28. februar 2019

Kognitiv dissonans, en anekdote

Forleden henvendte en yngre kollega sig til mig, og fortalte at han havde set mig i en af Rasmus Paludans videoer. Han fik en kort introduktion til mit blogmæssige virke, og vi havde en længere samtale om dagens Danmark. En god fyr, men noget naiv i kraft af sin alder og manglende livserfaring. Han var meget forarget over Paludans retorik, men da jeg gik ham lidt på klingen, lød han sådan set til at være enig i at integration af muslimer i større målestok var opskriften på kaos. Den del havde han trods alt forstået.

I forhold til de naturlige realpolitiske konsekvenser af den manglende integration, var han omvendt helt blank. Jeg kørte rutinen: Det ændrer ikke på noget, at du kender enkeltpersoner der opfører sig godt – det gør vi alle. Det væsentlige her, er hvordan Danmark kommer til at se ud, når du engang får børn og børnebørn. Til slut resignerede han: ‘Det er frustrerende at diskutere med dig, for jeg føler ikke at jeg har argumenter…’ (sic).

(Undertegnede til Stram Kurs-demonstration i Åbyhøj, 2. februar 2019; Se evt. tidligere post)

Kognitiv dissonans er det mentale ubehag som opleves af et individ, der indtager (eller presses til at indtage) indbyrdes modstridende holdninger. Det kan også være en dissonans mellem individets ideer/værdier og vedkommendes handlinger; at man i givne situationer ikke handler som ens værdier foreskriver.” (Wiki)

Oploadet Kl. 11:02 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer
Arkiveret under:

Slagelse, tidligt en tirsdag morgen i februar: To AEH’ere ’sparkede og slog’ 12-årig dreng ‘i hovedet’

En 6. klasses elev overfaldet på vej til skole, velsagtens. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser to 14-16 årige drenge, den ene muligvis tyrker, den anden muligvis somalier. En historie fra TV2 Øst – 12-årig overfaldet med spark og slag ved stoppested.

“En 12-årig dreng fik i går en noget voldsom start på dagen. Drengen stod klokken cirka 7:30 og ventede på bus 439 ved bustoppestedet ved Slagelse Station, da to drenge overfaldt ham.

De to angiveligt ældre drenge skubbede den 12-årige omkuld. Derefter sparkede og slog de ham i hovedet og på ryggen. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Da bussen ankom til stoppestedet, forsvandt de to drenge.”

(Busstoppestederne ved Slagelse Station; Foto: Maps)

Oploadet Kl. 10:24 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:

Århus V: Saladdin føler sig utryg – “… hvis vinduerne er åbne, kan de finde på at hoppe ind og stjæle”

Man ved Århus Vest er blevet for multikulturel for danskere, når ikke engang en fyr ved navn ‘Saladdin’ føler sig tryg. Han har fået stjålet sin cykel fire gange, og tager den nu med op på værelset, i håbet om at dem politiet kalde ‘unge’ ikke bryder ind. Han har monteret en GPS-tracker på cyklen, og sidst førte sporet til Jernaldervej 237. Midt i ghetto’en, så at sige.

For 25 år siden kom jeg ofte på Skjoldhøjkollegiet, og synet af opgangene i TV2 Østjyllands indslag tager mig tilbage i tiden. Aarhus Stiftstidende har talt med universitetsstuderende Delovan Saladdin Tahir, der ikke føler sig tryg på Skjoldhøjkollegiet. Her citeret fra Stiften.dk – Beboer på kollegie: – Jeg er utryg og føler mig forfulgt.

“Der er mere på færde end det, politiet kender til, hvis man spørger én af beboerne på kollegiet. Delovan Saladdin Tahir er studerende og lejer et værelse på kollegiet, og han oplever ofte uro i området.

– Nu er jeg selv opvokset i Aarhus, og jeg føler ikke, Skjoldhøjkollegiet er det bedste sted at bo, for jeg føler mig virkelig utryg herude, siger Delovan Saladdin Tahir til TV2 Østjylland.

Senest oplevede Delovan Saladdin Tahir, at hans elcykel blev stjålet fra kollegiet til trods for, at både cyklen og kælderen, den stod i, var låst af. …

– Det er fjerde gang, det er sket, og jeg føler bare, at lige meget hvad jeg gør, så er det umuligt at have mine ting for mig selv, siger Delovan Saladdin Tahir.”

(t/v: Jernaldervej 237, hvor Saladdin Tahirs el-cykel blev fundet; Foto: Maps)

De går rundt og kigger ind i værelserne, hvis beboerne ikke har trukket gardiner for, og hvis vinduerne er åbne, kan de finde på at hoppe ind og stjæle. … Det er ikke engang sommer endnu, for der er det endnu værre. Der har vi konstant folk, der står herude og råber og skriger, og jeg er ikke typen, der går ud og snakker med dem.” (Delovan Saladdin Tahir)

Oploadet Kl. 10:06 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

Blur, 1993: “… then he puts the TV on / Turns it off and makes some tea / Says modern life is rubbish”

Jeg er så småt begyndt at pakke huset ned, og snublede forleden over cd-kasserne. Jeg røg på britpoppen helt fra starten, og skamhørte både det kendte og det mere obskure. Northern Uproar, Elastica, Salad, Echobelly, Bluetones og mange flere. Oasis var mere tjekkede, men Blur havde lyden, ikke mindst i ‘Modern life is rubbish’ fra 1993, bandets anden. Den holder stadig, særligt førstesinglen ‘For tomorrow’. Pladen skulle være et opgør med amerikaniseringen, og en hyldest til det unikke engelske, men det er jo nok en søgt efterrationalisering.

“Jim stops and gets out of the car
Goes to a house in Emperor’s Gate
Through the door and to his room, and then he puts the TV on
Turns it off and makes some tea
Says modern life is rubbish
(For Tomorrow, Blur)

(Blur, For tomorrow, 1993; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 09:38 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
Arkiveret under:


27. februar 2019

Uffe Elbæk i Berlingske om ‘vold, trusler og tilsvininger’: Eksemplificerer med sjov Facebook-opdate…

Jeg er ikke i tvivl om at Uffe Elbæk (Zenia Stampe mfl.) modtager tonsvis af hadske kommentarer, og det der er værre. Det må derfor være muligt at finde et bedre eksempel på ‘vold, trusler og tilsvininger’ end en humoristisk Facebook-opdatering, jeg skrev fra bilen under Folkemødet sidste år. Det var ikke et lig i Alfa’ens bagagerum (indsæt trommesolo), men pattegrisen til Camp Trump. Man kan diskutere om det er upassende eller dårlig stil, men hold nu op – det er ikke en trussel.

En historie fra Berlingske – ‘Jeg har fået billeder af et lig, der er tapet til, i bagagerummet på en bil’.

“Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske.

Uffe Elbæk, Alternativet:

‘… Hvis jeg udtaler mig om eksempelvis integrationsspørgsmål eller flygtningespørgsmål, kommer beskederne med det samme, og der er det konsekvent højrefløjsprofiler, der er uenige med mig.

Jeg har fået billeder af et lig, der er tapet til, i bagagerummet på en bil og trusler om, at hvis vedkommende en dag møder mig, så sætter de en kugle igennem hovedet på mig. Når det er af den karakter, så politianmelder man det selvfølgelig…”

(Mere om min Facebook-opdatering i tidligere post)

Oploadet Kl. 18:55 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

Panodrama: BBC samarbejder med venstreradikale ‘Hope Not Hate’ om Tommy Robinson-‘takedown’

Det er sjældent jeg ser en timelang net-dokumentar i fuld længde, men i dag gjorde jeg den berømte undtagelse. Tommy Robinson har netop offentliggjort sin 63 minutter lange ‘Panodrama’-dokumentar omhandlede BBC’s kommende Panorama-udsendelse om ham. Der er mange detaljer, som kunne skæres fra, men det nu alligevel virkelig godt skruet sammen. BBC-teamet må have det lidt som efterforskeren Kujan i slutningen af ‘The Usual Suspects’ (1995). Den scene hvor det går op for ham, at han har været statist i et spil perfekt orkestreret af krøblingen Verbal Kint (Kevin Spacey). Tommy Robinson 1 – BBC 0.

Tommy Robinson udstiller BBC’s samarbejde med venstreradikale ‘Hope Not Hate’, og hudfletter BBC-produceren John Sweeney på alle tænkelige måder. Han er hele tiden flere skridt foran, og hvis Sweeney troede han kunne intimidere Robinson, så tog han i den grad fejl. Uden skjulte optagelser og pro-aktive fælder var det ikke lykkedes, men da Robinson afleverer sin afsluttende monolog og forlader stedet – ligner Sweeney & Co. skrøbelige statuer der er ved at vælte. Læs eventuel omtale hos Breitbart.

Screencaps

Oploadet Kl. 13:01 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

Tina Davidsens ‘rolige og fredelige’ Aalborg: 16-årige Oliver umotiveret overfaldet af seks udlændinge..

Seks ukendte mænd overfaldt 16-årig dreng, skriver Nordjyske, og noterer henkastet af “i hvert fald en af mændene var af udenlandsk herkomst”. Der sker ting og sager i det multikulturelle natteliv i det man kunne kalde ‘Tina Davidsens rolige og fredelige Aalborg’.

Drengen hedder Oliver, og faren fortæller på Facebook, at overfaldsmændene alle var 20-25 årige udlændinge. Ekstra Bladet bekræfter den del af historien, og fortæller, at de formentligt var arabisk-talende. Den ene filmede det hele med en mobiltelefon. Dominanskriminalitet, så at sige.

“VIDNER SØGES!!!!!!!
I nat blev vores dreng på 16 år helt umotiveret overfaldt af seks udenlandske mænd når han var på vej til bussen efter et besøg hos en veninde i Aalborg. Mændene henvender sig til ham og spørger om han har nogle stoffer???? og da han svarer at det har han ikke…så er det vist nok til at han skal have bank. Han bliver slået til jorden og får efterfølgende et flertal spark over hele kroppen. Han lykkes at tage sig tilbage til veninden som han kom fra som så ringer efter en ambulance. Han ankommer til sygehuset som vurderer at det skal behandles som et trauma da de ikke ved om han kan have fået en indre blødning.Han bliver undersøgt fra top til tå og bliver MR scannet. Heldigvis har han ikke fået nogle alvorlige skader andet end en hjernerystelse samt en meget genembanket krop som gør ondt samt chokket over det som sket.

Overfaldet sker på Kastevej tæt på Schleppegrellsgade i retning mod byen engang rundt ca 01.30 -0.200 natten til søndag. Mændene var iklædt hættetrøjer og nogen af dem havde fuldskæg ca 20- 25 år gamle. Vores knejt kan ikke huske så meget fra hændelsen…kun i bider.

Jeg håber virkelig at det er nogen der har vågnet op med en meget dårlig smag i munden 😡 Hvor er vi på vej henne……????? Må meget gerne DELES!!! DELES !!! DELES!!!! Vores børn skal godt nok tænke sig om og ikke færdes alene i nattelivet😥” (Klaus Arenshøj, 26. februar 2019)

(Klaus Arenshøj på Facebook, 26. februar 2019)

“Imens de fem af dem overfaldt mig, stod en af dem og filmede det hele med sin mobiltelefon. … Hvorfor? Jeg var helt i chok, jeg har jo ikke gjort noget, så hvorfor skulle jeg udsættes for sådan en omgang? (Oliver til Ekstra Bladet, 27. februar 2019)

Fra kommentarsporet…

“Ja udlændinge over en kam. Teksten kunne godt være skrevet af en der ikke taler perfekt dansk. Hvorfor lægge det på nettet så folk igen kan nære forargelsen.” (Susanne Lindorff Larsen)

“På det tid burde 16 årige Drenge sove! … hvem ved hvad drengen har rodet sig ud i, godt han trods intet huske at det var udenlandske mænd. Trods 999 misbruger ud af 1.000 er Dansker. … Ingen og jeg gentage ingen får tæsk, af en flok mænd uden det er selvforskyldt. Måske føle man blot det er en bagatel, man har sagt eller gjort, derfor er man ikke uskyldig.” (Jørgen Meinby Pedersen)

“Jeg er blevet overfaldet umotiveret 4 gang i kbh, det er vigtigt at han får noget psykisk hjælp ellers er der stor chance for at udvikle angst mv… Jeg er aldrig blevet overfaldet af danskere men ALTID indvandrer i grupper! Held og lykke med at finde gerningsmændene! Det er sørgeligt det der sker med vores land…” (John John Shells)

“Min nevø har været udsat for det samme, to gange og det lykkedes aldrig politiet at finde de skyldige og på trods af det foregik i Bispensgade omkring Jomfru Anegade om natten, så var der ingen der meldte sig som vidner, politet undersøgte bla. 7/11 for at se om der var billeder af dem på deres overvågningskamera, men desværre uden held. 😡😡😡😡😡” (Jan Helmut Jørgensen)

Oploadet Kl. 11:11 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer
Arkiveret under:

Cand. mag.: Hadefulde Paludan bør ikke få lov til at demonstrere – “Auschwitz blev bygget på ord…”

Tina Davidsen er cand. mag. i kultur, kommunikation og globalisering, men har læst for meget, og forstået for lidt. Herunder en kommentar i Nordjyske, skrevet son et åbent brev til Aalborg-borgmesteren, med det eneste formål at få ham til at forbyde Rasmus Paludans kommende demonstration i Jomfru Ane Gade.

Argumentationen er som følger: Paludans demonstrationer har ikke noget med ytringsfrihed at gøre, det er had. ‘Auschwitz blev bygget på ord’, så Paludan skal forbydes at ‘bygge had’ i ‘dejlige og fredelige’ Aalborg.

Fra Nordjyske.dk – Kære Aalborgs borgmester: Lad ingen bygge had i vores by.

“Sproget bærer i sig en skaberkraft på samme måde som dufte og smag skaber minder, hvilket den franske forfatter, Marcel Proust så bjergtagende smukt beskrev i sine værker. … Men lad os ikke glemme, især i disse hadefulde tider, at sprogets skaberkraft også kan bygge uhyrligheder, grimhed, hæslighed og lad os slå fast, én gang for alle, at jo, tonen i debatten og i samfundet generelt betyder noget. Ord betyder noget!

Auschwitz blev bygget på ord, blev bygget på en hadefuld leders ord og argumenter for at slå en bestemt kategori af mennesker ihjel, det grimmeste i mennesket blev skjult bag ord, den dybeste ondskab blev druknet i ord. Sprogets skaberkraft blev brugt til at retfærdiggøre massakren på seks millioner jøder.

Hvor kunne man ønske sig, at stanken af jødernes brændte hud fra koncentrationslejrene stadig hang i vores næsebor, for hvis duft skaber minder og bygger monumenter, så håber jeg så inderligt, at når den ‘hadefulde leder’, formand for det man accepterer at kalde et ‘politisk parti’, men som ikke er andet end et stort svineri og et åbenlyst had, ‘Stram Kurs’ og Rasmus Paludan, møder op i vores dejlige og fredelige by, Aalborg, for at ’svine koranen til med brændt bacon’, at vi bliver mindet om, hvad hadefulde ord kan skabe af uhyrligheder!

Så, kære Thomas Kastrup-Larsen, Aalborgs borgmester og ansvarlig for at passe på vores by, hvis du vil leve op til din titel og til din menneskelige værdighed, så må og skal du forbyde begge disse planlagte events af ‘Stram Kurs’, som bruger sprogets skaberkraft til at dække over det ledeste had og den mest forkastelige racisme ved at kalde disse events for ‘ytringsfrihed’.

Ytringsfriheden har ingen grænser, til gengæld bør vi trække en klar og tydelig grænse mellem ytringsfrihed og det eneste, man kan kalde Paludans svineri: Had! Kære borgmester, i april, hvor vi med Ordkraft på Nordkraft fejrer sprogets skønhed og skaberkraft, lad ingen hadefulde ledere nogensinde komme og bygge had i vores by!

(‘Alex lille A’ truer Rasmus Paludan på Snapchat, 25. februar 2019; Collage: Twitter)

Oploadet Kl. 02:55 af Kim Møller — Direkte link46 kommentarer


26. februar 2019

David Tarp: “… vi redder ikke planeten med kødfrie onsdage og staycation på Kurhotel Skodsborg”

Hørte du det lange interview med Generation Identitær om globalismens fremmarch i det højreorienterede taleprogram på Radio24syv forleden dag? Nå, ikke. Logisk forklaring: Det fandt ikke sted. I seneste udgave af Det Røde Felt på Radio24syv, fik venstreradikale ‘Extinktion Rebellion Danmark’ taletid. De forklarede, at de ville anstrenge sig for at holde deres aktioner ikke-voldelige. Det havde Generation Identitær ikke behøves understrege.

David Tarp er journalist, men selvom han er tidligere presserådgiver for Socialdemokraterne, så er han ikke (mere) ansat på et borgerligt dansk medie. Fin Kommentar fra Berlingske.dk, omend ‘luftforurening’ jo også kan bruges stikord til at stramme skatteskruen – Kære venstrefløj. Vi redder ikke planeten med kødfrie onsdage og staycation på Kurhotel Skodsborg.

“Mens politikere og meningsdannere på venstrefløjen kappes om at overgå hinanden med klima-aktivistisk symbolpolitik i form af kødfri dage, uddeling af grønne biospande og ekstra skat på flyrejser, så dør folk helt bogstaveligt i tusindtal af en langt mere presserende miljøfare: Luftforurening.

… Vi skal agere i forhold til klimaforandringerne. Men det fuldstændige fravær af forureningsaspektet, der modsat CO2-udledning slår danskere ihjel hver eneste dag, er en gåde for mig. Handler det om uvidenhed?

… Man skulle tro, at imellem snakken om, at Danmark skal tage et globalt ansvar for klimaforandringerne, ville der også være plads til politik, der ikke kun er med til at redde hele kloden, men også danske menneskeliv. … af uforklarlige årsager er luftforurening ikke politisk sexet nok til at blive adresseret, når man er cool klima-aktivist. Her handler det om at overbevise vælgerne om, at de med symbolske handlinger kan redde kloden for problemer, som mere end noget andet er globale. …

Den menneskeskabte klimatrussel er enorm. Men vi redder ikke planeten med kødfrie onsdage og staycation på Kurhotel Skodsborg blandt borgerne i landets laveste postnumre. Det kræver komplekse teknologiske løsninger og gennembrud, som kan udrulles globalt.”

(‘Extinction Rebellion Danmark’ aktionerer i Århus, 22. februar 2019; Collage: Facebook)

Oploadet Kl. 13:09 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

Damm: “Spis! hvad du får serveret eller bliv væk.. Her handler det ikke om ‘mig-mig-mig’, men om os.”

Min fjerde kusine i rækken blev døbt i søndags, og den efterfølgende middag ‘ødelagde’ dagens kalorie-indtag, ligesom ‘low carb’-diæten blev midlertidigt afbrudt. En naturlig konsekvens af selskabelighed. Sådan må det være.

Gode borgerlige ord af Søren Jacobsen Damm i Berlingske – Mig-mig-mig-mad smadrer vores sidste fællesskaber.

“Den gode middag har længe fungeret som den store forsonende mediator for mennesket, for familien, for venskaberne, for de elskende, men nu den sat under pres, af en ny tids dekadent nerveadel af selviscenesættere.

… Jeg elsker personligt at invitere til middag, men jeg har også besluttet mig for, at jeg ikke vil tage særligt hensyn til folks skabagtige vaner. Spis! hvad du får serveret eller bliv væk – og nej, du skal ikke selv tage din egen birkesaft og ‘mad’ med i en lille fedtet boks. Det er din helt egen sag, hvilken pietistisk skammekost, du tvinger ned i dit eget CO2-neutrale hjem, men hos mig, der spiser man, hvad man får serveret – ellers kan du bare blive helt fri. Her handler det ikke om ‘mig-mig-mig’, men om os.

Skal vi undgå en fremtid, hvor mennesker har opgivet fælleskabet om bordet og i stedet sidder i stilhed i hvert sit rum med hver sin iPhone og hver deres gluten-laktose-sukkerfrie, bæredygtige pulvermad, så må vi også være i stand til at dispensere fra vores gastronomiske idiosynkrasier ind i mellem, og i stedet prioritere fællesskabet med andre mennesker.

Glem dig selv, blot for en aften. Fokusér på bare at sidde ved det gode bord, med de rigtige mennesker, og stjæl så en dag fra døden.

(P.S. Krøyer, Hip hip hurra! Kunstnerfest på Skagen, 1888; Foto: Wiki)

Oploadet Kl. 10:56 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:
Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

Næste side » 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper