30. september 2008

Min side om Urius Oregon er opdateret

Det bedste våben mod politisk hetz er åbenhed, og diverse gratisavis-bloggere er ikke klogere end de lyder.

Indiciefremlæggelse her.

Oploadet Kl. 17:48 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:

Göteborg anno 2008: Lavere moms i multikulturaliserede kvarterer

Venstrefløjspolitikeren Lubna Elahi havde et lignende foreslag fremme for nogle år siden, og nu luftes fænomenet multiktulturel dispensation også i Sverige. Den svenske Moderat-politiker Henrik Nilsson i Göteborgs-Posten – Gör förorterna till ekonomiska frizoner.

“Göteborgs framgångssaga är relativ. På sätt och vis slutar den vid Lundby på Hisingen, Härlanda i öster och Backa i norr…

… goda kunskaper inhämtats om segregationsprocessen och social marginalisering. Men det som verkligen betyder något för den enskildes egenmakt och oberoende – ett arbete att gå till – har förbigåtts. Nya jobb har skapats, men de har huvudsakligen gått till kommunala tjänstemän som hanterat pengar för utvecklingssamtalen. Intresset har varit och är lågt för näringslivspotentialen. Staden skulle på olika sätt kunna stimulera och underlätta företagsetableringar i svagare områden genom att slopa eller sänka arbetsgivaravgifter och moms för den som både arbetar och bor här…

I de minsta företagen skulle en stor del av den byråkrati som i dag följer med företagande, till exempel redovisning och skatteregler, kunna slopas. Resten kan skötas av till exempel en bank. Många människor som i dag bor exempelvis i de nordöstra stadsdelarna kommer från länder och förhållanden där egenföretagande och entreprenörskap är betydligt vanligare än i Sverige. Många egenföretagare bor här redan. För en del har det varit enda möjligheten ut ur arbetslöshet och utanförskap. För andra är det ett mål man bär på med förhoppning om att det skall förverkligas.

Frizonen skulle givetvis inte kunna förändra statens, ordningsmaktens eller rättsväsendets, åtaganden inom kommunen (till exempel avskaffa polisen eller införa vänstertrafik)… Regler skulle endast gälla de företag som är etablerade i kommunen och som anställer människor som bor inom dess gränser.”

 • 30/9-08 Snaphanen – Gøteborg som Hviderusland og Ukraine.
 • Oploadet Kl. 17:33 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Terrorforsker til islamister om demokrati: “… hvis du ikke kan lide det så skrid”

  Fra gårsdagens Metroxpress. Bevingede ord fra terrorekspert Michael Burleigh – »Piss off«.

  “»Piss off!« så klart er den britiske terrorekspert Michael Burleighs budskab til de muslimske ekstremister, der prædiker sharialovgivning eller planlægger terrorangreb i vestlige lande som Danmark. Hvis de ikke kan indordne sig under vestlige love, så må de ud, mener han.

  »Vi bliver nødt til at sige, ‘hvis du vil bo her, så må du acceptere, at det er sådan her, det er, hvis du ikke kan lide det så skrid’. Det mener jeg, vi burde sige meget oftere, end vi gør,« siger Michael Burleigh.

  Hans bog ‘Terror – terrorismens historie’, er netop udkommet på dansk, og Michael Burleigh mener, at tolerancen over for de muslimske ekstremister, vi ser i Danmark og andre vestlige lande, er alt for stor.

  »Der er ikke noget at tale med dem om. Hvad skal man diskutere med dem? De tror ikke på nogen form for demokratisk proces. De mener, det er blasfemi, for de mener, at alle love kommer fra Gud. De står i koranen, og de love kan mennesker ikke stemme om eller lave om,« siger Michael Burleigh…

  Han mener ikke, man kan lovgive sig ud af terrorproblemerne, derimod skal man sende en meget klar besked til de muslimer, som er på vej ud i terrorisme.

  »Vi bliver nødt til at sende et budskab om, at det ikke er en risikofri aktivitet. Hvis man bliver involveret, bliver man enten dræbt eller kommer til at tilbringe en stor del af sit liv i fængsel. Det budskab sender vi ikke klart nok,« siger Michael Burleigh.”

  Oploadet Kl. 12:28 af Kim Møller — Direkte link60 kommentarer
  Arkiveret under:
  

  29. september 2008

  DRs Væsentlighedskriterium – et lynkursus

  To af dagens nyhedshistorier.

 • 29/9-08 Kristeligt Dagblad – De ekstreme politiske fløje vokser.
 • 29/9-08 Metroxpress – Nazister kaprer unge (teenagenazisten Daniel Carlsen igen igen).
 • DR fandt kun plads til den ene historie.

 • 29/9-08 DR Online – 18-årig: Holocaust er løgn (Daniel Carlsen).
 • 29/7-08 DR Update – Nazister får flere medlemmer.
 • 29/9-08 P4 København – Nazister kaprer unge.
 • Sådan så det ud foran Hovedbiblioteket i Århus, efter venstreradikale lørdag havde demonstreret til fordel for Anarchist black cross. De havde ikke behov for politibeskyttelse.

  Opdate. Metroxpress har øverst på temasiderne (Tema: Nynazisme i Danmark) bedt tre personer kommentere historien. Selvom artiklerne baserer sig på venstreradikale Redox, og er blottet for talmateriale der understøtter postulatet om fremgang, så kommenterer en journalist ved navn Søren Kjellberg Ishøy, at “Det er en stor stigning, som er meget skræmmende”. Topmålet af idioti står sociologistuderende Malene Broholm Møller dog for…

  “Det er et udtryk for, at der er en stigende intolerance i det danske samfund”.

  Opdate II.

 • 10/10-08 Jyllandsposten – Nazister malede hagekors på bro (ingen medier skrev om de terrorsympatiserende venstreradikale).
 • Opdate III.

 • 17/11-08 DR Update – Ven med nazist på facebook (Daniel Carlsen igen igen).
 • 

  28. september 2008

  KU-formand om Dansk Folkeparti: “… de har et helt uanstændigt menneskesyn.”

  Når Ritzaus Bureau skriver at “under halvdelen” af De Konservatives vælgerformænd foretrækker et samarbejde med Dansk Folkeparti, så kan roligt gå ud fra, at Dansk Folkeparti er det parti flest vælgerformænd foretrækker at samarbejde med. Fra Berlingske Tidende – K’ere imod samarbejde med DF.

  “Dansk Folkeparti kan kun samarbejde med VK-regeringen. Derfor bør De Konservative sætte grænser for Dansk Folkeparti. Det siger læge Peter Norsk til Ritzau. Han opstiller på sjettepladsen for De Konservative til EU-parlamentsvalget i 2009. Ved parlamentsvalget er hans hovedargument, at EU skal styrke de ydre grænser for at stoppe indvandring, mens han ikke vil styrke de nationale grænser…

  I en rundspørge, som Ritzau gennemførte tidligere på ugen, svarer under halvdelen – 44 procent – af partiets vælgerforeningsformænd, at de foretrækker Dansk Folkeparti som støtte bag en VK-regering.

  Resten foretrækker enten et VKR- eller et SKR samarnbejde – eller er i tvivl, eller foretrækker noget helt andet…

  Hans kritiske syn på Dansk Folkeparti får støtte fra KU’s landsformand, Rune Kristensen.

  – Samarbejdet med Dansk Folkeparti er et problem. Det er fint, hvis de kan stemme for vores forslag, men de har et helt uanstændigt menneskesyn. Partiet ligger så langt væk fra vores værdigrundlag, fordi de ikke har noget værdigrundlag. Det hedder Gallup, og hvordan meningsmålingerne peger. Det er forfærdeligt at skulle baseres på et parti, der skifter holdninger, som vinden blæser, siger Rune Kristensen.”

  Oploadet Kl. 16:22 af Kim Møller — Direkte link67 kommentarer
  
  Skemalagt propaganda: Alle partier undtagen DF står bag ulandsbistanden

  Fra en pressemeddelese Dansk Folkeparti udsendte i fredags – DF kræver stop for politiserende Danida.

  – Vi er blevet bekendt med, at en Danida-udsendt under et foredrag på Selsmoseskolen i Taastrup har givet udtryk for, at alle Folketingets partier undtagen Dansk Folkeparti står bag u-landsbistanden. Dansk Folkeparti ”vil ikke give noget”, lød bemærkningen. Det er for det første ukorrekt, og for det andet er det en helt uacceptabel politisering fra en person, der er udsendt af Udenrigsministeriet, fastslår Tina Petersen.

  – Vi er chokerede over, at en Danida-ansat på den måde drager rundt på landets skoler og giver sin personlige politiske holdning til kende over for både lærere og elever. Det bør simpelthen ikke finde sted – og det er yderligere problematisk, at den ansatte ligefrem videregiver usande oplysninger. Folkeskolelærer Lars Prier fra Selsmoseskolen, der desuden er byrådsmedlem i Høje Taastrup Kommune for Dansk Folkeparti, var selv til stede under foredraget og er meget chokeret over bemærkningerne, siger Martin Henriksen.”

 • 25/8-09 Berlingske Tidende – DF vil stoppe vækst i ulandsbistand.
 • 10/9-08 (08.00-09.30) Selsmoseskolen.dk – Foredrag: Danmarks indsats i ulande (jvf. kalender).
 • Oploadet Kl. 11:29 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  ” – Drop din danske kæreste eller du bliver slået ihjel.”

  Ikke et ord om racisme i BTs historie, men det er lige hvad det er. Fra Muslimske brødre anholdt for æres-trusler.

  – Drop din danske kæreste eller du bliver slået ihjel.

  Så kontante var truslerne ifølge politiet fra de to muslimske storebrødre til den 20-årige kvinde fra en indvandrerfamilie fra Albertslund på den københavnske vestegn.

  Brødrene fandt angiveligt lillesøsterens kærlighed til den ærkedanske kæreste som et så stort problem for familiens ære, at de følte sig kaldet til at bestemme over hendes privatliv.

  De to storebrødre har ifølge oplysninger til bt.dk i et stykke tid forsøgt at true lillesøsteren til at opgive sin kærlighed, men da brødrene op til weekenden også truede hendes kæreste på livet tog begivenhederne fart og de to brødre blev fredag anholdt af Københavns Vestegns Politi.”

  Oploadet Kl. 11:05 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Forlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti udsætter opgør med EU

  Regeringen og Dansk Folkeparti indgik mandag forlig om håndteringen af den danske udlændingepolitik. Dansk Folkeparti accepterer at Danmark følger EU-domstolen, og regeringen godtager en række stramninger der kan lukke hullet på et lavere niveau. Hvordan det vil virke i praksis er uvist, og det er derfor et forlig med tidsbestemte genforhandlinger.

  Flere nationalborgerlige har store forventninger til stramninger ift. indfødsretten, men undertegnede ser det først og fremmest som en spildt mulighed for et yderst påkrævet opgør med EU. Demokrati er for mig knyttet til nationalstaten, og det at kunne vælge og afsætte folkerepræsentanter med magt til at ændre lovgivning er essentielt. Som det er nu, kan vi blot vælge EU-forhandlere. Det er ganske enkelt ikke godt nok, heller ikke selvom forligsteksten er tætpakket med kontrolforanstaltninger og skærpede krav.

 • 22/9-08 Danskfolkeparti.dk – Politisk aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om håndtering af EU-retten om fri bevægelighed efter EF-Domstolens afgørelse i Metocksagen (8 s., pdf).
 • En Gallup-måling i torsdagens Berlingske Tidende bekræfter det generelle sindelag blandt danskerne. Jo mere politisk EU bliver, jo mindre opbakning i den danske befolkning. Stadig tættere integration i en EU-føderation har ganske enkelt ingen folkelig basis. Den slags skal man være EU-ekspert for ikke at forstå, men mon ikke Søren von Dosenroden har en fremtid i et overnationalt organ.

  “Vælgernes EU-skepsis er vokset markant som følge af sommerens ophidsede debat om EUs indvirkning på den stramme danske udlændingelov… Hver sjette vælger har fået en mere negativ holdning til EU på grund af sagen, og det tal overrasker EU-ekspert ved Aalborg Universitet Søren Dosenrode.

  »Det er meget markant. Det viser danskernes følsomhed i udlændingespørgsmål,« siger Søren Dosenrode, der mener, at sagen er blæst helt ud af proportioner og minder om opstandelsen over EUs indgreb over for krumme agurker.

  Gudskelov er Danmark mere og andet end virkelighedsfjerne akademikere, og Gallup-undersøgelsen var skøn læsning. Undersøgelsen viste, at EUs angreb på den danske udlændingepolitik har påvirket synet på EU for 19 pct. af danskerne, og for hele 85 pct. i en negativ retning. For borgerlige vælgere var det endnu mere udtalt: Venstre: 94 pct. og Konservative: 97 pct.

  Der findes dog stadig EU-føderalister i Venstre, eksempelvis Morten Løkkegaard, der torsdag aften diskuterede den senere tids udvikling med Mikael Jalving, der sagde meget rigtigt.

  “Der er et stort problem. Det her er ikke kosmetik. Det er ikke impulser som Løkkegaard er inde på. Det her er et grundlæggende politisk problem i den forstand, at det handler om politisk suverænitet. Hvis ikke vi kan bestemme, os der bor i det her område, på det her territorium, kan bestemme hvem der skal være på vores territorium, så er det slut. (Mikael Jalving, Deadline på DR2 26/9-08)

  Diverse.

 • 7/9-08 Jyllandsposten – Løgn, fup og EU-ægteskaber (god opsummering; kræver login).
 • 14/9-08 (18.30) TVavisen, DR – Hundepasning giver opholdstilladelse.
 • “Dermed er 24-årsreglen og tilknytnings-kravet reelt uden betydning, vurderer flere eksperter. Så nu er det altså EU og ikke danske politikere der bestemmer hvem der kan komme ind i landet. (Lillian Gjerulf, TVavisen)

 • 25/9-08 Politiken – Irland slår alarm efter fup-ægteskaber.
 • 25/9-08 Berlingske Tidende – Analyse: EU bestemmer det meste i Danmark (Ole Bang).
 • 25/9-08 Expressen (leder) – Karin Olsson: Det ruttna Danmark (shaming).
 • “Med nöd och näppe lyckades Venstre få Pia Kjaersgaards invandrarfientliga gäng att acceptera EU-rätten om fri rörlighet.”

 • 26/9-08 Jyllandsposten – 30.000 kroner for fupægteskab i Irland.
 • 27/9-08 Politisk debat, P1 – Ombygning på Borgen.
 • “De har fået indkasseret et lille politisk nederlag.” (DRs politiske redaktør Ask Rostrup om DF)

 • 28/9-08 Jyllandsposten – Ralf Pittelkow: Angela Merkel i fængsel? (se evt. Herzogs fire forslag).
 • 

  27. september 2008

  P1 om kommunisten der kæmpede ‘mod uretfærdighed og undertrykkelse’

  Tidligere på ugen blev det en stor sag, at TV-avisens Bent Stuckert kom til at kalde den danske udlændingepolitik “fast og fair”, dvs. brugte Foghs vurdering som værende en neutral etikette. Det er klart at grænsen er flydende og der kan ske fejltagelser, men journalister bør altid gøre sit ypperste for at tydeliggøre hvornår de refererer, og hvornår de selvstændigt fortolker ud fra et ideal om tilstræbt objektivitet.

  Kulturnyt på P1 er ofte et potpourri af venstreorienterethed, og torsdagens udgave var ingen undtagelse. Det Stuckert gjorde forkert, gør P1 tyve gange om dagen, måske mindre markant for den brede offentlighed, men det er ganske enkelt fordi skævheden er integreret i optikken.

  Jeg tændte for radioen kl. 19.10.

  Tore Leifer, P1-vært: Trods den aktuelle økonomiske krise står USA vel egentligt stadig som billedet på kapitalismens, storkapitalens og de multinationale selskabers økonomiske globalisering… Men samtidig har amerikanerne altid haft en stærk tradition for protestsang og protestsangere. Musikere der, oftest kun med en guitar i hånden, forsøger at få publikums opmærksomhed rettet mod uretfærdighed, undertrykkelse og arbejdskamp, og de findes stadigvæk. Den 57-årige tidligere advokat Anne Feeney… er i Danmark lige nu.

  Tore Leifer refererer ikke andre, og han associerer således Anne Feeney med kamp ‘mod uretfærdig og undertrykkelse’. Indslaget fortsætter…

  Claus Vitus, P1: I Københavns havnekvarter omkring Islands Brygge ligger en af de sidste røde bogcafeer. På facaden er der selvfølgelig en klar rød stjerne, og navnet står ved siden af – Oktober, opkaldt efter Oktober-revolutionen… hernede i kælderen holder bogcafeen til. Her er selvfølgelig billeder af Che Guevara… gamle bøger, venstrefløjsbøger på hylderne… Når Anne Feeney synger sine sange, så er det politiske emner der er på bordet, om fagforeninger og krigen i Irak… spiller for aktivister på venstrefløjen i en kælder på Amager…

  Hun fortæller med stolthed om, at hun har fået en email fra nogle af de unge fra Ungdomshuset. De sang en af hendes sange, da de blev båret væk af politiet, dengang Ungdomshuset blev ryddet…

  Prøv at høre hvordan folk også synger med – det er jo herligt. Have You been to jail for justice af Anne Feeney, der gav koncert i Oktober-bogcafe på Amager i København – En sang hun tilegnede den danske aktivistgruppe Fighters and Lovers, der i sidste uge blev dømt for at have støttet de udenlandske bevægelser PFLP og FARC med deres t-shirt salg…

  – Spillede på Oktober-bogcafe (kommunistisk)
  – Med Che Guevara på væggene (kommunistisk massemorder)
  – Ungdomshuset er vilde med Feeney (kriminelle venstreradikale)
  – Tilegner sang Fighters and Lovers (dømte terrorister)

  P1s udsendte ser intet som helst problematisk i det kommunistiske islæt, men fryder sig ligefrem over at publikum sang med. Han eufemiserer rask væk. Feeney er politisk aktiv, men socialisme, marxisme, kommunisme, lenininsme, stalinisme, maoisme nævnes ikke med et eneste ord. PFLP og FARC betegnes ikke som terrororganisationer, men blot “organisationer”.

  Det nævnes ikke i indslaget, men Feeney er et af de mere markante medlemmer af den i Danmark forholdsvis ukendte IWW (Industrial Workers of the World). IWWs motto…

  “The working class and the employing class have nothing in common. There can be no peace so long as hunger and want are found among millions of the working people and the few, who make up the employing class, have all the good things of life. Between these two classes a struggle must go on until the workers of the world organize as a class, take possession of the means of production, abolish the wage system, and live in harmony with the Earth. … Instead of the conservative motto, ‘A fair day’s wage for a fair day’s work’, we must inscribe on our banner the revolutionary watchword, ‘Abolition of the wage system.’ It is the historic mission of the working class to do away with capitalism.”

  Uden at kende IWW nærmere, lyder det som noget der er prøvet tidligere, med 100 mio. døde og permanent fattigdom til følge.

  Med andre ord: Når Tore Leifer indledningsvis fortæller at Anne Feeney kæmper ‘mod uretfærdighed og undertrykkelse’, så betyder det alt andet. Det var ikke en fortalelse som i Bent Stuckert-eksemplet, men tendensen i et otte minutter langt indslag.

  Det efterfølgende indslag omhandlede Charlotte Østervangs nye fotobog om “Fristaden Christiania”, og de senere års forsøg på “normalisering og ensretning”. Efter syv minutters venstrefløjsapologi, var der tid til et indslag om verdensmusikfestivalen Womex. En Peter Hvalkof var i studiet, og han kritiserede Danmark for ikke at støtte verdensmusikken nok, konkret nævnte han cubanske kunstnere. Efter otte minutter sluttede Kulturnyt, og aftenens program blev præsenteret. Krause på Tværs havde besøg af bogaktuelle Rune Lykketoft, og emnet var behovet for klassekamp. Dernæst var der Vita, og gæsten var Enhedslistens Johanne Scmidt-Nielsen.

  Så slukkede jeg – klokken var 19.32.

  

  26. september 2008

  Peter Aalbæk Jensen og det nazistiske modbillede

  Filminstruktør Peter Aalbæk Jensen er her der og alle vegne for tiden. I Søndagsavisen, som jeg modtog sidst på eftermiddagen lørdag, kommenterer han nyhedshistorier under overskriften Ugen ifølge…

  “Ifølge regeringens egen målsætning skal mindst fire procent af de ansatte i staten være af anden etnisk herkomst end dansk. Det er der der ifølge B.T. kun 7 ud af 19 ministerier, der lever op til.

  ‘Det er beskæmmende. Hele den danske offentlige sektor har i mange år lignet en generalforsamling i et nazistparti. Det er simpelthen så arisk og korrekt, som det overhovedet kan være…'”

  I Talent 2008 her til aften skulle han som dommer give sin vurdering af en teenagedrengs musikalske evner. Drengen fløjtede med brug af sine knoer, og Aalbæk Jensen var ikke helt negativ, men gav alligevel dommen.

  “Gustav, din musik det vil jo fandme være et underlægningstapet til en hvilken som helst nynazistisk kongres, ik’.”

  Nazisme er en modbydelig totalitær ideologi. Peter Aalbæk Jensen bruger ordet istedet for national eller folkelig. Hvorfor mon?

  Opdate. Anden Talent 2008-kommentar af Peter Aalbæk Jensen (kan ses på Youtube)

  “Jamen, hvad bliver det næste – er det strækmarch vi så skal sende videre – helt klart nej.” (om Louise der sang Gitte Hænnings ‘Bare 16 år’)

  Oploadet Kl. 22:06 af Kim Møller — Direkte link45 kommentarer
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper