31. august 2013

Morten Uhrskov fik natlig besøg på privatadressen: Bil smadret, badeværelsesvindue brudt, ‘nazi’-grafitti

I arkiverne har jeg flere eksempler på, at højreorienterede har fået smadret deres biler på privatadressen umiddelbart før en offentlig sammenkomst. “Så blev det min tur”, skriver Morten Uhrskov skriver på sin JP blog.

“For godt halvanden time siden blev mit hjem angrebet af venstreekstremister. Det går jeg i hvert fald ud fra, at de var. Min bil fik smadret tre ruder, og der står lige nu ‘nazi’ på bagruden. Der er desuden sprøjtet skum op i udstødningsrøret. Derudover er det ene lag af dobbeltruden til badeværelset smadret, og på husmuren står der også ‘nazi’. Der er tillige spraymalet et stort A i en cirkel og endelig begyndelsen til et stort A, også på husmuren. Jeg har ikke indtil videre opdaget yderligere hærværk. …

Hvorfor mon?

Tja, det kan man jo selv gætte sig til. Det har nok noget at gøre med, at jeg ind imellem oplader min røst til kritik af de herskende tilstande og den førte politik.

Denne kritik har åbenbart været tilstrækkelig til, ser det ud til, at jeg skal have natligt besøg af folk, der ikke kan lide min bil, og som mener sig berettiget til at skrive “nazi” på min husmur.

Vi lever i sandhed i interessante tider.”

Oploadet Kl. 12:26 af Kim Møller — Direkte link46 kommentarer

Søvndal (2010): Aldrig mere skal soldater i krig ’som FN advarer imod’. Det er ‘derfor’ SF skal i regering

Det er svært at have regeringsansvar, særligt for socialister. Ekstra Bladet har fundet en række citater fra udenrigsminister Villy Søvndal, der i opposition var arg modstander af ‘angrebskrige’ uden et klart FN-mandat, men i dag bifalder militær intervention i Syrien uden samme. Fra Ekstra Bladet – Det sagde Villy (min opsætn.).

“Det er FN og kun FN, som skal legitimere og føre krig. … Det er FN og kun FN, som skal vriste masseødelæggelsesvåben ud af hænderne på diktatorer og andre slyngler. … At gå i krig uden FN’s godkendelse er det samme som at give USA og andre stormagter grønt lys til at begå selvtægt.” (Kronik i Jyllands-Posten, 21. maj 2005)

“Ved ethvert militært indgreb skal der ligge et klart FN mandat.” (SF’s reformprogram, Landsmødet, 2009)

“Vi skal ikke bare traske i hælene på USA – selvom guderne skal videre, at det er bedre at traske efter Obama end efter Bush. … Danmark skal tilbage på FN-sporet og skabe fornyet respekt om folkeretten. … Aldrig mere skal danske soldater sendes ud i en krig, som FN advarer imod. Aldrig! Det er også derfor, at SF skal i regering! (Tale på landsmødet, 2010)

(SF.dk, Villy Søvndals tale til SFs landsmøde 2010)

“Monotont har du (Anders Fogh Rasmussen) svaret, at den danske politik ville være ‘forankret i FN’ eller ‘følge FN-sporet’ … denne ulovlige angrebskrig er jo ikke forankret i FN.” (Kronik i Ekstra Bladet, 25. marts 2003)

Oploadet Kl. 05:13 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

Forskning: SF-vælgere er enige med DF’s udlændingepolitik, hvis de bliver fortalt det er SF’s

Forskerens eksempel er ganske givet rettet mod røde vælgere, der skal forstå, at kritik af indvandring er forkert uanset hvor den kommer fra, men pointen gælder nu engang begge veje. Stram udlændingepolitik er ikke nødvendigvis stram, blot fordi røde partier ikke mener den er lempelig nok.

Fra Jyllands-Posten – Forsker: Vi justerer vores idelogi på millisekunder.

“Vi er flokdyr, når det kommer til at danne politiske meninger.

Det er konklusionen på forskning fra CBS og Aarhus Universitet. Forskningen viser nemlig, at vi ikke kommer frem til vores holdninger til forskellige sager udelukkede via rationel og uafhængig tænkning. Nej, forsøg har vist, at vi er hurtige til at påtage os en holdning, hvis blot vi tror, den stammer fra det pari, vi sympatiserer med. Det skriver cbs.dk. …

Forsøget viste, at forsøgspersonerne var så trofaste over for deres parti, at de var hurtige til at adoptere meninger, som de blot fik fortalt, var partiets holdning. Således kunne man se, at SF-vælgere adopterede indvandrerkritiske udsagn fra Dansk Folkeparti, fordi de troede, udsagnene kom fra SF.

“Vores forskning viser, at jo stærkere partitilhørsforhold, vi som individer har, jo mere er vi villige til at gå på kompromis med vores ideologiske overbevisninger. Og det viser sig, at det meningsskifte finder sted i løbet meget kort tid. …siger Thomas Z. Ramsøy, adjunkt fra Institut for Marketing, til cbs.dk. …

Han forklarer, at partitilhørsforholdet vinder over personens ideologi, fordi det er bekvemt.”

Oploadet Kl. 04:55 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer


30. august 2013

Historielektor (eks-DKP) vil have nuancer frem: Churchill nød at se englændere meje 200.000 negre ned

Politiken satte i tirsdagens avis fokus på tidens mange populærhistoriske magasiner, og den lidt for sexede historieformidling kulørte tidsskrifter som Historie, Alt om Historie og Militærhistorie formidlede. Blandt trylleordene i populærhistoriske henseende var markante skikkelser i historien, herunder Cæsar, Lawrence of Arabia, Churchill, Stalin og ikke mindst Hitler – og det er et problem lyder det fra Søren Hein Rasmussen fra Århus Universitet, der kommenterer under overskriften ‘Churchill som eviggod’. (2. sektion s. 1)

“‘… Historien tilbyder lidt mere enkle fortællinger med helte og skurke, hvis motiver ofte er til at forstå. Når den gælder Anden Verdenskrig, kan vi næsten blive enige om at der var gode på den ene side og onde på den anden’

Men de populærhistorieske magasiner bør betragtes som underholdning, og de er mere i familie med Hollywood end den videnskabelige disciplin historie.

Det mener Søren Hein Rasmussen, lektor i historie ved Aarhus Universitet, der har forsket i, hvordan den kolde krig tog sig ud i populærkulturen.

‘Historiebranchen forklæder sig som noget, der er mere skinbarligt virkeligt, end hvis der var tale om film med Swarzenegger og Stallone. Men der er en del af underholdningsbranchen’, siger han.

Nuancerne mangler, når de historiske personer bliver gjort til arketyper, der enten er gode eller onde, men sådan fungerer verden nu engang, lyder det fra historielektoren.

Dog minder han om at dikotomien mellem Adolf Hitler og Winston Churchill kommer til at sløre sandheden.

‘Vi hører om Churchills enestående vedholdenhed og idealer og ikke, at han skrev hjem om, hvor fedt det var at se englænderne meje 200.000 negere ned‘.”

Oploadet Kl. 15:45 af Kim Møller — Direkte link59 kommentarer

Bent Blüdnikow i ny bog: “Samarbejdspolitikken medførte større ofre uden for landets grænser.”

Mikael Jalving har interviewet bogaktuelle Bent Blüdnikow til fredagens klumme i Jyllands-Posten – Opgør med samarbejdshistorikerne (ikke online).

“Historiker og journalist Bent Blüdnikows far flygtede i en lille robåd over Øresund til Sverige den 7. oktober 1943. Han flygtede sammen med ni andre jøder i robåden fra nazisterne i Danmark. Båden kæntrede, tre druknede, syv overlevede, heriblandt Benjamin Blüdnikow (f. 1924). Da flygtningene blev bragt til Helsingør af et dansk skib, var Gestapo i hælene på dem igen, og de var nær blevet fanget. Det har sønnen nu skrevet en bog om med titlen “Min fars flugt. Jødiske skæbner i oktober 1943”. En bog, som ikke alene genfortæller de dramatiske begivenheder, men også tager generelle aspekter af jødernes situation op. …

«Du retter i bogen en skarp kritik af danske historikeres behandling af dette kapitel af Besættelsen og kalder dem romantikere.

Hvad er problemet?

»Problemet er, at dansk historieskrivning ofte er snæver national i sit perspektiv, men det var kampen mod nazismen jo ikke. Danske historikere marcherer meningsmæssigt alt for meget i takt, og vi har de senere årtier set en enighed blandt dem, med få markante undtagelser, hvor de fatalistisk betegner den danske samarbejdspolitik som uundgåelig og nødvendig, fordi den bragte Danmark frelst igennem krigens rædsler. …

Hvis danske historikere vil argumentere for samarbejdspolitikken med henvisning til jødernes redning, så er det kun en del af historien, for de glemmer den mørkere del. I overført betydning kan man sige, at disse historikere, hvoraf Bo Lidegaard er den mest kendte, men der er flere andre, tager jøderne som en slags gidsler for at forsvare samarbejdspolitikken og Erik Scavenius.«

Du efterlyser et bredere perspektiv på Besættelsen. Hvad mener du?

»Samarbejdspolitikken medførte større ofre uden for landets grænser. Danmark eksporterede vildt til Tyskland og var sandsynligvis med til at forlænge krigen, så flere døde i kz-lejre og på dødsmarcher. Danske diplomater gjorde intet i Europa for at redde flygtende jøder, hvad andre landes diplomater i nogle tilfælde gjorde. Vi ved, at de selv sagde, at de ikke ønskede at underminere samarbejdspolitikken ved at trodse nazisterne ved at hjælpe. Og ved at samarbejde kunne tyskerne holde et lavt antal soldater og SS-folk i Danmark, der kunne bruges andre steder til at jagte jøder.«

Så hvad er din bogs konklusion?

»Den er, at man ikke kan sige, at den ene version er rigtigere end den anden, og at vor vurdering afhænger af vort perspektiv. Men den version, som de danske historikere har formidlet, er en snæver hjemstavnshistorie, som ikke ville gå i andre lande.«

Og når du kalder historikerne romantikere

»Så mener jeg, at de ved at henholde sig til den snævre danske historie og ved at bruge også jøderne som et forsvar for samarbejdspolitikken undlader at tage hele den rå virkelighed i Europa med i vurderingen. Den bliver for sød, historien, og det smitter også af på deres vurdering af de danske samarbejdspolitikere og de tyske nazister, som vurderes i en snæver dansk ramme.«.”

Oploadet Kl. 15:27 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

Abu Khattab, forklarer trusselsvideo: “Jeg fortæller bare, hvad islam forpligter os til at gøre”

Radio24syv’s Rushy Rashid har talt med Mustafa Sahid fra Gladsaxe, der er blevet landskendt som islamisten Abu Khattab. Indslaget kan høres her. BT har historien – Rabiat dansker bekræfter, at han vil dræbe for islam.

“Abu Khattab bekræfter nu missionen i propagandavideoen over for Rushy Rashid, der er vært på debatprogrammet Rushys Roulette hos Radio24syv. Hun har talt med den yderliggående dansker, som befinder sig i Syrien.

[…]

Rushy Rashid: ”Så budskabet var, at du ville vise omverden, at I hadede de her mennesker og I er villige til at slå dem ihjel?”

Abu Khattab: ”Præcis.”

Rushy Rashid: ”Du er villig til at slå de her seks mennesker ihjel, hvis du kunne komme af sted med det?”

Abu Khattab: ”Ja. Ja.”

Rushy Rashid: ”Er du klar over, hvad du siger?”

Abu Khattab: ”Ja det ved jeg godt”.

Rushy Rashid: ”At du står og truer de her mennesker på livet i et radioprogram?”

Abu Khattab: ”Nej overhovedet ikke. Jeg truer dem ikke. Jeg fortæller bare, hvad islam forpligter os til at gøre.””

(Abu Khattab demonstrerer mod danske soldater, 6. september 2012; DKA, Uriasposten)

Abu Khattabs liste over folk der skal dø er lang…

Syrienblog: Mener du, at det er i orden at halshugge shia-muslimer og alawitter?

Abu Khattab: Vi anser enhver Shia for en vantro (frafalden) og en frafaldens dom er, at vedkommende bliver dræbt.

– og familien står selvfølgelig bag ham.

Ekstra Bladet: – Når man ser ham og hans venner skyde til måls, det er jo en billedlig henrettelse.

Sami Khattab, bror: – Jeg er enig i, at det sagtens kan misforstås. Og hvis jeg ikke var muslim og så det i fjernsynet og specielt på den måde medierne fremstiller det på, så ville jeg også tænke på den måde.

Oploadet Kl. 08:01 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer


29. august 2013

To dage til sensommerens nationalkonservative grillfest…

Der er to dage til sensommerens nationalkonservative grillfest. Tilmelding er stadig mulig…

Tid: Lørdag den 31. august 2013 Kl. 14.00.
Sted: Skanderborg-området (skriv efter adresse: uriasposten(A)gmail.com)
Info: Medbring selv mad, drikke, evt. telt.
Disclaimer: Jeg forbeholder mig ret til at afvise enkeltpersoner.

Oploadet Kl. 16:28 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer
Arkiveret under:

Kvindelig afghansk fodboldspiller om norsk asylcenter: “Jeg var så redd hver gang jeg skulle på badet…”

Islamisten Mullah Krekar anbefaler fra sin fængselscelle norske muslimer at stemme på ‘Arbeiterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt’, fordi han frygter højreorienterede partier – og fordi – og jeg citerer “strategien til de venstreorienterte og muslimene har mange fellestrekk”. Selvom Mullah Krekar formentligt kun har læst en bog, så har han forstået at vejen mod et talibaniseret Norge går via en lempelig udlændingepolitik.

Herunder et interview i Dagsavisen med den 26-årige afghanske asylansøger Khalida Popal, omhandlende forholdene for en utilsløret kvinde på et norsk asylcenter – Konstant redd for å bli voldtatt. Når en afghansk kvinde ikke føler sig tryg blandt mandlige asylansøgere på et asylcentere, så kan man forestille sig hvordan det ville være for frisindede (hvide) piger, der tilfældigt støder ind i en flok asylansøgere efter en bytur.

“Journalist og forfatter Anders Sømme Hammer har fulgt Khalida Popal i tre år… Sømme Hammer traff guttejenta Khalida da hun var lagleder for et kvinnelig fotballag i Kabul i 2010. Så som fotballspiller under Norway Cup i 2011 – der reise og opphold for 22 kvinnelige fotballspillere fra Kabul ble betalt av det norske Utenriksdepartementet. Før avreise fra Kabul hadde det begynt å tilspisse seg for jentene. Etter tre tap og like mange kamper på Ekebergsletta, hoppet hun og fire andre kvinnelige fotballspillere av i Norge.

– Vi hadde fått drapstrusler og ble skjelt ut av gutter og menn som ville at vi skulle slutte å spille fotball. Vi ble kastet stein på, trakassert og truet, også av vår egen familie. Truslene ble stadig mer alvorlige og konkrete, forteller hun. …

Siden Khalida kom sammen med broren sin, ble hun plassert i en fløy med bare mannlige asylsøkere.

– Jeg kunne aldri føle meg trygg på om menn som passerte meg i gangen, eller som kom inn i samme rom, ville prøve å presse seg inntil meg og beføle meg. De brukte stygge ord og klenget seg inntil. De ble enda mer innpåslitne når de ble fulle og drakk. De ba meg på rommet, det var åpenbart at de ønsket sex. Jeg var så redd hver gang jeg skulle på badet, spesielt om kveldene og nettene. Jeg fryktet at jeg skulle bli voldtatt.

(26-årige Khalida Popal; Se evt. hende og Lykke Friis i Politiken)

Oploadet Kl. 15:46 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

Kommune udbetalte kontanthjælp til afdød i ni år – Pårørende forklarede, at hun ikke var i landet lige nu

Ret beset burde det vel ikke kunne lade sig gøre at modtage kontanthjælp i ni år, uden på noget tidspunkt at møde en sagsbehandler. En forklaring om, at den fraværende ikke er i landet, burde vel også helt af sig selv stoppe udbetalingerne. Fra Ekstra Bladet – Hævede død kones kontanthjælp i ni år.

“I hele ni år har far og søn angiveligt hævet kontanthjælp udbetalt til deres afdøde hustru og mor. … I alt er der overført næsten 600.000 danske kroner til kontoen.

[…]

– Konen dør tilbage i 2002, hvor ægteparret er i Teheran på ferie. Under opholdet afgår konen ved døden, og det er angiveligt her, ‘filmen er knækket’, siger han til Ekstra Bladet. … At udbetalingerne har kunnet fortsætte i så mange år skyldes, ifølge anklageskriftet, at manden i flere tilfælde har dækket over konens død.

Den 81-årige har skrevet under i sin kones navn og ved henvendelser fra kommunen om personlig samtale, har han flere gange forsøgt at forklare sig ud af pinen.

– Der har været forskellige bortforklaringer, så som at konen var meget syg, eller at hun ikke var i landet på nuværende tidspunkt, forklarer anklageren.”

Oploadet Kl. 07:52 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer
Arkiveret under:

Ny rekordmåling til Dansk Folkeparti: 21,2 procent (Yougov for MX, 28. august 2013)

Det er selvfølgelig godt for Danmark, at det går godt for Dansk Folkeparti, men det er lidt bekymrende, at fremgangen sker i kraft af fordelingspolitikken. Fra gårsdagens MX – Helles chance: Tvivlen kan redde rød blok.

“Valgforsker Rune Stubager, Aarhus Universitet… tvivler på, at centrum-venstre kan vinde næste valg alene ved at vinde sine gamle vælgere tilbage. Der skal også flyttes vælgere over midten, vurderer han – for eksempel fra DF, der står til historiske 21,2 procent af stemmerne i målingen.”

(Amagercenteret, 28. august 2013)

Oploadet Kl. 07:18 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper