31. august 2010

Ikke alle skoler synes det er en god ide, at opfordre forældre til ikke at sulte deres børn

Det skulle ikke undre mig, at den citerede skoleinspektør samtidig er fortaler for statsfinansierede kostordninger, så fattige børn på Hasle Skole får det bedst tænkelige udgangspunkt for indlæring. Fra Lokalavisen – Ramadanen deler de århusianske skoler.

“Sammen med Søndervangskolen i Viby har Tovshøjskolen i Gellerup sendt et brev ud til alle forældre, hvori de anbefaler ikke at lade deres børn faste under den aktuelle ramadan. Det bør i bedste fald foregå i weekenderne.

“Dagene i ramadanen kan blive meget lange, svære og fyldte med problemer, hvis børnene går sultne rundt. Derfor vil vi bede jer forældre om at træne fasten i weekenden (…),” står der blandt andet at læse i forældrebrevet fra Tovshøjskolen.

… Det er imidlertid ikke alle skoler i Århus, der kan se idéen i sådan en opfordring:

Det kan let virke diskriminerende hos nogle muslimer at få tilsendt et brev som dette. Der findes så mange forskellige kulturelle traditioner inden for islam, og det er ikke sikkert, at alle forældre ville blive lige begejstrede for at få vide, hvad vi mener, deres børn bør gøre under ramadanen,” siger Ole Skov, skoleleder på Hasle Skole.”

Oploadet Kl. 18:24 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:

Mere fra Rambøll-analysen

Jeg har tidligere skrevet om seneste Rambøll-undersøgelse for Jyllandsposten, men efter at have nærlæst artiklerne i papir, har jeg et par tilføjelser. Det står slet ikke så slemt ud.

Dansk Folkeparti beskrives ofte som et enkeltsags anti-indvandringsparti, men undersøgelsen dokumenterer rent faktisk, at De Radikale og Enhedslisten er væsentligt mere positive overfor indvandring end Dansk Folkeparti er negative. Det vil blive svært for oppositionen at fremstå troværdigt i forhold til udlændingepolitikken, når de samtidig skal finde samhørighed med så dedikerede fortalere for indvandringens positive sider.

Indvandringen – positiv eller negativ for Danmark
97, 6 pct. / 2,4 pct. – Det Radikale Venstre
96,3 pct. – 0,0 pct. – Enhedslisten
18,7 pct. / 74,4 pct. – Dansk Folkeparti

(Jyllandsposten, 17. august 2010, s. 7)

Derudover bør det bemærkes, at Liberal Alliance er tættere på Dansk Folkeparti end Venstre og De Konservative i forhold til Islam og indvandring. Hermed ser det ud til at regeringen, ikke nødvendigvis får store problemer med Liberal Alliance i Folketinget. Partiet satser næppe hele butikken, for at liberalisere udlændingepolitikken.

Islams tilstedeværelse – et problem for sammenhængskraften? (fratrukket svarmuligheden “I ringe grad”)
83,1 pct. – Dansk Folkeparti
70,7 pct. – Liberal Alliance
63,0 pct. – Venstre
53,6 pct. – Konservative

(Jyllandsposten, 17. august 2010, s. 7)

Er romaers ophold et problem? (fratrukket svarmuligheden “I ringe grad”)
79,6 pct. – Liberal Alliance
77,1 pct. – Dansk Folkeparti
68,6 pct. – Venstre
62,1 pct. – Det Konservative Folkeparti

(Jyllandsposten, 21. august 2010, s. 9)


Undersøgelser dokumenterer: Danmark har ingen problemer med racisme

Igår kunne man i Berlingske Tidende læse, at efterkommere fra ikke-vestlige lande med en mellemlang- eller længere uddannelse tjener ligeså meget eller mere end etniske danskere. De færreste muslimer har en mellemlang- eller videregående uddannelse, men historien blev alligevel leveret som en succes med den underliggende morale, at indvandring betaler sig.

Medierne kunne også have anskuet konklusionerne fra den anden side. Undersøgelsen dokumenterer jo indirekte, at veluddannede ikke-vestlige indvandrere får jobs med lønninger der svarer til gennemsnittet eller mere, hvilket må ses som udtryk for manglende racisme. Vi kender alle historien om astrofysikeren der gør rent. Det er tilsyneladende en myte.

Endnu en succeshistorie. Fra Jyllandsposten – FN: For få racismesager.

“Det er alt for svært at få de danske myndigheder til at føre en sag om racisme, mener FN’s komité til udryddelse af racediskrimination. Når man anmelder racisme i Danmark, beslutter anklagemyndigheden, ledet af Rigsadvokaten, om der skal rejses tiltale.

Det sker ifølge FN-komiteen så sjældent, at det giver »det indtryk, at gerningsmænd til disse forbrydelser kunne nyde straffrihed, fordi Rigsadvokaten ikke ville se sagen igennem«, lyder det i et referat fra komiteen, som onsdag og torsdag i sidste uge eksaminerede Danmark…

Ifølge rapporten blev der i perioden 2004-08 idømt 13 straffe for brud på racismeparagraffen.

Der blev rejst 26 tiltaler, mens 99 anmeldelser ikke blev til nogen retssag, fordi de f. eks. blev afvist eller standset efter den indledende efterforskning.

Bemærkningerne om straffrihed kom fra komiteens rapportør for Danmark, den 56-årige juraprofessor Chris Maina Peter fra Tanzania, der også betegnede situationen som »meget bekymrende«. Han påpegede, at det kan »afskrække« folk fra at gå til politiet med racismeanmeldelser, når det kun sjældent fører til retssager.”

Oploadet Kl. 16:17 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

Rektor Anne-Marie Dohm: Svenske medier svigter sin journalistiske rolle

Anne-Marie Dohm har fuldstændig ret. Medierne skal redegøre for partiernes holdninger, så vælgerne kan stemme efter overbevisning – længere er den ikke. Fra Journalisten – Journalist-rektor: Nærmest censur mod svenske nationalister.

“Rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Anne-Marie Dohm, har ikke meget til overs for den måde, svensk presse forsøger at tie det højreorienterede parti Sverigesdemokraterne ihjel på.

Blandt andet har svensk TV4 nægtet at vise partiets valgvideo, hvor en pensionist bliver løbet over ende af en gruppe burkaklædte kvinder. Og partiet står ikke til at måtte deltage i den afgørende tv-debat på kanalen SVT.

Det er et journalistisk svigt og var aldrig sket i Danmark, mener Anne-Marie Dohm.

»Det nærmer sig censur, og det lyder meget udansk. Men måske ikke meget usvensk. Hvis medier bevidst holder bestemte synspunkter ude af den politiske debat, fordi man ikke bryder sig om dem – og de i øvrigt er lovlige – så svigter man sin journalistiske rolle i samfundet. Vi skal jo blandt andet fortælle, hvad de enkelte partier og deres kandidater mener og står for, så vælgerne selv kan træffe deres eget valg i stemmeboksene,« siger hun til DR.dk.”

Oploadet Kl. 15:52 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer


30. august 2010

“All politics are about priorities – now you have a choice.” (Sverigedemokraterna, 2010)

Suveræn valg-reklame for Sverigedemokraterna, der kort og præcist leverer et budskab, der må og skal frem. TV4 nægter at vise den, fordi de mener den udtrykker had mod en religion – Islam, forstås. Se videoen i høj kvalitet på Youtube.

For den daglige dosis valgkamp på svensk, henviser jeg til Snaphanen.

 • 30/8-10 Naser Khader, Berlingske blogs – Sverige er et u-land – hvad angår ytringsfriheden.
 • Opdate.

 • 30/8-10 Bureaubiz.dk – Dansk islæt i kontroversiel svensk valgfilm.
 • “For over et halvt år siden gik partiet… på jagt efter et reklamebureau til at lave en valgfilm. En jagt, der viste sig ganske svær, fordi ingen bureauer fandt samarbejdet attraktivt, og som først faldt på plads, da partiet lovede anonymitet til bureauet… Resume.se kan fortælle, at det gør produktionsselskabet Alome og dens ejer, Anders Königsson, der har arbejdet for Sveriges Radio som reporter.”

 • 31/8-10 dagensmedia.se – SR sparkar SD:s reklamfilmare.
 • “Anders Königsson har gjort sportreportage åt Radio Uppland i flera år. Nu har Radio Uppland beslutat att avbryta samarbetet, med anledning av Königssons reklamfilm för Sverigedemokraterna.”

  Oploadet Kl. 19:00 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  “… en konservativ bevægelse, der af flere sorte grupper er blevet kritiseret for racisme.”

  Da der blev demonstreret mod Bush under hadske slagord og bannere, var det altid en folkelig manifestation. Når 300.000 konservative demonstrerer i Washington på 47-årsdagen for Martin Luther Kings berømte tale, til et arrangement for genskabelse af de amerikanske værdier, så er derimod en anderledes suspekt affære.

  Ritzaus Bureau er på hjemmebane her. Fra DR Online – Stor konservativ dag i Washington.

  “Adskillige tusinde amerikanere fandt lørdag vej til Lincoln Memorial i hjertet af den amerikanske forbundshovedstad, Washington, hvor der var kaldt til konservativ folkedemonstration…

  Mange af de, der mødte op lørdag, tilhører den bevægelse, der kaldes “teaparty” – en konservativ bevægelse, der af flere sorte grupper er blevet kritiseret for racisme. Beck siger, at arrangementet var tænkt som u-politisk.”

  (DR ændrede senere ordlyden, det samme gjorde andre netaviser)

 • 29/8-10 The Daily Caller – What they’re saying about the 8/28 rally.
 • “A relatively dense and overwhelmingly white crowd stretched from the steps of the Lincoln Memorial out past the Washington Monument.” (Mark Benjamin, Salon.com)

  “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.” (Martin Luther King)

  Oploadet Kl. 15:01 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer
  
  Nørrebro: Straffrihed for hærværk og gadeuorden under ramadan

  Hvis jeg skrev, at ‘unge muslimer vælter biler under ramadanen’, så risikerer jeg at ende i retten med en sigtelse efter racismeparagraffen. At vælte en bil og antænde bål i gaden er omvendt en mindre foreseelse.

  En Ritzau-historie gengivet af Politiken – 12 sultne unge tilbageholdt efter bål i København.

  “Efter at have antændt bål og væltet en bil på Nørrebro i København blev 12 unge til aften tilbageholdt af politiet og kørt hjem til deres forældre...

  »Der er ramadan i øjeblikket, og det er vores indtryk, at den ustabile spisemåde kombineret med, at de unge ikke har noget at lave om aftenen, giver uro. Det ser vi hvert år. Men der er ikke nogen tilskadekomne og ikke nogen egentligt anholdte«, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Mads Firlings.”

  Oploadet Kl. 13:19 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer
  
  Bæk Simonsen: Alle partier dæmoniserer Islam, inkl. Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten

  Jeg kender ikke etniciteten på den gennemsnitlige voldtægtsforbryder i København, men jeg tvivler på han er dansker. I så fald er der intet odiøst i, at kvinder der opdigter og anmelder en voldtægt, udpeger en ikke-dansker som gerningsmand. En sociolog græder ud i Information, hvorefter Jørgen Bæk Simonsen fornemt afrunder.

  Fra En voldtægtsforbryder har da indvandrerbaggrund.

  “Afhandlingen er baseret på en undersøgelse af 95 anmeldte voldtægter i Københavns Kommune i 2003. Marie Bravik Heinskou forklarer, at de kvinder, der anmelder en falsk voldtægt, har tendens til at udpege en mand af anden etnisk herkomst som gerningsmand.

  »Forestillingen om den perfekte forbryder knytter sig til nogle stereotype forbryderbilleder, vi har. Ofte en mand af anden etnisk oprindelse. Det er resultatet af den forbryderopfattelse, vi har,« fortæller hun.

  […]

  Professor fra institut for tværkulturelle og regionale studier på Københavns Universitet, Jørgen Bæk Simonsen, er af den opfattelse, at diskursen om de fremmede er blevet væsentlig mere fjendtlig siden 11. september 2001. Og den diskurs kan fremavle fjendebilleder.

  »Jeg har bidt mærke i, at medierne fremhæver folk af anden etnisk herkomst, hvis en forbrydelse er begået af dem. Og den politiske terminologi er inficeret af en dæmonisering af islam.«

  Ifølge Jørgen Bæk Simonsen finder dæmoniseringen sted i hele det politiske spektrum. Fra Dansk Folkeparti, til Enhedslisten:

  »Tidligere snakkede man jo om, at det primært var Dansk Folkeparti, der stod for den slags dæmoniseringer. Men tænk på Villy Søvndals udbrud mod Hizb ut-Tahrir og dele af Enhedslistens reaktioner mod Asmaa Abdol Hamids kandidatur.«”

  

  29. august 2010

  Slagelse: Hætteklædte indvandrere tændte ild og knuste ruder

  Fra TV2 Online – Bederum formentlig årsag til uro.

  “To dages uro med hætteklædte unge i Nordbyen i Slagelse skyldes formentlig boligforeningens trusler om at nedlægge et bederum. Ifølge politi og beboere opstod balladen som følge af et brev fra en afdelingsbestyrelse i boligforeningen, hvori der opfordres til lukning af et bederum under den lokale grillbar, fortæller TV2 ØST.

  Både lørdag og søndag aften måtte politiet patruljere med flere vogne i området, fordi grupper af hætteklædte unge tændte ild og knuste ruder.

  Oploadet Kl. 16:52 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer
  Arkiveret under:
  
  Ramadan-historier fra Lyon og Toulouse

  Franske Galliawatch har et par historier om ramadan-faste i Lyon og Toulouse – Observe Ramadan, Or Else….

  “He was having lunch on the terrace of a restaurant in downtown Lyons, during the weekend of August 15, when three young persons assaulted him because he was not respecting the Ramadan fast. This man, a father, of Senegalese origin now residing in Vénissieux, was struck on the head with a glass bottle, then with a chair. Rushed to the hospital, with a skull fracture, he had to undergo surgery…

  Three days later, a young Jewish woman filed a complaint after being assaulted in a supermarket in Toulouse. The victim declared that she was attacked by two adolescents who reproached her for buying food during the fast. The young woman then revealed that she was Jewish, which only increased the anger of her attackers who called her “dirty Jew”, struck her on the head, causing her to fall heavily to the ground. A guard witnessed the scene without intervening. Questioned by the investigators on the reasons for his passiveness, the man explained that he was respecting Ramadan and that he was in a hurry to leave so that he could eat at sundown.”

  Oploadet Kl. 16:33 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper