31. august 2011

Radikal’isme: Vi lægger afstand til medborgere (muslimer), når vi bruger ordet integration

Mandag foreslog Det Radikale Venstre og De Konservative, at man nedlagde integrations- ministeriet. Et slag i ansigtet på Dansk Folkeparti, men også på Venstre, og den nuværende integrationsminister, der tidligere på sommeren krævede kulturel integration, assimilation.

Hvis man mener Danmark ikke nødvendigvis skal være dansk, så giver forslaget god mening, og det er nu engang nemmere at knuselske multikultur, hvis man ikke forholder sig konkret til konsekvenserne. Ambitionsniveauet er i frit fald, og når nu den radikale integrationsborgmester i København vil erstatte ordet ‘integration’ med ‘inklusion’, så er det en del af samme proces. Det er ikke indvandreren der skal integrere sig, det er samfundet der skal blive bedre til at inkludere.

Uanset hvad man mener om forslagene, så er det ikke ligefrem konservativt tankegods. Fra P4 København – Vil pille integration ud af titlen.

“Afskaf integrationsministeren, foreslår de Radikale og Konservative.

– Stryg titlen “integrationsborgmester” i samme ombæring, lyder det fra netop integrationsborgmesteren i København Anne Mee Allerslev.

For vi lægger afstand til vores multietniske medborgere, når vi bruger ordet integration, siger Anna Mee Allerslev:

– Jeg arbejder lige nu for at ændre integration til inklusion og mangfoldighed. og jeg har talt med mange forskellige slags københavnere, mange af vores etniske minoriteter, om lige præcis den ændring, og den er de meget glade for, siger hun.”

Oploadet Kl. 17:29 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

Norske Ole Jørgen Anfindsen: “Før eller siden vil vi alle bli innhentet av realitetene…”

Sålænge den yderste venstrefløj i al sin virke uåagtet kan flirte med militans, så giver det ingen mening, at tage en debat omkring retorikken hos højrefløjsteoretikere såsom Peder ‘Fjordman’ Jensen eller Ole Jørgen Anfindsen. Hermed ikke sagt at debatten isoleret set ikke er interessant.

Ole Jørgen Anfindsen i Dagbladet – “Quisling” med mer.

“Etter 22.7 er det legitimt at man retter et kritisk søkelys mot meg som markant innvandringsskeptiker i en årrekke. Men jeg er oppgitt over Aftenbladets oppslag 20. august.

Mitt hovedbudskap har hittil vært at jeg tar selvkritikk på at jeg har brukt for kraftig retorikk mot våre vestlige eliter. Jeg har lovet å være mer forsiktig i fortsettelsen, og jeg har dessuten lovet at jeg etter hvert skal se nærmere på mine egne skriverier og argumentasjonsrekker, samt min bruk av kilder (inkludert bloggeren Fjordman), for å vurdere om det også er andre ting jeg bør endre på. …

Aftenbladet er opptatt av at jeg i min bok retter skarp kritikk mot de tidligere statsministrene Tony Blair og Kjell Magne Bondevik, særlig førstnevnte. I Blairs regjeringstid økte den årlige innvandringen til Storbritannia fra ca. 37.000 til nærmere en halv million, altså mer enn en tidobling. I oktober 2009 ble det avslørt at Labour hadde trumfet igjennom dette i et bevisst forsøk på å importere stemmekveg og tvinge igjennom dramatiske samfunnsendringer. Det hele ble gjennomført med en skremmende grad av kynisme og maktarroganse, samtidig som man forsøkte å holde skjult for folk flest hva som foregikk.

Dette er grunnen til at jeg har skrevet at historikere nok vil komme til å sammenligne Blair med Quisling. … Vi kan alltids diskutere om quisling er et for sterkt ord å bruke om Blair, men at han har opptrådt kritikkverdig, samt gjort stor skade på landet sitt, det tror jeg ikke det kan herske mye tvil om.

Bondevik må gjerne påstå at han og Blair har opptrådt på en forsvarlig måte, men mye tyder på at han tar feil. Dette handler ikke om hva vi rent økonomisk kan ta oss råd til, slik han synes å mene, men om samfunnets sammenhengskraft og hvilke begrensninger menneskets natur setter. Det er forøvrig avslørende at Bondevik møter vitenskapelig begrunnede innvendinger med beskyldninger om ekstremisme. Før eller siden vil vi alle bli innhentet av realitetene…

Ellers reagerer jeg på at Aftenbladet sammenligner omslaget til “Selvmordsparadigmet” med et spottefrimerke fra krigens dager som viser et portrett av Quisling omgitt av en renneløkke. Dette betrakter jeg som et overtramp fra avisens side, gitt at omslaget til min bok er ment å skulle illustrere poenget med at Vesten er i ferd med å begå selvmord, mens det nevnte spottefrimerket signaliserer hevn mot svikere. …

Ærlighet varer lengst. En sannferdig beskrivelse av ubehagelige sider ved virkeligheten er ikke ekstremisme, men en forutsetning for å opprettholde et bærekraftig samfunn.

(Vidkun Quisling spottefrimærke, 1941 & Selvmordsparadigmet, 2010)

Oploadet Kl. 15:30 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

Politiken: Leder af militante AFA var samtidig “drivende kraft i Redox-gruppens arbejde”

For tre uger siden anvendte Politiken med ‘Gravechef’ John Hansen i spidsen, venstreekstreme Redox som kilde til en historie om den yderste højrefløj. Selvom avisen med næb og klør forsvarede sine dispositioner, prellede kritikken tilsyneladende ikke af. I dag har Politiken sat spot på Redox, og det er ikke helt uinteressant.

(Politiken, 31. august 2011. Udsnit af forsiden)

Fra Redox knyttes til terror og grov vold.

“Venstrefløjsgruppen Redox, som arbejder for at afsløre udemokratiske elementer hos den yderste højrefløj, er selv mistænkt for ulovlig overvågning af politiske modstandere og grov vold i et omfang, som har ført til sigtelser efter den milde terrorparagraf.

Politiets Efterretningstjeneste har afsluttet mere end halvandet års efterforskning i sagskomplekset, som ifølge politiassessor Maria Cingari omfatter »fem-seks« sigtede. Mindst en af dem – en 25-årig mand – er en hovedkraft i Redox’ årelange research af højrefløjen.

Researchgruppen, som senest var omtalt i forbindelse med Politikens artikler om det hemmelige højrefløjsnetværk ORG, lægger selv vægt på ikke at være knyttet til den yderste venstrefløj.

Men terrorsagen viser personsammenfald mellem Redox og den radikale venstrefløjsorganisation Antifascistisk Aktion, som flere gange har brugt vold for at forhindre eller forstyrre møder og demonstrationer på den yderste højrefløj. …

For Dan Jensen fik overvågningen følger: Han blev fyret fra sit job i Danske Bank og ekskluderet fra Dansk Folkeparti, som han var lokalformand for, efter at Ekstra Bladet havde oplyst, at Dan Jensen også var aktiv i højrefløjsbevægelsen Dansk Front. Kilden var Redox, og Ekstra Bladets journalist bekræftede under en efterfølgende retssag, at han havde overværet, hvordan Redox skaffede oplysningerne ved hjælp af computerhacking. …

Den 25-årige hovedsigtede i sagen, som ifølge Politikens oplysninger nægter sig skyldig, er en drivende kraft i Redox-gruppens arbejde, og Politiken er bekendt med, at han samtidig er medlem af AFA.”

(Politiken TV, 12. august 2011: Graverchefen: Redox-dokumenterne kommer fra en insider)

Politikens oprids af sagen er baseret på retsdokumenter og interviews med tre vidner. Her lidt fra ‘Deres hensigt er at ødelægge folk, der mener som jeg (s. 8).

“Philip Traulsens postkasse havde været tom i flere uger, før han fandt ud af hvorfor: Uden at han selv vidste det, havde nogen meldt til Post Danmark, at hans adresse var flyttet fra Københavns Nordvestkvarter til Østergade 23 A i Taulov ved Fredericia. I ugevis havde ‘nogen’ modtaget al Philip Traulsens post…

Han er nu et af politiets vidner i en sag mod fem-seks personer med tilknytning til to grupper på den yderste venstrefløj: Antifascistisk Aktion og researchkollektivet Redox. De er sigtet efter alvorlige paragraffer om computerhacking, grov vold og terror…

Dan Jochumsen, familiefar med villa, kæreste, to børn og et tredje på vej, mistede sit job i banken og blev smidt ud af Dansk Folkeparti. ‘Det er mine øjne det, der er Redox’ formål, at folk skal udstødes og udsættes for social deroute, hvis de har holdninger, som de ikke kan lide. Det er urimeligt, for jeg har intet ulovligt gjort, men blot brugt min demokratiske ret til at ytre mig politisk, siger Dan Jensen. …

I volds- og terrorsagen mener politiet, at overvågningen og registreringen af højrefløjsaktivisternee bl.a. blev brugt til at planlægge voldelige overfald på dem. Af de ‘fem-seks’ sigtede kender Politiken identiteten på to. Politiet forbinder dem begge med gruppen Antifascistisk Aktion (AFA). Den hovedsigtede, en 25-årig mand, kalder politiet leder af AFA.

Selv om Redox kalder sig ‘en journalistisk researchgruppe’ og benyttes som kilde af mange medier, viser terrorsagen, at der er personforbindelser mellem Redox og AFA – en gruppe, som adskillige gange er sat i forbindelse med voldelige overfald…”

Oploadet Kl. 08:03 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer


30. august 2011

Glædelig jul, Islam-style

Ramadanen er ved at være slut, og Eid-festen fejres flere steder i landet. Kort før klokken ti blev en dybt kriminel pakistaner skudt foran moskéen Muslim Culture Institute på Amerikavej. Fra Ekstra Bladet – Her blev 24-årig dræbt.

“Flere hundrede havde været inde til bøn i moskéen på Amerikavej, og uden for ventede et stort antal mennesker på at komme ind til den næste bøn klokken 10. Blandt dem var formentlig den unge muslim, der endte som skudoffer.

Forinden var der et skænderi foran moskéen, hvor flere, de fleste iført kjortel, var oppe at toppes. Der blev også set en kniv under tumulten.

Næsten samtidig blev SF’s Kamal Qureshi overfaldet under Islamisk Trossamfunds store Eid-fest i Valbyhallen, efter han tidligere på dagen var blevet overfuset af radikale islamister. Fra Politiken – SF-ordfører overfaldet under Ramadan-fest.

“Hans hold delte postkort ud med ‘eid mubarak’, der kan sammenlignes med kristnes ‘glædelig jul’-hilsen.

»Vi var klædt i vores festtøj og i godt humør ligesom alle andre, fordi det er en festdag for muslimerne. Men samtidig var der nogle folk fra Hizb ‘ut Tahrir, der delte materiale ud, hvor der var billeder af mig på. Der stod, at jeg har fået en pris fra Landsforeningen af bøsser og lesbiske, og derfor skal man ikke stemme på mig ved valget«, siger Kamal Qureshi. …

»…Så bliver jeg slået i brystet flere gange, og der er en af dem, der giver mig en skalle«, siger Kamal Qureshi.

Oploadet Kl. 15:14 af Kim Møller — Direkte link99 kommentarer
Arkiveret under:

En dag i Vollsmose…

Enhedslisten går til valg på flere kvoteflygtninge, men bare rolig, det kan være det lykkedes De Konservative at isolere den radikale venstrefløj til fordel for et samarbejde med Det Radikale Venstre. “Barfoed åbner for flere udlændinge”, skrev Politiken.

Herunder en aldeles glimrende valgreklame for Dansk Folkepartis Alex Arendtsen.

(Alex Arendtsen: En dag i Vollsmose-ghettoen)

Oploadet Kl. 14:08 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer


29. august 2011

Et problem, at højrefløjen “har kunnet aktionere uden den store risiko for at blive overfaldet”

Ingen dansk avis har en mere ubalanceret dækning af politisk ekstremisme end Århus Stiftstidende. I gårsdagens udgave havde avisen hele seks sider om ORG, og en forside prydet af en White Pride-tilhænger med elefanthue – en grafisk illustration, forstås.

Der var intet nyt i artiklerne, men blot den sædvanlige tomgang, pakket ind i ekspertudtalelser fra to forskere tilhørende den yderste venstrefløj. De problematiserede, at byens højreradikale frit kunne gå på gaden uden risiko for at blive slået ned af militante socialister.

Fra Fri bane for de højre i Århus.

“Netop i Aarhus har rammerne for en højreradikal offensiv de senere år været ideelle, forklarer to forskere.

Ifølge Chris Holmsted Larsen, historiker og forsker i politisk ekstremisme, har de højreradikale i Aarhus de senest par årtier nærmest haft et frirum, hvor de har kunnet aktionere uden den store risiko for at blive overfaldet af militante venstreorienterede.

I København er situationen en hel anden. Her står den på trusler og øretæver, så snart de højreorienterede går på gaden.

»I København står den yderste militante venstrefløj så stærkt, at den overskygger højrefløjen. Eksempelvis så vi op gennem 1990’erne, hvordan det gik i København, da de danske nazister med Jonni Hansen i spidsen forsøgte at mobilisere på gadeniveau. De kom stort set ikke på gaden, inden politiet greb ind og forsøgte at holde parterne adskilt,« Chris Holmsted Larsen.
Støvsugning

I Aarhus har den militante venstrefløj ikke spillet samme rolle. … Konsekvenserne er til at få øje på for både København og Aarhus, mener Chris Holmsted Larsen.

»Det er jo ikke rart at være venstreorienteret i Aarhus i dag. I hvert fald ikke, hvis man er synligt venstreorienteret, for risikoen for overfald er ganske overhængende, hvis man bevæger sig rundt i bybilledet. Sådan er de meldinger, jeg får i hvert fald,« siger han.”

Oploadet Kl. 14:12 af Kim Møller — Direkte link42 kommentarer

ORG-leder brændte en kludedukke, en Barbie-dukke, en lolita-dukke og ‘en negerdukke’

ORG har som bekendt anmeldt Redox og Politiken til politiet, og selvom organisationens 35 sider lange redegørelse inkluderer en del fyld, så er der alligevel interessante oplysninger, som giver et lidet flatterende billeder af Redox’ og Politikens metoder.

I lighed med Charlotte Johannsens Redox-bog (2010), var der masse af påstande om vold, men absolut intet konkret. Billederne af den sorte dukke der blev brændt var glansnummeret.

“Et særligt groft eksempel på billedmisbrug er en billedserie som er brugt af både Politiken og Århus Stiftstidende og en række øvrige medier. Serien angives at forestille ”organisationens” formand Jesper Nielsen afbrænde en farvet dukke. Serien er på tre billeder, hvor Jesper Nielsen får overrakt en farvet dukke i emballage på det første billede. På billede nummer to ses dukken liggende på jorden, og på det tredje billede er der ild i noget, der minder om selvsamme dukke. Billedserien indikerer et ubrudt forløb, hvor der afbrændes en sort dukke.

Men virkeligheden er en helt anden – nemlig en deltagers ”practical joke” i form af en gæt-en-gave leg, hvor der præsenteres en række forskellige indpakkede gaver, som man skal gætte indholdet af. … Den pågældende dukke indgik i en række af gætte-gaver under temaet dukker.

Initiativtageren havde til lejligheden indkøbt en række forskellige dukker – en kludedukke, en Barbie-dukke, en Ken-dukke, en mørk dukke, en tisse-dukke og sågar en oppustelig lolita-dukke. Fotografen tog mange billeder af hele dette gave-gætteri, af selve gaverne og af de tilhørende væddemål og øldrikkeriet.

Arrangementet, der i øvrigt omfattede et større antal inviterede personer, foregik langt ude på landet i en privat skov, og det er kutyme, at alt affald i form af tallerkener, krus, griseskrog, madrester m.v., samles sammen og brændes efterfølgende, da der ikke er renovation i området. Da ingen af de fremmødte var interesseret i hverken lolita-dukke eller andre dukker, så røg de samme vej som det øvrige affald fra festen.

Det er i øvrigt ret let at se, at pressebilledet af dukken er beskåret af Redox og/eller Politiken formidlede version, så at man angiveligt kun ser den brændende dukke. Hvor er resten af billedet med det øvrige affald? Fotografen bekræfter, at han tog billeder af hele festen. Og han spørger nu: Hvor er billederne af lolita-dukken? Hvor er billederne af kludedukken? Hvor er billederne af Barbie? Hvor er billederne af alt affaldet? Ja, hvor er alle billederne?

(Politiken, 7. august 2011: Leder af højreekstremt netværk brændte sort dukke af)

Oploadet Kl. 12:39 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer

Jo kortere uddannelsesniveau, jo mere rød

DR.dk har lanceret et såkaldt Askometer, opkaldt efter DR’s politiske redaktør Ask Rostrup. Sorterer man vælgerne efter fire uddannelsestrin med ‘Grundskole’ og ‘Videregående uddannelse’ i hver sin ende, så kan man konstatere, at den gennemsnitlige borgerlige vælger er bedre uddannet end den gennemsnitlige røde.

Blandt de danskere der kun har Grundskole-uddannelse stemmer hele 59 pct. på rød blok, hvor der er 50/50-balance ved danskere med videregående uddannelse. De to øvrige grupper er placeret midt i mellem, jo kortere uddannelse, jo rødere.

Oploadet Kl. 11:47 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer


28. august 2011

Forfatter på DR2: “Der var jo ingen indvandrere i Breiviks nærhed. Det fandtes bare ikke.”

Den norske forfatter Karl Ove Knausgård var gæst i søndagens sene Deadline, til en samtale om Anders Behring Breivik. Efter han havde afliret de obligatoriske nazi-associationer, forklarede han, at massakren var en konsekvens af dehumanisering, med den pointe, at Breivik ikke selv kendte muslimer. Havde Knausgård læst manifestet, så ville han vide, at Breivik detaljeret beskriver otte multikulturelle episoder, der blandt andet inkluderer røveri, trusler og vold.

Delvis transkription. Se evt. på Youtube.

Karl Ove Knausgård, forfatter: Jeg har i den seneste tid læst meget om tiden før 1. og 2. Verdenskrig. Antisemitismen var næsten den samme. Der var et fjendebillede som var ligeså paranoidt som Breiviks manifest, og som hele den tankegang. Det som er farlig, er afstand, umenneskeliggørelsen, dehumaniseringen. … Jeg har også læst om Hitler, og der findes en episode i Hitlers liv, der minder lidt… Der findes mange dæmoniserende ting i samfundet. Den hadske indvandringsfjendtlighed er et af dem. … Det kan jeg også når jeg læser Mein Kampf…

[…]

Karl Ove Knausgård: Lad os tage et eksempel fra Sverige. Jeg har boet i Malmø, hvor der er mange indvandrere, og uden for Malmø er der er sted, hvor mange er fjendtlige mod indvandrere, og hvor Sveriges indvandringsfjendtlige partier kommer fra. Men der er jo ingen indvandrere. At være tæt på de andre skaber gnidninger og problemer, men de er reelle og det handler om mennesker, men det ser man og det forstår man. Man kan forholde sig til problemerne. Men er man i et miljø hvor det ikke findes. Der var jo ingen indvandrere i Breiviks nærhed. Det fandtes bare ikke. Der er bare noget helt fjernt og et politisk argument, for noget som ikke er reelt.

Oploadet Kl. 23:46 af Kim Møller — Direkte link48 kommentarer
Arkiveret under:

Villy Søvndals dårlige hukommelse

Villy Søvndal hører ikke til de politikere man skal tage bogstaveligt. Fra Berlingske Tidende – Søvndal husker dårligt.

“Lars Løkke Rasmussen (V) reagerede med hovedrysten, da Villy Søvndal (SF) i aftenens partilederrunde anklagede regeringen for i den netop fremlagte finanslov, med et underskud på 85 mia. kr., at have afleveret ”et historisk stort underskud.” Et Berlingske Faktatjek viser, at Villy Søvndals hukommelse ikke rækker voldsomt langt tilbage. …

I den netop fremlagte finanslov havner underskuddet på 4,6 pct af BNP – svarende til 85 mia. kr., viser regeringens finanslovsforslag. Men i begyndelsen af 1980’erne, under Anker Jørgensens (S) sidste regeringsperiode og i begyndelsen af Poul Schlüters (K), lå underskuddet og svingede mellem 6 procent og helt op imod 10 procent af BNP, fremgår det af Danmarks Statistik.

Oploadet Kl. 22:47 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer
Arkiveret under:
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper