30. november 2005

En overskrift der siger en hel del om Politiken (flere lommepenge til kapitalisterne)

Fra Politiken fredag i sidste uge, en overskrift som siger en hel del om forstadssocialisterne hoforgan. [via Zuruxkgeschossen]. Når staten sætter en stop for skattebyrden, så ‘forgyldes’ de nu knap så brandbeskattede.

Minister: Vi forgylder boligejere helt bevidst

“»Vi valgte at give boligejerne en ekstra sikkerhed ved at låse skatten i kroner og øre. Det er klart, at vi dermed har givet dem en ekstraordinært god stilling – også i forhold til det øvrige skattestop. Det er bevidst og et politisk valg, at man gerne ville give boligejerne den ekstra sikkerhed«, siger Kristian Jensen.”

Oploadet Kl. 19:48 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

Mehmet Necef, SDU: Problemet er at det ikke kan betale sig at arbejde

Fra gårsdagens Berlingske Tidende – et skarpt citat fra Professor: Indvandrerbørn er tabt:

“Ifølge sociolog ved Syddansk Universitet Mehmet Necef, der har et indgående kendskab til de tyrkiske indvandrere, er det sociale sikkerhedsnet også en medvirkende årsag til ledigheden blandt indvandrerne.

»Problemet er, at det for mange indvandrere slet ikke kan betale sig at arbejde – og derfor hører vi f.eks. historier om, at indvandrerkvinder nægter at arbejde i en vuggestue, fordi de ikke vil røre ved børn, der spiser svinekød. Det er jo helt hen i vejret,« siger han.

Oploadet Kl. 19:24 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer
Arkiveret under:

Politiken & DR i ny kampagne mod starthjælpen – 50 pct. sandhed er 100 pct. løgn

Politikens forside er idag tapeseret med historien om at Flygtninge lever for 1.859 kroner, og med DRs hjælp bliver det sikkert dagens tophistorie.

Politiken har gransket en rapport fra Rockwoolfonden, og skriver blandt andet:

En flygtning på starthjælp i Danmark har langt færre penge til tøj, mad, telefon, transport, el og varme end nyankomne flygtninge i Holland, England, Tyskland, Sverige og Italien. I gennemsnit 1.859 kroner om måneden. Det er godt en tredjedel af rådighedsbeløbet for en flygtning i Holland… Starthjælpen, som er på 5.527 kroner om måneden for en enlig, er givet til nyankomne udlændinge siden 1. juli 2002. Det står i modsætning til de øvrige lande, hvor en flygtning straks opnår samme ret til social sikring som andre arbejdsløse. Det sker i Danmark først efter syv års ophold.

Når flygtningen efter de syv år opnår ret til kontanthjælp på linje med danskere, er der til gengæld udsigt til fede år i sammenligning med de andre lande. Her brillerer Danmark med det næsthøjeste beløb til forbrug – kun overgået af Holland. »Der er en meget kraftig prioritering i Danmark, alt efter hvor længe man har været her, og om man har børn. De andre lande har stort set ingen prioritering«, forklarer Torben Tranæs. Flygtningefamilier på starthjælp i Danmark har større rådighedsbeløb end familier i Italien og Sverige, men mindre end i Tyskland, England og Holland.

Underklasse-spådommene blev i dagens anledning leveret af RUC-forskeren Shahamak Rezaei, og mere kød var der såmen ikke på historien. Opsummering: Rådighedsbeløbet for ENLIGE flygtninge på starthjælp er i Danmark 1.859 kroner, blandt de laveste i Europa, hvorimod vi i forhold til flygtningefamilier ligger højt i en europæisk sammenligning. Ligesom vi uanset familiestørrelse er i toppen efter syv år, når de berørte grupper overgår til det almindelige bistandssystem.

 • 30/11-05 DR Online – Danmark i bund med starthælp til flygtning.
 • “En flygtning på starthjælp i Danmark har langt færre penge til tøj, mad, telefon, transport, el og varme end nyankomne flygtninge i Holland, England, Tyskland, Sverige og Italien. I gennemsnit 1.859 kroner om måneden, skriver Politiken. Det er godt en tredjedel af rådighedsbeløbet for en flygtning i Holland…

  [langt nede i artiklen] Når flygtningen efter de syv år opnår ret til kontanthjælp på linje med danskere, er der til gengæld udsigt til fede år i sammenligning med de andre lande. Her brillerer Danmark med det næsthøjeste beløb til forbrug – kun overgået af Holland, siger Torben Tranæs.”

 • 30/11-05 (06.26) – DR Tekst-tv – Flygtninge lever for 1.859 (indlandsoversigt: Flygtninge har 1.859 om måneden)
 • 30/11-05 (07.00) TVavisen – Ringe starthjælp / Danske flygtninge skraber bunden & Dansk starthjælp i bund / Flygtninge lever for 1.859 om mdr.
 • På intet tidspunkt blev det fortalt at de informationer historien formidler, udelukkende relateres til ENLIGE flygtninge. Det burde ellers være strengt nødvendigt når der vises arkivfootage med flygtningebørn og der citeres fra forskere der udtaler sig om lige netop dette forhold.

  TVavisen 8.15 var værre. Hele fire minutters ensidig propaganda.

  Starthjælpen angribes med jævne mellemrum af venstrefløjen i samarbejde med selverklærede humanister og oppositionsmedierne. Jeg har tidligere skrevet om dette, og blandt andet henvist til rapporten Udlændinge- og integrationspolitikken i Danmark og udvalgte lande (Tænketanken). Herfra stammer følgende citat:

  “Med indførelsen af starthjælpen skiller Danmark sig således samlet set ikke længe markant ud fra de øvrige lande, når det gælder de sociale ydelsers størrelse målt i købekraft.” [s. 18]

  – og illustration [s.18]:

  Opdate 15.00.

  Rockwoolfondens seneste nyhedsbrev November 2005 (pdf) er et 16 siders abstrakt af rapporten. Den er udgivet i bogform – se evt. præsentationen af Bent Jensen: Indvandringen til Europa. Velfærdsstat og integration. Gyldendal, 2005. 254 sider.

  Politiken og DR refererer kun en brøkdel af rapportens mange konklusioner, og hvor de insinuerer fattigdom og armod for samtlige nyankomne flygtninge, så fortæller rapporten om et Danmark der har en “markant anderledes social sikring af flygtninge” set i forhold til en række europæiske lande og Canada. I modsætning til andre lande lader Danmark anciennitet få betydning, som en naturligvis konsekvens af de høje overførselsindkomster – der betragtes som et godt redskab i forhold til Tyrkiets indlemmelse i EU. (konsekvenserne af Tyrkiet i EU er faktisk en stor del af rapporten).

  Her en række selvforklarende udklip fra s. 1-2 i abstraktet. Bemærk hvorledes Rockwoolfondens konklusion: “Jo mere velfærdsstat, jo ringere arbejdsmarkedsintegration” tydeliggjort i eksemplet Canada simpelthen er ikke eksisterende i Politiken og DRs referat.

  En gennemsnitlig flygtningehusstand er med sikkerhed større end en. Har det flygtende ægtepar et barn, eller får et barn i den første syv-årige periode – så er Danmark 15-20 pct. over Sverige. Efter de første syv år er Danmark klart førende blandt landene der indgår i undersøgelsen. (ikke “en europæisk sammenligning” – som Politiken postulerer!)

  Her ser man tydeligt hvorledes Politiken og DR har håndplukket ‘worst case scenario’. Multikulturelle Canada er naturligvis klart nederst.

  Her ser vi hvorledes asylansøgere, flygtninge og familiesammenførte efter syv år i Danmark har rigtige gode økonomiske forhold. Familiesammenførte (dvs. hovedparten!) har et tre gange så højt rådighedsnuveau som i Canada, næsten det dobbelt af tilsvarende i Tyskland – og 50 pct. over svensk niveau. Trods starthjælpen har nyankomne flygtninge stadig et rådighedsbeløb der er næsten det dobbelt af flygtninge får i Canada.

  Af sammenfatningen fremgår det klart, at skellet ikke går mellem Danmark og andre EU-lande, men blot at Danmark i modsætning til de øvrige lande agter at forsvare velfærdsmodellen pro-aktivt ved ikke at gøre det økonomisk attraktivt at søge hertil. Canada har ikke en velfærdsmodel at forsvare, og de øvrige lande udsætter problematikken til alt er for sent.

  

  29. november 2005

  Fredsaktivister dokumenterer menneskerettighedsovertrædelser lige til sin snarlige død

  Fra ABC Australia.

  Al Jazeera shows video of kidnapped human rights activists
  The Arabic satellite television channel Al Jazeera has broadcast a video purportedly of four western human rights activists taken hostage by gunmen in Iraq.

  No demands or threats were made by the kidnappers during the broadcast.

  The two Canadians, an American, and a Briton were abducted in Baghdad four days ago by a previously unknown group calling itself The Swords of Truth Brigade.

  A video broadcast on Al Jazeera shows the four men sitting on a floor, as well as the passport of the British hostage.

  The group holding the activists claims the four are spies for the US occupation force.

  It is understood the men work for a non-government organisation called Christian Peacemaker Teams, which provides independent human rights reports from Iraq.

  Fredsaktivister gør sig selv til nyttige idioter for islamiske terrorister, og dokumenterer nu menneskerettighedsovertrædelser i Irak på en ny måde. Terroristerne kalder sig The Swords of Truth Brigade, og så nytter det ikke meget aktivisterne på deres hjemmeside citerer følgende vise ord:

  “Matthew 26:52 Then Jesus said to him, “Put your sword back into its place; for all who take the sword will perish by the sword.”

  Oploadet Kl. 22:58 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer
  
  Apropos på P1 om ‘højreradikal’ blogosfære-dominans – det er nok lovligt…

  Magasinprogrammet Apropos på P1 havde igår weblogs som emne, og i en halv time blev mediet introduceret af en såkaldt internetforsker, og lidt senere i programmet kommenteret af en IT-journalist. Som sædvanlig blev den danske blogosfære ikke direkte omtalt, men…

  Lene Juul, P1: Men du siger at meningsfællesskaber også er et meget udbredt område, og at især de højreradikale bruger de her weblogs.

  Niels Ole Finnemann, AU: Det kan også være de venstreradikale gør, men nu er det de højreradikale der har tonen i øjeblikket, og der kan vi se at de er overordentligt velorganiseret med weblogs, og det er globalt. De linker til hinanden, og har man fundet en, så kommer man verden rundt på ingen tid. De er meget aktive, de skriver meget lange og hyppige indlæg, de observerer på alt hvad der sker i TVavisen – de kommenterer, og det er virkelig en meget omfattende aktivitet de har. Det er som regel, helt inden for normale ytringsfriheds rammer, så der er ikke noget kriminelt i det…

  Lene Juul, P1: Nu du snakker om ytringsfrihed…

  Niels Ole Finnemann, AU: … En række af de højreorienterede bruger udenlandske domæner, om de har tænkt over det af juridiske årsager skulle jeg ikke kunne sige. Men det er tilfældet.

  En udsendelse der udelukkende omhandler fordelene ved weblogs som medie, kommer ind på danske og udenlandske politiske blogs, som ifølge forskeren er domineret af højreorienterede. Her burde debatten naturligvis være gået på hvilke sager disse blogs så vælger at skrive om, og hvorfor behovet for højreorienterede blogs er så stort… Men nej. Højreradikal-etiketten blev uddelt med rund hånd, og så var det store spørgsmål hvorvidt de eventuelt kunne retsforfølges hvis de begik (skriftlige) ulovligheder. Absurd – ikke at jeg er overrasket.

  
  Kvinder bruger Koranen imod jobtilbud – Jesper Tynell i kamp for marxistiske dogmer…

  Fra dagens Kristeligt Dagblad. Her lidt fra Kvinder bruger Koranen imod jobtilbud:

  “Kan man som muslimsk kvinde afvise et job som kassedame, fordi man ikke vil sælge flæskesteg og jule-øl? Og kan man som ansat på et plejehjem kræve, at man ikke vil vaske de mandlige beboere?Ifølge loven kan man ikke, men det sker ikke desto mindre flere steder i landet, siger en ny undersøgelse.

  I undersøgelsen “Interesser og holdninger til arbejde – Fokus på indvandrerkvinder og beskæftigelse”, som konsulentfirmaet LG Insight netop har udført for Integrationsministeriet, er 60 tyrkiske kvinder og 15 tyrkiske mænd blevet interview-et om kvinders rolle på arbejdsmarkedet.

  Ifølge konsulent Lars Larsen, der står bag undersøgelsen, bruger nogle af kvinderne netop religionen som et argument for at sige nej til bestemte job. – De fokuserer konkret på, at de som muslimer ikke må røre svinekød og alkohol. Samtidig henviser nogle til religionen som et argument for, at de har ansvaret for familien og derfor ikke kan påtage sig arbejde. Mange føler også en stærk social og religiøs kontrol fra det øvrige indvandrermiljø, siger Lars Larsen.

  Ifølge undersøgelsen ligger det store problem ikke hos kvinderne, men nærmere i systemets accept af de religiøse argumenter, påpeger Lars Larsen.

  Orientering på P1 der vedholdende har forsøgt at underkende integrationsforskning der går imod marxistiske dogmer, har efter det store opgør med Rockwoolfonden sidste år i nogen tid hygget sig med succeshistorie-genren. Fra programomtalen…

  Tyrkiske kvinder vil gerne arbejde – men helst ikke i aktivering (Jesper Tynell)
  “Tyrkiske kvinder bruger koranen til at afvise job”. Det har man kunne høre og læse sig til i radio og aviser dagen igennem. Men ingen af de adspurgte kvinder har henvist til koranen og i det hele taget vil de gerne i arbejde. Det forklarer konsulenten bag den omtalte undersøgelse, Lars Larsen fra LG Insight.”

  
  Lars Hedegaard om Ritt Bjerregaard og hendes radikale bagland…

  Lars Hedegaard i dagens Berlingske Tidende. Her det meste fra Efter Ritt syndfloden:

  “Ritt Bjerregaard er endnu ikke tiltrådt som overborgmester i København, men man begynder allerede at få en klar fornemmelse af hendes regeringsstil: Ubehagelige oplysninger, der kan benægtes, bliver benægtet, og det, der ikke kan benægtes, fordi der foreligger manifeste beviser, vil hun ikke forholde sig til. Hidtil har hun stort set fået den samlede presse til at danse med i den betonsocialistiske træskovals, og det vil hun formentlig kunne fortsætte med en rum tid endnu. Så meget des mere brænde vil der falde, den dag musikken forstummer…

  For at aflede opmærksomheden fra den megen ballade om Wallait Khan valgte Bjerregaard i lørdagens Berlingske Tidende at rette søgelyset mod den nyvalgte socialdemokratiske borgerrepræsentant Sikandar Malik Siddique. Ham havde Venstre beskyldt for at have noget med Hizb ut-Tahrir at gøre, og det havde intet på sig. Underforstået: så er det nok også løgn, hvad der bliver sagt om Khan.

  Ritt Bjerregaard husker forkert. Det var ikke Venstre, der satte den 19-årige Siddique i forbindelse med Hizb ut-Tahrir, men derimod internettidsskriftet Sappho.dk. Det ved jeg ganske præcist, for jeg sidder i redaktionen. Vi kunne fortælle, at Siddique ikke bare havde deltaget i et af Hizb ut-Tahrirs stormøder i Nørrebrohallen, men at han også var gået med i organisationens militante og larmende demonstration på Nørrebro den 16. april 2004. Trods Siddiques benægtelse fastholder Sappho historien. Så når den kommende overborgmester nu siger, at Siddiques Hizb ut-Tahrir-tilknytning intet har på sig, viser det bare, at hun vælger at stole på sin kandidat og ikke på Sappho, hvilket er hendes gode ret.

  Des mærkeligere er det, at hun heller ikke havde noget at sige om Sapphos senere afsløring, nemlig at samme Sikandar Malik Siddique 14. november 2004 anbragte et indlæg på den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forums hjemmeside, hvor han forlangte beviser på, at al-Qaeda stod bag ugerningerne den 11. september. Og det selv om Osama bin Laden havde pralet af dem flere år forinden.

  Den 15. oktober i år – og altså en måned før kommunalvalget – havde jeg offentliggjort en artikel i samme tidsskrift, hvoraf det fremgik, at et andet medlem af Bjerregaards gruppe på Rådhuset, nemlig Hamid el Mousti, havde prøvet at true Frederiksberg Kommune til at fjerne skuespilleren og Groft sagt-skribenten Farshad Kholghi som konferencier ved kommunens integrationsdag den 4. juni i år. Det skete med den begrundelse, at Kholghi havde kritiseret islam og derfor var en idiot, hvilket Mousti beredvilligt indrømmede.

  Ritt Bjerregaard havde ingen kommentarer til sin kandidats skandaløse opførsel, og hun har belønnet sin veltjente partifælle ved at gøre ham til integrationsordfører. Så alvorligt tager Ritt Bjerregaard integrationen i landets hovedstad.

  På den baggrund er der intet underligt i, at hun med kyshånd tager imod hjælpen fra overløberen Wallait Khan, som på skrift har udtrykt sin støtte til Hizb ut-Tahrir og mundtligt har bakket op om sharia-lovgivningen, der medfører, at vantro danskere bliver retsløse i deres eget land.

  Oploadet Kl. 19:47 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer
  
  Blair afviser Mirror-historie – DR fortsætter med fornyet styrke…

  I sidste uge offentliggjorde den engelske tabloid-avis The Mirror, en historie baseret på anonyme kilder, der postulerede at Bush sidste år ville bombe den arabiske tv-kanal Al-Jeezera. Blair skulle eftersigende have talt Bush fra planen. DR headlinede med overskriften Avis: Bush ville bombe Al-Jazeera.

  Fra AP (via CBS) – Blair Denies Al Jazeera Bomb Story.

  “Lawmaker Adam Price asked Blair in a written parliamentary question made public Monday “what information you received on action that the United States administration proposed to take against the al Jazeera television channel.”

  Blair replied with a one-word answer: “None.”

  Tony Blair, engelsk premiereminister siden 1997 sætter således hele sin autoritet ind til fordel for Bush, i en sag hvor han rent faktisk kunne vinde ved at lade Mirrors historie vinde gehør (Blair talte Bush fra…).

  Tænk på denne overskrift næste gang du hører generaldirektør Kenneth Plummer tale om nødvendigheden af højere licens, behovet for flermedial konvergens mv.

  Oploadet Kl. 09:36 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
  

  28. november 2005

  Mette Lock, Røde Kors: “Vi bør skamme os herhjemme”

  Tid til en halaliseret ’succeshistorie’. Fra Århus Stiftstidende, en annonce for multikultur ved Røde Kors-udsendingen Mette Lock og Stiftens Niki Ranch Nielsen. Et citat fra Muslimer er mennesker – ikke terrorister:

  “- Igen vidner det om en utrolig gæstfrihed. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi bør skamme os herhjemme, konstaterer hun.

  Her ses hun i en ny-feminstisk klædedragt.

  Oploadet Kl. 23:42 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
  
  To Hizb ut-Tahrir-sympatiserende pakistanere i kamp for hver sin klan – Danmark anno 2005

  TV2 Nyhederne kunne her til aften fortælle at den socialdemokraten Sikandar Malik Siddique ikke vil støtte konstitueringen af Borgerrepræsentationen i København såfremt det baserer sig på Wallait Khan. Malik Siddique udtaler sig ikke selv i indslaget, da han sov… så det fortalte byrådsmedlemmets far.

  To Hizb ut-Tahrir-sympatiserende pakistanere i kamp for hver sin klan – Danmark anno 2005.

 • 28/11-05 TV2 Nyhederne 22.00 – Fortsat kaos på Københavns Rådhus (2.30 min.).
 • Opdate 29/11-05. Fra Ekstra Bladet – Ung S afviser Wallait Khan.

  “De lidenskabelige fejder mellem de pakistanske klaner slår nu igennem helt op på Københavns Rådhus:
  Nu er det en ung, pakistansk socialdemokrat, Sikandar Siddique, der går imod sit parti. Sikandar meddeler -via sin far (!) -at han nægter at stemme for, at den omdiskuterede ‘hoppebold’, Wallait Khan bliver 2. næstformand på rådhuset. Det er S, SF, de radikale og Enhedslisten ellers enige om -til gengæld, takket være Khan, sidder de på stort set alle borgmesterposter og indflydelsesrige ‘ben’.

  Sikandar ville ikke selv udtale sig i går, forklarer hans far videre. – Ritt Bjerregaard har sagt, han ikke må. Men det er ikke rigtigt ifølge Socialdemokraterne. Det må være en fejltagelse. – Han er kun 19 år og åbenbart ude for et vist pres. Nu tager vi en ordentlig snak med ham, og finder ud af, hvad der er op og ned på det, siger integrations-borgmester Jacob Hougaard (S).

  Diskussionen om, hvorvidt Khan overhovedet var valgbar, da han blev stemt ind i Københavns Borgerrepræsentation for to uger siden, endte i går. Folkeregisteret har bl.a. kigget på ind og udrejse-datoer i hans pakistanske pas og har fundet ud af, at reglerne ikke er overtrådt.

  Sikandars far, Maliq Siddique, forklarer på sønnens vegne om årsagen til enegangen: Den 19-årige Sikandar er blevet kontaktet af omkring 50 vrede pakistanere i København i den forløbne weekend. De har ellers netop stemt på Sikandar for at presse Wallait ud af københavnsk politik. Så for dem er det ubærligt, hvis deres kandidat skulle støtte udnævnelsen af ærkefjenden til 2. næstformand.

  Oploadet Kl. 23:26 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper