18. januar 2016

Ang. Disqus-styret kommentarspor på Document.dk

Flere har brokket sig over, at kommentarsporet på Document er ikke-eksisterende. Det er ikke helt korrekt. Kommentarsporet styres med Disqus, og modereres i øvrigt på samme måde som på Uriasposten. Når man har fået godkendt en kommentar, ryger man på en såkaldt ‘Whitelist’, og får hermed kommentarerne online med det samme. Bevares, man skal have en email-adresse tilknyttet Disqus, men anonymitet kræver ikke den store indsats.

Document.dk / Disqus.com

(Havørn fotograferet under hundeluftning, Stavis Å, 16. januar 2016)

“Disqus ranks #1 in Quantcast’s U.S. networks with 144 million monthly unique U.S. visits. Disqus has been featured on many major publications, such as CNN, The Daily Telegraph, and IGN, and about 750,000 blogs and web sites.” (Wikipedia)

Oploadet Kl. 20:45 af Kim Møller — Direkte link133 kommentarer
Arkiveret under:


15. januar 2016

Har du haft problemer med visningen af Document.dk?

Jeg har ladet mig fortælle, at der er store problemer med at læse Document.dk. Det ville være en stor hjælp hvis kritikken var konkret: Hvilken browser (og styresystem) giver problemer – og hvilke problemer.

På forhånd tak, Kim Møller.

Oploadet Kl. 11:24 af Kim Møller — Direkte link61 kommentarer
Arkiveret under:


9. januar 2016

Link til Document.dk

Den første uge har været en prøvelse, men siden er blevet bedre, og den vil løbende blive forbedret. Der vil naturligvis blive mulighed for at kommentere på de enkelte artikler, og dele dem på sociale medier. Overskueligheden skal der også arbejdes med. For daglige opdateringer henviser jeg til Document.dk.

(Skovskade, 6. januar 2016)

Oploadet Kl. 15:15 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer


5. januar 2016

Mens vi venter…

Reaktionerne på skiftet har været delte, og det overrasker ikke. If it ain’t broken don’t fix it, tænker man som læser, men status quo på ubestemt tid er ikke et reelt alternativ. Vi havde håbet på en smertefri overgangsproces, men der arbejdes i døgndrift, og når Document.dk er klar, vil langt de fleste læsere være tilfredse. Det vil tage lidt tid, og ikke alle vil bifalde det nye, men sådan er det med alt. Mit favorit hashtag på Twitter er #NEJTILNYT, men alt nyt er ikke nødvendigvis et tilbageskridt. Det er alt for tidligt at fælde dom.

Jeg er selv rundet af den frie debat, og forstår ikke helt kritikken af det kommende kommentarspor. Et kommentarspor ingen kender. Det er ikke et mål i sig selv at blive mainstream, men det er nu også enerverende, at Uriasposten på 13. år kun blive citeret i trykte medier for det tilfældige har skrevet i vrede under et alias. Søren Krarup fortalte mig for nogle år siden, at Mogens Glistrups retorik var med til at forsinke danskernes politiske modning. For nu at skære det ud i pap: Mine børns fremtid i det land jeg elsker er vigtigere end at ‘Fryse’ kan skrive “Smid de fucking udlændinge ud med en motorsav i ryggen, og deres forældres hoveder om halsen, formet som en kæde af deres afbrændte knogler”, for nu at citere (en ikke-godkendt) kommentar fra 10. november sidste år.

(Urias-hunden Samson, aka ‘Tæppetisseren fra Tommerup)

“‘Stuerene, det bliver i aldrig.’, sagde Poul Nyrup i 1999, vistnok konkret møntet på hvalpe af langhårede schæferhunde…” (selvplagiat)

Oploadet Kl. 20:02 af Kim Møller — Direkte link116 kommentarer
Arkiveret under:


4. januar 2016

Fra Uriasposten til Document.dk

Det er med vemod, jeg skriver dette, men here goes.

Jeg har siden 2003 blogget her på Uriasposten, og det blev hurtigt en integreret del af min hverdag. Jo mere fritid jeg fik, jo flere timer brugte jeg på de daglige posteringer. Når jeg kom hjem efter en lang nat på jobbet, bloggede jeg typisk en historie, der var forberedt i mine pauser. Blev jeg tippet om et radioprogram, så blev det hørt i bilen til eller fra job. Det sidste jeg gjorde før jeg lukkede øjnene var at tjekke indboksen på telefonen, og når jeg vågnede startede dagen som den sluttede. Forfattere fortæller, at skriveprocessen gjorde dem til slaver, og sådan har jeg følt det i nogen tid. Havde det ikke være for de mange venner, det unikke kontaktnetværk, de pæne ord fra læsere, og den uforbeholdne opbakning fra folk jeg respekterer, havde jeg forlængst kastet håndklædet i ringen.

Enkeltpersoners vilje kan gøre meget, men uden samarbejde, og uden en egentlig professionalisering, bliver det for skrøbeligt. I foråret sidste år blev jeg kontaktet af Hans Rustad fra norske Document.no, som flere fra den danske bloggossfære har kendt i et årti. Siden har jeg mødtes med den norske redaktion flere gange med henblik på etablering af Document.dk med undertegnede som redaktør. Jeg har opsagt mit job gennem 8-9 år, og fra i dag er jeg således blogger på fuld tid. Det er i sagens natur en usikker levevej, og sker der ikke en solid mobilisering blandt danskere der er sympatisk indstillet overfor projektet, så finder jeg noget andet at rive i. Det gør jeg gerne, men når nu både Sverige og Norge har mere redaktionelle blogs fra højre, så burde der selvfølgelig også være en dansk pendant. Vi kan gøre en forskel. Vi vil gøre en forskel.

Uriaspostens force har været den dokumentariske no-nonsense-tilgang, og den lidt tørre personlige vinkel på alvorlige emner. For en del virker det brutalt og indforstået, for andre som et lys i en mørk tid. Det er i sidste ende umuligt at gøre alle tilfredse. Jeg vil lægge snittet et sted mellem Rustads seriøse og Uriaspostens letfordøjelige, og trække på kendte navne og tilsendt opinion, der gør at Document.dk vil fungere mere som en bred netavis, end en endelig blog. Målet er gøre folk klogere om den igangværende udvikling, ikke at få pæn omtale i fjendtlige medier.

De fleste konservative er vanemennesker, og det nye layout vil garanteret ikke falde i alles smag. Kommentarfunktionen er Disqus-baseret, som givetvis har nogle ulemper, men også nogle klare fordele. Det er ikke et bevidst valg, debatten er stadig fri, men skulle det vise sig at gøre kommentarsporet bedre, så gør det intet. Vi ses på Document.dk… der kommer online med børnesygdomme senere i dag.

Oploadet Kl. 12:50 af Kim Møller — Direkte link152 kommentarer
Arkiveret under:

Lars Løkke Rasmussen: Danmark indfører øjeblikkeligt midlertidig grænsekontrol mod Tyskland

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har netop holdt et pressemøde i Statsministeriet, hvor han meddelte at Danmark klokken 12.00 i dag indførte grænsekontrol mod Tyskland. Hvad det vil få af konkrete konsekvenser vides endnu ikke, men da Tyskland er et sikkert land, kan Danmark i princippet sende migranter tilbage hvor de kom fra, selvom de måtte trække asylkortet. Fra DR Online – Danmark indfører midlertidig grænsekontrol.

Danmark indfører øjeblikkeligt midlertidig grænsekontrol mod Tyskland.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et på et pressemøde i Statsministeriet, hvor han er ledsaget af udlændingeminister Inger Støjberg (V), justitsminister Søren Pind (V) og transportminister Hans Christian Schmidt (V).

– Det er et stort skridt, og det skal naturligvis ses på den baggrund af den alvorlige migrations- og flygtningekrise, som Europa står midt i. Den nok største og mest komplicerede krise, vi endnu har set i dette århundrede, siger Løkke.
Den midlertidige grænsekontrol vil i første omgang vare i 10 dage.

Da klokken slog midnat udvidede svenskerne ID-kontrollen ved grænsen. Det betyder blandt andet, at den svenske lov om transportøransvar er trådt i kraft.”

Oploadet Kl. 12:23 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
Arkiveret under:

Bloggossfæriske forstyrrelser…

De varslede ændringer volder uforusete problemer, og selvom jeg nu har været online i 18 timer, så er problemet ikke løst. Stay tuned.

Oploadet Kl. 03:02 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer
Arkiveret under:


2. januar 2016

Fredsaktivist Troels Toftkær: Uriaspostens borgerkrigstanker gør en ‘positiv flygtningepolitik umulig’

Kort efter Anders Breivik likviderede teenagere med automatvåben, skrev en Troels Toftkær i Jyllands-Posten, at ‘bloggerne på Uriasposten’ havde et medansvar for Breiviks udåd, da vi var “… med til at levere den musik, som terroristen danser efter”. Manden bag læserbrevet var en aldrende fredsaktivist (eks. Vanløse Vietnamkomite, Militærnægterforeningen, Jørgen Dragsdahl-støtteforeningen), der naturligvis er helt vild med den igangværende masseindvandring. Fra Jyllands-Posten – Debatten om flygtninge er historieløs.

“Den aktuelle debat om flygtninge er historieløs. Nu hedder det sig, at flygtningene vil få velfærdssamfundet til at bryde sammen, at vi står over for en social katastrofe, og at dansk kultur vil lide ubodelig skade. Som om vi aldrig har været ude for noget lignende. Men det har vi…

Jeg tror heller ikke, Inger Støjberg er dum. Men det er historieløst, så det basker, når hun åbenbart ikke er i stand til at forestille sig, at man ude i den store verden kommer til at tænke på Holocaust, når man hører om hendes forslag. …

På Uriasposten.net kan man læse om den nært forestående borgerkrig og nemt få det indtryk, at det er noget, man venter sig meget af. Det er ekstreme holdninger og synspunkter, som ikke desto mindre er med til at præge regeringens parlamentariske flertal og gøre en positiv flygtningepolitik umulig.

Historien gentager sig ikke. Men hvis man kender til den, kan historien inspirere. Historieløsheden kan ingenting.”

Oploadet Kl. 09:53 af Kim Møller — Direkte link70 kommentarer

Dronning Margrethe II: “To danskere mistede livet… Mine tanker går til de pårørende til begge ofre.”

Dronningens nytårstale havde sine momenter. Det blev eksempelvis understreget at den Vordingborg-fødte palæstinenser Omar El-Hussein, der den 14. februar 2015 myrdede jødiske Dan Uzan og kristne Finn Nørgaard, ikke selv er at regne blandt ofrene. Det burde være indlysende, men i en tid hvor virkeligheden angribes fra alle vinkler, er det godt med en stopklods: Omar El-Hussein var ikke dansker. Punktum.

“Vi kan ikke forlade 2015 uden at tænke over, hvad året har bragt. I januar så vi først det chokerende attentat mod det franske satireblad i Paris, og godt en måned senere oplevede vi så det dobbelte attentat i Krudttønden og ved Synagogen i Krystalgade i København. To danskere mistede livet, og vi sad alle tilbage med chokket og forfærdelsen – terroren var nået til os. Mine tanker går til de pårørende til begge ofre. Alle følte vi os ramt…” (Dronning Margrethe II af Danmark, 1. januar 2016)

(Omar Abdel Hamid El-Hussein, skudt af Politiets Aktionsstyrke, Svanevej, Nørrebro, 15. februar 2015)

“Der er tale om en ung mand på 22 år. Han er dansk statsborger og født i Danmark.” (Helle Thorning-Schmidt, 16. februar 2015)

Oploadet Kl. 09:19 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer


1. januar 2016

Tyskland: Angela Merkels nytårstale, nu med arabiske undertekster…

Bundeskansler Angela Merkels nytårstale kunne i år ses på internettet med arabiske undertekster. Via arabic.ZDF.de.

“Mit arabischen und englischen Untertiteln will das ZDF möglichst viele Geflüchtete erreichen”, erklärte der Sender. Die fremdsprachigen Angebote seien unter arabic.ZDF.de und english.zdf.de erreichbar.” (Spiegel Online, 30. december 2015)

Oploadet Kl. 20:55 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper