31. juli 2010

“Flere indvandrere og efterkommere er ikke i god tro, men bedrager… bevidst…”

Kontrolenheden i København hverken kan eller vil give et bud på etnisk overrepræsentativitet, i lighed med Odense, der ikke vil registrere den slags, idet leder Beth Tholstrup ikke finder det “etisk rigtigt”. Glimrende artikel af Orla Borg i dagens Jyllandsposten – I god tro eller? (ikke online).

“Ole Seidling fra Kontrolgruppen i Høje Taastrup kunne godt vælge at se lyst på tingene: Det er nok kun fordi, indvandrere og efterkommere er i god tro, fordi de endnu ikke kender de danske regler så godt; når de lærer dem, vil alt blive fint, og de vil ikke længere overtræde reglerne.

Men lederen af kontrolgruppen er mere tilbøjelig til at fokusere på den mørke side og konkluderer: »Flere indvandrere og efterkommere er ikke i god tro, men bedrager efter min opfattelse bevidst de kommunale kasser for mange penge hvert år,« siger han.

Erfaring fra mange års arbejde med socialt bedrageri har givet lederen af kontrolgruppen i Høje Taastrup en indgroet skepsis over for borgernes moral, når det gælder deres mulighed for at få snabelen ned i kommunekassen…

Derfor lægger Ole Seidling heller ikke fingrene imellem, når han skal beskrive, hvad han mener om, at 25 af alle 33 afslørede sager om socialt bedrageri i Høje Taastrup sidste år blev begået af folk med anden etnisk baggrund end dansk…

»Vi kan se, at nogle af disse mennesker kommer lige ud af flygtningelejren og efter kort tid bliver skilt proforma…,« siger Ole Seidling.

[…]

Da kontrolgruppen i Aabenraa Kommune tidligere på måneden var på natlig kontrol i forbindelse med 25 sager, involverede de 13 af sagerne borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

Det får lederne af kontrolgruppen i Aabenraa, Margit Kristensen, til at sige: »Man får nærmest det indtryk, at indvandrere og efterkommere har en slags erfagrupper, hvor man sidder og fortæller hinanden, hvordan man kan snyde de offentlige kasser…«.”

Oploadet Kl. 13:37 af Kim Møller — Direkte link42 kommentarer

Ritzau angriber Sarkozy: “… en sensationspræget pakke af overdrevent strenge sikkerhed…”

Frankrig har fundet det nødvendigt at stramme udlændingepolitikken, og den slags giver automatisk dårlig presse. DR Online refererer i sin artikel om Sarkozys forslag kritik fra SOS-Racisme, og Ritzaus Bureau glemmer alt om objektivitet. Her citeret fra Ekstra Bladet – Frankrigs præsident strammer kursen.

“Præsident Nicolas Sarkozy advarer om, at Frankrig vil fratage udenlandsk fødte forbrydere, der bruger vold mod politiet eller offentlige embedsmænd, deres franske statsborgerskab.

Samtidig med, at præsidenten kæmper med elendige meningsmålinger som følge af den økonomiske skandale, regeringen er involveret i og i kølvandet på en bølge af voldelig uro, bebuder Sarkozy en sensationspræget pakke af overdrevent strenge sikkerhedsforanstaltninger.

Oploadet Kl. 06:00 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer


30. juli 2010

Tilbage fra Kalundborg II

Så fik jeg den bærbare repareret, og de sidste af feriebillederne hjem. Se eventuel den oprindelige postering.

(på vej mod Sommerland Sjælland)

(Rødryggede tornskade)

(Tornirisk)

(Rødstjert)

(Gulspurv)

Oploadet Kl. 18:21 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

78-årig mand slået ned med koben – 64-årig kone krænket seksuelt i mere end en time

Politiet eftersøger tre dansktalende mænd af anden etnisk herkomst. Fra Ekstra Bladet – Jeg blev banket ned med et koben.

“Forslået, frustreret og ulykkelig sidder 78-årige Svend Åge Laursen i sin seng på sygehuset i Nykøbing Falster og tænker tilbage på nattens frygtelige mareridt: Det er kun godt et halvt døgn siden, tre røvere trængte ind i hans hjem i Bursø ved Maribo, hvor de først hamrede et stort koben flere gange i hovedet på den tidligere klunser, inden de forsøgte at voldtage hans 64-årige hustru…

– Jeg troede, det var katten, der havde væltet noget.

Så jeg gik op for at se, hvad der var sket. Pludselig stod jeg over for tre udlændinge, som hele tiden råbte: ‘ Money, money, money’.

– Jeg nåede ikke at svare, før jeg blev slået hårdt oven i hovedet med et koben…

Mens han lå bevidstløs og bagbundet i stueetagen, trængte røverne ind i konens soveværelse på førstesalen, hvor den 64-årige kvinde i mere end en time blev krænket seksuelt.

Oploadet Kl. 04:12 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer
Arkiveret under:


29. juli 2010

“… nu kører de til Hamborg eller Frankfurt og rejser ud derfra. Der er der ingen kontrol.”

“Vi har ingen kvaler, værten han betaler”, plejer vi at synge til familiefester i det jyske. Fra Jyllandsposten – Omfattende feriefusk med kontanthjælp.

“En stor del kontanthjælpsmodtagere rejser på ferie via Tyskland for at undgå at få deres udrejse registreret i Danmark. Dermed kan kontanthjælpsmodtagerne feriere uden at frygte at blive trukket i kontanthjælpen…

Kjeld Petersen arbejder som toldkonsulent i Skats smuglerikontrol i Billund Lufthavn, og han kender om nogen til snyd med kontanthjælpen på ferier.

»Vi har de seneste fire år haft rigtig stor succes med vores kontrol, og nogle har fået nogle ordentlige lussinger. Men de har også fundet ud af, at det er for farligt at rejse ud fra Billund og København, så nu kører de til Hamborg eller Frankfurt og rejser ud derfra. Der er der ingen kontrol. Det er jo langtfra hver dag, at der er kontrol ved den tyske grænse, så der er minimal risiko for at blive taget,« siger han…

»Vi har sager i 100.000 kroners klassen. Den seneste var en somalier og en nigerianer, der var væk i tre-fire måneder og dermed havde snydt for 72.000 kr.,« forklarer Kjeld Petersen.

Oploadet Kl. 16:03 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

Mere om Thornings skattesag – hendes mand er i Danmark “fredag til mandag hele året”

Endelig lidt undersøgende journalistik. Fra dagens BT – Hvem lyver Thorning for i skattesag?

“Avisen fået aktindsigt i en afslørende mail, som Socialdemokraternes formand har sendt til Justitsministeriet. Her skriver parti-formanden, at hendes mand ‘er i Danmark hver weekend fra fredag til mandag hele året rundt’…

I juli slog Helle Thorning-Schmidt ellers fast, at Stephen Kinnock, der bor og arbejder i Schweiz, kun er hjemme i Danmark 33 weekender om året. Det skete i forbindelse med den såkaldte ’skattesag’, hvor Thorning igennem længere tid hævdede, at ægtemanden ikke var skattepligtig i Danmark, fordi han kun sjældent var i landet…

Baggrunden for mailen er, at Stephen Kinnock i oktober sidste år ønskede tilladelse til at stå som medejer af familiens hus i København… og derfor var det vigtigt at føre bevis for så tæt en tilknytning til landet som muligt.”

Oploadet Kl. 15:42 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

Zenia Stampe og den svære universalisme

Tidligere på året blev radikale Zenia Stampe landskendt, da hun meldte politichef Ole Dahl for racisme, efter han i Politiken havde pointeret at sigøjnere havde “en helt anden kultur”.

Det er værd at have i baghovedet, når nu samme i lørdags opfordrede sine 1.548 Facebook-venner til at give nogle eksempler på forældrekærlighed “fx fra det gamle testamente, det nye testamente, islam etc.” Opfordringen har i skrivende stund trukket 27 svar med varierende lødighed.“… selvfoelgelig er det et universelt traek”, skriver en Line Gissel blandt andet.

Ingen har endnu givet et eksempel på forældrekærlighed i Islam.

Oploadet Kl. 13:56 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:


28. juli 2010

Tyrkiske betjente i tyrkiske uniformer – i Tyskland: “Man sollte es ausprobieren.”

Tiderne skifter. For ti år siden ville det have være utænkeligt, at tyskerne ville lade tyrkiske betjente patruljere i Tyskland. Jeg ønsker ikke at vide hvilke tiltag der er nødvendige om ti år.

Fra Die Welt (via PI-News) – Türkische Polizei soll in Problemvierteln aushelfen.

“Die Deutsche Polizeigewerkschaft will türkische Polizisten in sogenannte Problemviertel in Nordrhein-Westfalen schicken. Sie sollten sich um türkischstämmige Jugendliche kümmern.

„So geht es nicht weiter“, sagte der Landesvorsitzende der Gewerkschaft, Erich Rettinghaus, in Duisburg. „Vielleicht ist das ein probates Mittel. Man sollte es ausprobieren.“ Die Türken sollten in ihrer eigenen Uniformen gemeinsam mit NRW-Kollegen auf Streife gehen.

„Der neue NRW-Innenminister kommt aus Duisburg. Er kennt die Probleme“, sagte Rettinghaus. Es sei kein Geheimnis, dass es in bestimmten Stadtteilen Konflikte mit Menschen „mit Migrationshintergrund“ gebe.”

Opdate.

 • 23/7-10 Synopsis – Tyskland overgiver sig år 2010 (dansk oversættelse).
 • Oploadet Kl. 16:50 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
  
  “Min forståelse af kulturen, traditionen og normerne gør, at familierne er trygge ved mig…”

  Hvis man vender succeshistorien om, har man en racisme-sag. Fra Socialrådgiveren (2008/10) – En dansk araber i aktion.

  “Nadia Yahyas bruger bevidst kombinationen af sin faglighed som socialrådgiver og sin palæstinensiske baggrund i arbejdet med etniske minoritetsfamilier. “Min forståelse af kulturen, traditionen og normerne gør, at familierne er trygge ved mig og derfor mere samarbejdsvillige”, siger hun…

  Hun blev uddannet socialrådgiver i 2004 og har siden arbejdet i Københavns Kommunes Handicapcenter…

  – Familierne føler sig trygge ved mig. Jeg tror, at de kan identificere sig med mig i kraft af, at vi har en fælles kulturel baggrund og ofte et fælles sprog. Det er med til at skabe den tillid i relationen, som er en forudsætning i det sociale arbejde, siger Nadia Yahya.”

  Apropos.

 • 11/11-03 Berlingske Tidende – Fem taxa-selskaber tilbyder ‘hvid service’.
 • Oploadet Kl. 16:04 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Force of nature – Kill’em all

  Et klistermærke der er åben for fortolkning.

  (Gl. Kongevej, København, 28. juli 2010)

  Oploadet Kl. 15:54 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
  Arkiveret under:
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper