23. maj 2019

Tre ‘eksperter’ frikender Enhedslisten: “Et parti er ikke ansvarligt for, hvad dets medlemmer mener.”

Mette Frederiksen mente at det var useriøst at sammenligne revolutionære Enhedslisten med Stram Kurs, og i den forbindelse har liberale Martin Ågerup begået en fin kommentar med udgangspunkt i ejendomsretten.

Tre ‘eksperter’ giver Mette Frederiksen ret kan man læse hos Kristeligt Dagblad, og det har om ikke andet, så i det mindste en vis underholdningsværdi. Enhedslistens principprogram skal ikke tages for pålydende, da det blot er et ‘fuldstændigt teoretisk program’, og et anti-demokratisk bagland er heller ikke et problem, fordi et parti ikke er ‘ansvarligt for, hvad dets medlemmer mener’. Demokratisk socialisme er mere demokrati, må man forstå. Lidt ala ‘Deutsche Demokratische Republik’, men med et bedre menneskesyn…

“Det er hårdt trukket op. Enhedslisten har bevist igennem mange år nu, at de godt kan arbejde parlamentarisk. Hvis man tager Stram Kurs’ program for pålydende, er der jo visse ting, der decideret strider mod Grundloven.” (Thorsten Borring Olesen, professor)

“Det er rigtigt, at der har stået sådan nogle revolutionsromantiske ting i Enhedslistens program indtil for få år siden. Men det har været et fuldstændig teoretisk program, og det er jo ikke sådan, at man i Enhedslisten havde forestillet sig – heller ikke før man ændrede programmet – at skulle storme Statsministeriet en dag og besætte alle væsentlige poster. … Du kan godt finde udemokratiske tendenser i de partier, der dannede Enhedslisten i sin tid, særligt Danmarks Kommunistiske Parti. Men siden Enhedslistens dannelse har det ikke været et udemokratisk parti, så alene af den grund holder sammenligningen ikke” (Erik Holstein, journalist)

“Partiet skal selvfølgelig på en måde stå på mål for deres medlemmer. Men det er jo altså en frivillig medlemsorganisation. Et parti er ikke ansvarligt for, hvad dets medlemmer mener. Det er ansvarlig for den politik, der bliver vedtaget. Og så er der noget grundlæggende omkring menneskesyn, der adskiller Stram Kurs og Enhedslisten. … Enhedslisten er ikke et parti, der sætter spørgsmålstegn ved det demokratiske system. Til eksempelvis basale menneskerettigheder. De vil godt forandre, men den parlamentariske strategi er, at det skal være inden for rammerne. Stram Kurs har ikke haft mulighed for at vise, hvad de vil gøre i praksis…” (Karina Kosiara-Pedersen, professor)

(Pelle Dragsted, ‘Demokratiordfører’, Enhedslisten: “… by all means necessary”)

“Enhedslisten er imod kapitalisme –, fordi den kapitalistiske økonomi grundlæggende er udemokratisk, skaber ulighed og utryghed og ødelægger det økologiske grundlag på kloden. … Derfor arbejder vi for, at kapitalismen erstattes af et socialistisk samfund… Kapitalismen præges af stadigt tilbagevendende kriser, som fører til massearbejdsløshed, nedlæggelse af virksomheder, fattigdom og angreb på arbejdernes rettigheder. Selvom kriserne fremstår forskelligt er de alle grundlæggende en konsekvens af kapitalismens indbyggede modsætninger. … Som socialister er vi imod kapitalisme. Det er uligheden, fattigdommen, miljøødelæggelsen, den enorme magtkoncentration af kapitalmagt og alle de andre følger af kapitalisme, som er årsagen til, at vi ønsker at erstatte den kapitalistiske økonomi med et socialistisk demokrati. … Et nyt og reelt demokratisk samfundssystem forudsætter grundlæggende ændringer i ejendomsretten over produktionsmidlerne, som virksomheder, jord og naturressourcer. … Derfor arbejder vi for en grundlæggende forandring af vores samfund, hvor kapitalisme erstattes af et socialistisk demokrati. Det er det, vi kalder for en revolution. … Hvordan en sådan omvæltning af det økonomiske system konkret vil forme sig, er umuligt at forudsige.” (Enhedslisten.dk, principprogram, 2014)

“Enhedslisten ønsker altså at erstatte vores grundlov, som siden 1849 har beskyttet den private ejendomsret med en grundlov, som ikke beskytter den private ejendomsret. Det er – ligegyldigt hvordan man vender og drejer det – en ekstrem politisk holdning. Det er et fundamentalt brud med danske værdier og traditioner. Siden den russiske revolution i 1917 har et stort antal lande forsøgt at gennemføre den slags revolutioner, som Enhedslisten er tilhænger af, hvor privat ejede produktionsmidlerne er blevet konfiskeret og nationaliseret i den ene eller anden form. Intet sted, hvor det er blevet gennemført i stor stil, har det nogensinde været en succes. Intet sted er det gået fredeligt for sig uden vold. Alle steder har det ført til økonomisk kollaps og forarmelse.” (Martin Ågerup, 23. maj 2019)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/101536/trackback

34 Comments »

 1. “Jo, Enhedslisten er et ekstremt parti.”,

  konkluderer Martin Ågerup, og når man læser og hører, hvad Mette Frederiksen lover i denne tid, kan man jo ikke undre sig over, at hun ikke kan se skoven for bare træer.

  Som andre har gjort opmærksom på, er det vores penge – dine og mine – politikerne er i gang med at forære bort.

  Den private ejendomsret er under heftige angreb i denne valgkamp, og fugleungerne sidder med grådige åbne næb og kan aldrig få nok.

  Kommentar by Ellen — 23. maj 2019 @ 16:49

 2. Mette Frederiksen er åleglat. Hun ved at hun ikke kan skubbe sit parlamentariske grundlag væk, så hun må holde sig gode venner med den yderste venstrefløj. Thulesen Dahl lægger pres på Mette Frederiksen. Enten fører hun stram indvandrerpolitik med DF og det slatne Venstre, eller også må hun slås med De Radikale og resten af venstrefløjen, der har vist sig meget uforsonlig, nu hvor de lugter blod.

  Intet er afgjort før stemmer er talt op, men jeg er sikker på det bliver et slagsmål uden lige, når der skal dannes regering.

  Kommentar by k.m. — 23. maj 2019 @ 17:05

 3. Åh, så vidt jeg husker, vil tandbørsten dog ikke blive kollektiviseret og frataget den enkelte borger.

  Der ér nu ikke noget som kommunisttosser, hvor i blandt forkommunist/-trotskitsen Skipper vist ligger i ske med Clement Kjærsgaard og Kåre Quist, begge DDR.

  Man kan vælge mellem partier, der vil køre Danmark i sænk. Det er kun et spørgsmål om hastigheden….

  Kommentar by Henrik Petersen — 23. maj 2019 @ 17:07

 4. “men jeg er sikker på det bliver et slagsmål uden lige, når der skal dannes regering.”

  skrev k.m.

  Ja, og jeg er ikke sikker på, at Mette Frederiksen holder til det. Det er Lars Løkke og andre åbenbart heller ikke.

  Kommentar by Ellen — 23. maj 2019 @ 17:11

 5. En rocker president er heller ikke ansvarlig for hvad hand medlemmer gør.

  Kommentar by jrp — 23. maj 2019 @ 17:22

 6. Mao kaldte jo også Kina for Folkets Demokratiske Diktatur.

  Kommentar by Jake Sorensen — 23. maj 2019 @ 17:27

 7. Det er spil for galleriet, det Mette Frederiksen melder ud.

  Socialdemokratiet har altid bekæmpet den yderste venstrefløj.

  Er man ærke socialdemokrat, betragter man Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen som kvindelege terrorister i Baader-Meinhof-banden. Jeg er ikke socialdemokrat. Men jeg tænker altid Rote Arme Fraktion, når Skipper toner frem.

  I den forstand er Mette Frederiksen historieløs. Men okay, hun har brug for de røde terroristers opbakning til sin ræverøde mindretalsregering. Stakkels Danmark. Stakkels ordentlige danskere. Men det bliver en fest for kommunisterne og muslimerne. Ingen tvivl om det.

  Kommentar by np — 23. maj 2019 @ 17:27

 8. som kvindelege terrorister i Baader-Meinhof-banden

  -> som de kvindelige terrorister i Baader-Meinhof-banden …

  Kommentar by np — 23. maj 2019 @ 17:29

 9. Rød kommer i mange nuancer. Same shit different day…

  Kommentar by Lider af danskhed — 23. maj 2019 @ 17:35

 10. DE GAMLE PARTIER SLÅR OS IKKE IHJEL DIREKTE. De er så hensynsfulde at de kun myrder os INDIREKTE! Via masseimport af agressive og voldelige afrikanere og arabere. Via dødssyge reformer og skamløse sparekrav. Via maltraktering af sundhedsvæsnet og velfærden. (der er nu en skrigende mangel på sengepladser, læger og sygeplejersker. Og nye sparekrav hagler ned over S-V) Via kommunistisk familiepolitik som smadrer løs på familiestrukturen og tyranniserer/ terroriserer mændene og børnene. Via bureaukratier der fungerer ad helvede til, eller slet ikke. Som f.eks. Sundhedsstyrelsen og den nye styrelse for patient-sikkerhed. Begge har fungeret skandaløst i årevis.

  I anledning af valget lover politikerne os alle mulige “gaver”. Og de vil trække nogle af deres tåbelige “reformer” tilbage. Deres troværdighed er lig nul. For der bliver ikke råd til “gaver”, fordi man ikke vil stoppe indvandringen, men tværtimod accelerere den.

  Hvad Uffe Elbæks, Jelveds og Pernille Skippers partier angår, er de alle tre kommunistiske, klimahysteriske, familiefjendske, anti-danske og landsskadelige partier der ikke kan få indvandring nok. Også Kristendemokraternes Isabella Arendt er pladderhumanist og klimatosse, ligesom Pernille Weiss fra K. Men S og V er også præget af uduelighed, vanvid og hyklerisk snak.

  Hverken partierne eller medierne efterspørger folk med viden, indsigt og moral. Man foretrækker betonhoveder, pauseklovne og korrupte typer.

  Og Marokko-traktaten er opskriften på diktatur, terror, krig og massedød.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 23. maj 2019 @ 18:07

 11. Gårsdagens “kritiske interview” med Pernille Skipper på DDR var en parodi at overvære.

  Den bovlamme “journalist” Kåre Quist sad og smilede og blinkede til den små frøken Skipper, der til gengæld sad og fnes som en teenagetøz på første date.

  Ingen kritiske spørgsmål om væbnet revolution eller forbindelser til voldelige grupperinger, men kun lidt sniksnak om ulighed og afgifter på flyrejser.

  Eneste kritiske spørgsmål:
  “Pernille Skipper, er du kommunist?

  Nej, jeg er socialist”
  Og så blev der ikke talt mere om det.

  Bonusinfo:

  Pernille-pigens morfar var adelig og greve, og hed von Platen Hallermund.
  Så nu ved vi hvor grevinde Skippers hang til dyre liebhaverejendomme og designertøj kommer fra…

  Kommentar by Revisoren — 23. maj 2019 @ 18:18

 12. Ja, og forleden læste, og så video, om Pernille Skippers deltagelse i et antijødisk seminar i Brøndby. Mogens Lykketoft deltog også. Alt sammen i “smukt samdrægtighed” med Hamas og andre palarabiske terrorbevægelser.
  Jo det er et “herligt team” som “lover godt” for fremtiden.
  Revolution efter sovjetisk mønster. ADLYD, ELLER DØ!.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 23. maj 2019 @ 18:26

 13. Proletariatets diktatur og islamisk diktatur er stort set same-same.

  Gætter dog på, at kommunisterne dingler i lygtepælene først, derefter LGBT+osv – segmentet splattet ud på gaden fra høje bygninger, og endelig diverse kvindeforkæmpere tvangsiklædt burka. Eller stenet. Men det er vel Pernille Skippers våde drøm?

  God fornøjelse, Danmark. Jeg er forlængst emigreret til Finland eller Ungarn, før tosserne får islamiseret Danmark. Kroatien også en mulighed.

  Kommentar by Henrik Petersen — 23. maj 2019 @ 18:35

 14. “Proletariatets diktatur og islamisk diktatur er stort set same-same.”

  Stalins undersåtter kunne trods alt trøste sig med vodka. Muhammeds selvpinere har intet tankens frirum, andet end at hamre panden ned i bedemåtten og betonen derunder.

  Jeg fatter ikke mørkemændene. Gid de vil finde andre velfærdsforsørgere end danskerne.

  De er så uønskede i vores smukke nation.

  Kommentar by np — 23. maj 2019 @ 18:47

 15. > np 18:47

  Stort set enig. Dog, hvorfor skulle muhammedanerne finde andre steder end Danmark, når vi storladent inviterer dem indenfor til fri forsørgelse: Jo tak, kom endelig og overtag vores land.

  Så jeg fatter bestemt mørkemændene: Vand søger derhen, hvor modstanden er mindst. Og ingen – som i ingen – er så generøse som Danmark. Ok, i stærk konkurrence med Sverigstan.

  Kommentar by Henrik Petersen — 23. maj 2019 @ 19:03

 16. Enhedslisten (Pernille Skipper) deltager aktivt i aggressiv og hadefuld jihad-konference med skjulte racistiske undertoner.

  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=UKO4EXFJOv8

  https://24nyt.dk/enhedslisten-taler-paa-jihad-konference-vores-skridt-mod-hellig-krig-kommer-hurtigt/

  Kommentar by Bent — 23. maj 2019 @ 19:09

 17. Enhedslisten (Pernille Skipper) deltager aktivt i aggressiv og hadefuld jihad-konference med skjulte racistiske undertoner.

  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=UKO4EXFJOv8

  https://24nyt.dk/enhedslisten-taler-paa-jihad-konference-vores-skridt-mod-hellig-krig-kommer-hurtigt/

  Kommentar by Bent — 23. maj 2019 @ 19:10

 18. Nu begynder indbrud at gøre ondt i det rige Nordsjælland. Så skal der ske noget, og en Konservativ borgmester foreslår et vægterkorps, som forebyggende indsats.
  De indrømmer aldrig at lortet er ved at bryde sammen.

  Kommentar by k. m. — 23. maj 2019 @ 19:24

 19. Islamisterne mener jo at “Allan” er almægtig. Men er man almægtig har man da ikke brug for terrorister til at dræbe de “vantro”. Det kan en almægtig magt jo klare med et fingerknips. Men en intelligent, klog, rimelig og retfærdig almagt vil da slet ikke ønske at dræbe, men at undervise de “vantro”. Almagten vil da vise forståelse for “uvidenhed” som er opstået af kulturelle eller historiske årsager. De fleste vælger jo ikke selv hvilket land de er vokset op i. Og krigen mellem sunni- og shia-muslimer er da vanvittig. Hvorfor skulle den almægtige dog ønske krig mellem sine tilhængere, blot pga. bittesmå forskelle i deres religiøse praksis?

  Mon ikke en storsindet almægtig magt vil finde det usympatisk at man i ren fanatisme myrder løs på uskyldige? Eller mener islamisterne at den almægtige går i små sko og er en smålig, gnaven og blodtørstig lystmorder?

  Der er ingen logik, fornuft eller menneskelige hensyn i den fanatiske islamisme. At de fleste politikere og journalister synes at vi skal importere hundredtusindvis af disse potentielle voldsmænd, krigere og terrorister kan man da godt undre sig over. Er de for dumme til at forstå at det nok vil ende i velfærdskollaps, vold, mord og blodige konflikter…?

  Kommentar by Ole Jensen — 23. maj 2019 @ 19:53

 20. Nu er et hvert politisk program jo teoretisk.
  Men kun et parti har en uofficiel voldelig gren, som angriber politiske modstandere.
  Øhh Enhedslisten øhh afa.

  Nu er det ikke en sygdom, at være idiot. Så ville afa og Enhedslisten være undskyldt.
  Men det er kriminelt, at udnytte svage sjæle/idioter.
  Men hvad hvis idioterne selv kan lide, at blive udnyttet som nyttige idioter?
  Om det så er med løfter om paradis på jorden Utopia. Eller jomfruer efter døden.

  Ligegyldig hvad idioter er farlige for almindelige mennesker og dem selv. Da dumhed er
  Den største dræber.

  Kommentar by XXXXX — 23. maj 2019 @ 20:34

 21. https://www.fyens.dk/odense/Ungdomsaktivister-politianmeldes-efter-noeglekast-i-byraadssalen/artikel/3352272

  Bemærk at byrådsmedlem fra Enhedslisten kendte til den planlagte aktion. Hvad er det for kredse hun færdes i?

  Kommentar by k. m. — 23. maj 2019 @ 20:59

 22. Det er bemærkelsesværdigt at MSM aldrig spørger ind til Enhedslistens forbindelser til AFA stormtropperne…

  Jeg får også stadig kvalme når jeg mindes AFAs kamp IMOD almindelige menneskers protester mod massevoldtægter http://www.uriasposten.net/archives/29129

  Kommentar by hovsada — 23. maj 2019 @ 21:23

 23. Enhedslisten=sozialistische einheitspartei=DDR=gulag=kz= Vernichtungslager. Pernille Skipper=Johanne Schmidt-Nielsen=Ilse hunulven fra SS=Ilse Koch ”Tæven fra Buchenwald”

  Partierne bag Enhedslisten stod i forrige århundrede bag mord på 100 mio af deres medborgere, som de opfattede som ‘klassefjender’ såkaldte ‘ikke-mennesker’, som de som kommunister havde pligt til at udrydde.
  (Glemmer du, så husker jeg…)

  Kommentar by A-mad — 23. maj 2019 @ 22:15

 24. Hold kæft en gang verbal tyndskid.
  Ejendomsmæglerlistens partyprogram har altså ligeså lidt med revolution at gøre.
  Som iSlam har med iSlamisme at gøre.
  Er det dét?
  De er lige til 6.afd. hele bundet.

  Kommentar by White knight — 24. maj 2019 @ 01:06

 25. Sorry: ..hele bundtet.

  Kommentar by White knight — 24. maj 2019 @ 01:09

 26. 23 A-mad
  100 millioner godsejere.
  Hvis du havde så meget som en nyttehave.
  Så var du en kapitalist.
  Kommunisme er organiseret kriminalitet pakket ind. I selvretfærdige politiske floskler.

  Kommentar by XXXXX — 24. maj 2019 @ 03:46

 27. Ole, der er ikke noget at undre sig over. Hele flokken af psykopatiske politikere, lIge fra kommunale lokalpolitikere, over særlige regionsformænd, styrlsesdirektører, institutledere, fakultetschefer, etc op til folketingsmedlemmer og partifunktionærer er alle – JEG SIGER ALLE – KRIMINELLE GANGSTERPSYKOSVIN. DE ER ALLE LIGE SKYLDIGE, LIGE FORRÆDERISKE, LIGE SINDSSYGE PSYKOPATISK KRIMINELLE. HELE FLOKKEN SKAL HENRETTES, SÅSNART VI KAN FÅ DEM FOR EN DOMMER VI HAR VALGT UNDER EN DOMSTOL VI HAR ETABLERET TIL DERES AFSKAFFELSE

  Kommentar by Cat Girl — 24. maj 2019 @ 06:31

 28. Skønno!
  Jamen, det frikender og friholder jo fuldkommen Rasmus Paludan for hele den højre nationalistiske bølge af skriverier og hele hoben af ditto terrorhandlinger der på daglig basis binder i 100vis kriminalbetjente. Eller noget.
  Det var da dejligt, at få helt på plads.
  Kære menstruationsrøde røvhuller – blot et velment råd:
  Vent lige den nærmeste tid, med at gå på vandet. Indtil skudhullerne i Jeres klumpfødder er vokset sammen igen.

  Kommentar by White knight — 24. maj 2019 @ 06:40

 29. Hvis et parti ikke er ansvarlig overfor det medlemmerne mener, hvorfor er de så medlem af det parti?…Støt SIAD (vælg NB, SK eller DF). God fredag (holder nok skrivepause). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. maj 2019 @ 06:59

 30. Enhedslisten er meget smart i sin måde at agere på. De vælger nogle nydelige unge damer som frontfigurer, i stedet for de mere tørre, forbenede marxisttyper. Når de uskyldigt udseende ungpigepolitikere (i et mindste ser de meget unge ud) charmerer på TV-skærmen, bliver journalisterne benovede over at disse engleagtige lillepiger kan formulere sig og huske alt hvad de har fået at vide at de skal sige. Så får de ekstra eksponering og mediemæssig goodwill.

  De smarte Kristendemokrater har nu fundet den samme fidus.

  Kommentar by JC — 24. maj 2019 @ 07:39

 31. Hvad er egentlig forskellen på kommunisme og socialisme. Enhedslisten vil nok svare at socialisme er demokratisk funderet, i modsætning til kommunisme. Men slutresultatet vil være det samme. Gennemført, ægte socialisme vil føre til det samme fallitbo som de kommunistiske stater. Hugo chavez blev demokratisk valgt, Ortega i Nicaragua blev valgt oprindeligt. Fidel Castro blev ikke demokratisk valgt, men han har altid været socialisternes yndling, og styret i Cuba gav de kælenavnet Sambasocialisme.

  Kommentar by JC — 24. maj 2019 @ 08:03

 32. JC 08:03. “Hvad er egentlig forskellen på kommunisme og socialisme?”

  Der er ingen forskel. Det er kun lokal semantik udviklet som vildledning af røde skolelærere i og udenfor Dagmars Radio.

  Derfor hed det СССР (Союз Советских Социалистических Республик) forkortelse for Unionen af Sovjetiske Socialistiske Republikker.
  CCCP med kyrilliske bogstaver eller SSSR skrevet med vores alfabet. Det socialistiske diktatur som Enhedslisten vil have indført i Danmark og i resten af verden.

  Utroligt at det pt ifølge meningsmålingerne er hver tiende, der vil stemme på Enhedslisten og socialistiske diktatur, nu det er barnelærdom, at det medførte folkedrab på 100 mio i forrrige århundrede.

  Kommentar by A-mad — 24. maj 2019 @ 08:39

 33. https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11399614/el-valgplakat-mod-racister-skal-ikke-forstaas-ordret/

  Kommentar by Anonym — 24. maj 2019 @ 12:07

 34. Når danske højrepolitikere mødes med ligesindede, f.eks. i EU, er presse og medier der straks kritisk, men når venstrefløjen mødes med jødehadende islamister er der radio tavshed. Den almindelige borger må enten være sindssyg eller døv og blind, for ikke at se hvad der foregår, stem det landsforræderiske skidt væk 5. juni…

  Kommentar by LarsB — 24. maj 2019 @ 16:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper