31. oktober 2015

Karen Sjørup (eks-VS’er): “Der ligger jo nogle forfærdelige kønsstereotyper i Halloweenudklædning…”

Forskere der bruger udtryk som ‘kønsdeterminisme’, ‘heteronormativitet’ og ‘udklædningsstereotyper’ har mistet retten til at blive taget seriøs. Fra Politiken – Kønsforsker: Mange halloweenkostumer er ‘forfærdeligt’ kønsstereotype.

“Halloween er en sjov tradition, der lægger op til udklædning, kreativitet og leg. Men desværre bærer mange af de kostumer, der findes på markedet, ofte præg af en seksualiseret og kønsstereotyp opfattelse af, hvad der er et maskulint og feminint kostume. Det mener kønsforsker Karen Sjørup, der er lektor ved Roskilde Universitet. Her har hun i en lang årrække beskæftiget sig indgående med køn og ligestilling.

Der ligger jo nogle forfærdelige kønsstereotyper i Halloweenudklædning og kostumer generelt. Eksempelvis den passivt afventende prinsesse eller heksen, som er den skræmmende, vidende kvinde. Så er der jo også luderen eller den frække sygeplejerske…’, siger hun. … Det gælder ikke kun for de kvindelige kostumer. Også hos mænd og drenge er de nærmest karikerede maskuline kostumer overrepræsenterede, mener Karen Sjørup.

Masser af små og store drenge har jo også de her stereotypekostumer. De vil helst være supermand, Spiderman, cowboy og så videre. Ligesom at pigerne i børnehaven ofte konkurrerer om at være mest prinsesse. Det er tankevækkende’.

[…]

Forældre og institutioner kan med fordel kunne blive bedre til at opfordre børn og unge til at nedbryde normerne for, hvad der er et pigekostume og hvad der er et drengekostume, mener Karen Sjørup. Det samme bør gælde, når voksne skal klæde sig ud. Selvom det sandsynligvis kan blive svært at holde en kønsneutral linje, fordi det seksuelle begær spiller så meget ind blandt voksne, vurderer Karen Sjørup.”

(BZ’eren Karen Valeur Sjørup i Ekstra Bladet, 26. august 1978; Kvinfo)

“The true object of Marxism, Horkheimer argued, was not the uncovering of immutable truths, but the fostering of social change.” (Martin Jay refererer Max Horkheimer, Frankfurterskolens grundlægger; The Dialectical Imagination, 1973, s. 46)

Oploadet Kl. 19:30 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

Farlig statistik: Nazisider linkede til dig, har lige mailet Umeå Universitet – “… hoppas du får sparken!”

Martin Hedlund er doktorand ved Umeå Universitet, og følger nøje befolkningsudskiftningen på sin blog Det avvikande landet i norr. Tidligere på ugen opdaterede han prognosen med seneste tal, og konkluderer tørt, at hvis niveauet er det nye normale, så kommer svenskerne i mindretal i år 2023. Anden kommentar til posten er fra ‘Lisa’, der på tre-fire linjer forklarer hvordan man etablerer et konsensus-demokratur.

Fy faaan, jag såg på Twitter att du har blivit länkad från nazistsidor som Avpixlat. Har precis mejlat en anmälan till Umeå Universitet och kommer uppmana alla mina vänner att göra samma sak, hoppas du får sparken! Det är du och alla andra rasister som är naiva och som skapar sammanbrott eftersom ni saknar empati.” (‘Lisa’, 30. oktober 2015)

(‘Lisa’ kommenterer på det Det avvikande landet i norr, 30. oktober 2015)

Oploadet Kl. 11:26 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:


30. oktober 2015

Tryk avler modtryk: Påsatte brande i Sverige og Skælskør – “Hvad havde politikerne dog forventet?”

“Hvis man på nogen måde mener, at det er forventeligt, så udtrykker man også forståelse.”, skrev Jens Rohde i går, i et skarpt angreb på Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose, dog også rettet mod et generelt ‘normskred’ i dansk politik. Rohde har solgt sin sjæl til EU, og prisen var garanteret lav.

Selv efter konservative prognoser, så vil det velfungerende nord-Europa ændres til noget andet og værre de kommende år. Tryk avler modtryk, og brandattentater mod asylcentre eller moskéer er forventeligt, ikke mindst i lande hvor masseindvandringen presses gennem på trods af folkets vilje. Sjællandske Nyheder fortæller om en uopklaret brand i Skælskør – Ukendte brandstiftere sætter ild til moské.

Brandvæsen og politi måtte torsdag aften rykke ud til Smidstrupvej 4 i Skælskør, hvor ukendte gerningsmænd havde placeret papir og affald opad fordøren og dernæst sat ild til moskéen, som Sjællandske har beskrevet de seneste dage.

– Det er meget alvorligt og dybt forkasteligt, at man kan finde på det, siger vagtchef Jens Frederiksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han forklarer imidlertid, at branden, som formentlig er slukket af sig selv, næppe kunne have udviklet sig til noget større.

– Men det gør slet ikke situationen mindre alvorlig, siger vagtchefen.”

(Masjed AlSalam-moskéen under opbygning, oktober 2015; Foto: Facebook)

“Et stærkt stigende antal borgere i et Sverige på kanten af sammenbrud føler sig helt magtesløse over for politikernes uansvarlige handlinger og har valgt, som en demonstration at afbrænde bygninger i deres område, som kunne huse folkevandrere. Hvad havde politikerne dog forventet? (Dorthe Ullemose, Dansk Folkeparti; Fyens Amts Avis, 28. oktober 2015)

Oploadet Kl. 13:50 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer

Megafon: 75 pct. af danskerne mener antallet er passende eller for højt, solidt flertal bag stramninger

En ny måling foretaget af Megafon, fortæller, at selvom medierne tematiserer den igangværende masseindvandring som værende en ‘flygtningekrise’, så mener 75 procent af danskerne stadig at antallet er passende eller for højt. TV2 serverer historien som en holdningsændret med overskrifter som ‘Måling ryster ikke DF…’, ‘Støjberg afviser måling…’ (TV2), og det går naturligvis i selvsving i MSM: ‘Måling: Danskere er mere åbne over for flygtninge’ (BT).

Fra TV2 Online – Ny måling: Danskerne er mindre flygtninge-kritiske.

Antallet af flygtninge, der får asyl i Danmark, er ikke for højt. Sådan mener flere danskere nu, viser en måling foretaget af Megafon.

I juni 2015 mente 44 procent af danskerne, at antallet af flygtninge, der fik asyl i Danmark, var for højt. Nu mener kun 34 procent, at antallet er for højt. Tilsvarende er andelen af danskere, der mener, at antallet af flygtninge, der får asyl, er passende eller endda for lavt, steget fra 48 procent i juni 2015 til 61 procent i oktober 2015.

… Der er dog ikke stemning for, at Danmark skal have endnu flere flygtninge. Kun 20 procent ønsker, at Danmark tager imod flere end det nuværende niveau, viser målingen.”


Asylansøgere nægter at bo i ødemarken: “Der er ingen mennesker og her er dyr… Det er for koldt.”

Dalarna i det centrale Sverige skulle være et godt område for ulve, brune bjørne og vildsvin. Fra BT – Asylansøgere nægter at bo i svenske hytter: For farligt, for øde og for koldt.

“Asylansøgerne er ifølge expressen.se bange for at opholde sig i området og ønsker at bo et mere tætbefolket sted i stedet for de 50 hytter, Migrationsverket har lejet.

En af dem er 25-årige Abdullah Waez, som vil bo et sted, hvor der er flere mennesker og forretninger. Også skoven omkring asylcentret skræmmer.

Her er farligt. Der er ingen mennesker og her er dyr. Vi kan ikke bo her. Vi har børn. Det er for koldt,’ siger han ifølge Expressen. …

Kan I ikke blive her, mens I leder efter et andet sted at bo?

‘Nej, det kan vi ikke.'”

(Lima, Dalarna, Sverige, vinteren 2011-12; Foto: Flickr)

“Vi är tacksamma, men det här stället är inte humant.” (syriske Abdullah Waez til Expressen, 26. oktober 2015)

Oploadet Kl. 11:26 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:

Tom Jensen: Årlige brutale, katastrofale, hjerteløse, nedskæringer har givet en større offentlig sektor…

Torsdag demonstrerede elever på ungdomsuddannelser ved store arrangementer i Århus og København. Når røde organisationer mobiliserer, tages alle som gidsler – tydeligst illustreret på Sct. Knuds Gymnasium i Odense, hvor eleverne valgte ikke at deltage, hvorefter lærerne nedlagde arbejdet og aflyste undervisningen. Bag ‘Uddannelsesalliancen’ står en række røde fagforeninger (BUPL, PLS, Socialrådgiverne mfl.) og elevorganisationer (DGS, DSF). Deltagende elever skulle have fravær for dagen, trækkes i SU… og have fyret deres historielærer.

“… så billeder fra dagens gymnasiedemonstrationer og kom til at tænke på at jeg, født i 1966, har levet hele mit liv i et mærkværdigt samfund, hvor konstante, årlige, umenneskelige, asociale, brutale, katastrofale, uhyggeligt hjerteløse nedskæringer i velfærden har afstedkommet en offentlig sektor der er meget større, et velfærdssystem der er blevet langt mere omfattende – og et antal offentligt ansatte som over tid bare er vokset og vokset.” (Tom Jensen på Facebook, 29. oktober 2015)

(Uddannelsesalliancen demonstrerer mod nedskæringer, 29. oktober 2015; Foto: Facebook)

Oploadet Kl. 10:37 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

Udlændinge med mødepligt i Sandholm: “… overtrådte alene i 2014 samlet 4.658 gange sin meldepligt”

Udlændinge på tålt ophold vil typisk være kriminelle, og de burde naturligvis sendes hjem hvor de kom fra – uanset hvad konsekvenser det får for dem. De er ikke vores problem, og skal der endeligt være et alternativ, så må det være et primitivt liv i et afsides fængsel. Fra Metroxpress – Udviste på tålt ophold pjækker igen og igen.

“Hver dag skal de 66 personer, der er på tålt ophold, møde op i Sandholmlejren i Nordsjælland.

Men 44 af personerne overtrådte alene i 2014 samlet 4.658 gange sin meldepligt – altså mere end 100 gange per person. I de første syv måneder af 2015 har 23 personer, de fleste sikkert gengangere, undladt at møde op 2.423 gange.

Det fremgår af et svar fra integrationsminister Inger Støjberg til Folketingets retsudvalg.”

Oploadet Kl. 09:54 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

Tidl. Høyre-minister: Norge ejes af dem der tilfældigvis er her, liberale bør tage afstand fra nationalisme

Victor Norman er tidligere arbejdsminister for Høyre, men ideologiske liberalister uden kontakt med virkeligheden er jo egentligt blot borgerlige marxister. Interview på Minerva.nett – Fellesskapet eier ikke Norge.

“Victor Norman er NHH-professoren som mener at Norge bør ta imot 100 000 flyktninger…

– … 100 000 er et tall som svarer til to prosent av befolkningen. Det klarer en hver kommune å takle uten vanskelighet i løpet av et par år. Hadde du gått opp til fire-fem prosent kunne man kanskje sagt at dette blir mer enn de klarer å absorbere. To prosent er et så lite tall at det ikke kan være et problem.

jeg mener veldig sterkt at Norge i det lange løp blir et bedre land av å være et flerkulturelt samfunn. Vi har godt av å bryne oss mot noe og å få andre impulser. Vi trenger å få impulser utenfra hele tiden, vi trenger å bli utfordret. Vi bor i et av de tynnest befolkede områdene i Europa, og vi har veldig god plass. Jeg mener dypt og inderlig at vi ikke eier dette landet.

– Hvem mener du at eier landet?

– De som til en hver tid er her. De aller fleste som bor her i dag, har kommet andre steder fra. De har bare kommet og slått seg ned opp gjennom i historien. Folkevandringer har vært vanlig i alle tider. Det har vært ulike grader av styrke i disse folkevandringene, men de har alltid vært der. Så det er mange som eier Norge.

– Norge eies av noen, men ikke av felleskapet. Landet eies av enkeltpersoner som tilfeldigvis har kjøpt opp ulike deler av Norge opp gjennom årene og som er fri til å selge det til hvem de måtte ønske. Da må vi erkjenne at når folk er på vandring, vil det etter hvert bli noen andre som eier større og større deler av landet vi bor i. Det må vi innstille oss på, og jeg tror det er bra.

– Så det dreier seg om en bestemt type historieforståelse?

Vi bor her og utgjør Norge, men vi eier det ikke. … Det tredje argumentet er at jeg er grunnleggende liberal. Jeg mener ikke at det er det offentlige eller fellesskapet som eier ting. Det eier vi enkeltvis. Da eier ikke vi som bor her nå, Norge. Vi bor her og utgjør Norge, men vi eier det ikke. I Minerva burde man i hvert fall mene dette. Ideen om felleseie av Norge er jo en grunnleggende ikke-konservativ, ikke-liberal ide. Nasjonalismen er en uting som alle liberale mennesker alltid har tatt avstand fra.

(Professor Victor Norman, tidligere arbejdsminister; Foto: Bergens Tidende, 2014)29. oktober 2015

Æstetik i totalitarismens tjeneste: Henryk Broder om kansler Merkels ‘Wir schaffen das’-kommentar

Venstreradikale Peter Tudvad associerer Venstre’s nye EU-kampagneplakater med nationalsocialistisk æstetik, hvad i tirsdagens Deadline diskret associeres med lyshårede Pernille Vermund fra Nye Borgerlige. Hvis æstetikken overhovedet er politisk, så må den være socialistisk. Henryk Broder perspektiverer Merkels ‘Wir schaffen das’-kommentar i Die Welt. Via Snaphanen.

“På kongressen i SED (Tysklands Socialistiske Enhedsparti) i november 1981 fik partiledelsen forelagt 10 plakater, der på passende vis skulle anerkende SED’s rolle i opbyggelsen af socialismen i den første tyske arbejder- og bonderepublik.

På en af plakaterne griber to hænder fast hinanden under teksten: ‘Vor tak går til dig, Parti’. På en anden rækker en skolepige et hefte frem mod beskueren, hvor hun har skrevet: ‘Jeg giver det bedste, det gav far og mor også’.

På yderligere tre plakater i samme serie ses en soldat, en minearbejder og en landarbejder, der giver ‘Alt til folkets bedste’.

Soldaten siger: ‘Det beskytter vi’, minearbejderen: ‘Det ordner vi’ og den kvindelige landarbejder: ‘Det klarer vi’ (Das schaffen wir).

Kvinden er iklædt gråblå smækbukser, er kraftigt bygget, kortklippet og ligner til forveksling kanslerinden. Ja, således kunne Angela Merkel have set ud for 34 år siden. Vi ved ikke, hvem hun er, person som er ved at stige ud af traktorens førerkabine.

… dog er plakaten autentisk på en måde, der kan give kuldegysninger. ‘Das schaffen wir’ er den næsten ordrette forløber for sætningen, som Angela Merkel i begyndelsen af september sagde, ‘Wir schaffen das’ (Vi klarer det), og dermed udløste en krise, som har lammet Forbundsrepublikken og skabt kaos. … Så kategorisk har ingen forbundskansler nogensinde været.

Plakaten til SED’s 10. partikongres minder os om, at kanslerinden blev socialiseret i DDR, et styre der fra start til slut havde et forstyrret forhold til virkeligheden.”

(SED-plakat anno 1981 – Venstre-plakat anno 2015)


AFA’er dropper Folkets Hus efter homofobisk overfald under ‘No borders’-fest: “Klamme bøsseludere.”

Sandheden kommer selvfølgelig i afmålte doser, men det er da paradoksalt at militante venstreradikale hetzes væk fra egen højborg af lokale muslimer, eller for nu at blive i den pro-multikulturelle lingo: ‘Lokalt forankrede aktivister fra Homofobisk Aktion’. Det kommer måske nok som en overraskelse for ideologi-forblindede revolutionære, men de her ‘machoidioter’ overfalder faktisk ikke kun seksuelle minoriteter. Interessant kommentar af Sille Lindeberg fra Antifascistisk Aktion på venstreradikale Modkraft.dk – Det her er Folkets!.

“Da jeg var lille fik jeg ofte at vide, at jeg var grim. … følelsen af at være eftertragtet som jeg er, at andre synes jeg er lækker, og at jeg ikke behøver at performe et køn for at føle mig i sikkerhed, kan jeg takke socialismen, feminismen og den venstreradikale bevægelse for.

Selvfølgelig kom der andre problemer ved at være lesbisk, kønsoverskrider og autonom. … Nu er det 10 år siden jeg sprang ud som homo, og 14 år siden jeg blev socialist. Min optimistiske tilgang til at kunne forandre verden findes endnu, men den har fået nogle skår i kanten.

… For en måneds tid siden kom så den dag, hvor jeg ikke sprang ud. Jeg blev så bange, at jeg ikke turde sige noget af frygt for at blive tæsket eller faktisk at dø. Det skete hverken i Rusland eller i Pisserenden, men på dørtærsklen til Folkets Hus. En machoidiot overfaldt en fyr, der var til fest, fordi han havde kysset med en anden mandlig festdeltager. Jeg stod tilfældigvis imellem dem, og mine seje venner reagerede lynende hurtigt og fik dannet en mur mellem den maskerede homofob og indgangen til festen. Derpå fulgte nogle minutter med diskussion. Ikke blot med overfaldsmanden, men også med nogle af dem, han hang ud med. Han sagde: ‘Det her er Folkets! De skal sku da ikke sidde og snave her. Det her er Folkets! Klamme bøsseludere.’ Selvom hans venner var enige med os i, at man ikke slås i Folkets Park, kunne de nu godt forstå ham: ‘De sad jo og snavede, og det er sku for ulækkert.’

I minutterne hvor homofoben pustede sig op, gjorde sig klar til overfaldet, overfaldt den ene af dem som havde siddet og kysset i huset og bagefter gik rundt i gåsegang med maskering på, som om han ladede op til 2. omgang, var jeg sikker på, at nogen ville komme meget alvorligt til skade. Hvad enten han ville bruge kniv, slagvåben eller blot de bare næver, virkede han tilpas dedikeret til, at han ville være i stand til at gå hele vejen.

Vi fik lukket festen… jeg er skide træt af Folkets. Jeg er skide træt af alle de episoder mine queer-venner fortæller om – små og store oplevelser med sexisme og homo- og transfobi, som gør, at mange ikke bruger huset længere. … Hvis det her er Folkets, så er jeg ude. I kan lukke huset og bygge en Burger King – Det ville sgu være mere solidarisk.”

(Folkets Hus på Facebook, 4. oktober 2015)

Kontekst: ‘No borders’-støttefest, et forsøg på forbrødning mellem venstreradikale og lokale muslimer, i ly af flygtningestrømmene.

“… en af vores gæster blev udsat for vold af en af vores stamgæster fra (kvarteret). Episoden opstod i forbindelse med en støttefest som blev afholdt i Folkets Cafe som No Borders afholdte.” (Facebook, 4. oktober 2015)

“Folkets Hus ligger klos op ad parken og bestyres af godhjertede, venstreorienterede mennesker. … denne aften talte gadedrengene og de autonome om løst og fast, men én ting var alle enige om: Vi har en skandaleregering, og Inger Støjberg er ikke i besiddelse af et gram empati. Derfor talte de også om, om der mon kom flere flygtninge, og om politiet ville gribe til anholdelser.

‘Vi står klar, brormand,’ sagde en af blågårdsdrengene til mig… En autonom pige kom over og spurgte min jyske brormand og mig, om de også kunne bruge vores bil. Selvfølgelig var vi klar på at hjælpe, så længe vi fik en københavnsk stifinder med til at vise vej. Og pludselig lød der råb i mørket: ‘Hovedbanen nu!’ Det blev selvfølgelig også oversat til jysk, så vi forstod det: Vi skulle ind til banegården med det samme, så alle løb hen til bilerne. Vi bragede gennem gaderne for at tage imod de flygtninge, der kom fra Rødby med toget, inden lovens lange arm nappede dem.

… Via et smart telefonkædesystem, som de autonome havde iværksat, blev der ringet til bandedrengene, der agerede chauffører og fik besked på, hvilke stationer de skulle køre til hvornår.” (Liban Mohammed i Information, 23. september 2015)

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper