28. februar 2009

Forskerkritik: “Lack of knowledge… or simply a way to protect their national culture of law.”

Norske Katja Jansen Fredriksen mener norske domstole skal gøre brug af sharia. Hun har deltaget i konferencer, der har haft deltagelse af flere danske forskere, heriblandt Lene Kühle og Jakob Skovgaard-Petersen. En religionshistoriker som Tim Jensen baserer i det mindste ikke sin islam-apologi på et ønske om ‘retspluralisme’ – debatten er længere fremme i Norge, vil hun sikkert sige. Her lidt fra en artikel hun skrev til ISIM Review (2007/20) – Sharia in Norwegian Courtrooms? (2 s., pdf).

“In a global world, it is no longer possible to see national law as an isolated unity. Its internal sovereignty is continuously challenged by external factors, like European law, human rights, or religious law that are not bound by national borders. These developments challenge the traditional studies of law that are used to think in terms like “rules of law,” “validity,” and “principles of law,” while discourses like “conflict,” “process,” “function,” and “group” are considered irrelevant. Today, Norwegian courts face the complications of a multicultural society where certain “groups” have their own ideas and norms. Such “groups” can be a nation, an ethnic group, or a subculture.

Norwegian Private International Law allows judges to apply foreign law when a case has a stronger connection to another country, thus opening up possibilities for legal pluralism. Still, Norwegian judges continue to strictly arbitrate according to Norwegian rules of law, without paying heed to the underlying ideas, norms, and values that exist in certain groups from different cultures. This may be due to lack of awareness about the existence of different perceptions of justice. It may also be caused by the lack of knowledge about different law cultures or simply a or simply a way to protect their national culture of law.

Mere.

 • 25/2-09 Religion.dk – Dommere kan sagtens holde tro og arbejde adskilt (Tim Jensen).
 • 28/2-09 Vårt Land – Forsker vil bruke sharia i norske rettssaler.
 • Oploadet Kl. 19:36 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
  
  “Det er løgn, når USA siger, at… 11. september 2001 var terror – de planlagde det selv.”

  Der er ingen aggressive moddemonstranter når venstreradikale loonier fremfører groteske synspunkter i det offentlige rum, og det skal der heller ikke være. Hvis ikke Bo Richardt & Co. har frihed til ytre sig, hvad er den så egentligt værd. Fra dagens Information – ‘Information er ukritisk over for 11. september’.

  “Information svigter, når de ikke opklarer sandheden bag terrorangrebet den 11. september 2001. Det mener et netværk, der i går demonstrerede uden for Information.

  Det er løgn, når USA siger, at terrorangrebet 11. september 2001 var terror – de planlagde det selv. Sådan lyder anklagen fra 9/11-netværket, der kræver, at sandheden om USA’s rolle kommer på bordet. Det burde Information for længst have sørget for, mener netværket, som i går demonstrerede uden for Information. “Information lever ikke op til sin egen målsætning om at være kritisk. De burde have udboret sagen til bunds,” sagde arrangør for demonstrationen og medlem af 9/11-netværket Bo Richardt… Syv mennesker var mødt op til demonstrationen i Store Kongensgade.”

  TV2 & Bush.

  Medvind i pressen uanset hvad (Metroxpress, 16/2-09)
  PR. Da præsident Barack Obama i første omgang fik sin økonomiske hjælpepakke forkastet af den amerikanske kongres, kaldte TV 2 News det konsekvent for et republikansk ‘ benspænd’. Nu hvor pakken er vedtaget, kaldes det for en ‘ stor sejr’ til Oba ma. Omvendt blev det altid betegnet som et ‘nederlag’, når George W. Bush blev nedstemt i Kongressen. TV 2 News lader sine sympatier skinne igennem i stort og småt. (af Johan Drost)

 • 27/2-09 TV2 Online – Obama afblæser Bush’ krig i Irak.
 • Oploadet Kl. 11:07 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
  

  27. februar 2009

  Politiken om “hackerskandale anført af højreorienterede bloggere”

  Hans Jørgen Bonnichsen blev ‘Årets idealist’, og det er egentligt kun interessant fordi de i dag skriver følgende på Politiken.dk.

  “Afstemning på politiken.dk om kåringen af Årets Idealist 2008 ramt af hackerskandale anført af højreorienterede bloggere… Ifølge Anders Emil Møller gik det hurtigt op for teknikere og it-specialister i Politikens Hus, at afstemningen havde vakt usædvanlig stor interesse blandt kredse af højreorienterede personer, der støtter Kurt Westergaard.”

  Det fortælles også, at snyderiet “blev udført af såvel Westergaard-tilhængere som Bonnichsen-supporters”, men lad nu det ligge.

  Ytringsfrihed er i sagens natur en højreorienteret mærkesag, men har man fulgt blogdebatten, så vil man vide at primus motor for Westergaard-fløjen har været Bohemian Rhapsody-William (der stemte Enhedslisten i 2007), og dennes ligeså irriterende ikke-højreorienterede søster Codegirl.

  Mere.

 • 27/2-09 Bohemian Rhapsody – ‘Hackerskandalen’ blev ikke anført af højreorienterede bloggere.
 • “Den allerførste opfordring til at disable sine cookies og kaste en stormflod af stemmer kom på min blog. Det var her diskussionen om at disable sine cookies og påvirke afstemningsresultatet startede. Jeg er desuden den blogger der har gjort mest for at mobilisere Westergard-stemmerne… Jeg er erklæret venstre-orienteret… har aldrig stemt på andre sider af Folketingssalen end den venstre.”

 • 27/2-09 Codegirl – DET VAR MIG!
 • “Jeg har haft en god diskussion med Kim Elmose, som havde sidste dag på Politiken i dag. Det er ærgerligt, for selvom han i første omgang beskyldte mig for at være højreorienteret, så var han parat til at høre min argumenter… Ligemeget om folk siger nogle mindre pæne ting om mig (”højreorienteret” er jeg faktisk lidt fornærmet over), så synes jeg det har været en stor success fordi det har skabt debat.”

  Opdate 3/3-09. Politiken har erstattet “højreorienterede bloggere” i under-overskriften med “politiske bloggere”. Der burde vel stå ‘venstreorienterede bloggere’, men artiklen har bevaret ordlyden i brødteksten om “kredse af højreorienterede personer, der støtter Kurt Westergaard”, og så ville det hele blive endnu sværere at gennemskue – for alle andre end bloggere.

  Oploadet Kl. 23:20 af Kim Møller — Direkte link94 kommentarer
  
  Piger på dansk folkeskole skal have tørklæde på, og “føle, hvordan det er at være muslim.”

  Moskeen på Dortheavej tilhører Det Islamiske Trossamfund, og hermed personkredse som fornægter vestlige værdier – signalværdien er uspiselig. Fra BT – Elev skal bære tørklæde.

  “I morgen skal en tredje-klasse fra Vadgård Skole i Gladsaxe på besøg i Københavns store moské på Dortheavej, men ni-årige Amanda Thorup må blive hjemme, fordi hun ikke vil have tørklæde på…

  – Jeg gjorde opmærksom på, at Amanda ikke ville have tørklæde på, fordi vi tager stærk afstand fra undertrykkelse herhjemme, siger Maia Thorup, der kort efter fik besked på, at hvis moderen fastholdt beslutningen om nul tørklæde, måtte Amanda blive på skolen, mens kammeraterne var på besøg…

  Men går der nogen skår af Amanda, hvis det er tradition det sted børnene skal besøge?

  – Nej, det gør der nok ikke, men det kan ikke passe, at man kan udelukke en ni-årig pige fra undervisningen af den grund. Vi må respektere hinanden. Muslimer bliver jo heller ikke tvunget til at spise svinekød på hospitalet eller andre steder i det offentlige, siger klasselærer Maia Thorup.

  B.T. er i besiddelse af den korrespondance, hvor Amandas lærerinde udelukker Amanda fra besøget på Dortheavejs moske.

  Da Maia Thorup har skrevet til læreren, at besøget bliver uden tørklæde for datterens vedkommende, svarer Semail Wanscher:

  – Jeg kan så fortælle dig, at de muslimske kvinder i hovedtal ikke føler sig undertrykt, det er noget vi vesterlændinge tror de er, skriver altså Amandas klasselærerinde Semail Wanscher. Til B.T. siger klasselærerinden, at de ikke vil udelukke elever fra undervisningen:

  – Hvis jeg havde haft en dialog med Amandas mor, er jeg sikker på, at situationen havde været anderledes. Men nu har alle pædagoger og lærere på tredje klassetrin besluttet, at alle pigerne skal have tørklæde på som et led i at lære og føle, hvordan det er at være muslim.”

  Oploadet Kl. 22:29 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Fynske odenseanere fra Irak

  I sidste uge beskrev Fyens Stiftstidende, gruppevoldtægten som væren “fynsk”. I dag er samme begået af “odenseanere”. JyskeVestkysten er mere præcis – Grædende mor vidnede for sin datter i voldtægtssag.

  “Stemmen knækkede flere gange, da en mor til en 14-årig pige fortalte om, hvordan hendes datter sent fredag aften den 18. juli sidste år blev voldtaget flere gange, da hun var gæst på Vorbasse Marked.

  Moderen afgav tirsdag formiddag forklaring ved retten i Kolding, hvor fire unge irakiske mænd i alderen 17 til 22 år er tiltalt for gruppevoldtægt.

  De står tiltalt for at have tvunget den mindreårige pige til samleje plus en del mere…

  Den grådkvalte mor oplyste i retten, at hendes datter aldrig har haft en kæreste.

  Hun var af sted til fest i Vorbasse i sine andendagsbukser fra konfirmationen få måneder tidligere.

  Bukserne var revet itu i forbindelse med voldtægten.”

  Pigen blev ifølge Ekstra Bladet “voldtaget oralt, vaginalt og analt af de fire mænd”. Udvisningen blev gjort betinget, hvad må glæde sociolog Michael Hviid Jacobsen, der i dagens 24 timer mener der snakkes for meget om udvisning, og for lidt om “bagvedliggende strukturer”. Mere forskning, sagde forskeren, og tænkte på det nye hus – i sikker afstand af multikulturen.

  Oploadet Kl. 22:02 af Kim Møller — Direkte link46 kommentarer
  
  Staale Solbakken om integration: “Vi har en kæmpe udfordring i at forstå deres kulturer.”

  Fra gårsdagens Ekstra Bladet – Staale: Pia K. lever af folks frygt.

  “Der er en masse ting, han er for, sådan rent politisk. Bedre vilkår for svage grupper, lige adgang til uddannelsesvæsnet og en større og bedre skandinavisk indsats for at integrere de nye danskere, svenskere og nordmænd.

  Skal Ståle Solbakken sige, hvad han er imod, lyner øjnene, mens han med hovedrysten udtaler partinavnet. Dansk Folkeparti. Og alt, hvad partiet står for.

  – I Norge er der Fremskridtspartiet, i Danmark Dansk Folkeparti. Begge partier er helt far out…

  – Hvorfor tror du, at disse partier har så mange vælgere?

  – Det er, fordi vi er bange for ting, vi ikke kender godt nok, men som vi sandsynligvis kunne drage rigtig god nytte af, hvis vi ville udvikle os selv som mennesker…

  – Vi har en kæmpe udfordring i at forstå deres kulturer. Det skal vi have arbejdet med.

  – Se på problemerne med integration i Norge, i Sverige og i Danmark. Klarer vi integrationen bedre, end vi gør nu, bliver landene bedre steder at leve i. Det er ligesom et fodboldhold. Skal det integrere nye spillere, bliver det også et bedre hold, hvis de nye bliver hurtigt og ordentligt integreret.

  – På den måde vil vores lande blive bedre at leve i. Og smukkere tilmed.

  
  ‘Kendt skuespiller hylder Hitler på engelsk badehotel’

  Så fik BT endelig sin dom. Det ville dog klæde Arne Ullum, Jacob Heinel Jensen og Peter Brückman, at tage dommen til efterretning. Sidstnævntes bortforklaring er absurd, her citeret fra DR Online – Messerschmidt vandt over B.T.

  “Arne Ullum bider mærke i, at byretten rent faktisk finder det godtgjort, at Morten Messerschmidt i sin brandert heilede. Det samme gør B.T.’s nuværende chefredaktør, Peter Brückman, der tilføjer:

  – Vi vil nu tage stilling til, om det principielle i at kunne viderebringe korrekte oplysninger er vægtig nok til, at den skal ankes.”

  Faktuelt er der interessant nyt.

  “Selvom dommeren fandt det godtgjort, at Morten Messerschmidt rent faktisk havde heilet, bider retten mærke i, at han samtidig illustrerede overskæg med to fingre.

  Derfor var hans heilen ikke en hyldest, men ment i sjov eller som en hån mod Hitler, mener retten…”

  “korrekte oplysninger” jvf. Brückman: Kendt skuespiller hylder Hitler på engelsk badehotel

  
  Vicepolitikommissær Amir: “… jeg har aldrig mødt racisme i politiet.”

  Urban har bragt adskillige luftige artikler om ‘politi-racisme’ de senere uger, men i onsdagens udgave, var der lidt modvægt – ’Politiet er ikke racistisk!’ (ikke online).

  “Vicepolitikommissær Amir har pakistansk baggrund og var en af de første nydanskere i politiet. Han er træt af folks fordomme om, at politibetjente er racistiske.

  »Jeg bliver frustreret, når aviserne skriver, at politiet er racistisk. Hvis nogen skulle vide det, er det mig, og jeg har aldrig mødt racisme i politiet.«

  Så kontant lyder meldingen fra 36-årige AMIR, der af hensyn til familien ikke vil have sit efternavn i avisen…

  »Venner og folk på gaden spørger mig: ’Behandler de dig godt derinde?’ Den seneste tids debat har givet dem en forkert opfattelse af, at betjente er racister…,« siger Amir.

  Det er ganske almindeligt, at betjente bliver kaldt racist, forklarer Amir. »Også mig! Og nogle af de unge rødder på Nørrebro har kaldt mig kokosnød og bounty-perker, fordi de mener, jeg er mørk udenpå og hvid indeni,« ler han… »Det er så let at kalde andre racist…«

  Amir er selv født og opvokset på Nørrebro, så han ved, hvad han taler om. Den meget omtalte ‘perlesag’ har også fået den almindelige dansker til at tale om racisme i ordensmagten. Amir var til stede til demonstrationen, hvor en betjent blev beskyldt for at kalde en ung palæstinenser ‘perker’.

  »Den sag har udviklet sig tragikomisk. Jeg ved, at kollegaen aldrig kunne finde på at sige ‘perker’. Og det ville også være rimelig dumt af ham, når jeg er hans chef og står lige ved siden af,« siger Amir.

  Udtrykket ‘perle’ har ikke noget at gøre med racisme, mener han. »Det er ganske almindelig politi-slang, som især lidt ældre betjente bruger.«…

  Jeg kan kun gentage, at jeg aldrig har oplevet, at kolleger har set skævt til mig, fordi jeg er muslim og har en anden hudfarve. Aldrig. Tværtimod har min baggrund altid været en force.«”

  Oploadet Kl. 16:50 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Fire terrorbomber, men stadig ‘aktivisme’

  Sveriges stædige kamp mod enhver form for højreorienterethed, har givet den yderste venstrefløj vind i sejlene. For et par uger siden blev Sverigedemokraten Erik Almquist angrebet med kniv, tidligere på ugen blev fire supermarkeder terrorbombet, og i denne weekend må Davis Cup-kampen mellem Sverige og Israel spilles uden tilskuere – bevogtet af 1.000 betjente. De vil selvfølgelig helst undgå venstreradikal hærgen (som ved det sociale topmøde september sidste år), eller islamistisk opstand (Moske-rydningen for et par måneder siden) – eller værst – en rød/grøn alliance.

  Højreekstremister skriver læserbreve. Venstreaktivister detonerer bomber i varehuse.

  “Ifølge nyhedsbureauet AP har politiet ingen særlig mistanke, men undersøger, om en anti-USA gruppe kan have gjort det.” (DR Online, 26/2-09: Svenske supermarkeder i brand)

  “Flere af de butikker, der i går blev udsat for brandattentater i Södertälje syd for Stockholm, modtog trussels¬breve fra venstreaktivisterne Global Intifada for to uger siden. Her blev de advaret om, at angreb var undervejs.” (TV2 Online, 27/2-09: Svenske butikker fik trusselsbreve)

  Apropos.

 • 12/2-09 SD Ungdom – Erik Almqvist utsatt för mordförsök av vänsterextrema knivmän.
 • 27/2-09 Gringo (Skånska Dagbladet) – Första plats: Pia Kjaersgaard.
 • 27/2-09 The Local – Huge police presence for Israel tennis match.
 • Oploadet Kl. 16:34 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
  
  P1 om Dannebrog: “lidt ulækkert og nationalistisk… jeg tror det er Dansk Folkepartis skyld”

  Seneste udgave af Klubværelset havde Dannebrog og “kærlighed til fædrelandet” som emne, og faste P1-lyttere vil allerede her vide, at bolden hermed er lagt til rette for utilslørede angreb på den velfungerende nationalstat. Sociolog Peter Gundelach indledte, og lod så et par studerende formulere det politiske.

  Herefter to meget afslørende interviews. En dansk Afghanistan-soldat fortæller, at politikerne burde bakke mere op om de udsendte soldater, og ikke tale om at trække tropperne ud hver gang en soldat dør i tjeneste. Journalisten følte sig tydeligvis personligt ramt, og leverede udsendelsens eneste eksempel på kritisk journalisk.

  Det afsluttende interview var med en dansk-afghansk pige, som havde stiftet en forening for ‘nydanske’ piger med det erklærede formål at gøre en positiv forskel. Hun fortalte blandt andet, at foreningen ikke skulle gøre pigerne “dansk”, og pointerede lidt efter, at de skam godt kunne beholde deres “nationalitet”. Hendes forkætrede nye danskhed, var således alt andet. Journalisten opdagede ikke paradokset, og spurgte hvorfor rammen var Danmark og ikke “Europa eller Skandinavien”. Pigen har boet i Århus siden hun var tre.

  (fra den officielle programomtale)

 • 17/2-09 Klubværelset, P1 – Danne bro og Dannebrog (af Ole Fugl, Rosa Huss, Ruth Storm).
 • Peter Gundelach, sociolog: I modsætning til hvad man skulle tro, så viser det sig faktisk, gennem alle disse undersøgelser vi har lavet, at de unge faktisk er mere stolte over at være dansker end de ældre generationer. Og hvad der er værre endnu, havde jeg nær sagt – de bliver mere og mere stolte med tiden over at være danskere. Så det er overraskende ik’ – det er ikke som man på en måde skulle tro, at globaliseringen slår stærkest igennem blandt de unge, og formentligt være mere tøvende overfor det danske. Men det er alligevel det modsatte vi finder, og vores forklaring på det, det er at de unge de rejser meget mere end de ældre generationer, og jo mere man kommer ud i verden, jo mere færdrelandskærlig bliver man – jo gladere bliver man måske for at være dansker.

  Rosa Huss, P1: Men Dannebrog udtrykker ikke længe uskyldig kærlighed til landet. Flaget er blevet politisk.

  Peter Grundelach: Ja, indenfor den sidste halve snes år, hvor diskussion omkring indvandrere er blusset op, der er flaget et stærkere politisk symbol i bestemte kredse af befolkningen. Der er nogen grupper, i hvert fald, i det danske samfund, som har brugt flaget til at markere, det at der er noget der er ægte dansk, i modsætning til det der ikke er dansk. Sådan at flaget bliver symbol på en grænsedragning, mellem det man kunne kalde de etniske danskere og indvandrerne. Og på den måde så bliver flaget også en slags markør af en politisk konflikt mellem os og dem, og dem der bruger flaget på den måde, de bruger det jo på en helt anden måde end vi har gjort det tidligere. Tidligere var det danske flag et rent fællesskabsfænomen, men når det bliver politiseret som det gør i nogne sammenhænge i dag, så betyder det også, at man ligesom skal tage stilling til for eller imod flaget. At flaget bliver udtryk for en politisk konflikt.

  Lars-Emil Nybo Nissen: Jeg hedder Lars-Emil Nybo Nissen, og jeg er 21 år gammel. Altså når jeg ser det, så er jeg begyndt at tænke Dansk Folkeparti, hver eneste gang jeg ser det, hver eneste gang jeg ser det i nogen som helst kontekst og sådan noget, så tænker jeg, at det er lidt ulækkert og nationalistisk, og sådan selvoptaget – jeg tror det er Dansk Folkepartis skyld. Det danske flag kommer til at symbolisere noget fremmedfjendsk og noget nationalistisk, højrenationalistisk, for mig.

  Catrine Rodalgaard: Jeg hedder Catrine Rodalgaard – jeg er 26 år. Egentligt for mig der er det ikke så meget det nationalistiske i Dannebrog, som jeg ser, når jeg ser det flag… Derfor gør det mig næsten ked af det, at man kan få lov til at bruge det i politik.

  Peter Gundelach: Altså, jeg håber ikke den uskyldige brug af flaget er truet… Min fornemmelse er, blandt folk jeg kender, eller folk jeg taler med, at der er en del mennesker, der efterhånden siger, at de ikke vil finde sig i, at det her skal være politiseret. De vil meget hellere have, at vi har det der uskyldige almene bredt favnende brug af flaget, sådan at flaget ikke bliver et symbol på en konflikt, men derimod bare et samlende symbol.

  […]

  Kim Thygesen, soldat: … men det er ligeså meget medierne og politikernes skyld. Politikerne har jo lige så snart, at der desværre har været tab, så har de været utrolige hurtige til at melde ud – ‘nej, nej, det er også for galt at vi er i det land, der burde vi slet ikke være’… Så er det der en’s faglige stolthed kommer på tværs. Nu har sendt os afsted, så skal i ikke bare sende os hjem igen fordi det er lidt hårdt. Og der må man også se på hvad det er for et signal det sender udadtil, fordi hvis du siger til unge, at ‘Jamen, hvis det er lidt hårdt på arbejde, så må du stoppe med at arbejde sådan’ – eller hvis det er lidt hårdt når du studerer, så må du finde noget andet at lave.

  Ruth Storm, P1: – Jov, men man må sige, at udsendelse til Afghanistan jo ikke er et almindeligt studie eller et almindeligt job i Danmark, vel. Det er jo en ekstrem situation.

  […]

  Ruth Storm: Hvis man oprindeligt er fra Afghanistan, men er opvokset i Århus, har man så noget forhold til ‘der er et yndigt land’. Rosa Faizzad er 23 år, og stifter af foreningen Funk eller FUNK!, Foreningen for Unge Nydanske Kvinder. En forening, hvis formål er at samle nydanske kvinder på tværs af nationale og religiøse skel, at vise sig som en resurse for det danske samfund…

  Ole Fugl, P1: Kan man sige, at det på en måde, er en måde at skabe en ny dansk identitet på for udenlandske piger?

  Rosa Faizzad: Jamen, helt klart…

  [… 85 sekunder senere … ]

  Rosa Faizzad: Vi kan gå hen og fortælle de her piger, at husk – der er ikke nogen der har sagt, at vi tager din identitet fra dig, at du nu skal være dansk. Du kan sagtens beholde din nationalitet, din tro, men samtidig få et rigtigt godt liv her i Danmark…

  Ole Fugl: Rammen for Funk er jo det danske samfund. Hvorfor er det ikke Europa eller Skandinavien?

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper