31. december 2013

Godt nytår

Så blev det endelig nytår. 2013 var et stort år på flere måder, og trods modstand fra nær og fjern kører Uriasposten videre på 11. år. I løbet af 2014 vil Uriasposten få et mere solidt fundamentant, hvad ikke skulle få mærkbare konsekvenser for den gennemsnitlige læser eller kommentator. Tid bliver mere og mere en faktor, og jeg kan kun opfordre læsere til at sende tips og billeder, så Uriasposten ikke blot bliver et udpluk af MSM, men et nyhedsorgan i sig selv.

Årets højdepunkt i 2013 var jubilæumsfesten, og de indledende spadestik til en uformel sammenkomst i 2014 er på tegnebrættet. Det bliver ikke direkte Urias-relateret, men jeg er en af fem personer i styregruppen der står for afviklingen af det vi kalder Mosbjerg Folkefest, programsat til lørdag d. 5. juli 2014. Sæt kryds i kalenderen, for en lang dag i selskab med mere eller mindre ukendte kommentatorer, bloggere, debattører og andet godtfolk. Flere informationer følger…

(‘Mosbjerg’ ved Mossø, Alken, Skanderborg, Danmark)

“Wildernesses are good places I notice, for voices, they tend to get to reverberation which is often lost in the more crowded places.” (Enoch Powell, 1912-1998)

Oploadet Kl. 18:38 af Kim Møller — Direkte link38 kommentarer
Arkiveret under:

P1’s Laura Na Blankholm med Modkrafts Rune Eltard Sørensen til SIAD-demo, 23. februar 2013

I forlængelse af søndagens postering om endnu et apologetisk P1-program, nævnte jeg P1-tilrettelægger Laura Na Blankholms tilknytning til venstreradikale Modkraft. På billedet herunder ses hun sammen med Modkraft-redaktør Rune Eltard Sørensen (flere domme) på Søtorvet i København, i forbindelse med SIAD’s demonstration, der som forventet blev angrebet af Antifascistisk Aktion.

(Modkrafts Rune Eltard Sørensen & P1’s Laura Na Blankholm, Søtorvet, 23. februar 2013)

Linkedin kan man se, at at hun trods ansættelse hos P1 stadig er tilknyttet Modkraft, som hun har været det siden august 2010. Derudover er hun næstformand for ‘Ansvarlig presse’, en organisation der officielt har til formål at modvirke mediestereotyper om etniske minoriteter, men reelt kæmper for at sløre de konkrete konsekvenser af det multikulturelle samfund.

Hvis Laura Na Blankholms online-cv står til troende, så har hun ikke være tilknyttet Modkraft, da AFA/Redox-lederen A.R. (navneforbud pga. igangværende retsag) skrev for siden under sit tidligere navn. Det gjorde derimod Sidsel Washuus, der i 2008-09 kombinerede sine aktiviteter for Modkraft med en ‘researcher’-stilling på Politiken. Avisen er man i det mindste ikke tvunget til at betale til…

“Drop kønsklichéerne” (P1, 28. august 2013; queer-propaganda)

“Inde og sidde” (P1, 6. november 2013; Erik Storrud mfl.)

“I krig med nationalismen” (P1, 11. december 2013; antifa-propaganda)

“Terrorsiget” (P1, 25. december 2013; Daniel Holst Petersen)

Oploadet Kl. 07:34 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer


30. december 2013

Korsør: Butiksejer terroriseres af ‘unge’ – “Betjentene fortæller mig, at de ikke tør komme i det område”

Bekendte fortæller mig, at Fakta ved Langkærparken (Tilst, Århus V) gennem længere tid har været plaget af rudeknusninger. Sjællandske Nyheder har en historie fra Motalavej i Korsør – Butiksejer: Vi bliver terroriseret.

“Det er efterhånden blevet hverdagskost for butiksejer Benny Svendsen at finde glasskår og sten på gulvet, når han møder ind i sin butik om morgenen. I Dansk Outlet på Motalavej er både han og hans medarbejdere, heriblandt hans kone, nemlig blevet chikaneret af nogle lokale unge mænd på 14-16 år, der truer personalet og kaster sten mod butikkens ruder.

Politiet er… klar over hvilke unge mænd, det drejer sig om, men ifølge Benny Svendsen tør betjentene ikke tage hjem og få en snak med de unge mænds forældre.

– Betjentene fortæller mig, at de ikke tør komme i det område, fordi de blandt andet får kastet kanonslag efter sig, siger Benny Svendsen, der også selv har set politiet ignorere de unge mænds opførsel.”

Oploadet Kl. 15:36 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
Arkiveret under:

Jim Lyngvild fik besøg af politiet efter Facebook-foto – Stefan forsvarede sig mod kniv med ulovlig spray

Jim Lyngvild ender (som undertegnede, 2010) med få en bøde for besiddelse af peberspray, men de kan købes syd for grænsen, så han kommer ikke til at løbe tør. Ekstra Bladet har en succeshistorie fra multikulturelle Herlev, der dog ikke medførte bødekrav – 21-årige Stefan: Peberspray reddede mit liv.

“Stefan, en 21-årig studerende der tidligere boede i Herlev, er glad for, at han trodsede loven og havde peberspray i lommen, da han sidste år blev overfaldet af to mænd med kniv.

– Jeg tror, at peberspray reddede mit liv. Han svingede vildt med kniven, ind til jeg sprøjtede ham i øjnene, siger den unge mand til Ekstra Bladet.

Stefan, der ikke ønsker sit efternavn frem af frygt for hævn, fortæller, at han havde købt sprayen i Tyskland, fordi han følte sig truet af en gruppe unge i Herlev ved København.

I sommeren 2012 fik han akut brug for sit ulovlige våben. Han kom gående med en kammerat i Herlev-kvarteret Lille Birkholm, da de blev passet op af to mænd. …

– En af mændene trak en kniv og stak ud efter mig. Jeg trak i ren refleks min peberspray og sprøjtede ham i øjnene.

– Han kunne intet se, tabte sin kniv og løb væk, fortæller Stefan…”

(Jim Lyngvild på Facebook, 28/29. december 2013)

Oploadet Kl. 15:13 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer
Arkiveret under:

Rundhøj: Tegner hagekors, kalder folk racister – “De kommer ind i forretningen, som om de ejer det hele”

En Urias-læser bosiddende i kvarteret fortæller, at det drejer sig om somaliere – der ifølge Lokalavisen tegner hagekors og kalder folk racister – Hagekors og smadrede ruder: Unge raserer torv.

Hagekors, spyt på væggene og gulvet, verbale overfald som ‘du er en racist’, stjålne varer og smadrede ruder. Det er dagligdagen for de forretningsdrivende på Rundhøj Torv, hvor en gruppe unge mennesker raserer.

‘Hvis det fortsætter herude, så ender det med, at vi lukker butikken. … Vi oplever, at balladen er blevet værre i løbet af efteråret, og vi oplever også, at vi har mistet kunder på det,’ siger en af de forretningsdrivende på Rundhøj Torv, der ønsker at være anonym af hensyn til butikken.

De kommer ind i forretningen, som om de ejer det hele. De laver larm og ballade og har en meget provokerende attitude. Vi har en enkelt medarbejder, der er blevet slået, fordi der var tumult i butikken,’ siger den anden anonyme kilde.”

(Rundhøj Torv, december 2013)

“Vi ønsker ikke at skælde dem ud, men derimod finde ud af, hvorfor de laver ballade, og om vi kan hjælpe dem.” (anonym kilde)

“I virkeligheden er det jo et råb om hjælp…” (Thomas Jentzsch, fritidsleder)

Oploadet Kl. 06:57 af Kim Møller — Direkte link50 kommentarer


29. december 2013

Endnu en militant venstreradikal fik taletid på P1: Brandstifterbandens Daniel Holst Petersen…

I sidste måned kunne man P1 høre en såkaldt Feature om Erik Storruds sytten anholdelser og diverse fængselsophold. Optagelserne blev en del af Klubværelset på P1 i samme uge. Forrige udgave af Klubværelset fulgte mønsteret. Brandstifterbandens Daniel Holst Petersen fortalte over 29 minutter om politibrutalitet mod politiske aktivister, om sit ophold i fængslet, og de psykiske traumer det gav ham at være sigtet for terrorisme.

Udsendelsen var tilrettelagt af Cecilie Nicoline Kubert og Laura Na Blankholm. Sidstnævnte var for kun et halvt år siden en del af Modkrafts dækning af en anti-islamisk demonstration Rådhuspladsen. Hendes medskribent var her Rune Eltard Sørensen, der ligesom Daniel Holst Petersen har en fortid i Socialistisk Ungdomsfront. Bemærk i øvrigt ‘Bjarne Riis-tilgangen’ til anklagemyndighedens sigtelse.

(Daniel Holst Petersen med solbriller til SIAD-moddemo, 28. august 2009)

“… det ville sende et klart signal om at politiet var for voldelige.” (om brandattentat på politiskole)

“Første dag i retten var der helt vildt mange journalister… men så da de kunne se hvor tåbelig den her sag var, at vi kun var skyldige i det vi havde erkendt, alt andet var bare noget fis – og det vil vi aldrig blive dømt for, så, jeg tror allerede på andendagen i retten, der var ingen journalister. Og da vi fik dom var der heller ikke særligt mange… Det hele blev blandet meget sammen. Det blev kørt op til i medierne, at vi skulle have tændt ild til ti forskellige ting, som vi jo aldrig blev dømt for. Altså, vi blev jo tiltalt for alle mulige forskellige ting. Det så meget alvorligt ud på papiret, og folk forestiller sig alt muligt, og det var også derfor vi besluttede os for at lave et interview med Politiken.”

“Sagen om branden på politiskolen viser altså hvordan politiets brug af overvågning kan ekskalere til en storpolitisk sag om terror, der i sidste ende var varm luft. Sagen er også historien om hvordan mediernes sensationslyst har konsekvenser…” (Cecilie Nicoline Kubert, P1-vært)


Debat om Sønderborg-ghetto’en Nørager efter påsat brand: Danskere er utrygge, indvandrere er trygge…

Lørdagens brand i Sønderborg-ghettoen Nørager er formentligt påsat, fortæller det lokale politi til JyskeVestkysten. Branden opstod ifølge vidner fra en cykeltrailer med aviser, der var parkeret ved Nørager 7A.

Debatten under sidstnævnte artikel fortæller hvorfor det multikulturelle samfund aldrig vil komme til at fungere. Tryghed er noget helt andet på arabisk. Tre danskere…

“Mine svigerforældre er naboer til Nørager og der er ofte problemer med unge i eller fra området. Trusler, hærværk, narkosalg lige udenfor døren.” (Thomas S.)

“… vi flyttede fra området, da vores børn var små, fordi jeg var utryg, fordi det netop foregik lige uden for vores opgang og undertiden i vores opgang. Det blev også populært at have “kamphunde”, som skulle ‘trænes’ foran vores opgang, således at jeg ikke kunne være tryg ved at gå med mine børn på legepladsen… Vi oplevede også påsatte brande mere end en gang – og en gang tog jeg en ung fyr i at forsøge at sætte til en overtør græsplæne…” (Joan A.)

“Jeg har boet der 1 år og har aldrig oplevet mere hærværk, kriminalitet, tyveri, indbrud og ligegyldighed end i nørager. Inden for det første halve år var der 3 ildspåsættelser, 14 indbrud ( kælderrum ikke medregnet) alt der ikke var lavet af beton blev smadret, min lille hund blev der kastet brosten efter imens den gik i snor, og flasker og sten imens den gik i min have, perler spyttede på den imens den stod i min have… Ja jeg kunne blive ved i den dur med førstends øjenberetninger.” (Jeanette H.)

Tre udlændinge…

“Vi har boet i nørager siden 1991, aldrig har eet været problemer med unge fra området med hærværk, trusler, narkosalg lige udenfor DØREN!!! Det finder ikke sted i nørager!!! (Saied B.)

“Hvis alt det finder sted i Nørager, så er det sku lidt mærkeligt jeg ikke har lagt mærke til det de sidste 14 år jeg har boet her.” (Ali B.)

“… ham der Said der har sat den der opslag op, har ret.” (Rabih C.)

Oploadet Kl. 14:16 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer
Arkiveret under:

Vapnagaards ‘Bingovagter’ om arabisk gruppe: “De opfører sig, som om at det er dem, der bestemmer”

Tilbage i november bloggede jeg en historie om frivillige der fulgte ældre danskere hjem fra bankospil i Vapnagaard. Jyllands-Posten har flere detaljer – Bingovagter beskytter ældre beboere mod bander og ballademagere (kræver login).

“Containerbrande, rudeknusninger, trusler og flere overfald på ældre beboere har de seneste fire måneder skabt utryghed i det sociale boligbyggeri Vapnagaard i Helsingør med godt 4.000 beboere. …

Politiet har en gruppe unge drenge med arabisk baggrund i kikkerten. Drengegruppen holder bl.a. til ved Vapnagaards Servicecenter… Servicecenteret ligger dør om dør med Laden, en bygning hvor særligt områdets ældre spiller bingo to gange om ugen. Det slutter kl. 21.30, men efter den seneste tids uro har flere af bingospillerne tilsyneladende følt sig utrygge. Derfor er nogle beboere gået sammen og har dannet en gruppe, der tilbyder at følge de ældre hjem fra bingo. …

‘Der er mange, der er utrygge ved selv at gå hjem. Det skyldes, at nogle af de ældre er blevet overfaldet af andengenerationsindvandrere, og at andengenerationsindvandrerne er begyndt at lave ballade. Det skaber utryghed. De stiller sig op i grupper og virker truende, de har hætter på og masker for munden. De opfører sig, som om at det er dem, der bestemmer,’ siger Kim Jørgensen på 31 år. …

‘En af de gange, jeg kom for at følge bingospillerne hjem, mødte jeg en gruppe andengenerationsindvandrere ude foran Laden. De spurgte, om jeg var fra politiet. De opførte sig, som om at det var deres område. Da vi havde fulgt de ældre hjem, gik jeg op i Servicecenteret. Jeg var på førstesalen sammen med en af de ansatte, da jeg hørte et kæmpe smæld. Der blev kastet sten ind gennem flere af vinduerne. …,’ siger han. …

‘Der er en stigning i hærværk og anden uroskabende adfærd i Vapnagaard. Der er bl.a. blevet brændt nogle containere af og smadret vinduer i Servicecenteret. Det er en måde at vise, at det er deres hood – dvs., at det er deres område,’ siger vicepolitikommissær Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi, der tilføjer, at de unge maskerer sig om aftenen, råber efter beboerne og kører vildt på knallert.

[…]

Ifølge politiet består den hårde kerne af ca. 12 mænd med arabisk baggrund – de fleste er i alderen 18 til 25 år. …

‘Vi skal finde ud af, hvorfor de gør, som de gør nu. …’ siger Carsten Spliid.”

Oploadet Kl. 13:40 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer
Arkiveret under:


28. december 2013

Sverige: AFA truer SD-politiker – “Håll dig hemma idag Thoralf”, “Hugg en nasse och våldta deras barn!”

Lørdag blev der demonstreret imod racisme og nazisme i Kalmar, og som noget nyt hinsidan havde Sverigedemokraterna opfordret sine medlemmer til at deltage. Rigsdagsmedlem for SD Thoralf Alfsson blev dog hjemme af sikkerhedsårsager. Fra Barometern.se – Thoralf Alfsson anmäler hotfulla affischer.

“Avsändare till affischerna som satt uppklistrade på flera elskåp i Kalmar på lördagen är enligt underskriften Antifascistisk Aktion (AFA). Thoralf Alfsson, lokal riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, säger att han blivit varnad för att delta i manifestationen av säkerhetsskäl och att han efter att ha sett affischerna är nöjd med sitt beslut.

– Det är AFA:s syfte att jag ska bli rädd. Jag har inte högre förväntningar på dem. Våra egna säkerhetsansvariga sa blankt nej till att jag skulle gå med i tåget och när man ser sådant här så känns det som ett riktigt beslut, säger Thoralf Alfsson.”

(Kalmar, 28. december 2013; Se også Thoralf Alfssons blog)

Oploadet Kl. 22:00 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

En Mellemflagspætte for lidt, og alt for meget P1…

Fredag i forrige uge blev Mellemflagspætten set i ‘Lunden’ tæt på Gram Slot (Sønderjylland), og den er siden set næsten dagligt på lokationen. Jeg gav det chancen i dag, og tilbragte nogle timer i skoven blandt garvede ornitologer, der var kommet fra nær og fjern for at se arten, der ynglede fast i Danmark indtil 1959 og siden kun er set enkelte gange. Det lykkedes ikke, og de 300 kilometer var spildt. Køreturen føjede spot til skade.

(Danmark, 26. december 2013)

Radioen stod på P3, og indtil det blev for fladpandet skiftede jeg til P1, hvor Netværket diskuterede modstanden mod halal-slagtninger. De tre i panelet (Bl.a. Stine Bosse), mente alle at det at vi overhovedet diskuterede halalslagtet kød var en konsekvens af uvidenhed. Jeg passerede Kongeåen (der lignede en bæk), og var fremme kort efter.

Da jeg skulle hjem var Klubværelset i gang, og emnet var ‘kulturiværksætteres’ bekymring over at Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen var blevet kulturborgmester i hovedstaden. Den ene kritiker var Elbæk-ætlingen Esben Weile Kjær (ham med ‘I love AFA’-trøjen, ‘Århus for Mangfoldighed’), den anden Simone Øster (Blågårdens Tænketank, bl.a. med Balder Bergman Johansen), og så blev der ellers talt om det spirede kulturliv i og omkring Bolsjefabrikken og Nørrebro Lokaludvalg. Ikke et ord om politik, men en masse om diversitet.

Begge kritikere sidder i bevillingsudvalget for ‘Snabslanten’, der sidste år donerede skattekroner til Antifascistisk Aktions pseudo-dokumentar om Søllerødegade. Kulturborgmesteren snakkede dem efter munden, men forklarede dem også at kultur var andet end (venstreorienteret) subkultur.

Efter Radioavisen (der fortalte om kvindekamp i ‘det konservativ land’ Saudi-Arabien), var der Panorama, hvor en venstreorienteret filosof ved navn Pascal Perrineau, fortalte om højreekstrem modstand mod homoseksuelles rettigheder i Frankrig.

Jeg slukkede radioen lidt inde i det efterfølgende Danmark og Statsbankerotten, der præsenterede alternative samfundsformer uden storbanker i Grækenland – nu hvor kapitalismen (mit ord) havde slået fejl.

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper