30. november 2011

Siv Jensen, måske kommende norsk statsminister: Islam er blevet ‘kidnappet’ af ekstremister

Tirsdag gæstede Siv Jensen København, men det var ikke mange der var frem i Cepos’ lokaler for at høre Norges måske kommende statsminister tale om liberalisme. Jeg var undtagelsesvis en tur i hovedstaden, og selvom det var interessant at høre hende, og hun da også virkede sympatisk, så var hun tydeligvis en erfaren politiker, der kunne tale længe uden at sige noget som helst.

Hun talte varmt om fordele ved mindre stat og lavere skatter, men var meget ukonkret, og selvom ordstyrer Martin Ågerup gentagne gange forsøgte at få hende til at konkretisere en acceptabel skatteprocent og et acceptabelt antal offentlige ansatte, så nåede hun aldrig ud over floskelniveau. Der skulle være de offentlige ansatte der var behov for, og sådan taler liberalister der vil have indflydelse. På en måde ligner Fremskrittspartiet meget (Det Liberale) Venstre.

Indvandring var kun et sekundært emne, og her var der heller ikke meget at hente fra et kulturkonservativt synspunkt. Hun ville hellere tale om at ‘forbedre kvinderettigheder’ end problemets kerne, og eksemplificerede med henvisning til kønsadskillelse i en norsk synagoge.

Dumpede hun ikke lakmus-testen med sin relativisme, så gjorde hun det tidligere, da hun proklamerede at Islam var blevet ‘kidnappet’ af ekstremister. Selv den mest liberale form for Islam er et frontalangreb på liberalistiske idealer, og i den virkelige verden er det ikke nødvendigvis åbne grænser der gør Norge mere liberalt.

Hendes kritik af venstrefløjens løsning på voldtægtsbølgen i Oslo var underholdende, men det var også billige point, og hvis ikke berøringsangsten var et midlertidigt udslag af Breivik-sagen, så står det skidt til med Norge – med eller uden EU.

(Siv Jensen til Cepos-arrangement, 29. november 2011; Snaphanen inkl. video)

Oploadet Kl. 17:50 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

‘A halal state banquet at Buckingham Palace’

Jeg er ikke blevet premierminister for at præsidere over imperiets afvikling, sagde Winston Churchill. Fra engelske Express – The Queen hosts a halal state banquet.

“The Queen held a halal state banquet at Buckingham Palace for Turkish President Abdullah Gul tonight and promised British backing for his country’s bid to join the European Union.

She celebrated ever-closer political and economic ties between the two nations, despite concerns over allowing the predominantly Asian and Muslim country into the EU.

“We have come through a great deal together to develop what is, today, a very modern partnership,” she said. “In Europe, the British Government remains committed to working with you to secure your place in the European Union.”.

The 85-year-old monarch and 170 British and Turkish guests sat down to a completely halal state banquet of lamb from the royal estate at Windsor in the palace ballroom.

It’s a matter of politeness that it’s halal. The President and his wife are guests of the Queen. We wouldn’t do a separate menu for them so everyone eats the same,” a palace spokeswoman said. …

Meat used at similar banquets for the King of Saudi Arabia in 2007 and the Emir of Qatar last year were also slaughtered in a traditional Islamic way to ensure they too were halal. Guests tonight were still offered a selection of fine wines, however.”

Oploadet Kl. 15:07 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer


29. november 2011

Folkesocialisten Özlem Cekic til kamp mod det arbejdende Danmark…

Ekstra Bladet fortæller om Familien Aagaard fra Falster, der er så fattige, at de ikke har råd til at give deres 11-årige søn en computer til jul. Mange forveksler velfærdsstaten med Disneyland, og mandagens ‘fattigdoms’-duel mellem Joachim B. Olsen (LA) og Özlem Cekic (SF) i Aftenshowet på DR1, endte med en storsejr til kuglestøderen.

Nej, en enlig mor uden job, er ikke fattig hvis hun har 15.728 kroner efter skat hver måned, og efter udgifter (inkl. cigaretter, hundemad, licens etc.) har et rådighedsbeløb på 5.031,00 kroner. Fremragende leder på 180 Grader.

“Kvinden, som samme Özlem Cekic havde fundet frem som et eksempel på den “fattigdom”, som regeringen vil afskaffe ved at forhøje kontanthjælpen, modtager hver måned 15.728 kr. efter skat fra det offentlige. Men alligevel tøver SF’eren ikke med at kalde kvinden for fattig.

Hvordan Cekic kan gøre det uden at skamme sig over for alle de danskere, som går på arbejde hver dag uden at kunne oppebære en mærkbart højere nettoindkomst, er ikke til at forstå.

Engang hævdede socialister, at de repræsenterede arbejderklassen. I dag kan vi konstatere, at socialisters væsentligste bekymring synes at være, at de arbejdende ikke afleverer penge nok til de ikke-arbejdende.

(BT Kvinder, Tenna Christensen: Jeg er rent til grin)

Jeg er meget træt, når jeg kommer hjem og har ikke altid så meget overskud til min datter, fortæller Tenna. Trods den pressede hverdag og den lave løn vil Tenna ikke opgive sit job.

– Jeg vil ikke være bistandsklient. Jeg kan li’ mit arbejde og har ikke lyst til et andet job. Men nogen gange tænker jeg da, at jeg er rent til grin, siger Tenna Christiansen.”

Oploadet Kl. 05:25 af Kim Møller — Direkte link72 kommentarer

S-SF holdt ikke ord – Jyllands-Posten: “S-SF må sluge højere billetpriser”

Da Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti tilbage i 2009 lancerede den meget omtalte ‘Fair løsning‘, skortede det ikke med valgløfter. Der skulle tilføres 2.000.000.000 kroner til den kollektive trafik i hovedstadsområdet, og heraf skulle halvdelen gå til “lavere takster i den kollektive trafik”. Konkret nævnes ’40 pct. billigere’ abonnementskort og ’25 pct. billigere’ klippekort.

Det var selvfølgelig varm luft, men bemærk lige Jyllands-Postens apologetiske overskrift – S-SF må sluge højere billetpriser.

“Nu bliver det dyrere at køre i bus og tog i hovedstadsområdet.

Et klippekort på tre zoner stiger med 10 kroner fra 180 til 190 kroner, mens et abonnementskort til to zoner stiger fra 320 til 335 kroner, oplyser DSB mandag. Og bortset fra kontantbilletter er der prisstigninger på to til fem procent i den offentlige trafik nær København. En højere stigning end lønudviklingen.

Hos SF erkender trafikordfører Anne Baastrup, at priserne er stik imod valgets mange løfter.

»Vi har ikke pengene. Det er virkeligheden,« siger Anne Baastrup til jp.dk.”

Oploadet Kl. 04:23 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer


28. november 2011

Moderate muslimer, moderate islamister, moderate salafister – “Jeg kan dufte friheden.”

For nogle uger siden satte Ulrik Høy i Weekendavisen ord på den tendens medierne har til sort/hvid-tænkning i forhold til ‘det arabiske forår’. Det er som han så rigtigt skriver, ren ønsketænkning at tro ‘de hvide’ kommer til syne, blot fordi man vælter ‘de sorte’. ‘Moderat’ islamisk parti vandt valget i Marokko, skrev DR Online i går, men etiketterne bruges i flæng, og eksistensen af ’sorte’ jijadister, gør selvfølgelig ikke islamistiske ekstremister til ‘hvide’ demokrater.

I sidste måned gav Lasse Ellegaard en analyse i Dagbladet Information af det tunesiske valg, der som bekendt også endte med islamistisk valgsejr. Valgresultatet blev som det er gængs tolket ind i en post-kolonial diskurs, og ligesom kalder kaldte Ennahda for et ‘moderate Islamist’-parti, så lod Ellegaard en ekspert forklare, at partiets succes kunne hjælpe moderate muslimer i Egypten til at holde saudiske wahhabister på afstand. Altid en positiv vinkel.

Forleden talte Tunesiens kommende premiereminister Hammadi Jebali ved et større arrangement i middelhavsbyen Sousse. Her havde han inviteret Houda Naïm fra terrororganisationen Hamas.

“Jebali declared that the occasion was “a divine moment in a new state, and in, hopefully, a 6th caliphate,” referring to the historical system of Islamic monarchies. … The general secretary also echoed Naïm’s words, stating, “The liberation of Tunisia will, God willing, bring about the liberation of Jerusalem.””

(Ennahda’s Hammadi Jebali, 13. november 2011; The Elder of Ziyon)

Det er svært for kulturmarxister, at forklare islamisternes succes i muslimske lande, og en af måderne de forsøger at redde æren på, er det man kunne kalde ‘definitionsnuancering’. Et ypperligt eksempel på dette kunne man høre i Orientering på P1 tidligere på måneden, da professor Mark Sedgewick (AU) gav en introduktion til det netop påbegyndte valg i Egypten.

Delvis transskription…

Vært, P1: … det moderate islamiske Ennadah Ennadah fik et kanonvalg, da tunesierne gik til det første frie valg i den arabiske verden. Om få uger følger Egypten efter, og alt tyder på at islamisterne også her klarer sig rigtigt godt.

Mark Sedgewick, profesor: It’s not necessarily a problem that religious forces are gaining strength, the thing in question is what sort of religious forces are gaining strength. It’s not necessarily a problem, because we shouldn’t assume, that religious forces are becoming anti-democratic.

Birgitte Vestermark, P1; Det er ikke nødvendigvis et problem, at religiøse kræfter vokser i styrke, for det det handler om, er hvilken type af religiøse kræfter der vinder frem. Det er heller ikke nødvendigvis et problem, fordi vi ikke per definition skal regne med at religiøse kræfter er anti-demokratiske. Og det har så også forbindelse til hvilke religiøse grupper der bliver styrket, siger han. En af de stærkeste islamiske bevægelser i Egypten er det islamistiske broderskab. Partiet var frem til revolutionen forbudt… 20 procent af stemmerne er på lang sigt det det muslimske broderskab plejer at få i muslimske lande, men for tiden kan den godt være større…

Birgitte Vestermark: Oprindeligt var safafisterne internt splittede om hvorvidt de overhovedet skulle deltage i den politiske proces eller ej. Flertallet var totalt afvisende overfor enhver form for politisk arbejde, mens et mindretal gik helhjertet ind for politisk handling. De var som oftest tilhænger af voldelige politiske handlinger, og derfor sluttede en stor del af dem sig til terrorbevægelsen Al-Qaeda. Men den balance er nu ved at forrykke sig, forklarer Mark Sedgewick, for antallet af politisk aktive salafister vokser og nu er de delt i tre retninger. De voldelige politisk aktive salafister, de ikke-voldelige politisk aktive salafister og de apolitiske salafister. Og det får betydning for det kommende valg mener professoren.

En af de ting salafisterne kommer til at gøre, er at splitte de islamiske stemmer yderligere. Før gik de islamistiske stemmer udelukkende til det muslimske broderskabs kandidat, nu bliver de splittet imellem en lang række grupper med udspring i det muslimske broderskab. Vi kommer måske til at se to salafistpartier, og nu ser vi også sufier, der ellers har været en apolitisk mystifistisk kult indenfor Islam blive interesseret i politik. Og det ser altså ud til at give os seks forskellige politiske partier der alle kæmper imod hinanden, så det begrænser den potentielle magt og indflydelse hver enkelt af dem vil få, siger han.

Men selv om de islamistiske stemmer splittes, så regner Mark Sedgewick alligevel med, at de bliver pænt repræsenteret i det nye parlament. Selv om vi der betragter valget udefra har en tendens til at fokusere på det religiøse aspekt, så kommer den store skillelinie i egyptisk politik næppe til at gå mellem religiøse og sekulære, men mellem de folkevalgte og hæren – vurderer historieprofessoren.

(Maha Abdullah fra Kairo; Politiken, 28. november 2011: Mød de egyptiske vælgere…)

“Jeg er lykkelig i dag. Egypten har ventet længe på at blive frit.” (Maha Abdullah, hjemmegående)


Intet racismeproblem i dansk fodbold – “Den holdning tager Spillerforeningen afstand fra.”

‘De er skøre de antiracister’, for nu at omskrive en ofte anvendt vending i Astérix. En dansk Sepp Blatter-sag er beskrevet i Tipsbladet – Kritik af Morten Olsens racisme-udtalelser.

“Morten Olsen mener ikke, fodbolden har et racismeproblem. I stedet mener han, at episoder i kampens hede er udtryk for menneskelige fejl, der sker i kampen hede.

Den holdning tager Spillerforeningen afstand fra. De udsendte for kort tid siden en pressemeddelelse, hvor kampagnen Giv Racismen Det Røde Kort kritiserer landstræneren.

– … Vi tager klart afstand fra racisme, og det bør Morten Olsen også gøre. Racisme findes desværre i fodbold, og derfor bør spillere og ledere stå imod problemet i stedet for at bagatellisere det, siger projektleder i Giv Racismen Det Røde Kort, Simon Christensen.”

(fra Stopracismen.dk: I samarbejde med LO, A-Pressen mv.)

Oploadet Kl. 16:11 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:

Nazister marcherer i Birkerød…

Det blev en større sag, da (tyske) nationalsocialister i sommers råbte ‘affe’ efter dansk-indere på stranden i Skive, men skal man dømme efter Sjællandske Nyheder, så stopper nazisterne ikke ved racistiske tilråb. Fra Lokalavisen – Indvandrer-bande tæskede tilfældig 21-årig.

“En tilfældig ung mand fra Birkerød blev fredag nat tæsket ved Birkerød Station. …

“Den 21-årige mand kom gående ved taxa-holdepladsen på Birkerød Station, da den 10 mand store bande overfaldt ham, væltede ham omkuld på jorden, hvorefter de både sparkede ham i hovedet og på kroppen,” fortæller vagtchef Erik Skriver. …

Offeret har beskrevet banden som værende drenge og unge mænd i alderen 15-18 år og alle med indvandrer-baggrund.”

(Sjællandske Nyheder, 26. november 2011: Overfaldet og rullet af ti unge)

Oploadet Kl. 15:50 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

“Det er enormt upassende, at man ikke kan passe sit arbejde, bare fordi man er kvinde.”

Det undrer mig at faguddannede journalister kan beskrive hændelser som disse uden at inkludere Islam i analysen. Fra Jyllands-Posten – JP i Kairo: Kvindelige reportere bliver befamlet.

“”… Selv befamling er grænseoverskridende, og det skal man ikke negligere. Det er enormt upassende, at man ikke kan passe sit arbejde, bare fordi man er kvinde,” siger hun…

En af de kvindelige reportere, som har følt de nærgående hænder på egen krop, er danske Helen Hajjaj fra Dansk Egyptisk Dialoginstitut. For to dage siden kunne man læse på hendes Twitter-profil:

“Jeg var på Tahrir i går aftes og blev befamlet. Men nogen så det og hjalp mig med at slippe væk fra mængden”.

Torsdag blev den franske journalist Caroline Sinz fra tv-stationen France 3 udsat for et groft seksuelt overgreb… Natten til torsdag blev den amerikansk-egyptiske journalist Mona Eltahawy anholdt og tilbageholdt i indenrigsministeriet. Hun blev siden løsladt, men skrev på sin Twitter-profil, at hun var blevet seksuelt krænket af politiet og havde fået tæsk.”

(Helen Hajjaj på Twitter, 25. november 2011)

Oploadet Kl. 07:03 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

Ukollegial?!?

Interessant ordvalg af Mogens Jensen, der tilsyneladende ikke mener politik handler om holdninger. Fra Nordjyske – S-ledelsen: Laustsen tager en badebillet.

“Fredag gjorde Bjarne Laustsen regnebrættet op, og meddelte som den eneste socialdemokrat partiledelsen, at han ikke har tænkt sig at stemme for den efterlønsreform, som S og SF er tvunget til at være med til at stemme hjem inden jul, fordi der stadig er et flertal for den. …

Den socialdemokratiske gruppeformand Mogens Jensen er dog langt fra begejstret over Laustsens beslutning, og kalder ham “ukollegial”.

– Det er en alvorlig situation, fordi det kommer til at fremstå som om, alle os andre og i særdeleshed de øvrige nordjyske socialdemokrater ikke står på mål for efterlønnen, siger han.”

Oploadet Kl. 06:27 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer


27. november 2011

“Det er en rigtig dårlig ide at se Fox News”, skrev Politiken – og henviste til ny undersøgelse

I sidste uge kunne Politiken fortælle, at en ny undersøgelse påviste, at folk der ser Fox News er dummere end resten af verden, og det er selvfølgelig rent guf for avisen. Her lidt fra – Ny undersøgelse: Fox News er ikke bedre end ingenting.

Det er en rigtig dårlig ide at se Fox News… Det viser en undersøgelse fra Fairleigh Dickinson University, som flere amerikanske medier citerer i dag.

Undersøgelsen konkluderer på baggrund af interview med 612 vælgere fra New Jersey, at det faktisk bedre kan betale sig helt at undlade at se eller læse nyheder frem for at få sine nyheder fra Fox News.”

Det ligger i Politikens referat, at kanalen gør folk dummere, men ser vi på spørgsmålene, så ser vi at Fox’ seere ligger i bunden i forhold til de fleste emner, det være sig eksempelvis i forhold til Occupy-bevægelsen, hvor der spørges hvorvidt de demonstrerende hovedsageligt er republikanere eller demokrater.

Hele 13 pct. af Fox-seere mener Occupy-bevægelsen hovedsageligt består af republikanere, væsentligt flere end hos hos de fleste medier og tre gange så mange som hos niche-kanalen NPR. Den ene dag kritiserer venstrefløjen Fox for at bashe venstreorienterede, den næste dag påviser forskere, at Fox-seere er dumme fordi de har et mere nuanceret syn på samme.

(Fairleigh Dickinson University’s PublicMind, Some News Leaves People Knowing Less, s. 5)

Fox News er en mere amerikansk TV-station end eksempelvis CNN, og det kan ikke undre lige netop Fox’ seere ved mindre om udenrigspolitiske emner. Fox’ Ezra Levant ironiserer i et seværdigt indslag over, at det relativt ukendte universitet netop har afholdt forelæsning af Che Guevaras datter, men bliver så seriøs og henviser til et af de spørgsmål der skiller vandene.

Et yderst tvetydigt spørgsmål, som Politiken refererer således…

Et af spørgsmålene lød, hvorvidt det efter respondenternes bedste overbevisning var lykkes oppositionsgrupper at vælte Hosni Mubaraks styre i Egypten. 49 procent af Fox News’ seere svarede rigtigt mod eksempelvis 68 procent af folk, der lytter til radiokanalen NPR. Og det rigtig sjove – Fox News-seere var 18 procentpoint mindre tilbøjelige til at svare rigtigt end dem, der slet ikke så eller læste nyheder.”

(Fairleigh Dickinson University’s PublicMind, Some News Leaves People Knowing Less, s. 3)

Mubarak er ikke nævnt i undersøgelsen, og det militærstyre der holdt ham oppe trækker stadig i trådene. Der er stadig ikke kommet et nyt styre, og her ni måneder senere demonstrerer egyptere demonstrerer stadig på Tahrirpladsen.

Der er lavet utallige ‘bias’-undersøgelser af de amerikanske medier, og jeg husker ‘The Center for Media and Public Affairs’ tilbage i 2004, konkluderede at Fox News var det medie der lå tættest på vælgerne generelt. Mens de fleste medier bashede Bush på rygmarven, så var kritikken af Bush og Kerry på Fox News mere nuanceret, og mere i overensstemmelse med den gennemsnitlige amerikaner.

Fox News lider som alle større medier af overfladiskhed, men i en verden hvor medierne bliver mere og mere ens, er det godt der eksisterer en kanal der tillader sig at have konservative værter som spidsvinkler virkeligheden. Politiken illustrerer sin artikel med med Bill O’reilly, der ifølge avisen ‘forvirrer seerne’, men det O’Reilly gør godt, er blot en skarp-rettende højreudgave af The Daily Show, som venstrefløjen omvendt skamroser for sin politiske humor.

Unuancerede højrefløjsere er underlødige – unuancerede venstrefløjsere er sjove. I Beg to Differ.

Oploadet Kl. 17:02 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper