29. februar 2016

Redox afslører: Politisk interesserede arbejdskammerater er en del af folkefest, har mødt Niels Helveg

Nu har jeg nærlæst første Redox-artikel om de her farlige antimuslimske nationalkonservative, der hvert år mødes under åben himmel på en lokalitet ved Mossø. Er der et formål med artiklen, så må det være at namedroppe tidligere kolleger af undertegnede, hvortil flere er at regne blandt mine nære venner. At give dem et faneblad i det evige Redox-arkiv.

“Er der egentlig noget demokratisk odiøst i det, der foregår?” kommenterer Dagbladet Information-redaktør Niels Ivar Larsen retorisk på Facebook. Tværtimod.

Et citat der illustrerer niveauet. Vi har mødt Niels Helveg Petersen.

“Medarbejdergruppen, der iflg. Redox’ oplysninger ikke har noget navn, tæller 10-15 personer og har eksisteret i mere end 11 år. I dens levetid har medlemmerne f.eks. besøgt en lang række højreorienterede politikere, som Mogens Glistrup (og senere hans datter Anne Marie), Pia Kjærsgaard, Søren Krarup, Jesper Langballe og Morten Messerschmidt samt Den Korte Avis’ redaktører Ralf Pittelkow og Karen Jespersen. Listen over udflugtsmål tæller også de tidligere socialdemokratiske ministre Anker Jørgensen og Thorkild Simonsen samt Niels Helveg Petersen (R) og Poul Schlüter (K).”

Jeg ledte forgæves efter inkriminerende detaljer, men nej. Politiske møder med kendte politikere var det værste, altså udover tilstedeværelsen af ‘alkohol’. Artiklen inkluderer to billeder. Begge af undertegnede med en kollega. Det ene taget med telelinse fra en nærliggende spejderhytte under Mosbjerg Folkefest sidste år.

Det andet er tilbage fra 5. februar 2010, da jeg var på ‘fotojagt’ ved en ‘antifascistisk demonstration’. Jeg husker tydeligt dagen. Jeg plagede et par journalistvenner om at tage med, men det blev en kollega-ven der slog til. Få minutter efter Redox tog det viste foto, blev vi banket ned bagfra med flasker af et maskeret tæskehold. Vi røg begge på hospitalet, og han var sygemeldt flere uger.

(Collage: 5. februar 2010)

Måneden efter overfaldet valgte Politiets Efterretningstjeneste at ransage privatadresser for flere centrale Redox’ere, og beslaglagde blandt andet deres server med register over flere tusinde politiske modstandere. Det bringer mig frem til Politikens oprids af sagen mod kollektivet, året efter.

“… terrorsagen viser personsammenfald mellem Redox og den radikale venstrefløjsorganisation Antifascistisk Aktion, som flere gange har brugt vold for at forhindre eller forstyrre møder og demonstrationer på den yderste højrefløj.”

Historien kort: Demokrater drikker øl af gennemsigtige plastikkrus på en varm sommerdag. Selverklærede ‘antifascister’ på den yderste venstrefløj vil gerne slå dem i hovedet med glasflasker. ‘Make a Smash-hit, Kill a Fascist’, som Redox-redaktøren, skrev på Anarcho forum nogle år før han fik pressekort.27. februar 2016

Den korteste samtale

Jeg har hemmeligt mobilnummer, og tager normalt ikke telefonen når ukendte ringer, men torsdag aften gjorde jeg en undtagelse. Det blev en kort samtale, for selvom venstreradikale vil skrive om ‘#antimuslimerne‘, så taler jeg ikke med ekstremister, heller ikke selvom de har pressekort og kalder sig ansvarshavende chefredaktør.

Undertegnede: Hvem taler jeg med?

Simon Bünger, Redox: Simon Bünger.

Undertegnede: Vi har ikke noget at tale om. Hej, hej… (lagde røret på)

Når Researchkollektivet Redox twitter om For frihed-demonstranters færden, så bliver For frihed-demonstranter angrebet af et tæskehold fra Antifascistisk Aktion, og når et tæskehold fra Antifascistisk Aktion angriber medlemmer af Danerværn i Nordvest, så står Simon ‘Bomberman’ Bünger fra Redox i baggrunden med telelinsen.

(Simon ‘Bomberman’ Bünger, Researchkollektivet Redox, 23. januar 2016)

“We will have no truce or parley with you, or the grisly gang who work your wicked will. You do your worst – and we will do our best. Perhaps it may be our turn soon; perhaps it may be our turn now.” (Winston Churchill, 14. juli 1941)

Oploadet Kl. 17:05 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer
Arkiveret under:

Sortgrå ryle, Knudshoved, 26. februar 2016

Vejret er aldeles fremragende i disse dage, og i går gik turen til Knudshoved ved det gamle færgeleje tæt på Storebæltsbroen. En poserende Jernspurv forsvandt før jeg fik kameraet pakket ud, men jeg blev til gengæld trakteret med tre ikke særlig sky individer af Sortgrå ryle i noget nær perfekt lys. De samme som jeg fotograferede sidste år, men resultatet blev væsentligt bedre, selvom det denne var gang var uden det store stativ.

Solsorten vækkede mig i morges…

Oploadet Kl. 16:08 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
Arkiveret under:


23. februar 2016

Stor flagspætte, Gl. Korup, 23. februar 2016

Tirsdag blev en god dag her på matriklen. Stor flagspætte kunne ses fra arbejdspladsen, og da jeg en time senere luftede Samson genfandt jeg den i et af de højeste træer. Foråret er på vej, og nok så mange breaking-bjælker på TV2 news ændrer ikke på det faktum.

Oploadet Kl. 23:37 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer
Arkiveret under:


18. februar 2016

Natugle, Klostermølle, 16. februar 2016

Frosten er tilbage, og har taget det klare vejr med sig. Det giver mulighed for at fotografere lidt igen, hovedsageligt til dokumentation, men det er bedre end ingenting. En tur med hunden omkring Langesø gav grumsede billeder af Rødhals, og vil jeg fotografere almindeligheder, så er matriklen noget nær perfekt. Tirsdag skulle jeg hente børn i Århus, og tænkte jeg lige ville smutte omkring Klostermølle og få en Isfugl eller to på ramkortet. Det lykkedes ikke. Natuglen var hjemme, men nøjagtig ligeså indadvendt som sidste år.

Da jeg kørte fra Klostermølle, glanede jeg lidt efter nogle Fiskehejre, og bemærkede en større rovfugl. Parkede i hast bilen, og fik dokumenteret 1 styk Havørn. Ikke helt nok til at redde dagen, men så havde jeg da lidt at tale om, da jeg lidt senere ankom til Mosbjerggård. Vandet står højt i Mossø, men udsigten fra festpladsen er stadig eventyrlig. Husk Mosbjerg Folkefest lørdag d. 2. juli!

(Natugle, Klostermølle, 16. februar 2016)

(Havørn over Gl. Rye)

(Vue fra festpladsen, Mosbjerggård)

Oploadet Kl. 01:16 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer


15. februar 2016

Syngende Eremitdrossel i House of Cards

Alle taler om de mange tv-serier, og søndag lykkedes det mig at afslutte 1. sæson af House of Cards. Der var adskillige højdepunkter. Ornitologen i mig bliver nødt til fremhæve scenen, hvor den utålmodige Frank Underwood tager til St. Louis for at tale med milliardæren Raymond Tusk, for at høre hvorvidt han ønsker at blive vicepræsident. Tusk har ikke travlt, og slæber Underwood med ud i skoven med en kikkert. Pludselig midt i en samtale hører Tusk en Eremitdrossel synge, og citerer tre linjer i Walt Whitmans digt om Abraham Lincolns død. When Lilacs Last in the Door-yard Bloom’d.

(Kevin Spacy som Frank Underwood & Gerald McRaney som Raymond Tusk; HOC, s01e12)

“Solitary, the thrush,
The hermit, withdrawn to himself, avoiding the settlements,
Sings by himself a song.”
(Walt Whitman, 1865)

Oploadet Kl. 01:46 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:


13. februar 2016

En faldefærdig hestevogn på Herrens mark…

I en tid hvor alle lever i nuet, er det befriende at fordybe sig lidt i historien. Som barn var geografi faget over dem alle, og den dag i dag kan jeg stadig bruge timer på at studere tidens påvirkning af det konkrete. Vandløbenes afretning, husenes tilbygning, vejenes omlægning. Et godt værktøj er Det Kongelige Biblioteks Danmark set fra luften, men også Historiske Kort på Nettet og Arkiv.dk kan anbefales.

Som nybagt husejer har jeg naturligvis også set nærmere på egen matrikel. Engen jeg kan se fra blogstationen er på kort fra 1800-tallet påskrevet ‘Præstegårdens’. Præstegårdens jordtilliggende, på Herrens mark, så at sige. Kirken havde i de første år krigsår flere gange besøg af selveste Kaj Munk.

“Verden er stor, og Danmark er lille. Men det lille Danmark ligger os alligevel nærmere end den store verden.” (Kaj Munk)

Grunden grænser mod vest op til et nu nedlagt ‘Fattighus’ (senere: ‘Kommunehus’). Her boede i 1869 blandt andet den 29-årige Karen Jensen med tre uægte børn. Bindingsværkhuset er i dag erstattet af en 70’er-agtig spejderhytte. På den anden side af matriklen lå mod øst en gård der var købmandsforretning i starten af 1900-tallet.

På et luftfoto dateret 1948/52, ses et par græssende heste på grunden samt en hestevogn. Muligvis identisk med den faldefærdige jeg i dag fotograferede mellem nogle graner 150 meter fra stuen. Landbrugsjern kaldte den forrige ejer det, da han viste os rundt. Jern kommer fra jorden og skal i jorden, siger landmændene. Jeg lader den ligge.

Oploadet Kl. 16:58 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer
Arkiveret under:


11. februar 2016

Snart dages det…

Jeg blogger stadig for Document.dk, men kan glæde faste læsere med at Uriasposten kører videre i den vante stil her på siden fra marts. Meget mere om fritidsplanerne på et senere tidspunkt.

Her i mit fynske eksil går det i øvrigt glimrende, omend det våde vintervejr lader en del tilbage at ønske. Fodrebrættet er velbesøgt selvom både huskattene og spurvehøgen viser interesse, og den nu 16-18 kilo tunge schæferhvalp stjæler mejseboldene. Der vokser Erantis i skellet, og Guderne (Allah fraregnet), skal vide at jeg glæder mig til foråret. Snart dages det

(Samson fotograferet med fugleobjektiv, 11. februar 2016)

(‘Gennem rude’-foto af Spurvehøg, 11. februar 2016)

Oploadet Kl. 15:17 af Kim Møller — Direkte link54 kommentarer


3. februar 2016

Skovspurv på thuja, Gl. Korup, 21. januar 2016

Åben tråd…

Oploadet Kl. 23:27 af Kim Møller — Direkte link116 kommentarer
Arkiveret under:
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper