31. juli 2016

Erik Høgh-Sørensen: “Efter Brexit har det britiske aktieindeks FTSE-100 klaret sig strålende…”

Erik Høgh-Sørensen er partner i Analyseenheden 4V, der netop har udgivet rapporten Danexit efter Brexit? Kommentar i Børsen – Efterlysning: Hvad bliver der af Brexit-katastrofen?

“En måned efter den britiske EU-folkeafstemning peger flere indikatorer på stabilitet end det omvendte, og hvis der virkelig var problemer, ville centralbankerne for længst have sænket renterne. Ifølge et nyt notat fra Analyseenheden 4V er det hidtil mest håndgribelige ‘ro på’-signal kommet fra Bank of England (BoE), den britiske nationalbank, der holdt møde 13. juli.

I den forbindelse er markeds-psykologien værd at bide mærke i. Inden mødet forventede de fleste analytikere ifølge Bloomberg, at BoE ville sænke den britiske rente fra 0,50% til 0,25% for derved at afbøde konsekvenserne af Brexit. Men BoE gjorde intet. De i forvejen nervøse markeder kunne/burde derfor være gået i panik. Det gjorde de ikke.

Pundet steg, hvilket afspejler tillid, og 21. juli fulgte Den Europæiske Centralbank (ECB) trop ved at fastholde eurorenten på -0,4%.

Hertil kommer andre positive tegn… Efter Brexit har det britiske aktieindeks FTSE-100 klaret sig strålende (billedet), hvorimod FTSE-250 har haft en mindre nedgang på ca. -2%. Logisk nok, for, som forudsagt i Analyseenheden 4Vs april-rapport er især de store multinationale virksomheder bedst rustet til at håndtere Brexit.”

(FTSE-100 index, før og efter Brexit, 2016)

“Rundt om i Europa står politikere og erhvervsledere på spring til at benytte Brexit som figenblad for at dække over egne fejl.” (Erik Høgh-Sørensen)

Oploadet Kl. 10:11 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

Jesper Holm F.: “Man kan ikke undsige sig et fjendskab, når en anden part har erklæret sig ens fjende.”

God blogpost af Jesper Holm Frederiksen på Frontiére – Terror som kampform.

“For at forstå terroristers motiv er det væsentligt at huske på, at krig er en militær handling for at opnå et politisk mål. … Vi har i den vestlige verden i mange år betragtet fænomenet Krig som en militær handling udført af to eller flere stater, der med disse midler vil opnå deres respektive politiske mål. I krigen mod terror er krigen nu forandret til dødelige angreb mod civile med midler, der er tilgængelige for civile. … krig i sin mest brutale, sande og ældste form: besærkergang mod forsvarsløse civile og angreb mod dårligt forsvarede områder eller mål. …

Har vi overhovedet en fjende? Fjendskab er en ensidigt sat relation. Man kan ikke undsige sig et fjendskab, når en anden part har erklæret sig ens fjende. Islamisk Stat og andre islamistiske grupper har adskillige gange igennem både ord og handling erklæret sig som fjender af de vestlige, kristne, frie samfund. Det kan vi ikke undsige eller dialogisere os ud af. Vi kan kæmpe eller dø. Hvad vil fjenden opnå? Islamisk Stat har meget tydeligt redegjort for, at deres mål er det såkaldte kalifat. Altså en verdensomspændende stat, inden for hvilken islamisk lov hersker – verdensherredømme.

Det er naturligvis indlysende, at når IS eller andre islamistiske grupper begår et terrorangreb i vestlige lande er ambitionen ikke, at det angreb alene vælter den siddende regering, så man i stedet kan indsætte en islamisk regering, men målet kan snarere være et delmål; at tvinge modstanderne til at overholde islamisk lov. Dette ses tydeligst, når der udgives tegninger/afbildninger af den påståede profet, Muhammed. …

Et andet eksempel så vi for nylig, da en islamist tiltvang sig vej ind på en natklub for homoseksuelle og med lette håndvåben dræbte 50 mennesker. Her er delmålet endnu ikke opnået, men såfremt vi ser flere af denne slags angreb, kan vi snart forvente, at de homoseksuelle personer i befolkningen i stigende grad aktivt vil skjule deres seksualitet og under alle omstændigheder mødes under enten private eller meget sikrede forhold.

Denne tendens kan dog forventes udviklet uafhængigt af storstilede terrorangreb, idet vi må medregne den forfølgelse af homoseksuelle, der foregår i dagligdagen på gadeplan. Hyppige overfald og verbal udskamning og angreb kan ligeledes bidrage til at ændre de homoseksuelles adfærdsmønster, og dermed opnå endnu et delmål; at islamisk lov overholdes i et sådant omfang, at der ikke eksisterer homoseksualitet – i det mindste ikke i det i det mindste ikke i det offentlige rum.

… Vores svagheder er vores åbne samfund og vores uvilje til at forsvare de principper og handlemønstre, islamisterne har som mål eller delmål at nedbryde. Derforuden har vi en betydelig svaghed i vores fornægtelse af konsekvenserne ved fri og ukontrolleret passage over landegrænser. … Den største og væsentligste svaghed er imidlertid, at befolkningen i stadig mindre grad oplever, at deres stat kan beskytte dem.30. juli 2016

Gærdesmutte, lavendler og høns, 30. juli 2016

Jeg er så småt ved at vænne mig til havearbejde, og har de sidste tre dage ordnet drivhuset, og forsøgt at fjerne det værste ukrudt i baghavens bede. Der er plantet Skt. Hans Urt, Salvie, Lavendler og Buddleja, og hvis det ikke giver mere liv i haven i år, så vil det komme næste år. Clematis er plantet ved hønsegårdens hegn, mest som et forsøg. Der er ingen overordnet plan. Engen overvejer jeg end ikke at gå i gang med.

Jeg har opsat en ny foderautomat i birketræet, og håber det lokker fuglene lidt tættere på. Forleden morgen reddede jeg en ung Gråspurv fra kattene, og i dag var det en ung Gærdesmutte. Hønsene er ude i det fri det meste af dagen, og inden længe accepterer Samson deres eksistens. Det går fremad, men er ikke helt uproblematisk. De store punker-høns hetzer de mindre sorte, der hetzer solsortene, og sådan er der en vis hakkeorden.

(Juvenil Gærdesmutte)

(Lavendel)

(Sølvrandet dværg-wyandotter)

(Lys sussex)

Oploadet Kl. 19:26 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

TV2 Nyhederne problematiserede grænsekontrollen, ignorerede seksuelle overgreb mod teenagepiger

Mens jeg skriver dette kører TV2 nyhederne i baggrunden. Først et indslag om mulige racistiske overgreb på unge aboriginere i australske ungdomsfængsler, og herefter en indslag om at grænsekontrollen har skabt kilometerlange køer her i ferien. Nyhedsudsendelsen sluttede af med et indslag om en ny Harry Potter-bog.

Herunder to historier der ikke blev plads til. Begge seksuelle overgreb mod teenagepiger natten til i dag i henholdsvis Hjørring og Rudkøbing.

Politiet eftersøger tre mænd på 17-18 år alle mørkhårede og ‘mørk i huden’. Fra Nordjyske – 15-årig udsat for overgreb under Dana Cup.

“En 15-årig norsk pige er blevet udsat for et seksuelt overgreb under Dana Cup i Hjørring, oplyser vagtchef Bent Højgård fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. Politiet fik anmeldelsen klokken 01.10, der lød på ‘anden seksuel omgang end samleje’.

… Det stod på i flere minutter, og det er pigens opfattelse, at flere mennesker passerede forbi i området, mens det foregik, hvorfor det formodes, at der kan være vidner til det skete.”

Fyens Politi har sigtet tre asylansøgere på henholdsvis 15, 16 og 17 år for blufærdighedskrænkelse, og søger flere ofre. Fra Fyens.dk – Tre drenge befamlede 16-årig: Politiet efterlyser andre krænkede.

– Drengene er sigtet for sammen at befamle pigen uden på tøjet. Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad der skete, men vi mistænker, at de samme mænd kunne havde gjort det før. Derfor efterlyser vi nu andre piger, der har oplevet det samme på festivalen, siger vagtchef ved Fyns Politi, Christian Rasmussen. …

Blufærdighedskrænkelsen skete på det område af Langelandsfestivalen, hvor ikke-betalende gæster kan opholde sig. De tre mistænkte drenge er asylansøgere og bor på Langeland.”

TV2 Nyhederne sluttede af med et indslag om en ny Harry Potter-bog…

Opdate. Fyens.dk omtaler flere kulturmøder under Langelandsfestivalen.

“En kvinde anmeldte natten til søndag en voldtægt på Langelandsfestivalen… To udenlandske mænd, der mistænkes for at være gerningsmænd, er blevet anholdt i sagen. … Fyns Politi har udover anmeldesen på en voldtægt modtaget syv anmeldelser fra piger, der er blevet befamlet på festivalen.

Oploadet Kl. 18:30 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

Frankrig: Jihadist annoncerede “… sine planer overfor cirka 200 mennesker fire dage inden angrebet.”

Hvis Anders Breivik havde annonceret sine planer for politiske meningsfæller, så ville angrebene aldrig havde fundet sted. Breivik var ekstrem anti-jihadist, en ufredelig afvigelse, en anomali. Det samme kan ikke siges om islamiske terrorister, da konceptet om hellig krig (jihad) er en integreret del af ‘de rettroendes’ ideologi. Fra TV2 Online – Avis: 200 personer kendte til terrorangreb i fransk kirke 4 dage forinden.

“Den franske avis L’Express har fået indsigt i lydfiler og beskeder fra et krypteret chatprogram, der afslører nye detaljer fra angreb på kirke.

Den ene af de to gerningsmænd, der tirsdag dræbte en ældre præst og sårede en nonne i en kirke i det nordlige Frankrig, havde allerede annonceret sine planer overfor cirka 200 mennesker fire dage inden angrebet.

Det skriver den franske avis L’Express, der er kommet i besiddelse af flere lydfiler og chatbeskreder fra den 19-årige Adel Kermiche, som han sendte i en lukket gruppe på omkring 200 mennesker i det krypterede chatprogram Telegram.

– Du tager en kniv, du går ind i en kirke, laver et blodbad, bum, skriver manden blandt andet fire dage før terrorangrebet. …

Han var kendt for at have sympati for terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS), og screenshots fra L’Express viser, at Adel Kermiche brugte et billede af IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi som profilbillede på Telegram-tjenesten.”

(Islamisk Stat-flag set i Paris, ifølge Twitter; NB: Ikke-verificeret)

Oploadet Kl. 18:03 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer
Arkiveret under:

Dr. phil. i citat: “Man kan sige, at den islamiske verden blev bærere af den romerske kulturarv.”

Selvom muslimer historisk set har gjort sig store anstrengelser for at fjerne før-islamiske minder på erobret land, så er det ikke lykkedes helt. Det kan man da godt kalde en succeshistorie, men det kræver mange år på universitetet og en doktorgrad i historie. Fra Ekstra Bladet – Romerriget levede videre i islam.

“Gennem historien er der fra tid til anden blevet skabt et billede af et reelt videntab ved Romerrigets undergang, hvor den efterfølgende ‘mørke’ middelalder kastede Europa ned i et provinsielt søle af pest og uvidenhed. Det drejer sig om viden om den romerske kultur, antikkens litteratur og filosofi, men også byggekunst. …

Ifølge Peter Fibiger Bang gik den romerske videnarv ikke nødvendigvis bort, når det gælder områder som byggekunst og teknologi. Behovet for at bygge i samme skala blev simpelthen mindre…

Jesper Carlsen, der er Dr. phil. på historie ved Syddansk Universitet, tilslutter sig sin kollegas forklaring om byudviklingen i Europa.

… allerede i senantikken var den østlige del af Romerriget den stærkeste og rigeste, forklarer Jesper Carlsen. Hvor Romerriget i vest var ved at blive erobret og delt op i en lang række germanske kongedømmer af blandt andet vandaler og goter, var det nemlig stadig en kulturel faktor i øst.

Dette kunne blandt andet ses ved, at de romerske bade og sanitære forhold gik tabt i vesten, mens det såkaldte ‘hammam’, også kendt som et ‘tyrkisk bad’, blev ved med at være i funktion i den østlige del af det gamle Rom, fortæller Jesper Carlsen:

– Man kan sige, at den islamiske verden blev bærere af den romerske kulturarv. Den østromerske kultur fortsatte på mange måder i det byzantiske rige, og blev også ret let optaget af islam [ca. 600 e.v.t],- forklarer han.”

(Romersk badehus i Bath, Somerset, England, etableret år 60-70 e.Kr. ved keltisk kilde)

Oploadet Kl. 10:07 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer


29. juli 2016

Brøndby: 25-30 sigøjnerfamilier har besat større område ved strandpark, organiseret kriminalitet

Sociale medier er ikke så forfærdelige som rygtet. Hvis ikke det var for Facebook, så ville Ruth Swedenborgs erfaringer aldrig nå trykte medier. Hun har oprettet en Facebook-gruppe kaldet ‘Strandens venner’, og beskriver i en nylig opdatering hvordan et område ved Køge Bugt Strandpark er besat af 25-30 sigøjnerfamilier. Det drejer sig ikke blot om generende ulovlig campering, men om at området bruges som base for organiseret kriminalitet.

Problemet er ekskaleret, men har ifølge kvinden stået på i 6-7 år. Teksten er stærkt ironisk – GRATIS CAMPERING !!

“Fin campingplads- lejrplads Holmehuset, Brøndby Havnevej ved dæmningen Holme Sø, nordøst for Brøndby Havn, velegnet til større grupper og forsamlinger, mest forbeholdt grupper med anden etnisk oprindelse end dansk, gratis faciliteter, fri parkering med mange P. pladser til rådighed, tæt på god badestrand, gratis overnatning ved Holmehuset med fine toiletter, rindende vand til tøjvask og madlavning, strøm, teltpladser. Grundig og helt gratis rengøring af toiletter og lejrpladsområdet foretages hver morgen af Strandparkens venlige rengøringscrew.

Ingen krav om rydde op efter sig hverken på toiletter eller campingpladsen. Ubegrænset og fri parkering hele døgnet til personbiler, kassevogne, lastvogne, også på handicap pladser, det er ikke nødvendigt at være handicappet for at parkere på handicappladserne. Altid god plads på P.pladsen, da danske børnefamilier af uransagelige årsager har valgt at parkere deres biler langt fra lejren når de tager til stranden for at bade. Lejrpladsen ligger i fredelige og ugenerte omgivelser i dejligt bakket terræn.

Pladsen er helt fri for indblanding fra ordensmagten, idet man også i sommeren 2016 har valgt at suspendere såvel skrevne som uskrevne love og regler på området, herunder at respektere forbudsskilte mod campering og overnatning. Hver aften er der hyggelig samling i lejren (dog kun for mandlige campister) ved kassevognene bag buskadset efter endnu en udbytterig, vel overstået og hård arbejdsdag. Der skulle efter sigende findes noget, der hedder ‘politi’ men de er meget travlt optaget af at skrive en masse rapporter om indbrud og tricktyverier. Camping-lejrpladsen ved Holmehuset er fuldstændig fredelig.”

(Flere billeder i ‘Strandens venner’ på Facebook, 26. juli 2016)

Oploadet Kl. 14:23 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer
Arkiveret under:

Asger Aamund: Løkke væver om ‘mørkets kræfter’, Pind tilbageviser en påstand ingen har fremsat…

God observationer af Asger Aamund i Berlingske – Fremad mod oldtiden.

“Statsminister Lars Løkke Rasmussen har ikke kun arvet sin økonomiske politik fra sin forgænger, Helle Thorning. Hun har også foræret ham et dækkende udtryk for bestyrtelse over terror uden at inddrage islam. Ligesom Helle Thorning efter Krudttønde-mordene taler Lars Løkke om ‘mørket’ og ‘mørkets kræfter’, som jo er en slags dæmoniens uspecificerede smørrebrødsseddel, der ikke kan fornærme kærlighedens og fredens religion. Vores nye sherif Søren Pind gik et skridt videre hen ad tågernes kaj. Også justitsministeren talte alvorstungt om ‘mørket’ og at ‘vi er i krig mod en dødskult, ikke islam.’ …

Søren Pind benytter sig af det ældgamle politikertrick, at tilbagevise en påstand, som ingen mennesker har fremsat. Ikke en eneste kommentator, politiker eller meningsdanner har påstået, at klodens muslimer bærer det mindste ansvar for den lange kæde af islamiske terrorhandlinger, der nu i mange år har ramt USA, Europa og Asien. Tværtimod har vi i de demokratiske lande en hæderværdig tradition for ikke at gøre sagesløse befolkninger ansvarlige for deres tyranners forbrydelser. …

I stedet for at fantasere om ‘mørkets kræfter’ burde de vestlige ledere målbevidst rette kritikken af den accelererende terrorbølge mod den bevægelse, der skaber den. Den globale terror er blevet islamiseret og er finansieret af milliarder af petro-dollars fra Iran, Saudi-Arabien og Golfstaterne. Migrantlavinen, der overskyller Europa i disse år, er udelukkende skabt af krigshandlinger i Irak, Syrien og Yemen, hvor Iran og Saudi-Arabien udkæmper en stedfortræderkrig og eksporterer krigens ofre til Europa…”

Oploadet Kl. 13:48 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

Radio24syv-vært til ekspert: Bliver du ikke ‘en smule anspændt’ når målinger viser at Trump fører?

Den amerikanske præsidentvalgkamp er en langvarig affære, og som blogger kan det ikke rigtigt hidse mig op endnu. Er man top-journalist og tidligere underviser på Journalisthøjskolen, så er det omvendt umuligt at holde en vis distance. Her lidt fra Kampagnesporet på Radio24syv, tirsdag i denne uge, hvor seneste CNN-måling blev diskuteret.

Mads Fuglede, Radio24syv: … man læser især den statistiker Ned Silver og følger hans hjemmeside, hvis man er interesseret. Og i går kunne han så lægge op, at hvis der var valg i dag, så ville Donald Trump med 60 procent sandsynlighed vinde et sådan valg. Det fik rigtigt mange til at flippe ud, især i de kredse vi orienterer os i, David Trads.

David Trads, Radio24syv: Mirco, bliver du ikke alligevel en smule anpændt når du ser målinger, enkeltstående målinger – det ved jeg godt, hvor Trump fører?

Mirco Reimer-Elster, Ph.d.: Næh, hvorfor skulle jeg blive anspændt. Jeg har jo ikke nogen aktier i det. Jeg er fløjtende ligeglad med om det bliver Hillary eller Trump.

David Trads: Jeg er anspændt, det indrømmer jeg gerne, fordi jeg virkelig ikke kan forlige sig med tanken om at Donald Trump måtte ende som USAs næste præsident. Det gør mig lidt anspændt.

(CNN/ORC International, 25. juli 2016; Foto: Poll)

“Jeg ser mig selv som et empatisk, tolerant, rummeligt og, ja, et kærligt menneske. … Modstræbende må jeg nok anerkende, at, nej, jeg lever ikke altid op til den ‘gode tone’, som jeg kræver af andre. For ofte stempler jeg selv dem, som jeg er mest politisk uenige med, med adjektiver, som er på et for lavt niveau. ‘Dumme’, ‘ubegavede’, og, ja, det, som er værre.” (David Trads, 26. juli 2016)

Oploadet Kl. 13:35 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer


28. juli 2016

Timme Bisgaard Munk: “… mens mørke kræfter leder efter vantro at slå ihjel, leder vi efter Pokemon.”

Det er fint med liberale klicheer, men alle burde have forstået nu, at løsningen ikke kan være mere af det samme. Velskrivende Timme Bisgaard Munk er overhalet af virkeligheden med cirka tyve år. Kommentar i Berlingske – Tro mod de vantro.

“Vi klarer det, sagde Merkel.

Siden da er 87 uskyldige mennesker kørt ned af en lastbil. Bargæster sprængt i luften. Kvinder forsøgt voldtaget. Turister stukket ned i et tog. En hundelufter angrebet med en økse. En familie dolket ved en swimmingpool. En bedende præst skåret i halsen, mens hans dødskamp blev optaget til de sociale medier.

Antikrist viser sit ansigt i Europa. En dødskult har erklæret os krig. Vi vil, vi kan og vi skal vinde krigen, siger den franske præsident. Det bliver svært, meget svært. For mens mørke kræfter leder efter vantro at slå ihjel, leder vi efter Pokemon. De vil dø for deres gud, vi dør hvis Wi-Fi’en ikke virker i charterflyet.

Lad mig forklare problemet. Mere militær og politi er ikke løsningen for alvor eller alene. Sand sikkerhed opstår i et samfund, hvor vi har begrundet tillid til staten og hinanden, fordi vi har et fælles inkluderende projekt og identitet. …

Denne risikoprofilering og stereotypificering af muslimske mindretal, psykiatriske patienter, flygtninge og kriminelle medfører større identifikation med dødskulten. Jo mere vi diskriminerer gennem risikoprofilering jo mindre loyalitet til staten. Hvad der netop er de mørke kræfters strategi. Altså et potentielt selvmål for Europa, hvor forsøget på risikominimering forstærker risikoen.

Pointen er, at kun ved at sikre alles sikkerhed for deres rettigheder i en fair ikke-diskriminerende stat, kan vi vinde krigen.

Oploadet Kl. 23:26 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper