31. december 2009

Politikens visionære tænker: Balder Bergman Johansen

Politiken har skabt en tænketank for at mindske ungdomsarbejdsløsheden, og har i den anledning “bedt otte visionære” mennesker om at give deres bud på initiativer der kan påvirke udviklingen i den rigtige retning. En af dem er Balder Bergman Johansen, af BT udpeget som De autonomes anonyme general (8/4-00).

(Balder Bergman Johansen, midtfor t/v afbryder TV-avisen; 17. juni 1999)

“Alle i det autonome miljø kender dem. Og alligevel kender de færreste dem: Generalen og Doktoren . De to sky personer er bagmænd bag utallige sammenstød mellem politi og autonome op gennem 1990erne… Som bidronninger sidder de stille og lader en hær af arbejdere gøre det grove arbejde. De bestemmer, hvem der skal stikkes, de bestemmer, hvor ondt det skal gøre, og de bestemmer, hvor og hvornår det skal ske… Både Doktoren og Generalen har i årevis været fremtrædende medlemmer af den autonome gruppering AFA (Anti-Fascistisk Aktion)… en organisation, hvor nogle af medlemmerne – ifølge kilder med kendskab til det autonome miljø – har dannet hemmelige tæskehold.

Begge har ifølge B.T.s oplysninger været drevet ikke bare af deres politiske overbevisning, men også af et voldsomt had til politiet. Mens Generalen allerede i 1970erne som barn var involveret i gadekampe mod politiet og er politisk skolet…

Tæskeholdet bestod af politiske sympatisører og AFA-medlemmer, og op gennem 1990erne stod det bag adskillige overfald på nazister og andre højreorienterede… Kamptræningen foregik i Den Grå Hal på Christiania, hvor AFA op gennem 1990erne som vagtkorps, koncertarrangører og barpersonale har tjent enorme beløb, der er kanaliseret videre til AFAs arbejde i det autonome miljø.” (BT, 8/12-02: Generalen og Doktoren)

Oploadet Kl. 00:51 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer


30. december 2009

Chili Magazine med venstreradikale som kilde, bl.a. om “politiske idealister”

I anledningen af COP15-topmødet havde det LO-ejede ungdomsblad Chili Magazine i november-nummeret et mindre tema om den internationale aktivisme (læs: venstreradikalisme). Kilderne var foruden sociolog René Karpantschof, også “Journalisten Niels Fastrup, der i flere år har skrevet om aktivisme for de store aviser i Danmark”. Karpantschofs virke på den yderste venstrefløj er alment kendt, men det er nok først gang han er den mindst inhabile kilde til en artikel.

Niels Fastrup var under COP15 presseansvarlig for Klima09, men er normalt en del af venstreradikale Modkraft. I 2007 blev han arresteret under optøjerne i forbindelse med rydningen af Jagtvej 69, og tilbragte otte dage i Vestre Fængsel (Nyhedsavisen, 22/3 2007). Mange vil nok også huske hans iscenesættelse af Perle/perker-sagen sidste vinter.

COP15-siderne er spækket med revolutionsromantik. Her lidt fra Karpantschofs ofte anvendte tredeling, hvor marxister og kommunister mere eller mindre direkte kaldes for “politiske idealister”. Johnni Hansen, DNSB-formand – politisk idealist og race-aktivist… Nej, vel.

(Chili Magazine, nov. 2009, s. 27)29. december 2009

Nivå-dødsbrand: “Ifølge Ekstra Bladets oplysninger” blev brandfolk generet af lokale rødder

En pige på to og en dreng på fire omkom 2. Juledag, efter en voldsom brand i en lejlighed i Nivå. Fra Ekstra Bladet – To børn i brand-tragedie (via Infomedia).

“En frygtelig tragedie har ramt en familie i Nivå. En mor og hendes to børn blev i aftes bragt til hospitalet i meget kritisk tilstand, efter at en voldsom brand havde raseret deres lejlighed på Nivåhøj i den nordsjællandske by Nivå…

De blev alle tre kørt i ambulance med politieskorte til Rigshospitalets Traumecenter, hvor læger forsøger at redde deres liv. Men det kan blive uhyggeligt svært.

Ubekræftede meldinger lød i aftes på, at begge børn allerede var døde.

– Det er for tidligt at sige noget. Jeg kan ikke bekræfte over for dig, at der er nogen omkomne, sagde vagtchefen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger, havde brandvæsen og redningsfolk meget svære arbejdsbetingelser på stedet, som er et socialt boligbyggeri, fordi lokale rødder generede dem…

Ekstra politi måtte kaldes til stedet, for at de kunne udføre deres livsvigtige arbejde, men det vil politiet dog hverken be- eller afkræfte.

(EB TV, 26/12-09: Her omkom to børn i en brand)

Det fremhævede blev efterfølgende slettet i online-udgaven. Historien er set hos SIAD, der konfronterer journalisten bag historien. Ekstra Bladet bragte følgende redegørelse igår.

“Det har tidligere været fremme, at ballademagere fra Nivå, forsøgte at genere brandvæsnets indsats, men det afviser Erik Skriver [Nordsjællands Politi, Kim].

– Det er rigtigt, at der var nogen af ‘de sædvanlige drenge’ uden for den brændende lejlighed, men det var ikke noget vi ikke kunne klare. Det forsinkede heldigvis ikke redningsarbejdet, siger vagtchefen.

Erik Skriver kan også fortælle, at brandvæsnet var fremme syv minutter efter alarmen lød… den første politibil var fremme ni minutter efter alarmopkaldet.” (Ekstra Bladet, 28/12-09: Politiet: Vi ved ikke hvad der er sket)

Oploadet Kl. 17:56 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer

Lene Frøslev anno 1987

Interessant afsnit i Henrik Gade Jensens anmeldelse i Jyllandsposten af Morten Uhrskov Jensens Et delt folk, 13/6-08.

“Bogen er en guldgrube for dårlige argumenter, fejlslutninger og insinueringer fra 25 års udlændingepolitik… Der optræder en lang række mantraer i diskursen: Det humanitære, bekæmpelse af racisme, menneskesynet, tonen, der tilsammen fungerer som jokere i debatten og stikker alle andre hensyn…

Der er også mange eksempler på, hvordan journalister svigter deres neutrale position og overgiver sig til moraliseringer. »Hvorfor skulle jeg tro på, at dine pæne holdninger ikke bare er noget, du påstår,« spørger journalist Lene Frøslev i 1987 socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen, der havde ytret sig kritisk over udviklingen i en rapport.

Underforstået: Du er nok racist og fremmedhader uden at sige det.”

Oploadet Kl. 16:39 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

“De største patrioter bor i Leicester.”, lød det fra multikulturalisterne, og alle var glade

Journalist Lene Frøslev var en af flere på Kirkeasyls positivliste. En ukritisk artikel i dagens Berlingske Tidende – Muslimer i Europa er nationale patrioter.

“De europæiske muslimer føler et meget stærkt tilhørsforhold til det land og den kultur, de bor i. Men samtidig føler de sig i stort omfang som en slags andenrangsborgere, som diskrimineres og ikke anerkendes som ligeværdige landsmænd af det omgivende samfund.

Det fremgår af den internationale undersøgelse »Hjemme i Europa«, der finansieres af filantropen og milliardæren George Soros…

»Anti-muslimske synspunkter er et reelt problem i Europa,« fremhæver Nazia Hussain, der er direktør for projektet.

[…]

De største patrioter bor i Leicester. Her føler 82 pct. af muslimerne sig som briter. I Danmark er omkring 200 muslimer på Nørrebro og i Odense blevet interviewet til undersøgelsen. Her svarer 40 pct., at de føler sig som danskere – nogenlunde samme niveau af patriotisme som i Paris og Stockholm…

I flere europæiske lande, heriblandt Danmark, er det en udbredt opfattelse, at muslimer, der bærer islamisk klædedragt – f.eks. hijab eller kalot og fuldskæg – lever i parallelsamfund med kun sporadisk tilknytning til den kultur, de bor i til daglig. Men det passer ikke, viser undersøgelsen.

Der er ingen forskel på muslimernes kulturelle og nationale identitetsfølelse. Om de bærer religiøs klædedragt eller aktivt dyrker islam eller ej gør ingen forskel på graden af patriotisme…

Det fremgår samtidig af undersøgelsen, at muslimer og ikke-muslimer langt hen ad vejen deler de samme værdier. Respekt for loven, tolerance og lige rettigheder vejer f.eks. lige tungt. Begge grupper kommer også generelt godt ud af det sammen, men muslimer vægter respekten for religionen højest som national værdi.”

(Open Society Institute & Soros Foundations Network)

Oploadet Kl. 15:36 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

Erik Fosse stukket med kniv i Gaza: “Fordi jeg var den eneste blonde og vestlige der.”

Da den venstreorienterede Robert Fisk i 2001 fik tæsk i Afghanistan, forklareded han overfaldsmændenes handling med, at deres “brutality entirely [was] product of others, of us…”. Urias-læsere vil huske den norske kirurg Erik Fosse, der for et år siden blev verdenskendt for sin Israel-bashing. Forleden deltog han i en mindehøjtidelighed, blandt andet med Hamas-medlemmer. Fra Aftenposten – Erik Fosse: – Jeg forstår frustrasjonen.

“… under en markering for ettårsdagen i går formiddag, ble mannen som har fått heltestatus blant mange palestinere selv offer for vold.

– Et par minutter før markeringen, rett foran hele regjeringen, kjente jeg noe jeg trodde var et slag i ryggen. Jeg snudde meg og da fikk jeg nok et slag i ansiktet. Det viste seg at jeg hadde blitt truffet med en kniv. Den traff skulderbladet og knakk, så han fikk ikke stukket flere ganger, forteller Fosse…

– Jeg tar det som et tegn på hvor desperate folk er. De har grunn til å være misfornøyd med Vesten, sier han.

– Hvorfor tror du nettopp du ble angrepet?

– Fordi jeg var den eneste blonde og vestlige der. Jeg forstår at folk er frustrerte over Vesten. Det er et uttrykk for fortvilelse.”

(Erik Fosse; TV-avisen, 6. januar 2009)

Oploadet Kl. 14:52 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer


28. december 2009

“Når det er mørkt, går vi ikke udenfor. Heller ikke selv om vi mangler en liter mælk.”

Medierne undlader med stor konsekvens at gribe nælden ved roden. Vellykket integration handler meget lidt om boligpolitiske tiltag, og selvom det er underholdende at høre en borgerlig socialminister prale over, hvor mange penge der er brugt på symptombehandlingen, så er der en besk samfundspolitisk eftersmag, ikke kun for en flyttemand fra Tingbjerg. Fra Berlingske Tidende – Bent går ikke udenfor, når det er mørkt (ikke online).

“»Når det er mørkt, går vi ikke udenfor. Heller ikke selv om vi mangler en liter mælk. Kan det ikke være anderledes, tager jeg bilen de 500 meter hen til supermarkedet.« Flyttemand Bent – alias Bent Jakobsen – er 40 år, 175 centimeter høj og vejer 87 kilo, men en tur rundt i Tingbjerg er udelukket. Han er skaldet og har tatoveringer, den lokale bande kigger nervøst efter ham… Han bor i Tingbjerg… Kammeraten vil kun under særlige omstændigheder besøge Bent. Helt galt er det med Bents kærestes bror: Han vil slet ikke besøge sin søster i Tingbjerg. Ikke længere.

»Han kommer kun, hvis deres mor er med, og de tager bussen sammen,« siger Bent Jakobsen.

[…]

Projektleder og antropolog Gitte Frydensbjerg fra Lejerbo er tilknyttet Gyldenrisparken ved Sundbyvester Plads på Amager. Et værested for de unge drenge på 13-14-15-16 år skulle fungere som et supplement til den kommunale klub. Et sted med playstation og hyggesofa, som kunne få dem væk fra kælderen, hvor der blev røget hash. Eller gadehjørnerne.

»De blev utilfredse med, at de ikke kunne bruge stedet mere end et par gange om ugen og forsøgte at true sig til mere åbningstid. ‘ Skal vi brænde området ned’, lød det og der blev henvist til andet sted, hvor et lignende værested blev brændt. Dagen efter var en rude på vores kontor blevet smadret. Vi forsøgte uden held at finde frem til, hvem der havde gjort det. Om aftenen blev hele værestedet brændt ned. Så nu har vi ikke noget for den gruppe,« siger Gitte Frydensbjerg.

Der skal ske meget mere for de små drenge, siger hun. Allerede når de er 7-8-9 år kan man se, at det går i den forkerte retning.

»De er uden rollemodeller. Deres forældre er ikke til stede. Ofte er forældrene uden for arbejdsmarkedet, eller de arbejder meget, men fælles for dem er, at de ikke engagerer sig i deres børns liv. Så går drengene rundt på egen hånd hele dagen. Fra tidligt til sent.«

[…]

For flyttemand Bent er det slut. Han er på vej væk fra Tingbjerg : »En aften var to drenge ved et uheld kørt forkert. De kørte stille rundt og forsøgte at finde vej ud og lignede måske nogle, der var på udkig, og så blev der pludselig skudt. Når der sker skyderier i bandekrigen, ser vi vagter rundt omkring « fortæller Bent, som sammen med kæresten og de fire børn på 9, 11, 12 og 13 år forsøger at finde et andet sted at bo. Det har de gjort gennem flere år, men ingen har ønsket at bytte lejlighed.

»Det bliver lidt en normal dag, hvor man automatisk lukker sig inde i lejligheden fra tidlig eftermiddag, når det bliver mørkt. Så sidder børnene og laver lektier. Vi laver mad. Datteren på 12 år går til svømning om mandagen og det er 800 meter væk. Hende henter vi også i bil eller følger hende hjem på cykel. Min kæreste arbejder I Centralkøkkenet. Det er 300 meter herfra, og hun møder kl. seks om morgenen. Så cykler jeg sammen med hende og hjem igen, når hun er kommet sikkert derind.«.

Oploadet Kl. 15:15 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
Arkiveret under:

“De interesserer sig ikke for os. Der er ingen tilnærmelse, og det er ikke tyskernes skyld.”

Der er bevægelse i Tyskland efter Thilo Sarrazins skarpe kommentar tidligere på året. Weekendavisens Jesper Vind Jensen har været en tur i Berlin, for at lodde stemningen. Fra Tysk integration: Multikulti udfordret (ikke online).

“… for Berlins vedkommende – hovedstaden i EUs største land – står Neukölln som integrationens ground zero. Blandt de 300.000 indbyggere i den berlinske forstad er både arbejdsløsheden og udlændingekvoten – begge p.t. omkring en tredjedel – støt stigende…

På skolerne er lærerne blevet udsat for så mange voldelige overgreb, at man har været nødt til at ansætte bevæbnede vagter. Selv om der bor immigranter fra omkring 160 forskellige nationaliteter i Neukölln, står bander med arabisk eller tyrkisk familiebaggrund for hovedparten af den hårde kriminalitet. Ofrene er oftest etniske tyskere…

Ligesom i resten af Europa håbede man i Tyskland, at de seneste årtiers indvandring ville føre frem til et tolerant multikulturelt samfund… Men i store dele af Neukölln er der opstået parallelsamfund, hvor arabiske og tyrkiske familieklaner ikke anerkender myndighederne. Mange af deres sønner angriber og truer jævnligt politi, brandvæsen og socialkontorer. Indvandrerbander har overtaget kontrollen i flere gader.

Samtidig bliver der fra flere af bydelens 22 moskéer kaldt til hellig krig imod kristne og ikke-troende…

(fra Knallhart, 2006; se evt. Youtube)

»Der har været en fatal politisk korrekthed,« siger reportagechef Gunnar Schupelius fra tabloidavisen B.Z. »Politikerne og medierne har talt ét sprog, men den brede befolkning har tænkt helt anderledes…

»Det har længe undret mig, hvorfor tyskerne så længe har holdt sig tilbage med at diskutere islam. Men jeg tror, at man har været bange for at blive stemplet som racist. Her spiller den nazistiske historie en stor rolle,« siger Gunnar Schupelius gennem sine stålindfattede briller…

Den berlinske reportagechef forklarer den stigende islamskepsis med, at tyskerne ikke ved, hvordan de kan skelne mellem moderate og radikale muslimer. Tyskerne er også meget usikre på, hvad muslimerne egentlig vil.

»Man har følelsen af, at de ønsker at leve isolerede i parallelsamfund…«

[…]

Schupelius fortæller om en oplevelse, han havde i 2006, da han gik i biografen i Neukölln for at se den tyrkiske film Ulvenes dal.

»I biografen sad 600 mennesker, og min kone og jeg var de eneste ‘gammeltyskere’ . Filmen var meget anti-vestlig og handlede om Irakkrigen. Amerikanerne blev fremstillet som nazister og jøderne som folk, der solgte dræbte menneskers organer. Hver gang en amerikaner blev skudt, rejste alle de andre biografgæster sig op og klappede,« fortæller Gunnar Schupelius, der konkluderer:

»Jeg er pessimist, fordi jeg fornemmer, at afstanden hele tiden bliver større mellem muslimerne og os andre. De interesserer sig ikke for os. Der er ingen tilnærmelse, og det er ikke tyskernes skyld.«

[…]

De seneste tre måneder har ændret debatklimaet. De mange Gutmenschen inden for samfunds- og medieeliten har mistet herredømmet over debatten. Den politiske korrekthed er på retur,« lyder det næsten triumferende fra den gråskæggede Henryk Broder.

»Ret beset er det små lande som Danmark, Holland og Schweiz, vi kan takke for, at integrationsdebatten i Europa er blevet mere ærlig…«

»Multikulti er ingen illusion, det er en god og fornuftig vision, der fungerer en del steder i Berlin. Der er ingen generelle problemer med russerne, afrikanerne, vietnameserne, kineserne, folkene fra Balkan, grækerne. Men af forskellige grunde er det immigranter fra de islamiske lande, der giver problemer.«”

Oploadet Kl. 14:16 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer


27. december 2009

Racisme, den nye dødssynd

Sålænge racisme handler om alt andet end racisme, kan man kun beklage det skulle være en af de nye dødsynder jvf. en undersøgelse blandt 100 unge europæere for MTV. The 7 Contemperary Sins of Youth.

Oploadet Kl. 17:35 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
Arkiveret under:

Julens halve sandheder – om løgneren Palin, en nazistisk terrorcelle og israelske mordere

Det er som om de i forvejen overfladiske internationale nyheder bliver mere og mere letbenede i julen. Den 22. december var det historien om, at Sarah Palin stod bag årets største løgn. Jyllandspostens Christian Nørgaard Larsen berettede, at kåringen var foretaget af “politiske eksperter”“den højt respekterede” Politifact.com. Den pågældende hjemmeside drives af den venstreorienterede St. Petersburg Times, og kåringen er resultatet af en netafstemning blandt otte ‘løgne’ udvalgt af avisens journalister og redaktører. Under 5.000 havde stemt.

Samme dag gentog medierne sensommerens beskyldninger om, at Israel skulle have høstet organer fra døde palæstinensere. Det nye var, at Israel erkendte, at israelske læger i 1990’erne havde foretaget transplantationer uden tilladelse fra pårørende. Den ansvarlige blev fjernet fra sin stilling i 2004, da detaljerne blev kendt. Det væsentligste for historie, hvad de danske medier ignorerede, var det forhold, at transplantationerne blev foretaget på både “Israeli soldiers, Israeli citizens, Palestinians and foreign workers”. Forskellen er alt. Mere på The Guardian og Jerusalem Post.

1. Juledag kunne man høre historien om en svensk nazigruppe, der planlagde angreb på Rigsdagen, og for at skaffe midler havde stjålet ‘Arbeit Macht Frei’-skiltet fra Auschwich. Man kan ikke udelukke historien er sand, men kilden er en lidt for snakkesagelig svensk eks-nazist, og selvom Säpo og Aftenbladet godtager hans forklaringer forstår man godt Politiken og flere danske medier tog forbehold med ord som sandsynligvis og angiveligt. Det ligner en avis-and, og hvis vi ikke høre mere om sagen, var det nok et politisk korrekt juleeventyr fra det svenske overdrev.

Igår, 2. Juledag, var en af nyhederne, historien om Israel havde dræbt seks palæstinensere. Ritzaus Bureaus ensidige og overfladiske opkog ligner til forveksling indslaget i TV-avisen (18.30). Herunder fuld transkription.

Mette Walsted Vestergaard, TV-avisen: Seks palæstinensere er i dag blevet dræbt af israelske soldater. Drabene skete i to uafhængige episoder i henholdsvis på Vestbredden og i Gaza. På Vestbredden var det tre medlemmer af den palæstinensiske præsident Abbas’ Fatah-bevægelsen, der mistede livet, efter israelske soldater stormede deres hjem. Urolighederne kommer et år før årsdagen for den israelske invasion af Gaza.

(TV-avisen, 26. december 2009 Kl. 18.30; link)

To episoder. De tre dræbte i episoden på Vestbredden, Nader Raed Sukarji, Ghassan Abu Sharkh og Anan Suleiman Mustafa Subih var kendte terrorister, der fik chancen for at overgive sig, men nægtede. I huset blev der fundet våben, og det bør vel også nævnes, at de var mistænkte for to dage forinden at have myrdet Rabbi Meir Avshalom Chai mens han var i selskab med sin kone og en af hans syv børn. Mere om den anden side af historien på Israel National News.

I Gaza blev tre personer nedskudt af det israelske miiltær, og Hamas hævder selvfølgelig de blot samlede skrot. Den ene var Anan Subeh, aktiv i al-Aqsa Martyrernes Brigader. De to øvrige var Raed a-Sarkaji og Raghsan Abu Sharah – sidstnævnte bror til en leder i samme terrororganisation. Se evt. Haaretz.

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper