29. februar 2012

Konference om bespottelse af muslimer på ‘Akademiet for utæmmet kreativitet’ – med prof. procesleder

Forrige år spurgte Københavns Kommune, hvorvidt muslimer fortjente blå øjne. Nu er det gået op etablissementet, at muslimer stort set aldrig er ofre for racistisk vold, men de er selvfølgelig stadigvæk ofre, bare på andet niveau. Fra dagens Jyllands-Posten – Ministre søger ideer til at dæmpe had.

“Politiet kan ikke alene dæmpe vold, der skyldes intolerance. Andre skal hjælpe til. …

Både justitsminister Morten Bødskov (S) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) vil efter planen dukke op for at høre om de initiativer, som deltagerne i løbet af 12 timers gruppearbejde er nået frem til.

Baggrunden for mødet er dyster. Bøsser bliver tævet på grund af deres seksualitet. Muslimer bliver spottet på grund af deres tro. Og jøder med kalot advares mod at færdes bestemte steder på grund af risikoen for at blive overfaldet. …

Selve mødestedet inviterer til nytænkning. Gruppearbejdet, som guides af en professionel procesleder, vil foregå på AFUK, Akademiet for utæmmet kreativitet, i København.

Hvis jeg graver dybt, og bruger min utæmmede kreativitet i islamofobisk øjemed, så må jeg trække tråde til ‘den grædende bøddel’, Nasser bin Sliman Al-Omar. En saudisk imam, der er så ked af en bloggers krænkelser af Muhammed, at han for åben skærm forvandler sig til et henrettelsesivrig sharia-monster.

(Memri, 5. februar 2012; Stophadforbrydelser.dk, Uriasposten)

Oploadet Kl. 16:57 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

Dennis Nørmark anmelder kommunisten Mikkel Bolt: “Alt er kapitalismens skyld, og alt er kapitalisme.”

Dennis Nørmark giver en hård anmeldelse i Jyllands-Posten – Mikkel Bolt: En anden verden.

“Lad mig begynde med det gode: At åbne og læse Mikkel Bolts ”En anden verden” er som at åbne et vindue ind til en fjern fortid. … Den slags små tykke og usælgelige bøger skrevet i marxismens akademiske storhedstid, da alle vidste, at revolutionen var nær, og at der kun fandtes én analyse, der så til gengæld kunne bruges på alt. …

Mikkel Bolt er lektor ved afdeling for litteraturvidenskab og moderne kultur og er noget så sjældent som en vaskeægte kommunist, der ikke er fyldt 40, og bogen er kort fortalt et glimrende studie i nymarxistisk og poststrukturalistisk verdensopfattelse, der kort kan beskrives som: Alt er kapitalismens skyld, og alt er kapitalisme.

Hvis man ikke kan huske, hvorfor kommunismen er så menneskefjendsk og farlig en idé, bliver man øjeblikkeligt mindet om det i mødet med et så åndsarrogant skrift som ”En anden verden”.

Skal anbefales som fascinerende anakronisme og frarådes ud fra alle andre kriterier.

(Mikkel Bolt, En anden Verden, 2012; Download)

“Er den radikale islamisme ikke en ny postmoderne avantgarde…” (Mikkel Bolt)

Oploadet Kl. 06:20 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer


28. februar 2012

Christian Zwettler i P1: “… al respekt for Blekingegadebanden… de har gjort et stort stykke arbejde”

Kommunisten Christian Zwettler vil være ukendt for de fleste, men tilbage i 1980’erne og 1990’erne var han en af de mest yderligtgående, med et revolutionært cv ingen danskere kan matche. Selvom han på ingen måde har taget afstand fra sine gerninger, så har hans fortid ikke påvirket hans liv og karriere i nævneværdig grad. Han er stadig en accepteret figur i venstreorienterede miljøer, og da jeg for et par år siden så nærmere på Facebook-gruppen ‘Danmarks Løver’, stod hans navn ofte klods op af andre venstreorienterede, herunder bloggere der i andre sammenhænge bruger Facebook til at associere højrefløjen med militans.

I næste måned udgiver hans selvbiografi under titlen ‘Jeg Revolutionær’, og det kan ikke overraske P1 i den anledning giver ham taletid. I går var han gæst i Krause på tværs, og selvom han fik afliret en del venstreekstreme floskler, så gav Krause-Kjær ham fint modspil, og det endelige indtryk var måske nok ærligt, men også lidt patetisk – fra statsfjende til ’statsklovn’, som han så rigtigt sagde.

(Christian Zwettler og RAF’s Werner Hoppe, København 1995; Facebook)

Delvis transkription af Den revolutionære bankrøver (P1, 27. februar 2012).

Niels Krause-Kjær, P1: Min gæst i dag har siddet i fængsel for væbnet bankrøveri. Christian Zwettler, hvad skulle du bruge de penge til.

Christian Zwettler, kommunistisk revolutionær: Vi skulle bruge dem til at bygge en guerilla op, så vi kunne befri Vesteuropa, Danmark især – fra kapitalismen, og lave et kommunistisk samfund. … Jeg kom tre et halvt år i fængsel for det.

Niels Krause-Kjær: Han har gennem tyve år været kommunist, BZ’er og revolutionær. Han har begået hærværk, ikke bare en gang, men mange gange. Han har forsøgt at besætte Folketinget, EU-parlamentet, Ambassaden, ministerier og Direktoratet for Udlændinge. Han har deltaget i adskillige militante aktioner, gadekampe – og nå ja, så har han også begået væbnet bankrøveri, som en del af sit politiske arbejde.

[…]

Niels Krause-Kjær: Altså, Christian Zwettler, fortryder du hvad du har gjort?

Christian Zwettler: Du inviterede jo Christian Zwettler, ikke Ole Sohn, så jeg fortryder ikke. Jeg står inde for det jeg har gjort, og jeg mener, at det jeg har gjort stadigvæk er rigtigt. … Jeg mener det har ført til meget. Det har gjort mig til det menneske jeg er i dag, og jeg kan stadig kigge mig selv i spejlet… Så jeg kan stå ind for de ting jeg er, jeg har kæmpet for de ting jeg har troet på, og jeg er det menneske jeg er i dag, netop på grund af udviklingen, evolutionen, jeg har gjort gennem den revolutionære proces i 80’erne og 90’erne.

[…]

Speak, Radioavisen (båndet): Ukendte gerningsmænd satte i nat ild til integrationsministerens bil, der stod parkeret tæt på huset.

Journalist, Radioavisen (båndet): Rikke Hvilshøj og hendes familie var hjemme da branden startede i nat… de høje flammer havde bredt sig videre til en gavl i huset… I øvrigt har Radioavisen modtaget en mail fra en gruppe der kalder sig Aktionsgruppen Grænseløse Beate. I mailen lyder det, at gruppen i protest mod Danmarks flygtningepolitik har sat ild til ministerens bil ved hendes bolig, som gruppen anfører adressen på i mailen.

Niels Krause-Kjær: … det gjorde at hendes børn måtte flygte derfra midt om natten… sådan en aktion som den her… Det var jo sådan noget du kunne finde på.

Christian Zwettler: Absolut. Hvis man tænker over at integrationsministeren er medansvarlig, hvis ikke ansvarlig for flygtningepolitikken i Danmark på daværende tidspunkt, og efter min mening, enorm racistisk, enorm fremmedfjendsk, og hvis man tænker over de flygtninge, som bliver bortvist fra Danmark… Så skal man også som integrationsministeren tage ansvaret, hvis man skriver sådanne udvisninger, dødsdomme under – at man også tager det ansvar, at man måske får sin bil brændt.

[…]

Niels Krause-Kjær: … du er født og opvokset i Tyskland, og bliver som meget ung 11-12-13 år viklet ind i gadekampe, noget politisk arbejde af meget militant karakter. …

Christian Zwettler: … 80’erne var jo også en anden tidsalder. Der fandtes ingen Facebook. I 80’erne var der stadig Øst-Vest konflikten, der var stadig den såkaldte realsocialistiske blok, Sovjetunionen, og muslimer der i dag er fjendebillede nummer 1, det var dengang kommunisterne… Så hvis du dengang skulle lave et statement mod det etablerede, så skulle du kalde dig kommunist… Hvis du så ovenikøbet gik videre og støttede Rote Armee Fraktion.. og synes de var fede…

[…]

Christian Zwettler: Jeg kommer fra en familie, som jeg også beskriver i bogen – hvor faren er meget rig, og moren kommer fra arbejderklassen, så jeg har begge dele i mig. Jeg bliver konfronteret med den enorme rigdom, hvis man ikke mangler nogle ting materialistisk, hvis man kan få alt det man gerne vil have. Samtidig er der nogle andre mennesker som ikke kan få alting, hvad de gerne vil have. Hvis man ligesom mig, har et hjerte… et ret stort hjerte, så mener jeg ikke det er acceptabel, at jeg kan sidde i et restaurant mens hjemløse står udenfor restauranten… Jeg var til aktion… jeg gider ikke meningsløse ting.

Niels Krause-Kjær: … I jagter nynazister og kommer op at slås, og meget at det mange vel så lidt om i fjernsynet dengang i 80’erne. Du kommer så til Danmark som 20-årig, sådan lidt ved en tilfældighed.

Christian Zwettler: Jeg ville egentligt være taget til Barcalona, og gjort Spanien usikker. Spanien er også meget federe, temperaturen er også bedre. Barcalona er en meget federe by end København, synes jeg selv. …

Niels Krause-Kjær: Her bliver du så en del af BZ-miljøet, de autonome… Hvordan passede du ind i det miljø.

Christian Zwettler: – Ligesom perfekt! Ligesom blommen i ægget. Vi havde samme holdninger… Hvis du er venstreorienteret og revolutionær, så passer du ind i hvilken som helst revolutionær bevægelse. … Vi kæmpede jo alle sammen for et bedre samfund. … Vi havde alle sammen et fælles mål – revolution.

Niels Krause-Kjær: … hvad gør man så? Når man er revolutionær…

Christian Zwettler: For det første så anerkender man ikke borgerlig lovgivning. Det vil sige, man har faktisk et ret frit og fedt liv. Man kan stjæle og gøre hvad man vil. .. Jeg stjal 1-2 timer om dagen, så var det ligesom nok, som når andre folk arbejder 8 timer om dagen. Kriminalitet betaler sig rent faktisk, men det er bare et spørgsmål om moral. Jeg stjal, jeg diskuterede politik, jeg har været til demonstrationer. Jeg har lavet masser af hærværk, slåskampe mod politiet, og alt hvad man kunne gøre… Vi prøvede at bringe vores politik frem – angribe staten der hvor det gør ondt. Vores holdning har altid været, og det er derfor vi bliver kaldt ekstremister, at undertrykkelse og udbytning har en adresse og et telefonnummer. Det vil sige, vi gør det ikke så abstrakt som mange partier gør… Vi gør det helt konkret. Ligesom den beskrivelse du kom med i den der radioudsendelse om integrationsministeren hvor de siger – at hun er skyldig i det, og derfor får hun det her som straf.

[…]

Niels Krause-Kjær: I modsætning til Blekingegadebanden der opererede ud fra en filosofi, at det ikke kunne nytte at lave revolution i det land man boede i, men om at hjælpe i den 3. Verden. Der var Din og Jeres filosofi den stik modsatte.

Christian Zwettler: Absolut. Jeg har al respekt for Blekingegadebanden. Jeg synes de har gjort et stort stykke arbejde økonomisk, altså i forhold til at frihedsbevægelserne, altså de var fantastisk – i forhold til dem er jeg jo en blodig amatør. Men i forhold til politik, så mener jeg det stik modsatte af dem. De mente at Vesteuropa var et område man skulle glemme… vi mente at man samtidig skulle bekæmpe det borgerlige svin i sig selv, og kæmpe for sin befrielse her. … En revolutionær proces vil sige at du konfronterer dig 24 timer (i døgnet) med dit eget borgerlige svin. … Så stiller spørgsmål ved ejendom. Det er jo det farlige indenfor kapitalismen. Kapitalismen er jo bygget op på ejendom, på ejendomsretten, den private ejendomsret. Hvis du stiller spørgsmålstegn til den private ejendomsret… så stiller du sådan set spørgsmål ved det hele. Det gjorde Blekingegadebanden ikke…

[…]

Niels Krause-Kjær: … Du opfatter dig selv om kommunist, men kunne ikke drømme om at blive medlem af et politisk parti.

Christian Zwettler: Det er fuldstændig rigtigt forstået. Jeg forstår mig som revolutionær… og som revolutionær kan jeg ikke være medlem af et legal politisk parti, for som revolutionær er det en del af din identitet ikke at anerkende den borgerlige lovgivning. Hvis du vil lave en revolution, så er du kriminel, sådan set. For der er jo en lovgivning, som siger du ikke må bruge vold, der er også en lov som siger du skal respektere den private ejendomsret, og det gør de politiske partier, ellers kan du ikke være parti i Danmark. Jeg mener at legale politiske partier forvirrer arbejderklassen. Det forvirrer subproletariatet, de undertrykte, for at sige det bare sådan som det er.

[…]

Niels Krause-Kjær: Hvem var ‘vi’. Hvem var I udover dig?

Christian Zwettler: – nu vil jeg jo ikke sætte navne og adresser på det… Vi var alle mennesker som var revolutionære, stillede spørgsmålstegn ved den private ejendomsret og prøvede at kæmpe for forandringer. Det kunne variere mellem fem og 2.000.

[…]

Niels Krause-Kjær: … og så fik du to måneders fængsel (for besættelse af Venstres gruppeværelse på Christiansborg)

Christian Zwettler: … det var en super vellykket aktion. Dengang fandtes ingen Facebook, i dag lever vi i en tidsalder, som er drømmetidsalderen. Hvis vi havde haft de samme muligheder… Budskabet var, at det sidder en sort mand uskyldigt dømt på dødsgangen i USA… vi var 20-30 stykker, også afdøde Martin Lindblom (AFA-grundlægger, Kim), ‘katten’, der var talsmand for kampagnen dengang…

[…]

Niels Krause-Kjær: … Hvem har stemt på dig?

Christian Zwettler: Jeg vil sige det sådan, at de fleste mennesker i den 3. Verden og de fleste revolutionære i Vesteuropa, de har nok stemt på mig, ligesom jeg har stemt på dem.

Niels Krause-Kjær: Hvordan kan du bilde dig ind, at der er nogle i Afrika der har stemt på dig.

Christian Zwettler: Fordi jeg har haft kontakt til Afrika, fordi jeg har haft kontakt til Mellemøsten, fordi jeg har haft diskussioner på tværs af landegrænser – vi er jo grænseløse revolutionære…

Niels Krause-Kjær: Giver det dig et mandat?

Christian Zwettler: Ja, det gør det… Jeg er et politisk menneske. Du kan kalde det ekstremist eller terrorist, det er et spørgsmål om definition.

[…]

Niels Krause-Kjær: I bogen beskriver du din fascination af Rote Armee Fraktion og dine kontakter til Rote Armee Fraktion, blandt andre Christian Klar, terroristen som kom i fængsel for at have begået mord, og i dag er på fri fod – du har stadigvæk kontakt med ham. Rote Armee Fraktion udpegede jo arbejdsgiverformand og politifolk som legitime mål, som de jo rent faktisk slog ihjel.

Christian Zwettler: Ja, ligesom de blev slået ihjel som legitime mål. Det går begge veje. Det er et magtspørgsmål, om magtmonopol. … Hvad er forskellen mellem Jønke fra Hells Angels som slog Makrellen fra Bullshit ihjel… og Jens fra De Internationale Brigader som slår Ahmed fra Taliban ihjel… Rent moralsk er det jo præcist det samme.

[…]

Christian Zwettler: For tyve år siden, der ville jeg ikke have haft nogen som helst problemer med at skyde Pia Kjærsgaard, som for mig repræsenterer en småracistisk, potentielt kulturfascistisk bevægelse i Danmark. Fra 2001 til 2011 har de sørget for, Danmark er jo et småracistisk land… i dag har jeg fuldstændigt ændret mig. Jeg synes jeg ikke længere den absolutte sandhed er hvad jeg tænker, og derfor kan jeg absolut bestemme som dommer, hvem jeg skal skyde og hvem jeg ikke skal skyde. For eksempel synes jeg Pia Kjærsgaard er legitim, jeg synes det er fuldstændigt fint at der findes en Pia Kjærsgaard, at der findes et Dansk Folkeparti, jeg synes bare man skal være ærlig. … hvis Dansk Folkepart gik ud og sagde – Ja!, vi er et småracistisk, potentielt kulturfascistisk parti… så har folk da i det mindste når de stemmer på hende… Jeg er et meget ærligt menneske, og det er også det jeg sagde før med Pia Kjærsgaard – hvis man står inde for det som man er…

[…]

Christian Zwettler: Hvis du slår et menneske ihjel, fordi han måske ville koste ti andre livet, så synes jeg det har en berettigelse at slå et menneske ihjel. … Jeg synes det enkelte menneske skal tage det ansvar det enkelte menneske skal tage. Jeg tog det ansvar, jeg tog, og jeg står inde for det ansvar jeg tog. Hvad har jeg gjort. Jeg har røvet en bank, jeg har besat Folketinget og Europa-parlamentet. Jeg har slået nogle nazister ned, og jeg har tæsket nogle politibetjente. Jeg fik også tæsk, jeg er ikke supermand, jeg fik også mine tæsk. Men jeg står inde for det 100 procent.

[…]

Niels Krause-Kjær: Året er 1992. Du er med i Den Røde Bande… (båndet P1-indslag fra 1992 med Anette, ‘Lars’ og ‘Niels’) …

Christian Zwettler: Meget kort fortalt. Jeg har intet problem med at røve en bank… Vi havde en klar aftale om ikke at bruge vold mod uskyldige, men vi havde trods alt en skarpladt pistol med. Når politiet skyder efter os, så ville vi også have skudt tilbage. Det er selvforsvar efter min mening.

Niels Krause-Kjær: Det er jo bare en betjent som passede sit arbejde.

Christian Zwettler: Jamen, jeg synes ikke det bare er at passe sit arbejde, at skyde en bankrøver. Det er jo ikke hans penge. Han kan bare lade folk løbe, og så anholde dem bagefter. Det er ikke nødvendigt, hvis man laver godt efterretningsarbejde. Man skal ikke overfortolke sit arbejde. Som politibetjent skal man passe sit arbejde, og det er at opklare og forhindre kriminalitet, men man skal ikke skyde forbrydere. … Jeg er ikke martyr eller religiøs. Hvis du angriber mig, så forsvarer jeg mig sgu. Jeg vil citere Ulrikke Meinhof – hvis politibetjenten lader os løbe, så lader vi også dem løbe. Hvis de prøver at skyde efter os, så skyder vi sgu tilbage.

[…]

Niels Krause-Kjær: Efter du har fået dommen på tre et halvt års fængsel, så kommer du så til Horserød, som er et åbent fængsel i Nordsjælland, og her har vi så statsfjende nummer 1, den militante aktivist der til fare for statsmagten, revolutionær og al muligt, og så sender de ham gudhjælpemig i et åbent fængsel, hvor han bare kan gå ud og tage bussen, hvis han tør. Det må have været lidt af en nedtur.

Christian Zwettler: – eller en kold bruser… Før troede jeg at jeg var statsfjende, nu var jeg statsklovn.

[…]

Christian Zwettler: Hvis jeg gik til mine medfanger og sagde at vi skulle kæmpe for et kommunistisk samfund, så ville de alle sammen grine af mig, og sige ‘fis af’. Hvis jeg siger vi skal kæmpe for bedre betingelser i fængslet så er de alle sammen med… Skridt på skridt mod målet, og ikke som jeg gjorde – et kæmpe jump.

[…]

Christian Zwettler: Det er ret svært for en revolutionær der har siddet i fængsel, at komme ud og så dele løbesedler ud. … Jeg har lært meget af mine kriminelle kammerater. Hvis man er villige til at bryde loven, så har man måske et forspring frem for folk som ikke er villige til at bryde loven… Jeg holdt mig til det kriminelle miljø, og prøvede at politisere det kriminelle miljø, og i min naivitet, i min fantasi der troede jeg faktisk at jeg kunne overtale de kriminelle til at lave en bankrøveribevægelse, der giver penge til de hjemløse… Det lykkedes så ikke. De fleste menneske grinte af mig, og sagde at hvis de fik ti millioner kroner, så ville de bruge dem på sig selv – ikke på din revolution.

[…]

Christian Zwettler: … Jeg er jo ikke længere kriminel. Jeg er ikke længere politisk aktiv på samme niveau som jeg var for femten år siden. … Jeg stemmer ikke på Enhedslisten, SF eller Socialdemokratiet, og derfra og til højre vil jeg aldrig drømme om at stemme. …

[…]

Niels Krause-Kjær: … du skriver… der er kun tre veje for folk som os – sejr, død eller fængsel. Nu vil jeg så spørge dig… Der er vel ikke rigtigt nogle af de tre dele der lykkedes for dig.

Christian Zwettler: Jeg tror vi får en revolutionær situation…


‘Danskere’ eftersøgt via Interpol: Ahmed Numan Isaac Rahma, Waheed Sarwar, Chaudhry Shahid Reza…

Ekstra Bladet har offentliggjort en liste over 28 forbrydere, som Danmark har efterlyst over Interpol. Blot to af dem er danskere, enkelte er efterkommere. Hovedparten er indvandrere fra de store indvandrerlande der eftersøges for narkokriminalitet, kidnapning eller personfarlig kriminalitet. Tre er involverede i mordsager…

Ahmed Numan Isaac Rahma, sudaneser, 34 år. Knivdræbte og parterede danske Torben Vagn Knudsen, efter de mødte hinanden på værtshus. (2005)

Waheed Sarwar, pakistaner, 30 år. Kastede glas efter norske Andreas Bull-Gundersen, der arbejdede som bartender på Café Rust. Døde efterfølgende. (2009)

Chaudhry Shahid Reza, pakistaner, 35 år. Tæskede pakistanske Muhammad Arfan ihjel med en ratlås – formentligt hævnmotiv. (2011)

Oploadet Kl. 13:26 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer
Arkiveret under:


27. februar 2012

Politiet om mordtrusler: De må ‘forvente’, at deres offentlige optræden vil kunne foranledige reaktioner

Tirsdag aften i sidste uge blev Frit Danmarks Michael Ellegaard anholdt på sin privatadresse i Odense, da han efter politiets henvendelse, skød med et kraftigt luftgevær efter en politibetjent. Fyens Stiftstidende kunne senere berette, at han nu befandt sig på psykiatrisk afdeling på Odense Universitetshospital.

Ellegaard er tidligere blevet overfaldet af muslimer, og så sent som i januar modtog han flere truende SMS’er fra ukendt, der fortalte, at hans adresse og ‘danske flæske ansigt’ var kendt, at han ville komme til at ‘føle konsekvens’ og: “jeg har kun en ting at sige til dig , og det er theo van gogh – kan du regne den ud , kufar”.

Truslerne blev anmeldt til Fyns Politi. Frit Danmark & Stop Islamiseringen af Danmark har mere om sagen, og gengiver blandt andet dette brev fra Fyns Politis anklagemyndighed, der ikke har været omtalt i medierne, selvom det kunne være en del af forklaringen på skudepisoden, der fandt sted få dage senere.

“Jeg har idag besluttet at standse efterforskningen i sagen om trusler på livet mod Dem fremsat via SMS fra en ukendt person i perioden d. 6 Januar til den 18 Januar 2012 via SMS.

Begrundelsen for min afgørelse er, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart!

Jeg har især lagt vægt på tekstbeskederne, som er udskrevet fra Deres mobiltelefon. Af tekstbeskederne fremgår, at den person som skriver til Dem, har et livssyn som er meget forskellig fra deres.

Beskederne skønnes ikke at være en konkret trussel mod deres liv, helbred eller førlighed, hvorfor beskederne ikke skønnes at være omfattet af straffelovens bestemmelser omkring trusler.

Endvidere må De forvente, at Deres offentlige optræden i blandt andet TV, samt indholdet af den hjemmeside for den forening, hvor de er formand for, vil kunne foranledige reaktioner fra personer med et andet livssyn.

Med Venlig Hilsen

Bo Hjeds – Anklager”

(Fyens.dk, 22. februar 2012: Efter skyderi: Michael Ellegaard på psykiatrisk afdeling)

Oploadet Kl. 22:26 af Kim Møller — Direkte link47 kommentarer

Geoffrey Cain om TV-avisens reportage fra Hezbollah-møde: “De sagde ‘israelere’, fik vi at vide. Men…”

For nogle dage siden kunne man på TV2 høre en araber omtale ‘jøderne’ på en måde der ikke stod tilbage for nogen nationalsocialistisk fører, men meget sigende, så blev det ikke kommenteret. TV-avisen fandt ifølge Geoffrey Cain en smartere måde at omgå problematikken på – Hizbollah under pres.

Tilsendt.

“I DR nyhederne 20. februar var der et interessant indslag om et Hizbollah-møde, hvor alle de tilstedeværende råbte, at der bag al ondskab ligger israelere, og at det også var israelerne, der var skyld i borgerkrigen i Syrien.

Havde de sagt “jøderne” i stedet for “israelerne” ville det have svaret til nazisternes notoriske slogan “dahinter steckt der Jude”. Men de sagde “israelere”, fik vi at vide. Men her kommer der et lille problem, for hvordan siger man “israelerne” på arabisk?

Mig bekendt eksisterer ordet ikke. I stedet for “israelere” kalder araberne dem kort og godt for “al jahud”: jøderne. Hvad der ikke helt er det samme.”

Oploadet Kl. 21:07 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

Progressive tanker blandt anstændige kvinder – Et religiøst symbol kan også være udtryk for mode

Kristeligt Dagblad og Sherin Khankan mener tilsyneladende at danske piger er uanstændige. Fra Kristeligt Dagblad – Muslimsk modelbureau vil forene mode og anstændighed.

“Modelbureauet er således pigernes sikkerhed for ikke at skulle gå på kompromis med deres anstændighed, når de garanterer, at pigerne kan være tækkeligt klædt på i de jobs, de bliver booket til.

Sherin Khankan, der er religionssociolog og talskvinde for Kritiske Muslimer, mener, at det kan have stor betydning for muslimske kvinder, at de nu har mulighed for at blive tilknyttet et muslimsk modelbureau…

”… Det er en progressiv måde, hvorpå man kan bygge en bro mellem det at være muslim og at være en del af modelbranchen” …

”… mange muslimske kvinder er også modeinteresserede. Tag for eksempel tørklædet. Selvom det er et religiøst symbol, kan det også være et udtryk for mode,” fortæller Sherin Khankan.”

(Nailah Lymus, grundlægger af islamiske Underwraps)

Oploadet Kl. 09:59 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

Urolig weekend i det sydøstlige Odense – men kun en anholdt…

Selvom aviserne kun fortæller sandheden, når den ikke kan skjules, så kan man alligevel lære en del om multikultur ved at perspektivere lidt over begivenhederne en tilfældig weekend sidst i februar.

Sent fredag aften. 40 indvandrere laver hærværk og søger konfrontation med politiet. Fra Fyens Stiftstidende.

“Kort efter klokken et fredag nat fik Fyns Politi en melding om en bil i brand i Bøgeparken i Vollsmose. Samtidig var samtlige lamper i området smadret. Det er ifølge politiet indikationer på, at der er optræk til ballade i området og ønske om en konflikt med politiet. Derfor valgte både politi og brandvæsen at lade være med at rykke ind…

(Ra Ranunkel kommenterer ovenstående på Fyens.dk, 25. februar 2012)

Aftenen efter, et par kilometer sydpå fik dansker-intimidering en uventet drejning. Fra Fyens Stiftstidende.

Drengene henvendte sig til den 32-årige på Nyborgvej i Odense og spurgte, om han ikke ville give dem nogle cigaretter, men det ville manden ikke. Den 32-årige kaldte drengene for “perkere” og det blev de sure over.

Da manden gik væk fulgte de to drenge efter… To timer senere mødes de to parter igen…

Den 32-årige følte sig truet og prøvede at standse flere af de biler, der kom kørende på Nyborgvej, men uden held. Derefter trækker han en køkkenkniv, som han havde med og smadrer bunden af en ølflaske, som han også truer de unge drenge med.”

Oploadet Kl. 09:25 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:


26. februar 2012

Isolerede hændelser…

Forrige fredag flygtede 21-årig Yosef al-Kassab fra Blegdammens Arresthus på Nørrebro, og torsdag skete det igen, da det lykkedes 22-årige Soufyan Karroum at gentage succes’en samme sted. Selvom det i begge tilfælde var en araber der blev befriet af ‘venner’, så kunne en politichef alligevel stå frem TV2 News torsdag aften, og forklare at det var isolerede hændelser, der ikke havde noget med hinanden at gøre.

“Til retsmødet, hvor hans varetægtsfængsling skulle fristforlænges, kom en gruppe unge mænd pludselig ind i lokalet. Gruppen skabte så stor forvirring, at det lykkedes den 21-årige mand at flygte fra stedet.” (BT, 18. februar 2012)

“Under en pause gik han med sin advokat ind i et andet rum. Efter at døren var blevet låst, mødte fem-seks venner til fangen op og sparkede døren op og befriede manden…” (TV2 Online, 23. februar 2012)

Opdate. Fredag opstod der ifølge DR Online ‘tumult’ ved Østre Landsret, da ‘en større gruppe’, flere ‘maskeret med partisantørklæder’ blev afvist ved døren. Sagen omhandlede blandt andet 25-årige Como Cowres Ozcan.

Oploadet Kl. 23:07 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer
Arkiveret under:

Om Margaret Thatcher: “.. så ganske klart.. at friheden skal være indlejret i en moralsk kulturel kontekst”

Den nye Thatcher– film har flere gode facetter, herunder en kronologisk forankring som sådanne film ofte mangler. Den er selvfølgelig overfladisk, men i en tid hvor politikere gør karriere på at offergøre sine vælgere, er det befriende med et portræt af Maggie, der som en kvindelig udgave af Churchill ikke købte separatfred på fremtidens bekostning. Ansvarligheden starter med dig!

Velvalgte ord fra lektor Søren Hviid-Pedersen i tirsdagens Berlingske Tidende – Vi savner en Thatcher.

“Det borgerlige Danmark ville have godt af en politisk figur som Thatcher, der om nogen slog et slag for et frit konservativt samfund. For det, Thatcher havde, og som vi totalt mangler i det borgerlige Danmark, var visioner og modet til at realisere disse. Hendes visioner var dybt præget af hendes konservative opvækst og den engelske tradition, der hylder frihed og orden. …

Thatchers store fortjeneste var, at hun bragte friheden tilbage som et væsentligt politisk princip, der sidenhen skabte, og stadig skaber, velstand og fremgang for alle. Mange års socialistisk snik-snak om lighed og social retfærdighed, som er frihedens værste fjender, var afløst af frihedens tale. Men hun gjorde også noget andet, nemlig at revitalisere de klassiske victorianske dyder i det engelske samfund såsom flid, sparsommelighed, patriotisme og familieværdier, med understregning af kvindens naturlige plads i hjemmet.

For Thatcher var konservativ og hun så ganske klart og rigtigt, at frihed ikke kan stå alene, men at friheden skal være indlejret i en moralsk kulturel kontekst. Derfor denne betoning af basale moralske traditioner. Noget som ellers var blevet set ned på af datidens engelske socialister.

… er det ikke en sådan Thatcher type vi mangler i det borgerlige Danmark? En der kan nedbryde velfærdsstatens ideologiske fundament og derefter nedbryde velfærdsstaten som en institution. Alt sammen med udgangspunkt i konservativ frihed og konservativ moralsk orden.”

(fra Thatcher, 2012)

Oploadet Kl. 14:13 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper