30. november 2015

Boualem Sansal: “Det er på høje tid, at folk indser, at der ingen ‘blød’ mellemvej findes i islam.”

Interview med den algeriske forfatter Boualem Sansal i Weekendavisen – Verdens endeligt (ikke online).

“Da redaktionen på satirebladet Charlie Hebdo blev dræbt af islamistiske gerningsmænd i januar, var Frankrig midt i en opildnet diskussion om Michel Houellebecqs netop udkomne roman Underkastelse. I bogen finder en moderat islamist vej til den franske præsidentpost i år 2022, fordi de franske vælgere – i en blanding af opgivende defaitisme over for det åndelige og moralske forfald og frygten for det ekstreme højre – peger på ham som det mindst onde.

Den islamistiske magtovertagelse er fredelig og sker stort set upåagtet, nærmest som lettelse. Men det er et fuldstændig usandsynligt plot. Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra den algeriske forfatter Boualem Sansal. Han afviser ikke en islamistisk magtovertagelse længere ude i fremtiden, men han er overbevist om, at dens vej til magten vil blive ekstremt blodig og drevet af vold, frygt og angstundertrykkelse. En dystopisk mareridtsvision, som han beskriver i sin roman 2084 – La fin du monde (frit oversat: 2084 – verdens endeligt).

… Ifølge Sansal nytter det intet selvhypnotiserende at messe det evindelige mantra, at islamismen intet har med islam at gøre.’Islamismen er en naturlig del af islam… Islamisternes mål er at erstatte demokrati og modernitet med deres egne religiøse dogmer. Islam er ganske enkelt ikke forenelig med demokrati.’ …

Det er på høje tid, at folk indser, at der ingen ‘ blød’ mellemvej findes i islam. At islamisterne ikke standser, før sejren er total,’ siger han, allerede før han får sat sig til rette i sofaen overfor. …

‘… nazificeringen af Tyskland, der skete på ganske få år i 1930rne?’ siger han og slår ud med armen. ‘Dengang forestillede ingen sig, hvor stor en fare nazisterne udgjorde. Men vi har tilsyneladende intet lært af historien. Det er præcis det samme, der er ved at ske i dag. Islamisterne står ved porten, og folk er for naive til at se det.’

Sansal har aldrig lagt fingrene imellem. Det gør han da heller ikke i dag i sin sønderlemmende kritik af Vestens håndtering af islam og islamisterne. En af de helt store hæmsko i bekæmpelsen af islamismen er den politiske korrekthed, der skamløst bebrejder islamismens ofre for volden og terrorismen, og som forsøger at finde årsagen til islamismens rædsler i vore egne samfund: som resultatet af en ufølsomhed over for islam, fejlslagen integration eller institutionaliseret ghettoisering. ….

Den politiske korrekthed frastøder mig. Virkelig. Det er rædsomt,’ siger han med et borende blik…”

Oploadet Kl. 23:55 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Arkiveret under:

Rüdiger Safranski, filosof: “‘Vi lyver os fra den kendsgerning, at Europa bør være en fæstning.”

Kristeligt Dagblad fortjener ros for at finde og gengive de skarpe pointer fra Safranski. Fra Filosof: Forkælede europæere tør ikke forsvare deres værdier.

“Den schweiziske avis Neue Zürcher Zeitung interviewer den tyske filosof og forfatter Rüdiger Safranski om situationen i hans tyske hjemland. …

Mange af muslimerne ved ikke, hvad det vil sige at respektere en anden religion. Vi glemmer, at allerede i flygtningebådene blev kristne smidt i vandet,’ bemærker Safranski. Og man er nu vidne til slagsmål mellem religiøse grupper i lejrene.

‘De er altså allerede i færd med at slæbe deres fjendskaber, grunden til deres flugt, ind i vores land. Skellet mellem religion og stat er af forståelige grunde ukendt for dem.’ …

Man bør genskabe håndfaste grænser, mener Safranski: ‘Vi lyver os fra den kendsgerning, at Europa bør være en fæstning. Vi har jo nu engang noget at forsvare.’

Safranski går ind for større hjælp i flygtningenes nærområder. På spørgsmålet om, hvorfor Ungarn og landene på Balkan fører deres strammerkurs, svarer den tyske filosof:

‘Fordi de allerede én gang har været under muslimsk herredømme. Først i 1908 trak Osmannerriget sig helt tilbage fra Balkan. Disse lande betragter ikke flygtningestrømmen fra en humanitær synsvinkel; de vil ikke have islam tilbage.‘ …

På den schweiziske avis’ spørgsmål om, hvilken rolle protestantismen spiller for tysk sindelag, svarer Safranski, at den har været kilde til såvel flid som til moralisme.

‘Men lad os ikke glemme: Protestantismen er halvvejen til nihilismen. Religionens ydre manifestationer taber i betydning, og den inderliggøres i stedet. I det indre lever den en tid videre som religiøs moral, indtil det religiøse forsvinder, og kun moralen bliver tilbage. På et tidspunkt forsvinder også moralen, og man får nihilismen. Nihilismens nutidige skikkelse er forbrugerismen. …'”

(Rudiger Safransky, filosof; Foto: NZZ.ch)

“Die westliche Lebensform muss sich wieder in Erinnerung rufen: Sie hat Feinde.” (Rüdiger Safranski til Neue Zürcher Zeitung, 8. november 2015)

Oploadet Kl. 23:51 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

Tre dage til EU-afstemningen: Nu også nej-flertal i Megafon-måling

EU er en tabersag, og hverken journalister som Ole Ryborg eller organiserede lobbyister som Bjarke Møller kan fokusflytte sig til et ja på torsdag. Fra TV2 Online – Chokmåling: Nej-siden har taget føringen.

For første gang har nej-siden fået overtaget i MEGAFONs målinger forud for folkeafstemningen på torsdag. I dag vil 40 procent af danskerne stemme nej, mens 35 procent vil stemme ja, viser målingen, der er foretaget for TV 2 og Politiken.

… det er en måling, der vil ryste ja-siden, vurderer TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

– Det er en chokmåling. I andre målinger, hvor nej-siden førte, har man kunnet trøste sig med, at MEGAFON i sine målinger havde et lille forspring til ja-siden og tæt på dødt løb. Nu bekræfter MEGAFON den tendens, man har set i andre målinger, siger han. …

Seneste Gallup-måling for Berlingske fredag viser, at 38 procent stemmer nej, mens 34 procent stemmer ja, mens torsdagens Norstat-måling udført for Altinget viser 41 procent nej og 34 procent ja.”

Oploadet Kl. 12:19 af Kim Møller — Direkte link62 kommentarer

Kolding: Flygtningeboliger giver Kolding Kommune “… uventet millionregning for total-istandsættelse”

“Kolding får millionsmæk for indlogering af flygtninge”, skriver Jyske Vestkysten, og fortæller at kommunen hænger på en regning der minder om en ‘totalrenovering af 47 værelser og to lejligheder’. Her lidt fra en opfølgende artikel – Kolding strammer op på krav til flygtninge (kræver login).

“-Fremover skal alle flygtninge i Kolding skrive under på, at de selv har ansvaret for at vedligeholde og betale for eventuel istandsættelse af de midlertidige lejemål, kommunen placerer dem i.

Integrationsafdelingen ved Jobcenter Kolding vil også tage ud og besigtige de midlertidige lejemål, når de skifter beboere – ligesom kommunen vil sikre sig helt klare lejeaftaler med private udlejere af midlertidige boliger til flygtninge.

Det oplyser integrationschef Bethina Danielsen, efter at Kolding Kommune som omtalt i første sektion har fået en uventet millionregning for total-istandsættelse af 47 værelser og to lejligheder, som kommunen har lejet til flygtninge hos Bed & Breakfast.

Oploadet Kl. 11:50 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:

“.. benægtelse af det let konstaterbare, er et fængsel, den enkelte forventes at sætte sig selv i hver dag”

En socialdemokratisk borgmester bosat i landsbyen Blans (lidt syd for Ballebro, Als Fjord) harcellerer på Avisen.dk over den danske udlændingepolitik. Socialdemokraterne burde træde i karakter og bekæmpe Dansk Folkeparti, der trækker ‘for meget i den forkerte retning’. Det er stadig muligt at forholde sig teoretisk til masseindvandringen, men det bliver sværere og sværere. Eva Agnete Selsing kommenterer i Berlingske – Nordkorea oppe i hovedet.

“Vores ledende politikere er bange. Ikke for den voksende islamiske trussel, men for at tale åbent om den. Der nævnes alt muligt andet: ’sociale problemer’, ‘vores ansvar’ og at ‘vi’ skal ’stå sammen.’ Men ikke så meget om farens rod. Man må ellers sige, at tidens hadprædikanter, terrorister og kollaboratører er meget tydelige om deres religiøst begrundede forehavender. …

Denne fordrejende måde at tegne situationen på er politisk korrekthed appliceret. Korrektheden, humanismen, vil have os til at fornægte den virkelighed, der står foran os og blinker. Korrektheden vil have os til at sige, at A er ikke-A.

Men som forfatteren Theodore Dalrymple skriver, bliver man ond indeni af politisk korrekthed, fordi ens sjæl langsomt korrumperes af at reproducere løgne. Humanisternes magttrumf ligger i den nedværdigelse, den politisk korrekte borger øver på sig selv ved at modsige virkeligheden igen og igen. Det er en form for ideologisk informeret sadisme. Social kontrol. Og den slags gør folk mærkelige indeni. Normen, forventningen om løgn eller benægtelse af det let konstaterbare, er et fængsel, den enkelte forventes at sætte sig selv i hver dag. Nordkorea oppe i hovedet. Folk lærer af bitter erfaring med udskamning at sige, at 2 + 2 er 5.

Vi har stort set ikke nogen politikere, der tør tale ærligt om problemerne. Og før vi kalder tingene ved deres rette navn, har vi ikke en chance for at rette op på den katastrofekurs, vi, senest med Lars Løkkes svage, skræmte ledelse, er på.

Politikerne må gøre op med sig selv, hvad der er vigtigst: deres image eller landets muligheder for en fredelig fremtid. At være elsket af EU, af røde lederskribenter, let- antændelige typer på de sociale medier og nogle professionelle klovne på DR3, eller at kæmpe for, at vores børn ikke skal vokse op i utryghed.”

(Landsbyen Blans, Sønderborg Kommune, syd for Als Fjord)

“Jeg synes, at det er ansvarsforflygtigelse i forhold til resten af Europa. Flygtningekrisen er så stor en udfordring, at vi skal være fælles i Europa om at løse den.” (Erik Lauritzen, Blans)


Levevilkårene skuffer syriske flygtninge: “Det regner og regner. Jeg kommer ikke ud og har ikke hus.”

Fantastisk indslag i 19-Nyhederne på TV2 søndag aften, der sætter lokalavisernes evindelige skønmalerier i relief. Syriske flygtninge i Hammer (ved Næstved) brokker sig over danskernes manglende imødekommenhed, og påpeger at de hverken har fået hus eller busrute. Fra TV2 Nyhederne – Flygtninge i Hammer: – Vi lever i et fængsel, og vi føler os helt isolerede.

“I marts flyttede en gruppe flygtninge ind i en nedlagt skolefritidsordning (SFO) i landsbyen Hammer i Næstved Kommune.

Dengang blev de budt velkommen af de lokale, der kom med blomster og tilbød lektiehjælp. Siden har der stort set ikke været kontakt mellem de 150 lokale og de 17 flygtninge, der alle kommer fra Syrien. …

– Siden de bød os velkommen, har vi ikke set mere til dem, der bor her i byen. De holder sig for sig selv, og det samme gør vi. Det er ikke nemt at komme i kontakt med de lokale. De hilser ikke engang på os, når vi møder dem på gaden, siger Omar Husein.

– Det er ikke rart at bo her i Hammer. Det føles som om vi lever i et fængsel, og vi føler os helt isolerede, siger Mohammed Tosoun.

Alle 17 siger, at de er skuffede over, at de ikke har fået eget hus og at de skal cykle to kilometer for at nå bussen til Næstved…”

(Sjællandske Nyheder, 9. marts 2015: Varm velkomst til flygtninge)

Viggo Jensen, pensionist: Det er immigranter som ikke kan få på anden måde, så kalder de sig flygtninge, så kommer de på den måde. Så kan de få hvad de vil have.

Speak: Så du har ikke lyst til at invitere nogle af dem hjem?

Viggo Jensen: Nej, det har jeg faktisk ikke.

[…]

Flygtning: Når de møder os ved krydset, hilser de ikke engang på os.”

[…]

Omar Hussein: Det er ni måneder siden, jeg kom til Hammer. Det regner og regner. Jeg kommer ikke ud og har ikke hus.

TV2: Og så føler de sig snydt over, efter at der mange måneder i landsbyen stadig ikke er en busrute.

Omar Husein: Jeg har boet i Hammer i én måned, to måneder, tre måneder, fem måneder – og der er ingen bus.

TV2: Mens de lokale har både eget hus og flere biler.

Omar Husein: – De har én bil, to biler. (peger på carport)

Flygtning: – To biler.

Omar Husein: Ikke Danmark – Nej til Danmark.

[…]

Grethe Oxenbøll, leder af frivilligforeningen Sam-X: Vi kommer til dem med brochurer og informationsmøder, men ofte dukker de ikke op til vores aktiviteter. Det er selvfølgelig lidt skuffende.”29. november 2015

“Jeg frygter, jeg bliver slået ihjel.. mine forældre anser homoseksuelle som afvigere.. en der er vantro.”

Første afsnit af dokumentarserien Oprør fra ghettoen kan ses på DR2 tirsdag aften. Her portrætteres fire unge, herunder Muna og ‘Sami’. DR kalder dem ‘nydanskere’ eller ‘unge med anden etnisk baggrund’, men fællesnævneren er Islam. Fra DR Online – 21-årig Muna forlod alt: Flygtede fra sin familie på grund af dansk kæreste.

“Den 8. februar 2013 tager Muna et valg… I de tre måneder op til den morgen, hun klatrede ned fra vinduet på sit værelse i et boligbyggeri i Gladsaxe, har hun været overvåget af sine brødre. De fulgte hende, hver gang hun forlod lejligheden. Hendes mobiltelefon blev taget fra hende, og hun måtte ikke gå i skole. Muna valgte at gå imod sine forældres ønske. Hendes familie havde opdaget, at hun var sammen med en dansk fyr, og det ændrede hendes forhold til familien.

Hun er stadig sammen med den danske fyr, som hendes forældre dengang forsøgte at få til at ændre religion. Men selv om hendes forældre gav indtryk af, at alt nok skulle gå, og at hun godt kunne være sammen med sin danske kæreste, hvis han konverterede til islam, så valgte hun alligevel at forlade sin familie.

[…]

Sami er også en af dem, der er med i ‘Oprør fra ghettoen’. Han er 24 år og homoseksuel, men han frygter for konsekvenserne, hvis hans forældre får det at vide. Derfor optræder han anonymt i serien. …

– Jeg frygter, jeg bliver slået ihjel. Siden jeg var lille, har min far været ekstremt voldelig – ikke kun over for mig, men også over for mine søskende. Det kunne være, hvis vi hørte for høj musik eller bare lavede almindelige drengestreger.

– Begge mine forældre anser homoseksuelle som afvigere – som en der er vantro. Jeg vil bringe skam over familiens ære, og derfor tror jeg, at min far vil ty til så uhyrligheder, hvis jeg springer ud, siger han.”

Oploadet Kl. 20:26 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

M.I.A., Borders (2015): “Borders What’s up with that? … Identities What’s up with that?”

Man kan fodre svin med kunstnere der bifalder den igangværende invasion, og det har desværre også en selvforstærkende effekt. Politiken er begejstret – Den tidligere flygtning M.I.A. udsender usædvanlig vred musikvideo.

“Flygtningestrømmen flyder nu også ind i musikvideoernes verden. Den engelske sangerinde M.I.A. udsendte for kort tid siden sangen ‘Borders’. Hendes vrede sang om vores forhold til flygtningestrømmen vakte opsigt. Men det vil være det rene vand i forhold til hendes netop udsendte musikvideo til ‘Borders’. ‘Borders’ ligner en af den slags musikvideoer, der både kan og vil gøre en forskel. Nummerets insisterende og medrivende musikalske kvaliteter er ikke den eneste årsag dertil.

M.I.A. (forkortelse for ‘Missing In Action’) hedder i virkeligheden Maya Arulpragasam. Hun er englænder, men har også prøvet at være flygtning. Hendes tamilske familie flygtede fra Sri Lanka, da borgerkrigen intensiveredes. Med sin mor og søskende rejste hun i første omgang til Tamil Nadu-provinsen i Indien og derfra videre til England, hvor familien fandt et hjem i London-bydelen Hounslow.”

(M.I.A., Borders, 2015; Itunes, Youtube)

Borders
What’s up with that?

Politics
What’s up with that?
Police shots
What’s up with that?
Identities
What’s up with that?

Your privilege
What’s up with that?”

Oploadet Kl. 19:37 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

Uriasposten på lavt blus i et par uger…

Jeg står midt i flytterodet, og selvom jeg vil forsøge at fortsætte med daglige opdateringer, så vil den forestående flytning nødvendigvis præge Uriasposten. Om et par uger kører jeg med fuld styrke igen, og mon ikke det nye år byder på et par foderbræt-billeder. Det bliver svært at matche Cornells foderbræt (New York State), der inkluderer Zebraspætte, Blå skovskade, Sørgedue og Rødvinget trupial, men mindre kan også gøre det.

Oploadet Kl. 13:16 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

Abdikarim fortrød repatriering: Er glad for at kunne ‘forsørge’ sig selv i Danmark (er på kontanthjælp)

At repatrieringsmidlerne misbruges er ikke ligefrem en nyhed, men detaljerne i en enkeltsag er barsk læsning for denne gennemsnitlige skatteyder. Abdikarim Ali Osman rejste hjem til Somalia for at åbne en netcafé, men gav computerne til familiemedlemmer, og rejste så tilbage til Danmark kort før udløbsfristen, fordi han var nervøs for familiens fremtid i det fattige land. Dem lod han så blive i Somalia. Selvom han var glad for opholdet, så har han det bedre med at være i Danmark og ‘forsørge’ sig selv på kontanthjælp.

Historien fra Metroxpress – Kommuner taber millioner på mislykkede hjemrejser.

“Efter knap et år efterlod Abdikarim Ali Osman sin kone og børn i Somalia og rejste tilbage til Danmark. Han havde ellers fået godt 100.000 kroner af Viborg Kommune i såkaldt repatrieringsstøtte til at etablere sig for i hjemlandet i 2012. Men forsøget mislykkedes. …

Voksne får op til 129.430 kroner, børn op til 39.478 kroner. Støtte udbetales ad to gange. Første del ved udrejse, anden del efter et år i hjemlandet. Der ydes også støtte til rejseudgifter, transport af ejendele, erhvervsudstr, sygeforsikring i et år og medicin til et års forbrug. …

– Jeg synes, tingene gik for hurtigt. Alt for hurtigt. Jeg har det bedre med at være kommet tilbage igen og at kunne forsørge og forbedre mig selv i Danmark, forklarer Abdikarim Ali Osman, der i dag er på kontanthjælp, hjemløs og skylder over en halv million til det offentlige.

Hans sag er langtfra enestående. … Ud af de 24 kommuner er det således kun fem, der har krævet tilbagebetaling, selv om opholdene i hjemlandet i flere tilfælde var helt ned til en måned. Flere kommuner har ikke villet oplyse deres økonomiske tab i disse sager – men metroxpress har kendskab til 21 konkrete sager, hvor kommunernes tab overstiger to millioner kroner.

– Jeg tog tilbage til Danmark, fordi jeg var nervøs for fremtiden. Fremtiden for mine børn og min familie. Når du virkelig ser, hvor mange sultne folk der er i Afrika, når du virkelig ser, hvad lønnen er, og når du virkelig ser, at tingene ikke er, som du troede, så tænker du dig om, siger han.”

– Ifølge loven var repatrieringen gratis, for loven siger, at jeg godt må.

Abdikarim Ali Osman i citat, sakset fra BT.

“Da jeg fik idéen til netcaféen, ringede jeg til Viborg Kommune. Det tog maksimalt to uger, så var der en lastbil, der kom og hentede mine ting, jeg havde 18.435 kroner kontant – 14.537 til at købe udstyr for og et nyt gebis til næsten 9.000.”

“Folk i Somalia er fattige, så det gav ikke mening at åbne en netcafé. Men jeg var glad for at være dernede.”

“Jeg gav computerne til min familie i Somalia. Jeg kunne jo ikke komme tilbage med så mange computere – hvad skulle jeg dog bruge dem til? Og når der er folk i din familie, som ikke har noget som helst, så er det da klart, at jeg giver dem væk.”

Oploadet Kl. 10:16 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper