8. april 2019

Ågerup om BUPL-mobilisering: “Det kan virke paradoksalt, men det er velfærdsstatens perverse logik.”

Lørdagens demonstrationer for mindstenormeringer i vuggestuer og børnehaver, handlede heller ikke om utilfredse forældre, men var også denne gang en mobilisering fra interesseorganisationerne. Blandt talerne denne gang var tv-værten Mattias Hundebøll (gift med Marie Plum, barnebarn af kommunisten Harald Plum), der på sin polterabend skød med bue og pil efter Inger Støjberg og ‘den politiske højrefløj’. Venstrefløjens overdrev.

Martin Ågerup renser luften – Pædagogerne gør vuggestuer og børnehaver til en politisk kampplads

“DR’s dokumentar ‘Hvem passer vores børn’ er den direkte anledning til demonstrationerne i dag. De præsenteres som et forældreinitiativ, men det er nu en sandhed med modifikationer. Rundtomkring i landet har pædagoger og pædagogiske ledere gjort deres for at mobilisere forældrene.

I nogle institutioner har ledelsen skrevet ud til forældrene med opfordring til at se dokumentaren. Jeg er blevet forelagt en e-mail, hvor man endda går så langt som til at fortælle forældrene, at der i deres institution hersker samme (angiveligt) kritisable forhold, som dokumentaren beskriver. Med andre ord er budskabet: Vi passer ikke jeres børn ret godt. …

En af de skyldige her er Danmarks Radio. Initiativtagerne til demonstrationerne har igen og igen henvist til DR’s dokumentar ‘Hvem passer vores børn’…

Som Berlingske Tidende har afdækket, er dokumentaren i det hele taget meget problematisk: Den bruger f.eks. forkerte, oppustede tal. Den er ikke et forsøg på at lave en nuanceret beskrivelse af udfordringerne i danske daginstitutioner, men fremsætter den påstand og anklage, at der er for få pædagoger. Men det, der er relevant at hæfte sig ved i denne sammenhæng, er, at dokumentaren retter skytset mod Christiansborg og socialminister Mai Mercado (K). Ikke imod de lokale folkevalgte.

Pædagogerne ønsker utilfredse forældre. Det kan virke paradoksalt, men det er velfærdsstatens perverse logik. Kun hvis der er generel utilfredshed, kan man få flere penge.

Timingen er perfekt her lige op til et folketingsvalg, hvor politikerne slås indbyrdes om at love flere penge til de mest højtråbende særinteresser. Bupl var lige så utilfredse, dengang normeringerne var højere

Ifølge Bupl ville de krævede mindstenormeringer bringe normeringerne tilbage til niveauet i 2009. Lad os derfor se på, hvad Bupl dengang havde at sige om normeringerne.

Til Ritzau kommenterede Bupl’s daværende formand Henning Pedersen de kommunale budgetforhandlinger med disse ord:

‘Det er en katastrofe. Man fortsætter den nedadgående spiral, man har haft i flere år. Kommunerne er så pressede på økonomien, at de trods løfter om det modsatte fra både regeringen og KL fortsætter med at forringe institutionsområdet. Bunden er for længst nået’.

I 2009 mente Bupl, at bunden var nået, at der var skåret helt ind til benet, at daginstitutionerne var presset langt ud over det acceptable, og at politikerne skulle øge normeringen. Det mener de også i 2018. Det vil Bupl altid mene. For Bupl er løsningen altid højere normeringer – ligegyldigt hvad problemet er. Og ligegyldigt om der er et problem eller ej.”

Oploadet Kl. 10:36 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/100083/trackback

17 Comments »

 1. De skal bare have nogle flere somaliere med i bestyrelsen, så går det nok. Problemet her er jo indlysende: BUPL er simpelthen for hvide!

  Kommentar by Det hvide racistsvin — 8. april 2019 @ 10:54

 2. Martin Klogerup skal bare lukke røven.

  Han er bønnetælleren over alle bønnetællere, der gerne vil erstatte alle danskere med billig arbejdskraft, bare han kan slippe billigere i skat.

  Hvorfor skal børnene opbevares under opsyn af alt for få voksne, mens jungleloven og børns indbyggede ondskab får hverdagen i institutionen får “Fluernes Herre” til at ligne en feel-good historie?

  Kommentar by Træt — 8. april 2019 @ 11:25

 3. For de allerfleste familier , er det billigere at passe sine børn selv.
  Et ungt par jeg kendte, havde valgt at moderen var hjemme det første år, med husholdning og madlavning mens manden arbejdede fuld tid og kunne slappe af når han var hjemme og kunne lege med barnet.
  Barnet var velpasset og moderen tilfreds og de manglede ikke penge, selvfølgelig skulle de spare lidt på hariboslikken men de spiste billig og omhyggelig lavet mad.
  Derefter ville konen på arbejde, nu ville hun ud. Så var manden hjemme i et år- og i dag er ungen 10 og ægteskabet så lykkeligt som noget.

  Man skal selvfølgelig holde sig fra dyre ejerlejligheder, dyre udlandsrejser, dyre vaner og dyre biler, så kan man have et varmt og nært forhold til sine børn og sin ægtefælle- og holde sig fra bananplukkerfælderne.

  Kommentar by Hul igennem? — 8. april 2019 @ 11:36

 4. Det er MANGE år siden, at jeg overhovedet tillagde udtalelser fra fagforeninger og andre kommunistsvin nogen betydning overhovedet. Det eneste, der kommer fra de kanter, er krav om flere penge og så en lind strøm af løgnehistorier. I de mange år jeg kan mindes, hvor jeg har fulgt med i politik, har det altid lydt noget i retning af, at der kan ikke spares en eneste krone, for så dør baby.
  Sært nok har det altid været værst med klagesangene fra de forkælede off. ansatte, samtidig med at jeg med undren har set, hvorledes de har haft meget smukke indtægter. Jeg var i mange år i finanssektoren og fik indblik i deres privatøkonomi. Mange af dem var rene idioter til at administrere deres penge med deraf gående rod i pengesager. Men det er vel for helvede ikke vi andres skyld?

  Kommentar by Knud Madsen — 8. april 2019 @ 11:50

 5. – > Træt

  Så du mener flere midler/højere skat er løsningen…

  Kommentar by Kim Møller — 8. april 2019 @ 12:20

 6. Forskellen fra 2009 til 2018 er -bla.- et meget større antal børn med specielle kostvaner… og dermed behov for mandsopdækning

  Kommentar by redneck — 8. april 2019 @ 12:37

 7. De der vil have flere pædagoger vil også have mere kunst, desværre kan penge kun brudes en gang. Så brug den på vores børn og børnebørn. Ikke til kunst og musikfestivaller.

  Kommentar by Anders Nielsen — 8. april 2019 @ 12:49

 8. Hvis pædagokkerne kun bruger halvdelen af deres tid på børnene, og der skal være én pædagok for hver 6 børn, så skal der reelt være ansat 2 pædagokker, dvs i praksis en normering på én pædagok for hver 3 børn.
  Lægger man husleje, lys, varme, vedligeholdelse og rengøring samt legetøj og pædagogiske hjælpemidler til, så er det vel næsten billigere at nedlægge børnehaverne og betale en af forældrene for at passe deres egne børn.

  Kommentar by fidibus — 8. april 2019 @ 13:13

 9. I fortsættelse af 8:

  Dit forslag ville i princippet være helt logisk. Problemet er blot, som på så mange områder, muhamedanerne. Hvis de (også) skulle have penge for at passe deres egne (mange) børn, ville staten gå bankerot.
  Og børnene ville (slet) ikke lære dansk.

  Kommentar by Bastardo — 8. april 2019 @ 13:26

 10. 99 % af alle pædagokker stemmer på Enhedslisten, så selvfølgelig vil Enhedslisten have mange flere pædagokker…

  Kommentar by Revisoren — 8. april 2019 @ 13:32

 11. I fortsættelse af 9.
  Generelt ser jeg det muslimske problem løst med udvisning. I mellemtiden kan vi konstatere, at de fleste muslimaser i forvejen får betaling for at gå hjemme. Der skal naturligvis kun være betaling én gang uanset antallet af børn. Eventuelt lavere sats ved kun ét barn.
  At i/f børn ikke lærer dansk er ikke et problem, de kan alligevel ikke bruge danskkundskaber til noget i deres hjemlande.

  Kommentar by fidibus — 8. april 2019 @ 14:15

 12. Velfærdsstaten i sig selv er pervers. Fordi den er gennemsyret af både de radikales, de falske borgerliges, de rødes og feministernes perverse logik. Derfor fungerer velfærdsstaten mere og mere som en organisme, et maskineri eller et foretagende som systematisk bedrager og udnytter borgerne. Endnu er der rester af ægte velfærd nogle steder, men det bliver ikke ved. De gamle partier kappes nærmest om at køre Danmark i sænk. Med skuespil, løgn og hykleri forsøger de at skjule at danskernes velfærd rager dem en fjer. Det er tragikomisk at Lars ulykke og Mette F nu beskylder hinanden for at dele valgflæsk ud, for de er begge lige stygge i den retning. Og da udgifterne til indvandring stiger og stiger, vil endnu flere besparelser og nedskæringer blive sat i værk kort efter valget, hvad enten den næste regering bliver blårød eller rødblå. Og udskiftningen af befolkningen samt skyderierne, knivstikkene, røverierne og overfaldene vil fortsætte og tiltage i omfang.

  Fordelene ved støvede, larmende, urolige, smittefarlige og vilkårlige vuggestuer og børnehaver er også til at overse. De danske børn vil nok i de fleste tilfælde trives bedre hjemme.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 8. april 2019 @ 15:04

 13. Der er glemt en vigtig pointe her, nemlig at flere penge betyder flere tørklæder, se job-stat, i institutioner . Det er røds skjulte valgløfte til invasionen!

  Kommentar by Gaflen — 8. april 2019 @ 15:55

 14. Alle de mange ekstra børn er muhamedanernes yngel.

  Kommentar by Va Sawva — 8. april 2019 @ 17:07

 15. @Kim Møller

  Vi skal selvfølgelig skille os af med indvandrerbyrden, så der bliver råd til velfærd for danskerne.

  Folkeskolen er så rystende ringe, med klassekvotienter 50% højere end da jeg gik i skole, med børn hvis opdragelse eller mangel på samme tilsiger en halvering af den nuværende typiske klasse på 28 børn.

  Det er den dumme kortsigtede spareøvelse at spare på børnehaver og skoler, ligesom på bygninger og veje.

  Alle med en uddannelse fra RUC og langt de fleste DJØF’ere, samt f.eks. historikere ud over de der underviser i gymnasiet, er overflødigt fedt.

  Kommentar by Træt — 8. april 2019 @ 19:35

 16. BUPL, jamen det er jo de kriminelle kommunister der rev den fredede bygning ned på østerbro kaserne.

  Kommentar by Piphans — 9. april 2019 @ 01:03

 17. Spørg de klynkende småbørnsfamilier hvad de har stemt de sidste 10-20 år.
  Og svaret glor dem lige ind i fjæset.
  I Dyhret Pia’s socialistiske congregation er det UNDER 20% der har et arbejde, der genererer den omtalte velfærd. Resten lever af enten at klippe hinanden. Eller lader sig klippe – hjemme på divaneseren.
  Det er kun i Bibelen, der kommer manna ned fra himlen.

  Kommentar by Knights Templar — 9. april 2019 @ 11:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper