31. juli 2011

Bay Bundegaard: Problemet med DF er ikke ‘tonen’, men modstanden mod multikulturalismen

I de svenske mainstream-medier betragtes modstand og kritik af det multikulturelle samfund, som værende udtryk for ekstremisme, og selv i akademiske udredninger defineres det som anti-demokratisk. Det sjældent formulerede ræsonnement er forestillingen om, at det multikulturelle samfund allerede er et faktum, og modstand mod indvandring anses hermed som udtryk for et ønske om at omgøre udviklingen med deportation, etnisk udrensning, massemord, så at sige.

Tøger Seidenfaden brugte store dele af sit liv på at forsvenske den danske debat, men var aldrig direkte i sin argumentation lige på der her punkt. Han vidste udmærket, at den form for logik er betinget af et udlændingepolitisk mediekoncensus, som vi ikke har, og som selv venstredrejede journalister ikke ønsker.

I tirsdagens sene Deadline på DR2, var Politikens Kulturredaktør Anita Bay Bundegaard i debat med Dansk Folkepartis Søren Espersen, og han vidste tydeligvis godt, hvor han skulle trykke. Tilsidst gav hun ham ret – tonen i debatten var ikke problemet – problemet var partiets modstand mod det multikulturelle samfund.

Søren Espersen kunne med samme ret, havde bedt Anita Bay Bundegaard om at holde op med at kritisere Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Det polariser debatten, og stigmatiserer partiets medlemmer. Hun fangede den aldrig.

(Deadline, 26. juli 2011: Debat…)

Delvis transskription.

Nikolaj Sommer, DR2: Mener du Dansk Folkeparti bærer noget ansvar for den vold vi har set i Norge.

Anita Bay Bundegaard, Politiken: Nej, det mener jeg ikke, og det synes jeg ikke det giver nogen mening at anklage Dansk Folkeparti for. Men de har jo nogle andre ting til fælles, kan man sige, med den med Breivik i Norge. Man kan se, når man læser det meget digre dokument han har lagt ud, sit manifest, så kan man jo se hvad han står for. Og det er jo: Han er mod indvandring. Han er imod Islam. Han er imod det multikulturelle samfund. Og han er imod det han kalder politisk korrekthed, og hele venstrefløjen. Og det er jo lige præcis det Dansk Folkeparti står for.

[…]

Nikolaj Sommer: Søren Espersen – Anita Bay Bundegaard siger altså ikke, at I har noget ansvar for volden, men hvad siger du til den her sammenligning mellem hvad Breivik har ment, og så det I mener?

Søren Espersen: Jeg synes det er infamt, den måde Politiken kører det på. Indpakket, ikke direkte, vi siger det ikke direkte, det er ikke Dansk Folkeparti, og alligevel står det og simrer i luften, Anita Bay Bundegaard, det er vores skyld. Vi har på den ene eller anden måde et medansvar, det har alle de andre aviser jo også kørt med på, i den debat i dag. Det er infamt, for det er i den grad en forvrængning af situationen.

[…]

Anita Bay Bundegaard: … det man er nødt til, det som man hele tiden er nødt til, det er at tage afstand fra meget ekstreme synspunkter.

Søren Espersen: – Hvorfor?

Anita Bay Bundegaard: – Fordi vi er nødt til at imødegå… (afbrydes)

Søren Espersen: – Synspunkter.

Anita Bay Bundegaard: – Ekstreme synspunkter.

Søren Espersen: – og det er dem du ikke bryder dig om.

Anita Bay Bundegaard: Ja, Nej, jeg synes, at ekstreme synspunkter er når man fuldstændigt polariserer debatten, som man har gjort i Danmark. Man udgrænser hele grupper og skærer dem over en kam. Stigmatiserer dem…

Søren Espersen: … Ja, jeg er modstander af EU. Ja, jeg er modstander af Islams fremtræden i Danmark. Ja, jeg er tilhænger af en stram udlændingepolitik. Gør det mig til massemorder i Norge?

[…]

Anita Bay Bundegaard: I har ingen ansvar for det der er sket i Oslo… Men der er nogle ting som er til fælles med det I siger, og det Breivik står for. Fordi de synspunkter du har, og som Breivik har, er synspunkter som fuldstændigt går imod det multikulturelle samfund, som er ved at udvikle sig… (afbrydes)

Søren Espersen: – som du gerne vil have.

Anita Bay Bundegaard: – og som jeg gerne vil ha’.

Søren Espersen: Og det er jo det der er sagen.

Anita Bay Bundegaard: – om den nationalisme du står for, er tilbageskuende og har ikke nogen fremtid.

[…]

Søren Espersen: Tror du dine skriverier i Politiken har betydning for, at Pia Kjærsgaard ikke kan gå uden for en dør, og skal bevogtes 24 timer i døgnet? … føler du dig ansvarlig for det?

Anita Bay Bundegaard: Det passer jo ikke – jeg har ikke hetzet Dansk Folkeparti… Det er helt klart at sige hvad vi mener om Dansk Folkeparti, men det er jo ikke en hetz… Herre Gud, vi har en politisk debat… Det er jo ikke tonen i debatten der er noget i galt med.

Søren Espersen: – Det er synspunktet.

Anita Bay Bundegaard: – Det – Simpelthen!

Apropos.

“De højrenationale partier kan ikke klandres for terror begået med deres ideologi som begrundelse. Men man kan og skal bruge anledningen til at sætte spørgsmålstegn ved ideologien.” (Anita Bay Bundegaard i Politiken, 31. juli 2011: Lars von Trier har ret et stykke hen ad vejen)30. juli 2011

Dennis Kaufmann Larsen blev 23 år

Natten til fredag i sidste uge var 23-årige Dennis Kaufmann Larsen en tur i Koldings natteliv med et par venner. I går slukkede lægerne respiratoren. Meget atypisk omtaler DR Online historien, omend det selvfølgelig er uden etnicitet – Ung mand er død efter overfald i Kolding.

“Den 23-årige mand, der for en uge siden blev offer for et overfald på Akseltorv i Kolding, er død af sine kvæstelser. Det oplyser vagtchef Henrik Petersen, Sydøstjyllands Politi… En person er varetægtsfængslet for overfaldet på den 23-årige.

TV2 Online havde flere detaljer i sin oprindelige artikel – Ung mand i koma efter overfald.

“Flere koldingensere fik sig chok tidligt fredag morgen, da de fandt en ung mand liggende livløs på Akseltorv i Kolding… Politiet har afhørt flere vidner i løbet af fredagen, blandt andet offerets kammerat, som har givet et signalement af de to voldsmænd.

Den person, som slog den 23-årige, er mellem 18 og 25 år gammel, har sort slikhår og var iført en sort, langærmet skjorte. Gerningsmandens kammerat er mellem 18 og 20 år. Begge er af udenlandsk herkomst.

Politiet er stadig usikre på motivet bag det brutale overfald.

“Ham, der har slået, påstår, at den 23-årige havde skubbet til ham tidligere på aftenen,” siger politiassisten Flemming Ibsen fra lokalepolitiet i Kolding.”

Oploadet Kl. 12:18 af Kim Møller — Direkte link77 kommentarer
Arkiveret under:

Lars von Trier: “… der går en direkte linje fra Pia Kjærsgaards menneskesyn og til Utøya.”

Da Anders Breivik på sin nu lukkede Facebook-profil havde Lars von Triers Dogville, blandt sine tre favoritfilm, bringer Politiken i dag et længere interview med filminstruktøren. Han benytter ikke overraskende lejligheden til at bashe Dansk Folkeparti – Lars von Trier fortryder ‘Dogville’ efter det norske massemord.

“… selv mener Trier, at »’ Dogville’s slutscene bringer meget ubehagelige mindelser om Utøya«. »Og så kan du spørge, om jeg er ked af, at jeg har lavet filmen. Og ja, hvis den har givet sig det udslag, så er jeg ked af, at jeg har lavet den. Men det er klart, at jeg også har et pædagogisk sigte med mine film, selv om jeg nødig vil være ved det, og mit sigte går i hvert fald i den stik modsatte retning af Breiviks handlinger«, siger instruktøren…

[…]

»… ja! Vi skulle have gjort meget mere vrøvl i tide. Så kunne vi måske have reddet de børn og unge på den ø. Vi skulle have gjort meget mere op med Dansk Folkeparti…«.

»Jeg synes, at der går en direkte linje fra Pia Kjærsgaards menneskesyn og til Utøya.«

»Deres holdninger legitimerer måske ikke det, der er sket i Norge. For det er ekstremt. Men…«.

»Jeg kan ikke gardere mig imod fejlfortolkninger. Men jeg synes ikke, at man kan sige, at Breivik har fejlfortolket Pia Kjærsgaard. Han har bare ført hendes holdninger og moral længere ud«.”

(Anders Behring Breivik myrder på Utøya, 22. juli 2011)

“Never forget that it is not only your right to act against the tyranny of the cultural Marxist/multiculturalist elites of Europe, it is your duty to do so“.” (Anders Breivik i sit manifest, s. 837)

“… It was as if her sorrow and pain finally assumed their rightful place. No. What they had done was not good enough. And if one had the power to put it to right it was one’s duty to do so.” (Dogville, speak)

(Slutscenen i Lars von Triers Dogville, 2003)

Oploadet Kl. 11:53 af Kim Møller — Direkte link42 kommentarer
Arkiveret under:

Nørre Lyngvig, sommeren 2011

Jeg kom hjem fra en uge i sommerhus med storfamilien sidste lørdag, og Uriasposten har siden da været præget af Breivik-sagen. Det bliver hverdag igen, og selvom det kan være svært, så vil jeg fra mandag atter køre hårdt på med de vante problemstillinger. Multikulturen er vitterlig en dødssejler, også selvom en fængslet nordmand måske engang har skrevet noget lignende.

Herunder en række spredte indtryk fra nogle dage i og omkring Nørre Lyngvig, lidt nord for Hvide Sande på den jyske Vestkyst.

Drengene var vilde med de stejle klitter, og det blev til en del ture ved Vesterhavet. Her så jeg Stor regnspove, Småspove, Lille kobbersneppe og flere forskellige terner. Herunder Splitterne og fire overflyvende Strandskader.

(Splitterne)

(Strandskader)

Det blev også til en tur op i Nørre Lyngvig Fyr. Den slags højder er ikke mig, og den gjorde sig også bedst fra jorden.

Onsdag spottede vi et krigsskib langt ude. Det var ikke englænderne, men en skonnert der havde havn i Hvide Sande.

Det var også i Hvide Sande vi handlede ind, og det samme gjorde det meste af Nord-Tyskland tilsyneladende. 60-70 pct. af alle biler have tysk nummerplade, og det siger vel, når alt kommer alt lidt om det groteske i den pre-Breivik’ske grænsedebat.

På vejen ned til stranden var der ofte store flokke af tætflyvende Stære. Det var på samme strækning, jeg så ugens ornitologiske højdepunkt – Sortstrubet bynkefugl. Den var forholdsvis nem at finde, men meget sky, og selvom jeg gav projektet flere forsøg, så kom jeg aldrig helt tæt på den.

(Stære)

(sortstrubet bynkefugl, han)

Gik vi i modsat retning, var der ikke langt til Nørre Lyngvig Havn, og her spottede jeg allerede på førstedagen Rødrygget tornskade, samt en mærkelig robust fugl med svagt aftegnet ‘banditmaske’. Det viste sig at være ungen. Her så jeg også diverse sangere, Rørspurve og Engpiber.

(Rødrygget tornskade, juvenil)

(Engpiber)

I det rolige fiskerleje var der altid gode motiver. Når fiskere tidligt om morgenen trækker garn, så lærer de ting om livet, som er vigtigere end nok så mange velskrevne kronikker.

Omkring sommerhuset var der masser af småfugle, herunder Tornirisk, Grønirisk, Gulspurve, Gråspurve og enkelte Gråsisken. De sidste lod sig til min store fortrydelse ikkefotografere – Lille fugl med flot rød kalot. Se evt. Netfugl.

(Grønirisk)

(Gråspurv)

Torsdag tog vi en tur til Søndervig og så årets ‘Sandskulpturfestival‘ der havde Romerriget som tema. Ikke ligefrem en tur i Disney World, men det var en positiv overraskelse.

Da jeg nu alligevel var i den her del af landet, måtte jeg også have en tur til Ringkøbing, og se kolonien af Skestorke på ‘Djævleøen’ bag Falckstationen. I samme øjeblik jeg ankom, fløj der tre hen over mig. Flere så jeg ikke.

(Skestorke)

Oploadet Kl. 10:07 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
Arkiveret under:


29. juli 2011

Blogger erkender kontakt: “Jeg har været venner med Breivik i omkring to år på Facebook.”

Søndag aften deltog Margrethe Monika S. Hansen i den sene Deadline, og kom her for skade at forveksle massemorderen Anders Breivik med den anonyme norske blogger Fjordman. Presset af Fjordmans dementi, forsvarede Shansen dagen efter sit postulat i en kommentar på P77.dk, og erkendte sin kontakt til den norske massemorder: “Jeg har været venner med Breivik i omkring to år på Facebook.”. Jeg har det fra Breivik selv.

(Shansen i kommentar på P77.dk, 25. juli 2011)

En eventuel forveksling forandrer dog intet, lød det, for som hun skrev nogle minutter senere i en kommentar til ‘Karlsen’, det vigtigste er ikke “hvem der er Fjordman men om hvilke grupper og enkelt personer der står i skyggen af Breivik”. Klart, der er i det mindste andre politiske fjender man kan associere med massakren.

(Shansen om Fjordman på P77.dk og i Facebook-note, 23. juli 2011)

I en kommentar sent onsdag aften nævner Shansen afværgende, at “hun på intet tidspunkt i DR 2 Deadline nævner Fjordman”. Et primitivt postulat, når nu hun tidligere samme dag flere steder postulerede at Breivik var identisk med Fjordman, og hendes ekspertkommentarer om Breiviks danske forbindelser udelukkende var baseret på Fjordmans politiske virke.

Hun kunne ikke sige om han specifikt havde mødtes med nogen, men han “er en del af det der går under navnet Counter-Jihad Netværk”, og har derfor “helt sikkert, også haft kontakt til danskere bloggere og debattører”. Intet konkret – blot formodninger om en anden mands netværk.

Selvom Breivik viste sig ikke at være Fjordman, så har det ikke ændret det store. Nu er det bare Fjordmans netværk der skal associeres med Breivik og de blodige lig. Såvidt den del af historien.

I en tidligere kommentar indflettede Shansen diskret, at Breivik var “venner med både danske og svenske bloggere”, og i en dansk mediekontekst vil det selvfølgelig altid være interessant, at få blotlagt Breiviks danske kontakter. Da Shansen ikke benyttede sin taletid på Deadline til at navngive eventuelle danske Facebook-venner, så har Breivik næppe været ‘prominent chefideolog’, men nok nærmere en perifær skikkelse, der uden held forsøgte at skabe kontakter på tværs af landegrænser.

Onsdag kunne Ritzaus Bureau oplyse, at der blandt de mere end 1000, der fik tilsendt Breiviks manifest kort før massakren, blot var seks med dk-adresser. Ekstra Bladet har gravet i listen, og kunne torsdag afsløre, at ‘mindst ti’ danskere har modtaget manifestet. Hvis man forventer de pågældende ti, så har været créme de la créme af brave kulturkonservative, så bliver man slemt skuffet. Fra Ekstra Bladet – Terrorbluff (online-udgave).

“Ekstra Bladet har gennemgået listen over modtagere af den norske massemorders nationalistiske kompendium, og selvom der er en overvægt af personer, der på den ene eller den anden måde har ytret sig kritisk i forhold til islam enten i regulær politik eller i debatter på nettet, så er der ingen rød tråd i listen af modtagere… En af dem er regionalpolitiker og medlem af Dansk Folkeparti, en er en islamkritisk blogger, et par har skrevet indlæg i online-debatter, der afslører synspunkter et stykke til højre for midten, nogle vedkender sig den hedenske tro, og endelig er der en venstreorienteret folkeskoleelev fra Silkeborg blandt Breiviks ‘allierede’.

Det norske politi konkluderer i dag, at ‘Breivik var alene’, og det var også den konklusion tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsens konklusionen gav i gårsdagens udgave af Ekstra Bladet.

“Når man tænker på den enorme forberedelse, der ligger bagud i forbindelse med bomben og angrebet på øen, så viser den nærmest tilfældige distribution af manifestet, at han formentligt har været meget alene om sin sag… I værste fald – for Breivik – så afslører det, at det er bluff det hele.”

Shansen og P77.dk har her fredag eftermiddag intet oplyst om Breiviks danske Facebook-venner, og hvis man ser bort fra den forretningsmæssige kontakt han har haft med danske Glen Lykke Jensen, så har ingen danskere tilsyneladende haft egentlig kontakt med massemorderen Anders Behring Breivik.

Altså, udover Margrethe Monika S. Hansen selv, formentligt med en falsk Facebook-identitet. Det er set tidligere…

(Shansen som racisten ‘Bjarke WP Jensen’; Uriasposten, 31. maj 2010)

Oploadet Kl. 16:32 af Kim Møller — Direkte link52 kommentarer

Weekendavisen med ‘venstreorienterede Redox’ om ‘den ekstreme højrefløj’, Uriasposten

I den forgangne uge har jeg talt med journalister fra flere aviser, og efterhånden har jeg gjort det til en vane, at spilde deres tid med lange svadaer om massemediernes venstreorienterede udgangspunkt. Det afvises konsekvent, og således får jeg mulighed for at konkretisere.

Jeg fortæller eksempelvis, at selvom PET i skrivende stund har en sag kørende mod Redox, for at samarbejde og have udpeget mål for erklærede militante Antifascistisk Aktion, så bruger medierne dem stadig som kilde om højrefløjen.

Fra dagens udgave af Weekendavisen. I rest my case.

Anders Breivik var nok alene om massemordene, men han tilhørte immervæk et internationalt netværk af meningsfæller, hvor man udbreder teorien om et civilisationstruet Eurabia, der er ved at blive besat af formørkede muhamedanere med den politiske elites indforståelse. Vi ved også, at gerningsmanden fandt inspirationskilder i Danmark. For eksempel er der i hans manifest forud for udåden henvisninger til Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt og til Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard. …

Det er nu… først og fremmest i det anonyme blog-univers, at tonen er hårdest. Man behøver ikke bruge lang tid ved pc’en for at konstatere, at der bliver brugt vendinger om islam, muslimer og udlændingepolitiske modstandere, som aldrig ville finde vej til de etablerede mediehuses trykte udgivelser.

På Berlingske har man efter sidste fredags tragiske hændelser nu besluttet at få mere hånd i hanke med avisens blog-og debatfora for at få renset ud i ekstremisme og uhyrligheder. Blandt andet skal blog-debattører give sig til kende og oprette en profil, ligesom avisen vil afsætte ressourcer til at overvåge nye indlæg på blog-sitet.

Det er dog ikke på bladhusenes debatfora, at konspirationsteorierne om en forestående muslimsk magtovertagelse ventileres mest ihærdigt. Herhjemme er der tre store blogs, som man alt efter temperament kan betegne som højreradikale, nationalistiske eller indvandrerkritiske, nemlig Uriasposten, Snaphanen og Trykkefrihedsselskabets Sappho.

Ifølge det venstreorienterede researchkollektiv Redox, der overvåger den ekstreme højrefløj, er der ikke opfordringer til vold på de tre blogs. Den slags skal man helt ud på det nynazistiske blogoverdrev for at finde.

På for eksempel Snaphanens site kan man alligevel få et vist indtryk af, hvilke spontane tanker der rører sig. Da det fredag aften stod klart, at massemorderen i Norge var en blond hjemmefødning, lød det således i en kommentar…”

(Weekendavisen, 29. juli 2011: Kan ord slå ihjel; af Henrik Børge)

“Det mener aktivisterne i Antifascistisk Aktion…” (Jyllands-Posten, 29. juli 2011)


Politiken trykker vagt dementi: Uriaspostens redaktør ‘afviser’ at være en del af netværket

Jeg kontaktede onsdag Politiken, med henblik på at få dem til at dementere min påståede rolle i et netværk, hvis blogs efter Politikens overbevisning havde “fortalt den norske massemorder, at han er i krig, og de har udpeget fjenden”. Jeg har ikke udpeget nogen fjende, og jeg har derfor ikke “Børns blod på hænderne”, som artiklen diskret antydede.

Dementiet kom i dag, og det er lige efter bogen: Jeg er ond, de kan bare ikke bevise det. Culpa!

“Jeg kiggede lige på Viking Observer. Sidste indlæg er fra marts 2006 – 13 måneder FØR “netværket” ifølge Politiken blev stiftet i København.” (Tilsendt)

(Politiken, 29. juli 2011, s. 2: Fejl og Fakta; collage)

Gennem årene har jeg optrådt på en del blogrolls, og husker hvor harm jeg blev tilbage i 2004-05, da linket til Uriasposten på en for mig ukendt side, stod side om side med links til white supremacist-sider og Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. Et par år senere, fandt en analysebureau frem til, at jeg var den mest linkede politiske blog herhjemme. Jeg kan ikke bruge min tid på at redigere andre folks blogrolls, og kan i sagtens natur heller ikke stå til ansvar, for hvad eventuelle læsere af de pågældende sider begår af uhyrligheder.

Oploadet Kl. 10:13 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer


28. juli 2011

Politiken med Shansen som kilde gør Uriasposten medansvarlig: ‘Børns blod på hænderne’

Man skulle ikke tro det ville være muligt at trække flere moralske medansvarlige ud af Breivik-sagen, men alt kan tilsyneladende bruges. I et forsøg på at kæde den norske massemorder sammen med den danske bloggosfære, leverede Politiken onsdag det foreløbige lavpunkt for den trykte presse, og det siger ikke så lidt.

Artiklen er fuld af fordrejninger, og selvom journalisterne bag Jakob Elkjær (tidl. redaktør af Journalisten.dk) og John Hansen hævder at de har stykket det hele sammen på baggrund af ‘netværkets blogs’, så fremgår det klart, at eneste kilde er Margrethe Monika S. Hansen – en kvinde der i årevis har hetzet undertegnede, og sidste år lagde min hemmelige adresse online, få måneder efter jeg var blevet overfaldet af venstreradikale på gaden i Århus.

Det ville være en omfattende affære at liste de mange faktuelle fejl, og Guderne skal vide, at det ikke bliver mig der læser korrektur på Shansens tekster – heller ikke selvom det trykkes i Politiken. Det handler om centrale sager. Der blev eksempelvis ikke afholdt et møde på Arbejdermuseet den 14. april 2007. Det er heller ikke korrekt, at manden bag Gates of Vienna hedder Edward S. Gray, ligesom navnet på manden bag Snaphanen heller ikke er Steen Wieks. Eneste der nogensinde har påstået sidstnævnte er Shansen, på sin nu nedlagte blog.

(Shansens blog om Snaphanens ‘Steen Wieks’; 22. januar 2009)

Fra Politiken – Terroristens holdninger kom fra netværk stiftet i København.

“De har aldrig opfordret Anders Behring Breivik til at sprænge bomber mod regeringsbygninger eller myrde løs blandt politisk aktive unge. Men de har fortalt den norske massemorder, at han er i krig, og de har udpeget fjenden.

Breivik omtaler selv hovedpersonerne bag et netværk, dannet på Arbejdermuseet i København 14. april 2007, som udspring for sit verdensbillede… Det viser oplysninger, som Politiken har stykket sammen af dokumenter fra en række af netværkets blogs.

[…]

Den centrale ideolog er amerikaneren Edward S. Gray, som under navnet Baron Bodissey var hovedkraft bag bevægelsens centrale website, Gates of Vienna… Så langt var verdensbilledet allerede på plads, da Gray 14. april 2007 var i København, hvor danske meningsfæller hjalp ham til at skabe et internationalt netværk af ligesindede. Det skete under et møde på Arbejdermuseet.

[…]

Anders Behring Breiviks mere end 1.500 sider lange manifest, som han offentliggjorde, to timer før han indledte fredagens myrderier, rummer et mylder af henvisninger til forfattere og bloggere, som er centrale medvirkende i det antiislamiske International Civil Liberties Alliance, og i et interview med sig selv udpeger han også sin favorit blandt nulevende forfattere:

Fjordman, pseudonymet for en norsk blogger, som i dag er en central skribent på websitet Gates of Vienna.

Blandt arrangørerne var danskeren Anders Gravers, som står bag bl.a. Stop Islamiseringen af Danmark, foruden en række antiislamiske danske bloggere, bl.a. Snaphanen-bloggeren Steen Wieks…”

(Politiken, 27. juli 2011: Breiviks forbindelser til højrefløjen)

I forbindelse med artiklen har Politiken lavet en faktaboks, med en liste over det der betegnes som Anti-jihad-netværkets danske bloggere. Sidste år konstaterede jeg, at Shansen på baggrund af det man kalder en ‘blogroll’, postulerede, at jeg var en del af ‘netværket’. Det er jeg ikke, og det har jeg aldrig været. Tidligere på aftenen fik jeg en email fra personen bag Hodjanernes blog, der meget sigende spurgte mig, om man kunne være medlem af et netværk, man aldrig havde hørt om.

Jeg har gennem årene skrevet med adskillige udenlandske bloggere, og kender de fleste danske, men jeg har aldrig været en del af 910 Group, International Civil Liberties Alliance eller det såkaldte ‘Anti-jihad-netværk’ Jeg har aldrig deltaget i noget møde i den forbindelse, og jeg har aldrig mødt manden bag Gates of Vienna, Fjordman og selvfølgelig heller ikke massemorderen Anders Breivik, der uanset hvordan Politiken drejer ordene, aldrig har været andet end en bloglæser på linje med tusinder andre.

Personligt føler jeg ikke, jeg har ‘Børns blod på hænderne’, for nu at fremhæve Politikens del-overskrift.

(Politiken, 27. juli 2011: Anti-jihad-netværket)

“It is astonishing how much bad information, innuendo, rumor published as fact, unsourced articles, character assassination, and outright lies are being published in Europe today. The lack of ethical behavior among professional journalists is absolutely appalling.” (‘Baron Bodissey, Gates of Vienna)

“Jeg bliver ikke aktiv i Dyrenes Befrielsesfront, fordi jeg giver en fremmed kat en skål mælk eller klapper naboens hund. Heller ikke selvom DB-netværket definerer sig løst: ‘Alle der… er en del af…’” (Kim Møller, Uriasposten)

Oploadet Kl. 00:32 af Kim Møller — Direkte link132 kommentarer


27. juli 2011

Henrik Sass Larsen vil bekæmpe den frie debat om multikultur på højreorienterede blogs…

Tilbage i 2008 foreslog EU’s Kulturkomité ledet af den estiske socialdemokrat Marianne Mikko, at bloggere skulle EU-registres, da mediet var et kraftigt værktøj for de ‘less principed’: “They are in position to considerably pollute cyberspace.” Lignende kommentar om ‘debattens økologi’, lød det fra en svensk sociolog tilbage i 2003.

“Retten til at tale må afvejes mod, at de eller den, som taler, også har noget at berige samtalen med. Retten til at tale indebærer også pligten til at udøve ansvar, vi lægger beslag på andres tid. At værne om den offentlige samtales “økologi” har lige så stor værdi som at værne om ytringsfriheden. (KU-professor Margareta Bertilsson i Weekendavisen, 12. juli 2003)

(Poul Nyrup Rasmussen og Marianne Mikko; mariannemikko.ee)

Tjekker man Marianne Mikkos hjemmeside så kan se hende i selskab med Poul Nyrup Rasmussen, der formentligt nød at læse mandagens Politiken, hvor en af hans tidligere ministre, Anita Bay Bundegaard, nu er kulturredaktør og i demokratiets navn vil udgrænse den fæle ‘højrepopulisme’. Når vi taler Politiken og opfordringer til vold, så er der et par sager der ligger lige til højrebenet.

Blandt de faste klummeskrivere er Rune Engelbrecht Larsen, tidligere redaktør for Faklen – et kulturnihilistisk magasin der tilbage i 2000 headlinede med “Sådan anskaffer du dig legalt et våben”. Det var selvfølgelig en provokation, i lighed med Danmarks Nationale Fronts vildsvinejagt i Rusland, men var ikke desto mindre også en opfordring til indvandrere om at bevæbne sig mod højrefløjen. Det rammer nu alle danskere, men ser man bort fra det, så er planen lykkedes over al forventning. I den kontekst er det næsten i småtingsafdelingen at oplyse, at et af Faklens redaktionsmedlemmer tidligere er dømt for at føre politisk dialog med køller.

Jeg husker også en sag fra 2007, hvor en kommentator på Rød Ungdoms hjemmeside opfordrede det autonome Danmark til at bevæbne sig med molotovcocktails i forbindelse med den store Grøndalsvænge-demonstration. Kommentaren blev sporet til ‘Politikens Hus på Rådhuspladsen 37 i København’. Det var her Anita Bay Bundegaard året forinden blev redaktør af lederkollegiet.

Populisme er folkelighed, som Morten Uhrskov, så rigtigt pointerer, og det må et demokrati nødvendigvis være. Folkets vilje, på godt og ondt. Der er ikke noget som helst anstændigt over en Anita Bay Bundegaard, der gjorde journalistisk karriere på DR, før hun blev headhuntet som minister, og her gjorde politisk selvmord med en appel om fri indvandring.

Tirsdag aften kunne man i TV2 Nyhederne se Henrik Sass Larsen læse højt fra Snaphanen.dk, og foreslå restriktioner på bloggosfæren. Det måtte jo komme. Jo længere Danmark når ind i det multikulturelle morads, jo mere ekstremt vil det blive at tale imod udviklingen. Der er en række historiske sandheder, man som konservativ, altid må integrere i sin analyse. Kommunismen er totalitær per definition, Islam er totalitær per definition – og så den mere kontroversielle – intet land har nogensinde nedlagt sig selv uden blodsudgydelser. Danmark skal ikke være et eksperimentarium for groteske ideologier – det gælder Anita B. Bundegaards teoretiske multikultur, men det gælder også Anders B. Breiviks bizarre ‘revolutionære konservatisme’.

TV2: … nu ønsker socialdemokraterne også at indføre en række færdselsregler for, hvad man må sige på danske hjemmesider, blogs og debatfora.

Henrik Sass Larsen, S: Vi må sikre, at de mennesker som udgiver de hersens sider holder øje med, og er medansvarlig for hvad det er der bliver udgivet. Det kunne være et første træk, der kunne være meget sundt. Det næste man kunne gøre, er jo at sikre, at det bliver enkelt og effektivt, at komme efter folk som kommer med den type ytringer.

(læser højt fra en kommentar af ‘Charles Nielsen’:) ‘Politikerne med deres uansvarlige politik skal have en del af ansvaret. Havde politikerne, i den røde afdeling, samt den røde afdeling af befolkningen ikke ladet sig invadere af de muslimske vandaler. havde denne her situation ikke opstået i Norge.’

TV2: Det er blandt andet ytringer som disse Henrik Sass Larsen ønsker ud af debatterne.

[…]

TV2-vært: Henrik Sass Larsen ønsker også det skal blive sværere, at optræde anonymt på blogs og hjemmesider sådan som man kan gøre det i dag.

(Snaphanen, 26. juli 2011: Anstændigheden kigger Snaphanen i kortene)

Jeg ved ikke hvad Sass Larsen konkret vil have redigeret ud af den pågældende kommentar eller mere generelt fra den politiske bloggosfære, men det gør heller ikke den store forskel, for Uriasposten vil også fremover indeholde kommentarer Sass Larsen og andre vil finde “absurde, barnlige, racistiske, tåbelige, ubehagelige” – som jeg for flere år siden understregede her.

Hvis Sass Larsens sarte følelser krænkes af tonen her på siden, så kan han godt placere det store glas med lykkepiller til venstre for fladskærmen, for det bliver ikke bedre. Jeg sletter selvfølgelig fortsat opfordringer til vold, såsom denne kommentar der tikkede ind kort efter Oslo-massakren fra en ‘loreèn’, der mente ‘Jørn’ kunne finde på at gøre ‘noget lignende’ – hvis altså, han (og ligesindede) “ikke stoppes i tide”. Det hele blev efterfulgt af adresseoplysninger…

(‘Loreén’ opfordrer til vold; Uriasposten, 23. juli 2011)

“Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres”, står der i den danske Grundlov, og uanset hvad Socialdemokraterne (Dansk Folkeparti) Folketinget og EU end finder på, så findes der kompetente IT-folk i mit bagland, der hurtigt finder en løsning på juridiske benspænd. Hvis nationalstaten er blevet en anakronisme, som det hævdes, så har globaliseringen trods alt også sine fordele. Den frie debat kan man ikke stoppe.

Selvom medierne lader de større blogs tegne af tilfældige kommentarer, så er det ikke lykkedes dem at finde et eneste tekststykke der overtræder gældende dansk lovgivning. For min skyld må medierne godt betegne stenkastere og brandstiftere for ‘unge’ og undertegnede for ‘højreekstremist’, det falder i sidste ende tilbage på dem selv, men jeg kan da godt lide den udlægning antropolog Stine Krøijer gav i Weekendavisen, tidligere på måneden: nedladende etiketter er udtryk for ideologisk bævren.

“I afhandlingen beskæftiger Krøijer sig også med betegnelsen »de unge«. At man er begyndt at kalde de venstreradikale dette, ser hun som et symptom på samfundets syn på dem. Man tager dem ganske enkelt ikke alvorligt. I stedet ser man dem netop som unge, lettere forvirrede eksistenser, der nok skal vokse fra deres forvildelse med tiden.

»De fleste er jo mellem 18 og 30 år gamle. Man kan diskutere, om de er unge eller rent faktisk voksne mennesker. Man burde i det mindste se dem som politiske subjekter,« siger hun.” (Weekendavisen, 1. juli 2011: En krop af demonstranter)26. juli 2011

Venstreradikale ytringer mindsker vold – Højrefløjens ytringer skaber glidebane mod vold

Hvor medierne ynder at sammenligne Anders Breivik med enhver kulturkonservativ skribent, så burde det så klart, at han har mere til fælles med Ted Kaczynski, Timothy McVeigh eller finske Pekka-Eric Auvinen, der tilbage i 2007 koldt likviderede otte tilfældige på sin tidligere skole.

Det kom senere frem, at Auvinen var inspireret af den finske økofilosof Pentti Linkola, der har argumenteret for, at miljøproblemerne kun kunne løses ved en drastisk mindskelse af klodens befolkning. Demokratiet stod som sådan i vejen, og i dette perspektiv gjorde han sig til fortaler for atombombninger af større byer. I den henseende er Linkola ikke langt fra Breivik selv, men milevidt fra Fjordman og højrefløjens bloggere.

I forbindelse med de fleste massakre af denne art har gerningsmændene åbent fremlagt deres motiver, hvad en større gruppe mennesker ideologisk set har været mere eller mindre enige i. Akademisk set er der to fremherskende analyser. Enten har ideologien drevet ham til det (glidebanen) – eller også er det hele at betragte som en gal mands værk, der har fundet sted i et åbent samfund, præget af fri debat og en naturlig renselse (katarsis) af potentielle radikale miljøer.

I 2009 vedtog Folketinget den meget omtalte ‘lømmelpakke’, og under COP15 senere samme år foretog Københavns Politi hundredvis af præventive anholdelser, direkte rettet mod et venstreradikal segment, kendt og berygtet for militans.

Forskerne var ikke i tvivl – ‘lømmelpakken’ og disse urimelige anholdelser, ville radikalisere fredelige aktivister.

“Højere bødestraf og overvågning vil bare bekræfte aktivisterne i, at det er dem mod systemet, og man kan også forestille sig, at de vil reagere skarpere på at blive filmet eller anholdt.” (Flemming Balvig i Metroxpress, 16. september 2009: Lømmelpakke rammer forbi)

“Noget tyder på, at politiet vil slå hårdere og hurtigere ned end nogensinde før. Det kan selvfølgelig være med til at dæmpe optøjer, men det kan også sætte sindene i kog, hvis nogen føler, at deres demokratiske rettigheder bliver krænket… (Rene Karpantschof i Metroxpress, 6. december 2009: Politiets klimatopmøde-kurs kan give ballade)

“Hvis politiet tror, at de kan lamme aktivisterne ved at tage ledere ud, har de fuldstændig misforstået kulturen. Det har en opildnende effekt og er virkelig noget, der skaber vrede og sammenhold.” (Rene Karpantschof i Berlingske Tidende, 15. december 2009: Anholdelse kan opildne aktivister)

Sammenhold ovenstående med en tilfældig analyse af fredagens massemord.

Jeg er jo ikke så overrasket, fordi vi har i Danmark et miljø af forskellige højrenationale grupper, og det begrænser sig ikke til egentlige nazister, det strækker sig også til en række andre nationale grupper, der har nogle tanker, der ligger tæt på de motiver med Breivik i Norge, og de motiver der har drevet ham… Vi har i årevis haft højrenationale grupper der har tanker der minder om Breiviks… Der er jo en forestilling, både blandt nazister og grupper som Den Danske Forening og nogle andre… dermed mener de også det kan komme på tale med væbnet kamp… man skal ikke stirre sig blind på de her nazister, for det er altså i lidt bredere kredse… der er måske nogle hundreder aktivister, og så er der en stribe foreninger og hjemmesider, og så er der sympatisører, måske nogle tusinder… Der er mange der flirter med de her tanker… (Rene Kartpantschof Go’ Morgen Danmark på TV2, 25. juli 2011: Massemorderen har sympatisører)

Når maskerede venstreradikale under anti-demokratiske symboler demonstrerer med militante slagord imod statsmagten, så er det legitime frustrationer, der kan udvikle sig til militans, hvis samfundet griber ind.

Når demokratiske højreorienterede debatterer multikulturens uønskelige konsekvenser for Danmarks fremtid, så er det omvendt konspiratorisk had, og en glidebane mod militans. Samfundet må skride ind.

(maoisten Christian Braad Thomsen i Politiken, 26. juli 2011)

(borgerlige Berlingske Tidende, 26. juli 2011)

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper