31. marts 2014

Top-journalist David Trads: Che Guevara er min helt (29/3) – Dødsstraf er en skændsel for USA (30/3)

David Trads har været chefredaktør for flere danske dagblade, har fungeret som lektor på Center for Journalistik (SDU), og har efter nogle år som USA-korrespondent for Berlingske, nu fået sit eget magasin på TV2 News. Hans flotte journalistiske karriere, fortæller alt man har brug for at vide om ‘den borgerlige presse’.

(David Trads på Facebook, 29. marts 2014)

“Når en café har billeder af to af mine store helte – the Beatles og Che Guevara – ja, så blir jeg nok stamgæst — her: Ingolfs Kaffebar.” (29. marts 2014)

I USA er udviklingen i dødsstraf rædselsfuld. Klik engang på nedenstående link og oplev, hvordan antallet af henrettelser akkumulerer stadig hurtigere fra 1977, da Utah gennemførte en enkelt henrettelse og så frem til nu. Det er en skændsel for Amerika – og et brud på menneskerettighederne, som burde fordømmes skarpt internationalt.” (30. marts 2014)


Århus: Tyrolerbaren Der Kuhstall ‘defaced’ med jihadist-video – hævn for afvisning i døren?

Jeg har ladet mig fortælle, at Århus-baren Der Kuhstall fredag afviste en gruppe udlændinge i døren. Få timer efter blev deres hjemmeside hacket, og den viser i skrivende stund stadig en jihadist-video af ukendt oprindelse: “Hacked by… Stop killing muslims”.

(Derkuhstall.dk, 31. marts 2014)

Oploadet Kl. 15:16 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
Arkiveret under:

Sverige: Flere detaljer om Showan Shattak og Charlotte Johannsen – I og omkring Revolutionära Fronten

Der dukker flere og flere detaljer op om de sårede venstreradikale, som venstrefløjen og medierne i modsætning til det svenske politi, betragter som uskyldige ofre for nazistisk vold.

Forleden kom det i forbindelse med en retsag frem, at Adam Heivert Taylor fra Revolutionära Fronten i Mälardalen, på sin telefon havde en kontakt med navnet ‘Showan’. Manden der betragtedes som en central person i RF, blev tilbage i 2010 dømt for knivoverfald på flyeruddelende højreradikale, i en sag der ikke nåede de danske medier. ‘Free Hallsta Heroes’, lød det dengang i segmentet, der i disse dage har erstattet ‘Free Joel’ (Joel Bjurströmer Almgren, der stak højreradikal i selvforsvar) med ‘Kämpa Showan’.

Ovenstående navnelighed kunne isoleret set være et tilfælde, men der findes blot tyve i Sverige med navnet ‘Showan’. Trods heftig mobilisering på den yderste venstrefløj i disse uger, er Facebookgruppen for Revolutionär Ungdom Malmö ikke blevet opdateret siden lørdag den 8. marts, sidst på eftermiddagen. Få timer før ‘Ta tillbaka natten’-demonstrationen, der endte med at sende Showan Shattak i koma. Der er med andre ord, flere indicier, der gør det rimeligt at formode Showan Shattak var en del af erklærede militante Revolutionäre Fronten.

(Showan Shattak angriber politiet under en antinazistisk demo i Lund, 2008; SVT Sydnytt)

Blandt de aktive i den omtalte Facebookgruppe er blandt andet Showans ven Charlotte Johannsen, der blev stukket med kniv i armhulen under samme konfrontation. Hun bruger for tiden navnet ‘Cilotta Gylfadottir’, og har ‘liket’ flere af gruppens opslag. Det være sig propaganda for RF og AFA, de to toneangivende militante organisationer, hvad (i sagens natur) også inkluderer forherligelse af vold.

(Charlotte Johannsen, Revolutionär Ungdom Malmö på Facebook, 15. december 2013)

“Gratulerar Antifascistisk Aktion – 20 år utav kompromisslös antifascism” (30. november 2013), “Stort tack till Revolutionära Fronten och AFA idag!” (15. december 2013), “He called me a faggot, så i called him an ambulance” (inkl. baseballbat, 16. december 2013)…

Politisk vold hører ingen steder hjemme, men ligesom højreradikale og nationalsocialister ikke skal angribe venstrefløjens arrangementer, så må den revolutionære venstrefløj også acceptere at politiske modstandere, ligeledes har ret til at bedrive politik. Alternativet er gadevold, ikke mindst for dem som lever ved sværdet.

Oploadet Kl. 07:09 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

DF størst i en Sentio-måling – Valgforsker problematiserer meningsmålinger: De favoriserer vinderholdet

For et par uger siden kom den hidtil bedste meningsmåling for Dansk Folkeparti. En meningsmåling foretaget af Sentio Research for Dispatch International gav partiet en vælgertilslutning på hele 27,1 procent, mere end Venstre og Socialdemokraterne.

(Sentio Research for Dispatch International, 19. marts 2014; DI)

Fra Berlingske – Valgforsker foreslår pause fra meningsmålinger op til et valg.

“Når vælgerne bliver forholdt den ene meningsmåling efter den anden helt op til et valg, går det ud over deres mulighed for uforstyrret at beslutte, hvor de vil sætte deres kryds. Derfor så Johannes Andersen, valgforsker på Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet, gerne, at man stoppede med at offentliggøre meningsmålinger et par uger før et valg. …

Et nyt forskningsresultat fra Københavns Universitet viser, at danskerne i høj grad lader sig påvirke af meningsmålinger. Det betyder, at nyheden om gode meningsmålinger for et parti kan få nogle vælgere til at tilslutte sig vinderholdet, mens partier i tilbagegang kan lide endnu et knæk som følge af dårlige meningsmålinger.

… hvis man gjorde valgkampen fri fra meningsmålinger den sidste uge, vil man undgå, at målingerne bliver en form for billede på, hvor succesfulde partierne har været med at få hinanden til at fremstå utroværdige, mener valgforskeren.”

Oploadet Kl. 07:01 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

Holbæk: 86-årig kvinde brækkede skulder under røveri – Helsingør: 69-årig mand slået ned umotiveret

Fredag middag brækkede en 86-årig rollator-afhængig kvinde sin skulder under et røveri på åben gade i Helsingør. Gerningsmanden tilhører samme segment, som i denne historie, to dage tidligere i Holbæk. Fra TV2 East – 69-årig overfaldet af gruppe af unge.

“Der var tilsyneladende ikke nogen særlig grund til, at en 69-årig mand onsdag aften blev overfaldet af en gruppe unge på Ahlgade i Holbæk. Her kom han trækkende med sin cykel ved 19.30-tiden, da han og gruppen passerede hinanden på fortovet ved en bank.

Herefter fik han et slag mod hovedet, så han sammen med cyklen faldt omkuld på fortovet, mens han beskyttede sit hoved med hænderne. Gruppen forsvandt i ukendt retning. …

Gruppen af unge blev af den 69-årige bekrevet som 4 mænd i alderen 20-25 år og af anden etnisk oprindelse end dansk. …

Den 69-årige pådrog sig flere, overfladiske sår på højre kind som følge af overfaldet…”

Oploadet Kl. 06:18 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
Arkiveret under:


30. marts 2014

Den Kreative Klasse u/ filter: Jeg flytter ikke til Mjølnerparken for at ‘give mit barn nuancer i tilværelsen’

I et interview med Politiken revser ph.d. Gitte Sommer Harrits hykleriet i ‘Den kreative Klasse’. Artiklen debatteres på Dindebat.dk, hvor profilen ‘ajnaM’ over flere indlæg, ærligt forklarer, at multikultur i praksis ikke kommer til at involvere hendes børn – Den kreative klasse går kun op i egne børn….

“Herhjemme er vi vel sådan cirka stereotypen på den kreative klasse med en journalist og en, der laver teater, der har fået et barn og kaldt det Sofus. Og jeg er sådan set meget enig. Og synes, det er et spændende dilemma. Men samtidig er det et, jeg i bund og grund er pisseligeglad med, når det kommer til mit eget barn.

For mit vedkommende udstiller det min politiske splittethed meget godt. På den ene side går jeg ind for, at man holder uligheden på et minimum, og jeg er helt enig i, at man har gavn af at give børn et bredt indblik i folks forskelligheder. Men på den anden side er jeg ikke glad for, at man i den grad, jeg mener, man gør det i folkeskolen i dag, saver noget af toppen for at få bunden med. Nu er mit barn ikke ligefrem i skolealderen endnu, men aldrig i livet om jeg stiltiende accepterer, at mit barn holdes tilbage, fordi andre ikke kan følge med.

Af samme grund kommer mit barn efter al sandsynlighed på privatskole. Og det er igen lidt et problem, fordi jeg i teorien er utroligt glad for folkeskolen.”

Hun fortsætter:

“I bund og grund synes jeg egentlig, det handler enormt meget om værdier. Min veninde, der leder efter hus, sagde forleden, at ‘det bare var vigtigt, at hendes naboer også var sådan nogen, der læste bøger og gik i teateret og spillede musik og holdt en avis’. Og at det faktisk snævrede hendes område-valg forholdsvis meget ind…

Jeg kan igen godt se det fine i at blande sig, men i praksis må jeg igen sige, at jeg kommer til at omgive mig primært med folk, der minder lidt om mig selv – simpelthen fordi jeg foretrækker de værdier, vi har til fælles. Og det er værdier, jeg gerne vil give videre til mit barn.

Så kan man selvfølgelig mene, som Harrits i mine øjne tangerer, at de ressourcestærke børns værdier skal have en positiv afsmitning på ressourcesvage familier. Men det er vel egentlig ret arrogant….”

Og fortsætter:

“Jeg er selv splittet, nok også fordi mine forældre var studerende størstedelen af min opvækst, og jeg selv er vokset op i en blanding af nordsjælland og bøhland. Jeg er personligt glad for, at jeg har set lidt af hvert i min barndom, fordi det har været med til at give mig nogle flere nuancer.

… men så alligevel ikke flere nuancer end, at jeg KLART har det bedst med de værdisæt, jeg ser i min omgangskreds, der minder om mig selv. Jeg kommer ikke til at flytte til Mjølnerparken for at gøre et eksempel og give mit barn nuancer i tilværelsen. Dem må han få på anden vis, forhåbentlig gennem diskussion og kritisk stillingtagen og fornuftig refleksion. (I øvrigt alt samme ting, jeg ikke ligefrem mener, folkeskolen fremmer i øjeblikket.)”

(‘ajnaM’, der på “en eller anden sær måde argumenterer for to modsatrettede synspunkter på skift”)

Oploadet Kl. 16:21 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer
Arkiveret under:

Miljøaktivisterne fra Ryomgård ville myrde ‘unavngiven person i udlandet’ med den biologiske gift abrin

Mere i sagen mod de to venstreradikale fra Ryomgård. Fra TV2 Østjylland – 33-årig ville forgifte sit offer (27. februar 2014).

“I retten kom det her til formiddag frem, at den 33-årige mand er sigtet for drabsforsøg ved at forsøge eller planlægge at dræbe en person med gift.

Efter politiets ransagning af en ejendom i Ryomgård er der blevet fundet fire milliliter af den biologiske gift, Abrin. Mængden af væsken svarer til mellem to og 20 gange dødelig dosis. Personen, som skulle være målet for giften, er ifølge oplysningerne i retten en unavngiven person i udlandet.

Den 33-årige mand har forud for anholdelsen været i kontakt med en mand i Ukraine, som muligvis er detektiv og kan være den person, som den 33-årige har købt giften igennem. Politiet har beslaglagt mellem 30 og 40 harddiske, flere USB-nøgler og mobiltelefoner, som i øjeblikket er ved at blive gennemgået.”

(33-årige AAB på Facebook; Se evt. I & II)

Oploadet Kl. 01:43 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer
Arkiveret under:

Sverige: Gadekunstner Dan Park tiltalt for ‘hets mot folkgrupp’, fængslet: “Han måste vara psykiskt sjuk”

Den svenske gadekunster Dan Park fortsætter med at gøre grin med det svenske selvhad, og betaler i den grad prisen. Fra Dispatch International, der har flere artikler relateret til seneste HMF-sag – Dan Park åtalad igen – för samma bilder.

“I dag åtalades gatukonstnären Dan Park för hets mot folkgrupp igen. Den häktade provokatören lade upp de åtalade bilderna på sin blogg, vilket åklagaren och tingsrätten menar är en ny spridning och därför ett nytt brott. 19 mars stod Dan Park inför rätta, misstänkt för tre fall av hets mot folkgrupp. Dagen efter lade han upp Dispatch Internationals artikel och undertill publicerade han de tre bilderna som åtalet gällde.

Det var enligt åklagaren Magnus Pettersson ett nytt spridande och därmed ett nytt brott, och han begärde genast gatukonstnären häktad. Och trots att Malmö tingsrätt ännu inte har kommit med sin dom, och alltså inte slagit fast att bilderna faktiskt utgör hets mot folkgrupp, så beslöt samma tingsrätt att häkta Park. Risken för ny brottslig verksamhet var uppenbar, menade man.”

(‘Good night Dan Park’; Se evt. post om 2011-overfald)

“Åklagaren Magnus Pettersson i Malmö kan bara inte förstå hur Dan Park resonerar. Konstnären dras inför rätta för hets mot folkgrupp, men tar inte lärdom – han publicerar bilderna igen! Åklagarens förklaring: Han måste vara psykiskt sjuk.

Jag trodde först inte det var sant. När jag intervjuade Malmöåklagaren Magnus Pettersson i går sa han inte ett ljud om att han vill låta sinnesundersöka gatukonstnären Dan Park. Men här är beviset – ett dagboksblad från Malmö tingsrätt där det framkommer att åklagaren tror att Park är psykiskt sjuk. …

Skriver man som Dan Park ‘Zigenarbrott är något gott’ i akt och mening att visa hur vänsterextremisterna lever på offermentaliteten, är man förstås en dåre. För alla normala människor inser givetvis att vänsterextremisterna är goda människor som bara vill försvara de stackars offren för svensk rasism. (Ingrid Carlqvist, 29. marts 2014)

Oploadet Kl. 01:27 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer
Arkiveret under:


29. marts 2014

Tørklædeklædt offer for politibrutalitet: “De kommer og ødelægger vores liv, og de ser sig ikke tilbage”

DR kunne i går fortælle, at der er rekordmange klager over politibetjente. En logisk konsekvens af det multikulturelle samfund, hvad meget sigende blev serveret med en muslim i den vante i offerrollen. I TV-avisen blev det oplyst, at storebroren siden fik 1,5 års fængsel for hjemmerøverier, men forvent ikke de sande ofre får taletid i den bedste sendetid.

Det er ikke lykkedes DR Nyheder at få bekræftet historien, og det fortælles blot, at en tidligere lokalbetjent “vurderer familiens fortælling til at være troværdig”. Marc Johansson er ikke en tilfældig betjent, men manden der om kort ansættes i et (kommunalt finansieret) aktivisme-team i Folkets Hus. “Vi vil genstarte” det brugerstyrede venstrefløjssted, lød det i læserbrev til Modkraft.dk, tidligere på året.

Fra DR Online – Familie: Vi troede at politiet var terrorister.

“Hayar El-Ali står ved hoveddøren i familiens lejlighed og viser, hvordan hendes mor åbnede døren, da politiet bankede på i oktober 2011. … Hajar El-Ali fortæller, at det ikke kun var broderen, men hele familien, der blev tilbageholdt, og at hendes 18-årige søster blev lagt i håndjern, mens hun selv blev lagt i strips.

– Jeg blev meget bange. Kan det virkelig passe, at en 14-årig pige skal opleve det? Jeg havde aldrig troet, at man ville behandle folk sådan, det er jo noget, man ser på film, siger hun, da DR Nyheder besøger hende i familiens lejlighed på Nørrebro i København. … Hendes mor, Houria Yamini, kommer ind i stuen med marokkanske kager, juice og frugt på et stort fad. Det var hende, der åbnede døren for politiet den nat. …

– Vi forstår jo godt, at politiet skal gøre deres arbejde, men det var måden, de gjorde det på. Hvis de ikke havde lagt os i håndjern og sigtet på os, så havde det set meget anderledes ud for os, siger Hajar El-Ali og fortæller, at hendes mor fik et chok under episoden.

[…]

Både Hajar El-Ali og hendes mor havde i flere måneder efter episoden svært ved at sove, fortæller de. … Tidligere fredag kunne DR Nyheder fortælle, at Den Uafhængige Politikagemyndighed i 2014 vil etablere en forsøgsordning med konfliktmægling mellem politibetjente og klageren i en sag. Og sådan et møde ville have gjort en stor forskel for Hajar El-Ali og hendes familie, fortæller hun. …

– Vi vil ikke have erstatning, men vi vil bare gerne tale med politibetjentene og spørge dem om, hvorfor de gjorde, som de gjorde. Har de ikke selv børn? De kommer og ødelægger vores liv, og de ser sig ikke tilbage, siger Hajar El-Ali.

(Hajar el-Ali på Facebook)

Politiet har ifølge Hajar El-Ali afvist at mødes og tale med familien efter episoden. Det bekræfter den tidligere lokalpolitibetjent, Marc Johansson, over for DR Nyheder. Han har haft orlov fra politiet siden januar, fordi han ikke føler, at politiet prioriterer den kriminalpræventive indsats højt nok og ikke har forståelse for værdien af dialogbaseret politiarbejde, forklarer han.”

Oploadet Kl. 14:43 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer

Ole Witt-Hansen: Efter Murens fald erstattede RUC dialektisk materialisme med socialkonstruktivisme

Vise ord fra lektor emeritus Ole Witt-Hansen i Jyllands-Posten – En massiv faglig elendighed.

“Indtil for 25 år siden var de akademiske lærere på gymnasier og universiteter omfattet af akademisk integritet og pædagogisk autonomi. De fik deres faste løn for at passe deres arbejde, og deres arbejde var at formidle akademiske kundskaber til elever og studenter. Punktum. …

De akademiske traditioner blev som bekendt løbet over ende af de sociale ideologier i 1970’erne, da objektiv viden på RUC måtte vige for marxistisk dogmatik og sindelagskontrol. Efter Murens fald i 1989 udførtes der på RUC et imponerende stykke ideologisk akrobatik, idet man erstattede den dialektiske materialisme med socialkonstruktivismen, men fastholdt det centralistiske jerngreb ved nu at bekende sig til det neoliberalistiske new public management.

Ideologisk set minder udviklingen fra omkring årtusindskiftet på mange måder om den kinesiske kulturrevolution. Man forkastede fuldstændig de tidligere akademiske traditioner. Man indførte en ny omfattende nomenklatura, som ikke fandtes i nogen nudansk ordbog, og som ingen forstod, men som på sælsom vis fremstod som progressiv i dets nedvurdering af objektiv viden. …

Som ved den kinesiske kulturrevolution blev traditionelle akademiske kundskaber afskaffet og erstattet med det rent ideologiske begreb: tværfaglighed. Tværfaglighed har intet akademisk, videnskabeligt, fagligt eller pædagogisk grundlag. Kun en lommefilosofisk adkomst, ‘at det er bedre at se en sag fra to sider’.

Som det altid har gjaldet fra RUC, er formålet med undervisning ikke at tilegne sig viden, men at lære at opsøge viden og vurdere dets ‘egnethed’ set gennem de ideologiske briller. Dette bliver nu praktiseret i gymnasiet under det stærkt misvisende navn ‘almen studieforberedelse’. I det hele taget har det, som tidligere var undervisningssystemets egentlige opgave – at formidle objektiv viden – stort set ingen prioritet længere.

Oploadet Kl. 13:47 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper