30. juni 2010

‘Pis på Pia – hun pisser på dig’

Man kan skrive frem og tilbage om den slags, men det er og bliver mangel på politisk kultur. Fra Ekstra Bladet, der lidt inde i den supplerende video interviewer et byrådsmedlem for SF.

“Der er delte meninger om organisationen Socialistisk Ungdoms Fronts plakater, der er hængt op på hegnene rundt omkring på Roskilde Festival. Plakaterne forestiller de to politikere med åbne munde med påskriften ‘Pis på Pia – hun pisser på dig’.

Det synes nogle er sjovt, andre mener det er usmageligt…

– Men hun virker lidt bitter. Som en, der er blevet pisset i munden mange gange, lyder analysen fra Simon Gösta Olsen.

(EB TV, 30. juni 2010: Pletskud: På Roskilde pisser – nogle – Pia K. i munden)

Apropos.

 • 4/7-09 Uriasposten – Rapport fra Camp Wilders, Roskilde Festivalen 2009 (flere billeder).
 • 17/6-10 Uriasposten – Østjyske SF’ere, ikke østtyske SED’ere (Theis Sørensen, SF-Odder).
 • Oploadet Kl. 17:34 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer
  
  Rasmus Nøhr frygter at blive “overfaldet af antinazister” efter Se & Hør-historie

  Medierne skriver sjældent om venstreradikal vold i København, men virkeligheden er lige under overfladen. Fra Ekstra Bladet – Rasmus Nøhr hængt ud som nazist.

  “Hvad der skulle have været en hyggelig tur på Rio Bravo i København for Rasmus Nøhr endte i ren skandale. Tre unge mænd, formentlig i midten af 20’erne, spurgte hurtigt sangeren, om de måtte tage et billede sammen med ham. Venlig, som sangeren er, sagde han ja og stillede sig op. Men det skulle han aldrig have gjort…

  – … Uden jeg opdager det, så heiler de. Da jeg så opdager det, træder jeg væk, men der har de allerede fået taget billedet, siger en tydeligt rystet Rasmus Nøhr til Ekstra Bladet…

  – Man kan godt få den idé, at jeg sympatiserer med nazisterne, når man ser Se og Hørs overskrift ‘Rasmus Nøhr hænger ud med nazister’ sammen med det billede, drengene tog. Men det gør jeg ikke. Jeg synes, at det, de står for, er direkte forkert, siger sangeren og fortæller, at han frygter, hvordan danske antinazister vil behandle ham, når de møder ham på gaden.

  – Ud over at jeg ikke synes, der er rart at blive associeret med de drenge, så synes jeg heller ikke det er rart, at jeg risikerer at blive overfaldet af antinazister på gaden, siger sangeren.

  Opdate. Rasmus Nøhr spillede den 14. december 2006 til en af de mange demonstrationer til fordel for ‘Ungdomshuset’. Han må således formodes at kende voldspotentialet. Se evt. her.

  Oploadet Kl. 16:08 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  George Orwell: “… firearms. Everybody should have one… It might just save your life.”

  Det er svært at lave en seværdig dokumentar om en mand der døde i 1950, men man må sige BBC lykkedes med sin ‘rekonstruktion’ af George Orwells liv, med særligt fokus på hans forfatterskab. Chris Langham spiller hovedrollen, og det fungerer fremragende på egne præmisser.

  (Chris Langham som George Orwell i George Orwell – A life in pictures, 88 min.)

  Via Snaphanen.

  Oploadet Kl. 14:25 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
  
  Lærerseminarium – nu med bederum, alkoholfri fester og svømmetid kun for kvinder

  Islamisering er et grimt ord, og jeg må da indrømme ‘plads til forskellighed’ lyder bedre. Det samme med ‘tosprogede’ kontra muslimer. . Her lidt fra et indslag på DR Update mandag aften – Seminarium med plads til forskelle.

  Signe Vestergaard, DR: De sidste studerende er oppe til eksamen på læreruddannelsen Blågård/KDAS i København. Omkring en tredjedel af dem er tosprogede.

  Tove Hvid, Uddannelseschef: Strategien har været, at nu inviterer vi, og den måde vi har inviteret, det er ved at åbne os selv.

  Signe Vestergaard: Der er få lærere med anden etnisk baggrund i Danmark, men seminariet har gjort flere ting for tiltrække tosprogede studerende. Det har indrettet et bederum. Det er muligt at komme på studietur uden druk og fest, og så er der svømmetid kun for kvinder.

  Tove Hvid: Det er små hensyn… der gør at de kan lide at være her.

  Oploadet Kl. 03:34 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer
  

  29. juni 2010

  Diis-forsker Bjørn Møller: Under 5.000 mennesker er historisk set døde af terrorangreb

  DIIS-forsker Bjørn Møller var gæst i mandagens udgave af Go’ Morgen Danmark, for at kommentere på en undersøgelse, der konkluderede, at danskerne ikke var særligt bange for terrorangreb. Fra Danskerne er ikke bange for terror

  Bjørn Møller, seniorforsker: .. risikoen for at vi hver især skulle komme af dage ved terrorangreb, den er forsvindende lille-bitte-bitte-nitte. Den internationale terror, det vi normalt betegner som terror, altså når vi ikke opregner oprørsbevægelser og så videre med, så er det samlede antal dødsofre i hele verden, siden Adam og Eva, et sted omkring, under 5.000 mennesker… I hele verdenshistorien… Der omkring. Det vil sige, at det jo er forsvindende. Der er mange flere som er kommet fra dage, ved at få deres leverpostejmad på tværs i halsen, eller lignende ting, som vi jo ikke går og bekymrer os over.

  The Religion of Peace, har siden 11. september 2001 registreret 15.548 terrorofre. Søndag i Bosnien, mandag i Irak, Pakistan og en lille vejsidebombe i Afghanistan der dræbte otte civile, herunder flere kvinder og børn. ‘Oprørsbevægelser og så videre’ – hold nu op.

  (Ennahar, 28. juni 2010: Eight civilians killed by a roadside bomb)

  Oploadet Kl. 17:43 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer
  
  “Vi har en politisk holdning om, at man skal være med i sin… klub”, sagde kommunisten

  Jyllandsposten satte igår fokus på fagforeningstvang blandt århusianske stilladsarbejdere. Yderst interessante artikler, der afslører hvorledes gangster-metoder trives under overfladen med udspring i Stilladsklubben. Den politiske diskurs i Stilladsklubben nævnes ikke med et eneste ord, men det er bestemt et lille studie værd. At dømme efter informationerne på deres ikke helt opdaterede hjemmeside, er Stilladsarbejdernes Landsforbund en kommunistisk enklave i 3F.

  Bestyrelsesmedlem Thorkil Jansen, der citeres i artiklen, er aktiv i Kommunistisk Parti (KPiD). Han var tidligere formand, men blev i 2008 afløst af Simon Gregersen, med hvem han i 2002 sad sammen med i landsledelsen for Danmarks Kommunistiske Parti Marxister-Leninister (DKP/ML). Næstformand John Ekebjærg Jakobsen færdes i samme kredse, men er bedst kendt for at være talsmand for terrorstøtterne i Foreningen Oprør. Revisor Lars Emanuel var ved sidste regionsrådsvalg opstillet for Kommunisterne på Amager. Flere menige stilladsarbejdere refereres flittigt i halv-journalistiske artikler i Dagbladet Arbejderen (organ for KPiD).

  Fra JP Århus – Ansatte presses i fagforening (ikke online).

  “Det kan ikke lade sig gøre at arbejde i Århus, hvis ikke alle ansatte er medlem af den lokale stilladsklub. Sådan lyder det enstemmigt i en undersøgelse, som JP Århus har foretaget blandt stilladsfirmaer i Århus. 12 af 13 firmaer ville gerne deltage i undersøgelsen…

  Bestyrelsesmedlem i Stilladsklubben Thorkil Jansen bekræfter, at man ikke kan arbejde i Århus uden at være organiseret i fagforeningen og klubben.

  »Vi har en politisk holdning om, at man skal være med i sin fagforening og klub… Konsekvensen af den holdning blev klar for knap to uger siden, da et stillads på Trøjborg blev pillet ned af ni stilladsarbejdere, der var utilfredse med, at det tilsyneladende ikke var medlemmer af Stilladsklubben, der havde sat det op.”

  Fra Stillads røg ned på 10 minutter (ikke online).

  “Ni stilladsarbejdere fra stilladsklubben troppede torsdag den 17. juni kl. 6 op på adressen Skovvejen 81 på Trøjborg. Her kravlede de op på det fire etagers store stillads, som var rejst op ad husets facade. Inden længe røg de første stilladsstumper mod jorden, og efter 10 minutter stod alt i rækker på fortovet…

  Stilladsklubbens formand, Jeppe Mikkelsen, har ikke kendskab til aktionen den torsdag morgen.

  På stilladsklubbens seneste bestyrelsesmøde blev stilladset på Skovvejen 81 drøftet. Da man ikke var bekendt med, hvem der havde sat det op, besluttede man at undersøge det nærmere…

  JP Århus har med hjælp fra folk i stilladsbranchen identificeret de fleste af deltagerne i aktionen. Størsteparten af de ni personer, der pillede stilladset ned, er medlemmer af Stilladsklubben.

  (JP TV, 28. juni 2010: Afsløring: Stillads-hærværk fanget på kamera)

  Mere.

 • 28/6-10 Erhvervsbladet – Stillads-mafia hærger i Århus.
 • Oploadet Kl. 16:26 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Unge muslimer er mere voldelige, jo mere troende de er – omvendt med andre religioner

  Sådan taler en forsker, der er bange for at ødelægge sin karriere. Opsummering af Christian Pfeiffers undersøgelse om sammenhængen mellem religiøsitet og voldelighed. Fra The Local – Religious Muslim boys more violent, study says.

  “The study, which involved intensive questioning of 45,000 teenagers from 61 towns and regions across the country, was conducted by Christian Pfeiffer of the criminal research institute of Lower Saxony…

  Pfeiffer said that even when other social factors were taken into account, there remained a significant correlation between religiosity and readiness to use violence. There were some positive correlations too he said, noting that young religious Muslims were much less likely than their non-Muslim counterparts to drink alcohol – or to steal from shops.

  The increased likelihood to use violence was restricted to Muslim boys Pfeiffer said – Muslim girls were just as likely to be violent as non-Muslim girls.

  This led him to conclude that there was not a direct link between Islamic belief and violence – but an indirect one

  His researchers asked the teenagers a range of questions about their ideas of manliness, for example whether they thought a man was justified in hitting his wife if she had been unfaithful…

  The results showed that Muslim boys from immigrant families were more than twice as likely to agree with macho statements than boys from Christian immigrant families. The rate was highest among those considered as very religious, Pfeiffer said. They were also more likely to be using violent computer games and have criminal friends.

  Oploadet Kl. 14:21 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
  
  Siris Hartkorn, tidl. anarkist: “… vi er nødt til at forstå, at etnicitet er et konstrueret begreb.”

  I 2003 var hun som ung anarkist talskvinde for en gruppe BZ’ere, der under stor medieopmærksomhed besatte en århusiansk bunker. Bliver vi smidt ud, besætter vi bare “et tomt hus et andet sted i byen.”, lød det dengang (JP, 10/12-03). Gruppen kaldte sig ‘Antast’, og havde som formål at smadre det kapitalistiske samfund og skabe “et frit, antiautoritært og socialistisk samfund bygget på menneskelige værdier”.

  Siris Hartkorn har det stadig svært med grænser og godt med socialismen, og som forskningspraktikant på Lund Universitet, er hun klar til at angribe det fungerende med finere ord. Fra hendes kronik i dagens Politiken – Lad os starte med at aflive myterne.

  “Lad os starte med at aflive fem myter, der alt for længe har domineret den danske debat, og som står i vejen for udviklingen af et inkluderende samfund.

  Myte nr. 1: Det etniske

  vi er nødt til at forstå, at etnicitet er et konstrueret begreb, hvor individet i høj grad er med til at definere sit eget etniske tilhørsforhold. Som mennesker er vi født med en vilje og et behov for en identitet. Et tilhørsforhold. Denne identitet skaber vi selv – når ellers rammerne tillader det…

  Gennem den ekstreme brug af ekskluderende begreber som etnisk, anden etnisk herkomst, indvandrer, 2.-g’er, mørk i huden, muslim
  eller udlænding, fratager man en stor gruppe af samfundets borgere muligheden for selv at vælge deres identitet og tilhørsforhold, herunder muligheden for at definere sig selv som dansk.

  [..]

  Myte nr. 4: Den kulturelle undertrykkelse…

  Tænk, hvis vi kunne give folk en ærlig chance for at blive danskere, skabe rum til kulturel forskellighed under en politisk paraply, der hed det danske samfund?

  … Min veninde fra Saudi-Arabien illustrerer dette glimrende. Hun er i Danmark på et udvekslingsophold, og selv om den kulturelle afstand mellem Saudi-Arabien og Danmark næppe kunne være større, så har hun suget til sig af dansk frisind og nye kulturelle indtryk.
  Men hun er stadig troende muslim – et valg, som hun selv har truffet. Ikke desto mindre oplever hun igen og igen, hvad hun betegner som en »omvendt form for kulturel undertrykkelse«. Danske venner, der opfordrer hende til at tage en øl eller presser på, for at hun skal tage sit tørklæde af. Altså en manglende forståelse og respekt for hendes frie valg.”

  (Nørrebroparken, juni 2010)

  Mere.

 • 22/4-09 P1 Orientering – Hård medie-retorik gør bandekrigen værre (Siris Hartkorn, bandeekspert).
 • 
  Mogens Lykketoft samlede penge ind til Vietcong (1968)

  Fra Jyllandsposten, 14. december 2002. Hans Davidsen-Nielsen om Lykketofts militante minde (ikke online).

  “Den ulovlige indsamling fandt sted på Strøget i København for præcis 34 år siden.

  Midt i juletravlheden myldrede det pludselig frem med unge mennesker fra diverse politiske grupperinger på venstrefløjen – kommunister, trotskister, venstresocialister, revolutionære socialister og andre knap så radikale islæt fra ungdomsopgørets tid.

  Nogle måneder forinden havde myndighederne lukket indsamlingskomiteens Giro 1616. Det skete, efter at den yderliggående del af Vietnam-bevægelsen gennem to år konsekvent havde ignoreret et totalforbud mod at samle penge ind til Nordvietnam og befrielsesfronten i Sydvietnam, Vietcong .

  Folkene bag Giro 1616-initiativet var ifølge deres eget medlemsblad, Vietnam-solidaritet, en organiseret udenomsparlamentarisk bevægelse uden partipolitisk tilhørsforhold.

  Frivillige danske bidrag for 50.000 kroner i dag svarende til godt 300.000 kroner var i Paris afleveret betingelsesløst til en repræsentant for Nordvietnam. Han oplyste, at omkring halvdelen af pengene ville blive brugt på våben til at udkæmpe krigen mod imperialisternes USA, der bombede det sydøstasiatiske land…

  Ved 17-tiden ankom politiets salatfade og anholdt 15 af de politiske aktivister… De anholdte blev ført til politistationerne i Antonigade og Nyropsgade, hvor der blev afsunget revolutionære sange som Brødre lad våbene lyne…

  Godt ti måneder senere, den 1. oktober 1969, faldt dommen i Københavns Byrets 21. afdeling. 11 gik fri, mens de fire mest engagerede blev idømt bøder…

  Den hårdeste straf tilfaldt Vietnam-komiteens sekretær Otto Sand, der gennem en årrække fungerede som agent for den østtyske statsssikkerhedstjeneste Stasi. Som leder af indsamlingen blev han idømt en bøde på 1000 kroner…

  De dømte var Christen Amby, Vietnam-komiteens kasserer Ingela Kyrre samt en ung 23-årig stud.polit. ved navn Mogens Lykketoft . Han var dengang formand for den socialdemokratiske studenterbevægelse Frit Forum, der sammen med Kommunistisk Forbund og Revolutionær Aktion havde tilsluttet sig Otto Sands Vietnam-indsamling.

  Apropos.

  “Cuba har gennemført en charmerende samba-socialistisk variant på det sovjetkommunistiske systemgrundlag, og den vigtige forskel til den virkeliggjorte socialisme i Østeuropa er, at den cubanske revolution i sin oprindelse er cubanernes eget valg og ikke en påtvungen model.” (Mogens Lykketoft og Jytte Hilden i Aktuelt, 14. februar 1987: Samba-socialismen)

  Oploadet Kl. 04:21 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
  
  Århus Vest: Netto ansætter små-kriminelle og væk er problemerne

  En moderne form for beskyttelsespenge. Her lidt fra et indslag i TV2 Østjylland, mandag aften – Ansætter uromagere.

  Henrik Hjorth, TV2 Østjylland: En Netto-forretning i det vestlige Århus har gennem længere tid været plaget af unge uromagere, fra det socialt belastede kvarter, men nu har Netto ansat tidligere ballademagere i butikken. Og siden har der været ro…

  Claus Sjödin, Netto-regionschef: Det strækker sig tilbage fra 2009. De problemer vi oplevede på daværende tidspunkt, det var mindre grupperinger af unge mennesker som var ude foran butikken eller inde i butikken og lavede en del støj og ballade.

  Mark Gundelund, TV2 Østjylland: De unge både stjal og malede graffiti på bygningen. Netto har tidligere oplevet store problemer ved utilpassede unge…

  Claus Sjödin: I samarbejde med Socialcenter Vest har vi været i dialog med nogle af områdets unge for at tilbyde dem ansættelse, som vi syntes kunne være egnet til det.

  Mark Gundelund: Og hvorfor har I gjort det?

  Claus Sjödin: Jamen, det er jo for at skabe et større tilhørsforhold blandt de unge til butikken her.

  Mark Gundelund: At de ansatte kender dem der laver balladen har vist sig at have den præventive effekt Netto havde håbet på.

  Thomas Rosendahl Rasmussen, Butikschef Netto Ryhavevej: Ja, vi har ikke noget graffiti, noget tyveri ude foran butikken, i butikken, cykeltyverier og andre ting – det er stoppet fuldstændigt.

  Faisal Hutak, servicemedarbejder: Altså, der er nogen, der har været hernede, og så har de set at jeg arbejder her. Og så tænker de nok – det er nok ikke en god ide, at jeg laver ballade her. Måske gør de det et andet sted…

  Henrik Hjorth: Også i Netto på Musvågevej og Bronzealdervej i det vestlige Århus, har man i samarbejde med de sociale myndigheder ansat unge fra lokalområdet.

  Oploadet Kl. 03:53 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
  Arkiveret under:
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper