28. februar 2011

Det er racistisk at kritisere Islam. Det er racistisk at kritisere mit multikulturelle projekt.

Først shamer Morten Bay’s radikale segment, enhver dansker der siger det banale, at Islam og muslimer er problemets kerne. Det har medført, at mange danskere (i lighed med Merkel, Cameron og Sarkozy), eufemisk taler om fejlslagen multikultur, ligesom ansvarlige nationalborgerligere i dag taler om socio-økonomiske variabler, hvor de burde tale om islamisk kultur og religion. Nu mener Morten Bay så, at det er hyklerisk at tale om multikultur, når man reelt mener muslimer.

Det er selvfølgelig prisværdigt Morten Bay ikke vil tørre muslimers manglende integrationsvilje og assimilationsevne af på andre kulturer, men formålet med klummen er ikke til at tage fejl af: Det er racistisk at kritisere Islam. Det er racistisk at kritisere hans multikulturelle projekt.

Fra Berlingskes blogunivers – Multikultur-kritik = Muslim-kritik.

Når man betragter det nye, Nordeuropæiske angreb på den multikulturelle idé, er det nemlig noget hyklerisk. Det er jo ikke multikultur, man anser for at være problemet. Det er jo den muslimske kultur, man har et problem med.

Man ser jo ikke racistiske angreb på afrikanske frisørsaloner i København…

Globaliseringen, en del af netværkssamfundet, har for længst gjort os åbne (ja, selv de ellers håbløst lukkede danskere) overfor nye kulturer fra hele verden… Nej, det er de godt 200.000 mennesker fra muslimske lande, vi har et problem med. Måske fordi de er så “mange” i forhold til de ca. 10.000 kinesere, vi ikke har et problem med. Eller de godt 37.000 dyrkere af katolsk kultur. Eller de godt 6.000 jøder, hvoraf der er ca. 2.100 praktiserende. Og det, selvom en undersøgelse fra det teologiske fakultet på Århus Universitet vise, at kun en tiendedel af de omtalte muslimer er medlemmer af et trossamfund og kun en fjerdedel af disse kommer i moskéen til fredagsbønnen. Med andre ord er kun 5.000 muslimer ud af de godt 200.000 i landet “kirkegængere”. Resten har samme forhold til deres religion som de fleste danskere har til folkekirken. Altså rimeligt ligeglade.

Nu er religion jo ikke nødvendigvis det samme som kultur. Og det kulturelle clash mellem mellemøstlige/muslimske /ikke-vestlige kulturer og den nordeuropæiske kultur, som den såkaldte multikulturmodstand i virkeligheden handler om, er ikke kun funderet i religiøse emner. …

Det er naturligvis ikke i selve kulturen, problemet findes. Det er i irritationen, ja, vreden over hvordan de ikke-vestlige kulturer integreres i Danmark, der er problemet. Så hvorfor er det gået så galt? Er det virkelig Nyrup-regeringens løse indvandrer-lovgivning, der var problemet? Måske.

Men det er et faktum, at danskerne aldrig har været specielt interesserede i at give indvandrere fra mellemøstlige lande en chance.”

Oploadet Kl. 14:46 af Kim Møller — Direkte link51 kommentarer

11-årige piger forulempet af 20 unge arabere i Stockholm’sk svømmehal – Intet i medierne

Jeg ville egentligt vente med at blogge til MSM på den ene eller anden måde bekræftede historien, men her mere end en uge efter episoden fandt sted, er det endnu ikke sket, og tilbage er blot at konstatere, at den svenske elite vil gå langt for at multikulturalisere folkhemmet. Fra den nøgterne Political Inkorrekt (via Snaphanen) – Ursprungsposten.

“En pappa anordnade ett kalas för sitt 12-åriga barn på Husbybadet. Med på kalaset fanns bland annat två elvaåriga killar och fyra 11-åriga flickor från samma klass. Barnen hade roligt som sig bör – tills det anlände nya badgäster. Det blev starten på en mardröm för flickorna och de två killarna. Tillsammans med en ledsagare ankom nämligen drygt 20 st ensamkommande s k ”flyktingbarn”, i de övre tonåren och möjligen äldre än så. Etniciten är något oklar men det ska handla om unga män från Mellanöstern…

Enligt den närstående har dennes dotter berättat att hon och de tre tjejkompisarna snabbt blev utsatta för gängets trakasserier och fula kommentarer. Flickorna blev då förmodligen rädda och tillsammans med de två elvåriga pojkarna drog man sig undan till en badgrotta för att få vara i fred. Men majoriteten av de ensamkommande följde efter. Väl inne i badgrottan slet man av de 11-åriga flickorna deras badkläder och tog på dem på ett mycket osmakligt sätt. När de två elvaåriga killarna försökte skydda sina tjejkompisar blev dessa utsatta för misshandel. En av tjejerna lyckades ta sig därifrån och tillkallade genast vakten på badhuset. Denna fick stopp på det som närmast kan kallas för försök barnvåldtäkt och tillkallade omedelbart polisen. Under tiden låstes de 20 ensamkommande in i ett stort omklädesrum tillsammans med sin ledsagare dvs personal från deras asylboende. Polisen var snabbt på plats och förhörde de ensamkommande om det skedda. De gjorde medgivanden och ledsagaren förklarade att de ensamkommande innan besöket på badhuset t o m gått igenom svenska seder och bruk, att man inte får våldsföra sig på flickor även om de är lättklädda.”

Oploadet Kl. 06:20 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer
Arkiveret under:


27. februar 2011

“Lidt for festglade unge mennesker” med ‘festudstyret i orden’ vågner op med tømmermænd

Licensfinansierede DR København skriver, at “150 lidt for festglade unge mennesker” sent lørdag, trængte ind i Scala-bygningen i det indre København. Ekstra Bladet eufemiserer på samme måde, men medtager trods alt relevante detaljer – 139 anholdt efter piratfest.

“139 mennesker kan i dag vågne op med tømmermænd i form af en kort tur på politistationen og en sigtelse for ulovlig indtrængen. Det oplyser Erik Gøtje Larsen fra Københavns Politi. Omkring 100 unge mennesker forduftede, før politiet gik i gang med anholdelserne,

De unge, der bliver beskrevet som autonome og indvandrere, havde ellers ‘festudstyret’ i orden. Da politiet ankom blev de bombarderet med flasker og maling-bomber fra bygningen. Efter en halv times mindre tumult var bygningen dog ryddet…”

Oploadet Kl. 13:41 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

Karrierediplomats britiske hustru “føler, at hele holdningen til udlændinge har ændret sig”

Manden med det belastende efternavn omtales som diplomat, mere præcist er han leder af et ‘Joint Donor Team’ i det sydlige Sudan. Havde Danmark haft åbne grænser, så ville donationerne til ikke-udviklede lande (/kulturer) stoppe, og Danmark ville slet ikke være et attraktivt territorium for Elmquists britiske hustru. Fra Berlingske Tidende – »Min kone er blevet anti-dansk«.

“Michael Elmquist er dansk diplomat udsendt til Sudan. Lige nu passer han sygesengen, da han har fået malaria, men det er helt andre problemer i kolde Danmark, der optager ham.

Sammen med sin britiske hustru gennem 30 år forsøgte han for få år tilbage at bosætte sig i Danmark. Men det endte i så mange komplikationer og grænseoverskridende spørgsmål fra Udlændingeservice, at parret helt har droppet tanken om at nyde pensionisttilværelsen i Danmark.

»Min kone er desværre blevet meget anti-dansk af den oplevelse, og det er trist, for da vi først boede i landet i 1984 i tre år, syntes hun rigtig godt om Danmark. Folk var venlige og imødekommende, men hun føler, at hele holdningen til udlændinge har ændret sig,« siger Michael Elmquist.

Om få år går han på pension, men han ved endnu ikke, hvor skal hans otium tilbringes?

»Vi har stadig den ejerlejlighed i Sverige, men vi tænker også på Frankrig i stedet. Det bliver i hvert fald ikke i Danmark,« fastslår han.”

Oploadet Kl. 12:23 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:


25. februar 2011

Afghanistan-veteraner hyldet

750 hjemvendte Afghanistan-veteraner blev fredag hyldet ved en større manifestation i København. Ekstra Bladet fortæller, at “nogle få autonome måtte fjernes med magt”, og det siger meget om dansk mentalitet, at en lille gruppe sidstedages-pacifister fra det socialistiske overdrev, ikke blev mødt med andet end foragt.

(flere billeder på Snaphanen: ISAF 10 hjemme fra Helmand)

Oploadet Kl. 23:01 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer
Arkiveret under:

Venstreradikale optøjer i Athen

De økonomiske realiteter har tvunget Grækenland til offentlige besparelser, og det er selvfølgelig ikke noget der behager planøkonomiens fortrop. Onsdag havde de store fagforeninger varslet generalstrejke, og mere end 30.000 demonstrerede i Athen. Ritzaus Bureau fortæller, at “Græsk politi sender tåregas mod strejkende”, og så er vinklen ligesom klarlagt. Eneste demonstrant der omtales i artiklen er sjovt nok en 27-årig der “har søgt arbejde i otte måneder og ikke fundet noget”.

Associated Press bemærkede, at mange af demonstranterne bar på “communist party red flags”, og det kan ikke overraske at militante venstreradikale gik til angreb på politiet, blandt andet med molotovcocktails. Motorcykelbetjenten herunder glemmer næppe den dag, arbejdsløse strejkede og unge med fuldskæg forsøgte at kickstarte revolutionen.

(Athen, 23. februar 2011; Associated Press)

(Athen, 23. februar 2011; Metro.co.uk, Russia Today)

Oploadet Kl. 22:15 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer


24. februar 2011

Mattias Gardell anno 1992: Gadaffis ’syndikalistiske revolution’ er et ideal til efterfølgelse

Mattias Gardell er måske nok værre end gennemsnittet, men det er også i Danmark næsten umuligt at finde en samfundsforsker, der ikke er ideologisk hæmmet af marxistisk teori. Johan Lundberg om den svenske pendant til Jørgen Bæk Simonsen i Expressen – Johan Lundberg: Så tystnade snacket om “broder” Khadaffi.

“Med tanke på att Mattias Gardell i medierna åberopas som en auktoritet när revolterna i Nordafrika diskuteras kan det vara intressant att ta del av hur han tidigare förhållit sig till diktaturerna i regionen. När det gäller just Libyen skrev han redan 1992 i Anarkistisk tidskrift om “allas vår broder” Khadaffi.

Huvudtesen i hans text är att den libyska revolutionen inte har genomförts fullt så konsekvent som man kunde önska: “Problemet är att systemet inte är infört överallt”, heter det till exempel apropå bland annat förstatligandet (av till exempel oljeindustrin). Men, konstaterar Gardell, “en viss tröghet i reformarbetet kan vara det pris som man får betala för samstämmighet”.

I fråga om just samstämmighet och demokrati återfinner Gardell hos den libyske diktatorn, som “förefaller omåttligt populär”, samma slags “demokratimodell som förfäktas av de svenska syndikalisterna”, det vill säga ett slags “direktdemokrati”, där den stora utmaningen är att få alla medborgare delaktiga:

“Ponera att en syndikalistisk revolution trots sin osannolikhet ändå skulle bli verklighet i Sverige. Dagens organiserade syndikalister skulle då få en ställning motsvarande de libyska revolutionskommittéerna. Skolningen i syndikalismens idéhistoria och organisationsstruktur, förtrogenhet med mötesordning och debatteknik skulle ge kärnan av gamla syndikalister samma informella övertag som dess libyska motsvarighet. En problematik väl värd att begrunda.”

Vidare beröms Libyens hårdnackade motstånd mot “ondskans imperium”, med vilket avses “fem samverkande krafter: reaktionärer, imperialism, zionism, rasism och fascism”. Gardell fortsätter:

“Den enda möjligheten att vinna detta krig om världens framtid är samverkan. Om alla små nationer och befrielserörelser samarbetar skulle USA kunna besegras. (—) Vad som behövs är (…) en federation av befrielserörelser och progressiva revolutionärer i världen. För att klara det målet måste man bortse från ideologiska skillnader (…) och enas om en plattform som minsta gemensamma nämnare: motståndet mot reaktionära krafter, imperialism, zionism, rasism och fascism.”

Här finner vi själva kärnan i Gardells världsbild, och det som är styrande för hans ställningstaganden rörande islamism, anarkism, antisemitism och så vidare. Mattias Gardell är kort sagt en person vars livsuppgift tycks vara att uppmuntra och organisera motståndet mot den liberala, demokratiska världen, varhelst och i vilken skepnad detta motstånd än uppträder.

Mot denna bakgrund säger det sig självt att Gardell på sistone intagit en mindre entusiastisk hållning gentemot Khadaffi. När Khadaffi efter 11 september fick kalla fötter och började göra eftergifter åt väst svalnade de svenska revolutionsromantikernas intresse för diktatorn. Deras världsbild är nämligen heltigenom kalibrerad utifrån en till hat gränsande misstänksamhet mot de liberala demokratierna i Väst.

Kanske är det därför som Gardell likt en målsökande robot hela tiden i sin forskning sökt sig till allehanda extremister…

(revolutionsleder Muammar Abu Minyar al-Gaddafi)

Oploadet Kl. 18:45 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

Demokrati – Pøbelvælde: “… her attackers were screaming, “Jew! Jew!” during the assault”

Lars Hedegaard og Michael Irving Jensen debatterede i gårsdagens udgave af P1 Debat, de senere ugers udvikling i flere islamiske lande. Irving Jensen, hvis had til Israel gør ham sympatisk indstillet overfor Hamas, var selvfølgelig begejstret. Snaphanen kalder ham ‘hallelujademokrat’, men det er nok lidt for venligt. Han er ikke naiv venstreorienteret, men kynisk venstreradikal.

“Vi ser jo altså nogle unge, som kæmper for nogle af de de samme idealer som vi står for.” (Michael Irving Jensen)

(Michael Irving Jensen, P1 Debat, 23. februar 2011)

Da Hedegaard endelig fik ordet henviste han til CBS-reporteren Lora Logan, der midt på Tahrir-pladsen i Cairo blev udsat for nogle af ‘de samme idealer som vi står for’, men tydeligvis ikke dem alle. Man kan ikke erstatte hundrede års almen dannelse og demokratisk udvikling, med plus-ord og socialkonstruktivistiske floskler. Hvis der kommer noget der ligner demokrati i betydningen folkets vilje, så vil det i flere lande formentligt ende med det vi normalt kalder pøbelvælde.

Fra New York Post – Lara Logan set upon by mob in brutal sex attack.

“”60 Minutes” correspondent Lara Logan was repeatedly sexually assaulted by thugs yelling, “Jew! Jew!” as she covered the chaotic fall of Egyptian President Hosni Mubarak in Cairo’s main square Friday, CBS and sources said yesterday.

The TV crew with Logan, who is also the network’s chief foreign correspondent, had its cameras rolling moments before she was dragged off — and caught her on tape looking tense and trying to head away from a crowd of men behind her in Tahrir Square.

“Logan was covering the jubilation . . . when she and her team and their security were surrounded by a dangerous element amidst the celebration,” CBS said in a statement. “It was a mob of more than 200 people whipped into a frenzy.

“In the crush of the mob, [Logan] was separated from her crew. She was surrounded and suffered a brutal and sustained sexual assault and beating before being saved by a group of women and an estimated 20 Egyptian soldiers…

A network source told The Post that her attackers were screaming, “Jew! Jew!” during the assault. And the day before, Logan had told Esquire.com that Egyptian soldiers hassling her and her crew had accused them of “being Israeli spies.” Logan is not Jewish.”

(Lora Logan blandt ‘demokrater’ på Frihedspladsen i Cairo, 11. februar 2011)

Flere detaljer i en opfølgning.

“… she was stripped, repeatedly punched and slapped and pinched so hard that sensitive parts of her body were covered in red marks, according to a new report. Wounds on her body were consistent with being hit by the poles that demonstrators were using to fly flags, London’s Sunday Times reported.


Endnu en dag i Århus Byret: Klanopgør i Veri Centeret

Tilsendt beretning fra Retten i Århus.

“Sagen drejer sig om en 35 årig tyrkisk kvinde ‘S’, der blev overfaldet ved Veri centeret i Århus af ægteparret Gülay Awji (35) og Tahsin Hussein Awji (47).

Ægteparret forklarede at overfaldet skyldes en fejde de gennem længere tid har haft med ‘S’ og hendes mand.

Konen var den mest rædselsfulde grædekone man kunne forstille sig. I en time forklarede hun med den mest ynkelige klynke-stemme om forløbet. Det meste var meget usammenhængende, men noget af det var som følger:

Hun havde for ca. et år siden af sin sagsbehandler fået lov til at tage 5 dage til Tyrkiet i forbindelse med hendes mors begravelse. Da de kommer hjem tilbyder ‘S”s mand at hente dem ved banegården. De er godt trætte ovenpå rejsen fordi børnene har været på hospitalet i Tyrkiet, så det er de helst fri for. Men det bliver manden fornærmet over. Mandens bil er for lille til 5 personer plus bagage. Dette bliver han fornærmet over at de siger til ham. De kommenterer hans kørsel, da han er ved at ramme en lastbil. Det bliver han fornærmet over. Han påkører en bil der holder for rødt ved et lyskryds, hvor de alle kommer lettere til skade, og han kræver angiveligt i ren fornærmelse, at de skal betale for skaderne.

Han sender ifølge parret 3 trusselsbreve, og der bliver arrangeret noget mægling med en imam. Intet af det hjælper dog, og vi bliver bragt op til den aktuelle episode.

Parrets forklaring om optrinnet var uden hoved og hale, og det var kun de danske vidner der kunne bringe lys over, hvad der var sket. Til at supplere forklaringerne, var der en delvis brugbar videooptagelse fra et overvågningskamera i Veri centeret. Den viste først ‘S’ komme løbende ud fra Kvickly med hendes 3-årige barn i en klapvogn foran sig. Nogle sekunder derefter kom kvinden Gülay løbende med en 30 cm lang kæp i hånden. Hun indhenter ‘S’ og tildeler hende adskillige slag med kæppen i hovedet. Imens ser man manden Tahsin komme løbende bagefter, og da han når op til kvinderne, holder han ifølge vidner fast i ‘S”s hænder, så konen uhindret kan slå hende i ansigtet. Han spytter samtidig på hende og kommer med diverse tyrkiske skældsord.

‘S’ får skader på næsen og blå mærker ved øjnene, ligesom hun bliver oversmurt med blod.

Optrinnet stopper først da en dansk kvinde resolut griber fat i Gülays arme, og dermed forhindrer hende i at slå mere. Parret stikker af, men vender dog tilbage lidt senere, for at få Gülays tørklæde tilbage, idet det blev revet af i kampen.

Da parret ser filmen i retten, og det langsomt går op for dem, at deres forklaring overhovedet ikke passer med noget af det skete, begynder konen at ændre sin forklaring til, at det hele er en fælde, arrangeret af ‘S’.

Parret har to børn på 6 og 9 år, og konen havde for nyligt aborteret i 3. måned. Dette mente hun naturligvis var en følgevirkning af sagen.

De har tidligere været i retten mod den overfaldne ‘S’, hvor det var ‘S’ og hendes mand der var anklaget for overfald. De bliv imidlertidig frifundet for disse anklager, og Gülay og hendes mand mente systemet var imod dem.

Forsvareren ønskede en mentalerklæring for begge to, for at se om de var sindssyge i gerningsøjeblikket. Dette blev imidlertid afvist af dommeren, idet Kriminalforsorgen havde vurderet at begge var egnet til straf, men dog psykisk svage. Hvis et sådan ønske var blevet efterkommet, havde det i øvrigt betydet en udsættelse af sagen på op til 10 måneder og en udgift for samfundet på omkring 100.000 kr. pr person.

Ingen af de implicerede kunne tale dansk, på trods af at de havde været henholdsvis 11 og 12 år landet. Alle forklaringer blev derfor afgivet via en tolk. Kvinden kom fra en landsby i Tyrkiet, hvor hun var blevet hentet til Danmark gennem familiesammenføring. Manden var kurdisk Iraker. Ingen af dem havde nogen uddannelse, og begge havde kun kortvarigt haft arbejde med rengøring, og havde ellers levet af kontanthjælp.

Både manden og kvinden fik nu førtidspension. Kvinden pga. at hun var psykisk ustabil, grådlabil og havde problemer med tarmene. Manden pga. at han havde post traumatisk stress fra da han var med i krigen Iran/Irak.

På grund af deres psykiske tilstand, og det at de havde børn og ikke var tidligere straffede, blev dommen fastlagt til 3 måneders betinget fængsel. Normalt gives der ubetinget i sager om grov vold.”

Oploadet Kl. 13:56 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer
Arkiveret under:

‘The soil is not fertile’

Selvom man uværgeligt krummer tæer, når Steffen Jensen på TV2 News kalder den arabiske gade for ‘demokratikræfter’, så er det alligevel, som Bertel Haarder sagde i TV2 Duellen mandag aften, tankevækkende, at flere af de ambassadører Fogh afviste at mødes med i 2005, var udsendt af regimer der i disse dage vakler.

God kommentar af Ed West i Daily Telegraph – It is not prejudice or racism to suggest Arabs ‘can’t do democracy’.

“David Cameron has attacked the idea that Middle East countries “can’t do democracy” or that they need “highly controlling” regimes to ensure stability. In a speech to the Kuwaiti parliament, the Prime Minister dismissed the belief that Arab or Muslim countries cannot cope with free and fair elections, and said: “For me, that’s a prejudice that borders on racism.”

That’s a curious phrase. The dictionary describes “prejudice” as:

a. An adverse judgment or opinion formed beforehand or without knowledge or examination of the facts.

b. A preconceived preference or idea.

No Arab country has ever produced a democracy, or at least a lasting democracy; none of the 22 member states of the Arab League are classified as “free”, and all do badly on press freedom and other indicators. In fact, there is only Arabic-speaking country in the world where elections are free, the press is free, and Arab citizens are free, and that’s Israel. So to believe that Arab states cannot “do democracy” is not a judgment based “without knowledge or examination of the facts”, but the opposite.

Neither is it racist to acknowledge that there are clear differences between Arab and European nations that make the former barren ground for democracy. And the major difference is that Arab countries are not “nations” as we understand it.

The great philosopher of the nation-state, Roger Scruton, has often written about the importance of the former for the latter. Among other things he has pointed out:

Democracy involves the ability to grant a share in government to people with whom you profoundly disagree, including people of another faith. This is possible only where government is secular, and where nevertheless people revere the process of government as the expression of a shared national identity.

A society of citizens is a society in which strangers can trust one another, since everyone is bound by a common set of rules… it means that trust can grow between strangers, and does not depend upon family connections, tribal loyalties or favours granted and earned.

For Scruton, the nation-state is the “society of strangers”, against which he compared the world of tribes, quoting the Arab saying: “I and my brother against my cousin; I and my cousin against the world.”

Without a society of strangers the rule of law is crushed by arbitrary government, and corruption and graft become the norm.

In Europe, such societies of strangers took centuries to build, and grew slowly and organically around a sovereign. …

Democracy may grow in the Middle East – no one knows – but it is not “prejudiced” to point out that the soil is not fertile.

Oploadet Kl. 05:49 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper