31. marts 2015

Ekstra Bladet om ‘Tulles tosser’: Seks DF-kandidater der bl.a. “… skriver kritiske læserbreve om islam”

Jeg troede egentligt virkeligheden havde indhentet det evindelige citat-cirkus mod Dansk Folkeparti, men nej. Ekstra Bladets tophistorie omhandlede i går det avisen betegnede som ‘Tulles tosser’. Over en dobbeltside præsenterer avisen seks ‘kontroversielle og højtråbende lokalpolitikere’, der står til at komme ind i folketinget efter næste valg. Merete Dea Larsen, Marlene Harpsøe, Aia Fog, Kristoffer Hjort Storm, Kenneth Kristensen Berth og min bedre halvdel, Pernille Bendixen. I konteksten virker afsløringerne deciderede latterlige. Som om Christiansborg rystes i sin grundvold fordi Aia Fogh har kaldt den islandske sangerinde Bjork for ’stupid’ i en Facebook-opdatering.

(Udsnit af Ekstra Bladets forside, 30. marts 2015)

Den kedelige tendens til ballade risikerer også at ramme Kristian Thulesen Dahls folketingsgruppe efter valget, hvis partiet scorer omkring 20 procent af stemmerne, som meningsmålingerne spår. Holder det vægtede gennemsnit af samtlige målinger stik, vokser gruppen nemlig fra 22 mandater til omkring 35. Dermed skal en lang række uprøvede, sprælske kræfter ind på Slotsholmen og prøve kræfter med dansk politik på Superliganiveau. … Det er især temaet islam og muslimer, som har bragt flere af de lokale DF’ere på dybt vand.” (Ekstra Bladet, 30. marts 2015, s. 10)

Min politikerkæreste blev kontaktet i sidste uge, og det stod hurtigt klart, at formålet var en smædeartikel. Journalisten havde fundet citater forskellige steder fra, og skulle lige tale med offeret før artiklen gik i trykken. Han henviste til en artikel i BT, der nævnte at hun er kæreste med undertegnede, ’stifteren af den stærkt indvandrerkritiske hjemmeside ‘Uriasposten.net” med tilføjelsen “hvor hun selv er aktiv”. Hensigten var selvfølgelig give indtrykket af, at hun ikke bare var en tilfældig kommentator blandt flere tusinde. Ni kommentarer på fem år…

Journalist Jonas Dahl tog det ikke med i afsnittet der fik overskriften ‘Dømt sladrehank’, men pointerer at hun langt fra er en ‘blød rundkreds-pædagog’. Noget der i sig selv er lidt suspekt i Sahls twitteriske univers.

Formuleringerne ‘Dømt sladrehank’ og “har rettens ord, for at hun ikke kan holde på en hemmelighed” er i øvrigt lidt af en opstramning. Hun er ifølge jurist der har set Fisfis-sagens akter “ikke dømt for overtrædelse af tavshedspligten”, men har blot “fået en administrativt udsendt bøde” for overtrædelse af ‘reglerne’ om videregivelse af fortrolige oplysninger. Ikke helt det samme.

Han endte med at bruge to citater, det første sakset fra Facebook. Det ses herunder. Et citat af nuværende MF’er alex ahrendtsen hentet fra en artikel om hende. En journalist der ikke engang kan google citater, skulle måske ikke lave forsidehistorier med tekstboksen: “Det har de sagt”.

Det var også problematisk at hun i ‘en klumme’ (kronik i Fyens Stiftstidende, 5. december 2010) havde refereret oplysninger læst i Halvmåne og hagekors (2008), det at ‘Mein Kampf’ har været en bestseller i islamiske lande. Den faghistoriske Historie-Online kaldte bogen et historisk ‘referenceværk’ i sin anmeldelse, og det er kendt viden.

(Udsnit af afsnittet om Pernille Bendixen: ‘Dømt sladrehank’, s. 11)

At gengivelse af faktuelle oplysninger efter Ekstra Bladets opfattelse er problematisk i sig selv, fremgår indirekte af billedteksten til artiklen om Kenneth Kristensen Berth, der “… skriver kritiske læserbreve om islam”. Ringen er sluttet. Man er en ‘tosse’ hvis man kritiserer Islam.

(Udsnit af billedtekst om Kenneth Kristensen Berth: ‘Sviner Johanne: Nedringet folkeforfører’, s. 11)

Oploadet Kl. 15:46 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

Peder Kay Stenius Olsen: “Hvis en nation vil overleve, må nogen dø. … Og nu skulle det altså være os.”

Berlingske har offentliggjort en personlig beretning om 9. april 1940, skrevet af Peder Kay Stenius Olsen, der var med i første geled. Teksten er fra 1988, han døde i 2006. Fra ‘Hvis en nation vil overleve, må nogen dø. Og nu skulle det altså være os’.

“Det var egentlig en dejlig tid. Kammeratskabet blomstrede… I februar 1940 blev bataljonen sendt til Sønderjylland. Det var en forbavsende disposition, for bataljonen bestod af tre lette opklaringskompagnier på cykel + et maskinkanonkompagni (maskinkanoner monteret på Nimbus-motorcykler med sidevogn), og samtidig blev enhver form for svært skyts trukket væk fra Sønderjylland.

Vi skulle altså være en slags symbolsk stødpude, hvis der skete noget, til benefice for Danmarks senere omdømme i udlandet. For ligesom at sætte prikken over i’et havde man i de første dage i april måned sendt halvdelen af kompagniet på forårsferie til trods for, at man vidste at tyskerne samlede store styrker syd for grænsen. …

Det var en fantastisk situation. Stauning/Munch-regeringen havde altså, selv om man ønskede, at der skulle gøres modstand, sendt halvdelen af kompagniet – ca. 100 mand – på ferie. Det hed sig, at man havde gjort det for ikke at irritere tyskerne.

Vi græd af raseri.

Vi var indkvarteret i kantonnement i Hostrup, Kværs, Kliplev og Lundtoft. Selv lå jeg ved 3. kompagni i Kliplev-Lundtoft-området. Vi var blevet overført til 4. bataljon og udgjorde altså nu 4. bataljons beredskabskompagni.

Den 8. april om morgenen var vi som sædvanlig på øvelse omkring Hovslund, da der ved 11-tiden blev slået alarm. Vi fik den besked, at store styrker med tanks og panservogne var samlet umiddelbart syd for grænsen med front mod nord. Det løb os koldt ned af ryggen, og en masse tanker for gennem hovedet på os. …

Hvad var det så, vi skulle dø for?

Naturligvis vil Danmark overleve. Mange danskere fatter ikke, at det kræver en indsats at overleve. Denne vilje er en markering over for os selv, og især over for udlandet. Uden viljen mister man retten til at overleve. Hvis en nation vil overleve, må nogen dø. Så enkelt er det, og sådan har det altid været.

Og nu skulle det altså være os.

(Bredevad, om morgenen den 9. april 1940. To fra gruppen døde senere samme dag; Tumblr)

“Det var en uvirkelig fornemmelse at køre der på cyklen, men vi var nærmest taknemmelige over, at vi som soldater fik lov til at forsvare vor frihed – at slå et slag for det og dem vi holdt af, når det nu skulle være.” (Peder Kay Stenius Olsen)

Oploadet Kl. 05:58 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer
Arkiveret under:

Sverige: Garageanlæg nedbrændt, 30-40 biler – “Under den senaste veckan har flera bilbränder rasat..”

Kaoskræfterne hærger i det svenske, hver dag, hele ugen, året rundt. Fra Nyheter Idag – Stockholmsförorten Norsborg brinner – ‘Ett 30-tal bilar hittills’

“En mycket omfattande brand pågår just nu i den södra Stockholmsförorten Norsborg. Flera brandbilar, poliser och ambulanser arbetar just nu på platsen för att säkra liv och egendom. – Det är säkert ett 30-tal bilar som brinner hittills, säger en ung man på platsen till Nyheter Idag.

Sent på måndagskvällen ryckte räddningstjänst, polis och ambulans ut för att arbeta med en omfattande garagebrand i den södra Stockholmsförorten Norsborg. Nästan ett helt kvarter var avspärrat av polis när Nyheter Idag anlände till platsen och ett hundratal åskådare stod längs med avspärrningarna.

– Det är säkert ett 30-tal bilar hittills som brunnit. Jag såg hur människor sprang till garaget för att köra ut sina bilar, men många blev kvar, säger en ung man på plats till Nyheter Idag. …

Under den senaste veckan har flera bilbränder rasat i Norsborg och området nära Hallunda. Så sent som för två dagar sedan rapporterade Fria Tider att någon försökt tända eld på ett garage. Natten till tisdagen brann till slut ett garage ned till grunden och polisen uppskattar att det rör sig om ovanligt många bilar som brunnit.

– De trodde väl minst 30 till 40 bilar, säger Karin Stanley på polisens länskommunikationscentral till Fria Tider.”

(Norsborg, Stockholm, 31. marts 2015; Youtube)

Oploadet Kl. 05:27 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

Journalist: “Nogle spørger mig, om jeg kan stå inde for DF’s asyl- og indvandrerpolitik. Så svarer jeg ja”

For et par dage siden beskyldte David Trads Morten Uhrskov for at have ‘fascistiske træk’, og det siger alt om den danske journaliststand, at samme Trads for få år tilbage var lektor ved Center for Journalistik. Erik Høgh-Sørensen tog sin uddannelse i USA, langt fra David Trads og andre svensksindede – ‘De griner, fordi det er så usædvanligt, at en journalist vælger DF’.

“Den tidligere journalist og nuværende kommunikationschef Erik Høgh-Sørensen stiller op til Folketinget for Dansk Folkeparti.

‘Mine mærkesager bliver at bevare velfærden og skabe jobs. Jeg vil bruge min baggrund i Mærsk, for jeg ved, hvordan erhvervslivet tænker. Og så mener jeg, at EU er en trussel mod dansk velfærd. Ikke altid, og ikke hele EU. Men jeg synes, DF er det eneste parti med en troværdig EU-politik,’ siger han til Journalisten.

Erik Høgh-Sørensen er kommunikationschef i Mærsk Container Industry. Han var korrespondent for Ritzau fra 1995 til 2009, blandt andet som EU-korrespondent bosat i Bruxelles. Han er forfatter til flere bøger, senest ‘Mod vinden – Danmarks plads i Europa’, som ikke mindst er skarpt kritisk over for dansk EU-journalistik. …

‘… I de amerikanske medier spiller det at være objektiv – i hvert fald dengang – en større rolle, end i dansk journalistik. Da jeg kom hjem til Danmark, var de danske medier meget mindre objektive. De mindede mig om gammeldags partipresse.

Erik Høgh-Sørensen er uddannet fra University of Miami og San Francisco State University i international politik og journalistik. …

Han er blevet mødt med blandede reaktioner fra kollegerne.

Mine venner, som er journalister, har reageret med en blanding af væmmelse og fascination. Det er lidt morsomt at se og nøjagtig, hvad jeg havde forestillet mig. Det siger alt om den politiske korrekthed, som jeg i hvert fald ikke deler,’ siger han.

[…]

Erik Høgh-Sørensen, hvad betyder det, at venner reagerer med væmmelse?

Nogle spørger mig, om jeg kan stå inde for DF’s asyl- og indvandrerpolitik. Så svarer jeg ja, for ellers ville jeg da ikke stille op. Så er der andre, som siger ‘du bliver en glimrende politiker, for du er godt inde i stoffet’. Og så er der mange, som bare er flade af grin.’

Hvad griner de af?

‘De griner, fordi det er så usædvanligt, at en journalist vælger DF. Der var jo ikke megen snak om det, da Morten Løkkegaard gik til Venstre.'”

Oploadet Kl. 05:07 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer


30. marts 2015

Somaliske Asad Ali Osman atter dømt for vold: Slog medindsat med glasskål fordi han ‘han var kristen’

Somaliske Asad Ali Osman der fik dom i hundeluftersagen (Vollsmose, 2013) fik i forrige uge en dom mere til rækken for overfald begået i Nyborg Statsfængsel. Det gav ham yderligere et års fængsel og “en betinget udvisning med en prøvetid på to år”. Detaljer om sagen på Fyens.dk – Tiltalt for ny vold: Dømt i hundeluftersag risikerer udvisning.

“Ud over at true en fængselsbetjent, så er den 18-årige mand tiltalt for to tilfælde af vold, hvoraf i hvert fald det ene efter anklagemyndighedens opfattelse er med racistiske undertoner.

Det fandt sted i et køkken i statsfængslet, hvor den 18-årige angiveligt overfaldt en lettisk indsat, fordi han forinden havde fortalt at han var kristen og lettisk.

Den 18-årig nægter sig skyldig… Ved overfaldet i køkkenet, mistede den lettiske mand en del af sit højre øre, efter at være blevet slået i hovedet med en glasskål.”

(Asad Ali Osman på Facebook, 2012 – denne gang dømt for vold med racistiske undertoner)

Oploadet Kl. 13:23 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer
Arkiveret under:

Lederen af den ‘mest moderate syriske frihedsgruppe’ skamroser al-Nusra-fronten (al-Qaeda-gruppe)

Det er ikke nemt at finde moderate forbundsfæller i Syrien, men hvis de mest moderate intet problem har med den lokale al-Qaeda-gruppe, så skulle vi måske holde os helt ude af konflikten. Villy Søvndal, Søren Pind og Martin Lidegaard burde konfronteres med denne tilkendegivelse fra General Salim Idriss, lederen af den Frie Syriske Hær.

(General Salim Idriss på Twitter, 28. marts 2015)

“Den syriske opposition får nu 50 millioner kroner til at sikre basale serviceydelser til den syriske befolkning i de dele af landet, hvor oprørerne har taget kontrollen. … ‘Nogle mener, at man bedst støtter de moderate oprørere ved at give dem våben. Det mener vi ikke, og nu, hvor vi i EU har fået afsluttet diskussionen om våbenstøtte, håber jeg, at vi kan fokusere på det desperate behov for humanitær hjælp i Syrien,’ siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der understreger, at støtten skal gå til den såkaldte moderate opposition.” (Berlingske, 28. maj 2013)

“General Salim Idris er øverste militære leder af den mest moderate syriske frihedsgruppe, Den Frie Syriske Hær (FSA). Under den to år lange borgerkrig har gruppen modtaget mindre våben og andet militært udstyr fra USA.” (Politiken, 16. september 2013)

“‘… jeg vil sammen med vore allierede overveje, hvordan vi kan give de moderate oprørere momentum på slagmarken. Hvordan vi kan øge støtten – også i den hårde ende?,’ siger Martin Lidegaard i et interview med Berlingske efter ministerens besøg i sidste uge hos den syriske oprørsregering i det sydøstlige Tyrkiet.” (Berlingske, 19. maj 2014)

“Det bliver nødvendigt at indsætte landstyrker for at knække den voldelige islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS). … Det mener Venstres udenrigsordfører, Søren Pind. … Vesten skal også støtte moderate grupper som den fri syriske hær, mener Venstres udenrigsordfører.” (Information, 25. september 2014)29. marts 2015

Valg i Nigeria: Kristne Yola på flugt fra Boko Harem – “Jeg vil stemme på en… fra min egen religion.”

Lørdag var der valg i Nigeria. Nigerianerne kunne vælge mellem fjorten kandidater, men reelt var det en kamp mellem muslimske Muhammadu Buhari og den siddende kristne præsident Goodluck Jonathan, med kristen-udrensende Boko Harem på sidelinien. Fredag aften rapporterede Rasmus Tantholdt fra en flygtningelejr, og her opridsede kristne Yola sagens kerne.

(Kristne Yola på TV2 Nyhederne, 27. marts 2015 kl. 19.00)

“At Boko Haram er en muslimsk gruppe, har også haft effekt på debatten i den øvrige valgkamp. Retorikken mellem kristne og muslimer er meget skarp, og Rasmus Tantholdt fortæller, at de fleste vælgere vil stemme ud fra deres religiøse overbevisning i stedet for deres politiske holdninger.” (TV2 Online, 27. marts 2015)

“Blood, language, religion, way of life, were what the Greeks had in common and what distinguished them from the Persians and other non-Greeks.” (Samuel P. Huntington, 1927-2008)

Oploadet Kl. 15:55 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

Poul Madsen, chefredaktør, Ekstra Bladet: Tidl. medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom i Esbjerg

Jeg køber ikke Ekstra Bladet, hvis jeg kan undgå det. Det skyldes ikke at chefredaktøren tilfældigvis hedder Poul Madsen, for egentligt så er han jo kun marginalt ringere end den gennemsnitlige redaktør. Herunder lidt fra en tekst af Jarl Cordua tilbage fra 2010.

“Poul Madsen har markeret sig som politisk reporter. Fx med det berømte/berygtede kælne ’solointerview’ for nylig med Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock, hvor der blev slået ny banerekord i mikrofonholderi. … At komme på forsiden af EB er – sat lidt på spidsen – en skæbne, der er nogenlunde ligeså ’slem’ som at komme på forsiden af Femina eller Euroman. Tænk at det er kommet så vidt!

Men hov! Det er i øvrigt ikke helt rigtigt. For Poul Madsen har faktisk beskæftiget sig med seriøs politik. Som helt ung omkring 1980 var ‘lille Poul’ – efter mine oplysninger – medlem af DKU- Danmarks Kommunistiske Ungdoms afdeling i Esbjerg. Det var dog hans ældre bror, der kørte den lille lokalafdeling af ‘det unge sejrende proletariats’ spydspids, mens lille Poul gik til hånde i kampen for socialismens endelige sejr.

Derfor giver det god mening, når Ekstra Bladets lederskribent i dag onsdag giver udtryk for, at der ikke er noget at komme efter Ole Sohn. Han skal slet ikke sone noget som helst, forstår man på lederen.”

Oploadet Kl. 15:14 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
Arkiveret under:

Mersiha Cokovic, bosnisk muslim: “Danskerne skal ikke holde tand for tunge i deres eget land…”

Enhver kvindelig muslim der deltager i integrationsdebatten og tager udgangspunkt i danske præmisser, udsættes systematisk for hetz fra mere troende muslimer af begge køn. Kronik af Mersiha Cokovic i Berlingske – Racisme er forbeholdt den hvide mand.

“Når det kommer til bl.a. sociale spørgsmål, miljø, økonomi, vejer alles røst ens, og vi kan alle, uanset etnicitet, tro, køn, seksualitet etc. deltage i debatten. Du behøver ikke at være en dansk, kristen mand for at deltage i en debat om, hvorvidt den danske kirke skal frigøres fra staten. Jeg har, som bosnisk muslim der ikke betaler kirkeskat, deltaget i et hav af den slags debatter. Og jeg blev hørt. Det samme gælder, desværre, ikke den danske kristne mand, der ønsker at deltage i integrations- og udlændingedebatten, eller nogen form for debat, der vedrører muslimer.

Mange danskere holder sig helt ude af den slags debatter i frygt for at blive erklæret racister eller det, der er værre. … Jeg taler om ganske almindelige danskere, der på en eller anden måde er nødt til at tage stilling til problematikken vedrørende integrationspolitik.

De gør det, fordi deres liv bliver berørt af integration eller mangel på samme. Folk, hvis børn ikke må få serveret svinekød i institutioner. Folk, der skal punge ud ved kasse et og aflevere halvdelen af sin hårdt tjente løn hver måned, så den kan finansiere integrationsprojekter, integrationsarrangementer eller sociale ydelser til dem, der har fravalgt at integrere sig i det danske samfund. Folk, der ikke må give hånden til deres censor eller deres fødselslæge. Og ja, det er rigtigt. Fødselslægen, vi fik tildelt på Hvidovre Hospital, en smuk kvinde med tørklæde, nægtede at give min kæreste hånden, da det strider mod hendes tro. Som sjovt nok er den samme tro som min.

(‘Albansk dronning’ kommenterer kronikken: ‘Æd lort Mersiha’, 28. marts 2015; Foto: Facebook)

Det irriterer mig grænseløst, at mennesker, som dette samfund er bygget på, og hvis liv bliver berørt, ikke kan deltage i kritik af integration og indvandring uden at blive stemplet eller chikaneret. Og det er ikke kun indvandrere, der tager del i den slags. Det gælder også den danske politisk korrekte, akademiske elite, der prøver at sætte normen for, hvad der må og ikke må siges om minoriteter i Danmark. Overholder du ikke disse normer, er du racist eller i bedste fald højreorienteret ekstremist.

Jo mere jeg deltager i den offentlige debat, jo mere går det op for mig, at racismekortet er noget, der stort set kun bliver spillet mod den hvide mand. Hvis det i sjældne tilfælde bliver brugt mod en indvandrer, bliver det kaldt noget så latterligt, som ‘omvendt racisme’. Det er der ikke noget, der hedder. Den hvide mand har ikke monopol på racisme. Racisme er racisme. Og samme spilleregler gælder alle.

På den anden side kan Hizb ut-Tahrir og lignende organisationer tilsvine og nedgøre alt og alle, der ikke går ind for kalifatet eller er ‘rettroende’ muslimer. De gør det for rullende kameraer uden at blive stemplet som racister.

Nu er islam ikke en race, men lad os lege, at den er det. Det gør vi jo til daglig. Så hvad gør Hizb ut-Tahrirs holdninger dem til, hvis ikke ærkeracister. Tilsvarende kan indvandrere begrænse deres døtres og søstres frihed og udøve vold på dem for at være ‘for danske’ uden at blive stemplet som racister.

Det er mig fuldstændig ubegribeligt, at man kan blive stemplet racist, fordi man går ind for udvisning af hårdkogte kriminelle, indførelse af straf for familier, der forfølger unge kvinder, der ikke vil makke ret, eller går ind for lukning af Danmarks grænser for massiv indvandring, som er ved at komme ud af kontrol, blot fordi man er en bleg dansker.

Jeg er… vred over, at ganske almindelige danskere ikke som jeg kan sætte en finger direkte på problemet uden at skulle vælge sine ord med omhu. De skal passe på med ikke at støde nogen, eller må, Gud forbyde det, generalisere. Og hver gang, man skriver ‘muslimer’, skal man lige pointere, at man ikke mener alle muslimer, da det store flertal faktisk er ordentlige mennesker. Som om vi ikke ved det.

Det samme gælder ikke mig, når det går den anden vej. Jeg har på min Facebook flere gange skrevet ‘danske mænd’ eller ‘danske kvinder’ uden en eneste gang at skulle forklare mig eller tage afstand fra generalisering. …

Danskerne skal ikke acceptere at blive udstillet for at påpege nogle samfundsskadelige problemer. Danskerne skal ikke holde tand for tunge i deres eget land i fare for at støde folk, der frivilligt har besluttet at bosætte sig i Danmark, velvidende at Danmark er et kristent land, hvor grundloven står på den øverste hylde, flaget hedder Dannebrog og hvor alle borgere er ligestillet. Så enkelt er det.”

Oploadet Kl. 14:43 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

Rocker-radikalisering: “Når Omar El-Husseins liv bliver skitseret, minder det utrolig meget om Martins.”

Vil man vide mere om baggrunden for muslimsk radikalisering, så er der ingen grund til at købe dagens udgave af Fyens Stiftstidende. Hele syv sider om den tidligere rocker Martin Fryd Petersen, spækket med politisk korrekte associationer, der ganske givet vil gøre forfatter Marie Louise Toksvig til en del af debatten, og hermed hjælpe med at markedsføre bogen. Well played, men ingen blev klogere. Fra En radikaliseret rocker (Fokus, s. 1-7).

“Historien om rocker/indvandrerkrigen fra 2008 til 2011, fortalt af en af rockerbødlerne. Den historie er slut. Men det er også historien om radikalisering af unge, vrede mænd. Den historie lever videre. … Guldfuglens navn er Martin Fryd Petersen. Han blev til rockeren Fryd med et ildevarslende kors tatoveret under øjet, men startede som drengen Martin. …

Det endelige manuskript til bogen afleverede hun på forlaget i februar. 16. februar skyder 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein to mænd i København og sårer seks politikfolk. Og i dagene og ugerne efter bliver den unge radikaliserede muslims liv rullet op i medierne.

– Jeg kunne ikke lade være med at tænke rigtig meget på Martin. Når Omar El-Husseins liv bliver skitseret, minder det utrolig meget om Martins. En vred, aggressiv og frustreret ung mand, som meget let griber det, når nogen fortæller ham, hvem fjenden er – hvem man skal hade, siger Marie Louise Toksvig. …

Den nu aflagte identitet Martin Fryd Petersen hader indvandrere. Eller rettere ‘perkere’. Dem med en anden hudfarve eller religion, som fører sig frem. Dem, som er en spejling af ham selv. Dem i banderne og i kanten af banderne. Voldelige typer i streetwear og skarpe frisurer. De er målet for hans had. De første syv år af sit liv bor han i en boligblok i Roskilde, hvor hans familie hurtigt bliver den eneste med dansk efternavn. Han får tæsk på legepladsen, hvor han ikke forstår de andre børns sprog.

Teenageårene hvirvler af sted i vold og stoffer, og pludselig sidder han og er med til at starte Hells Angels-undergruppen AK81 op. Formål: At banke indvandrere – helst ‘perkere’.

(Udsnit af forsiden, Fyens Stiftstidende, 29. marts 2015)

Fængslerne lærer han at kende indefra. Her bliver han skolet i rockerlivet. Radikaliseret. Han er på et tidspunkt såkaldt ‘fællesskabsmakker’ med Jønke i arresten på Politigården i København, mens den gamle rocker skriver sit såkaldte Sjakal-manifest – en krigserklæring mod ‘perkerne’. Det udtrykker Fryds følelser og giver nærmest Jønke en imam-status for ham.

– Rockermiljøet leverer et mål for vreden. Det er ret banalt. Selv om Martin føler, at han er en del af en frihedsbevægelse, er det ideologiske fundament papirtyndt. Det handler bare om at få et mål for vreden. … Martin udtrykker det ret enkelt: Han vil have nogle loyale kammerater, og så vil han tæve nogle indvandrere, siger Marie Louise Toksvig.

[…]

… han ender med at være alene med en jævnaldrende araber, der ligesom ham selv har fået 12 års fængsel. For terror. Araberen sværger troskab ved koranen…

Han har været ligesom mig, bare på en anden facon, tænkte Martin. Vi har begge to været unge, dumme og naive og ladet os føre med af noget, som vi troede var det rigtige, men som bare førte ind i en blindgyde,’ skriver Marie Louise Toksvig i ‘Guldfuglen’.

– Martin har ikke tænkt over meget i sit liv. Vi skal respektere, at når en mand som ham kan se den parallel og når til den refleksion, så kan vi andre måske også stoppe med at dele folk op i, hvad de slås for, og i stedet se på, hvad det er, der gør, at de overhovedet slås. Hvad gør dem så vrede og ensomme, at de søger en fane, de kan melde sig under og bliver parate til at slå ihjel for det fællesskab og den overbevisning? Ordet radikalisering giver et billede af islam. Før hed det forråelse, rekruttering eller uddannelse til kriminel løbebane, siger Marie Louise Toksvig.”

Oploadet Kl. 11:37 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper