31. oktober 2005

Jyllandsposten gentager succes’en – Muhammed malet af muslimer

For ligesom at sætte kritikken af Muhammed-tegningerne i relief, valgte avisen igår at gentage succes’en med tilsvarende islamiske portrætter. Her et par af de bedre:

Oploadet Kl. 22:33 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer
Arkiveret under:

Måske er storbyerne definitivt tabt for Venstre

Niels Krause-Kjær skriver i dagens MetroXpress at Venstre har tabt slaget om storbyerne. Et citat:

“Gallups målinger viser, at 35 procent af vælgerne i de fem storbyer vil stemme på Socialdemokraterne. Venstre kan ifølge målingen blot samle – og hold nu fast – 13 procent af stemmerne.”

I sandhed skræmmende, og en udvikling ghettoiseringen af de større byer blot forstærker. [Catinét Research]


Tim Jensen: Terrorister er idealistiske ungdomsoprørere, og iøvrigt vores skyld

Lørdagens Deadline på DR2 havde Ungdom og fundamentalisme som emne, set i lyset af den nylige optrævling af en islamisk terrorcelle på dansk grund.

Fra programomtalen:

“I lørdagens Deadline spørger vi religionshistorikeren Tim Jensen, hvad der driver unge mennesker ud i fundamentalistisk ekstremisme, og hvordan samfundet får etableret kontakten til disse unger mennesker, inden det er for sent?”

Tim Jensen har tidligere udtrykt sin kærlighed til islam, og valget af samme som ekspert kunne næppe være ringere. Her lidt fra dialogen:

Tim Jensen: “… I gamle dage sagde man at ungdommen var idealismens tidsalder… det var den alder hvor man var idealister, og det tror jeg også man må tage i betragtning når man kigger på det her. Man kan ikke kun kigge på islam, fundamentalisme og terrorisme – man bliver også nødt til at tænke på deres alder, idealisme, og det der karaktereriserer alle andre unge i den alder… Der er en vision om et bedre liv, et retfærdigere liv, som er tiltrækkende for unge mennesker…

Nynne Bjerre Christensen, DR: Er det her i virkeligheden et banalt ungdomsoprør?

Tim Jensen: Jeg vil ikke kalde det banalt, for jeg vil ikke banalisere unge og deres ungdomsoprør, og jeg synes vi kan savne ungdomsoprørere. Folk som mener de har en vej, de kan anvise, som de mener er bedre end den alle vi andre har der er gamle og gået i stå… Man bliver nødt til at være opmærksom på hvilke faktorer der er i vort samfund og i verden idag som kan føre unge til at gribe til den slags, som i gamle dage mundede ud i Bader-Meinhof-gruppen og den slags.”

Nynne Bjerre Christensen, DR: Hvis man har det her fokus, hvordan reagerer man så på omgivelsernes kritik?

Tim Jensen: “Jeg kunne være fristet til at sige hvordan jeg reagerede på min mors kritik dengang jeg tog LSD og gik i gymnasiet. Hun sagde det var en virkelighedsflugt – gu’ var det ej en virkelighedsflugt. Jeg vidste hvad virkeligheden var. Jeg vidste jeg ikke var på flugt fra noget, jeg var på vej mod den sande virkelighed. Det var de andre der tog fejl, der ikke var nået det rigtige sted hen.”

Nynne Bjerre Christensen, DR: Vil det sige at de her mennesker nu om fem år vil sige ‘vi tog fejl?’

Tim Jensen: “Jeg ved ikke om jeg tog fejl, jeg syntes faktisk jeg havde en stærkere vision i livet den gang… Hvis samfundet synes vi er ok, så begynder vi også at synes samfundet er ok.

Nynne Bjerre Christensen, DR: Kan kritikken forstærke disse mennesker i deres tro på at de i virkeligheden har ret?

Tim Jensen: Jeg mener, som det er blevet sagt så mange gange, og som det er blevet sagt af mange, ikke kun mig, at på 15 år er den offentlige debat om islam og muslimer, islamofobi, med til at marginalisere de her folk. Det er med til at gøre dem til noget særligt. Jeg mener også vi har spillet islamisternes spil ved hele tiden at tale om islam, som noget totalt, noget totalitært og så videre. Jeg mener vi har en del af skylden. Jeg mener også at Irak-krigen må tages i betragtning. Hvad der sker i Tjetjenien, hvad der sker i Palæstina og Israel.”

Tim Jensens halal-kollega Jørgen Bæk Simonsen betragter også Minhaj-fundamentalismen som et ‘ungdomsoprør’ (aka religiøse modernister), og sjældent har apologeternes begrebsforvirring fremstået mere udtalt. Det handler tydeligvis blot om at kaste plusord i retning af islam – med logikken som første offer. Utroligt at en lektor kan tillade sig at give den danske islamdebat og Irak-krigen ansvaret – når alle lande (værst i arabiske lande) har sin del af problemet. Herunder Sverige, som hverken ønsker at bidrage til demokratiseringen af Irak og som tilmed har tabuiseret en helt igennem legal debat om et politisk emne med vidtrækkende konsekvenser.


Danske flag giver weblogger “en skidt fornemmelse i munden”

En naturlig følgevirkning af multikulturen – foragt for nationale symboler. Et citat fra Neurox:

Er jeg den eneste der får en skidt fornemmelse i munden, når jeg ser folk med danske flag på deres tøj? Flaget er for mig ikke længere noget jeg er stolt af.”

Oploadet Kl. 12:37 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:

Ekstra Bladet til Freverts tidligere veninde: Tror du, hun stadig fejrer Hitlers fødselsdag?

Det kan godt være det redder Ekstra Bladets oplagstal, men hvor må Hans Engell have en grim smag i munden når lyset slukkes. Et citat fra Hitlers fødselsdag:

Tror du, hun stadig fejrer Hitlers fødselsdag?

– Ingen anelse. Jeg sagde engang til hende, at jeg syntes det var underligt, fordi han var død.

Oploadet Kl. 12:35 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

TVavisen bragte indslag om weblogs

TVavisen bragte igår et indslag om weblogs, mere møntet på mediets betydning end de enkelte blogs. Der blev vist glip med Torben Sangild og Lars Hvidberg. Se indslaget her.

Oploadet Kl. 12:15 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
Arkiveret under:

Kai Sørlander om Integrationsproblemet og det politiske ansvar

Kai Sørlander i fredagens Jyllandsposten om Integrationsproblemet og det politiske ansvar. Et citat:

“Det bliver politisk uansvarligt at gå ind for en sådan begrænsning, fordi det netop udtrykker – og måske skærper – de fordomme, hvoraf problemerne gror. På det grundlag fremstår et parti som Dansk Folkeparti som en årsag til integrationsproblemerne.

Det holdningskompleks, som hermed er karakteriseret, var i lang tid dominerende. Det deltes af størsteparten af det politiske spektrum og så godt som hele kulturlivet med Danmarks Radio i spidsen. Og det hersker endnu i SF og hos de radikale.30. oktober 2005

Mogens Rukov om P1-serien Islams ansigter: En sødladen pixi-udgave af islam

Berlingske Tidende bragte igår et skønt forsvar for kulturkanonen af Filmhøjskolens Mogens Rukov. Her et afsnit hvor han går i rette med en af DRs mange afnationaliseringskampagner.

“I radioens Program 1 kører for øjeblikket en serie, en halv time på alle hverdage, »Islams ansigter«. Radioens medarbejdere må vel mene, at vi ikke-muslimer skal slås oven i hovedet med islam. Det er en sødladen, propagandistisk Pixi-udgave af islam, en som de politisk korrekte, der hele tiden er ude at sige, at vold, terror, kvindeundertrykkelse, mord på anderledes tænkende ikke er rigtig islam, selvom islam hele tiden er involveret, hele tiden gives som begrundelse af forbryderne selv. Sådan skal vi møde islam på DR. Mere vildledning end vejledning.”

Apropos. TV2 Nyhederne (19.00) afsluttedes her til aften med henvisning til en Dags dato special om den danske terrorcelle: ‘Unge muslimer risikerer at blive…’ (sic). Offerrolle-tænkningen spreder sig som ringe i vandet.

Oploadet Kl. 20:39 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar
Arkiveret under:

Farzad Shahlounejad om blodtørstige Anders Fogh Rasmussen, George W. Bush og andre kriminelle

Med udgangspunkt i et læserbrev i fredagens MetroXpress må man formode at herboende islamister supplerer arabiske tv-kanaler med Udefra. Et citat fra Bush skal også på anklagebænken af Farzad Shahlounejad:

“Som Saddam selv sagde: ‘Hvem er I til at dømme mig?’ Jeg siger ikke, at Saddam er uskyldig, men hans straf er hos Gud, ikke hos nogle andre kriminelle, magtsyge og penge- og blodtørstige mennesker [Bush, Fogh, Sharon].”


TV2 Nyhederne – nu med Rasmus Lindboe

For snart to år siden lykkedes det Information ved avisens politiske rapporter Rasmus Lindboe (i samarbejde med BZ-forskeren René Karpantschof) at få afskediget Tove Fergos pr-rådgiver Henrik Gade Jensen. Erstatningen for de injurierende beskyldninger er forlængst betalt, ikke bare af Information – men også af TV2 som formidlede smædekampagnen til de danske tv-seere. [mere ]

For tre måneder gjorde TV2 Nyhederne sig selv til grin med Triple A-sagen, og kanalen må siges at skrabe bunden rent journalistisk. Hvor vil jeg så hen med det? – Jov, ser du: TV2 Nyhederne har netop ansat Rasmus Lindboe.

Oploadet Kl. 20:06 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper