30. april 2012

Socialpædagogen Jan Hoby og behovet for ideologisk selvransagelse

Næstformanden for Landsforeningen af Socialpædagoger (LFS) er interviewet i Berlingske Tidende i dag, om her fortæller han, at der er behov for selvransagelse blandt pædagoger i forhold til deres selvforståelse. Han har selvfølgelig ret, men det klinger hult, når man på det illustrerende foto ser trotskisten med en kaffekop prydet af et ikonisk portræt af en stalinistisk massemorder. En af plakaterne i baggrunden reklamerer for Nordisk Socialistisk Ungdomsstævne 1930 – her demonstrererede socialdemokrater i uniform.

(Jan Hoby, næstformand for Landsforeningen af Socialpædagoger; Youtube)

“Mediernes næste entydige dæmonisering af Hizbollah nærmere sig det groteske… Hizbollah fremstilles også som en fascistisk terrororganisation både af venstre og højrefløjen i det politiske landskab. Men… Hizbollah er hverken en fascistisk- eller en terrororganisation.” (Jan Hoby i Berlingske Tidende, juli 2006; Uriasposten)

“Det er ikke alle pædagoger, der er i stand til at rumme den mangfoldighed, som dem fra Hizb-ut-Tahrir og så mange andre forældre kan repræsentere.” (Jan Hoby i Berlingske Tidende, citeret af TV2, 17 juni 2007)


“… der er så mange ting man kunne bruge dem til”, lød det fra søster til islamist – om Kalashnikov-rifler

Samme dag som Ekstra Bladet associerede Danish Defence League med Breivik, gik PET til offentligheden med endnu en terrorsag med udspring i islamistiske miljøer. Det drejer sig denne gang om en 23-årig tyrker, en 21-årig Egypter (med dansk pas) og en 22-årig jordaner fra Herlev, kendt for sit had til jøder.

Som det er blevet kutyme i den slags sager, så giver medierne taletid til mistænktes nære familie, der altid er leveringsdygtige i forsvarstale for denne gode dreng, der aldrig kunne finde på at gøre nogen fortræd. Den mistænkte jordaner blev arresteret kort efter købet af to Kalashnikov-rifler med ammunition – samme våben som politiet fandt his Mohamed Merah , manden der for seks uger siden henrettede børn på en jødisk skole i Toulouse.

Fra TV2 Nyhederne – Søster: Terroranklage er urimelig.

TV2: Han er jo taget med ulovlig våben i besiddelse. Hvad skulle han med våben?

Badiah, søster: Det ved jeg ikke – det kan jeg ikke udtale mig om. Jeg har ingen ide overhovedet, hvad han skulle bruge dem til – der er så mange ting man kunne dem til

Oploadet Kl. 16:14 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

Geof. Cain: ‘Kaffirun’ betyder ikke blot ‘vantro’, men folk der afviser Islam og hermed krænker muslimer

Meget oplysende klumme af Geffrey Cain på Sappho.dk – De evigt krænkede: mere om den arabiske psyke.

“Mazlum (udtales med langt “u”) er et participium af verbet “sulm” der betyder “at krænke, at forurette” og synes at være et nøgleord i forståelsen af den arabiske psyke.

[…]

Uheldigvis var Tranholm-Mikkelsen selv en lidt tvetydig person, kom jeg til at synes. Han havde skrevet teologisk speciale om jihad, men var også formand for en flygtningeforening, der åbenbart ville have endnu flere folk fra Mellemøsten til Danmark. Var det virkelig tiltrængt? spurgte jeg.

Og var det ikke bedre at oplyse de naive og uvidende danskere om den menneske-tsunami, der ventede dem, og som på længere sigt ville – måtte – gøre dem til et mindretal i deres eget land?

Hans svar chokerede mig. Hvis ikke de formåede at mande sig op, sagde han så havde de kun sig selv at takke, hvis landet gik under. Det chokerende var, at udsagnet mindede alt for meget om Hitlers sidste udtalelse om, at det tyske folk ikke havde været ham værdigt og fortjente at gå under. Her holdt vore samtaler op.

Og nu står vi, hvor vi står. Omgivet af et Mellemøsten, der siger, at det er Vestens skyld, og anført af en vestlig elite, der kun kan svare: “Ja, I har ret. Vi har krænket jer. Vi har gjort jer mazlum.” …

I samme bunke papirer, hvor jeg fandt Mousa Abugosh, lå der tilfældigvis et par sider fra en bog om Muhammeds liv og især hans færden efter flugten (hijra) til Medina.

Forfatteren er Michael Cook, der skriver klart og godt, og de sider, jeg havde gemt, handler om fordrivelsen af Medinas jødiske stammer, der nægtede at slutte sig til islam, og derved fornærmede både Muhammed og Allah. Hvad man ikke gør ustraffet.

De blev fordrevet, og det er godt at have tjek på denne fordrivelse, fordi den danner præcedens for, hvordan man behandler folk, der har krænket Muhammed og Allah og således gjort dem rigtigt mazlum.

Den første jødiske stamme, der røg, var Banu Qaynuqa, og de andre fulgte trip-trap-træsko:

“I det andet år efter hijra fremkaldte en mindre uenighed fjendtligheder mod Banu Qaynuqa, der blev fordrevet fra Medina. I det fjerde år fik de følgeskab i eksilet af Banu Nadir, der havde konspireret for at myrde Muhammed. I det femte år sluttede Banu Qurayza sig til Muhammeds ydre fjender, der belejrede ham i Medina. Det førte til massehenrettelse af mændene og slaveri for kvinderne og børnene.” …

Og her er flere interessante forhold. Allerførst det faktum, at jødernes straf for ikke at acceptere den nye religion var fordrivelse. Et andet er massemordet (beordret personligt af Muhammed) på Banu Qurayza, der forudaner Adolf Hitler halvandet årtusind senere.

Og så er der et tredje forhold, som Michael Cooks korte tekst ikke nævner: Massehenrettelsen foregik, efter at stammen havde overgivet sig.

Den var blevet lokket til at nedlægge våbnene under løfte om frit lejde. Det var åbenbart en list, Allah så velvilligt på, når det gjaldt folk, der sagde nej til et tilbud-man-ikke-kunne-sige-nej-til, og det samme skete, da Muhammed beordrede mordet på en vis Ka’ab al-Ashraf.

Dette navn burde kendes af alle, der interesserer sig for ytringsfriheden, fordi Ka’ab al-Ashraf var en forløber for Salman Rushdie og alle de andre blasfemiske drillepinde, der skulle ryddes af vejen pga. deres påståede fornærmelser af islam. …

Michael Cooks beretning findes i de fleste Muhammed-biografier, inklusive Tranholm-Mikkelsens, der er køligt-elegant skrevet og har det hele med på meget kort plads. Cook fortæller på samme side om en anden interessant gruppe i islams teologi, nemlig den, der er skrevet op til den allerhedeste del af helvede, (hedere endda end den, der står klar til jøderne). Det var de såkaldte hyklere, al-munafikun.

De var med til at skabe ufred i Medina, og deres leder, Abdallah ibn Ubayy, var tilsyneladende en værre en.

“Han var en ambitiøs stammeleder, der næsten havde haft held til at gøre sig til konge i Medina, da Muhammed ankom. Hans trækken i langdrag medførte, at BanuQaynuqa blev fordrevet og ikke dræbt. Han lod Muhammed i stikken, lige før profeten led et af sin karrieres største militære nederlag [nederlaget ved Uhud, GC].”

Her er det værd at bemærke, at både jøderne og “hyklerne” var kaffirun,der normalt oversættes med “vantro”.

Men ordets etymogiske betydning er snarere, at kaffirun(altså dem, der begår synd, kufr) skjuler og ødelægger noget. De afviser den skønneste gave, man kan få, nemlig den rette tro. Og det er slemt. I stedet for en kyshånd har de forsmåede givere fået et “nej ellers tak”, der må få dem til at føle sig enormt mazlum.

Og det må vi vise forståelse for.

Oploadet Kl. 15:09 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

Notat: “Det danske niveau for kontanthjælp ligger betydeligt over flere af vores nordiske nabolandes…”

Det første den røde regering gjorde, da den fik magten, var at afskaffe starthjælpen, og selvom en brøkdel af pengene er fundet ved besparelser i forhold til overvågnings- og kontrolopgaver på familiesammenføringsområdet, så er det et tiltag der koster det arbejdende Danmark dyrt. Apropos-historie i Jyllands-Posten – Dansk kontanthjælp er i top.

Det danske niveau for kontanthjælp ligger betydeligt over flere af vores nordiske nabolandes og er med til at fastholde folk på overførselsindkomster og holde dem væk fra arbejdsmarkedet.

Sådan lyder det fra både Dansk Arbejdsgiverforening, DA, og den borgerlig-liberale tænketank Cepos, som via tal fra Nordisk Råd har sammenlignet rådighedsbeløbene for forskellige kontanthjælpsmodtagere i Danmark, Sverige, Island og Finland.

Tallene viser, at en enlig dansk kontanthjælpsmodtager med barn efter skat, betaling for daginstitution og husleje har en disponibel indkomst pr. måned, der er dobbelt så høj som en tilsvarende i Sverige.”

Oploadet Kl. 14:41 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

‘Fladsbrødskrigen’

Politiets talsmand mener ikke brandene er relaterede, men den historie tror den menige betjent næppe på. Fra Jyllands-Posten – Bazar-dræbt del af fladbrødskrig.

“24-årige Tawfik Jarkas, der arbejdede i et bageri i Bazar Vest, er fundet omkommet i en brand. … Jarkas-familien har tidligere oplevet påsatte brande i et andet bageri, de ejede.

I maj sidste år udbrændte Damas Pita Bageri, ejet af Jarkas-familien, som lå på Grimhøjvej 9 i Brabrand. … To gange forinden havde der været forsøg på at sætte ild til bageriet. …

I efteråret 2010 var der med en måneds mellemrum påsatte brande i Alis Bageri på Grimhøjvej 7, som ligger nær ved Bazar Vest. Efterfølgende lukkede bageriet. …

Jyllands-Posten talte sidste år med flere ofre fra bageribrandene, som ikke var i tvivl om, at det var konkurrenter, der stod bag brandene for at skaffe sig markedsandele.

Oploadet Kl. 06:19 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:


29. april 2012

Anonym ‘kilde’: Overfaldne provokerede (var selv uden om det) – Klappede kun når Messerschmidt talte

Enhver form for journalistisk integritet sættes på pause, når emnet er den politiske højrefløj. Ekstra Bladets anonyme ‘kilde’ er næppe tættere på den politiske midte, end det journalisten kalder ‘det venstreorienterede nyhedssite Modkraft.dk’. Skal man følge logikken, så er ‘højreekstreme’ folk der deltager i politiske debatter, og ‘venstreorienterede’ folk der kaster med brosten og flasker efter samme.

Fra Ekstra Bladet – Kilde: Højreekstreme tog til debat som provokation.

“- Jeg går ud fra, at antimuslimerne var mødt op, fordi de vidste, at der ville blive ballade med antiracister. Det er jo lige de, de ønsker, siger en kilde til ekstrabladet.dk.

Han var til stede under arrangementet ’Ordet Fanger’ i går i Korsgadehallen på Nørrebro med 300 andre tilhørere. Mødet havde til formål at diskutere tonen i indvandrerdebatten…

– Der var både antimuslimer, og hvad jeg tror, var islamister til stedet ved mødet, og på et tidspunkt blev jeg alvorligt bekymret for, at der ville udbryde ballade, siger kilden, som hurtigt i løbet af aftenen fattede mistanke til de fire fyre på grund af sit kendskab til både den yderste højre- og venstreorienterede fløj i Danmark. …

– Udover at de så ud, som de gjorde, klappede de kun, når Messerschmidt talte. Selv om at de forsøgte at falde ind i mængden, var det tydeligt, hvem de var, og hvorfor de var der. Derfor begyndte jeg at studere dem nærmere, og så så jeg, at den ene diskret optog debatten, siger han.

Både det højre- og det venstreekstreme miljø har for vane at dokumentere, hvad hinanden foretager sig, og ekstrabladet.dks kilde mener også, at det var det, der skete her. Selv om han selv blot studerer de to miljøer i Danmark, besluttede han sig for at fotografere de fire, for at kunne bevise, at de var til stede.”

(Ekstra Bladet, 27. april 2012: Kilde: Højreekstreme tog til debat som provokation)


Ph.d.-stud. Lars Christiansen om moderigtige akademikerfloskler der skal skabe ‘homo multiculturalis’

Fantastisk kronik af Ph.d-studerende Lars Christiansen i fredagens Berlingske Tidende – Os, dem og danskheden.

“Erkan Özden, DRs udmærkede korrespondent i Washington, er et offer »assimilation«. Det sagde min ven, ’K’, som underviser indvandrere i dansk. Han havde hørt det på et efteruddannelseskursus i »kulturforståelse« på Københavns Universitet. Det assimilatoriske overgreb bestod i, at Özden har lært at tale rigsdansk, så man ikke kan høre hans oprindelige identitet. Dermed har majoritetsdanskerne presset deres normer for godt sprogbrug ned over hovedet på ham.

Min ven var lidt paf, som sproglærer havde han forsøgt at lære indvandrere så godt dansk som muligt, men kulturforskerne fortalte ham, at selve forestillingen om, at noget er »bedre« eller »mere dansk« end andet, er betændt, ja, undertrykkende.

’K’ har altid været glad for at arbejde med folk fra andre lande, men det var først på universitetet, han fandt ud af, at man ikke er rigtig tolerant og inkluderende, før man har taget afstand fra sit eget og indset, hvor megen såkaldt »strukturel racisme«, der findes i Danmark. Eksamen bestod således i, at kursisterne skulle finde eksempler fra danske medier på stigmatiserende fremstillinger af indvandrere.

Hensynet til mit blodtryk forbød mig at tage med og selv overvære undervisningen/propagandaen, så jeg lånte i stedet ’Cs’ kursusmateriale, der bekræftede mine bange anelser: Kurset tog udgangspunkt i Iben Jensens Grundbog i kulturforståelse (Roskilde Universitetsforlag 2011, 5. Oplag). Dens forsideillustration viser en farvet mand, der siger: »Jeg er fra Afrika«, hvortil en hvid mand replicerer: »Cool! Så er du skide god til at danse og synge og spille trompet og hænge på gadehjørnerne«. Denne bovlamme pointe – at »vi« har generaliserende og nedladende fordomme om »dem« – er dækkende for bogens generelle tendens og niveau: Lixtallet er som en pixibog og ærindet – opgør med nationalstaten, fremme af multikulturalisme – fremføres lige så subtilt som når Jehovas Vidner fisker efter nye medlemmer.

Grundbog i kulturforståelse må være vor tids politisk korrekte grønspættebog, den ideelle mandelgave til alle dengsedrengene og ug-pigerne, der har lært de moderigtige akademikerfloskler om at national identitet er en »social konstruktion« fra 1800-tallet; at national identitetsdannelse bygger på en farlig skelnen mellem »os« og »dem«, som vi må se at komme ud over i en global tidsalder, der kalder på det post-nationale, fordomsfri og inkluderende homo multiculturalis.

I kølvandet på filmsuccesen Hvidsten Gruppen er de afdøde frihedskæmperes breve blevet genudgivet. Det er bevægende læsning, måske selv for socialkonstruktivister og kritiske kulturforskere. Det fremgår klart, at Marius Fiil og de andre hverken kæmpede for demokrati, velfærdsstat eller menneskerettigheder, men for folkets og fædrelandets frihed (undskyld min patos). Til deres forsvar må man sige, at moderne kulturforskning var lige så ukendt for dem som for Saxo, da han skrev om Danernes bedrifter. Staklerne kunne ikke vide, at de gav deres liv for en repressiv social konstruktion. Det fremgår ikke, om de skammede sig over kongehuset, folkekirken og svineproduktionen, men jeg tror det næppe. Hvidsten-gruppen må være guf for kulturforskere, der leder efter eksempler på fuldfed nationalisme. …

Jeg kan heller ikke lade være med at tænke, at dem, der taler mest om mangfoldighed og inklusion, i praksis står for det modsatte, udjævning af nationale kulturforskelle og intolerance over for alt det, de af politiske grunde ikke bryder sig om.

Jeg glemmer ikke det forældremøde på min datters skole, hvor jeg spurgte, om skolen overvejede at indføre morgensang, hvortil en indigneret far lod mig forstå, at hans søn ikke skulle udsættes for den slags »kristne propaganda«. Farvel, Ingemann. Nu synger de Tyggegummikongen Bobbel. Den er hverken ekskluderende, kristen eller national. Den handler nemlig ikke om noget som helst.”

Oploadet Kl. 15:06 af Kim Møller — Direkte link46 kommentarer

Johs. Østrup, d. 1938: Det Slægtled i et Folk, der afskærer Forbindelsen med Fortiden… svækker sig selv

Snaphanen har været en tur i det nordsjællandske for at se på middelalderkirker, og har sendt mig nedenviste foto af Johannes Østrups grav på Nødebo Kirkegård. Orientalisten Østrup var ikke hvem som helst, men professor ved Københavns Universitet, og midt i 1930’erne rektor for Danmarks dengang eneste universitet. Her en bid fra hans erindringer, hvor han beskriver et besøg på et tysk universitet, og kommenterer nationalsocialisternes pression mod universitetsansatte.

“Der kan forekomme pludselige Afskedigelser uden nærmere Begrundelse eller forflyttelser, hvis man er saa uheldig ikke at tækkes Studenternes nazistiske Gruppefører – jeg kender personlige Eksempler paa begge Dele. Meningen med dette skrappe Regimente er at gøre Universiteternes Lærerstab til Nazist-Statens lydige Tjenere; det, man vil have, er, at de skal sige og skrive det rigtige. Og det ‘rigtige’, det klinger helt muhammedansk: Der er kun een Hitler, og vi er alle sammen hans Profeter. [Johannes Østrup, Erindringer, 1938, s. 250]

(Johannes Østrup 1867-1938, Nødebo Kirkegård)

“Over det britiske Parlament og den Maade, hvorpaa der her tales og forhandles, hviler der en Patina, som ingen anden lovgivende Forsamling i Verden har Magen til. Jeg tænker hermed ikke blot paa det udvendige, det, som man kan kalde Kulisserne, de parykklædte Formænd og Sekretærer, den forgyldte Kølle (the mace), der ligger paa Underhusets Bord som Tegn paa dets Suverænitet, samt alle de midderalderlige og snørklede Skikke, som trofast bevares. Ogsaa alt dette er meget værd; man skal have saa lidt Begreb om Traditionens Betydning som en dansk Radikal eller en russisk Bolshevik for ikke at kunne forstaa, at netop denne Fastholden af overleverede Former er det, som gør den enkelte Generation til et sammenhængende Led af et historisk Hele. Naar vi her hjemme i Danmark har saa liden Pietet for historiske Former, er det ogsaa, fordi vi er bange for at gøre os latterlige. Jeg skal gærne indrømme, at Folketingets Formand med en vældig Allongeparyk kunde give Anledning til nogen Usikkerhed, men Underhusets ‘Speaker’, han kan bære den, og gør netop med denne Paryk sit Folk større og stærkere. Det er saa let sagt: Hvad skal vi med alt det gamle Ragelse? og der er dem, der tror, at de med et saadant Udraab har udført en Bedrift; de forstaar ikke, at det Slægtled i et Folk, der afskærer Forbindelsen med Fortiden, dermed svækker sig selv.” (Johannes Østrup, Erindringer, 1938, s. 50f)

Oploadet Kl. 14:12 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R): ‘Civil ulydighed’ at angribe højreorienterede efter debatmøde

Københavns Kommune oprettede forrige år en hjemmeside, hvor byens borgere kunne anmelde ‘hatecrime’, der blandt andet defineres som diskrimination og chikane med baggrund i ‘politisk anskuelse’. Radikale Anna Mee Allerslev er en af de politikere, der ser det som et stort problem, men skal man dømme efter hendes udtalelse til Ekstra Bladet, så er hun ikke særligt bekymret over vold mod politiske modstandere. Fra Borgmesters dør banket ind af politiet.

“Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), fik noget af en overraskelse, da hun torsdag aften kom hjem fra arbejde og så, at hoveddøren til hendes opgang var smadret…

– Det viste sig dog, at politiet var blevet nødt til det, fordi der var nogle unge, som havde kastet kanonslag efter folk, der havde lukket sig inde i opgangen. …

– Jeg synes ikke, at man skal provokere for provokationens skyld, selv om det er folks ret, og det er da klart en provokation for mange, at de dukker op til sådan et arrangement. Men samtidig er civil ulydighed heller aldrig ok, siger Anna Mee Allerslev (R) og hentyder til antiracisterne…

Oploadet Kl. 13:42 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

Ekstra Bladet kalder EDL-formand for ‘massemorderens danske fan’ – “Breivik er en klog mand”

Langt interview med EDL-lederen Kasper Mortensen i lørdagens udgave af Ekstra Bladet. På forsiden og tillægets forside citeres han for at ‘Breivik er en klog mand’, og med småt noteres – ‘Stort interview med massemorderens danske fan’. En klassisk chok-opsætning, og en af de første gange jeg har set et interview afsluttet med faktatjek af den interviewedes udtalelser.

Fra Utøya var en gal mands vlærk – men Breivik har jo ret, der fylder 7 sider. (Online udgaven kan læses under overskriften Leder af Danish Defence League: – Jeg forstår godt Breivik

“Og netop den norske højre højreekstremist, der tog livet af 77 mennesker, er et varmt emne i klubhuset i Padborg, hvor DDL holder til. Hans handlinger diskuteres jævnligt om kap med den hårde rock fra højtalerne.

– Jeg er 100 procent enig med ham i mange af de ting, han siger. Anders Breivik er en meget, meget klog mand. Han er bare et produkt af en rød regering, der driver folk til vanvid. Så jeg forstår ham hundrede procent. siger Kasper Mortensen, der dog samtidig siger, at Danish Defence League ikke kan støtte hans handlinger.

– Det er dybt forfærdelig og tragisk, at det gik ud over så mange uskyldige mennesker. Det er jo en gal mands værk. Hans ideologi minder om vores – men han har ikke noget med os at gøre.

– Men i bund og grund har han ret. Der er ikke noget at komme efter i de ting, han siger. Han, hvad det hele handler om.

[…]

Årsagen til hans islamfjendskab skal findes langt fra fængslet – på Christiansborg.

– Det hele skyldes i bund og grund Helle Thorning-Schmidt og de klaphatte, der sidder i regeringen. Helle Thorning er en landsforræder – ikke en skid andet.

– Grunden til, at de hiver flere og flere muslimer ind og lemper på reglerne, er, at de vil blive siddende på magten. Alle muslimer stemmer socialdemokratisk. Derfor kan det betale sig for dem på den korte bane, men inden længe kollapser lortet. Der er en grund til, at Danmark er for danskere. Det er i orden, at der er nogle heroppe, men vi kan ikke blive ved med at tage dem ind. Det ender med, at Danmark bliver et muslimsk land.

– Hvad bygger du den påstand på?

– Det har jeg læst et eller andet sted. … De fleste medier er venstreorienterede. 75 procent af journalister hælder til Enhedslisten. De giver det billede, de selv vil have ud… Men historien om, at vi bruger 100 milliarder kroner i sociale ydelser til perkere, bliver ikke fortalt.

EKSTRA har selvfølgelig undersøgt påstanden om journalisters politiske orientering, ligesom vi også har tjekket beløbet på 100 milliarder.

Center for Journalistik ved Syddansk Universitet lavede i november 2008 en undersøgelse af, hvilke partier politiske journalister stemte på. Den viste, at kun 12 procent var venstreorienterede. Og med hensyntil de 100 milliarder, så oplyser Social- og Integrationsministeriet til EKSTRA, at ‘ministeriets årlige budget for sociale ydelser er på omkring 200 milliarder kroner’. Det vil altså, ifølge Kasper Mortensen, sige, at indvandrere får halvdelen af samtlige sociale ydelser i Danmark. Ministeriet oplyser dog, at den suverænt tungeste post på budgettet er den danske folkepension – og den udgift landede i 2011 på 102 milliarder.”

Fra et ledsagende ekspert-interview med venstreradikale Chris Holmsted Larsen.

“- Skal vi være bange?

“Ikke som demokrati, men vi skal bekymre os, fordi de går efter minoriteter, og fordi de er ude på at skabe ballade.”

Oploadet Kl. 13:03 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper