30. november 2014

Århus: 28-årige Kenny slået ned med flaske efter julefrokost, da han konfronterede somalisk lommetyv

Det er højsæson for julefrokoster, og mange danskere er i byen. I Århus var 28-årige Kenny HN (som jeg kender perifært), ved barene langs den fritlagte Århus Å, cirka klokken 03 natten til i dag. En somalier, der så ud til være i færd med lommetyverier, fik at vide, at han skulle stoppe sit forehavende, og svarede, at han nok skulle lade være med at stjæle fra Kenny og hans venner. Stemningen var relativ venlig, men da Kenny påpegede, at han ikke skulle stjæle overhovedet, gik somalieren resolut til angreb med en flaske. Han slog ham to gange i hovedet, og løb hen til en større gruppe somaliere et stykke derfra. Sagen er ikke anmeldt til politiet.

(Kenny HN, 30. november 2014)

Oploadet Kl. 19:24 af Kim Møller — Direkte link44 kommentarer

BT lod musikanmelder opridse Ferguson: (Medieskabte) ‘rygter og lodrette løgne’ medførte uroligheder

Ingen der har sat sig ind i Ferguson-sagen, vil kunne undgå at aflive historien som medierne har lanceret som et racistisk politimord. BT satte en musikanmelder på sagen, og pludselig kom sandheden frem. Det eneste der krævede var sådan set blot, at man tog udgangspunkt i fakta, ikke i marxistisk-inspireret offerrolle-tænkning. Fra BT – Tømmermændene melder sig: Ferguson brændte ned for en løgn.

“Efter mere end 70 interview og godt tre måneders intenst arbejde tegner der sig… et helt anderledes billede af den skæbnesvangre sommeraften i august. Og i de godt 1.000 siders bevismateriale, som Fergusons jurister i mandags offentliggjorde efter juryafgørelsen, kan man læse følgende:

For det første havde Michael Brown og én af hans kammerater lige stjålet varer fra en lokal butik, hvor den to meter høje Michael Brown også havde truet og skubbet en kvindelig ansat. Da Darren Wilson få minutter senere bad de to unge om at gå på fortorvet i stedet for gaden, svarede Michael Brown, at han var ’skide ligeglad’’ med Wilsons mening.

Da Wilson kort efter genkender Brown fra politiradioens beskrivelse af de to mistænkte i butikstyveriet, opstod der knytnæveslagsmål imellem Michel Brown og politimanden, som sad i sin bil. Og ifølge Wilson forsøgte Brown at få fat i hans tjenesterevolver. …

Efter et skud, der passerede igennem Michael Browns højre hånd, løb teenagere væk fra politibilen. Men efter godt 20 meter vendte han pludselig om og løb igen hen imod Darren Wilson. Politibetjenten advarede gentagne gange: ‘Læg dig ned eller jeg skyder’.

Dét gjorde Michael Brown ikke. Darren Wilson gjorde alvor af sine trusler. Og kort tid efter lå den sorte teenager død på gaden i Ferguson.

… ikke alene er samtlige citerede øjenvidner sorte borgere, der 9. august så alt fra deres altaner eller fra fortorvet. De bekræfter énslydende både knytnævekamp igennem politibilens åbne vindue, Michael Browns flugt og siden løb tilbage imod Darren Wilson og endelig politimandens højlydte advarsler, før skuddene faldt.

I de officielle papirer kan man også læse, at flere af de yngre (både sorte og hvide) vidner, der først påstod, at Michael Brown lå på knæ og blev skudt i ryggen, siden indrømmede, at de løj eller blot viderebragte rygter, de havde hørt fra andre.”

(David Whitt fra ‘Copwatch’, der agerede sandhedsvidne på DR)

“For de sorte i samfundet var det en nutidig lynchning.” (David Whitt i 19-Nyhederne på TV2, 29. november 2014)

Apropos.

(The Root, 26. november 2014: Ferguson Rioters Loot Store Michael Brown Allegedly Robbed)

Oploadet Kl. 18:29 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

P1: Vi har taget indianernes land, lød det fra aldrende skulptør, som argument for islamisk indvandring

P1 Debatten havde i mandags inviteret forfatterne bag ‘Der var et yndigt land’ i studiet, til en en debat om Islam og islamisk indvandring. Lars Hedegaard var syg, men Mogens Camre og Ole Hasselbach gjorde det glimrende på en lidt billig baggrund. De seks lytterkommentarer bestod mestendels af folk der var midaldrende da debatten startede 90’erne, og værdipolitisk befandt sig alenlangt fra den gennemsnitlige dansker.

Kommentarene på Facebook følger mønsteret. Ingen konkret debat om forfatternes argumentation eksempelvis i forhold til demografi, blot et masse skældsord på baggrund af konklusionen. Enkelte vil forbyde Dansk Folkeparti, andre vil nægte forfatterne adgang til public service-organer. Flere påpeger Ole Hasselbalchs arrogance, men den er helt på sin plads, når han udsættes for en aldrende skulptør uden virkelighedsfornemmelse.(Grafik: Spydpigen) Debatten kan høres her (47 min)

Christian Schou, P1-vært: Så siger jeg velkommen til Henning Lyhne fra Ganløse. Goddag.

Henning Lyhne Christensen: Goddag. Der blev lige sagt at muslimerne ikke vil integreres i det danske samfund. Når jeg tænker på alle de europæere, danskere og andre blegansigter der rejste ud, så har de jo ikke ville lade sig integrere. Danskerne som rejste til Amerika, de lod sig ikke integrere i det indianske samfund, og dem der rejste til Australien, er ikke integreret i det aboriginske samfund. Så det er dobbeltmoral.

Christian Schou: Det er dobbeltmoral, de herrer. Hvad siger I?

Ole Hasselbalch: Altså, må jeg få lov at sige noget. Jeg forstod overhovedet ikke hvad det er Henning Lyhne taler om. Altså danskerne i USA lod sig jo netop i stor stil integrere i det derværende amerikanske samfund, som jo simpelthen overtog det indianerne havde af områder. Det er jo den situation vi skal undgå. … Situationen i Mellemøsten er katastrofal. Nu kommer der et hav af syriske såkaldte flygtninge. Syrien havde i 1950 3,5 mio. indbyggere, nu har de næsten 20 mio. indbyggere. Det ville svare til at vi i Danmark havde næsten 30 mio. indbyggere i dag. Hvordan ville Danmark så se ud. Der er simpelthen ikke plads til de mennesker i Mellemøsten. De kan ikke skabe sig et erhvervsmæssig grundlag. De har et fuldstændigt uholdbar opfattelse af hvordan man skal skabe moderne samfund.

Christian Schou: Men, Ole Hasselbalch.

Ole Hasselbalch: – de problemer kan vi ikke løse, og vi kan slet ikke løse det ved at tage dem herop.

Christian Schou: Sådan som jeg hørte Henning Lyhne, så var hans pointe, at når vi danskere gennem årene havde rejst ud, så slår vi os også ned sammen, og skaber ghettoer. Hvad siger du til det?

Ole Hasselbalch: Arh men, det er jo netop det vi ikke gør. Altså vi har ladet os integrere i det store amerikanske samfund,og det er jo velkendt at der slet ikke er de samme problemer når det drejer sig om danskere der slår sig ned derude. De har måske en dansk forening de første par generationer, og så er de fuldstændigt assimilerede.

Christian Schou: Henning Lyhne?

Henning Lyhne Christensen: Ja! Altså. Amerika tilhører indianerne der boede der, og så skulle man integreres i den indianske kultur. Men det gjorde man ikke, man lavede et folkemord og udryddede indianerne og det samme har man gjort i Australien. Så altså, det er så det værste vås at bringe til torvs. Altså…

Christian Schou: – Men Henning

Henning Lyhne Christensen: Nu er de kommet her og…

Ole Hasselbalch: Må jeg spørge dig hvad det har med sagen at gøre, altså jeg forstår det ikke.

Henning Lyhne Christensen: Hvad det har med sagen at gøre! Det er altså.

Christian Schou: Henning Lyhne, jeg skruer lige lidt ned for dig. I virkeligheden så bringer du en pointe frem, som også står i Jeres bog, de herrer. I nævner selv indvandringen til USA i sin tid, da folk fra Vesteuropa begyndte at kolonisere landet. Pointen er jo så set med Jeres øjne, at det altid er den indtrængende indvandring som i virkeligheden bliver den dominerende kultur. Det er jo ikke indianernes kultur som dominerer i USA i dag. Ikke sandt, Mogens Camre.

Mogens Camre: Jeg synes Henning Lyhne vender det lidt på hovedet. På sæt og vis så bekræfter han jo det vi siger, at man ikke kan have et multikulturelt samfund. Det vil ikke kunne fungere.

(Henning Lyhne Christensen, født 1931, skulptør og billedkunstner; Facebook, Hjemmeside)

Flere citater.

“Min far, han var soldat, han gik i land i 1944 på D-dag, og den dag der gik mange soldater i land, og 70 procent af den franske armé som gik i land – de var muslimer, de var fra Nordafrika. Mange af min fars kolleger de var muslimer, de var fra Indien. De gik i land, de var med til at befri Europa, og det de var med til at befri Europa fra, det var faktisk holdninger som Mogens Camre og Ole Hasselbalch synes er okay. Derfor synes jeg ikke hetz mod muslimer er okay. … Kofi Annan sagde Irak-krigen var ulovlig krig, og det var den også. Den ene dag var Saddam Hussein vores diktator, den anden dag der var vi i krig med ham. Det som er resultatet: Der er mange mennesker i Mellemøsten som er træt af, at vi blander os i deres problem. Det er en af de ting vi glemmer… Det jeg kalder hadefulde ubegrundede angreb på muslimer…” (Richard Stephen, 1. lytter)

“Jamen al det der vrøvl med at vi har ekstreme holdninger, og sammenligninger med nazisme. Jeg synes ikke jeg behøver kommentere det. Jeg får så mange positive kommentarer fra almindelige mennesker – jeg gentager, almindelige mennesker, som er fortvivlet over det der foregår, når det foregår i deres nærområde. Mange har fået ødelagt deres tilværelse, og jeg mener jeg skal varetage deres interesse, ikke alle mulige andre interesser. Og de beskyldninger som du retter mod os, dem vil jeg ganske enkelt skyde let henover. Den Danske Forening blev stiftet i stor udstrækning af folk som kom fra modstandsbevægelsen. Bladets redaktør kom hjem i de hvide busser efter krigen. For at sige det lige ud: Jeg gider ikke høre det vrøvl kære ven. (Ole Hasselbalch svarer Richard Stephen)

“Jeg er gennemgående ikke meget for at diskutere med folk, der postulerer af egen viden, der i virkelighed bare har karakter af forudindtagethed. Jeg vil godt have at man diskutere de her forhold ud fra de realiteter der ligger.” (Ole Hasselbalch svarer Fathi El-Abed, 3. lytter)

“Altså, jeg er jo ikke politiker. Min opgave er bare at få oplysningerne på bordet, og så må folk forholde sig til dem, og så må de gøre det de finder relevant i stemmeboksen.” (Ole Hasselbalch svarer Rasmus Køster Rasmussen, 5. lytter, der spørger hvad der skal gøres ved herboende muslimer)

“Jeg synes det er en stærkt forenklet analyse… Man prøver at skære alle muslimer over en kam, og det er jo helt grotesk at man parallelisere islanisme med muslimsk tro. Og derfor fremstår det overhovedet ikke sagligt.” (Viggo Fischer, Tidl. MF for Det Konservative Folkeparti, 6. lytter)

“Viggo Fischer! Forstår De ikke at det der sker i Mellemøsten, skaber krigen i Mellemøsten. Forstår De ikke, at det nødvendigvis vil skabe en masse mennesker som forsøger at komme væk derfra. Forstår De ikke nødvendigheden for, at De og det parti de i sin tid tilhørte og som de måske tilhører nu, forholder sig til det problem istedet for bare at lukke øjne og ører og tale om alle de der udemærkede ting i et perspektiv der er dybt forældet.” (Ole Hasselbalch svarer Viggo Fischer, 6. lytter)

De allerfleste mennesker. Det gælder også muslimer er flinke og rare mennesker. Men det er ikke de flinke og rare mennesker, de moderate, der bestemmer. Sådan var det heller ikke under Hitler. … Det er aldrig masserne der styrer.” (Mogens Camre)

“Vi er jo allerede i en borgerkrig. Man kalde det bare kriminalitet eller utilpassede unge, men i det små er der jo tale om en borgerkrig i de ramte områder. … Det defineres bare på en anden måde. … Hvad er grænsen? Det korte af det lange er at man i disse områder ønsker at leve efter sine egne regler.” (Ole Hasselbalch)


Kokkedal: Ikke mere døgnåben i 7-Eleven – “… trusler, voldsom opførsel og åbenlyse butikstyverier.”

En overset historie. Fra Sjællandske Nyheder – Trusler natlukker 7-Eleven på station (5. september 2014).

“Butikstyverier, trusler og hashhandel har fået 7-Eleven på Kokkedal Station til at ændre åbningstid. Før var butikken døgnåben, men siden midten af august har personalet lukket hver aften klokken 23. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Vi har valgt i en periode at holde lukket om natten af hensyn til både medarbejdernes og kundernes sikkerhed. Vi har været nødsaget til at reagere, siger salgschef Tanja Jacobsen fra 7-Eleven…

Utrygheden skyldes en gruppe på 15-20 unge, som chikanerer personalet med trusler, voldsom opførsel og åbenlyse butikstyverier. Desuden bliver der solgt hash omkring stationen, som ligger i Hørsholm Kommune og er et trafikknudepunkt for både busser og Kystbanetog.”

Oploadet Kl. 00:00 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:


29. november 2014

Hvidovre: Sygeplejersker trues – “Det er som om, at de vrede kun ser kitlen – ikke mennesket indeni.”

Den sociale kapital er i frit fald, og det kan blive langt værre. Fra Avisen – 34-årig sygeplejerske: Jeg bliver kaldt ‘luder’.

“‘Du bliver mærket af det.’ Sådan siger Wendie, der arbejder som sygeplejerske på akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital, hvor truslerne fra blandt andre familiefædre bliver flere og flere. At blive kaldt ‘kælling’ og ‘luder’ er en del af Wendies arbejdsdag. …

– Det er eskaleret, og det er ikke særligt rart at blive råbt ad. Jeg går på arbejde for at hjælpe syge og tilskadekomne – ikke for at genere nogen. Det er som om, at de vrede kun ser kitlen – ikke mennesket indeni, siger hun.

– Hvis det bare var en bestemt type, der blev truende, så ville du ikke blive så rystet. Men det er det ikke. Det er både familiefædre og midaldrende kvinder, der ændrer adfærd, siger Wendie.

… truslerne har taget toppen af hendes arbejdsglæde.

– Sommetider tænker jeg: Er det det værd? Det er jo øretævernes holdeplads, siger hun.”

Tidligere var det typisk fulde folk og psykisk syge, der truede, men det har ændret sig. Nu kan det være en far med et barn på armen, der råber: Jeg kommer efter dig.” (Vibeke Westh, lokalformand for Dansk Sygeplejeråd i hovedstaden; Avisen.dk)

Oploadet Kl. 20:30 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:

Citykirken ved Bispehaven, nu med vagter: “De går bare ind to-tre stykker, fuldstændigt kolde…”

Konsekvenserne af multikultur spreder sig som ringe i vandet. Fra JP Aarhus – ‘Vi er begyndt at låse kirkedøren.

“Tyveknægte har gennem længere tid haft deres lange fingre rettet mod værdierne i de parkerede biler foran Citykirken på Viborgvej i Hasle. Men nu er de også begyndt at søge ind i selve kirken for at forsyne sig.

De går bare ind to-tre stykker, fuldstændigt kolde, kigger i jakkerne, tager tingene, og så går de igen. Folk, der er aktive her i kirken, er vant til at lade deres telefon ligge i jakken, og det er ikke altid, at folk kan se, at tyvene ikke hører til i kirken,’ fortæller Jürgen Galonska, der er ledende præst i Citykirken. …

I kirken har man taget sine forholdsregler:

Vi er begyndt at låse kirkedøren om morgenen. Den har ellers altid været åben, så folk kunne komme ind i administrationen og på kontoret. Nu må folk ringe på ringklokken.’

For seks uger siden var kirken også udsat for et indbrud. Her gik tyveknægte efter en kaffemaskine i caféen, men blev forstyrret og løb væk med uforrettet sag.

[…]

‘Jeg var sammen med nogle, som var til koncert her i kirken. … De havde købt alle julegaverne, men tænkte, at der sker da ikke noget. Da de kom ud, var bilen tømt for alt,« siger Jürgen Galonska. Han tilføjer, at tyve senest i søndags smadrede en bilrude og tømte bilen for værdier, men som regel går det ud over to-tre biler. … Ved arrangementer sætter Citykirken vagter med gule veste og lommelygter til at holde øje med bilerne på parkeringspladsen. Nu overvejer kirken at supplere med kameraer.”

(Citykirken på Viborgvej ved Bispehaven, Århus)

“Vi har haft en indsats ved kirken, men jeg kan ikke beskrive dette nærmere. … Vi er i en stor by, hvor sådan noget sker, og det her er ikke bare et Bispehaven-anliggende.” (Politikommissær Jens-Henrik Jensen, Lokalpolitiet Aarhus Vest)

Opdate. Det er tilsyneladende et generelt problem – Tyve hærger butiksområde.

“Butiksområdet omkring Thorsen Møbler på Viborgvej har længe været plaget af smadrede bilruder og tyverier. … Som tidligere beskrevet i JP Aarhus har supermarkederne omkring Bispehaven også problemer med tyveri – i en række tilfælde har tyvene forsynet sig med varer uden at betale.

Jürgen Galonska anslår, at kirken og området omkring den har været plaget af tyvene i omkring halvandet år.

På parkeringspladsen ved Vinspecialisten, der ligger længere nede ad Viborgvej, blev der for ca. tre måneder siden opsat lysmaster for at oplyse den dunkle p-plads, hvor aftenkunder til f.eks. Fitness World og Restaurant Vinde er vendt tilbage til smadrede bilruder.

I en periode mødte Vinspecialistens ansatte op til glasskår på p-pladsen hver eneste morgen… Også Lidl oplever, at problemet med tyverier og smadrede bilruder er aftagende…”

Opdate II. Et citat fra Den Korte Avis.

“På et tidspunkt fik vi stjålet en bibel og nogle andre ting, men så var der nogle som havde fundet det i en skraldespand, og så kom de og gav det tilbage til os.” (Jürgen Galonska, Citykirken)

Oploadet Kl. 19:11 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:

Div. sociologer om nationalret: “Det nationale spiller ikke en væsentlig rolle for vores identitet i dag…”

Det faldt flere for brystet, at fødevareminister Dan Jørgensen gav danskernes mulighed for at vælge en nationalret, danskerne faktisk kunne relatere sig til. Berlingske citerer tre forskere, hvis vision om en multikulturel danskhed ekskluderer danskerne. Fra Berlingske – Der findes ikke en dansk nationalret.

“… uanset hvilken af de otte mulige måltids-kandidater der torsdag bliver kåret som nationalret, vil størsteparten af os være udenfor. Og mad er tæt knyttet til identitet og følelser, så nogle af os vil formentlig blive vrede eller skuffede.

‘Maden er en del af vores identitet, og der knytter sig et ‘vi’ til identiteten. Det er omklamrende, når nogen taler om et ‘vi’, som man ikke føler sig en del af. At nogen skal gå ud og sige, at det her er den rigtige måde at være på. At sådan spiser man i Danmark. Det er provokerende, hvis man ikke kan genkende sig selv i det,’ forklarer Lotte Holm, professor i fødevaresociologi ved Københavns Universitet.

Allerede ved udvalget af de oprindelige 24 kandidater til nationalret blev der talt om eksklusion, blandt andet af dem der ikke spiser svinekød. Vegetarer er heller ikke tilgodeset i finalerunden, selv om deres madvaner kan være en meget væsentlig del af deres identitet. Men opgaven er også grundlæggende umulig. Ingen enkelt ret kan udtrykke hele nationens identitet, siger madforskerne.

‘Hvis man blev enige om en hel menu, en slags måltids-kanon, kunne det måske være dækkende for dansk madkultur. Men uanset hvilken enkelt ret man vælger, vil jeg forvente, at den udelukker et flertal af danskerne. Det nationale spiller ikke en væsentlig rolle for vores identitet i dag, og der er mange holdninger til, hvad rigtig mad og god mad er, ud fra forskellige værdisæt,’ siger sociolog Katherine O’Doherty Jensen, der er lektor emeritus ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

(Danske svinehunde spiser ikke halal – venstrefløjens overdrev kommenterer; Foto: Facebook)

‘Det er en helt speciel forståelse af danskheden, som ligger i det katalog, der er udvalgt. Man har valgt noget, der er autentisk og traditionelt for en del af befolkningen, men…,’ siger madhistoriker Tenna Jensen, postdoc ved Gruppen for Humanistisk Sundhedsforskning på Københavns Universitet. …

‘… I dag kan alle i grove træk købe den mad, de har lyst til, og det har givet en enorm mangfoldighed. Samtidig er maden med til at etablere et gruppetilhørsforhold, og for nogle grupper spiller maden en meget vigtig rolle for selvforståelsen, Så i stedet for at skabe debat om måltidet ved at reducere det til én nationalret, kunne en bedre strategi have været at brede ud, at mangfoldiggøre måltidsideen,” siger Tenna Jensen.”28. november 2014

Første fotos af Lars Hedegaards formodede attentatmand Basil Hassan, rekrutterede for Islamisk Stat

I sidste måned kunne Ekstra Bladet afsløre, at Lars Hedegaards formodede attentatmand fungerede som ‘recruiter’ for Islamisk Stat i to år (således før attentatforsøget i februar 2013), og havde en lejlighed i Antakya, tæt på grænsen til Syrien, der blev brugt som mellemstation for jihadister. Lars Hedegaard har nyt om Basil Hassan på Dispatch International – Basil Hassan er hos ISIS, der elsker ham højt.

“… nu kan Dispatch International fortælle, hvad der er sket med Basil Hassan og hvor han efter al sandsynlighed befinder sig.

Vi har oplysningerne fra Institutionen Middle East Forum i Philadelphia, som på eget initiativ har engageret en prominent tyrkisk journalist til at grave i sagen. Middle East Forums direktør, Daniel Pipes, har venligst stillet journalistens rapport til vores rådighed.

Den tyrkiske journalist oplyser, at han har haft adgang til de tyrkiske retsdokumenter og talt med centralt placerede kilder, der kender til sagen.

Her er hovedpunkterne i hans rapport:

Hassan blev den 4. april 2014 tilbageholdt i Istanbuls Atatürk lufthavn, hvor han var taget hen for at møde sine forældre, Samir Youssef el Cheikh og Hala Kamal Majzoub (der mig bekendt er bosiddende i Danmark og danske statsborgere, LH). Det tyrkiske politi havde fået et tip fra Interpols nordiske forbindelsesofficer i Tyrkiet. …

Hassan var rejst til Syrien via Tyrkiet og ankom til Tyrkiet fra Syrien. Han blev arresteret for at være i besiddelse af et falsk syrisk pas…

(Fotos fra Basil Hassans falske ID under navnet ‘Ahmad Ali’; Hurriyet.com.tr)

Til at begynde med mente det tyrkiske politi, at det falske pas var af høj professionel kvalitet, men den 30. juni modtog kriminalrettens 19. afdeling i Bakiroy, der behandlede sagen, en ekspertudtalelse, hvoraf det fremgik, at passet var en amatøragtig forfalskning. …

Mens han sad indespærret i Tyrkiet, opholdt han sig i en såkaldt L-type celle i Istanbuls Maltepe fængsel. Journalistens kilder fortæller, at Hassan blev behandlet ‘usædvanlig godt’ i fængslet og at han fik forsikringer om, at ‘han ikke ville få store vanskeligheder som følge af det der var sket. Videre skriver den tyrkiske journalist: ‘De [altså kilderne, LH] fortalte mig, at BH’s særbehandling startede, efter at de tyrkiske myndigheder fandt ud af, hvem han var.’ En kilde beskriver hans tid i fængslet som ‘et dejligt hotelophold’. …

Den tyrkiske journalist bekræfter, at Basil Hassan var en af de mere end 150 ISIS/jihadist-fanger, som Tyrkiet (formentlig i september dette år, LH) udvekslede med 46 tyrkiske og tre irakiske gidsler, som ISIS havde holdt fangen efter et angreb på det tyrkiske konsulat i Mosul.

Det tyrkiske udenrigsministerium frygter ikke danske eller udenlandske reaktioner. Det er overbevist om, at den danske regering hverken kan eller vil lade krisen eskalere. … Før Basil Hassan blev overgivet til Den Islamiske Stat, ISIS, fik Ankara forsikringer om, at han ikke ville vende tilbage til Europa, for hvis det skete, ville Tyrkiet stå med et pinligt problem. …

Journalisten meddeler, at Hassan officielt ikke har forladt Tyrkiet. I virkeligheden befinder han sig i Syrien – sandsynligvis sammen med ISIS.

ISIS, skriver den tyrkiske journalist, ‘elsker ham højt’ pga. hans forsøg på terror i Danmark. Det var også årsagen til, at Den Islamiske Stat anbragte ham på listen over de fanger, de krævede udleveret fra Tyrkiet.

Oploadet Kl. 19:35 af Brug Ger — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:

Megafon for TV2 og Politiken: Dansk Folkeparti er nu landets største parti – 21,2 procent

Jeg nævner ikke navnet, men hvor ville det være skønt at høre hans kommentar til Politikens egen meningsmåling. Fra TV2 Online – Historisk måling: DF er Danmarks største parti.

Dansk Folkeparti som landets største parti. Det er for første gang nogensinde resultatet af en meningsmåling, foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

Var der valg i dag, ville 21,2 procent af vælgerne sætte kryds ved Kristian Thuelsen Dahls parti. En fremgang på godt et procentpoint i forhold til oktober-målingen. …

– Det er jo en fantastisk måling for Dansk Folkeparti, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl… Partiformanden peger selv på de seneste måneders asyldebat som en af årsagerne til fremgangen.

– Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at asyldebatten – at der er kommet ganske mange de seneste måneder – selvfølgelig påvirker en hel del danskeres holdning til, hvad der bør gøres på Christiansborg. Og det har Dansk Folkeparti jo en klar holdning til.”

Oploadet Kl. 05:57 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer
Arkiveret under:

Offentligt finansieret jihadisme: Vi er ‘jo nærmest til grin for vore egne penge’, sagde socialdemokraten

Det er ulovligt at støtte terrorisme, men staten må godt, for andre folks penge. Fra BT – Afsløring: Hellige krigere i Syrien hæver kontanthjælp i Danmark.

“Nye tal fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) afslører nu, at de indtil videre har fundet 28 hjemvendte Syrien-krigere, som har modtaget enten dagpenge eller kontanthjælp i Danmark, mens de har kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

Det er en oplysning, der kan bringe justitsminister Mette Frederiksen (S) helt op i det røde felt.

– Jeg er skræmt over at se, at folk med bopæl her i landet drager i hellig krig. Men hvis nogle af dem samtidig modtager danske velfærdsydelser, så er vi jo nærmest til grin for vore egne penge. Den slags skal bare stoppes, og det bliver det, siger Mette Frederiksen. …

PET arbejder med mange forskellige efterretningsmetoder, men en af dem er at samkøre forskellige myndighedsregistre, og det er det, der nu har fanget foreløbig 28 ‘hellige krigere’, der har fået ydelser, mens de har været i Syrien. 15 af de 28 er allerede blevet pålagt at betale tilbage, otte sagsbehandles stadig, og fem har klaret frisag på grund af manglende dokumentation.”

Oploadet Kl. 05:36 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper