3. april 2019

Om socialdemokratisk racehygiejne: “Hvis vi alle er små tandhjul i statsapparatets fine maskineri…”

Det kan stadig undre mig, at det er lykkedes venstrefløjen at markedsføre nationalsocialisme som værende højreorienteret. Tankevækkende kommentar af professor Peter Kurrild-Klitgaard i Berlingske – Velfærdsstatens sorte side (25. marts 2019).

“Blandt de mange danskere, der har set Christoffer Boes filmatisering af Jussi Adler-Olsens krimi ‘Journal 64’ , har en del givetvis været overraskede over plottet: At der helt op til nyere tid var et kvindefængsel på Sprogø, hvor ‘uartige piger’ blev indespærret og undertiden tvangssteriliseret for at undgå ‘degenererede’ borgere. Alt sammen i den socialdemokratiske velfærdsstats navn. En og anden har sikkert følt, at det var lige lovligt urealistisk.

Men historien er decideret virkelighedsnær. For sandheden er, at der blandt mange af ophavsmændene til Nordens socialdemokratiske velfærdsstater var en stærk optagethed af idéer og metoder, der i praksis ikke lå så forfærdeligt langt fra nazisternes fokus på racehygiejne og ‘folkesundhed’ – og faktisk inspirerede disse. …

Eksemplerne er måske mest ekstreme i Sverige, hvor socialistiske reformatorer tidligt så, at en vedvarende udbygning af ‘folkehjemmet’ forudsatte, at borgerne skulle få så mange børn som muligt, og at de skulle være så sunde og hårdtarbejdende som muligt. For at minimere statens udgifter og maksimere dens indtægter.

Tankerne finder man bl..a. hos politikerne Gunnar Myrdal og hustruen Alva, begge socialdemokratiske koryfæer og Nobelprisvindere (hhv. økonomi og fred), bl.a. i deres bog, ‘Befolkningsproblemet i krise’ (1935), hvori der er klare racehygiejniske elementer.

‘Hvis vi alle er små tandhjul i statsapparatets fine maskineri, er der ikke råd til, at nogle koster mere og leverer mindre til det angivelige ‘fællesskab’.’

Det var i takt med tiden. I 1922 havde man etableret et Statens Institut for Racebiologi, der skulle identificere muligheder for at begrænse uønsket seksuelt samkvem, herunder raceblanding. … I Danmark gik det mildere for sig, men også herhjemme anslås det, at 11.000 personer blev tvangssteriliseret mellem 1929 og 1967 med samme type ræsonnementer som i Sverige – og Tyskland.

Også her var det venstreorienterede reformatorer, der tog fat. Den socialdemokratiske politiker K.K. Steincke formulerede allerede i 1920 en dansk racehygiejnepolitik, som han fra 1929 som socialminister og velfærdsstatens chefarkitekt i 1930erne implementerede.”

(Scene fra ‘Journal 64’, 2018; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 00:48 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/99989/trackback

24 Comments »

 1. DE GAMLE partier har eet tilfælles: den dybeste foragt for menneskeliv der tilhører almindelige danskere. Det er derfor de mener at de har ret til at give vores land og byer, kvinder og velfærd osv. væk til kulturfremmede migranter fra Afrika mv…… at de har ret til at diskriminere os, tyrannisere os, udskifte os og etnisk udrense os. For det bliver konsekvensen af deres ja til Marokko-traktaten. De rødradikale og blåradikale politikere har anlagt en politik som lægger op til danskernes exit eller udryddelse. De er ikke humanister, eller “borgerlige”, men fascister/kommunister/rødnazister.

  Deres undergravning og ødelæggelse af alt og alle, følger den sædvanlige rødsort-totalitære drejebog. Hver gang de får magten, ender det i idioti, tyranni og død.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 3. april 2019 @ 01:07

 2. Jeg kan virkelig ikke se problemet i racehygiejne.

  Kommentar by Træt — 3. april 2019 @ 01:15

 3. Idag abortere man raske danske børn, og adoptere negerunger fra Afrika.
  Det er venstreorienteret racehygiejne. Og en kvindes ret, at slå sine egne børn ihjel.
  I Nazityskland var det meget handicappede børn der blev aflivet.
  Jeg har svært ved, at se meningen med, at handicappede får børn som er handicappede. Man skal stedet prøve, at overtale raske kvinder som er blev uønsket gravide til, at føde barnet og give livet en chance og glæde en barnløs familie. Evt betale dem feks 100 000. Jeg mener danske børn. Det er en god gerning som, at være rugemor eller donere sine organer.

  Kommentar by XXXXX — 3. april 2019 @ 04:16

 4. Det er jo racende interessant med racehygiejne, som vel også fremmer indavl :-). Sjovt at vide at Socialdemokratiet, og alle andre, var med på vognen længe før Nazisterne var. :-). Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 3. april 2019 @ 05:56

 5. Nazismen var drevet af den generelle, marxistiske revolutionsimpuls, om end den ikke var erklæret marxistisk, men derimod socialistisk. Den havde også islæt af noget andet, hvilket skyldtes den historiske undtagelsestilstand, Tyskland befandt sig i, men bestemt ikke af noget borgerligt. Det sidste er jo næsten en vanvittig påstand.

  Eftersom den marxistiske revolutionsimpuls fortsatte frem til 1979, er det klart, at dem med definitionsretten forklarede nationalsocialismen som “højreorienteret”. Det havde de magten til. Så derfor var det oplagt.

  Chauvinisme er ikke noget specielt borgerligt, og florerede da også i høj grad i de erklæret marxistiske lande. Ja, hvor mere end dér?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 3. april 2019 @ 07:23

 6. Pyt. Så længe toppen af tolerant diversitet er nået, skal man ikke hyle over de få æg, der er røget til omeletten. Se nu bare hvor stolt vi kan fremvise en homojustitsminister, og så oven i købet en “konservativ”. De må være stolte i det parti. Denne handlekraftige mand er, om ikke andet, beviset på, at en bøssebarsbolle er li’ så go’ som enhver anden på den post, ja han er så

  Vesten er blevet én lang aprilsnar. Det troede jeg også om denne, og måtte kigge en ekstra gang på datoen:

  https://denkorteavis.dk/ritzau/?ritzau_id=7ec48371ecfd9f73cd1f7cc859329fb7

  Kommentar by Margrethe — 3. april 2019 @ 08:20

 7. Det er bl.a. de højt estimerede og begavede statistikere Francis Galton og Karl Pearson, især sidstnævnte, der er faddere til racehygiejnen, eugenik. Deres forskning og deres ideer var sådan set ikke politisk funderede efter min bedste overbevisning. De følte sig nok mere i slægt med de gode gartnere som kunne frembringe sunde og smukke eksemplarer af forskellige slags planter, og når gartnere kunne med planterne, hvorfor skulle politikerne så ikke kunne gøre det samme med menneskene?

  Kommentar by ino — 3. april 2019 @ 08:49

 8. Den danske racehygiejne-lovgivning var faktisk et af forbillederne, da Hitler gennemførte sin egen efter magtovertagelsen.

  Det skal med, at der var rimeligt bred enighed om politikken til at starte med, da sterilisering var frivillig. Det var først da Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet indførte at man kunne sterilisere folk mod deres vilje, at der opstod egentlig modstand i Folketinget. Interessant nok fra Det Konservative Folkepartis højrefløj, hvor flere præster hidsede sig gevaldigt op.

  Kommentar by Henrik — 3. april 2019 @ 09:19

 9. Når man fjerner muligheden for at de svage og uduelige dør af sult, så bliver man nødt til at sørge for at de ikke formerer sig.

  Kommentar by Træt — 3. april 2019 @ 09:27

 10. Den typiske politiker burde være tilbageholdende, når det gælder om at gøre sig klog på andre mennesker, og om at bestemme over deres liv og livsmåder. Det går galt næsten hver gang. Se hvordan det gik med nazisternes indgreb overfor syge, se hvordan det gik med pigerne på sprogø, se hvordan det er gået med den kommunistiske familiepolitik herhjemme siden 197O. Se hvordan politikerne dummer sig igen og igen, i land efter land, når det drejer sig om at være kloge på folkets vegne. De fleste politikere overvurderer deres egen klogskab. Og de fleste af dem skader mere end de gavner, hvis de ikke holder igen med brug af magt og tvang.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 3. april 2019 @ 09:30

 11. De svage og uduelige, hvem er det? Det lyder så ligetil at udpege dem, men i praksis er det svært. Svage og uduelige typer vrimler det jo med overalt, måske især inde i Chrborg? Albert Einstein var en overgang svag og uduelig pga. social modgang eller en depression. Alle små børn er svage og mindre duelige i sammenligning med voksne. Kvinder er ofte temmelig svage. Nazisterne mente selv at de var vældig kloge og dygtige, da de gik ind på hospitalerne og begyndte at plaffe patienter ned med pistoler og revolvere.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 3. april 2019 @ 09:42

 12. Politisk magtmisbrug bliver jo også nem, hvis man begynder at udrydde de “svage og uduelige”. De næste som ryger med i mordprogrammerne, er de ubekvemme og de “besværlige”. Som når kommunisterne dræber børn inden de når at se dagens lys, som når de røde khmerer myrdede millioner af byboere, som når stalinisterne lod 2O millioner bønder sulte ihjel.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 3. april 2019 @ 09:48

 13. Mogens Lykketoft, Svend Auken og Ritt Bjerregaard burde alle have været en plet på lagnet…

  Kommentar by Revisoren — 3. april 2019 @ 11:30

 14. Hvem har ikke hørt om de Kellerske anstalter.

  Fra Den store Hukommelse:
  ”Frihed gives kun for det gode, det samfundsnyttige, det moralske, det ærlige. En landmand giver dog ikke ukrudtet samme frihed til at gro som nytteplanter? Hvorfor skåne samfundets ukrudtsplanter.” (Landbo-Værnet 6, 1933, s.2).

  Som alle ved, kan der selv i den mest velplejede jord komme en ukrudtsplante ind imellem hveden. I det foreliggende tilfælde tilmed en giftig ukrudtsplante, men den præger alligevel ikke hvedemarken som sådan.”
  (Se Lolland-Falster Social-Demokrat 3. april 1943 under ”Befrielse”, gengivet i ”Dansk antisemitisme 1930-1945” af Sophie Lene Bak -2004).

  Tilførsel af nyt blod er et sundhedstegn, det skal bare komme fra mennesker, der vil danskheden.
  Vi mennesker ”forædler” heste, katte og hunde, så kan man spørge sig selv, hvorfor mennesket skal stilles ringere! Hvorfor skal samfundet bekoste millioner og atter millioner på minusvarianter?

  Man må nødvendigvis også spørge sig selv, at fordi det er almindeligt blandt mange muslimer, at man i generation efter generation – og stadig gør det – gifter sig med fætter/kusine og dermed havner i indavl og incest, og resultatet bliver i mange tilfælde børn, med diverse medfødte misdannelser, skavanker/skader, så som større sygelighed, D-vitamin mangel, diabetestilfælde, nedsat motorik, talefejl, stærk nærsynethed, skeløjethed, mental retardering, netsat hørelse (døvhed), skæv tandstilling, blindhed, hareskår, skæve hoveder og korte arme, dårlige eller manglende tænder, og hvor forældrene forventer at samfundet betaler omkostningerne.
  På Københavns kommunes 3 skoler for udviklingshæmmede, er 6 ud af 10 børn af såkaldt tosprogede (muslimer) med medfødte misdannelser. Det er konsekvensen af islamisk selvtilstrækkelighed.

  Kommentar by der Adler — 3. april 2019 @ 12:05

 15. Sverige var mere forløber end Tyskland, selvom det var nazierne der kørte det helt ud til kanten.

  Snaphanen har en hel del poster om netop det emne og det er artige sager. Samer, åndssvage og misfits og hvad værre er, de er ved at begå den samme forbrydelse blot angriber de nu politiske “afvigere” så rent faktisk har mentaliteten IKKE ændret sig i Sverige men kun ofrene for tankegangen!

  Kommentar by Santor — 3. april 2019 @ 12:13

 16. Rracehygiejne” nej tak! Men hele det jammerlige slæng af multikultiideologer og deres håndlangere, dem må man for min skyld gerne udrense og sende tilbage til de huller, de er kravlet op ad. En djævleyngel der er en skamplet på enhvert folk.

  Kommentar by Glenn Madsen — 3. april 2019 @ 12:32

 17. For ca 25år side talte jeg med en pædagog, der arbejdede på en institution for “tosser”. Hun var glad for, at hendes kvindelige beboere var steriliseret. Som hendes mand bramfrit sagde, så har det et sexliv helt uden hæmninger.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 3. april 2019 @ 13:44

 18. Britta Due Andersen, er det dig fra DF?

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 3. april 2019 @ 16:58

 19. Måden at argumentere på er ynkelig. Vi er netop ikke små tandhjul i statsapparatets fine maskineri, som der iøvrigt ikke er meget fint ved. Men ud fra denne teoretiske påstand/indledning om en stor maskine, kan man jo også nå frem til helt andre holdninger til staten og dens “maskinelle” behandling af borgerne. Hvad f.eks. Chaplin har antydet.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 3. april 2019 @ 20:39

 20. Socialisme er noget vi bliver indoktrinerede til at tro på,helt fra vugggestuestadiet.Velfærd er det magiske ord.Det mildest talt tåbelige argument er:Det kommer os alle til gode.Nej!Det kommer os alle dyrt at stå og vi mister vores frihed.Socialister er tomhjernede fantaster som tror de ved bedre end deres nabo og derfor har en moralsk forpligtelse til at fortælle denne hvad han må og hvad han ikke må.De ville stå sig bedre ved at kere sig om dem selv,end ved at overbevise os andre om socialismens lyksaligheder.Desværre er så godt som enhver politiker eller “meningsdanner” faste i troen,og vi andre bliver berøvede,mistænkeliggjorte,overvågede og censureret.Hvis man taler dem imod bliver man fluks udhængt som nazist(nationalsocialist) eller racist,i bedste fald som egoist.

  Kommentar by Nielsen — 3. april 2019 @ 20:44

 21. Allerede i 1880erne var racehygiene et studium på de europæiske universiteter.- En dansk professor fra Københavns uni foretog en grundig raceundersøgelse af hele den danske befolkning og udgav derefter en diger bog med resultatet. I Sverige skete der det samme. Faktisk blev indbyggerne i Skånelandene betragtet ,som af dansk afstamning. I Vendsyssel og Bohuslen registreredes en speciel bronzebrun, mørkhåret, kraftig urtype. Er stadig tilstede.

  Kommentar by dansker — 3. april 2019 @ 21:49

 22. SOCIALISME er et sammenbryg af kommunisme, egoisme, korruption, uvidenhed, postulater, løgne, dumheder, feminisme, gruppepres, intriger, magtstræb og ragen til sig. Den påståede solidaritet med nationen, folket og familierne er der ikke meget af. Nationalsocialismen i Tyskland 1933-45 var agressiv imperialistisk socialisme som forvandlede massevis af tyske byer til grusbunker og ligdynger. Den røde socialisme i Sovjet-unionen førte til statsterror og mord på 4O-5O millioner byboere og bønder.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. april 2019 @ 00:34

 23. PS: De borgerlige partier i Danmark er holdt op med at være dansksindede og borgerlige. De er røde radikale forklædt som borgerlige.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. april 2019 @ 00:37

 24. Vi er villige til at slå vores egne fostre ihjel, knokle for karrieren og importere alverden som billig arbejdskraft. Vi har ikke noget at lade andre skulle høre om grusomhed.

  Kommentar by Uno — 5. april 2019 @ 00:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper