30. marts 2010

Eyvind Vesselboe: Lempelige udlændingeregler udnyttes bevidst – hullet må lukkes

På TV2 news beklagede oppositionen igår med SF’s Astrid Krag i spidsen, at regeringen havde lavet udlændingeloven om for mange gange. Det er nemt at kritisere på den baggrund, men spørgsmålet er hvordan oppositionen, hvis de havde magten, ville have lukket smuthuller og hindret uønsket indvandring til Danmark. Relevant kronik af Eyvind Vesselboe i gårsdagens Berlingske Tidende – Udlændingepolitikkens tabu.

“Der er problemstillinger, som af det politiske system bare bliver fejet ind under gulvtæppet. Vi oplevede det i 90’erne, hvor mange ikke ville erkende, at den massive indvandring til Danmark havde udviklet sig til et stort problem for integrationen og dermed for det danske samfund.

Vi oplever for tiden en lignende situation med noget, der nærmer sig et tabu i den politiske dagsorden på udlændingeområdet. TV2s program Operation X beskrev den 25. marts, hvordan studerende fra tredjelande kommer til Danmark med den begrundelse, at de ønsker at studere i Danmark. Problemet er, at en stor del af dem ikke ønsker at studere, men derimod bare at arbejde i Danmark og derefter bosætte sig her permanent.

I forlængelse af Operation X’ udsendelse kunne Berlingske Tidende 27. marts oplyse, at kun en tredjedel af de veluddannede udlændinge, der har fået en green card tilladelse til Danmark, er beskæftigede.

Disse to eksempler fra udlændingepolitikken beskriver klart og kontant en problemstilling, som er meget svær at få på den politiske dagsorden. Vi har strammet kraftigt op, når det gælder familiesammenføringer og opholdstilladelser til flygtninge, men der er åbnet meget kraftigt op for personer, som hævder, at de vil til Danmark for at studere eller arbejde. Problemet er, hvis disse muligheder bare bliver brugt til at komme til Danmark under nogle falske forudsætninger…

Regeringens udlændingepolitik er en kæmpesucces bliver det gang på gang understreget. Ved hjælp af 24-årsreglen og tilknytningskravet har vi fået bremset tilstrømningen af udlændinge til Danmark, siden loven blev vedtaget i 2002. Det er helt sikkert den opfattelse, størstedelen af danskerne har, og det er også det, som de fleste medier fortæller den danske befolkning.

… Når der derfor tales om, at tilstrømningen af udlændinge til Danmark er bremset væsentligt, så menes der alene, at antallet af familiesammenføringer og antallet af flygtninge, som får opholdstilladelse, er faldet drastisk. Det er også helt korrekt. Ægtefællesammenføringerne faldt i de to første år kraftigt efter vedtagelse af 24-årsreglen og tilknytningskravet. Men så skete der noget interessant. For herefter begyndte de nemlig at stige igen. I 2004 blev der givet 2.344 tilladelser til at familiesammenføre en ægtefælle eller en samlever fra tredjelande til Danmark. Dette tal er i 2009 steget til 3.673. Det er en stigning på næsten 57 procent. Man kan med rette konstatere, at effekten af 24-årsreglen og tilknytningskravet er stærkt dalende. Det er dog stadig sådan, at antallet af familiesammenføringer er væsentligt lavere i 2009 end i 2001. Men hvis den nuværende udvikling fortsætter, så går der ikke lang tid inden, vi når samme niveau for ægteskabssammenføringer som i 2001.

Fokuseringen på familiesammenføringer og opholdstilladelser til flygtninge har betydet, at næsten alle har vendt det blinde øje til den udvikling, som har fundet sted i den gruppe af opholdstilladelser til personer fra tredjelande, hvor det drejer sig om uddannelse og arbejde.

[…]

Det helt centrale fokus i udlændingepolitikken og dermed debatten har været at fortælle den danske befolkning, at det alene er familiesammenføringerne og flygtningenes opholdstilladelser, der er et problem. Derfor har det været yderst vigtigt ved hjælp af statistiske oplysninger at kunne vise, at antallet af familiesammenføringer er faldet, og at antallet af opholdstilladser til flygtninge er faldet. Man har bare glemt at fortælle befolkningen, at da man ved hjælp af lovgivningen fik bremset antallet af familiesammenføringer fra f.eks. Pakistan, så blev der åbnet for andre muligheder for at komme til Danmark, som hurtigt blev udnyttet. For medens antallet af pakistanske familiesammenføringer faldt, så steg antallet af pakistanere, som ville til Danmark for at studere, pludselig meget kraftigt. Det samme var tilfældet for arbejdstilladelser til pakistanske statsborgere… Den samme udvikling kan ses for tyrkiske statsborgere, som ønsker at komme til Danmark.

Når nu TV2s Operation X kan påvise, at der er unge mennesker, som søger til Danmark under falske forudsætninger… så er det at vende det blinde øje til, hvis man ikke griber ind og får stoppet denne udvikling… Derfor må der meget hurtigt gøres en indsats for at sikre, at man ikke kommer til Danmark under falske forudsætninger, hvorved man samtidig omgår den lovgivning, som skal sikre, at vi kan styre indvandringen på en fornuftig måde.”

Apropos.

 • TV2, Operation X – Vejen til det illegale Danmark (kræver Sputnik-betaling).
 • 
  “Altså nu om dage, der er det svært for os udlændinge, at tage en pige med hjem…”

  Tre unge indvandrere fra Fredericia, blev for nyligt frikendt for voldtægt, da det via en skjult optagelse kom frem, at pigen selv havde indvilliget i akten. Uvist af hvilken årsag, havde TV2 valgt at invitere de frikendte ind i Go’ Morgen Danmark mandag. Her lidt fra dialogen.

 • 29/3-10 Go’ Morgen Danmark, TV2 – Falsk dømt for voldtægt (7.21 min).
 • Sharif Saloni: Vi kommer fra Kolding af med toget, og kommer til Fredericia banegård, og så ser vi hende pigen – Mahmoud kendte hende, han har vist snakket med hende før, så vi henvender os til hende, og falder i snak og sådan. Fra det ene til det andet, så ender vi på toilettet, og hun gik med, og hun var åben overfor os, og ja – så var jeg sammen med hende på toilettet.

  Vært: Eh, nu har i jo så rettens ord for, at der ikke foregik en voldtægt – I er blevet frifundet, men, og det er muligt jeg lyder som en gammel mand, men jeg har det bare sådan svært ved at se et billede af, at man vælger at dyrke sex på et offentligt toilet. Hvorfor gør man det egentligt?

  Mahmoud Walid Fathi: Altså nu om dage, der er det svært for os udlændinge, at tage en pige med hjem, så der er mange der dyrker sex på et offentligt toilet, eller ude i offentligheden.

  Vært: Fordi I ikke kan tage en kæreste, eller en pige med hjem, og have sex med dem derhjemme.

  Mahmoud Walid Fathi: – lige præcis.

  Oploadet Kl. 03:26 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer
  

  29. marts 2010

  Grækenland: Dræbte venstreradikal bymilits 15-årig afghaner “looking for food and clothes”?

  Det græske kommunistparti har 21 sæder i parlamentet, og Grækenland har traditionelt haft store problemer med venstreradikale. Det er ikke noget de danske medier skilter med. For et par uger siden bombede en venstreradikal bymilits hovedkvarteret for et højreorienteret parti. DR Online gav historien både livrem og seler. Intet om gerningsmændene, men var det ‘venstrefløjsaktivister’ der stod bag, så var det led i et fløjopgør.

 • 19/3-10 DR Online – Bombe mod højreorienteret parti i Grækenland.
 • En bombe eksploderede uden for et højreorienteret partis hovedkvarter i den græske hovedstad Athen… Der har tidligere været flere sammenstød mellem yderliggående venstrefløjsaktivister og højreorienterede i Grækenland.”

  Endnu en bombesprængning søndag aften. DR Online ignorerer historien, så her citeret fra TV2 Online – Bombe dræber 15-årig dreng i Athen.

  “En kraftig bombe er eksploderet i den græske hovedstad, Athen, og har dræbt en 15-årig dreng og såret hans mor og søster. Bomben eksploderede i det vestlige Patissia-distrikt uden for en offentlig bygning sent søndag aften, oplyser politiet.”

  Flere detaljer fra AOLnews – Teenager Killed in Athens Bomb Blast.

  “A 15-year-old Afghan boy was killed while his sister and mother were injured after a bomb blast in Athens…

  The powerful explosion occurred as the teenage boy, rummaging the streets of Athens with his mother and 11-year-old sister looking for food and clothes, examined a suitcase outside a civil service building. No terror group has claimed responsibility for the attack…

  Anarchists and leftist extremist groups frequently target state buildings, foreign banks and business interests in Athens with low-grade bomb hits. Sunday’s attack, however, marked the first in years to claim a life…

  Last week a spate of bomb attacks targeted the offices of a far-right party, a police immigration center, and a leading official of the capital’s Pakistani community.

  It remained unclear whether those attacks, orchestrated by the Conspiracy Nuclei of Fire group in a bid to highlight the issue of racism in Greece, were linked to Sunday’s explosion.”

  (France24, 29/3-10: Athens bomb blast kills Afghan boy)

  “The group, the Conspiracy of the Cells of Fire, said in a message posted on the left-leaning Indymedia website the attacks were a contribution to the ongoing debate in the country on immigration.” (bl.a. om angrebet på pakistaneren)

  Oploadet Kl. 15:41 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
  
  Elevgruppen har ændret sig… “ikke den grundlæggende autoritetstro, som de havde tidligere”

  Hurra, det er lykkedes at få flere ud af arbejdsløshedsstatistikken. Flere artikler om forholdene på Syddansk Erhvervsskole i dagens udgave af Fyens Stiftstidende. Truslerne og volden har tilsyneladende ingen gerningsmænd, omend det i en side-artikel eufemisk berettes, at problemerne skyldes “både danske elever og elever med indvandrerbaggrund”.

  Fra Volden hærger på erhvervsskole (se evt. Lærere skræmt af vold på Odense-skole).

  “Vold og trusler om vold mod lærere er så alvorligt og hyppigt forekommende, at de ansatte ikke længere tør gå på gangene på Syddansk Erhvervsskole på Risingsvej i Odense.

  – Lærerne er bange. De er usikre, resignerer og går helst to og to med hinanden på gangene, siger tillidsmand Steen Nielsen fra Syddansk Erhvervsskole…

  -I fængslerne er det de stærke fanger, der tryner de svage. På skolen er det de fagligt svage elever, der tryner de stærke. Når de svage elever ikke kan profilere sig på, at de er dygtige, kan de i stedet slå nogen ned, siger tillidsmanden.

  Det er noget, svejsetekniker og lærer Finn Pedersen har prøvet på egen krop. I efteråret 2009 blev han nikket en skalle af en elev. Det kostede Finn Pedersen en flænge på flere centimeter over det ene øje og en sygemelding.

  – Vi har et hav af trusler, og nogle af eleverne er helt vanvittige at kommunikere med, for de tænder af på et splitsekund, siger Finn Pedersen.

  Ledelsen på skolen erkender problemerne, og man er nu i gang med at få hjælp udefra fra politiet og kommunen til det, man mener er et generelt samfundsproblem.”

  Flere detaljer i en ledsagende artikel, hvor inspektør Finn Knudsen, blandt andet fortæller, at eleverne mangler “den rigtige sociale opdragelse”. Fra Elever ligeglade med lærere (ikke online).

  “Ifølge skolen er det ikke bare her, man har problemer med elever, der øjeblikkeligt tænder af og fremsætter trusler til højre og venstre.

  -Vi sidder i en kattepine, hvor vi skal løse et samfundsproblem, siger Lars Havelund, kommunikationschef for Syddansk Erhvervsskole…

  – Helt generelt har elevgruppen ændret sig. De har ikke den grundlæggende autoritetstro, som de havde tidligere,
  siger socialrådgiver Thora Wind-Hansen, Syddansk Erhvervsskole…”

  Oploadet Kl. 12:46 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer
  

  28. marts 2010

  Danmark ifølge Olav Hergel

  En kommentator hævder Uriasposten nævnes i Olav Hergels nye roman. Mon ikke beskrivelsen i så fald er negativ – alternativt, vil jeg tage mit blogvirke op til overvejelse. Anmeldelse af bogen i Weekendavisen – Knaldroman: Det var Dansk Folkeparti , der gjorde det (ikke online).

  “Bogens spinkle spændingsplot – en flok indvandrerunges indblanding i drabet på en dørmand med racistiske tilbøjeligheder – er kun en kickstarter for Hergels egentlige ærinde, nemlig at beskrive hvor fejt og opportunistisk politikere og presse håndterer indvandring og integration i Danmark efter 2001. Herunder hvordan den værdipolitiske dagsorden er blevet gidseltaget af Dansk Folkeparti – partiet nævnes 64 gange – samt af velskrivende, neokonservative præstedøtre med teologisk embedseksamen og tilknytning til Trykkefrihedsselskabet.

  Olav Hergel, der som journalist på Berlingske Tidende og siden Politiken, har opbygget et ry som en af Danmarks mest ihærdige forkæmpere for en mere lempelig politik over for udlændinge, giver sig, som det fremgår, hjertens gerne til kende. Hvad enten han agerer den alvidende fortæller, der sætter tingene på plads med pegepind, staveplade og pædagogiske, men spage modargumenter.
  Eller når han tydeligvis taler gennem sine personer, fx førnævnte muslimske Rabia, der angiveligt provokeres til at beholde sit tørklæde på, af de »seksuelt tørlagte feminister med ansigter som rynkede rosiner, der talte om tørklædet som et symbol på undertrykkelse og fanatisme.«

  Forfatteren har i det hele taget konstrueret denne superheltinde – ja hele hendes familie – i sit eget billede; hun har kun to børn, bor i villa i Hvidovre og bærer sit tørklæde – fra Yves Saint Laurent – bundet bag i nakken, så man ser hendes perleørering. Og så har hun og hendes marokkanske mand et forrygende sexliv, for hun »tog kun på dér, hvor mænd helst vil have det.« De nipper endda til et glas rødvin indimellem, for det mener de, at Allah sagtens kan klare…

  Trods alle de gode bestræbelser bliver hendes søn, der lige har fået et snit på 9,1 til studentereksamenen, afvist ved et diskotek og siden varetægtsfængslet for medvirken ved et mord. Mens resten af Danmark er ved at gå amok i racistisk had, og statsministeren, der omtrent er en 1:1 version af Lars Løkke Rasmussen…”

  Oploadet Kl. 15:41 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer
  
  Jyllandsposten vs Lokalavisen Aarhus

  Voldsomme gaderøverier i Århus lørdag aften. En 16-årig dreng blev udsat for røveri og vold af tre gerningsmænd i Risskov, hvilken Jyllandsposten beskriver som unge mænd “i alderen 17-18 år og cirka 180 cm høje”. De to af dem var bar North Face jakke og bandana, den tredie en Canada Goose jakke.

  Kort efter blev 47-årig mand slået gentagne gange med knytnæveslag på Frederiks Allé af to gerningsmænd, hvilken Jyllandsposten beskriver som “max 25 år og 175 cm høj, almindelige af bygning med kort sort hår”.

  Et mere detaljeret signalement af gerningsmændene i Lokalavisen Aarhus. Det første overfald, Risskov.

  · A: ung mand, mellemøstligt udseende, højst 25 år gammel, kan godt have været teenagedrenge, max. 175 cm, almindelig kropsbygning, ‘almindeligt’ kortklippet sort/ mørkt hår, ingen ansigtsbehåring. Han var iklædt noget lyst, enten jakken eller bukserne.

  · B: ung mand, mellemøstligt udseende, alder som A, max. 175 cm, almindelig kropsbygning, sort hår mere fyldigt hår end A. Han var iklædt mørkt tøj.

  Det andet overfald, Frederiks Allé.

  · A: ung mand, mørklødet, 17-18 år, ca 180 cm, kraftig bygning, blå øjne. Iført sort North Face jakke med hvid og grå pelshætte, lyseblå bandana over mund og næse, sorte joggingbukser. Iført sort North Face jakke, sort bandana over mund og næse, mørkeblå Levis cowboybukser, hvide sportssko.

  · B. ung mand, mørklødet, 17-18 år, ca 175 cm, spinkel af bygning. Iført brun Canada Goose jakke med pelshætte, hvide G-Star cowboybukser.

  · C: ung mand, mørklødet, 17-18 år, ca 180 cm, almindelig bygning…

  Oploadet Kl. 11:35 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer
  

  27. marts 2010

  Günther Walraff om appeaserne: “… sådan begyndte det hele jo i Tyskland i 1930′ erne.”

  Han er stadig socialist, men ikke helt så nem at sætte i bås som man umiddelbart skulle tro. Interview med Günther Walraff i dagens Jyllandsposten – Man må have de rigtige fjender (ikke online).

  “Günter Wallraff betragter Morgenavisen Jyllands-Postens tegninge-krise som skelsættende.

  »Her fandt jeg for en sjælden gangs skyld fodslag med Springer-koncernen, som jeg ellers altid har ligget i strid med. De viste solidaritet og offentliggjorde Westergaards tegning som en selvfølgelighed. Jo flere der gør det, jo mere beskyttet er de, der ellers ville befinde sig alene i skudlinjen. Det er, som når en flok tager et svagt dyr med, så ulven ikke kan pille det ud. Solidariteten burde vise sig i langt større målestok, for viger man her, hvor hører det så op?

  Jeg oplevede det personligt, da Lufthansa ikke ville flyve med Salman Rushdie, som jeg havde inviteret. Jeg arrangerede en boykot-aktion i aviserne, tusinder skrev under, og Lufthansa gav efter. Det var fint, men hør nu følgende fra min egen bekendtskabskreds, for det er symptomatisk: En progressiv kunstner, der har et navn, kom og sagde: “Du må forstå mig! Slet min underskrift…”

  Jeg svarede ham: “Rolig nu, jeg sletter din underskrift – og vil så ikke have mere med dig at gøre. For sådan begyndte det hele jo i Tyskland i 1930′ erne.” Og vi må heller ikke gentage Den Kolde Krigs fejltagelser.

  … Vi skal være tolerante, lyder det, vi må ikke gavne højrefløjen osv. Men her må man ikke vakle. Her kræves entydighed, for det gælder de grundlæggende rettigheder…

  En arabisk kvinde i Tyskland udgiver snart en bog om æresdrabet på hendes søster. Jeg har indvilget i at skrive forord. Jeg har et godt ry i muslimske kredse, men netop derfor må jeg gøre det.« Det ry kan De dermed sætte over styr.

  »I så fald skaffer jeg mig de rigtige fjender. Det har jeg altid gjort. Jeg har altid sat mig mellem stolene. Det er ikke behageligt at sidde der, men det skulle være godt for ens rygrad.«.”

  (Günter Wallraff: Schwarz auf Weiß)

  Oploadet Kl. 22:00 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  “That’s no angry mob. That’s my mom.”

  Godt indslag om medierne og Tea Party-bevægelsen på PJTV – That’s No Angry Mob: Dissent Used to be Patriotic, Now It’s Something the Left Fears. Forord af Thomas Engelsted Zimmermann på 180 Grader.

  Deltagerne i det amerikanske ”tea party” er almindelige borgere med job og familie. Mange har ikke tidligere været politisk aktive, men nu har de fået nok af deres regering.

  Almindelig sund fornuft tilsiger dem, at den førte politik er forkert og til skade for USA. De ønsker hverken offentlige stimuluspakker, overtagelse af skrantende virksomheder, offentlig indblanding i sundhedsvæsnet, kæmpe budgetunderskud eller en ubetalt regning, som vil blive efterladt til deres børn og børnebørn. Så derfor går de nu på gaden i protest.”

  Apropos.

  “Højreekstremistiske grupper som ‘The Tea Party’ skyder op over hele USA.” (Chris McGreal; Information, 10/3-10: Højreekstremisme i stærk vækst i USA )

  “… med den radikale højreorienterede bevægelse, der kalder sig Teselskabet.” (Knud B. Nordahl Pedersen; DR Online, 28/3-10: Palin i nyt korstog mod Obama)

  Oploadet Kl. 19:28 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Partisoldater støttede Rosenkrantz-Theil: “Ved din reaktion, føler vi, at du repræsenterer os.”

  Tirsdag d. 18. marts 2003, lykkedes det Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen fra Globale Rødder, at komme ind i Folketinget, da de påstod de havde en aftale med Pernille Rosenkrantz-Theil, dengang MF for Enhedslisten. Venstreekstremisterne angreb efter en kort samtale med Rosenkrantz-Theil, statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller med maling, hvorefter de blev overmandet. En tredie aktivist blev anholdt på folketingets tilhørerpladser.

  Pernille Rosenkrantz-Theill, der dengang selv var medlem af Globale Rødder, udtrykte samme dag forståelse for angrebet.

  “Havde jeg vidst, at de ville hælde maling ud over Fogh, ville jeg formodentlig have lukket dem ind alligevel.” (Jyllandsposten, 19/3-03: Folketingsmedlem støtter aktivister)

  “Når man vil smide bomber i hovederne på folk i Irak, så er det mindste, man kan forvente, en reaktion, som den vi har set i dag… jeg synes, at aktionen er sjov… jeg ville da have været stolt, hvis de var mine gæster… jeg skal være den sidste til at kritisere den slags” (Berlingske Tidende, 19/3-03: Rød front: MFer støtter maling mod Fogh)

  “Jeg kunne have gjort det selv.” (BT, 19/3-03: Jeg kunne have gjort det selv)

  Hovedbestyrelsen tog efterfølgende afstand fra overfaldene (tre blanke stemmer), men meget sigende for partiets forhold til den slags, var Nikolaj Heltoft, talsmanden for Globale Rødder (der samme dag betegnede overfaldet som en ‘en rimelig aktion’), fire år senere ansat som politisk rådgiver for partiet.

  Sagen medførte debat internt i Enhedslisten, mellem realpolitiske pragmatikere og det hårde kommunistiske aktivistmiljø. I partibladet Rød-Grønne Linjer, fik 46 partimedlemmer måneden efter trykt følgende støttebrev til Rosenkrantz-Theil.

  “Kære Pernille!

  Hvor var din reaktion på maling-aktionen dog befriende. Du sagde at du forstod aktionen. Det gør vi selvfølgelig også… Folketingsmedlemmer skal nok ikke kaste med maling, men derfor behøver de ikke blive bange når nogle andre gør det… I medierne hedder det, at du er alene og isoleret med din holdning til aktionen. Det er du måske også i Folketinget – men det er du ikke blandt Enhedslistens græsrødder. Tværtimod. Ved din reaktion, føler vi, at du repræsenterer os.

  … kammeratlige hilsner.”

  (Rød-Grønne Linjer, 2003/7, s. 9)

  Anders Dalsager, Christina Bech, Emelie Leiding, Faik Hasan, Hanne Schmidt, Sune Håkansson, Ole Bach, Pelle Dragsted, Torben Kjær, Susanne Arends, Gunna Starck, Claus Pedersen, Jacob Neerbek, Janne Gleerup, Jesper Lund, Jutta Kuchenbecker, Jørgen Gregersen, Karsten Melander, Kristian Sørensen, Lars Lyndorff Krelskov, Lars Poulsen, Lis Melander, Mads Hagen, Majbrit Berlau, Mikkel Skov Petersen, Poul Møller, Rasmus Bjerre, Stinne Føns, Thomas Bugge, Anja Limkilde, Lars Hjardemaal, Trine Bendixen, Christine Lundgaard, Grith Kyrsted, Knud Holt Nielsen, Margereta Magnusson, Mette Bloch Hansen, Rebekka Ema, Rikke Lauritzen, Svend Gårn Hansen, Thomas Egholm, Ulrik Wagner, Jakob Mortensen, Lise-Lone Lanzky, Asger H. Pedersen og Kirsten Nobel.

  Det er ikke bare tilfældige medlemmer i Enhedslisten, men adskillige lokalpolitikere, og tilmed en folketingssuppleant. Flere er fra Globale Rødder, herunder Pelle Dragsted og Thomas Bugge, der ligesom Nikolaj Heltoft efterfølgende fik ansættelse i Enhedslisten. Dragsted som pressemedarbejder, Bugge som EU-sekretær. På listen optræder også Mikkel Skov Petersen, der i 2005 blev pressesekretær for folketingsgruppen – en stilling han varetog frem til sidste år.

  Afstandtagen udadtil – integration indadtil. Hykleriet er totalt.

  

  26. marts 2010

  “Da politiet ankom til ulykkesstedet, gik den 41-årige grinende rundt midt på kørebanen…”

  Jeg er sikker på psykologer kan analysere sig frem til en forklaring, der giver stående ovationer til næste symposium. Fra Ekstra Bladet – Dødsbilist gik grinende rundt (ikke online).

  “En lille families verden sank i grus med et brag på omfartsvejen ved Assentoft på Djursland onsdag ved 18.30-tiden. Braget kom fra en alkohol- eller narkopåvirket, 41-årig mand bag rattet i en vens blå Mitsubishi, som han med 140 km/t. pludselig svingede over i Sonja Bach Nielsens kørebane.

  Den 41-årige mor til Martin på 13 og Kasper på otte år havde ikke en chance for at undgå ulykken, som hun døde af cirka 40 minutter efter braget. Hendes to sønner var også med i bilen. Sonjas liv stod ikke til at redde, men en trøst i himlen for den omsorgsfulde mor og plejehjemsassistent må det være, at sønnerne ser ud til at overleve..

  Mindre end et døgn efter ulykken, torsdag eftermiddag, haltede den 41-årige vanvidsbilist, som sigtes for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel i påvirket tilstand, ind i mødelokale G i retten i Randers…

  Da politiet ankom til ulykkesstedet, gik den 41-årige grinende rundt midt på kørebanen, og det var umuligt både for politi og ambulancefolk at komme i kontakt med manden.

  Op mod en time inden havde dødsbilisten fra Århus V med tamilsk baggrund i den grad advaret omgivelserne om sin vanvidskørsel, da han ramte en anden bilist under en selvmorderisk overhaling på Ebeltoftvej ved Feldballe.

  – Jeg var på en mystisk energidrik, jeg ikke kender, men jeg var ikke påvirket af alkohol eller stoffer, sagde den 41-årige på forståeligt dansk…”

  Oploadet Kl. 19:09 af Kim Møller — Direkte link58 kommentarer
  Arkiveret under:
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper