilles som de hyklere og lystløgnere de er.
   Det kunne være rart med afslørende journalistik af hele dette setup af frådende klimafanatikere, især kunne pengestrømmen være interessant at få eksponeret.
   Det er jo ikke ligefrem småmønter vi taler om..

   Kommentar by Mike — 29. november 2009 @ 15:11

  5. 4.Mike

   Nemlig, Mike, følg pengestrømmen og vi havner hos kildens udspring.

   Det er forstemmende så lette befolkningerne er at køre om hjørner med.

   Om det er fordi vi ikke gider beskæftige os med hvad der foregår eller fordi klimaområdet er uigennemskueligt ved jeg ikke.

   Men præcist som med EU vælger vi altså at føje os – ikke nødvendigvis fordi vi inderst inde tror på det vi får fortalt.

   Det der burde få os til at agere er bl.a. hvor konsekvent de klimaforskere der har andre forskningsresultater at fremlægge end de fastlagte bliver fraholdt mulighederne for at komme ud med deres budskaber.

   Man vil fra officiel side ikke have med disse forskere at gøre – og ergo får de heller ikke, i hvert fald ikke i samme omfang, adgang til medierne, som de der kan fremlægge de politisk ønskede.

   Kommentar by Vivi Andersen — 29. november 2009 @ 16:20

  6. Ja, den er god med de danske socialist-ludere, journalisterne.

   De har lov til at smadre andres liv, for en god løgnehistorie om f.eks. pædofili, overfor en mandlig pædagog i kvinde-pædofili-fællesskaberne i vores børnehaver.. dette er åbenbart ikke under bæltestedet.

   Men andre har ikke ret til at undersøge bare det mindste om journalisters lemfældige omgang med virkeligheden i deres egne rådne rækker.

   Der glattes ud og lakkes til og slikkes over…

   Det er i orden at islamiseringen voldtager folk i eget hjem og stikker dem invalide på gaden, men det er upassende, når nogen læser nogle private mails???

   Disse journalister har simpelthen hjerneskade i proportionssansen!.

   Som om vi andre ikke er i stand til at overse private detaljer, dem har alle jo, vi er alle mennesker.

   Det er bare ikke alle mennesker, der gør det til deres levebrød at lyve folk lodret op i ansigtet, for egen vinding, dække over det, svindle voldsomt med snablen dybt nede i folkets fællesskasse.

   Det er ikke særligt socialistisk-økofrelst-humanistisk. – Det er mere psykopatisk-egoistisk-herrefolks-agtigt.

   Jeg synes de skal tage konsekvensen og lukke for deres egen CO2-udledning. Klimafolk er også mennesker, men det kan der hurtigt laves om på, hvis de bliver ved med deres højforædderi.

   Det er klart vi skal passe på naturen. Men den stil, de kører, der gør de netop det modsatte, hele natur-projektet og de få fornuft punkter, falder jo på gulvet.

   Og hermed er COP15, en latterliggørelse af voksne menneskers surt tjente skattekroner, intet andet.

   Aflys COP15 og giv alle pengene til Mr.Cool: Bjørn Lomborg.

   På den anden side, så er denne skandale så vild, at venstrefløjen bliver totalt latterliggjort. Ha ha ha.. De snotdumme røvhuller har fortjent hvert eneste fnis!

   Kommentar by Herbert Hopper — 29. november 2009 @ 16:52

  7. Du omtaler dig selv i flertal Vivi Andersen. Hvorfor ?

   DR 2 viste i går hvordan Kristian Thulesen Dahl ikke kunne nævne en eneste forsker eller et eneste anerkendt institut der var i tvivl om at den globale opvarming har forbindelse med menneskelig aktivitet. Alligevel var han “skeptiker” og fremstod bagefter som endnu en halvtosse fra DF uden argumenter eller fakta der støttede hans holdning. Det er den samme slags loonies der får tid på Fox News og deres propagandanetværk.

   Kommentar by Fritænker — 29. november 2009 @ 17:20

  8. @fritænker????
   Folk der tænker anderledes er i dit perspektiv altså loonies og småtosser og det skulle komme fra en person der bygger sin viden på John Stewarts satire.
   Fortæl mig(os)hvorfra du har din viden .
   Den skulle vel ikke stamme fra det enorme flertal der tror på klimareligionen.
   En anden religion landsforviste for mange år siden en person der påstod at jorden var rund og ikke var centrum i universet.
   Klimareligionen påstår de samme ting bare ved at sætte de fysiske love ud af kraft.
   Som påpeget af Børge burde vandet i Nordsøen være faldet med det samme niveau som det er steget på den anden side af jorden.
   Apropos Fritænker er vel et menneske der tænker frit og ikke et menneske der fordømmer andre fritænkere.
   Fritænker du må finde på et nyt navn, da fritænkere ud fra de almindelige normer er en der ikke får religionsfølelser.

   Kommentar by father — 29. november 2009 @ 19:08

  9. Fritænker, skueprocesserne i Moskva fik også meget begavede og vidende mensker, topkapaciteter inden for deres område, til at fremstå som lallende amatører uden evne til at forstå eller udtrykke noget som helst. Roland Freisler fik også modstandsfolkenen mod nazismen, og specielt deltagerne i Stauffenbergs kup, til at fremstå som ynkelige små utænkende mennesker.
   Det betyder ikke at man har en dårlig sag, hvis man slås ud af rytmen i et “interview” af DR’s faste stok. DR’s folk er overbeviste om egen fuldkommenhed og betydning, og samtidigt besat om at kæmpe for noget større og en bedre verden. De har fuld og ubegrænset frihed til at misbruge det stærkeste medie vi har, og når de fanges i fusk har de fuld og hel opbakning fra ledelsen.
   Man skal være mere end fast i koderne for at få ret, når man påviser manipulation, men det skal gøres hver gang de forsøger. Måske får man ikke ret, selv om man har det, men man får rokket lidt ved fundamentet, så den næste får det lidt lettere. DRåben der udhuler stenen.

   Kommentar by PeterK — 29. november 2009 @ 19:13

  10. @ Father,

   Mit link viser at Fox News to gange i træk er taget i decideret manipulation og løgne.

   Glenn Beck er en loonie. Har du overhovdet set nogle af hans rablende indslag?

   Jeg henviste til indslaget hvor Thuelsen Dahl bliver totalt afklædt og ikek kan komme med en eneste henvisning til en kilde der støtter hans postulat.

   @ PeterK Se ovenfor.

   Kommentar by Fritænker — 29. november 2009 @ 19:18

  11. “Videnskabsfolk bliver forført af spændende ideer og små bidder af beviser hele tiden. Det er derfor enhver videnskabsmand jeg har kendt er gennemgående skeptisk selv om sine egne data. Fordi vedkommendes karriere er på spil hvis de kontrolleres og de ikke passer. Derfor er der behov for skepticisme hos dem selv og hos andre. God videnskab hædrer den fornuftige skepsis.
   Albert Einstein og Niels Bohr brugte årtier med at debattere kvantemekanismerne. Ingen af parterne forsøgte at kriminalisere den anden. Einstein’s stædige skepsis førte faktisk til nye opsigtsvækkende resultater. Skepsis viste sig som en af de største gaver til verden.

   Dagens offentlige angreb på skeptikerne burde få alarmklokkerne til at ringe hos videnskabsfolk. Det er uværdigt og farligt.

   Indtil for et årti siden havde vi ikke satelliter der kunne måle de globale temperaturer. Før den tid kunne vi kun stole på meget tilfældige og lokalt udsatte overflade termometre, eller værre endnu, iskerneboringer som erstatning for verdenstemperatuerne. Disse boreprøver tager det årter at afprøve og der opstår debat om dem før vi får at vide, hvad de egentlig indeholder. Det tog århundreder for kviksølvtermotetret at blive accepteret. Kan vi virkelig stole på historien om at isboreprøverne kan fortælle os sandheden om den globale temperatur for æoner siden? Jeg ved det ikke, men i en forgiftet forskeratmosfære har jeg ikke den tillid.”

   Uddrag fra artikel af den amerikanske videnskabsmand og kommentator James Lewis. http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/06/global-opvarming-hvilket-bedrag.html

   Kommentar by synopsis-olsen — 29. november 2009 @ 19:49

  12. Hvem har glæde af at opfinde et monster der kan bruges til at skabe frygt allerede hos børnene og straffe dele af befolkningerne økonomisk i eu, samtidig med at de bliver holdt i et jerngreb?
   Hvem har glæde af, at man kan blive tvangstilmeldt til licens og at man efterfølgende er skyldig indtil man kan komme med beviser at man ikke har fjernsyn?
   Hvem har glæde af, at der er ved at blive indført samme formodning og foranstaltninger ved det europæiske folks internetforbindelser, således at et par centrale private firmaer kan anklage en borger for ulovlig fildeling og det er borgeren der selv skal bevise sin uskyld?

   Hvem har glæde af, at der (højst sandsynligt) bliver vedtaget en resolution der forbyder religions (islam) kritik og hvor der også bliver pligt til at udlevere ønskede kritikere til de lande der erklærer et menneske skyldig?

   Der er kommet et hav af stramninger og meget kreative metoder til at kunne straffe folk, til at kunne “overbevise” folk om, at de skal gøre bestemte ting og man skal være blind for ikke at se hvad der bliver sneget stille og roligt ind i folks hverdag.

   eu er blevet et reguleringshelvede der langsomt kvæler luften ud af befolkningerne, det er åbenbart nødvendigt for at få eurabia op og køre på skinnerne. Fatter cafe-latte-socialisterne virkelig ikke, at turen kommer til dem bagefter???

   Kommentar by Mike — 29. november 2009 @ 20:56

  13. @ Mike Dyrk din vrede, men et biprodukt af din glæde ved olie er afhængighed af mellemøsten.

   Her ses i øvrigt hvordan Fox News må indrømme at de fuskede:

   http://www.youtube.com/watch?v=y8HeJuBcI3Y&feature=player_embedded

   Kommentar by Fritænker — 29. november 2009 @ 21:39

  14. Kan ikke 100% gennemskue videnskaben i den her sag, men… Med min lille viden kan jeg se at det er aldeles vanvittigt hvorledes msm behandler denne sag, bliver helt konspiratorisk. Tror klimafanatikerne skader egen sag, folk bliver mistænksomme.

   Den bedste dækning i msm, som jeg har set, kommer fra Herald tribune, tjek det ud.

   Kommentar by kaalund — 29. november 2009 @ 21:59

  15. Kim…

   Mon ikke der er plads til et ordentligt nyhedsmedie med konservative kommentatorer i det danske medielandskab? Et slags dansk FOX?

   Kommentar by Birger — 29. november 2009 @ 23:46

  16. Så er JP langt om længe kommet på banen med en enkelt artikel. EN artikel, men ok, kan være der kommer mere. http://jp.dk/klima/videnskab/article1902800.ece

   Umiddelbart synes jeg dog, at der mangler en del i den artikel.

   Kommentar by Mackety — 30. november 2009 @ 07:30

  17. ” FOX says its misplay of the wrong crowd video.”

   Fritænker er som de fleste venstredrejede rettere en ikke-tænker. Det essentielle i Fox’s nyhedsklip var Palins sukcess med sin nyhedudgivne bog. Fejltagelsen Fox begik var helt uskyldig og gjorde intet for at fremme Sarah Palin. Tværtimod.

   Det vigtige er: “Going Rogue” sold 700,000 copies in one week”

   http://www.msnbc.msn.com/id/34127223/

   Kommentar by marius — 1. december 2009 @ 01:04

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper