29. februar 2008

Virkeligheden 2 – Kulturradikalismen 0

Debatten på DR2 havde igår Muhammedkrise II som overskrift, og det blev en livlig debat mellem Ralf Pittelkow og Martin Krasnik på den ene side, og på den anden side kulturradikalismens ypperstepræster George Metz og Tøger Seidenfaden. Pittelkow og Krasnik supplererede hinanden fint, og modparten var reelt chanceløs. Seidenfaden der ellers er en dreven debattør, fik kunne ganske enkelt ikke fremlægge troværdig argumentation for sit standpunkt i sagen. Metz var ingen støtte. Hans argumentation vaklede, og når han blev modsagt gik han som en forurettet skoledreng direkte til det perfide.

Her lidt fra debatten.

Martin Krasnik, Weekedavisen: Dengang… skrev du i en leder…. at den dag at der er nogen der kan overbevis dig… om at der er en reel voldelig konsekvens af de her tegninger – dengang det virkelig brænder på, der kommer den på forsiden… nu kommer du med en sympati-erklæring, og trykker tegningen. Hvad i alverden er forskellen på dengang og nu – der er ingen forskel. Man kan sige du ikke vil sige det, men med dine handlinger viser du at du i virkeligheden har lært noget af situationen.

[…]

George Metz, Information: … Pittelkow viser at han ikke har lært at ytringsfrihed er en nuanceret begreb.

[…]

Ralf Pittelkow, Jyllandsposten: Det her med at vi ikke skal tage en gammel diskussion op igen, det er fuldstændigt hen i vejret. Fordi vi ligger med en uforløst problemstilling. De to herrer der, som står og diskuterer, hvad det er der er sket siden den gamle diskussion, har aldrig nogensinde forholdt sig til kernen i den gamle diskussion. Det ligger som et lig i lasten… Kernen i den gamle diskussion var, at hidtil havde det været sådan at sharia’ens regler for blasfemi og ytringsfrihed gjaldt alene for muslimer og muslimske lande. Det altafgørende skelsættende nye i den her konflikt, var at nu lagde man et kæmpemæssigt pres for at sharia’ens regler om blasfemi og ytringsfrihed også skulle gælde for ikke-muslimer i et ikke-muslimsk land som Danmark.

[…]

Martin Krasnik: Alle i Danmark kender tegningen [afviser at der nu skulle være en journalistisk begrundelse for at trykke dem]… så derfor er der to grunde til at gøre det – Et – I solidaritet – hvilket man også skulle have gjort sidste gang – eller fordi man er kommet på bedre tanker, og gør det med venstre hånd, og det er det der er sket.

[…]

Tøger Seidenfaden, Politiken: Ytringsfriheden har aldrig været til diskussion i Danmark – den har aldrig været truet. Jo flere trusler der kommer imod os, jo stærkere bliver ytringsfriheden – det er indlysende for enhver.

[…]

Martin Krasnik: Tøger, Tøger, Tøger – du taler fuldstændig udenom, igen er det den der provensionalisme. Den eneste grund til at den danske regering der gik rigtigt ind i sagen, men begyndte at krabbe sig ud – meget ynkeligt som Anders Fogh gjorde i en periode – det var jo netop den diplomatisk-økonomiske krise. Tøger du fokuserer igen på den danske diskussion, du taler om din forpligtigelse som dansk avis, som dansk redaktør – det hele handler om den danske tegning, men det du ikke har forstået… Du har simpelthen ikke set at det her er et internationalt spørgsmål, et internationalt problem , som læner sig op ad det som Ralf fuldstændigt præcist talte om, om ytringsfrihedens grænser i forhold til religion. Havde du forholdt dig til det fra starten af, så havde du ikke brugt tiden på at finde den rigtige skurk…

[…]

George Metz: Selvfølgelig tager man hensyn når man anvender sin ytringsfrihed. Det anfægter sådan set ikke ytringsfriheden – alligevel tager man hensyn… Det som jeg ærger mig over, det er at vi ikke får en ordentlig diskussion om for eksempel den ytringsfrihed vi påstår vi har herhjemme. Vi har ikke haft megen ytringsfrihed, slet ikke under denne her regering. Vi har et stort problem med de offentligt ansattes ytringsfrihed…

[…]

Ralf Pittelkow: Når Tøger Seidenfaden siger at ytringsfriheden ikke er truet – Nej, ikke i absolut forstand, ikke sådan at den er ved at forsvinde, men fortæl det til Ayaan Hirsi Ali, fortæl det til Wafa Sultan, fortæl det til den britisk biskop af Rochester, der lige er blevet truet fordi han sagde at der har udviklet sig områder i de britiske byer, hvor ikke-muslimer ikke kan komme. Fortæl det til den franske gymnasielærer Robert Redeker, osv. – et hav af folk der har forsøgt at rejse en kritisk diskussion af aspekter af islam, og som har fået dødstrusler lige i nakken og fået ødelagt deres normale liv af samme årsag. Fortæl dem at ytringsfriheden ikke er truet.

[…]

Tøger Seidenfaden: … Hizb ut-tahrir er en fuldstændig sekterisk gruppe…

[…]

George Metz: … et fuldstændigt åndsvagt dagblad i Danmark laver det stunt…

Ynkeligt, De’herrer.

Opdate.

 • 6/2-08 Jyllandsposten (læserbrev) – Preben Breds: Tonen i debatten (om retorikken).
 • 
  Eks-radikale Tage Bjerg: Mine børnebørn kommer til at betale for min og andres naivitet

  Fra torsdagens Jyllandsposten. Læserbrev af en Tage Bjerg – Jeg er medskyldig.

  “Folk står ikke ligefrem i kø for at påtage sig ansvaret for den senere tids problemer med unge indvandrere og indvandrerproblemer i det hele taget.

  Men jeg vil gerne påtage mig en del af skylden for disse problemer.

  Hver gang jeg læser om eller hører om kriminalitet begået af danskere med anden etnisk baggrund (og det er jo dagligt), oplever jeg, at jeg føler mig medskyldig og får dårlig samvittighed.

  Grunden hertil er, at da tilstrømningen af flygtninge og indvandrere var på sit højeste, var jeg medlem af Det Radikale Venstre. Jeg hørte til de gode, de hellige og de bedrevidende. Marianne Jelved var min guru…

  Jeg brugte ord som fremmedfjendske, intolerante og racister om personer, som ikke var enige med mig, og kritiserede dem for deres menneskesyn.

  I dag må jeg erkende, at mange af dem, jeg dengang diskuterede med, har fået uhyggelig ret i deres påstande…

  Efter at det er gået op for mig, »hvor store problemer den store indvandring medførte for almindelige danskere« – for at citere Mogens Lykketoft – er jeg naturligvis ikke længere medlem af Det Radikale Venstre. Og jeg må også indrømme, at jeg i dag er flov over, at jeg tidligere har været medlem af og har troet på partiet…

  I dag står vi så med massive problemer på rigtigt mange områder. Indvandrerproblematikken fylder utroligt meget i dagens Danmark.

  Der bruges enorme ressourcer på det sociale område, i folkeskolen og ikke mindst inden for retsvæsenet…

  Uanset hvad man gør, tror jeg, at problemerne vil vokse år for år. Jeg vedkender mig mit ansvar for problemerne, og at jeg har to børnebørn, som skal vokse op i København (et af dem på Nørrebro), gør ikke sagen bedre.

  Jeg er alvorligt bange for, at de kommer til at betale en høj pris for min og andres naivitet.

  Oploadet Kl. 06:34 af Kim Møller — Direkte link83 kommentarer
  
  Lektor Mogens Mogensen: Måske bliver HT’erne en dag gode demokratiske danske samfundsborgere

  Ekstern lektor Mogens Mogensen på sin blog – Hizb ut-Tahrir bliver måske klogere.

  “Socialistisk Folkepartis leder Villy Søvndal er som en anden Holger – ikke Nielsen men – Danske vågnet til dåd. Han er nu blevet så træt af de unge sortklædte Hizb ut-Tahrir-tilhængere, som tillader sig at demonstrere mod Muhammed-karitkaturtegningerne og at agitere for afskaffelsen af demokratiet og indførelsen af et islamisk kalifat, at han har hævet stemmen ud over det sædvanlige. Han opfordrer dem til at forlade Danmark og gå ad Helvede til. Nu er det ikke sikkert, at man dér ønsker at modtage denne gruppe, og Villy Søvndal opfordrer dem da også til at emigrere til et land i Mellemøsten, hvor de kan komme til at leve under et sådant diktatur…

  Jeg nærer absolut ingen som helst sympati med hverken nazisme, kommunisme, kalifatisme eller andre lignende former for galimatias, men inden vi i flok og rad synger med på Villy Søvndals skingre melodi og hans populistiske sang om at sende HT’erne ad H til, skulle vi måske overveje, om det ikke kunne tænkes, at disse vrede unge sortklædte mennesker måske en dag bliver klogere – lige som de fleste nazister og kommunister blev det – og, hvem ved, måske bliver gode demokratiske danske samfundsborgere.”

  Oploadet Kl. 06:18 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer
  

  28. februar 2008

  Udbredt enighed: Ytringsfriheden er ikke prisen værd

  TV2 Østjylland bragte igår et indslag om boykotten mod Danmark, med udgangspunkt i maskinfabrikken Rival i Skanderborg. Fra Muhammedkrise gør ondt.

  Henrik Holvad, direktør: Man kan måske også godt sige, at en gang imellem kunne vi måske godt være lidt mere begavede, end det der er sket her – hvor vi jo har set konsekvenserne en gang, og har set hvor meget det betyder for alle de mennesker der kæmper hver eneste dag for at lave en eksportforretning.

  […]

  Speak, TV2 Østjylland: – også medarbejder Søren Kristiansen mener der bør være grænser for ytringsfriheden.

  Søren Kristiansen, maskinarbejder: Betyder det at vi mister arbejdspladser herhjemme, nej så synes jeg ikke det har været det værd.

  […]

  Jesper Andersen, eksportchef: Altså når det kommer til det punkt, at man skal til at overveje om det bliver ens egen arbejdsplads der står på spil, eller om det er ytringsfriheden der står på spil – så foretrækker jeg nok min egen arbejdsplads.

  Helt i samme ånd introducerer BT’s Arne Ullum i dag begrebet “Tørklædefobi”.

  
  24 timer holder masken: “Kan der gøres mere for at bekæmpe vold mod minoriteter?”

  “Kan der gøres mere for at bekæmpe vold mod minoriteter?”, spørger 24 timer i dag i et stort anlagt tema om vold mod homoseksuelle. Problemet eksemplificeres med historien om Martin Dufke, der pryder forsiden klædt i drag – ledsaget af det retoriske spørgsmål: “Er det okay at overfalde Martin?”

  Martins historie kort fortalt – En af de aftener man husker.

  “Før 7. januar 2007 troede Martin Dufke og Tommy Christensen, at hate crimes var noget, der kun skete for deres venner… Iklædt deres drag queen-identiteter har de turneret på byens homosteder og delt ud af deres kurve med kuglepenne, kondomer og budskaber om sikker sex, hiv og aids.

  De har fået ros af både homoer og heteroer, og barerne har givet dem drinks.

  På vej tilbage til Stop Aids’ lokaler på Strøget går de forbi club X ved Kattesundet, da en mand pludselig råber.

  »Er I bøsser?«

  »Ja,« svarer Martin.

  Manden springer på dem. Martin får en knytnæve lige i fjæset, så hans næse brækker. Manden slår på dem.

  »Nogle af folkene ved club X holder ham tilbage, og vi løber op mod Strøget. Jeg ringer til politiet og er ved at forklare dem, hvad der sker, da manden kommer løbende efter os. Han løber direkte mod Tommy, der løfter sin kæmpe plateausko, som han løber ind i, og de falder begge omkuld. Manden rejser sig og løber hen imod mig, og jeg gør det samme. Forskellen er bare, at min støvle er en stilet, og den rammer ham i maven. Det gør ondt, og han smutter,« fortæller Martin Dufke.

  Politiet kommer hurtigt og sætter efter manden. Tilbage står de to blødende mænd.

  »Politiet forlader os, selv om der står syv-otte indvandrerdrenge og råber af os. Vi oplever, at det må vi selv klare og tænker: ‘Great – nu bliver vi slået ned igen’. Men heldigvis tilbyder nogle vidner at følge os tilbage til Stop Aids’ lokaler,« fortæller Tommy Christensen…

  Siden 7. januar 2007 har Stop Aids-medarbejdere været fulgt af en vagt, når de arbejder i nattelivet.”

  BT pakkede det ikke ind da de skrev om episoden. Gerningsmanden var “en mand af anden etnisk herkomst end dansk” (1/1-08 BT Drag overfaldet i København). Fra hans blog

  Det er med sorg, at vi kan meddele at Miss Almost Famous, IGEN er blevet overfaldet af en flok anden generations indvandre. Ud over en hjerne rystelse, en ødelagt trommehinde og et hævet kindben – saa har han det fint – dog er det uvist om/ og hvornaar Miss Almost Famous igen viser sig.” (Missalmostfamous.dk, 1/1-08)

  Se også Claus’ historie, som LBL brugte til at postulere at der ‘generelt’ var “et stigende problem med intolerance i samfundet”.

 • 16/11-07 Uriasposten – Intolerance er et stigende problem i samfundet….
 • Oploadet Kl. 14:54 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Medieforsker: Et demokratisk problem at Danmark stadig er et meget hvidt samfund

  Medierne finder dagligt nye måder at problematisere danskernes danskhed. Fra gårsdagens Metroxpress – For mørk til forsiden.

  “Sorte krøller og mørk hud når yderst sjældent forsiden på danske dameblade.

  Alt for damerne, Woman og fire andre populære dameblade har ikke haft en eneste mørklødet model på forsiden det seneste år, viser en gennemgang, som metroXpress har foretaget…

  »Det afspejler, at selv om vi taler meget om indvandrere, så er Danmark stadig et meget hvidt samfund. Der er ikke mange i Danmark, som interesserer sig for andre skønhedsidealer end vores eget, som er hvidt, ungt og slankt,« siger medieforsker Karen Klitgaard Povlsen, Aarhus Universitet.

  Ifølge hende råder der en total ligegyldighed over for indvandrere som mediebrugere.

  »Kulturen er sådan i Danmark, at det vil frastøde flere, end det vil tiltrække, at henvende sig til de grupper. Danske medier inviterer ikke indenfor, og derfor finder indvandrere andre steder at spejle sig. Det er et demokratisk problem,« siger Karen Klitgaard Povlsen.”

  Oploadet Kl. 06:43 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer
  

  27. februar 2008

  Pernille Bramming: Mordtrusler afspejler “hvor traumatiserede palæstinenserne er”

  Weekendavisens Pernille Bramming var gæst i gårsdagens Deadline, hvor hun skulle give en analyse af islamiske landes fornyede had til Danmark og de værdier Danmark baserer sig på. Samtalen kom ind på den aktuelle historie om den arabisk-palæstinensiske pendant til Bamses billedbog. Således var ordene…

  Jacob Rosenkrands, Deadline: Skal vi græde eller grine over det her?

  Pernille Bramming, journalist: Jeg synes mest man skal græde, for det afspejler hvor traumatiserede palæstinenserne er, og jeg betragter det også som en lidt særlig sag, at det er palæstinensisk tv som viser sådan noget, for retorikken og død og mord og ødelæggelse i Palæstina har nået uanede højder.

  Oploadet Kl. 15:23 af Kim Møller — Direkte link49 kommentarer
  
  P1 om Bæk Simonsen og Vejen til Damaskus

  Agenda havde sidste lørdag Kunst, kultur, kritik – og islam som overskrift, og debatten om min bog blev kort omtalt.

  Klaus Rothstein, P1: Det der karakteriserer islamdebatten er en udpræget splittelse og mistillid. På den ene side står nemlig de debattører, der anser islam – som sådan for at være en terrororganisation mere end en religion, og på den anden side finder man de fagfolk der har en akademisk og forskningsmæssig til debattens genstand – islam og muslimerne.

  Den udprægede polarisering ser man for tiden i en offentlig disput mellem danmarks førende islamekspert professor, dr. phil. Jørgen Bæk Simonsen og den islamkritiske blogger Kim Møller, der netop har udgivet et universitetsspeciale i bogform – Vejen til Damaskus, hedder det – hvor han påstår at Jørgen Bæk Simonsen, der tidligere har været direktør for det danske kulturinstitut i netop Damaskus, slet ikke forsker objektivt og uafhængigt, men han er kommet for tæt og på venskabeligt fod med sit forskningsfelt og derfor politiserer til fordel for islam.

  Herhjemme påtog Jørgen Bæk Simonsen sig så i den forgangne uge, rollen som djævelens advokat, da han i radioprogrammet Poul Friis på P1 forsvarede ækebiskoppen Canterbury Rowan Williams, som efter Bæk Simonsens mening rent faktisk har en pointe, når han siger at muslimsk sharia på visse punkter kan og bør indarbejdes i vestlige samfunds love.

  (Jørgen Bæk Simonsen:) Det som jeg er enig med Rowan Williams i, det er at vi har mod til at diskutere om der er elementer også af andre retslige traditioner som vi på sæt og vis kan justeres, integreres og samarbejde med den retslige tradition som vi har udviklet her. Vi står jo i en situation hvor vi har en stigende globaliseret verden, og det betyder jo også at vi ikke længere har muligheden for at opretholde – sådan som jeg ser det – traditionelle retslige traditioner, men at disse nødvendigvis må justeres i overensstemmelse med den langt mere komplicerede, langt mere komplekse virkelighed vi alle sammen omgives af. Og der ligger jo den afgørende pointe, nemlig at retslige systemer og retslige normer, de har som forudsætning, i hvert fald hvis de skal være velfungerende, at de genspejler den virkelighed, som de mennesker der bor det sted, hvor det fungerer.

  Jørgen Bæk Simonsen kan næsten ikke åbne munden uden at bekræfte mine ‘postulater’.

 • 7/2-08 BBC – Sharia law in UK is ‘unavoidable’ (Rowan Williams).
 • 18/2-08 P1 formiddag med Poul Friis – Sharia i Danmark.
 • 25/2-08 Uriasposten – Hedegaard til Bæk Simonsen: “Vi har ikke bedt dem om at komme her og forhandle om vores land.”.
 • Et citat fra Det retfærdige samfund (om islam, Kim).

  “Kristendommen er historisk set en mellemøstlige religion, der kun blev en del af danskheden, fordi nogle ville, at det skulle være sådan.” (Simonsen: 2001:181)

  
  “Undersøgelsen viser også, at de radikale muslimer hverken er mere religiøse end de moderate muslimer…”

  Forskning ligner af og til politik forveksling. DR æder selvfølgelig historien råt.

  Fra Gallup: Muslimer beundrer Vesten.

  “En omfattende undersøgelse af muslimers holdning til Vesten vender op og ned på nogle af de forudfattede holdninger om muslimer, der eksisterer i Vesten…

  Meningsmålingsinstituttet Gallup gik i gang med undersøgelsen kort tid efter terrorangrebene mod USA den 11. september 2001…

  Angrebene fik USAs præsident, George Bush, til i en tale retorisk at spørge: Hvorfor hader de os? Han gav selv svaret: – De hader… en demokratisk valgt regering. De hader vores friheder… vores religionsfrihed, vores ytringsfrihed og vores frihed til at stemme, samles og være uenige med hinanden.

  Men det er ikke det svar, Gallup-undersøgelsen giver…

  Muslimer ønsker til gengæld ikke at få Vestens metoder tvunget ned over hovedet, fremgår det.

  – Muslimer ønsker selvbestemmelse og ikke et amerikansk påtvunget og defineret demokrati. Flertallet ønsker demokrati med religiøse værdier, siger Esposito, der er professor i islamiske studier ved Georgetown Unversitet i Washington…

  Omkring 93 procent af verdens 1,3 milliarder muslimer er moderate og kun syv procent politisk radikale, viser undersøgelsen, der dermed rykker ved mange af de stereotyper, som mange i Vesten har om muslimer…

  Undersøgelsen viser også, at de radikale muslimer hverken er mere religiøse end de moderate muslimer eller produkter af fattigdom eller flygtningelejre.”

  Som man spørger får man svar, og undersøgelsen har tydeligvis et politisk formål. Hvad er demokrati? Hvad indebærer ytringsfrihed? – Uden begrebsafklaring med baggrund i konkrete eksempler er den slags talmateriale ubrugeligt. Decideret komisk er postulatet om at radikale muslimer ikke er mere religiøse end moderate – hvordan måler man religiøsitet?

  Det er kun en måned siden John Esposito fremlagde konklusionerne fra en lignende undersøgelse for World Economic Forum. Her konkluderes det at 94 pct. af egypterne går ind for ytringsfrihed.

  Det ligner koordineret propaganda. Edward Said har (desværre) ikke levet forgæves.

  “I was pleasantly surprised” to discover that the numbers of conversions [to Islam] have not gone down, but increased.” (John Esposito til muslimsk website, om konsekvenserne af 11/9-01; Campuswatch)

  Oploadet Kl. 05:33 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
  
  Børnetv Hamas-style

  Alle medier har historien, og selvom det selvfølgelig er godt med et reality-tjek, så er det mest skræmmende egentligt at medierne først skriver om Hamas-propagandaen nu. Memri har dokumenteret det i årevis, og Al-Aqsa TV er rent faktisk Hamas’ tv-kanal i det palæstinensiske selvstyre. Hvorfor hørte vi ikke om den slags, da det for nogle måneder siden blev diskuteret hvorvidt Vesten skulle støtte ‘det politiske parti Hamas’ økonomisk.

  Videoen kan ses hos Memri eller på Youtube.

 • 26/2-08 DR Online – Børneprogram truer Muhammedtegner Kurt Westergaard.
 • 26/2-08 Politiken – Hamas børne-tv opfordrer børn til at skade Danmark.
 • Oploadet Kl. 05:07 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
  Arkiveret under:
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper