31. oktober 2009

Trykkefrihedsselskabet fylder 5 år

Dansk Pens afvisning af Lars Hedegaard var en af de historier jeg fulgte til dørs i Uriaspostens spæde barndom. I bestyrelsen for Dansk Pen, var dengang Pernille Bramming, som sammen med et par medforfattere helt tilbage i 1990 formulerede nogle af de samme tanker, som ifølge dem gjorde Lars Hedegaard skyldig i ‘hate-speech’. Her tre citater fra Bastardkultur.

“At tale om individuel frihed og om ‘at realisere sig selv’ er absurd i forhold til dette miljø, hvor individet først og sidst er en del af en familie og henter hele sin værdighed og selvfølelse i kraft af denne status.” (s. 65)

“Man passer sit – og holder ofte den fremmede danske kultur to skridt fra livet. Sådan har muslimer og folk fra Mellemøsten i det hele taget gjort i århundreder.” (s. 75)

“Revolutionsgardisternes besættelse af den amerikanske ambassade, den krigeriske retorik, de tusindvis af iranere, der gik i krig og i døden for martyriet og Allahs sag, Irans påståede hovedrolle i den internationale terrorisme, de skånselsløse udrensninger af ikke-islamiske elementer og politiske modstandere… Er det en religiøs massepsykose á la nazismen og Jonestown, vi her er vidne til, eller blot en begyndende islamisk oprustning før det endelige korstog mod Vesten – med de mange muslimske gæstearbejdere som spydspids – sætter ind? (s. 97f)

Dansk Pen har med sine røde dogmer, spillet fallit i forhold til problemet islam, og på den måde gjort sig selv irrelevante. Et eventuelt liberalt alternativ, kan måske i starten lukrere lidt på antipatien mod Trykkefrihedsselskabet, men skal de bekæmpe det åbne samfunds fjender, så bliver de nødt til at konfrontere islam. No free rides, som man siger.

Trykkefrihedsselskabet fylder fem år i dag. Mere hos Nicolai Sennels’ Kulturkløften

Oploadet Kl. 15:28 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer


30. oktober 2009

15-årige Mohammed om trusler: “… det kan man forvente, hvis man fornærmer vores profet.”

Tidligere på ugen blev et større terrorkomplot afværget, og i skrivende stund er Kurt Westergaards privatbolig evakueret efter fundet af en mistænkelig pakke. På lidt længere sigt, kommer problemet andetsteds fra. Eksempler fra gårsdagens Metroxpress – »Hvorfor kan de ikke sige undskyld?«

“I den anden del af Nørrebrohallen spiller Mohamad Maher Mohamad og Mohammed Hakbilen fodbold sammen med tre andre drenge. De to drenge er henholdsvis 14 og 15 år. Her er tonen knap så forsonende.

»Hvad jeg synes om truslerne mod Jyllands-Posten? Jamen det synes jeg er godt,« siger Mohammed Hakbilen og griner. De andre drenge griner med, og Mohammed kigger triumferende på dem.

»Ej, men jeg mener, det kan man forvente, hvis man fornærmer vores profet…,« siger Mohammed Hakbilen.

Heller ikke her mener drengene, at danskernes syn på dem vil ændres.

»Jeg lægger ikke rigtig mærke til, om danskerne kigger underligt på mig. Men det med truslerne er selvfølgelig ikke godt for os muslimer. Det er klart.«”

Oploadet Kl. 14:57 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

“Vi andre kalder den politisk islam eller islamisme, selv kalder de den slet og ret islam.”

Ugens tophistorie var uden tvivl anholdelsen af to islamistiske terrorister i USA, efter FBI havde afdækket deres konkrete planer, om at myrde Flemming Rose, bombe Jyllandsposten med videre. Super kommentar af Martin Krasnik i Weekendavisen – Tegninger: Forrådt (E-page, s. 6).

“Da det tirsdag eftermiddag blev kendt, at FBI havde afværget et terrorangreb mod Jyllands-Posten, stod samtlige danske medier parat med støtte til avisen. Hvad ellers? En dansk avis var udset som bombemål. En redaktør skulle myrdes. Det var dybt beklageligt, at det skulle komme så vidt, lød det fra avisernes redaktioner.

Reaktionen er fuldkommen naturlig, men støtten til Flemming Rose og Jyllands-Posten har også en umiskendelig hørm over sig. Hvorfor? Fordi de amerikansk-pakistanske terrorplaner udspringer af den selvsamme politisk-religiøse ideologi, som Jyllands-Posten i sin tid forsøgte at henlede opmærksomheden på og konfrontere… At Jyllands-Posten og Flemming Rose nu viser sig at være mål for terrorplaner, er en logisk konsekvens af den ideologi, Rose kastede lys over ved at offentliggøre karikaturerne. Hans pointe for fire år siden er på næsten ironisk vis blevet blæst op i megaformat…

Den pointe købte hovedparten af de danske medier som bekendt ikke helt dengang…

De mennesker, der ville ramme Jyllands-Posten med et omfattende terrorangreb, er muslimer med en klar politisk ideologi. Vi andre kalder den politisk islam eller islamisme, selv kalder de den slet og ret islam. De siger tydeligt, hvad de vil, og det gjorde de også for fire år siden, da Jyllands-Posten offentliggjorde karikaturerne: Indføre totalitært styrede samfund uden ytrings- eller politisk frihed, undertrykkelse af både kvinder og religiøse mindretal og religiøse dogmer sat over demokrati og retssikkerhed. Som med andre totalitære ideologier søges den fremmet på forskellig vis. Nogle grupper går ind i demokratiske processer og forsøger at få magt på den måde. Andre taler ideologiens sag på et akademisk niveau. Og et utålmodigt mindretal synes, at det går lidt hurtigere, hvis de terrorbomber civile og dræber mennesker, de ikke bryder sig om… Sådan var det også for fire år siden…

[…]

I torsdagens leder skriver Politiken om det faktum, at ingen danske aviser i denne uge har trykt Muhammedtegninger, efter at terrorplanerne blev kendt. Hverken som symbolsk støtteerklæring eller som en helt naturlig del af nyhedsdækningen… I går skriver Politiken, at genoptrykningen i 2008 »blev misforstået og havde skadevirkninger«, og at »vores overvejelser«, før vi gør det igen, »vil være endnu grundigere«…

Støtten til Jyllands-Posten får dermed ikke blot en mislugt af hykleri – den ligner et regulært intellektuelt sammenbrud.29. oktober 2009

Jørgen Bæk Simonsen forklarer AFP hvorfor islamofobien er så stærk i Danmark

Klassisk vinklet tv-indslag om islamiseringen af Danmark fra nyhedsbureauet AFP.

Speaker, AFP: While the far right, has failed to block the mosque…

Jørgen Bæk Simonsen: This very very high degree of homogenity in the danish society, that maybe part of the explanation, why the islamophobia is as strong, as it has been in Denmark.

Speaker: In the european election last june, the far right won fifteen procent of the vote… the anti-mosque crusade…

(AFP, 27/10-09: Denmark’s first mosque stirs controversy)

Oploadet Kl. 18:44 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

Fra hærværksdømte Jan Mølskov Justesen til Jan Sorgenfrei – Anima vs pelsdyravlerne

Den amerikanske komiker Denis Leary lavede for nogle år siden et sketch om det han betegnede som ‘animal auditions’. Han foreslog man placerede dyr på en lang række, og interviewede dem enkeltvis. Odderen gik efterfølgende fri, da den gjorde nuttede ting med poterne, hvorimod koen, der bare stod og var ko, blev lavet om til en baseballhandske, fordi den ikke helt var nuttet nok. Fænomenet kalder man ‘bambificering’, og i denne uge, fik vi et godt eksempel med TV2 og Ekstra Bladets kampagne mod danske minkavlere.

Ekstra Bladet og Operation X lod aktivister fra dyreværnsforeningen Anima forcere minkfarme om natten blandt andet med Ekstra Bladets udstyr. Målet var at dokumentere dyremishandling, og med 34 natlige besøg på store minkfarme, fik de selvfølgelig tv-venlige billeder af lidende mink. Ingen kan lide dyremishandling, ej heller undertegnede, men lov er lov, og med mere end 100.000 dyr på de besøgte farme, kan man ikke nødvendigvis udlede noget generelt af de billeder Ekstra Bladet af flere gange smed på på forsiden, hvad tirsdag var emnet for et afsnit af Operation X – Pels på vrangen.

Ekstra Bladet har på lederplads forklaret, at Anima ikke var “rabiate fanatikere”, men det er nu ikke helt sandt. De må selvfølgelig selv bestemme om de vil spise kød, mælkeprodukter eller eje et læderbælte, men i den hidtil mest alvorlige sag mod danske dyreværnsaktivister, blev tre af foreningens grundlæggere faktisk dømt.

Den ene var Jan Mølskov Justesen. Han blev i september 2000 taget på fersk gerning sammen med andre aktivister ved en minkfarm i Uldum ved Horsens udstyret med walkie-talkier, bidetænger og pandelygter, og modtog i 2003 en dom på 1 år og 9 måneders fængsel. Dommen omfattede blandt andet medskyld i et vellykket bandattentat på en minkfarm ved Aars april 2000. Året forinden deltog han i et angreb på Dansk Forums Studentergruppe på Københavns Universitet – det sidste bør ikke overraske, da det veganske miljø dengang som nu næsten er synonymt med autonome miljøer. En af de mest fremtrædende veganere herhjemme er eksempelvis Adam Benjamin Korzen, tidligere talsmand for Ungdomshuset, og en af initativtagerne til det veganske folkekøkken samme sted.

Den eneste talsmand fra Anima, der har været i medierne i forbindelse med den versende sag, er den pæne 25-årige CBS-studerende Thorbjørn Schiønning – “resten af gruppen vil gerne være anonyme”, fortæller Information. Et godt bud på en anonym aktivist, kunne være den omtalte Jan Mølskov Justesen, der i 2005 tog navneforandring til Jan Sorgenfrei, i dag er ansat af foreningen, og så sent som februar i år udtalte sig som talsmand for organisationen (EB, 7/2-09: Kold nøgendemo for pelsdyr).

(Jan Sorgenfrei, januar 2009 = Jan Mølskov Justesen, februar 1999)

Kilder.

 • Link: Den2side.org (mod-kampagne).
 • 15/10-09 Politiken – Pelsdyravlere vil stoppe tv-program.
 • “Det er mig, der har sat det hele i gang. Det er mig, der har bestilt billederne. Det er mit kamera, der er blevet brugt. Det er en ung mand fra en dyreværnsforening, der har taget dem, men det er mig, der har valgt stederne ud.” (Miki Mistrati, Ekstra Bladet)

 • 16/10-09 Mennesker og medier, P1 – Åben medie-krig om pelsavl.
 • 25/10-09 Kopenhagen Fur – Åbent brev til TV2’s ledelse (annonce i bl.a. Jyllandsposten).
 • 27/10-09 Information – Anima mod avlerne.
 • 27/10-09 Kommunikationsforum – Sander Jacobsen (pelsdyravlerne): Mink i en mediekrig.
 • 27/10-09 Jyllandsposten – Kontrol frikender minkavlere.
 • “Morgenavisen Jyllands-Posten har gennemgået resultaterne af de seneste fem års kontrol med dyrevelfærden på minkfarme. Myndighederne aflægger kontrolbesøg på 80-90 bedrifter om året, og kun to bedrifter er i årene 2004-2008 blevet politianmeldt.”

 • 28/10-09 TV2 – Seernes redaktør: – Lus i skindpelsen.
 • 28/10-09 Metroxpress – Ole Birk Olesen: Jagtsæson på politikere.
 • 29/10-09 Berlingske blogs – Kathrine Lilleør: Mink og TV2’s kynisme.
 • 31/10-09 NewsXpres – Har mink ordentlige forhold i Danmark? (se evt. seniorforsker Sten Møller afvise Animas talmateriale, ca. 13 min inde).
 • Oploadet Kl. 14:53 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer
  
  Jyllandsposten om Global Dialogue Prize 2009: “… en tilsmudsning af begrebet dialog”

  Jeg ved godt dialog ikke ligefrem er en spidskompetence i den islamiske verden, men der må vel for pokker være en nedre grænse. Fra en skarp leder i tirsdagens Jyllandsposten – Dialogens pris

  “Da Irans præsident Mohammed Khatami i 1999 var på officielt besøg i Italien, kom det ham for øre, at den fatwa-ramte forfatter Salman Rushdie også befandt sig i landet for at modtage en pris. Det fik denne fortaler for såkaldt dialog mellem civilisationer til i et interview at ytre: »Jeg er dybt utilfreds med, at en person, der har krænket flere end én milliard muslimers tro, skal opmuntres på denne måde.« Han tilføjede: »På denne måde forstærker man sammenstødet mellem civilisationer.« Ikke et ord om kunstnerisk frihed, ikke et pip om den dødsdom, der tvang Rushdie under jorden i 10 år, og som Khatami i marts 1989 havde krævet eksekveret. Den tidligere præsidents forståelse af begrebet dialog er klar: Man kan tale sammen, så længe det foregår på islams og det iranske præstestyres præmisser…

  Det er den form for dialog, som Aarhus Universitet har besluttet at hylde, hvis den nystiftede Global Dialogue Prize som oplyst i flere iranske medier tilfalder Mohammed Khatami og en iransk filosof. Virksomheden Grundfos finansierer prisen på 500.000 kr. Det er et kynisk, men smart markedsføringskneb over for den muslimske verden… men hvorfor skal et uafhængigt universitet og Århus by lægge navn til?…

  En global dialogpris fra Aarhus Universitet til Khatami er en skændsel for dem, hvis fornemste opgave det er at værne om den akademiske frihed, og det er en tilsmudsning af begrebet dialog, der, hvis det skal have nogen mening, må grunde sig på en ubetinget anerkendelse af individets frihed.

 • Dialog09.dk – Global Dialogue Prize.
 • Globaldialogueprize.org – Award Committee (Jan Øberg, Abdulkarim Soroush mfl.).
 • Oploadet Kl. 05:38 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
  

  28. oktober 2009

  Christian H. Skov om frihed uden ansvar – med hedonismen som eneste uangribelige norm

  Klumme af Christian H. Skov på 180 Grader – Frihed uden ansvar.

  “Jeg husker for et par år tilbage, at en af de folk, der belærte mig om konservatismens væsen docerede, at “frihed under ansvar” var en meningsløs frase, at frihed og ansvar altid fulgtes ad, og at man burde kalde det “frihed med ansvar”… Denne ellers ganske vidende mand tog ubehjælpeligt fejl. For godt nok kan man ikke forestille sig ansvar uden frihed… Men man kan nemt forestille sig frihed uden ansvar.

  Hvad er ansvar? Ansvar er, som det ligger i ordet, dette at skulle svare for sig, og det kræver, at der er nogen, der spørger. Man står altså altid til ansvar overfor noget. Ansvaret er noget udenfor en selv, der spørger til ens anvendelse af sin frihed. At der er ansvar overfor noget eller nogen, er at der er moral, og at der er moral er, at ikke alt er lige gyldigt og ligegyldigt. At noget er bedre end andet, og at man dømmes på sine handlinger ud fra denne norm.

  Den danske filosof Søren Kierkegaard sagde (eller rettere skrev) engang noget i retning af: “Vær pjat – og du skal se, at alle vanskeligheder forsvinde!”. Selvom det kan virke utroligt for os i dag, så var dette udbrud ikke en opfordring til at være pjat og på den måde at få problemerne til at forsvinde… Nej, det var et opråb om alvor, om konsekvens og om ansvar. Et ansvar som for mennesket i verden ikke blot altid er et ansvar overfor noget, men også altid et ansvar overfor nogen. Hvad man kristeligt talt ville kalde næstekærlighed…

  For næstekærligheden kommer ikke indefra pga. vores psykologiske dispositioner, men udefra, som pligt, på trods af vores menneskelige natur. Det er en konservativ grundantagelse, at mennesket er helt og aldeles uperfekt, nogle ville endog sige ondt. Men konservatismen – og kristendommen i øvrigt – er at fastholde mennesket på dette ansvar på trods af vores natur. Hedonisten, der vender sig fra ansvaret mod friheden i absolut forstand, gør blot en afgud af sin fejlbarlighed. Hun skaber en etik af normløsheden, gør sin egen praksis til eksempel. For hedonisten er alt pjat, alvorens tyngende bekymringer og problemer er forsvundet som dug for solen. Frihed uden ansvar…

  På baggrund af det værdiløse samfund magter vi end ikke længere tragedien. Når alt bliver pjat, bliver det hele latterligt. Farce, pjat og så alligevel såre alvorligt for den, der lever under velfærdsstatens institutionaliserede ansvarsløshed, hvor den konsekvensløse emancipation ikke længere er forbeholdt overflødiggjorte overklassefruer, og hvor ønsket om selvrealisering har gjort hedonismen til eneste uangribelige norm. Deri ligger den egentlige tragedie i farcen.”

  Oploadet Kl. 18:07 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Dorthevej 61 – klar til kamp

  Om få uger er der klimatopmøde, og så er det jo godt at være velforberedt. Tre billeder fra det nye ungdomshus på Dortheavej 61.

  Opdate. Dortheavej 61 før overdragelsen til de autonome: I & II. Kvarteret omkring er siden plaget af hærværk i forbindelse med autonome fester. Lastbiler, biler og andet er blevet afbrændt.

  (7. september 2009)

  Oploadet Kl. 05:15 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Hvis kristne ikke føjer os, “vil vi dræbe dem… og bruge deres koner som sex-slaver”

  Det er vel hvad Mona Sheikh ville kalde et klodset forsøg på dialog. Fra Kristeligt Dagblad – Taleban giver kristne ultimatum.

  “I et brev, Taleban har sendt til kristne ledere i Pakistan, giver bevægelsen det religiøse mindretal et simpelt ultimatum.

  – Konverter til islam, betal den særlige skat, som islam påkræver religiøse mindretal, eller forlad landet, står der i brevet.

  Men brevet omfatter også meget alvorlige trusler mod de kristne, der måtte vælge at ignorere Talebans ultimatum.

  – Hvis de kristne ikke accepterer vores ultimatum, vil vi dræbe dem, brænde deres huse og bruge deres koner som sex-slaver, står der i brevet, som afsluttes med ordene: Nu er de kristne selv ansvarlige for deres egen skæbne.”

  Oploadet Kl. 05:05 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer
  
  Benløse: “Overfaldsmanden og hans venner begyndte at gå efter Finns familie…”

  Her, der og alle vegne. Fra BT – Jaget af unge voldsbøller.

  “I november sidste år havde Finn Andersen en oplevelse, som han aldrig glemmer. Uden for klasselokalets vinduer kører to unge med anden etnisk baggrund på knallert helt tæt op af ruderne udelukkende for at chikanere undervisningen.

  Finn Andersen går udenfor for at få dem væk. Men det sker ikke… Herefter hagler 15-20 slag ned over Finn.

  … mareridtet fortsatte… Overfaldsmanden og hans venner begyndte at gå efter Finns familie, som hævn for at Finn besluttede sig for at anmelde overfaldet… Efter et stykke tid begyndte sønnen at lægge sig syg – han turde ikke tage i skole…

  Selvom den 13-årige har overfaldet en pige i syvende klasse og befamlet hende samt forsøgt at uddele dummebøder på op mod 10.000 kr. til andre elever på skolen, så er han stadig en farlig og synlig del af gadebilledet i Benløse.”

  (BT tv, 27/10-09: Drengebande spreder frygter…)

  Oploadet Kl. 04:42 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
  Arkiveret under:
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper