4. december 2009

Lykketoft i defensiven: Vi vil adminstrere mere humanitært, for vi er bedre mennesker

Interessant debat mellem Bent Melchoir og Mogens Lykketoft i den sene Deadline, tirsdag sidste uge. Melchoir kritiserede Socialdemokraterne for at kopiere Dansk Folkepartis udlændingepolitik, hvad Lykketoft svarede både ja og nej til. Socialdemokraterne mente måske nok det samme officielt, men administrativt ville de lave humanitære undtagelser, for som menneske, var socialdemokraterne flere niveauer højere. Bent Melchoir er i det mindste ærlig.

 • 24/11-09 Deadline, DR2 – Bent Melchior: Lykketoft hykler i udlændingedebatten (Youtube: I & II).
 • Bent Melchior, tidl. overrabbiner: … V og K følger Dansk Folkeparti for at bevare ministertaburetterne, og S og SF følger nogenlunde den samme politik, i praksis i hvert fald, for at opnå taburetterne. Disse strategiske gustne overlæg svarer ikke til det jeg opfatter som god gammel politik, og jeg er ikke i tvivl om at der er adskillige i de nævnte partier der krummer tæer over at skulle tie stille over nogle resultater, af en accept af en situation, som slet ikke svarer til det de egentligt oplever, og det er formentligt derfor Mogens Lykketoft føler, at jeg har generet ham…

  Mogens Lykketoft, Socialdemokratiet: … Jeg er helt helt overbevist om, at den tone der er nu omkring udlændinge, den dæmonisering, som Melchoir også taler om, der er af muslimer, og som jeg personligt har talt imod, gang på gang på gang. Det er ikke sådan at den afghanske taxachauffør der kørte mig herud, eller alle mine vælgere med tyrkisk eller arabisk eller pakistansk baggrund ude på den københavnske vestegn, mener, tror, synes, at jeg mener det samme som Dansk Folkeparti – tværtimod. De ved udmærket godt, at der er forskel… De ved der er forskel…

  De meget ubehagelige regler, der er lavet for at forhindre, at mennesker, der har levet og arbejdet rigtige mange år i Danmark, også kan få dansk statsborgerskab, hvor man prøver at stille krav om at de skal kunne dansk på universitetsniveau, de skal kunne svare på en helt masse tossede spørgsmål – det er ikke socialdemokratisk politik, det er ikke SF-politik, det er noget der vil blive lavet om, dag 1 når vi får en anden regering. Og en anden ting… Vi er indædte modstandere af den forarmelse af mennesker der kommer hertil, som ligger i den såkaldte starthjælp.

  Bent Melchoir: … Altså jeg er jo ikke for kirkebesættelser…men måden det blev håndteret på, med disse natlige ekspeditioner, der minder mig om diktaturstater. Alle disse omkringliggende ting, der er jo fra S og SFs side blevet mødt med tavshed. Det eneste citat jeg kan huske fra det sidste halve år fra den front, det er Helle Thorning, der sagde at lov er lov. Bum! Dermed var det færdigt.

  Mogens Lykketoft: … hverken Socialdemokratiet eller SF, ligeså lidt som som de Radikale og Enhedslisten, har nogen som helst indflydelse på den måde udlændingepolitikken forvaltes på. Den måde loven bruges på… Jeg har i hvert fald aldrig godkendt Birthe Rønn Hornbechs måde at administrere lovgivningen på, og jeg mener sagtens der er rum for, også i den lov der gælder nu, at overvejer, at nogle af de mennesker, der har været her længe, som har fået børn, som lever i stor usikkerhed, kunne have fået humanitært ophold, og jeg mener også hun har rum for, at lytte… til FN.

  Adam Holm: … kritikken går ikke så meget på den praktiske politik, men at i skulle gå ind retorisk og markere sig på en anden måde. Skille jer klarere ud.

  Mogens Lykketoft: … nu var det mig kritikken, formen var rettet imod, hvad jeg faktisk har skrevet imod den dæmonisering der sker af muslimske medborgere, for at tale op til folks forhåbninger om at vi kan leve sammen, istedet for at tale ned til folks fordomme, det er det Dansk Folkeparti gør – at hele tiden, at tale ned til fordommene. Her vil jeg gerne tage Melchoir i hånden. Det arbejde kan ikke gøres godt nok. Det er ikke gjort godt nok. Det kan vi sammen gøre bedre.

  Mogens Lykketoft: … Nu er jeg jo ikke integrationsordfører, men jeg ved, at Henrik Dam, som vi citerede for lidt siden, har netop peget på, at vi ønsker en anden sammensætning af Flygtningenævnet, når der kommer et andet flertal i Folketinget, og dermed også forbedre retssikkerheden i den her sammenhæng… Der er både fra socialdemokratisk side, talt for at ændre sammensætningen af Flygtningenævnet, og der er også påpeget fra en samlet opposition, at uanset afgørelsen, hvorvidt man skulle have asyl her i landet, så har ministeren langt bredere beføjelser til at give humanitært ophold i det konkrete tilfælde, end hun rent faktisk har fået lov til af benytte af Dansk Folkeparti.

  Bent Melchoir: … jeg har så sent som i dag fået en sag på mit bord, hvor man sender en 11-årig dreng der har været i Danmark i otte år, med sine forældre hjem… jeg tror ikke han er personligt forfulgt, og derfor er det sikkert rigtigt, at han ikke har fået asyl, men det er altså folk som har været her imellem otte og elleve år, som man bare bruger i sin politiske vildskab.

  Debattens foranledning.

 • 21/11-09 Politiken – »Lykketoft hykler i udlændingedebat«.
 • “Det aftvinger respekt, at DF i det mindste siger, hvad de mener. De kan ikke fordrage fremmede, især ikke muslimer.” (Bent Melchoir)

 • 21/11-09 Politiken – Melchiors mærkelige dagsorden svækker respekten.
 • 28/11-09 Politiken – Søren Espersen: Melchoir må komme med dokumentation (ikke online).
 • “Jeg er DF’er med liv og sjæl, og jeg hader ingen mennesker… Til gengæld kan jeg ikke fordrage islam. Ligesom jeg ikke kan fordrage kommunisme eller nazisme.” (Søren Espersen)

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/10046/trackback

  16 Comments »

  1. Vi ved det jo godt. I samme øjeblik socialkrabaterne kommer til starter oversvømmelsen igen

   Kommentar by karl3447 — 4. december 2009 @ 15:53

  2. Sjovt at se det samme kort blive trukket HVER ENESTE GANG venstrefløjen skal forsvare deres gerninger:

   “Vi er bedre mennesker”

   alene med den sætning mener godhedsindustrien, at alt kan forsvares- lige fra håne danskerne og dansk kultur, lov overtrædelser og til afskaffelse af demokratiet i deres våde drømme om et socialistisk kalifat.
   “Vi er bedre mennesker” – puha…har det ikke en stank af landhvalen tøger seidenfaden over sig…
   sic

   Hvad laver lykketoft iøvrigt i medierne, jeg troede han lå i en skuffe på videnskabelig museum som et støvet fossil fra fortiden..

   Kommentar by Mike — 4. december 2009 @ 16:44

  3. Det har altid heddet sig, at Lykketoft skulle være så vældig begavet. Jeg har altid syntes, at han var idiot. Og her bekræfter han det så, for guderne (allah) må vide hvilken gang.

   Socialisme er misundelse, ondskab og idioti.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 4. december 2009 @ 17:27

  4. Til nogle, som stolede på, at de selv var retfærdige, og som foragtede alle andre, fortalte Jesus denne lignelse:
   »To mænd gik op til templet for at bede. Den ene var en farisæer, den anden en tolder. Farisæeren stillede sig op og bad således for sig selv: Gud, jeg takker dig, fordi jeg ikke er som andre mennesker, røvere, uretfærdige, ægteskabsbrydere, eller som tolderen dér. Jeg faster to gange om ugen, og jeg giver tiende af hele min indtægt. Men tolderen stod afsides og ville ikke engang løfte sit blik mod himlen, men slog sig for brystet og sagde: Gud, vær mig synder nådig! Jeg siger jer: Det var ham, der gik hjem som retfærdig, ikke den anden. For enhver, som ophøjer sig selv, skal ydmyges, og den, der ydmyger sig selv, skal ophøjes.«

   Kommentar by jacob — 4. december 2009 @ 21:40

  5. Bent Melchior, tidl. overrabbiner bedriver politik, hvilket er hans ret, dog er det lidt svævende hvor hans “ekspertise” der foranlediger medvirkende i et debatprogram på DR,ligger.
   Umiddelbart virker det som en præsenils virkelighedsfjerne blameren sig omkring, den dagligdag de fleste aktive medborgere ellers oplever.

   Kommentar by PB — 4. december 2009 @ 22:32

  6. Jamen, Lykketoft har altid været idiot.Han er jo socialdemokrat.

   Kommentar by ivan johansen — 4. december 2009 @ 23:03

  7. Jeg er enig med Espersen. Jeg bryder mig heller ikke om islam. Islam er simpelthen alt for urummelig og reaktionær. Det er jeg for resten enig med flere koran-opdragede i. Koran-opdragede der i voksenlivet har valgt islam helt fra. Og andre koran-opdragede der vælger de strikse islamiske dogmer fra for at leve et friere, mere fleksibelt og rummeligt liv. Mennesker der vælger at leve som sekulære kulturmuslimer f.eks. Mennesker der vælger intolerancen i koranen fra. Mennesker der nægter at dele mennesker op i urene og rene mennesker og i vantro og ’rettroende’. Mennsker der ikke synes at det er i orden at kræve at offentlige institutioner skal tvinges til at servere halal mad for samtlige skolebørn uanset deres overbevisning og kulturelle baggrund og religionsfrihed.

   Kommentar by Liva — 4. december 2009 @ 23:13

  8. @karl3447
   “Vi ved det jo godt. I samme øjeblik socialkrabaterne kommer til starter oversvømmelsen igen”

   Jeg stoler heller ikke på dem. Hvis de får magten, så vil fristelsen være for stor – efter et pres fra SF og støttepartierne. Og så vil der følge en “genopdragelse” af befolkningen.

   Kommentar by BE — 5. december 2009 @ 00:20

  9. 5.PB

   Bent Melchior har vel det ærinde at han indirekte forsvarer sig selv.

   Han og hans broder har i de sidste i hvert fald 30 år hørt til blandt de ivrigste fortalere for indvandringen hertil fra de arabisk-islamiske lande.

   Taget i betragtning det denne indvandring har udviklet sig til af problemer for den danske befolkning – plus dette at danerne ALTID har behandlet familien Melchior godt vil jeg godt kunne begribe OM han og Arne i dag kunne lide af en eller anden form for bondeanger.

   Men ved lidt nærmere eftertanke tror jeg det ikke.

   Hvad jeg foragter disse Gode Mennesker for er deres hensynsløshed overfor danerne og Danmark !

   De må jo mene at danerne ikke har fortjent den samme ret som deres israelske venner og familier, nemlig at have deres eget land.

   For der er Melchior´erne ganske tydelige – og det er Bent M.s søn, der lever og bor og er politikere i Israel også : Israelerne har ret til området og har ret til at eksisterer.

   Men ved I hvad venner, danerne har også ret til deres område og retten til at eksisterer i Danmark – udover de par tusinde år vi allerede har været her.

   De mennesker, Lykketoft og Melchior, er uforskammede ad helvede til overfor danerne !

   Kommentar by Vivi Andersen — 5. december 2009 @ 00:43

  10. Er enig med Melchoir at Danmark efterhånden ligner et fascistisk diktatur. Der er så meget had i vore dage. Hvor kommer det dog fra?

   Kommentar by Bergsteen — 5. december 2009 @ 01:33

  11. #10 bjergsten *Der er så meget had i vore dage. Hvor kommer det dog fra?***

   Mit kommer fra hjertet og hjernen og det skyldes det faktum, at islam er ved at skylle mit land, min kultur og min families sikkerhed ud i lokummet, og de naive politikere og godhedsindustrien står med klappende hænder og tomme blik på sidelinjen og lader det ske.
   islam står for alt hvad jeg er imod og islam er det eneste jeg hader dybt og inderligt og jeg hader islam for at vække de følelser og den afsky jeg føler..

   Kommentar by Mike — 5. december 2009 @ 04:06

  12. “Det aftvinger respekt, at DF i det mindste siger, hvad de mener. De kan ikke fordrage fremmede, især ikke muslimer.” (Bent Melchoir)

   FULDSTÆNDIG FORKERT.

   Det er kriminelle muslimer, vi ikke bryder os om. Men dem elsker Bent og Mogens.

   Politiet jager bombemand på flugt
   http://ekstrabladet.dk/112/article1265374.ece

   “Lige efter afsigelsen, der foregik i Københavns Byrets afdeling 27, opstod der tumult mellem tilhører, politi og de dømte. Dette udnyttede den ene af de tre dømte til at stikke af”

   Jeg har svært ved at forestille mig danske rockere opføre sig sådan. Det er voksne mennesker, der tager sin straf, i stedet for den krysteragtige muslimske handlemåde.

   Her var det 100 kriminelle muslimer, der hjalp en fange på flugt

   http://nyhederne-dyn.tv2.dk/krimi/article.php/id-12944703.html

   Kommentar by tavsen — 5. december 2009 @ 09:51

  13. Kommer lige til at se overskriften

   Politiet jager bombemand på flugt

   så er de også kommet af med ham :-D :-D

   Kommentar by tavsen — 5. december 2009 @ 09:54

  14. Ja hvis man tager to politikkere med samme mening,som dr næsten altid
   gør bliver det jo en noget ensidig debat.Især hvis de er hjernedøde
   gad vide hvor mange stemmer de ville få hvis muhamed ikke havde
   stemmeret i Danmark.Så mon de ikke bare læfler for deres vælgere.
   dr ( jeg nægter at bruge stort d,)har ærligt fortjent min dybeste
   dybeste forvorpenhed. Hvis man vil have et godt grin så prøv at lyt
   til Pat Condell.Glædelig lørdag klimatopmødeminbare ende.

   Kommentar by gravballemanden — 5. december 2009 @ 10:31

  15. #12-13 tavsen *Politiet jager bombemand på flugt***

   ja det er en uhørt pinlig sag der udstiller politiet som de rene dilletanter. Som det aller-allermindste så burde et fremtrædende arabisk bandemedlem være lænket til en strisser. Hvordan fanden i hede hule helvede kan de blive overrasket over at der er forsøg på befrielse, arrangeret afledning eller optøjer efter sådan en dom??
   Gang på gang ser man og hører man om vilde slagsmål i retten, når deres indavlede brødre bliver dømt, så det burde ikke komme bag på dem.
   Den mentalitet der er i den øvre del af politiet og som sikkert har dikteret den ringe sikkerhed ved retsmødet, får mig virkelig til at grue om politiet i det hele taget er gearet til klimatopmødet. det hjælper ikke at sidde i rundkreds og synge kumbaya med co2 neutrale røgelsespinde – de skal fremstå med autoritet og som om de har styr på tingene.
   De næste 14 dage vil vise om mit gru er begrundet, selv er jeg ikke i tvivl om resultatet.
   amen..

   Kommentar by Mike — 5. december 2009 @ 22:34

  16. 10

   koranen?

   Kommentar by Liva — 6. december 2009 @ 11:49

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper