31. maj 2009

Sverige, 31. maj 2009

Sidste post fra Sverige. Dannebrog blev vel modtaget af de meget svenske naboer.

Lørdagen blev rigtig varm, og flere bloggere gik i vandet (nøgenhed forekom). Senere blev der spist gris, og diskuteret lødig islamofobisk litteratur.

Fuglenørderiet nåede klimaks med en overflyvende Sortspætte lørdag eftermiddag. De senere par dage har foruden Rød glente givet Broget og Lille Fluesnapper. Efter fem ture til samme lokation lykkedes det endelig at fotografere Halemejsen.

Svenskerne virkede generelt sympatiske.

Oploadet Kl. 00:37 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer
Arkiveret under:


28. maj 2009

Sverige, 28. maj 2008

Vejret er ikke godt som humøret, men det har alligevel været et par gode dage i naturen.

-og indendørs.

Fra terrassen. Et sulten rådyr.

En grønspætte på naboens ejendom.

Spredte fotos fra onsdagens ekskursion. Fra en kirkegård.

Fra et fuglereservat. Så et par traner fra langdistance, og spottede det (der må være) en Tinksmed.

Perfekt lokalitet til sommerfugle.

Fuglene er overalt. Her et par Canadagæs.

Da jeg lidt senere forsøgte at fotografere en Rødstjert fløj en Halemejse forbi. Den vil blive jagtet de kommende dage.

Oploadet Kl. 00:35 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer
Arkiveret under:


25. maj 2009

Sverige, 25. maj 2009

De første par dage i Sverige. Vi havde ikke kørt længe før jeg så første elg. Kun en kalv blev der sagt, men stor var den.

Den første nat blev tilbragt i anneks. Langt fra alfarvej, tæt på naturen.

Første ornitologiske fund – en Munk.

Fremme ved destinationen blev den lødige ‘islamofobiske’ litteratur blotlagt.

Solnedgang ved den nærliggende sø. Jeg bed mærke i guldsmedejagtende Hvid Vipstjert samt en territoriehævdende Hvidand.

Gråkrage i trætop.

Kanaludbuddet på tv’et var lidt for svensk. SVT24 sendte et afsnit af Rejseholdet, og plottet var lige efter bogen: Nazist med 32 skarpladte maskinpistoler forsøgte at omstyrte demokratiet. Eneste citat jeg husker: “Hver race sin egen kultur”.

Oploadet Kl. 22:34 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer
Arkiveret under:


24. maj 2009

Grisefest i det skånske – sporadisk blogning den kommende uge

Den kommende uge tilbringes med andre bloggere i Skåne, og hvis jeg får tid til at opdatere, så bliver det formentligt blot feriebilleder. Der er dømt hygge med kaffe, snaps, grillpølser og øl, og for mit vedkommende vel også lidt ‘birding’.

For koncentreret tidsspilde, se evt. Debat om Zølck, Shansen og Urius Oregon-siderne.

Oploadet Kl. 11:57 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer
Arkiveret under:


23. maj 2009

“Chanting “God is great!” and waving leather-bound copies of Islam’s holy book…”

Det fortsætter og fortsætter, denne gang i Grækenland. Fra Yahoo News – Muslims protest alleged defacement of Quran.

“Authorities fired tear gas and stun grenades at hundreds of Muslims in central Athens on Friday as they protested a Greek policeman’s alleged defacement of a Quran owned by an Iraqi immigrant.

The clashes occurred outside Parliament as the demonstrators threw rocks and plastic bottles at police, and smashed windows of a luxury hotel in central Syntagma Square. A police helicopter hovered overhead.

Chanting “God is great!” and waving leather-bound copies of Islam’s holy book, about 1,000 Muslim immigrants had begun the demonstration with a march to Parliament to express their outrage. The clashes occurred after the protest had dwindled to about 300.

“We want the officer or officers involved to be prosecuted, and the government to issue an apology,” protester Manala Mohammed, a Syrian national, told The Associated Press…

In a less violent demonstration on Thursday, police fired tear gas to dispel a few stone-throwing protesters. Later Thursday, police arrested an Afghan man on suspicion of trying to firebomb an Athens police station in an attack that left him severely burned.”

Oploadet Kl. 23:45 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:


22. maj 2009

P1-lyrik: Europa har behov for indvandring fra “Marokko hele vejen rundt til og med Tyrkiet”

Hans Martens fra European Policy Centre var gæst i Orientering sidste fredag. Han må være det man kunne kalde kultur-revolutionær.

 • 15/5-09 Orientering, P1 – Europæisk velfærd har brug for Tyrkiet og Nordafrika (12 min).
 • Sigrid Wilbeck, P1: Nu nævner du jo også det her med, den europæiske økonomis fremtid, og den store voksende, aldrende befolkning, og de alt for små ungdomsårgange. Hvordan skal vi egentligt forholde os til det, fordi det er vel grundlæggende set et af de aller-allerstørste problemer, og en af de største problemstillinger som kan sikre at vi har velfærd.

  Hans Martens, European Policy Centre: Jamen, det er det, fordi jeg mener den europæiske velfærd i allerhøjeste grad er truet, netop af det, og så af en anden ting… masser af europæiske lande er meget meget konservative… de er ikke særligt forandringsvillige. Og vi ved jo altså godt, at den globale konkurrence… Du kan ikke gøre noget at sætte fødselstallet op i en fart, og du kan heller ikke lave tvungen aflivning af folk når de bliver 70, det ville jeg i hvert fald være imod. Men det man så kan gøre, det er tre ting, efter min mening… [pensionsreformer, øge produktiviteten]… og det tredie det er, at man ikke kan komme udenom, selvom mange ikke bryder sig om at høre det, så er der altså ingen vej uden om – at vi også må have folk ind udefra – med andre ord, immigration. Og derfor skal vi lære at blive bedre til at integrere.

  Sigrid Wilbeck: Og det sidste du siger her, omkring immigration, hvad vil det konkret betyde? Hvor er det EU skal sætte ind på det her område.

  Hans Martens: Ja, det må være en fælles indsats. De lande hvor der bliver en stor og voksende ung befolkning nu, det er landene fra Marokko hele vejen rundt til og med Tyrkiet. Jeg ved jo godt der ikke er den store lyst til at kaste sig i armene på Tunesien og Libyen og så videre, men jeg synes rent faktisk, at man skulle starte noget lignende en stor Marshallplan nu, fordi det, det gælder om, er at få stabiliseret de lande, det gælder om – efter min mening, at få dem demokratiseret, og det gør man bedst ved at få uddannet en solid mellemklasse i de lande, men altså – for det første synes jeg man skal være meget meget forsigtigt med den der negative holdning til Tyrkiet. De har en stor voksende ung befolkning, lad nu være med at sparke dem ud til hjørnesparken – det vil sige, over til Irak og Iran, altså hvorfor gøre dem til fjender. Det samme gælder med resten af landene omkring Middelhavet – de er vores naboer, vi kan ikke være tjent med at de lande ikke udvikler sig og moderniserer sig. Også fordi de har det, vi gerne vil have. De har gas, de har råmaterialer, de har altså en befolkning som ikke kan skaffe sig jobs hjemme, og derfor risikerer at radikalisere sig mere og mere, og blive en trussel mod os. Så lad os da derfor begynde at arbejde med dem, istedet for at give dem fingeren.

  Sigrid Wilbeck: – det kommer også os økonomisk til nytte.

  Hans Martens: Ja, men om ikke andet, så vil jeg anbefale at man tænker lidt over det jeg har sagt her, istedet for bare at afvise det blankt, ud fra en egeninteresse. Det er måske ikke så pænt at sige, eller politisk korrekt, men der er en stor egeninteresse i at gøre det. Tallene viser, og vi kan ikke bare sætte fødselstallet op. De velfærdsstater vi har nu, de kan simpelthen ikke bevares med den befolkningsudvikling der er nu.

  Sigrid Wilbeck: Hvad nu hvis Europa vælger ikke at gå hårdt ind i det område, for at få fat i den arbejdskraft?

  Hans Martens: Men altså, det jeg vil sige først om det der, det er at hvis ikke man laver strukturreformer i Europa, og hvis ikke man ser alvorligt på det her befolkningsproblem, så sker der bare det, at europa simpelthen langsomt skrider ned af bakke. Men samtidig mener, at hvis man ikke gider interessere sig for det der er syd for Middelhavet, så ved jeg der er andre der gør det. Kineserne er meget aktive i det område, og de skal nok være der, og tage hvad der er værd at tage, om jeg så må sige. Og jeg tror ikke på, at de samtidig vil prøve på at levere mere stabile samfund, og det vil sige, at det faktisk er en tabersituation hvis ikke vi gør noget. Punkt et, så er Kina der, og de er meget interesserede i de råmaterialer der er. For det andet, så risikerer vi altså at de synker mere og mere tilbage, i en eller anden form for middelalderlig samfund, der, hvad nogen formentligt vil sige, kunne føre til terroristreder på vores sydflanke. Og for det tredie, så får vi invasionen alligevel. Så får vi bare dem der er bedst til at sejle og svømme.

  Oploadet Kl. 14:46 af Kim Møller — Direkte link57 kommentarer
  
  ‘Den første europæiske generation, der ikke så islam som en trussel, bliver også den sidste.’

  Klaus Wivel anmelder Christopher Caldwells seneste bog til Weekendavisen – Et øjebliks uopmærksomhed (ikke online).

  “Vesteuropa blev et multietnisk samfund i et øjebliks uopmærksomhed, skriver Christopher Caldwell i sin nye bog om de sidste 50 års dystre europæiske erfaringer med indvandring. Som efter en vild sommernat har nogle få års tankeløs europæisk politik ændret kontinentet for stedse. Han kalder det en revolution, der vil få store følger. De europæiske lande har aldrig været indvandringslande og var det ikke indtil for en generation siden. Og nu står de med især en stærk kultur i deres lande, som tilsyneladende ikke har i sinde at lade sig europæisere. Gæt selv hvilken.

  For mange læsere vil Caldwells kølige betragtninger udgøre en hård, apokalyptisk omgang, men USA har flere hundrede års erfaringer med de eruptioner i den indfødte befolkning, som indvandring forårsager, og amerikanerne ved, at kulturer forgår. De erobrede selv deres land fra en gammel kultur. Så der er grund til at lytte til den konservative skribent. Caldwell…. har gennemrejst kontinentet for at skrive denne bog. Han skriver, at den første europæiske generation, der ikke så islam som en trussel, også skal blive den sidste…

  Han ser på Europa som et hele, og det er identisk, hvad der sker i alle landene, ligegyldigt hvilken politik der er ført, ligegyldigt om det er tidligere kolonilande. Her er den samme modstand fra én bestemt og hastigt voksende religiøs gruppe mod at lade sig integrere, den samme politiske forvildelse over, hvad man skal stille op, og den samme akademiske dobbeltsnak om, hvordan man skal diskutere det her problem. Og om man overhovedet må.

  Konsekvensen af vores demografiske anoreksi er flere muslimer og færre ikke-muslimer – i nogle europæiske storbyer vil indvandrere være i flertal om ganske få år… Der er 20 millioner muslimer i Europa i dag… US National Intelligence Council forventer, at antallet af muslimer vil være fordoblet i Europa i 2025. Stigningen ville selvfølgelig være ligegyldig, hvis blot den muslimske befolkning lod sig betage af det, som Caldwell syrligt omtaler som europæernes seksuelle løsagtighed, piercede navler og imponerende skilsmisserater, men betagelsen ser vi ikke noget sted i Europa.

  I konkurrence mellem islam, der håndhæver respekt, dydighed og et sammenfattende verdensbillede, har en depraveret nedgangskultur som den europæiske naturligvis ikke den store appel… Der sker tilsyneladende det omvendte af assimilation – en bevidst adskillelse. En stor del af de nye indvandrere har bosat sig i Europa for at få et bedre liv, men ikke et europæisk liv.

  Og for nænsomt at afhjælpe overdragelsen af Europa har europæerne selv ansporet de nye tilflyttere til at adskille sig. Samtidig med at politikere og akademikere i samtlige vesteuropæiske lande har nedgjort de europæiske landes nationalisme som udtryk for racisme, chauvinisme og militarisme, har de opmuntret indvandrerne i at dyrke deres egen nationalisme. Den slags har måske været udtryk for en slags civiliseret høflighed, men for indvandrerne kan det kun tolkes som europæisk selvforagt…

  Nu er regningen kommet. Generationen, der er født efter 1960, skal betale for deres forældres ædle principper, skriver Caldwell. Det krævede 50 års masseindvandring, før Europa igen blev bange for sine minoriteter…

  Europæerne har gennem årene lagt øre til den ene elendige undskyldning efter den anden for, hvorfor vi skulle åbne grænserne – alle undskyldninger er ankommet forklædt som storslåede behov, skriver Caldwell. Stort set hele det politiske spektrum, fra socialister til kapitalister, har i den store folkelige opdragelses navn sunget i kor… Da europæerne ikke købte industri-direktørernes undskyldninger, overtog socialdemokraterne bortforklaringernes mikrofon: Det handler om velfærdstatens overlevelse, forklarede de… Vi må importere indvandrere især fra de muslimske lande mod syd og glemme, at de historisk set har været Europas fjender. For en minimal økonomisk velfærdsgevinst i et meget lille tidsrum genindførte Europa de trusler, det havde taget århundreders tålmodighed og vold at komme over, skriver Caldwell.

  »Ingen med indsigt vil hævde, at indvandring redder velfærdsstaten,« fortsætter Caldwell… Da de økonomiske argumenter ikke slog til, tog de moralske over. Vi har pligt til at tage os af de forfulgte og fattige, lød det nu… Det var den europæiske nationalist, der var den store trussel mod Europa, formanede moralisterne. Læren fra Anden Verdenskrig var, at han skulle holdes nede og hans meninger kriminaliseres…

  Nationalisme er intet skældsord i USA. Men i Europa anser man det for at være upassende at kaste værdier efter de nye indvandrere, som man ikke engang selv tror på længere, skriver Caldwell… Sandt er det også, at vi pludselig må opleve, at vores frihedsrettigheder er kommet under pres. Det kender amerikanerne alt til. I USA er der mere og mere, der ikke må siges, hvis man ønsker at bevare sin stilling. Også det skyldes multikulturalismen… Det er også noget nyt, at europæere lader nogle mennesker udspy de mest horrible ting, blot fordi de dækker sig bag en trosretning. Og at europæiske intellektuelle ligefrem kalder det »tolerance« at vise eftergivenhed. Caldwell har ret, når han ser frygten i øjnene på dem, der smykker deres principløshed med ophøjede begreber.

  

  21. maj 2009

  Demonstration mod særlove: “De skal rejse hjem…”

  22-Nyhederne på TV2 bragte i aftes et indslag om farcen med de afviste irakiske asylansøgere. Hele 25 pct. af danskerne mener ifølge en Megafon-måling for TV2, at afviste asylansøgere skal have lov til at blive i Danmark. Der var dog også opløftende nyt – et sytten skunders indslag om en moddemonstration.

  Michael Stuhr, TV2: Men blot 50 meter fra demonstrationen er holdningen en helt anden.

  AnniD Meinicke, sygehjælper: De skal rejse hjem, for det er blevet bestemt for længe siden, og man kan jo ikke bare hele tiden tage selv her i Danmark – det er jo snart et stort tagselv-bord, og det kan ikke være rigtigt.

  Christina Lykkegaard, chefkonsulent: Jeg mener vi må holde os til de love der er vedtaget her i landet.

  Oploadet Kl. 16:26 af Kim Møller — Direkte link78 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Omfattende undersøgelse: Betjent sagde ‘perle’

  Så kom perle-sagen endelig til sin afslutning. For fire måneder citerede Politiken lydmand Eddy Bøgh Brixen for følgende vurdering, der også blev en del af DR’s nyhedsudsendelser.

  “Der er meget lidt tvivl. Jeg kan med ret høj sikkerhed fastslå, at der bliver sagt ‘perk’“.

  Igår kom så resultatet af Statsadvokatens undersøgelse. Fra Jyllandsposten – Sådan afgjorde politiet perle-sagen.

  “Efter omfattende undersøgelser har statsadvokat Lise-Lotte Nilas nu fastslået, at ordene fra betjenten lød:

  ”Kan du fatte det, perle? Kan du fatte det?”

  […]

  Ifølge Lise-Lotte Nilas, der er statsadvokat for København og Bornholm, er undersøgelserne foretaget sådan her:

  En lydfil optaget af Kaos TV blev af statsadvokaten fremsendt til akustikfirmaet DELTA.

  Lytteforsøg blev foretaget med seks trænede normalthørende lyttere, som er udvalgt og trænet til at bedømme lyde og beskrive dem samt at vurdere dem i forhold til veldefinerede skalaer. Testen blev gennemført under akustisk kontrollerede forhold, og alle personer blev testet for deres evne til at forstå tale i støj.

  Lytteforsøgene blev udført i lytterum, hvor kun én forsøgsperson var til stede ad gangen.

  Grundet sagens omfattende medieomtale og deraf mulige påvirkning af forsøgspersonernes forudindtagede holdning til udtalelserne, blev de ikke orienteret om, hvad de skulle lytte til. I instruktionen fik de forklaret, at deres opgave var at lytte til lydsekvensen i fem forskellige støjreduktionsversioner og skrive ned helt ordret, hvad de hørte manden sige. Forsøgspersonerne blev opfordret til at lytte til de forskellige versioner mange gange og sikre sig, at de skrev udtalelsen helt ordret ned.”

  Vi må have en uvildig undersøgelse. Usikkerheden er ikke til at leve med.

  “Trods en efterforskning, der har trukket ud i næsten fire år, så ender en sag om racisme med et stort rundt nul.” (Frevert-sagen; Berl. 14/5-09)

  Oploadet Kl. 15:38 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer
  
  Odense-DF’er beskudt og slået ned – ikke et ord om racisme eller hatecrime

  Karsten Trøjborg er nummer 7 på Dansk Folkepartis liste til det kommende byrådsvalg i Odense. Fra Fyens Stiftstidende – Skudt af ukendt, tævet af somaliere.

  Hullet i benet bløder stadig, efter han blev beskudt på åben gade den 1. maj. Og nu er venstre hånd og arm så også i gips, og overlæben er såret, fordi han blev slået ned torsdag aften…

  Han var på hjem fra sit kolonihavehus og kom cyklende på Ejbygade torsdag aften i sidste uge, da en mørk bil kørte op ved siden af ham, vinduet blev rullet ned, og en råbte “så kan du lære det”… Pludselig steg fire somaliske mænd ud af bilen, to kom hen mod ham, en gav ham en knytnæve i ansigtet, og så slog Karsten Trøjborg igen. I selvforsvar. Og brækkede en knogle i tommeltotten…

  Og han kan ikke komme i tanke om nogen, der skulle være sure på ham. Som han er uvenner med… Carsten Arentoft, der er vicepolitikommissær ved Fyns Politi, vil ikke udelukke, at de to episoder hænger sammen.”

  Oploadet Kl. 11:15 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer
  Arkiveret under:
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper