31. marts 2012

Fuld dækning på Arosia Nyt

Århus-demonstrationerne endte som forventet. Defence Leaguerne blev angrebet, først af unge arabere, senere sammen med tilrejsende venstreradikale. 87 er i skrivende stund anholdt. Fuld dækning på Arosia Nyt.

(Mølleparken, 31. marts 2012)

Oploadet Kl. 17:38 af Kim Møller — Direkte link111 kommentarer
Arkiveret under:


30. marts 2012

Islamist: “… vi kommer til at smadre jer så meget den 31. marts… vold er åbenbart det eneste i forstår.”

Det siges at klubberne i Århus Vest holder ekstraordinært åben lørdag, for at undgå unge muslimer går amok i midtbyen. Flere islamiske kulturforeninger opfordrer muslimer til at ignorere EDL-demonstrationen, men det vil næppe lykkedes. Rygterne er vedholdende, og det fortælles eksempelvis at tyrkere planlægger at angribe den lovligt anmeldte demonstration med paintball-pistoler.

(Kommentar af ‘MomoG‘ til Youtube-video om EDL oploadet af Snaphanen – nu slettet)

Oploadet Kl. 07:18 af Kim Møller — Direkte link59 kommentarer
Arkiveret under:

Filosof: “Det er blevet en religion, som er fanget i fortiden og fuldstændig uegnet til et moderne samfund.”

Abdennour Bidar lyder skarp, men man behøver ikke have en doktorgrad i filosofi for at kunne sætte ord på problemet. Fra Kristeligt Dagblad – Muslimsk filosof: Mohamed Merah er et symptom på islams sygdom.

“Abdennour Bidar underviser i filosofi ved Sophia-Antipolis-universitetet i Nice. Hans speciale er Koranen…

Hvad er det for en sygdom, islam lider af?

Islam er stivnet i ritualisme, formalisme, dogmatisme, sexisme og antisemitisme. Det er blevet en religion, som er fanget i fortiden og fuldstændig uegnet til et moderne samfund. En religion, som har indstillet enhver rationalitetet og forbudt enhver kritisk tankegang. Det betragtes nærmest som en form for vantro…”

Hvordan fører dette til vold?

”… det er for let bare at sige, at der er tale om enkeltindivider, der skiller sig ud. Man bør ikke undre sig over, at denne stivnede civilisation og denne kollektive tillukkedhed kan føre til en morderisk radikalisering blandt nogle få muslimer.”

[…]

Hvorfor foretrækker de europæiske muslimer at lytte til fundamentalistiske prædikanter fra Mellemøsten i stedet for europæiske muslimske tænkere der, som De selv, repræsenterer en moderne læsning af islam?

Det dominerende synspunkt blandt europæiske muslimer er, at religion er noget, man lærer, respekterer og adlyder. Ikke noget man forholder sig kritisk til. Selv veluddannede muslimer, der tænker kreativt og kritisk om alle mulige andre emner, lukker fuldstændig i, når talen falder på islam. Så slukker man lyset. Man giver ikke sig selv lov til at tænke. …”

Oploadet Kl. 06:57 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer


29. marts 2012

TV2-vært til LO-kommunist: “Burde byrådet have gjort noget for at forhindre den her demonstration?”

TV2 Østjylland havde i Ud med sproget mandag aften, en meget typisk debat om weekendens arrangementer. Overskriften var Højreekstremister, og i studiet var inviteret Thomas Medom (Socialistisk Folkeparti), Rabih Azad-Ahmed (Radikale Venstre), Anders Munk (LO-Århus) og Daniel Carlsen (Danskernes Parti).

European Defence League kommer til Århus på lørdag for at demonstrere imod sharia, og det værd at huske på når debatten indledes med følgende spørgsmål: “… hvor går grænsen for, hvad vi skal tillade i ytringsfrihedens navn?” .

Det understreges på forhånd, at ingen var af de fire debattører er involveret i demonstrationerne, men det var rent spil for galleriet, når nu Anders Munk er formand for LO Århus, medlem af Enhedslisten og Danmarks Kommunistiske Parti – tre organisationer der står som officielle anbefalere til den såkaldte ‘folkefest mod ekstremisme’. I sin ungdom var han en del af den militante lærlinge-organisation ‘Røde Wilfred’ der bekæmpede kapitalisterne til sange af Benny Holst og Arne Würgler.

(Anders Munk i Enhedslistens Rød+Grøn, marts 2010, s. 3: »Vi slås jo for de samme ting«)

Herunder lidt fra debatten.

Anders Munk (LO-Århus): Hvis udsigterne er til det som vi har set andre steder i verden er følgerne af en sådan demonstration, så mener jeg man skal gå ind og forebygge det – inden man sætter det i gang.

Thomas Medom (SF): Vi har fra SF’s side været ude og opfordret folk til at bruge den her lømmelpakke (og stoppe EDL-demonstrationerne ved grænsen), og det har de sagt, at de har tænkt sig at gøre.

Susanne Diekema, TV2 Østjylland: Håber du den kommer i brug?

Thomas Medom: Ja, det håber jeg.

[.. Youtube-sekvens som skulle illustrere EDL’s voldelighed …]

Susanne Diekema: Med de her billeder in mente, er det så ikke naivt at tro, det her kommer til at forløbe fredeligt Thomas Medom?

Thomas Medom: Det er jeg ikke ekspert på, men… der er en stor sandsynlighed for at det her ender i vold…

Susanne Diekema: Har du gjort noget som helst for at denne her demonstration ikke kommer til at foregå i Århus?

[…]

Susanne Diekema: Anders Munk, burde byrådet have gjort noget for at forhindre den her demonstration?

Anders Munk: Jeg mener at både byrådet og politiet burde have gjort noget. Jeg er ikke helt enig i det med lømmelpakken, jeg synes lømmelpakken, det var noget skrammel man fik strikket sammen, fordi den kan risikere at blive brugt forkert. Politiet og kommunen har jo andre muligheder for at gå ind og sige, at vi forebygger det som sandsynligvis vil ske. Når vi ser på de billeder fra England, så er jeg i hvert fald ikke i tvivl om, at det vil udarte sig her også. Og der behøver man ikke en lømmelpakke for at gå ind og sige, at det her det vil vi gerne have bremset før det bliver til noget. Det har vi jo set med andre ting, når folk skal til fodboldkamp på Stadion så bliver de stoppet på Storebæltsbroen, fordi man ved de vil lave ballade. Det behøver man ikke lømmelpakken til, så derfor kan man sagtens gøre noget uden at gå ind og have fat i den paragraf.

Susanne Diekema: – burde I have gjort noget Rabih… Er du ikke bange for hvad der kan ske den 31. marts? …

Daniel Carlsen (DP): … vi fornemmer så småt de her dobbelte standarder der er i debatten. Vi hører jo ikke det samme fra byrådet når autonome går på gaden og demonstrerer, og dem oplever vi gang på gang, at der er ballade med. København er blevet smadret adskillige gange. Her i sidste uge, var jeg til debat med Venstres Ungdom i København, og der var en masse antidemokratiske autonome, der forsøgte at forhindre det her møde i at blive afholdt. Der synes jeg jo godt man kunne gribe ind fra politiets side – ikke fordi de ikke har ret til at demonstrere, det har de selvfølgelig, men simpelthen at sige, at de vil forhindre et lovligt demokratisk møde, derfor skal i ikke have lov til at demonstrere. Men det ser vi jo ikke fra politikerne.

Susanne Diekema: Bliver der forskelsbehandlet Thomas Medom?

Thomas Medom: Nej, selvfølgelig gør der ikke det… Vi viser at vi har nogle grundlæggende andre holdninger – det spænder vidt fra Dansk Folkepart til Enhedslisten, skulle jeg hilse og sige, men trods alt nogle grundlæggende værdier i forhold til respekt for ytringsfriheden…

[…]

Susanne Diekema: Synes du det er nok Anders Lund…

Anders Munk: … vi er tolerante over for de højrekræfter, de skal have lov til at sige lige nøjagtigt hvad der passer dem. Det er lige præcis det faktum, at det her fører vold med sig.

[…]

Thomas Medom: Jeg skal have lov til at sige, at det er fuldstændigt vanvittigt, når Daniel siger, at muslimer er skyld i alle økonomiske problemer i Danmark.

Daniel Carlsen: Det har jeg altså heller ikke sagt.

Thomas Medom: – Jeg gætter bare.


“Han synes ikke at have anger over for de mennesker, som han med sine voldelige aktioner krænkede.”

Bent Blüdnikow anmelder Christian Zwettlers selvbiografi i Berlingske Tidende – Røde voldsfantasier.

“Lettere forbløffet noterer man under læsningen, at Christian Zwettler ikke synes at have skiftet holdninger siden ungdomsdagene i det voldelige miljø. Han hylder stadig den tyske terrorgruppe Rote Armee Fraktion og kalder dens medlemmer »kammerater«. Han fremmaner stadig et billede af det danske politi som nogle modbydelige typer og skriver henrykt om de »mega tæsk«, han var med til at give politiet. … Han skriver, at han vil føre faklen fra Rote Armee Fraktion videre. Om Blekingegadebandens aktiviteter hedder det: »Det får aldrig mit pis i kog, at de har skudt en politimand. Han bad om det.«

Der er ikke skyggen af reflektion eller litterær kvalitet i bogen… At Zwettler i store dele af sit liv har været på social bistand fortælles med en selvfølgelighed, og i det hele taget kan man undre sig over, at det offentlige har behandlet ham så nænsomt, som det har. Han synes ikke at have anger over for de mennesker, som han med sine voldelige aktioner krænkede.

Oploadet Kl. 00:06 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer


28. marts 2012

Gade Jensen om Børge Outze: “Han afskyede socialister… de mindede for meget om kommunister…”

Interessant artikel af Henrik Gade Jensen på JP blog – Hvor er Børge Outzes Plads?

“Informations grundlægger Børge Outze er fortjent blevet hædret på sin 100-års dag forleden. Børge Outze (1912-1980) var uddannet journalist, aktiv i modstandskampen under Anden Verdenskrig og grundlagde så i 1945 i befrielsesdagene Dagbladet Information, som han var chefredaktør for frem til sin død.

Information blev skabt af Outze og blev i de første mange år som følge af besættelsens erfaringer en forsvarsvenlig, pro-NATO og stærk antikommunistisk avis. Det ændrede sig så i 1970erne…

Outze var kompromisløs antikommunist. … Blandt Børge Outzes helte ragede Winston Churchill op. Churchill var garanten for ikke-overgivelse i krigens tid, garanten for et kompromisløst og kæmpende Vesten… På grund af sin ubetingede loyalitet overfor Churchill censurerede Outze den unge Klaus Rifbjerg, da denne i Information ville skrive hånligt om Churchill som en vrinskende krigshingst. I dag ved vi, hvem der fik ret.

Børge Outzes livssyn blev skabt af Anden Verdenskrig, og det prægede ham resten af livet. Han stod uforstående overfor venstredrejningen i 1970erne i slutningen af sit liv. Han afskyede socialister, men vist mest fordi de mindede for meget om kommunister, som for ham var den inkarnerede ondskab. ”Du skal ikke gøre Information socialistisk. Det finder jeg mig ikke i. Socialist har jeg aldrig været, og det bliver jeg aldrig. Har du så forstået det?”, sagde Outze i 1970′erne til en journalistspire på bladet.

Derfor var hans verdensbillede også enkelt. Heltene var dem, der modstod fascisme og besættelse, og skurkene dem, der blev kommunister og nazister.

Den konservative historiker Vilhelm la Cour er i dag næsten glemt, men han markerede klart som en af de første en holdning mod besættelsen, holdt taler mod tyskerne og blev dømt og fængslet. Og det glemte Outze aldrig, så i nekrologen i 1974 hed det i Information: ”Her i Information skal la Cour først og fremmest mindes for én af sine mange bedrifter… Han gik foran imod den tyske besættelsesmagt i de første vanskelige år, da ‘man’ ellers rettede sig efter det alt for omtalte ‘Kongens bud’ om at – nå ja, sagt på jævnt dansk: Om at føje sig, bøje sig, nøje sig … På mange af os, som dengang var unge, eller i det mindste yngre, virkede la Cours mod som en udfordring! Vi følte os som vatnisser i sammenligning med ham”.

Vilhelm la Cour er gået i glemmebogen i dag, og han har ikke som kommunisterne Aksel Larsen og Mogens Fog fået opkaldt en plads efter sig i København. Det har Børge Outze heller ikke, desværre…”

Oploadet Kl. 19:09 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

Islamisten Muhammed Merah & kulturkristne Anders Breivik – Kun en af de to hyldes af trosfæller…

I Politiken kan man læse en absurd kronik af religionshistoriker Jens-André Herbener, der for år tilbage var involveret i Neutzsky-Wulffs sataniske bevægelse. Med udgangspunkt i Anders Breivik og Muhammed Merah sammenligner han kristen terrorisme med islamisk ditto, og ignorerer fuldstændigt at islamistisk terror nemt kan forsvares ud fra kerne-tekster indenfor islam, hvorimod Breivik har måtte grave dybt i alskens kilder for at finde noget brugbart. I mandags kunne man høre lignende nonsens fra teflon-islamisten Sherin Khankan.

“Det er utrolig vigtig når man tolker de hellige skrifter, at man har blik for historie og kontekst… Der er tale om en forsvarskamp i det 7. århundrede… Tilgivelse er det højeste princip i Koranen…” (Sherin Khankan om sura 9:5 i Tro om igen! på DR2, 26. marts 2012)

(JN1 via Youtube; se også Islam versus Europe)

Selvfølgelig har islams krigeriske skrifter konsekvenser. Virkeligheden taler sit klare sprog.

“Broderen til den dræbte drabsmand fra Toulous… er »stolt« over sin brors handlinger. Det skal broderen, Abdelkader Merah, have udtalt ved en lukket høring i Toulouse, skriver Reuters, der henviser til politikilder.” (Abdelkader Merah ifølge BT)

“Frankrig er et stort land, som har midler til at fange min søn i live. De kunne have fået ham ud med tåregas, men politiet valgte at dræbe min søn… Jeg vil sagsøge Frankrig, fordi de dræbte min søn… Hvorfor slog de ham ihjel?” (Mohamed Benalel Merah ifølge BT)

(En af flere Facebook-grupper der hyldede Koranlæseren Muhammed Murah; Islam versus Europe)

“It’s because of you that there are Mohamed Merahs. Vive le terrorisme! Vive Al-Qaida! Vive Mohamed Merah!” (råbt under retsag i Bordeaux ifølge Le Parisien)

“There are tags everywhere glorifying Merah…” (Alexandra Gonzalez, Twitter)

“Vive Merah” “Vengeance” “Nique la kippa” (graffiti i Sartrouville ifølge JSSnews)

“Während der PRO-NRW-Demo gegen die geplante DITIB-Großmoschee in Remscheid rief die islamkritische Bürgerbewegung auch zu einer Schweigeminute für die Opfer des islamischen Terroristen von Toulouse auf, unter ihnen bekanntlich mehrere jüdische Schulkinder. Die Antwort einiger Gegendemonstranten im sogenannten „Remscheid tolerant“-Bündnis fiel mehr als beschämend aus: Türkische Gegendemonstranten schwenkten während der Schweigeminute ihre Nationalflaggen, priesen Allah, riefen “Türkiye Türkiye” und skandierten antisemitische Parolen!” (PI News)

“Religion was not Mohamed Merah’s problem – nor was his politics… This is not to excuse his actions. But let us at least hope that France can learn the lesson that Mohamed Merah had neither the intention nor the capacity to teach: he was French… For years, in fact, real social and economic problems have been pushed aside. A substantial number of French citizens are treated as second-class citizens. Mohamed Merah was French… Is it so difficult to acknowledge this fact? There, indeed, lies the French problem.” (Tariq Ramadan på ABC.net.au)

“Our Muslim counterparts have nothing to do with the crazy motivations of a terrorist.” (Nicholas Sarkozy ifølge France24)27. marts 2012

Lørdagens to demonstrationer i Århus – Live-dækning på event-blog

På lørdag går det løs, og da medierne næppe vil dække de to demonstrationer ud fra samme journalistiske standarder, har jeg til lejligheden oprettet en interimistisk event-blog. Her vil jeg blogge billeder, og samle op på udviklingen. Billeder, tips mv. modtages med tak på aros6500@gmail.com.

Programmet er som følger:

Kl. 14-17.00 i Mølleparken – European Defence League event

Kl. 13.00 på Rådhuspladsen – ‘Aarhus for Mangfoldighed’ – 14.30 på Bispetorv ‘folkefest’

(via Frederiks Allé, Horsensgade, Ingerslev Boulevard, Ingerslev Plads, Odensegade, Skt Pauls Kirkeplads, M.P. Bruunsgade, Jægergaardsgade, Dynkarken, Europaplads, Havnegade, Skolegyde)

“Der er INGEN chance for at Aarhus for Mangfoldigheds demonstration bliver den eneste markering mod EDL den dag. I ‘lokale’ har efterhånden fordømt de mere militante antifascister så meget at der ikke rigtig er nogen grund til at respektere jeres holdninger og ønsker mere.” (Erik ‘Cablefish’ Storrud på Anarcho Forum, 22. marts 2012)

Oploadet Kl. 23:15 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

Århus Østhavn, 27. marts 2012

En par timer på Århus Østhavn gav ikke noget overraskende, men lidt har også ret. Sanglærke, Rødhals, Bjergirisk, Tornirisk, og så selvfølgelig Stær, Hvid Vipstjert og Vibe.

Oploadet Kl. 20:03 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Arkiveret under:

Chris Holmsted Larsen, “… in den 1990er Jahren in der autonomen, radikalen Linken engagiert.”

Historiker Chris Holmsted Larsen er en af de nye ekstremismeforskere, hvis analyser af højrefløjen med jævne mellemrum præger medierne. Tilbage i 2007 stod han som redaktør for en tysk udgivelse om Ungdomshus-miljøet. Fra bogens forfatterportrætter.

“Chris Holmsted Larsen, Jahrgang 1973, Historiker, in den 1990er Jahren in der autonomen, radikalen Linken engagiert. Veröffentlichungen zur Geschichte des Kalten Krieges, der radikalen Linken und der sozialen Kämpfe in Dänemark
und Skandinavien.”

(Chris Holmsted Larsen, Besetze deine Stadt!, 2007, s. 221)

“Dänische Volkspartei
Aus der Anfang der 1970er Jahre gegründeten Fortschrittspartei hervorgegangene rassistische und sozialchauvinistische Partei mit einer im europäischen Vergleich außerordentlich hohen parlamentarischen Stabilität (rund 12 bis 14 Prozent der Stimmen).”
(s. 214)

“Kjærsgaard, Pia
Führerin der Dänischen Volkspartei.”
(s. 215)

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper