30. september 2013

SFI bad kendt venstreekstremist om et personligt møde angående “jeres viden om de højreorienterede”

Da jeg læste det nyligt offentliggjorte arbejdsnotat fra SFI omhandlende ekstremisme i Midt- og Vestjylland, studsede jeg over kilderne, der blandt andet blev omtalt som ‘lokalt frontpersonale’ (s. 5), ‘andre personer, der også har en omfattende viden på området’ (s. 8) og ‘informant med lokalkendskab til de politiske miljøer i området’ (s. 11). Det lignede en universitær måde at gøre inddrage venstreekstremister anonymt.

At det ikke er langt fra sandheden fremgår af en kommentar på Anarcho Forum af venstreekstremisten Chris Bay, der fortæller, at han som talsmand for Viborg for Mangfoldighed var blevet kontaktet af SFI, der gerne vile have et personligt møde angående “jeres viden om de højreorienterede”. Han afviste dog at medvirke, da ekstremisme-etiketter var noget kapitalistiske ‘centrumekstremister’ brugte til at ‘retfærdiggøre repression’.

Det er SÅ vigtigt at man ikke tager del i den undersøgelse… det er et stykke statsfinancieret politisk farvet forskning, hvis eneste formål er at retfærdoggøre repression mod og marginalisering af allerede udpegede ‘fjendtlige grupperinger’ i samundet…. hvis der var nogen der skulle kortlægge en ekstremistisk politisk gruppe. Så burde det være Centrumekstremisterne, der skulle kortlægges. Den politiske fiksering på ‘midten’ sikrer jo at man kan afsværge alle der tør tænke anderledes som ‘ekstremister’ ligesom at det er med til at opretholde det kapitalistiske system, eftersom at alle partier pånær 2, har accepteret hele keynsianske økonomiske system…” (‘Chris’ alias Chris Bay, Anarcho Forum, 1. november 2012)

(Chris Bay om SFI’s henvendelse, 1. november 2012: Fuld størrelse)

Chris Bay har i en årrække været en central skikkelse på den yderste venstrefløj i provinsen. Det være sig på flere planer, organisatorisk i Socialistisk Ungdomsfront (SUF), på gadeplan til venstreekstreme demonstrationer i ind og udland, som en del af Antiracisk Netværk, Århus Antifa mv. I skrivende stund er han byrådskandidat for Enhedslisten i Århus, omend han nok tilhører partiets yderste venstre flanke.

(Piercede Chris Bay i selskab med Claus Svart Haagensen fra Researchgruppen Redox, 6. oktober 2007)

Da Defence League’rne sidste år blev overfaldet af autonome fra ‘Århus for Mangfoldighed’, var Chris Bay med til at arrangere SUF’s deltage, og autonom mødeterror udgør en ikke uvæsentligt del af hans politiske aktivisme. Et par måneder efter angrebet i Mølleparken i Århus, var han en del af Jyder for Mangfoldighed der aktionerede mod Danish Defence League i Thyborøn, og senere på året deltog han i et fakkeloptog ved havnen i Skive. Her var han en af flere der under Antifascistisk Aktion-banner råbte “Daniel i havnen” i retning af den tv-interviewede Daniel Carlsen fra Danskernes Parti.

Tidligere på ugen oprettede han domænet Stopnazister.dk og tilhørende Facebook-gruppe, atter rettet mod Danskernes Parti. Først post i gruppen ‘Ingen nazister i vores byråd’ er pudsigt nok en henvisning til SFI-rapporten, der stempler partiet som værende ‘antidemokratiske højreekstremister’. Derudover et link til den nylige Redox-rapport om samme, formentligt med fotos af manden der i politikredse omtales som ‘Chili-Claus’.

(Facebook-gruppen ‘Ingen nazister i vores byråd’ v/ Chris Bay, september 2013)

“Den her gang har vi hjulpet vores kammerater i AFA af med en masse bøger, så de igen kan få lidt likvid kapital at lege med.” (‘Chris’ alias Chris Bay; Anarcho Forum, 19. december 2012)

Oploadet Kl. 14:02 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer


29. september 2013

DKF: “Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er hinandens modsætninger i værdipolitikken”

For en måneds tid siden kritiserede jeg to navngivne folketingskandidater for De Konservative for at være mere liberal end egentligt konservativ. Jeg pointerede, at det at være konservativ handlede om at manifestere ‘folkets vilje’, og De Konservative med sin nuværende linie reelt var LA minus 5 pct, hvad gør vold mod ‘det tidligere Højre’. Løsningen var at markere sig som ‘et konservativt folkeparti med tryk på det nationale’.

Jeg navngav Rune Kristensen som værende en integreret del af problemet, og fik kort efter et forventeligt stråmandsbaseret modsvar. Blot fire dage senere indledte han ikke desto mindre en længere polemik i Berlingske om CEPOS’ ideologiske linie. CEPOS var efter hans mening blevet mere liberal end borgerlig, og medvirkede til en “larmende tavshed i idébatten om konservatismens berettigelse”.

Min kritik var nu ikke kun rettet mod ‘liberalkonservative’ folketingskandidater (uden reel chance for valg), men ligeså meget den udvandede Barfoed’ske konservatisme som sådan, der gør at relativistiske liberalkonservative føler sig hjemme i partiet. Problemet var efter min mening, at partiet havde opsagt ‘generationskontrakten’. “Det er ikke små-racistisk at fastholde at jorden er dansk…”, afsluttede jeg.

De Konservative afholder i denne weekend landsråd i København, og helt tonedøv er de åbenbart ikke. Tidligere på ugen kom det frem, at partiet med en ny kampagne vil relancere navnet ‘Det Konservative Folkeparti’. Noget der konkret varetaget af Reklamebureauet Integral, hvor Rune Kristensen privat er kommunikationsmedarbejder.

(Reklamebureauet Integration relancerer navnet ‘Det Konservative Folkeparti’; FB)

Fra BT, der gengiver en Landsrådstale af Lars Barfoed – Barfoed sender bredside mod ‘kulturløse’ Radikale: Gøgl og hån.

“Fra talerstolen understreger Barfoed, at de Konservative er »stolte af at have gennemført vores kulturkanon«. … Ifølge de Konservatives formand har politikerne en pligt til at sikre, at kommende generationer tilegner sig fælles kultur og fælles dannelse, understreger Barfoed, der betegner det som en »generationskontrakt«.

Som eksempel på regeringens manglende fokus på den danske kulturhistorie fremhæver Barfoed striden om Fregatten Jylland, som han mener regeringen bør sætte penge af til at restaurere, efter den sidste år mistede store dele af sit statstilskud. …

Fra talerstolen langer Barfoed også ud efter de Radikales Zenia Stampe (R), der i sommer blev kritiseret fra flere kanter for sine udtalelser om den danske indsats i Afghanistan. …

– Jeg må bare konstatere, at Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er hinandens modsætninger i værdipolitikken og i forsvarspolitikken.”

Oploadet Kl. 14:14 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

16-årig (jødisk mor, muslimsk far): “… mobbet, chikaneret og overfaldet, fordi han har jødisk baggrund”

Jødisk samfund i Danmark svinder ind, skriver Jyllands-Posten i dag, og fortæller at Mosaisk Trossamfund har mistet hvert fjerde medlem de seneste 15 år. Formand Finn Schwarz mener, at medlemmerne forsvinder fordi de “oplever chikane og trusler, og at de føler sig utrygge i Danmark og simpelthen forlader landet”.

Brian Arly Jacobsen fra ‘Institut for Tværkulturelle og Regionale studier’ (KU) fortæller først, at man (skam) ‘må tage det for pålydende’, hvorefter han forklarer at der kan være mange grunde til lave medlemstal i Mosaisk Trossamfund og jødisk udvandring. Berlingske lader Cecilie Banke fra ‘Dansk Institut for Internationale Studier’ kommentere samme historie, og hun relativerer efter samme formel. Det kan efter hendes mening også spille ind, at “bevidstheden om den jødiske identitet og følsomheden over for antisemitiske ytringer er blevet større blandt danske jøder”.

Jyllands-Posten fortæller samtidig, at Mosaisk Trossamfund har registreret 17 antijødiske hændelser i første halvår af 2013. Fra et supplerende interview med Moran Jacob, der tidligere på året var emne for en post her på siden»Det vigtige for mig er, at jeg ikke lader mig skræmme til at tie«.

“»Fucking jødesvin – din jødehund.« Sådan lød nogle af de ukvemsord, som Moran Jacob blev angrebet med på Facebook i marts i år. Det var ikke ukendt for ham at blive udsat for antisemitisme. For den dengang 16-årige dreng, der har en jødisk mor fra Israel og en muslimsk far, har mange gange gennem sin barndom oplevet sig mobbet, chikaneret og overfaldet, fordi han har jødisk baggrund.

I januar besluttede Moran Jacob at stå offentligt frem og fortælle om sine oplevelser ved en høring om antisemitisme på Københavns Rådhus. … Mange af de fremmødte ved høringen roste Moran Jacob for hans mod. Men åbenheden har efterfølgende ført til mere chikane, fortæller han i dag.

Cirka en måned efter høringen passerede to mellemøstligt udseende mænd ham på gaden. Den ene sagde »det er ham der«, hvorefter den anden råbte »jødesvin«, fortæller Moran Jacob, som kort tid efter blev angrebet af to brugere på Facebook. Den ene skrev bl.a.: »Fucking jødesvin, Nazisst svin! Fucking klamme luder! Gå og knep dig selv og skyd dig selv din jøde hund«. …

»For et par uger siden blev jeg passet op af et par arabiske unge på Strøget i København, da jeg var ude for at samle ind til en ngo. De ville hive mig med og var meget insisterende, men de to, jeg samlede ind sammen med, fik det heldigvis stoppet,« siger den nu 17-årige gymnasieelev, som næsten hele sit liv har boet på Nørrebro.

I august flyttede han dog til Hellerup. »For her føler jeg mig mere tryg,« siger Moran Jacob og fortæller, at han gennem sin skoletid oplevede chikane og overfald, både på en muslimsk friskole og en folkeskole.

Hans mor blev af flere skoleledere rådet til at flytte ham til en skole uden for bydelen…”

Oploadet Kl. 12:15 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer


28. september 2013

Jyllands-Posten omtaler venstreradikal hatecrime-kampagne – Politiet: Det er ulovligt og ‘lige groft nok’

Kilde fortæller, at den igangværende kampagne er iværksat af personer tilknyttet en anarkistisk bogcafe i Trøjborg Beboerhus. Her mødes flere venstreradikale grupperinger, herunder Konfront, Libertære Socialister og Internationalt Forum. Fra JP Århus – Sedler i Viby hænger mand ud som nynazist.

“‘Din nabo, nazisten’

Sådan lyder overskriften på flere plakater, som er klistret op rundt omkring i Viby, hvor en mand bliver hængt ud med sit billede og fulde navn.

Sedlerne oplyser, at den kortklippede mand er nazist og medlem af hooligan-grupperingen White Pride. Lige som han bliver fremstillet som tidligere dømt for et voldeligt, racistisk overfald, samt at han netop har afsonet en fængselsstraf for handel med narkotika. …

Østjyllands Politi kørte i går rundt i området for at finde de steder, hvor sedlerne hænger. De er bl.a. set ved busstoppestedet ved Aarhus Købmandsskole. … Vagtchefen påpeger, at det er ulovligt og »lige groft nok« at hænge en mand ud på en sådan måde.

[…]

Det er Oluf Jørgensen, forskningsleder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og ekspert i mediejura, enig i. …

»Jeg vurderer, at denne form for offentliggørelse udelukkende tjener til at forfølge den pågældende person.« …

Han kender ikke til lignende sager i Danmark:

»I USA har man hørt om sådan noget, men jeg har ikke hørt om det i Danmark,« siger han.”

(Plakat opsat ved privatadresse, Viby, 26. september 2013)

Notater på baggrund af tilsendt materiale.

6. april 2013 (og nogle uger frem): Person hænges ud som medlem af White Pride på plakater opsat flere steder i Århus (anmeldt). Anden person chikaneres på samme måde med plakater opsat ved privatadresse og arbejdsplads. To gange hærværk med lim i hoveddøren og postkasse, stinkbomber under måtten, klistermærker på bopælen.

Juni 2013: Fem personer hænges ud på plakater opsat ved privatadresser flere steder i Århus og Brabrand.

22. juni 2013: Person hænges ud som nazist og narkohandler på plakater opsat på Trøjborg, eksempelvis ved arbejdsplads.

31. juli 2013: Person hænges ud på plakat opsat ved privatadresse.

9. august 2013 (omtrent): Graffitti ved privatadresse med beskyldninger om nazisme (anmeldt). Herunder Navn, adresse, etage og pil mod opgangsdør.

12. august 2013: Person hænges ud som nazist på 14 plakater opsat ved arbejdsplads. Det anvendte foto er fra lukket Facebook-profil.

27. august 2013: Værtshuset ‘Den Gamle Høker’ på Jægergårdsgade overmales, bl.a. med nazisme-beskyldninger. Værtshuset har tidligere været udsat for hærværk.

30. august 2013: Person udhænges ud som nazist på plakater opsat på Vorregårds Alle i Århus Nord.

2. august 2013 (omtrent): Der udøves hærværk mod privatadresse, men ‘de sortklædte gerningsmænd’ stikker af, da beboeren vågner. En af gerningsmændene tager senere en bus på Viby Torv (politiet underrettes).

5. august 2013: Værtshuset ‘Den Hvide Hest’ i Jægergårdsgade får smadret vinduer og smidt maling ind. Værtshuset har flere gange tidligere været mål for venstreradikal chikane.

9. august 2013 (uge 37): Plakater fra tidligere omtalt sag, er nu ophængt igen på Strøget i Århus.

Oploadet Kl. 18:24 af Kim Møller — Direkte link104 kommentarer

Nairobi: “Children were found dead in the food court fridges with knives still embedded in their bodies”

En hel del herboende somaliere sympatiserer med al-shabaab skriver Den Korte Avis, men denne gang var der tilfældigvis ingen med dansk pas blandt de 15 Koran-tro islamister. Daily Mail har flere detaljer om afslutningen af Westgate-terrorangrebet. Uden billeder, og det er vel egentligt meget godt – ‘Eyes gouged out, bodies hanging from hooks, and fingers removed with pliers’: Horrific claims of torture emerge….

“Soldiers told of the horrific torture meted out by terrorists in the Nairobi mall massacre yesterday with claims hostages were dismembered, had their eyes gouged out and were left hanging from hooks in the ceiling. Men were said to have been castrated and had fingers removed with pliers before being blinded and hanged. Children were found dead in the food court fridges with knives still embedded in their bodies, it was claimed. …

The horrifying details came yesterday as the first pictures emerged from within the wreckage of the building, showing piles of bodies left strewn across the floor. … Lying in the rubble are feared to be the bodies of as many as 71 civilians…

Yesterday, soldiers and doctors who were among the first people into the mall after it was reclaimed on Tuesday, spoke of the horrifying scenes inside.

‘You find people with hooks hanging from the roof,’ said one Kenyan doctor, who asked not to be named.

‘They removed eyes, ears, nose. They get your hand and sharpen it like a pencil then they tell you to write your name with the blood. They drive knives inside a child’s body.

‘Actually if you look at all the bodies, unless those ones that were escaping, fingers are cut by pliers, the noses are ripped by pliers. Here it was pain.’

A soldier, who took pictures at a bread counter and at the ArtCaffe, said he was so traumatised by what he saw he has had to seek counselling. …

During the firefight, hostages reportedly had their throats slashed from ear to ear and were thrown screaming from third-floor balconies as the siege came to a bloody end. Forensics teams, still sifting through the mountains of rubble, fear many more bodies are yet to be found.

Shell-shocked Kenyan troops said the inside of the Israeli-run mall resembled a ‘scene from a horror movie’ with blood spattered everywhere and dead bodies strewn across the floor.”

Oploadet Kl. 13:22 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer
Arkiveret under:


27. september 2013

Systematisk svindel med offentlige midler: Imran Hussein er tilsyneladende stadig på ‘Koranens vej’

Tirsdagens udgave af TV2-magasinet Operation X handlede om svindel med offentlige midler foretaget af ‘Tryghedsplejen’, der leverer sundhedshjælpere til 44 danske kommuner. Det viste sig at, at 95 procent af de ansatte i virkeligheden arbejdede for dæk-vikarbureauet ‘Vikar 24/7’, der leverede ikke-faguddannet personale, der for en stor dels vedkommende blev aflønnet sort med pengekuverter på lønningsdagen. I forbindelse med Operation X‘ efterforskning, droppede ‘Tryghedsplejen’ samarbejdet med ‘Vikar 24/7’, hvis ansatte nu fik tilbud om at blive tilknyttet det nystartede vikarbureau ‘PeopleZ’.

Centralt i den systematiserede svindel var Imran Hussein (‘Tryghedsplejen’) og hans bror Kamran Hussein (‘Vikar 24/7’), samt Rehan Khan (‘Tryghedsplejen’) og Faraz Ali (tidl. ‘Vikar 24/7’, senere vikarbureauet ‘Peoplez’). Anti-islamiske feinschmeckere vil huske førstnævnte, som værende den i offentligheden meget omtalte medlem af Minhaj ul-Quran, arabisk for ‘Koranens vej’.

Fra TV2 Online, der desværre lader FOA-formand opridse kritikken – Efter Operation X: Det er systematisk svindel og bedrag.

“Det er under al kritik… Det mener Forbundsformanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, der langer ud efter både det private hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen samt vikarbureauet 24/7, der i mange tilfælde har leveret arbejdskraften.

24/7 bliver i programmet kædet sammen med sort arbejde samt ufaglært arbejdskraft, mens Tryghedsplejen, der har haft rod med faktureringen og blandt andet krævet penge for en død borger, står som det firma, kommunerne i flere tilfælde har handlet med.

– Jeg tror aldrig, jeg har set noget lignende. Vi taler både om at bedrage de ældre, dem man får penge for at tage sig af. Og vi taler om at bedrage skatteyderne samt de ansatte for en ordentlig løn, siger Dennis Kristensen til tv2.dk..”

(Imran Hussein, fundamentalistisk muslim og virksomhedsejer)

“Imran Hussein kom med en række eksempler på det billede, især medierne skaber om indvandrere og flygtninges menneskesyn og levevis: Et patriarkalsk samfund, med tabu omkring seksualitet, tvangsægteskaber og kriminalitet. Han kunne ikke forstå, at journalisterne selv tror på de ting de skriver, og kunne ikke genkende det billede man skaber af ham som menneske.” (Hotel.dds.dk, 2000)

Oploadet Kl. 17:07 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer
Arkiveret under:

Svensk sikkerhedsekspert: “Right now we are in the midst of a low-intensity and asymmetrical civil war”

Forrige torsdag var sikkerhedsekspert Olle Fjordgren en del af panelet i Debatt på SVT1 omhandlende ‘om skjutningarna i Göteborg’, og hermed også mere generelt om ghetto-kriminalitet. Der var bred enighed om, at løsningen var mere af det samme – mere dialog, gensidig forståelse og bedre sociale tilbud, og selvom han ikke fik meget taletid og ikke sagde noget af det herunder citerede, så fik han dog sagt nok til at værten afbrød ham med ordene ‘du har jo meget radikale synspunkter’. Det er åbenbart et argument i sig selv.

Fra Dispatch International – “We are in the midst of a low-intensity and asymmetrical civil war” (kræver login).

“A few days ago he took part in Swedish Television’s Debatt show, where the other participants had many fine proposals on how to get to grips with the lawless chaos that dominates many of our great city suburbs – Biskopsgården outside Gothenburg being the latest example. We need more after-school centers, more jobs, more bridge-builders, more dialogue were some of the standard suggestions. According to Olle Fjordgren, 59, who has many years’ experience as an advisor to governments in Pakistan, Ethiopia and Mongolia, among others, this is sheer nonsense.

– The money is completely wasted. The neighborhood of Hisingen, e.g., has received massive allocations but has even more problems than all the other areas of Gothenburg. We have seen the growth of an entire industry with people making lots of money and living in style in exchange for seeing to it that nothing functions. We might call it an integration industry. It is all money down the drain. Just look at the results. We have had ten years of focused initiatives and we can prove that they have had no effect anywhere, says Olle Fjordgren.

(Sikkerhedsekspert Olle Fjordgren; SVT, Debatt, 12. september 2013)

– It’s about time that we try something else.

What we need, says Olle Fjordgren, is zero tolerance. This method has worked very well in among other places New York. If a window is smashed, it is immediately repaired. If something is smeared on walls, it is cleaned off at once. Repeat criminals get three chances – when they commit their third crime, they can look forward to long prison sentences in accordance with the ‘three strikes, and you’re out’ principle.

– Society has to demonstrate that it will not tolerate such behavior. These people must be taken off the streets and charged under the hardest sanctions of the law. No rebates. No youth rebates. They must have a punishment commensurate with the crime, period.

Olle Fjordgren doesn’t want to pinpoint immigration as a special problem though he acknowledges that the problems are greatest in neighborhoods with many immigrants such as Rosengård, Rinkeby and Angered.

– It’s a question of gang crime, and that is worst in the suburbs. But there are Swedish, Yugoslav and Arab gangs. … We have got to realize that and that is how we should approach the problem. And no matter where you were born, Swedish society makes it possible for you to live comfortably without having to work. That is the problem. What kind of signal does that send?

– But of course we ought to be able to discuss immigration and integration policy without having the racism card automatically waved at us. A more open and honest dialogue is sorely needed if we are ever to get at the problems.

– Right now we are in the midst of a low-intensity and asymmetrical civil war and the criminals are winning. They have taken over and society is giving way. We must immediately turn this development around and understand that we are dealing with professional criminals, not with a lack of Ipads or sandpits.”

(Studievært Kristina Hedberg og lidt af det behagelige setup)

Oploadet Kl. 14:42 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

Professor: På RUC talte man ikke om faglighed som noget isoleret, men om ‘det faglig-politiske arbejde’

Mandagens kronik af Claus Bryld er værd at fremhæve, mest fordi hans fremstilling virker oprigtig, selvom han på mange måder er en integreret del af problemet. Fra Jyllands-Posten – Karl Marx og den danske venstrefløj.

“Men tilbage til tredje fase, der udspiller sig i 1960′ erne og 70′ erne.

Først vil jeg lige sige lidt om det politiske landskab på venstre-fløjen i den periode. Hos socialdemokraterne var der ikke nogen egentlig teoretisk debat. De var engageret i opbygningen af velfærdsstaten, der mere byggede på ad hoc-løsninger og det, man med et udtryk fra vistnok Karl Popper har kaldt “piecemeal social engineering”.

Efter min mening var velfærdsstaten i sidste ende inspireret af socialistiske idéer, der for manges vedkommende kan føres tilbage til Marx, men det blev ikke ekspliciteret af socialdemokraterne og er svært at begribe idéhistorisk.

Den del af venstrefløjen, der opstod efter Aksel Larsens eksklusion fra DKP i 1958, var jo ikke tilhænger af velfærdsstaten, der videreførte kapitalismen, men ønskede et socialistisk Danmark uden privat ejendomsret til de samfundsmæssige produktionsmidler. SF’s to store paroler ved folketingsvalget i 1960 var afrustning og socialisme, og det var en socialisme, der ville afskaffe kapitalismen, ikke blot moderere den som socialdemokraterne.

Heller ikke på venstrefløjen i og omkring DKP havde der været nogen egentlig teoriudvikling efter Anden Verdenskrig. DKP hyldede en ortodoks marxisme med den dialektiske materialisme og hele pivetøjet fra Engels’ tid, og dertil var der kommet leninistiske og især stalinistiske elementer ind. Så sent som i 1960 skrev Ib Nørlund om arbejderklassens absolutte forarmelse, også i det danske samfund.

Så derfra kunne man hverken vente sig nogen fornyelse politisk eller teoretisk.

Det nye skete i og omkring SF og så de bevægelser, der begynder at opstå med kampagnen mod atomvåben som pioneren. SF var det første såkaldt eurokommunistiske parti, og i 1963 fik partiet et principprogram, hvor de nye idéer om afrustning, neutralisme og overgang til socialisme med selvforvaltning osv. var formuleret. Det bekendte sig også til marxismen…

I 1967-68 opstod VS så – partiet er i øvrigt lige blevet nedlagt for i stedet at gå helt op i Enhedslisten – og de fleste af de universitetsmarxister, jeg skal tale om, befandt sig i eller omkring dette parti. Det var det, man også kaldte for ‘ det udogmatiske venstre’. …

På RUC, hvor jeg arbejdede fra 1973, talte man ikke om faglighed som noget isoleret, men om det faglig-politiske arbejde. Studierne skulle ikke alene være samfundsrelevante, som var parolen i oprørets begyndelse, de skulle hjælpe i kampen mod kapitalen både på det praktiske plan og på det bevidsthedsmæssige.

Arbejderne og andre lønafhængige, der udgjorde langt den største del af befolkningen, skulle bevidstgøres om deres interesser, som i sidste instans var en frigørelse fra kapitalens tvang og en overgang til et socialistisk eller kommunistisk samfund.

Det universitet, jeg var på, altså RUC, er det, jeg ved mest om. Det var jo helt nyt, og lærerstaben blev besat med unge sociologer, politologer og historikere fra hovedsagelig Københavns Universitet og fra læreanstalter i Sverige, hvor radikaliseringen var sket lidt tidligere end i Danmark.

Der var nogle få socialdemokrater blandt dem, bl. a. Bent Rold Andersen, og en gruppe DKP’ere, men langt de fleste var VS’ere og mere eller mindre skolede marxister. … Lærere, der ikke var marxister, blev stillet for en slags folkedomstole, og af til var stemningen så ladet med venstreradikalisme, at man følte sig hensat til Maos folkerepublik.

Somme tider tænker jeg på, hvad der er blevet af alle disse glødende marxister, for jeg synes egentlig ikke, de i særlig grad har præget samfundsdebatten efter 70’erne, men måske begav de sig ind på den vej, som en tysk marxist med et godt udtryk har kaldt “den lange march gennem institutionerne”.”26. september 2013

Hanna Ziadeh (tidl. militant kommunist) om det arabiske forår: “Det er det rene mareridt efterhånden.”

Kasper Støvring fortsætter med at tørre gulv med naivistiske meningsdannere, der i eufori over ‘det arabiske forår’ gav fæle kulturkonservative mørkemænd det glatte lag. Det går blandt blandt andet ud over Fathi El-Abed, men han kunne sådan set også have set nærmere på den mere lødige Hanna Ziadeh.

I sidste måned sendte DR en dokumentarfilm om det arabiske ‘efterår’ baseret på Hanna Ziedah, der ifølge programomtalen ved alt om hvordan det er at tilhøre en minoritet, fordi han ikke bare er homoseksuel ateist af kristen afstamning, men også er halvt libaneser/palæstinenser. Spørgsmålet er om mellemøstlige aner ikke nærmere gør meningsdannere inhabile om samme. Naser Khader er næsten skræmmeeksemplet.

I udsendelsen fortæller Hanna Ziadeh, der i dag er medarbejder ved Institut for Menneskerettigheder, at han som 14-årig blev en del af Demokratic Front for The Liberation of Palestine (DFLP), en sekulær maoistisk terrororganisation til venstre for kommunisternes foretrukne. Gruppen stod eksempelvis bag Ma’alot-massakren i 1974, hvor tre DFLP-militante myrdede 22 skoleelever livet med håndgranater og automatvåben.

(Hanna Ziadeh, DFLP-militant, ca. 1988-1990)

Ziadehs politiske fortid skal ikke bruges imod ham, for i det mindste har han lært af sine erfaringer. Herunder lidt fra dialogen i En chokerende rejse – Hanna Ziadeh og det arabiske efterår. Suppler evt. med Monokultur.

Hanna Ziadeh (Egypten): Ville det krænke dig hvis en muslimsk pige giftede sig med en ikke-muslim? Jeg vil gerne gifte mig med en muslim! Hvorfor må jeg ikke det?

Kamal Habib, islamist: Det går ikke! Sådan er islam, og der er intet, der kan ændre den islamiske lovgivning! Hverken i det 21. århunderede eller senere. Du forsøger at betvivle et spørgsmål om tro med din fornuft! Det står i sharia! Det er ikke tilladt at en muslimsk kvinde gifter sig med en ikke-muslim! Sådan er islams natur. Islam hersker over alle og ingen hersker over den!

Hanna Ziadeh: Hele det offentlige rum i Egypten er totalt farvet af islam. Hvis de kunne farve træstammerne grønne og kalde dem for islamiske så havde de gjort det. Alt er islamificeret…

[…]

Hanna Ziadeh (Libanon): Jeg tror at det arabiske forår har sat nogle kræfter fri, og ingen anede hvilket omfang af forandringer det ville medbringe. Vi har alle haft en fornemmelse af, at islamisterne kan være stærke, men de er stærkere end vi har troet. Der er en afgrund af frustrationer og had i de arabiske masser, som vi er vidner til i øjeblikket. Det virker ikke som om at demokratiet har vundet revolutionen, og i Syien kan man frygte det går helt galt.

Mammuth Shureikh, forsker (Libanon): Hele tanken om demokrati, frihed og social retfærdighed er et europæisk koncept. Måske er den arabiske tankegang fremmed overfor de her moderne begreber. Det, der skete i Europa i 1848, og det, der sket i Frankrig i 1789 var en radikal og social omvæltning. Det samme sker muligvis ikke med Det Arabiske Forår. Vi har ikke en Rousseau, Voltaire, Kirkegaard eller Sartre.

[…]

Nedal Achqar, kristen libaneser, tidl. minister: Jeg er imod Israel, og jeg er imod ethvert europæisk land, som har sendt våben til Syrien. Dem alle sammen. … Det vigtigste for mig er, at dette oprør altid kommer til at dreje sig om et oprør mod Israel. Det ønsker Vesten ikke at vi siger. Du må forstå, at vi prioriterer Palæstina over alt andet.

Hanna Ziadeh: Så det retfærdigør alting?

Nedal Achqar: Selvfølgelig gør det det! Det retfærdigør alt! Jeg ville endda acceptere at blive sat 100 år tilbage i tiden. Jeg holder med syrerne og med iranerne fordi de støtter oprøret mod Israel.

Hanna Ziadeh: Vi to burde være på folkets side.

Nedal Achqar: Fortæl mig ikke, hvad jeg burde gøre. Spar mig for dine gode råd. Fuck dig og dine gode råd! Nu fortæller jeg dig min ærlige mening foran kameraet. Jeg er pisse ligeglad med dine holdninger.

[…]

Hanna Ziadeh (Nyhavn): … det samme med det arabiske forår. Jeg har da måtte tage mine egne holdninger til overvejelse. Selvfølgelig var Mubarak forfærdedlig. Selvfølgelig er Ghadaffi en forbryder, Assad er en større forbryder. Men det betyder ikke at vores oprindelige støtte til de her diktaturers modstandere, skal være ubetinget. Det er endnu en bristet arabisk drøm. Endnu en forspildt chance for at gøre op med generationer af undertrykkelse. Tingene gik ikke i den retning som vi ønskede. Hverken i Tunesien eller i Yemen, især ikke i Egypten, ej heller i Libyen og bestemt heller ikke i Syrien. Det er det rene mareridt efterhånden.


Røde dødsskrig fra Jakob ‘Terps Socialdemokratiske Hjertekval’, der nu hedder ‘Dansk Folkeoplysning’

Udviklingskonsulenten og universitetsunderviseren Jakob Terp blogger af uvisse årsager på Jyllands-Posten, men ikke mere under navnet ‘Terps Socialdemokratiske Hjertekval’, men under ‘Dansk Folkeoplysning’. Navneskiftet siger siger alt – “Så mange stemmer vil vi slet ikke have…”.

“Når politik bliver en købmandsbutik for letkøbte argumenter og bagstræberiske tilbøjeligheder – det man i gamle dage med slet skjult foragt kaldte populisme – opstår der helt nye og særegne politiske konstellationer.

Tag nu det tænkte eksempel, at et nyt parti slår sig op og vinder bred popularitet på en uforsonlig tone overfor indvandrere. Pludselig nedbrydes de traditionelle, ideologiske skillelinjer i det politiske landskab, og de mest intolerante vælgere flokkes nu om et, økonomisk set, principløst højrefløjsparti.

Udover kravet om at få blåstemplet småracistiske tilbøjeligheder som værende politisk stuerene, lummer nationalisme og lidt armtykke floskler om nødvendigheden af at forfordele pensionister på børnenes bekostning, har partiet intet at byde på.

De vælgere der sympatiserer med partiet, antages i almindelighed for at have ringe indsigt i økonomiske sammenhænge

[…]

Ti år senere, efter flere krige, løgne og ikke mindst fatale økonomiske undladelsessynder, taber det populistiske flertal magten, og overlader en nordeuropæisk rekord i negativ vækst og et overbelånt marked for fast ejendom, herunder grisestalde, til en socialdemokratisk regering.

Denne regering er delvist gået til valg på intentioner om forandring, men lander hurtigt i den mudderpøl af undladelsessynder, som populisterne efterlod sig. Der er med andre ord ikke råd til de gode intentioner…

Indvandrerpopulisterne tabte altså valget. Ikke fordi man stemte for en økonomisk politik man tilsyneladende ikke kunne overskue konsekvenserne af. Nærmere fordi, man i ti år ikke havde fantasi til at kræve andet end stramninger af udlændingelovgivningen, mens man i øvrigt intet gjorde for at integrere de bosiddende indvandrere. Folk var i almindelighed trætte af indvandrerdebatten.

Hvad gør man som partileder i den situation?

Man udnytter naturligvis det forhold, at ens kernevælgere aldrig har evnet at gennemskue, at prisen for den hadske indvandrerretorik, var en tyk omfordeling til ikke mindst skattepopulisternes fordel. … Og stemmerne lader ikke vente på sig: Horder af utilfredse vælgere, der naturligvis bebrejder den nye regering for den forriges synder, valfarter til de stadigt mere troværdige populisters gavebod…

Den nye partileder er rørt over den store tilslutning partiet får… Han er nemlig en klog mand, som udmærket ved, at der overhovedet ikke er hoved og hale mellem den gavebod partiet skubber foran sig, og den genfundne liberale strambuks som søsterpartiet, Skattepopulisterne, tvunget af den neoliberale igle i det populistiske landskab, Ny Populisme, har lanceret som sit kommende valgoplæg”

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper