26. juli 2010

Dagens succeshistorie: “Indvandrerkvinder føder nu færre børn end danske kvinder”

Seniorforsker Garbi Schmidt der tolker udviklingen som udtryk for “tilnærmelse til dansk levestil”, leverede i 2004 skyts til Det Radikale Venstres kritik af 24-årsreglen, med en rapport, hvori hun fastslog at tvangsægteskaber var næsten ikke-eksisterende. Se evt. tidligere postering. Først bekæmper man med næb og klør enhver form for strammerlovgivning, hvorefter man tolker de gode resultater af samme som udtryk for vellykket integration.

Umiddelbart ser jeg ingen grund til tro på de oplyste tal, heller ikke de korrigerede. Det er nemt at dreje den slags undersøgelser, og meget kan skjule sig i politisk korrekte definitioner.

Fra Kristeligt Dagblad – Indvandrerkvinder føder nu færre børn end danske kvinder.

“En mangeårig tendens til færre fødsler blandt indvandrere betyder, at deres børneflokke nu bliver mindre end etniske danskeres. Hvor danske kvinder i gennemsnit får 1,9 barn, er fødselsraten for ikke-vestlige indvandrerkvinder 1,6.

Ritzaus Bureau rundsendte nyheden som en citathistorie, og massemedierne åd den råt, ikke mindst DR. Således blev historien præsenteret af DR Update, her til morgen Kl. 9.49.

(DR Update, 26. juli 2010: Indvandrerkvinder føder nu færre børn end danske kvinder)

Fra 12-Radioavisen (7.10 min-).

Vært: På 16 år er fødselsraten for indvandrerkvinder fra ikke-vestlige lande faldet fra 3,49 til 1,88. Fødselsraten er med andre ord blevet næsten halveret i tidsrummet fra 1993 til 2009. Det betyder at danske kvinder og kvinder med indvandrerbaggrund fra ikke-vestlige lande nu føder stort set det samme antal børn. Danske kvinders fødselsrate er 1,86. Vi har i dag tidligere fortalt, at kvinder med ikke-vestlig baggrund nu får færre børn end danske kvinder, men nu har Danmarks Statistik lagt tallene frem, og selvom der er tale om et meget stort fald, så er tallet ikke så lavt som vi hidtil har fortalt.

Udover Radioavisen, har intet medie dementeret historien.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/16407/trackback

29 Comments »

 1. Ja, det var herligt at høre i Middagsradioavisen

  Men det er een af sikre historier som jævnligt bliver fortalt. Gad vide om det passer??

  Mon det så er resultat af 24 års reglen??

  Kommentar by tavsen — 26. juli 2010 @ 18:39

 2. Jeg har en baggrund som statistiker (cand.polit.), og umiddelbart er forklaringen indlysende.

  Som bekendt sættes der rekorder i indvandring disse år. Et historisk højt antal får arbejdstilladelse eller kommer til Danmark for at studere. Kun ganske få muslimer kommer til Danmark ad denne vej, og der er som sådan ikke noget at være bekymret for (bortset fra en del snyd med ordningerne, som måske udgør et problem).

  På grund af denne markant stigende indvandring ændrer fertilitetskvotienterne sig også markant. De nye indvandrere er i høj grad unge – og kvinderne er dermed i den fødedygtige alder, hvilket påvirker fertilitetskvotienterne. Stort set ingen af dem får imidlertid børn, og det trækker naturligvis kvotienten drastisk ned.

  Skal vi sige noget om integrationen af muslimske indvandrere, bør vi se på fertiliteten fordelt på oprindelsesland. Danmarks Statistik oplyser følgende fertilitetskvotienter:
  Afghanistan 2,8
  Bosnien-Hercegovina 1,6
  Irak 2,9
  Libanon (palæstinensere): 2,9
  Pakistan 2,8
  Tyrkiet 2,1
  Vietnam 2,0
  Somalia 4,2
  Danmarks Statistik oplyser ikke flere landegrupper, og det ville være særdeles interessant at kende fertiliteten for kineserne, filippinerne personer fra Ukraine. Under alle omstændigheder fremgår det, at ikke-vestlige fra muslimske lande, har meget høje fertilitetskvotienter.

  Filippinerne er formentlig det ikke-vestlige land, vi får flest indvandrere fra. Mit gæt er, at af de 500 filippinere, der indvandrede i 4. kvartal 2009, var næsten alle kvinder i den fødedygtige alder og stort set ingen har siden fået børn.

  Derfor kan man naturligvis ikke konkludere som politikerne og journalisterne gør. Det er i øvrigt ikke nødvendigvis Danmarks Statistiks skyld eller anden bevidst manipulation. Journalister trykker dagligt fuldstændigt forkerte historier på baggrund af statistik, de ikke forstår. Det er min oplevelse, at det ikke er ond vilje, der ligger bag. Den gennemsnitlige journalist er blot ubegavet.

  Kommentar by Justus Andersen — 26. juli 2010 @ 20:30

 3. Det er stensikkert og lysende logisk, at 24-årsreglen vil forårsage et fald i fødselsraten. Alt andet er direkte umuligt.

  Dertil kommer, at den velsignede regel giver et stort antal etniske kvinder en mulighed for at søge tilflugt i uddannelsessystemet – og det er lige dét, vi ser resultatet af, når vi ser uddannelsesboomet blandt muslimske piger. Nogle af disse piger vil indhylle sig i tørklæde, for at ingen skal tro, at de “flygter”. Men det er netop det, mange af dem gør! Det ved jeg helt positivt.

  Spørgsmålet er, om de tal, man gerne vil præsentere os for, er udtryk for en varig tendens, eller om den snarere er udtryk for en opstandsning. Hvis man vælger at “fryse” tallene i en forventelig, tidsbegrænset opstandsning – så fører man os endnu engang bag lyset.

  Det er ikke urimeligt at være mistænksom. Differencen er stor, så vi skal følge udviklingen i tallene. I det omfang, vi får mulighed.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 26. juli 2010 @ 20:34

 4. Hvis disse tal er et resultat af 24- års reglen, så er det virkelig morsomt at de samme mennesker, der er modstandere af reglen, ser disse tal som en integrations succes…

  Kommentar by Pernille Bendixen — 26. juli 2010 @ 20:43

 5. Forbudet imod, at muslimske kvinder gifter sig med ikke-muslimske mænd ser ud til at bestå. Den unge kvinde skal fravælge værtslandets unge mænd og se på udvalget af muslimer. Det kan være en imam, en hashhandler, en gadesjover, en fætter eller en analfabet fra hjemlandet.
  Der er da også en tendens til, at nogle undlader at gifte sig. Vi får nok en bestand af muslimske gammeljomfruer, ligesom der i tidligere tider fandtes en del ugifte og uafsættelige adelsfrøkner.

  Kommentar by elefanten — 26. juli 2010 @ 20:58

 6. Jeg har en noget anden vinkel på faldet: Danmarks statistik opgør kun hvad der sker i Danmark.

  24-års-reglen har bare ført til, at sammenførslen af ægtefolkene i Danmark blev udskudt. Ægteskaberne er stadig indgået på muslimsk vis, og det ægteskabelige samliv påbegyndt i de sene teenage-år som sædvanligt.

  Det har bare betydet at de første par fødsler er foregået i udlandet. Når de 24 år er nået sammenføres kvinden og hendes børn med manden i Danmark.

  Voila: Antallet af børn er det samme, men antallet af fødsler i Danmark er statistisk set faldet.

  Kommentar by Henrik — 26. juli 2010 @ 21:08

 7. @Pernille Bendixen

  Det var også lige nøjagtig min tanke. Mennesker, der lever i en mediebaseret virkelighed, vil unægtelig blive til grin i mange situationer.

  Men det er virkelig stor difference på få år. Mon der nogensinde kommer en forklaring? :-D

  Kommentar by tavsen — 26. juli 2010 @ 21:58

 8. Fusk med lønsedler og ansættelseskontrakter kan bruges som en hurtig genvej til sociale ydelser i Danmark for fattige EU-borgere, hvis ikke myndighederne skærper kontrollen. 28. juni 2010

  http://www.sn.dk/Kontanthjaelp-paa-falske-loensedler/Fredensborg/artikel/69281

  Kommentar by tavsen — 26. juli 2010 @ 22:26

 9. […] og ” sker en tilnærmelse til den danske levevis, at indvandrerne nærmer sig danske normer og værdier i forhold til familie, ægteskab og uddannelse,” som Garbi Schmidt siger ? Lidt vidtgående konklusion på et emne, der ikke ligger tilstrækkeligt oplyst. En statistiker kommenterer dagens presse-hit : […]

  Pingback by Føder “indvandrerkvinder” virkelig færre børn ? « Snaphanen — 26. juli 2010 @ 23:12

 10. @ Henrik: 24- års reglen, – og også en evt 28 års regel – er underordnede. Det er tilknytningskravet, der er det væsentlige.

  Kommentar by wied — 26. juli 2010 @ 23:15

 11. […] http://www.uriasposten.net/?p=16407 […]

  Pingback by Kunstavisen » Blog Archive » Radioavisen dementerer — 27. juli 2010 @ 10:11

 12. Enig med 2. Justus Andersen. Det er muslimske, gifte/samlevende kvinders fertiltet, der er interessant og den er stadig højere. Noget andet er, at det i den nuværende (konkurrence-)situation ville være ønskeligt, at etniske danskere – eller hvertfald kristne – kom op på samme fertilitet?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. juli 2010 @ 10:40

 13. P.S.Danmarks Radio – som vi er tvunget til at finansiere – er udenfor pædagogisk rækkevidde!

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. juli 2010 @ 10:42

 14. Seniorforsker Garbi Schmidt har for mange år siden mistet enhver troværdighed. Bare se på hndes track-record. Hun er mere en pesudo-politiker, der går ind for islamiseringen af europa end en empirisk forsker – hun ved end ikke, hvad empiri er!

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. juli 2010 @ 10:54

 15. Jelved på slap line:
  http://www.bt.dk/politik/r-oensker-eu-regler-familiesammenfoering

  Citat: “Der er ingen problemer med kinesere i Danmark. Der er ingen specielle problemer med vietnamesere i Danmark. Der er ingen specielle problemer med filippinere i Danmark. Det er en måde at postulere et problem, som ikke er der, siger Marianne Jelved.”

  Hvilke grupper af tilvandrede (familiesammenførte) mennesker er det lige hun _ikke_ nævner? De udgør trods alt en meget større gruppe end f.eks. kineserne. Måske det er fordi hun godt selv kan se det grinagtige i sætningen “Der er ingen problemer med ________ i Danmark”.

  Kommentar by Asger Nielsen — 27. juli 2010 @ 10:57

 16. #11, Anti-etc.

  Jeg synes at det er glædeligt, at fødselsraterne for de vesteuropæiske folk er faldende – isoleret set. Men indvandringen fra de muslimske lande, samt tilvæksten pga. børnefødsler gør det naturligvis uholdbart i længden. Firkantet sagt: Hvis vi kunne stritte muslimerne ud af Europa, så ville det kun være en fordel for os, at blive færre.

  Man kan fandme ikke være i fred for brændstofmotorer og elektrisk lys nogen steder i Europa længere. Der er simpelthen for mange mennesker.
  Jeg savner lebensraum.

  Kommentar by Peter R — 27. juli 2010 @ 11:00

 17. #16.Peter R. Enig. Jeg forskede i demografi hos P.C.Matthiessen i 1970-erne og vi så frem til reducerede befolkningstal i Danmark fra ca. 1990 og vi mente – som dig – at det ville væe en fordel fordi automatisering osv ville mindske behovet for arbejskraft. Desværre havde vi ikke regnet med, at “hullet” i den europæiske befolkning ville blive fyldt op af det enorme befolkningsoverskud i mellemøsten. Idag hælder jeg til en “øko-demografisk” opfattelse, der siger at befolknings tilbagegang i ét geografisk område, vil medføre indvandring fra omkringliggende områder med befolkningsoverskud. Det er måske også mere på linje med de historiske erfaringer – som v glemte at tage alvorligt – og som vi ser slå igennemn igen i europa i øjeblikket?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. juli 2010 @ 12:55

 18. > 17. Anti-osv.
  Den teori holder da vist ikke. Hvilke mekanismer skulle få befolkningsstagnation i Vesten til at forårsage indvandring? Indvandringen løser jo ikke noget problem hos os – der er endnu ikke konstateret nogen problemer p.g.af befolkningsstagnationen, kun af indvandringen. Og vores eventuelle problemer interesserer overhovedet ikke de potentielle indvandrere.

  Årsagerne til indvandringen er derimod ligetil: Elendige levevilkår i de ikke-vestlige lande, moderne kommunikationsmidler,lette rejsemuligheder, og så det afgørende: Efter 1968 er Vestens grænser blevet åbnet af multikulti-menneskerets-venstrefløj-bløde borgerlige-eliterne.

  Kommentar by Gunnar Biering — 27. juli 2010 @ 15:49

 19. Ja, det er ikke en naturlov. Vi har selv muligheden for at forhindre/bremse indvandringen, og sende de uønskede individer tilbage hvor de hører til.

  Kommentar by Peter R — 27. juli 2010 @ 16:26

 20. Det er en “utrolig” god nyhed, som er rent spin.

  Det er da utroligt dejligt at vide at måske er dette lille bitte dyk i fertilitetskvotienten et udtryk for at Danmark ikke som forventet bliver med muslimsk flertal i 2040, men faktisk først bliver muslimsk helt hen i 2044!!!

  Hvilken revolte, hvilken kovending!. Heil Marx. Heil Muhammed.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 27. juli 2010 @ 17:30

 21. @anti-marx anno dazumal

  Vedrørende P. C. Matthiessen

  Jeg gemte en artikel med ham. Weekendavisen 6. juli 1990

  FAMILIESAMMENFØRINGER ER EN TIKKENDE BOMBE.

  “Folkevandring. Begrebet “fattigdomsflygtninge” har udvandet flygtningebegrebet, siger befolkningseksperten, professor i demografi, Peter Christian Matthiessen, der mener, at Danmark hurtigst muligt skal ændre sin udlændingelov.”

  Videre mente han blandt meget andet.: “Unge muslimer er bundet af deres baggrund, og det betyder, at den naturlige proces i retning af integration enten hindres eller begrænses.”

  Desværre var der ingen, der lyttede. Begrebet rettidig omhu var ikke opfundet.

  Nogenlunde samtidig udtrådte en ungarsk flygtning af Dansk Flygtningehjælp. I erkendelse af at nutidens flygtninge ikke kunne integreres. Den hændelse fik ikke megen opmærksomhed

  Kommentar by tavsen — 27. juli 2010 @ 17:56

 22. @17,

  von Clausewitz, de Herrer. Læs von Clausewitz’ fremragende bog “vom Kriege”. Om krigen? Ja vi er i krig, den 3’Jihad er i fuldt sving, og vi er ved at tabe. Mange, og slet ikke sinkerne på Christiansborg, har opdaget det, og de få der har opdaget det, stikker hovedet ned i sandet, mens de pisser i bukserne af skræk.

  von Clausewitz siger, at hvis der opstår et magttomrum, altså at en myndighed eller stat ikke tør håndhæve sin suverænitet, er der en anden der gør udfylder det. Er der befolkningsoverskud, eller som i de muslimske lande deciderede katastrofale forhold, og bedre plads/forhold på den anden side af grænsen, så siver befolkningen derover. Ligesom den del af Danmarks befolkning der kan, siver til USA, New Zealand, Australien og andre steder, hvor man kan få det lige så godt eller bedre end her, men for færre penge.

  Det illustreres også udmærket på Nørrebro, og utallige andre steder i landet, hvor politiledelsen stadig tror det kun er enkeltstående tilfælde af drengestreger, når de har det daglige skuddrama, de selvbestaltede vagter, og kompromisløs vold mod den danske befolkning.

  Når myndighederne ikke tør være myndigheder, er der nogen andre der tør. Når forældrene slipper magten i familien, overtager børnene det.

  Det handler om at tage ansvar. Det kan man læse lidt mere om her:

  http://www.danskkultur-debat.dk/?p=207

  Kommentar by PKR — 27. juli 2010 @ 19:24

 23. “Når myndighederne ikke tør være myndigheder”

  Jamen, så kan man da bare importere myndigheder:

  http://frontpagemag.com/2010/07/23/germany%E2%80%99s-surrender/

  I Tyskland har politiet fundet ud af, at det er rigtig smart at importere tyrkiske politifolk i tykiske politiuniformer, til at patruljere i de tyrkiske områder.

  Kommentar by Peter R — 27. juli 2010 @ 19:57

 24. Jeg er ikke uenig i betragtningerne for og imod indvandringens unødvendighed/uundgåelighed ved faldende befolkningstal – men empirien taler idag for at ‘det demografiske hul’ i Europa bliver fyldt op af indvandring fra mellemøsten. Vi var for optimstiske, tror jeg, da vi troede vi kunne bevare Europa, som vi kendte det, trods lavere fertilitet?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. juli 2010 @ 20:42

 25. > 22.
  Jeg må fastholde min beskrivelse i post 18. Når indvandrerne kommer til Vesten, søger de ikke mod de åbne vidder, men klumper sig sammen i byerne – så det er ikke noget med plads, men med levevilkår.

  Og magttomrum – vi har stadig myndighederne, med forbehold for EUs løbende usurpering af vor suverænitet, og politiet har midlerne. Vi mangler den politiske VILJE til at gennemføre en normalisering af udlændingepolitikken til det, den var under Anker Jørgensen (!), hvor det daværende Fremmedpoliti uden vrøvl administrativt kunne holde uønskede udlændinge ude af landet.

  Læs DFs arbejdsprogram på nettet – hvis flere stemte på det ved næste valg, ville problemerne være på vej til løsning, med forbehold for allerede sket skade.

  Kommentar by Gunnar Biering — 27. juli 2010 @ 21:44

 26. Den historie var også fremme for et år siden og billedet blandt de muslimske kvinder vi bekymrer os om, forandrede sig ikke afgørende.

  Garbi Schmidt med præcis sammen vinkel.

  Dengang påstod artiklen:

  Indvandrerfamilier i Danmark har i stor stil tilpasset sig et typisk dansk familiesmønster og får nu ligeså mange – eller lige så få – børn som en traditionel danske kernefamilie. På blot ti år er en søskendeflok i en indvandrerfamilie med rødder i bl.a. Tyrkiet, Pakistan, Mellemøsten og Somalia faldet fra omkring tre til to børn, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

  Det er faktuelt forkert og det ret så beviseligt:

  http://logisksnit.blogspot.com/2009/12/muslimer-fder-frre-brn-relativt-set.html

  Som Justus i post 2 er inde på:

  Filippinerne er formentlig det ikke-vestlige land, vi får flest indvandrere fra. Mit gæt er, at af de 500 filippinere, der indvandrede i 4. kvartal 2009, var næsten alle kvinder i den fødedygtige alder og stort set ingen har siden fået børn.

  Det er nemlig overvejende korrekt og en au pair fra Filippinerne kommer ikke til Danmark for at få børn. Omvendt tæller hun som en ikke-vestlig indvandrer, der trækker gennemsnitsfertiliteten ned for de øvrige ikke-vestlige. Det er også tilfældet, at indvandringen fra muslimske lande er blevet mindre

  Fra januar 2008 til april 2010 er pakistanske indvandrerkvinder mellem 15-49 vokset med 46 til 2049.

  Somaliske ditto er faldet med 167 til 2001.

  Tyrkiske ditto er steget med 91 til 8925. Her kan man passende gå ind og skelne for aldersfordelingen er ikke homogen. Der er relativt flere ældre, end yngre. Derfor er der en naturlig forklaring på, hvorfor de tyrkiske kvinders demografi er faldet over de sidste ti år. 35-49 årige føder ikke så mange børn som 20-34 årige. Kort og godt
  !

  Tager vi så andre ikke-vestlige indvandrerkvinder, mellem 15-49 år i Danmark.

  Så er der på de lidt over to år sket store forandringer.

  Filippinske kvinder (15-49 år) i Danmark er steget med 1817 til 5109

  Thailandske ditto med 680 til 5216

  Ukrainske ditto med 566 til 2380

  Russiske ditto med 516 til 3554

  Det siger noget om, at heldigvis forandrer den indvandring vi har sin karakter.

  Hvad det ikke gør, er at minimere den trussel, som den stadigvæk relativt høje muslimske fertilitet udgør på langt sigt. Danmark er stadigvæk på vej mod muslimsk flertal, et “overraskende babyboom” og et velfærdsøkonomisk babelstårn.

  Hvis man vil have indblik i marginalerne i spil, så læs her:

  4884 somaliske kvinder – indvandrere og efterkommere – mellem 0-25 år nu, kan blive til over 3,3 millioner efterkommere om cirka 200 år. forudsat en gennemsnits førstefødselsalder på 25 og et gennemsnit på 4 barn per kvinde.
  Ryger muslimske indvandrere under 2,5 barn per kvinde har det lange udsigter, men først når de gør det og hvem siger de egentlig gør det?
  Det gør de næppe, for dem som føder mange børn, vil hele tiden presse gennemsnittet op. 10 pct. af muslimerne, der som konstant føder over 4 børn per kvinde kan gøre arbejdet på langt sigt, uanset om de øvrige muslimer føder 1,5 barn per kvinde. Nej, faktisk slet ikke på så langt sigt, omend ikke i vores levetid.

  Derfor kan man naturligvis ikke konkludere som politikerne og journalisterne gør. Det er i øvrigt ikke nødvendigvis Danmarks Statistiks skyld eller anden bevidst manipulation. Journalister trykker dagligt fuldstændigt forkerte historier på baggrund af statistik, de ikke forstår. Det er min oplevelse, at det ikke er ond vilje, der ligger bag. Den gennemsnitlige journalist er blot ubegavet.

  Korrekt, men kender man lidt til tempoet i nyhedsbranchen, så ved man også, at der ikke er tid til at dvæle og reflektere, det er tempoet tit for højt til.
  Bøger med for mange tanker sælger sjældent godt.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 27. juli 2010 @ 22:04

 27. Den post som skulle have være linket i ovenstående om marginalerne i spil, jævnfør somaliske kvinder, der føder fire børn per kvinde, glemte jeg at smide ind.

  Her er den:

  http://logisksnit.blogspot.com/2009/12/demografi-i-kort-format.html

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 27. juli 2010 @ 22:11

 28. Der findes en GUD!

  Kommentar by Goofy — 28. juli 2010 @ 11:50

 29. >26-27.Tak for god gennemgang og link.
  >25.Gunnar Biering. OK, enig. Vi havde/har midlerne til at undgå indvandring af muslimer i Europa, men ønskede/tør ikke at benytte dem. Tallene viser, at en del af fødselsoverskuddet i mellemøsten er søgt og søger til Europa, hvor de i stort omfang får fast ophold. Det er selvfølgelig ikke geografisk ‘lebensraum’ de søger i Europa, men økonomisk overlevelse og udsigten til relativ velstand, bistandshjælp, gratis sundhedsydelser, gratis skole og uddannnelse og et relativt velfungerende og trygt samfund at leve i. Vi magter ikke at stoppe denne indvandring, der vil forandre Europa, som for storbyernes vedkommende vil komme til at ligne Berut socialt, kulturelt og etnisk. Det multikulturelle samfund som de Radikale og venstrefløjen ønsker er her om 20-30 år.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 30. juli 2010 @ 12:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper