30. november 2010

Konsulent om unge muslimer: “Når de lugter frygt, så føler de magt, og så bliver de ved.”

Man plejer at sige, at Ikast er landets største villakvarter, men byen har som de fleste større provinsbyer også sine almennyttige boligkvarterer præget af multikulturalisme. Boligblokkene på Stadion Allé er kun nogle få hundrede meter fra byens Strøg. Her lidt fra en historie Herning Folkeblad har skrevet om de senere dage.

Fra torsdag, sidste uge – Beboere i strøg-ejendom chikaneret af unge lømler.

En gruppe unge indvandrere har i flere måneder chikaneret beboerne i Ejerforeningen Strøget 37, der er beliggende i Strøgcentret. Lømlerne har nærmest indtaget ejendommens udendørsarealer.

På trapper til kælder og terrasser bliver der røget hash, smidt affald, stjålet og smadret cykler, tændt bål, urineret og lavet hærværk, blandt andet er mellemgange og postkasser smurt ind i graffiti.

Afsenderadressen er tydelig nok, idet der flere steder står » STA « -et såkaldt tag (graffitimærke), som henviser til blokkene på Stadion Allé. Flere af beboere i Strøget 37 påtænker at sælge deres lejligheder. De tør ikke bo i dem længere.

[…]

De chikane-ramte beboere er ikke meget for at stå frem med navn. Det vil Joachim Glerup imidlertid. Han købte en af lejlighederne i forsommeren 2010… Et par gange om dagen kunne han lugte hash og høre høj musik fra baggården, og bagefter lignede indvandrer-drengenes opholdssted en losseplads med iturevne aviser, skodder efter cigaretter og joints samt sodavandsdåser…

-Jeg ville selv ordne det. Den dag, der var dimissionsfest på gymnasiet, gik jeg ned til de to, der på det tidspunkt sad omme i gården. Jeg sagde » Hej drenge. Det er o. k., at I er her, men vil I ikke godt rydde op efter jer « . Denne venlige henstilling blev taget meget ilde op. Den ene af de to unge gik løs på Joachim Glerup, mens den anden fingerede ved sin telefon. Få minutter efter var der ni indvandrerdrenge samlet i gården.

Der blev diskuteret en del, men Joachim var nødt til at forlade stedet, da han skulle til fest.

-Da jeg kom hjem igen, fik jeg at vide, at en nabo lige netop havde afværget, at der blev kasten en stor sten gennem mine vinduer, fortæller Joachim Glerup, som i dagene efter episoden opdagede, at indvandrerdrengene fulgte efter ham, når han kørte i sin bil…

-Jeg går sådan set bare og venter på, at jeg møder dem en dag, hvor jeg er alene, så ved jeg godt, hvad der sker, bemærker Joachim Glerup.

I en mellemgang fra ejendommens gård og ind i det glasoverdækkede strøgcenter er der flere gange blevet tændt bål… En af beboerne, som ikke ønsker sit navn i avisen, har været ude for at få sten kastet mod sine vinduer. Han er også blevet mødt med tilråb indeholdende trusler, når han har opholdt sig på sin egen terrasse.

[…]

En af de gange Joachim Glerup har bedt politiet om hjælp, blev han spurgt, hvad han havde tænkt sig politiet skulle gøre ved det. Joachim Glerup svarede, at politiet eventuelt kunne sende en patruljevogn.

-Så sagde politimanden: » synes du, at jeg skal gøre mine kolleger til bussemænd?”

[…]

Flere detailhandlere, med videre, i Strøgcentret har også haft problemer med lømlerne… Butikslokalet i Strøget 37 står tomt i dag…”

(Stadion Allé i Ikast – omkranset af villakvarterer)

En af sidehistorierne samme dag fortjener fremhævelse – Når de lugter frygt så bliver de ved.

“-Jeg bryder mig egentlig ikke om at bruge den sammenligning. Men de unge, der er tale om her, er ligesom vilde dyr på savannen. Når de lugter frygt , så føler de magt, og så bliver de ved.

Sådan siger Ikast -Brande Kommunes børne-og ungdomskonsulent, Mads Larsen, som også er kontaktperson i SSP -det lokale samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi.”

Spredte citater.

“Jeg kom hjem fra arbejde i går klokken 17 og lagde mig for at hvile lidt, da jeg havde mødt klokken 05. Jeg vågnede ved, at der blev banket på døren. Det var en af naboerne, som fortalte, at der var blevet malet » STA « på vores trappe, fortæller Joachim Glerup, som også fik at vide, at en af de unge ballademagere havde været der med onsdagens udgave af Herning Folkeblad.

-Der lå en del af avisen i min postkasse. På siden med artiklen, hvori jeg udtaler mig om vores problemer i ejendommen, var der skrevet » Det er i orden, Joachim, din bums! « , og der, hvor mit navn stod, var der snittet i avisen med en kniv.” (Herning Folkeblad, 25/11-10: Omtale udløser nye trusler)

“Torben Andresen, indehaver af Bandage Interiør, havde butikken liggende på Strøget 37 frem til sommeren 2009, hvor den flyttede til Lene Haus Vej i sydbyen. Torben Andresen og hans ægtefælle Anette Wendt er glade for, at de skiftede adresse. De mærkede på egen krop, hvordan det var at være omgivet af utilpassede unge.

– De spyttede på vores ruder – det så vi, når vi stod inde i butikken efter at have lukket. De malede også på den dør ind til butikken, der ligger i smøgen, og de råbte efter os, fortæller Torben Andresen, som har en teori om, at problemerne med de unge begyndte, da han greb en af dem i at stjæle en cykel, som tilhørte datteren.” (Herning Folkeblad, 25/11-10: Flyttede butikken fra Strøget og slap for chikanen)

“Efter klokken seks, så regerer vi i Strøgcentret.” (‘ballademagere’, Herning Folkeblad, 25/11-10, s. 12)

Ingen forskelsbehandling ikke i Ungdomsskolen’ (refererer Eli Nicolaisen, se herunder; Herning Folkeblad, 26/11-10)

“I lighed med Eli Nicolaisen fra Ikast-Brande Kommunale Ungdomsskole, understreger Bent Kristensen, at ungdomsskolen ikke forskelsbehandler nogen – uanset, hvilken hudfarve, de har. – Vi har derimod lavet positiv særbehandling ved at oprette en klub, Klub Twilight, som henvender sig til unge med anden etnisk baggrund, siger Unge-lederen.” (Herning Folkeblad, 26/11-10: Strøgballade under SSP-lup)

“En af bemærkningerne i Radio M’s debatprogram » Knud Lind om morgenen « lød, at det nok ville være bedst, hvis sagen var blevet forbigået i tavshed.” (Herning Folkeblad, 27/11-10: Omtale af Strøgballade giver pote)

Historien slutter som den plejer. I fredags med taletid til tre anonyme ‘nydanskere’ fra Stadion Allé, der mente det hele var overdrevet, og i øvrigt selvforskyldt: “Jeg tror simpelthen ikke på, at Joachim har talt så pænt til dem, som han påstår.” Balladen skyldes kedsomhed, og mangel på et tilholdssted, “de kan kalde deres eget.”.

Et socialdemokratisk byrådsmedlem ved navn Halil Yildirim ville samme dag have islamisk-religiøse autoriteter på banen: “Man hører efter de voksne i vores kultur, specielt hvis det er imamen, der taler med dem”. Det skete så lørdag, hvor imam Murat Korkut beklagede ‘den negative omtale’ af dem han benævnte som ‘vores drenge’, og tilføjede, at de manglede et “sted hvor de kan spille billard, dart og få hjælp til lektierne.” Mere ballade, flere penge… Kommer snart til en by nær dig.

Oploadet Kl. 18:45 af Kim Møller — Direkte link43 kommentarer

Ekstra Bladets Kjeld Christiansen om Sverigedemokraternes succes: “Hitler blev også valgt”

Usædvanlig modbydelig artikel om seneste TFS-konference i søndagens Ekstra Bladet, hvor journalist Kjeld Christiansen interviewer Lars Hedegaard. Her lidt fra – Foragtet hjemme: Åkesson budt velkommen – i Danmark, der bærer undertitlen: Trykkefrihedsselskabet som talerør for ekstrem højrepolitiker fra Sverige (via Snaphanen).

“De store smil var fremme, da det danske trykkefrihedsselskab i går bød den højreradikale, svenske politiker Jimmie Åkesson fra Sverigedemokraterna, som næsten ingen ellers vil røre med så meget som en ildtang, hjerteligt velkommen og stillede sin talerstol til rådighed for ham.

– Vort tema er primært ytringsfriheden. At sikre, at alle kan komme til orde. Det betyder ikke, at vi støtter Sverigedemokraternas program, siger Lars Hedegaard, der er journalist, forfatter, historiker og formand for Trykkefrihedsselskabet.

– Men I lader jer bruge som platform for nogle helt ekstreme synspunkter?

– Sverigedemokraterna er et demokratisk parti, som er valgt ind i Riksdagen.

– Hitler blev også valgt?

– Vi er ikke derude. – I hverdagen hører vi ikke andet end politikernes politisk korrekte meninger. Men jeg vil også gerne høre de andre synspunkter. Trykkefrihedsselskabet var de første, der inviterede Geert Wilders til at tale uden for Holland i 2008.

– Men I står tilbage som eksponenter for ekstremt højredrejede synspunkter?

– Vi har også haft talere fra venstrefløjen.

– Hvor går jeres grænse?

– Vi inviterer ikke Holocaust-benægtere, nazister, fjender af homoseksuelle eller racister.

– Men Sverigedemokraterna beskyldes jo præcis for at være racister?

– Det mener jeg ikke, de er. De har faktisk en stor andel indvandrere.

Gæster hos DF på Borgen Scenen var sat i den tidligere rigsdagssal på Christiansborg – få meter fra Folketingets portræt af menneskevennen Grundtvig, grundlæggeren af menneskers ligeværd i Danmark. Dansk Folkeparti havde skaffet tilladelsen til at benytte salen.”


Årets Kulturafvikler 2010: Mogens Jensen

Yderst velfortjent, skulle jeg mene. Fra Eticha – Mogens Jensen blev ”Årets Kulturafvikler”.

Prisoverrækkelsen er berammet til at foregå på Galleri Draupner søndag den 5. december klokken 11:00. Vejret kan dog ændre på disse planer. Den hvide sne og den medfølgende storm, der ser ud til at vare hele ugen gør, at vi ser tiden lidt an, og med vejrudsigten foran os, først da tager vi endelig beslutning om gennemførelsen af arrangementet.”

Mogens Jensen om DR, nynazistisk homofobi og tankefrihed indenfor Islam…

“Nødvendigt at styrke DR” (19. november 20009, S-dialog)

“Jamen, jeg synes den her film giver grundlag for at få justitsministeren til at undersøge hvor stærkt forankrede de nynazistiske miljøer er i Danmark… og er de implicerede i nogle af de mange hatecrimes vi nu ser, desværre, i stigende omfang dukke op, særligt i de større byer i Danmark.” (7. april 2010, Uriasposten)

“Et andet vigtigt udgangspunkt for forståelsen af islams rolle i Europa er, at islam, jødedommen og kristendommen alle er udsprunget af den abrahamiske religion og dermed har samme historiske og kulturelle rødder og anerkender de samme grundlæggende værdier som værdien af menneskets liv og værdighed, muligheden for og friheden til at udtrykke tanker, respekt for andre og andres ejendom, betydningen af social velfærd samt respekten for lov og ret.” (23. juni 2010, Jyllands-posten)

Oploadet Kl. 03:39 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:


29. november 2010

Qvortrup: TV2 Nyhederne udelod, at ’samtlige forbrydelser’ blev begået af indvandrere

Presselogen på TV2 indledes altid med aktuelle journalistiske bekendelser fra de inviterede medier.Typisk er det en redaktør for Politiken, der forklarer at de ikke har været kritiske nok i forhold til regeringen, men i går var TV2’s Henrik Qvortrup gæst, og han var virkelig en partyspoiler. Indslaget kan ses på Sputnik – Lader medierne sig udnytte? (28/11-10).

Line Ernlund, TV2-vært: Henrik Qvortrup, TV2’s bekendelse, der skal vi til 19-Nyhederne, og nu viser vi ikke indslaget i sin fulde længde, kendelse, for det er faktisk en mangel ved det indslag. Det handler om – nu har vi nogle billeder der kører i baggrunden, det handler om homoseksuelle der bliver overfaldt og udsat for vold.

Henrik Qvortrup, TV2: Ja, det er altså en meget, synes jeg, relevant og også meget skræmmende historie, om at de såkaldte hatecrimes nu for alvor har fundet vej til København. Vi taler med to homoseksuelle som beretter om hvordan de er blevet chikaneret, og slået og i det hele taget, chikaneret rundt omkring i bybilledet, og vi må forstå, at det dækker over en tendens, en uhyggelig tendens. Min skrifte i den forbindelse her, er, at vi i løbet af det indslag, og sådan set også i det indslag som ligger til grund, nemlig Station 2, helt undlader, at bringe en nok så interessant oplysning, nemlig den, at samtlige de her forbrydelser er begået af danskere med anden etnisk baggrund. Og jeg synes det her er et tilfælde, hvor man ikke kan sige, at det er irrelevant. Der er, og det hører vi også, og det er den eneste antydning vi får af den sammenhæng – vi hører en af de forulempede sige, at han fra nu af, ikke rigtigt bryder sig om danskere med anden etnisk baggrund, og den kommer til at flagre underligt frit i luften, når vi undlader at bringe den meget vigtige, relevante, meget tankevækkende oplysning,at de her forbrydelser – alle som en – er begået af danskere med udenlandsk baggrund.

Relaterede links.

 • 22/11-10 TV2 Nyhederne – Bøsseangriber: Der var ingen grænser (‘M’ er sløret, medvirket ved 10-15 overfald).
 • “Jeg tror aldrig, der var en grænse. Jo, vi slog dem ikke ihjel. Nogle gange kunne de ligge på jorden og blive trampet i hovedet flere gange. Så der var ingen grænse.”

 • 22/11-10 Station 2 – Lokket i fælden (hele programmet inkl. Gay Pride-stenkast: min 4.20-).
 • 22/11-10 Station 2 – Bøsser lokkes i fælder og overfaldes (René Nielsens historie).
 • “To af dem hopper op på ryggen af ham, mens de råber: ‘Bøssesvin, du skal slåes ihjel. Du skal have nogle tæsk’.”

 • 22/11-10 Station 2 – Bøsse fik tæsk med sømbræt (Glen Jeppsens historie).
 • “Da jeg vendte mig om fik jeg et sømbræt i hovedet. De sparker mig i hovedet, i ryggen og i maven. Den ene råber “Dø bøssesvin. Dø bøssesvin”

  Oploadet Kl. 16:57 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer
  
  Konservative Suzanne Bjerrehus om EU: “Lad os forlade den synkende skude.”

  Bemærkelsesværdig tilkendegivelse fra konservative Suzanne Bjerrehus.

  (Facebook, Suzanne Bjerrehus, 28. november 2010)

  Oploadet Kl. 04:44 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
  Arkiveret under:
  

  28. november 2010

  Barack ’57 states’ Obama (maj 2008) – Sarah ‘North Korean allies’ Palin (november 2010)

  Enhver politiker der gennem længere tid er i mediernes søgelys, laver fortalelser, det gælder både Barack Obama og Sarah Palin. For tiden skriver de danske medier meget om Sarah Palin, der måske, måske ikke bliver republikansk præsidentkandidat i 2012. I maj 2008 førte Barack Obama kampagne for at blive demokraternes præsidentkandidat, og han så ud til at vinde, hvad han som bekendt gjorde. Under et valgmøde i Beaverton (Oregon) kom han til at sige følgende…

  “It is wonderful to be back in Oregon… Over the last 15 months, we’ve traveled to every corner of the United States. I’ve now been in 57 states? I think one left to go. Alaska and Hawaii, I was not allowed to go to even though I really wanted to visit, but my staff would not justify it.” (Barack Obama, 8. maj 2008)

  (Youtube, Obama Claims He’s Visited 57 States)

  I skrivende stund omfatter avisdatabasen Infomedia samlet 33.131.612 artikler, men det er ikke lykkedes mig at finde en eneste artikel hvor Obamas fortalelse nævnes. Ikke en. Googler man på danske netsider, så dukker der to hits op – en henvisning til en kommentar her på siden, samt en apolitisk citat-samling.

  Onsdag blev Sarah Palin interviewet af Glenn Beck på Fox News, og kom her til at omtale Nordkorea som USA’s allierede. Det blev påtalt af studieværten, og hun rettede øjeblikkeligt.

  “This is stemming from, I think, a greater problem when we’re all sitting around asking, ‘Oh no, what are we going to do,’ and we’re not having a lot of faith that the White House is going to come out with a strong enough policy to sanction what it is that North Korea is going to do… Obviously, we gotta stand with our North Korean allies… And we’re also bound by prudence to stand with our South Korean allies, yes.” (Sarah Palin, 24. november 2010, Youtube)

  De danske medier gav den fuld skrue, og fikspunktet var i flere aviser, herunder fredagens Urban, ikke at det var en fortalelse, men uvidenhed. Urban sætter fortalelsen op over en halv side med billeder af Palin og Nordkoreas diktator, og insinuerer nedladende, at Palin mente det seriøst. Samme dag spurgte Ekstra Bladet retorisk. “Er hun dum eller hva'”.

  “Er der to, der står sammen mod resten af verden, er det tilsyneladende USA’s fhv. vicepræsidentkandidat Sarah Palin og Nordkoreas store leder, Kim Jong-Il…” (billedtekst)

  (Urban, 26. november 2010, s. 20; journalist Lykke Wiborg Christensen)

  (Googlesøgning: ‘Palin støtter Nordkorea’; seneste fire dage)

  Apropos.

 • 22/11-10 Berlingske blog – Mads Fuglede: USA i dag: Fra min lille bog.
 • 
  Valg i Schweiz, schweizernes valg: “Welche ausländerpolitik wollen Sie?”

  DR Online fortæller, at schweiz i dag stemte ja, til forslaget fra SVP, der ifølge det licensfinansierede medie er blevet en større politisk bevægelse “ved at spille på frygten for øget indvandring”. Journalister har det svært med demokrati, og særligt de mere direkte af slagsen.

  Fra fredagens Jyllandsposten – Automat-udvisning af kriminelle udlændinge (ikke online).

  “Schweiz holder søndag folkeafstemning om automatisk udvisning af udlændinge, der begår kriminalitet. Meningsmålinger tyder på, at forslaget bliver vedtaget. Knapt et år efter at schweizerne ved en folkeafstemning forbød minareter i landet, skal borgerne stemme om, hvorvidt udlændinge, der begår kriminalitet, automatisk skal udvises

  I sidste uge sagde 54 pct. af de adspurgte, at de vil stemme for… I al sin enkelhed går SVP’s forslag ud på, at udlændinge, der gør sig skyldig i en forbrydelse i Schweiz, uden videre dikkedarer skal kunne udvises af landet.

  En ny artikel i forfatningen skal opregne de forbrydelser, der giver hjemmel for udvisning. Det drejer sig om mord, drab, alvorlige seksualforbrydelser, røveri, narkohandel og indbrud. Men ikke nok med det. Schweizisk Folkeparti kræver også, at folk, der begår socialt bedrageri, skal kunne udvises og idømmes indrejseforbud fra 5 til 15 år…

  Et centralt punkt i initiativet er automatikken, som kræves indført. Den udlænding, der begår en strafbar handling, skal udvises uanset, hvem han eller hun er, og uafhængigt af særlige omstændigheder – familieforhold eller graden af integration – der kunne komme i betragtning.

  (Toni Brunner, SVP: “Welche ausländerpolitik wollen Sie?”; Die Presse)

  Oploadet Kl. 17:07 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer
  
  ‘Britisk sexbande’ med “ni mænd fra den britiske by Derby” dømt, skrev Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet omtaler en grov historie fra England – Britisk sex-bande dømt for misbrug af teenagepiger.

  Ni mænd fra den britiske by Derby er blevet dømt for misbrug af teenagepiger. Forbrydelserne omhandler voldtægt og tilfangetagen af piger imod deres vilje. I alt 27 ofre i alderen 12 til 18 år har stået frem og fortalt om overgrebene. Dommen drejer sig om 15 af dem. Det skriver BBC.

  Mange af ofrene fik alkohol og stoffer, før de blev tvunget til sex i biler, lejede huse og hoteller. En pige forklarer, at hun blev seksuelt forulempet af mindst otte mænd… Efterforskere har beskrevet sagen, som den mest rædselsvækkende sag om seksuelt udnyttelse, de nogensinde har stået overfor.”

  Ekstra Bladet henviser til BBC, der fortæller, at den slags misbrug er et stigende problem i England. Hvor BBC intet fortæller om de 27 teenagepiger der har været ofre for gruppens overgreb, så nævner BBC trods alt navne på ni af de dømte, herunder Abid Mohammed Saddique, Mohammed Romaan Liaqat, Akshay Kumar, Faisal Mehmood, Mohammed Imran Rehman, Graham Blackham, Naweed Liaqat, Farooq Ahmed og Ziafat Yasin.

  Daily Mail har flere detaljer – Asian gangs, schoolgirls and a sinister taboo…

  “The gang — all but one of whom were Asian — roamed the streets in a BMW with blacked-out windows looking for girls. They plied them with vodka from bottles and plastic cups ­hidden under the seats, before raping or ­abusing them. They were not the only victims in Derby. Up to 100 girls may have been ensnared in this horror after being lured by the smartly-dressed gang into the car outside school gates, shops, ­coffee bars near the city’s railway station and a local park…

  If this was a one-off, it would be deeply ­troubling indeed. The reality is, it’s not. Many schoolgirls — one just eight — living in towns and cities all over the north of England are ­falling prey to gangs who groom them to be sex slaves for themselves or other men…

  The resulting court cases have marked ­similarities. A gang of five Asian men was jailed earlier this month for a total of 32 years for a string of sexual offences against girls aged between 12 and 16 in Rotherham, South ­Yorkshire…

  This case came just weeks after a privately-educated schoolgirl, forced into sex slavery at 14, bravely gave evidence in court against nine Asian men, who were jailed for her ‘­sustained sexual abuse’ over many months…

  The experience of all these young girls has an uncomfortable element to it. It is a subject that in politically correct modern Britain is almost taboo — rarely spoken about by the police, the courts or even the ­agencies that counsel the girls afterwards.

  The simple fact is that the ­perpetrators are almost all Asian and from the north of England — and their victims white.

  This week, the BBC reported the Derby case repeatedly on radio with barely a mention of the fact all but one of the gang members were Asian, or the fact the vast majority of the victims — 22 of the 27 mentioned in court — were white girls.”

  (fem af de fængslede i sagen fra Derbyshire)

  Oploadet Kl. 16:16 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
  

  27. november 2010

  Ankara-aftalen anno 1963 – danske grænser anno 2010

  Det er 47 år siden, seks nuværende EF-lande – Danmark undtaget, underskrev Ankara-aftalen, der gav tyrkiske statsborgere ret til midlertidigt ophold i de respektive lande i forbindelse med arbejde, heraf ordet ‘gæstearbejdere’. Danskerne afviste i 1992 Maastricht-traktaten, der gennemførte vidtgående ensretninger, men stemte året efter ja til Edinburgh-afgørelsen, der præciserede, at Danmark var undtaget traktaten i forhold til udlændingepolitikken.

  Fra Jyllandsposten – Tyrkere kommer nemmere ind i landet.

  “Tyrkere undgår krav om at kende dansk sprog og kultur, hvis de skal familiesammenføres til Danmark…

  I modsætning til alle andre indvandrergrupper behøver tyrkere ikke bestå den såkaldte indvandringsprøve, som skal sikre et basalt kendskab til Danmark og det danske sprog. Ud over at komme nemmere ind i landet slipper tyrkerne også for prøvegebyret på 3.000 kr. pr. forsøg, hvis de skal sammenføres med en herboende tyrker.

  Undtagelsen blev i stilhed indført den 12. november og skyldes en associeringsaftale, som Tyrkiet og det daværende Europæiske Økonomiske Fællesskab – nu EU – indgik i 1963 om rettigheder til tyrkiske gæstearbejdere…

  Fra nytår indføres en række yderligere gebyrer på udlændingeområdet. Også dem slipper tyrkerne for.”

  Apropos.

 • 24/11-10 Danskfolkeparti.dk – DF: Messerschmidt udvandrede i protest mod dobbeltstandarder.
 • Oploadet Kl. 23:26 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
  
  Offentligt finansieret pilgrimsrejse til Mekka

  Hver fjerde flypassager “på et fly fra Saudi Arabien” var på offentlig forsørgelse, forklarer Ritzaus Bureau tørt. Det pågældende fly kom fra Jeddah, Mekkas lufthavn, og en hel del tilvandrede muslimer fik således en offentligt finansieret pilgrimsrejse.

  Verden ifølge DADK har mere – Overblik over lufthavs-razziaer (let redigeret).

  “Så skete det igen. Endnu en lille stikprøve i Københavns Lufthavn (26.11.2010) dokumenterer en omfattende rejseaktivitet blandt herboende indvandrere, som er på kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge mv. Samtidig dokumenteres endnu en gang en massiv ulovlig pengestrøm ud af landet, penge der fragtes til hjemlandene af “fattige” indvandrere med snabelen dybt nede i det danske velfærdssamfund.

  91 mistænkes efter dagens kontrolaktion / razzia for socialt bedrageri. Af dem var 87 med et fly fra Mekka. Nogle havde været i udlandet i op til et år… Der er et klart mønster…

  28.10.2010 BT
  Under beskyttelse fra politiet i lufthavnen gennemførte Arbejdsdirektoratet tilsyn ved en række flyafgange til Syrien og Tyrkiet. I alt 261 personer blev tjekket og ud af dem bliver der nu rejst sager mod 63.

  Det er en socialbedrageri-procent på 24%

  14.10.2010 Politiken
  Passagerer fra 6 fly der ankommer fra Syrien og Tyrkiet tjekkes for sociale forhold. »Under razziaen blev 600 passagerer tjekket. 72 af dem modtog kontanthjælp eller dagpenge uberettiget, og de bliver derfor mistænkt for socialt bedrageri«, fortæller Peter Hove, kontorchef i Arbejdsdirektoratet.

  Det er en socialbedrageri-procent på 12%

  29.09.2010 Ekstra Bladet
  Stikprøvekontrol i Københavns lufthavn – 120 personer undersøges, 25 viser sig ulovligt at modtage kontanthjælp eller dagpenge. – Vi kontrollerer bredt, men vi ser et vist mønster i, at de sociale bedragere kommer fra rejsemål, hvor man opholder sig i længere tid, bl.a. Thailand og Tyrkiet, siger kontorchef i Arbejdsdirektoratet, Peter Hove

  Det er en socialbedrageri-procent på 21%

  30.06.2010 Skat.dk
  Ved en kontrol af 5 fly på vej til Kayseri i Tyrkiet medbragte 79 personer 2,7 mio. kroner i kontanter. 180 personer blev undersøgt, 79 af passagererne havde hver over 8.000 kroner med i kontanter. Sammenlagt medbragte “feriegæsterne” 2,7 mio. kroner. Fire af passagererne havde mere end 10.000 euro på sig – uden at have angivet udførslen. Disse sager blev overgivet til politiet. Ud af de 79 passagerer med de mange kontanter var der seks kontanthjælpsmodtagere, to på dagpenge, seks på S.U., ni på sygedagpenge, 17 på pension, mens de øvrige var lønmodtagere eller selvstændige. I alt var der 39 personer, hvor der ikke var sammenhæng mellem deres indtægt og kontanter, som de havde på sig.

  Det er en socialbedrageri-procent på 44%

  Gennemsnitlig socialbedrageri-procent ved kontrolaktionerne rettet imod fly til og fra mellemøstlige destinationer : 25%

  Altså med andre ord – stikprøvekontrollerne viser, at hver fjerde der rejser fra Danmark til mellemøstlige lande, enten begår socialt bedrageri eller fører penge ulovligt ud af landet.”

  Oploadet Kl. 05:03 af Kim Møller — Direkte link68 kommentarer
  Arkiveret under:
  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  Næste side »

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper