30. april 2014

Familien forstår ikke BH ville myrde Hedegaard: “… we will fight for the honour of our religion”

Det er ikke meget medierne har skrevet om den anholdte BH (navneforbud), men det følger det sædvanlige mønster. Han virker velintegreret, og familie og venner er helt uforstående.

“… personer af mellemøstlig herkomst, som i dag var til stede i lejligheden bekræfter, at de kender den mistænkte, BH.

– … Han har ingen tilknytning til fundamentalistiske miljøer, og derfor tror vi ikke, at han har noget med attentatet på Lars Hedegaard at gøre, lyder det fra en ung mand på stedet, der ikke vil sige, hvad han hedder.” (TV2.dk, 29. april 2014)

” … I øvrigt så var han en meget velintegreret mand, det lader det til. Vi har været i kontakt med familie og venner, der samstemmende siger, at de har svært ved at forstå – ja, det er faktisk en underdrivelse, de tror ikke deres egne ører, når de hører, at han som det lyder, skulle have stræbt Lars Hedegaard efter livet. Det forstår man simpelthen ikke.” (Brian Lindhoff i TV2 Nyhederne, 29. april 2014)

Således vælger et nært familiemedlem til BH, at præsentere sig selv på Facebook. Der er blandt andet medlemskab af gruppen ‘Støtte for vores elskede bror Said Mansour’, også kendt som ‘Boghandleren fra Brønshøj’, der i 2007 fik 3,5 års fængsel for at have opildnet til terrorhandlinger. Hans netværk inkluderer al-Qaeda, og flere af de dømte i Glostrup-terrorsagen.

(Kærlighed til ‘Sheikh Usama bin Laden rahimullah’, 27. december 2013)

“And we will fight for the honour of our religion…”

Oploadet Kl. 11:01 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer


29. april 2014

Sverige: 6,5 års fængsel til RF-leder, der jagede ‘flyende högerextremisten och knivhögg honom i ryggen’

Så faldt der dom over Revolutionära Fronten-lederen Joel Almgren. Det får næppe danske venstreekstremister til at trække sig ud af ‘Free Joel’-kampagnen, da ‘antifascisme’ i selvforståelsen, altid er selvforsvar. Per definition. Bemærk i øvrigt hvorledes historien ikke når de danske medier.

Fra Avpixlat – Vänsterextremist döms till sex års fängelse för dråpförsök.

“Sex och ett halvt års fängelse för försök till dråp. Det blev domen i Södertörns tingsrätt mot 35-årige vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren för att ha knivskurit en högerextremist vid sammandrabbningen mellan vänster- och högerextrema grupper i Kärrtorp i december förra året.

Själv har Bjurströmer Almgren hävdat att han bara skulle ha försvarat fredliga demonstranter. Åklagaren kunde dock visa att det handlade om något helt annat – Bjurströmer Almgren jagade den flyende högerextremisten och knivhögg honom i ryggen. Huggen var sådana att livshotande skador uppstod och enligt domstolen är det klarlagt att de utdelades med uppsåt att döda.

Bjurströmer Almgren är dessutom sedan tidigare välkänd som en framträdande våldsprofil inom extremvänstern. Att han befann sig på platsen i syfte att utöva våld visar bl.a. att han beväpnat sig med kniv och två ’svärdliknande föremål’ med skarpslipad spets.

Förutom dråpförsöket innefattar domen också åtal för olaga hot, brott mot knivlagen och våldsamt upplopp.”

(Stockholm, 15. december 2013); Uriasposten)

(Projekt Antifa lancerer støtte-tshirt den dømte; Facebook, 12. januar 2014)

Oploadet Kl. 20:35 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

Dansker i Bispehaven: “Fra fredagsbønnen er slut og til mandag morgen bør man blive inden døre…”

Det drejer sig om “100 unge ballademagere af overvejende mellemøstlig oprindelse”, fortæller en anonym 58-årig dansk kvinde til Ekstra Bladet. Fra artiklen der også inkluderer et interview med konvertit – Efter skud affyret gennem vindue: Vi tør ikke bo her mere.

“Biler og containere går op i røg efter jævnlige ildspåsættelser, vinduer, facader og døre smadres i ét væk, og hvis nogen vover at sige et kvæk, regner trusler og chikane ned over dem fra den samme, store gruppe af unge, som gør dagligdagen utryg for beboere i kvarterer som Bispehaven, Trillegaarden og Gellerup-planen i den vestlige del af Aarhus.

… en 24-årig mand stod i sit køkken i en stuelejlighed, da fire skud blev affyret mod lejligheden – to af dem gik igennem køkkenvinduet og to andre ramte lejlighedens facade. Den 24-årige blev ikke ramt, oplyser politiet. …

– Når såkaldt almindelige danske børn leger cowboys og indianere, skyder de med plastic-pistoler og råber bang. Når børnene i Bispehaven af fremmed herkomst leger, så sker det ofte med rigtige pistoler.

Det er blevet en enorm belastning for etniske danskere at bo i Bispehaven, fortæller en anonym, 58-årig kvinde med dansk baggrund, som flygtede fra sin lejlighed tæt på nattens skudepisode for et år siden for at komme væk fra dagligdagens ragnarok, som hun formulerer det.

[…]

Jeg har selv haft indbrud og har været offer for grov chikane flere gange, uden at politiet har gjort noget. De (politiet) er bange og tør ikke gøre noget. Det er til at blive hysterisk over, men sådan er det, fortæller den 58-årige kvinde. …

Fra fredagsbønnen er slut og til mandag morgen bør man blive inden døre, hvis man vil være i sikkerhed. Da samler de sig ofte i stort tal og har al for megen tid og energi, og så hærger de på livet løs. …

For den 58-årige kvinde er politiets tilstedeværelse med en lokalstation i Aarhus Vest ligegyldig.

Man kan lige så godt spare politiindsatsen væk herude, for den gør ingen forskel, siger kvinden, der hver gang hun selv har forsøgt at komme i dialog med de unge er blevet beskyldt for at være racist.”

Oploadet Kl. 20:01 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

Maksimalstatslige rollemodeller: Malerier af Lenin hos Københavns Kommunes Socialforvaltning…

Fra Raatforusoedet.dk – Lenin på væggen i Socialforvaltningen.

“Sovjetunion var en diktatorisk og forbryderisk stat, der begik nogle af historiens værste forbrydelser imod dets egne borgere.

Med historien og Sovjetunions forbrydelser in mente er det utroligt, hvordan Lenin kan pryde væggen i København Kommunes Socialforvaltning.

Disse billeder kan findes i Københavns Kommunes Socialforvaltning på Tietgensgade i København.

(Vladimir Iljitj Lenin, marxistisk teoretiker, russisk diktator)

Oploadet Kl. 14:58 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

Fængslet for attentatet mod Lars Hedegaard: BH, 26-årig libaneser

Flere tyrkiske aviser sætter navn på den 26-årige libaneser, der er fængslet i Istanbul, mistænkt for at stå bag attentatet mod Trykkefrihedsselskabets Lars Hedegaard. Manden skulle hedde BH (navneforbud).

Alt tyder på at BH har læst på Ingeniørhøjskolen i København, og siden har startet egen virksomhed, før han pludselig forsvandt.

TV2 Online bekræfter bloggosfærens undersøgelse – Mistænkt attentatmand er ingeniør med adresse i Danmark.

“Den 26-årige mand BH, der lige nu er fængslet i Tyrkiet, anklaget for at stå bag attentatforsøget mod Lars Hedegaard, har adresse i Brønshøj ved København. Og fredag var netop hans lejlighed blandt de adskillige adresser, der blev ransaget i forbindelse med sagen. …

Ifølge TV2s oplysninger er 26-årige uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. Siden har han oprettet sin egen virksomhed, hvor han arbejdede som konsulent inden for vindmøllebranchen. Tidligere har han været aktiv i en københavnsk løbeklub, AK73, hvor han trænede langdistanceløb.”

Oploadet Kl. 05:32 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:


28. april 2014

Invasive arter der truer mangfoldigheden, en nationalfugl blandt hættemåger, og det mellem linjerne…

Jeg kom til at tænke på nedenciterede artikel, da jeg søndag tog endnu en tur med kameraet til Ølundgaards inddæmning. På de små øer ved Ølund-Lammesø sås redebyggende knopsvaner, og et mangfoldigt hav af høns, ænder og gæs. Dominerende var dog hundredvis af skræppende hættemåger, der som en anden BBC Nature-udsendelse, (groft forsimplet, jaja),så ud til at vinde kampen om de bedste ynglepladser. Kloge mennesker på stedet, kunne fortælle at to af de mange behættede måger, i virkeligheden var den sagnomspundne sorthovedede måge. Det lykkedes mig ikke at finde dem i mængden…

Fra Videnskab.dk – Invasive arter koster én milliard om året.

“I en nyligt offentliggjort opgørelse fra Det Økonomiske Råd skønnes det, at Danmark hvert år bruger 914 millioner kroner på invasive arter. Beløbet dækker både over bekæmpelsen af arterne, og den skade de hver især forvolder.

‘Man skal prøve at få mest natur for beløbet, man bruger. Derfor er det vigtigt, at vi ved, hvad det vil koste at få bestemte arter ind i landet, og hvad de nuværende invasive arter koster,’ siger Hans Peter Ravn, der er lektor ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning og Center for Invasive Arter på Københavns Universitet. …

Nogle arter er bare dyrere at bekæmpe, fordi det er forskelligt, hvor meget skade hver art gør, og hvor svære de er at bekæmpe. Rotten skønnes vi at bruge mest på, fordi den økonomisk og sundhedsmæssigt er farlig,’ forklarer Hans Peter Ravn. …

En invasiv art defineres af Naturstyrelsen som plante- og dyrearter, der af mennesker er blevet flyttet fra én del af verden til en anden, og påvirker hjemmehørende arter negativt. … Problemet med de invasive arter er, at de er meget hårdføre og nemt kan udkonkurrere de arter, som naturligt hører hjemme i de forskellige lande. Hvis vi derfor ikke gør noget for at holde dem ude, så vil naturen på tværs af landene begynde at se ens ud.

‘Vi vil få en ensartet flora og fauna i hele verden, fordi de er så hårdføre og gode til at snige sig med rundt. Vi vil opleve en slags McDonaldisering af vores natur,’ påpeger Hans Peter Ravn. …

Der er en tendens til at se alle invasive arter som dårlige. Man burde i stedet se objektivt på det, og kun hvis det er tydeligt, at den påvirker den danske natur negativt, og der kan gøres noget ved den, bør man gøre noget,’ siger han…”

(Knopsvane på redeplads, omgivet af hættemåger)

(Redebyggende hættemåger)

(Hættemåge på koloniens højeste punkt)

(Knarand, par)

(Blishøne)

Oploadet Kl. 16:36 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:

Cohn-Bendit, tidligere anarkist og kommunist, nu EU-revolutionær: ‘Vi skal have Europas Forenede Stater’

Da han som ung anarkist læste sociologi på et fransk universitet, var han blandt andet aktiv i Fédération anarchiste. Senere flyttede han tilbage til Frankfurt, og var med til at grundlægge Revolutionärer Kampf. Først i midt-80’erne blev han grøn demokrat, hermed ikke sagt at der er meget demokrat tilbage i den nuværende føderalist. Interview med Euro-kraten Daniel Cohn-Bendit i Politiken – Vi skal have Europas Forenede Stater.

“Cohn-Bendit har siddet i Europaparlamentet siden 1994 – han har været valgt skiftevis i Tyskland og i Frankrig – og han er indædt forsvarer af et stærkt EU. Fra 2010 har han været en del af den såkaldte Spinelli-gruppe, der bl. a. tæller Jacques Delors, Joschka Fischer og Guy Verhofstadt, og som arbejder hen imod en europæisk føderation. …

Han mener, at et meget stærkere EU og helst et Europas Forenede Stater er det eneste, der kan sikre Europa suverænitet i fremtiden. …

Jeg synes helt ærligt, at de nationale parlamenter og politikere er dødssyge. De er så meget ude af trit med virkeligheden. De tror, at kloden drejer rundt om København eller Berlin. Men det holder jo ikke. Sandheden er, at ingen kineser aner, hvad København er. I lever på en løgn i Danmark…’

For Cohn-Bendit er det vigtigt at se EU som en mulighed i stedet for en forhindring for at komme ud af den nuværende krise. Og han har konkrete forestillinger om, hvordan Europas Forenede Stater bedre ville kunne hjælpe de europæiske borgere, der står uden job, end tilfældet er i dag. Og hjælpen skal finansieres på en anden måde end i dag.

‘Hvis vi skal have Europas Forenede Stater, må den praksis stoppe, at hvert land giver penge til den fælles kasse. Alene af den grund, at alle lande arbejder ud fra national egoisme’. … Vi skal have et selvstændigt europæisk budget med penge forskellige steder fra. Alene en finansskat vil give omkring 50 milliarder euro om året. Og hvis man lagde en lille skat på hver europæisk internetforbindelse eller på hvert telefonopkald, kunne man måske indhente 20 milliarder årligt. Sådan kunne man fortsætte. …’

‘Forestil dig, at EU gav økonomisk støtte til, at en million unge europæere hvert år tog til et andet europæisk land og studerede eller arbejdede et år eller to. Statistisk set ville 25 procent blive forelsket, mens de var i udlandet. Sådan er livet jo. Forestil dig en ung kvinde med tyrkiske forældre, født og opvokset i Holland, der tager til Frankrig og studerer et år. Hun møder en ung franskmand, der har en fransk mor og en far, der er født i Algeriet. De forelsker sig og får et barn. Hvad er det barn så? Fransk? Hollandsk? Algerisk? Tyrkisk? Nej, det er en europæer. Det er morgendagens virkelighed’.

[…]

‘… Jeg ved, at ting, der ser umulige ud, kan blive virkelighed … Historien er ikke fastlagt på forhånd. Historien er en mulighed – for i bestemte øjeblikke har du ikke bare politikere, men også samfund og mennesker, der gerne vil ændre noget til det bedre. Og jeg tror på en fælles europæisk fremtid’.”

(Daniel Cohn-Bendit og Guy Verhofstadt, 2012: Neuropa.eu)

Diverse citater (ikke verificerede)

“Vi bør ikke straks overveje at installere en verdensregering, selv om det fortsat er vores ultimative mål.” (Guy Verhofstadt)

“Vort fædreland er nu Europa. Vores nationalsang er Glædeshymnen. Og vores flag er de tolv gule stjerne på den azurblå baggrund.” (Guy Verhofstadt)

“Den yderste konsekvens af at tænke i national identitet er gaskamrene i Auschwitz.” (Guy Verhofstadt)

Oploadet Kl. 14:29 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

Flygtning tur/retur: “De sagde til mig, at jeg var blevet sendt hjem, fordi jeg var en dansk luder.”

Det er næsten umuligt at forstå intensiteten af det had, folk der er flygtet til Danmark, kan have mod danskerne. Fra Jyllands-Posten – En ung kvindes flugt for at vinde friheden (kræver login).

“Sherin kom til Danmark i 1991, da hun var tre år gammel som flygtning fra Irak. Hun boede sammen med en onkel og dennes familie i Danmark, mens hendes egen mor forblev i Irak. … Tilværelsen i hjemmet hos onklen var imidlertid præget af vold og overgreb, og derfor blev Sherin som 12-årig anbragt i en dansk plejefamilie i Nordjylland. Her trivedes hun godt, fortæller både hun selv og den danske plejemor. Hun klarede sig fint i skolen, fik mange danske venner og gik til fodbold i den lokale idrætsklub.

Men det passede ikke onklen. Han ville have, at hun skulle holde sig væk fra danskere, og at hun skulle begynde at gå med tørklæde.

Min onkel syntes, at jeg var for dansk. Han sagde, at jeg ville være en skamplet for familien, hvis jeg levede som danskerne. Og han sagde, at jeg skulle spytte de drenge, der hilste på mig, i ansigtet,’ husker Sherin.

En dag i 2000 mødte onklen op hos plejefamilien og sagde, at Sherin skulle rejse ned til Irak i et par uger for at besøge sin syge mor. …

‘Vi mente, at onklen ville sende hende ud, fordi han syntes, at pigen var ved at blive for dansk. Det var meget imod vores vilje, at hun blev sendt ud af landet. Men sådan er det jo i de familier. De har en konge, der bestemmer det hele’, siger plejemoren.

Eskorteret af en ældre bror blev Sherin sendt af sted til Irak. Dårligt nok var hun kommet over grænsen fra Syrien til Irak, før en gruppe fætre mødte op og tog hendes danske pas. …

De sagde til mig, at jeg var blevet sendt hjem, fordi jeg var en dansk luder. Min onkel havde bildt familien ind, at jeg havde været i seng med en dansker, så jeg ikke var jomfru. Af den grund havde jeg ødelagt familiens ære, sagde de. Men jeg havde jo ikke haft nogen dansk kæreste; det passede ikke. Alt handlede om ære, og det var mændene, der bestemte. Jeg fik at vide af min mor, at nogle fra familien en nat var kommet for at ville myrde mig, men at hun havde forhindret det,’ siger Sherin.”

Oploadet Kl. 07:33 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

Kristen asylansøger: “Jeg får aldrig fred på asylcenteret. Ikke så længe jeg bor ved siden af muslimer…”

For nogle uger siden bloggede jeg historien om et konvertit-overfald på Avnstrup asylcenter. Berlingske har interviewet hovedpersonen – Saeed blev kristen med livet som indsats.

“Knivoverfaldet på konvertitten Kazem Rasoli Sayd, også kaldet Saeed, skriver sig ind i en række episoder, hvor muslimer, som konverterer til kristendommen, må udstå chikane fra deres gamle trosfæller. …

Saeed beder ikke længere til Muhammed, men til Jesus. Det er et skifte i tro, som ikke kun kan aflæses på hans bøn, men også på hans krop i form af plastre og bandager, som dækker talrige knivsår. Ikke alle beboerne på asylcenteret accepterede hans skifte fra islam til kristendom.

Kazem Rasoli Sayd, eller Saeed som han kaldes til daglig, valgte for syv år siden at lægge Koranen på hylden. I dag ligger Bibelen på natbordet, og et stort gyldent kors pryder hans hals og brystkasse. … Den dag i dag har Saeed ikke meget tilovers for Islam.

Som kristen konvertit har Saeed måttet vende den anden kind til både verbal og fysisk chikane på asylcenteret.

Chikanen tog en dag en drejning til det værre. ‘Jeg gik ud i køkkenet på asylcenteret for at lave mad. Pludselig blev jeg overfaldet af tre tjetjenske mænd. En af dem havde en kniv og stak mig i halsen og ryggen,’ fortæller han.

[…]

Knivoverfaldet var kulminationen på en række ubehagelige episoder på asylcenteret i Avnstrup… Første gang forsøgte tjetjenske asylansøgere at rive hans bibel i stykker. Anden gang var det afghanere, som angreb ham i køkkenet og tævede ham. Tredje episode fandt sted på bussen, som kører fra asylcenteret til byen. Her blev Saeed angrebet og banket af en gruppe tjetjenere. Saeed er ikke et sekund i tvivl om, at voldsepisoderne var religiøst motiverede.

Jeg får aldrig fred på asylcenteret. Ikke så længe jeg bor ved siden af muslimer, som ser det som deres pligt at straffe mig,’ fortæller han.”

Oploadet Kl. 07:09 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer


27. april 2014

Gennembrud i Hedegaard-attentatet: Formodet gerningsmand anholdt efter længere tids efterforskning

Der er pressemøde klokken 11. Fra BT – Mand anholdt for drabsforsøget på Lars Hedegaard.

“En mand er fredag blevet anholdt i udlandet efter i længere tid at have været under efterforskning for at stå bag drabsforsøget på islamkritikeren Lars Hedegaard i 2013.

Københavns Politi har anholdt den formodede gerningsmand, der i 2013 forsøgte at dræbe islamkritikeren Lars Hedegaard. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den mistænkte blev fredag tilbageholdt i udlandet, oplyser politiet, som samme dag gennemførte ni ransagninger i Københavnsområdet og to i udlandet.

Der er desuden foretaget afhøringer af personer, der har relationer til den mistænkte for at ’sikre beviser samt forklaringer’, lyder det i pressemeddelelsen.”

(‘Mohammed Issas’ til lejligheden indkøbte VW Transporter; Se evt. I, II, III, IV)

Pressemødet var ikke særligt oplysende. Detaljer fra DR Online.

“Efterforskningen førte i fredags til en anholdelse i Tyrkiet. … Politiet oplyser desuden, at den anholdte er 26 år gammel og har opholdt sig i Syrien, men ønsker ikke at kommentere, om han har kæmpet i borgerkrigen i landet. Den mistænkte er dansk statsborger med mellemøstlig baggrund, og han flygtede ud af Danmark, samme dag som attentatforsøget mod Lars Hedegaard foregik.”

(Konvertitten Jens Harder Højbjerg fra Københavns Politi under pressemødet; DR Online)

Opdate. Fra DR Online.

“Den 26-årige mand, der siden fredag eftermiddag har siddet anholdt i Tyrkiet, mistænkt for at stå bag attentatforsøget på Lars Hedegaard, har libanesisk baggrund. Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau, DHA.”

Oploadet Kl. 08:56 af Kim Møller — Direkte link54 kommentarer
Arkiveret under:
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper